Најбоље искористите ВордПресс ознаке

Учините најбоље од тагова у ВордПресс-у


Слично категоријама, ознаке су начин груписања ВордПресс постова и страница. Обично су специфичнији од категорија, али су у потпуности факултативни. Иако се лако можете одлучити да не користите ознаке у својим постовима, већина људи у ВордПресс-у означи своје постове бар једном речју, што је најрелевантније за чланак који су написали..

Проблем са ознакама је што већина нових блогера који су започели своје блогове не користе их правилно. Неки ће испунити текстуално поље ознаке само како би осетили да њихов пост постаје бољи, док ће други наставити да додају неважне тагове и пренасељавају текстуалну кутију. Као и код већине ствари у животу, и ви би требало да будете умерени. Предлажемо да додате 2-3 ознаке по посту и задржите минимални број јединствених. Пошто ВордПресс креира додатну страницу за сваку ознаку, не желите да претрпавате базу података непотребним информацијама.

У овом водичу ћемо вам показати:

 • Како аутоматски додавати ознаке у ВордПресс
 • Како ограничити број ознака по посту
 • Како ограничити број ознака у виџету Цлоуд Таг

Како аутоматски додавати ознаке у ВордПресс

Ако се озбиљно бавите означавањем својих постова, већ знате да можете изгубити чак и неколико драгоцених минута по сваком посту изабиром правих тагова. Али шта ако вам кажемо да можете аутоматски да додате ознаке у своје ВордПресс постове?

Смарт Таг Инсерт

ЦЕНА: Бесплатно

Смарт Таг Инсерт

Као што већ видите, аутоматско додавање тагова може се извршити уз помоћ бесплатног додатка. Нећете морати да мењате датотеке или код за писање јер ће Смарт Таг Инсерт урадити посао уместо вас. Уместо да губи време на размишљање о ознакама за сваки пост који напишете, додатак ће вам омогућити да поставите ствари кроз пријатељско корисничко сучеље. Додатак ће пронаћи неколико тагова које су најбоље за ваше постове, а ви ћете их користити или модификовати ако требате.

Креирајте листу ознака

Након што инсталирате и активирате додатак, прво што ћете желети је да урадите створите листу ознака. Смарт Таг Инсерт ће ову листу користити у будућности; додатак ће скенирати све ознаке које сте навели како би пронашао најприкладније за ваше чланке.

Можете користити речи или читаве фразе. Да бисте написали дуже ознаке, једноставно додајте размак између речи.

Дозвољене врсте пошта

Уместо да аутоматски додајете ознаке за сваку врсту поста коју имате, додатак вам омогућава да одаберете типове постова са којима ће радити. То значи да можете одабрати, на пример, само постове, странице или ревизије. Добра вест је да ће додатак препознати све ваше прилагођене врсте постова, тако да ћете и ви моћи да радите са њима.

Смарт ознаке Уметање поставки

Корисничким улогама дозвољено је додавање нових прилагођених ознака

Ова опција ће вам омогућити да одаберете корисничке улоге којима ћете моћи да додате прилагођене ознаке из видгета Ознаке. На пример, ако потврдите избор поред Аутхорс, само они ће моћи да пронађу нове идеје о ознакама приликом писања чланака. Сви остали корисници неће моћи да виде виџет „Ознаке“.

Аутоматски додајте ознаке старијим постовима

Све горе споменуто радиће за ваше будуће постове. У већини случајева већ ћете имати неке објављене постове пре инсталирања овог додатка. Али то не треба да вас брине, јер вас је Смарт Таг Инсерт прекривао најновијом опцијом, тако да можете да посветите више времена за промоцију свог садржаја и зараду новца на својој веб локацији.

Једним кликом на дугме можете аутоматски додати најрелевантније тагове свим својим старијим постовима. Прво дугме ће додати задати број ознака изабраним типовима постова, а друго дугме ће уклонити све старе тагове и заменити их новим. Пре него што притиснете дугме, требало би да знате да је ова опција неповратна, па се пре примене промена уверите да знате шта радите и направите резервну копију.

Иако ће вам требати неко време да поставите додатак, уштедећете неко време у будућности. Додатак ће се побринути за ваше тагове и моћи ћете се опустити и размишљати о креирању садржаја. Јесте ли испробали додатак Смарт Таг Инсерт? Како Вам се допада?

Како ограничити број ознака по посту

Када радите сами, вероватно вам није потребно да користите функције и додатке да бисте се ограничили од објављивања на већини или преписивања ознака у својим постовима. То је вероватно случај ако имате лични блог или једноставну веб страницу коју сами можете да одржавате.

Али ако имате више од само неколико аутора који пишу на вашој веб локацији ВордПресс, велике су шансе да се неце увек побринути за правила која сте креирали.

Иако је понекад више тагова боља опција него да имате само једну или ниједну, превише ознака такође неће бити добра ствар за вашу веб локацију. Постављање превише ознака у пост пре или касније изгуби своју сврху. Дакле, ако морате да ограничите своје ауторе на неколико тагова, то можете лако. Наравно, за то постоји додатак и овај је бесплатан и једноставан за инсталирање и постављање.

Ограничење ВП ознаке

ЦЕНА: Бесплатно

Пошто је додатак бесплатан, морате га инсталирати и активирати само пре него што одете у област подешавања. Након што то учините, лако можете поставити максимални број ознака које корисник може користити у посту. Након што сачувате измене, када аутор дође до постављеног ограничења, дугме „Додај ново“ ће једноставно нестати и онемогућити додавање нових ознака. На тај начин ваши аутори ће морати да одаберу само најприкладније ознаке за пост.

И не само то, већ имате могућност да одаберете које врсте поста су ограничене овим додатком, а које нису, док ће додатак радити за све таксономије које нису хијерархијске..

Ограничите број ознака у видгету ВордПресс Таг Цлоуд

Као карактеристика раног Веб 2.0, облак ознака постао је веома популаран део новостворених веб локација. Облак ознаке је визуелни приказ метаподатака кључне ријечи, ака ознаке, при чему се најчешће речи приказују у већем фонту или у другој боји која би нагласила ту реч. Облак изгледа као мала мапа која посетиоцу може одмах рећи које су најчешће теме око ваше веб локације и директно их усмерити до чланака који вас занимају.

Иако облак ознака може изгледати сјајно и може вам пуно помоћи, ако користите превише различитих ознака, ваш облак ће изгледати врло гужва. Не само да ће ово изгледати неуредно, већ ће се због тога неке гужве изгубити у маси.

Дакле, вероватно се питате како да ограничите максимални број тагова у ВордПресс-у. Пошто не постоји једноставна опција на контролној табли или подешавању ВордПресс-а за ограничавање тагова у облаку ознака, мораћете да је направите за себе. Да, мораћете да копирате и залепите неколико редака кода, али посао је обављен за неколико секунди.

  1. Отворите фунцтион.пхп датотеку теме коју користите
  2. Копирајте и залепите следећи код:
адд_филтер ('видгет_таг_цлоуд_аргс', 'лимит_таг_ин_таг_цлоуд_видгет');

функција лимит_таг_ин_таг_цлоуд_видгет ($ аргс) {
иф (иссет ($ аргс ['такономи']) && $ аргс ['такономи'] == 'пост_таг') {
$ аргс ['број'] = 10; // Ограничите број ознака
}

ретурн $ аргс;
}
 1. У ретку 5 промените број у било који број ознака које желите у облаку.
 2. Сачувај промене

То је све. Сада можете додати додатак Таг Цлоуд који треба да приказује не више од броја ознака које сте навели у коду. Уживати!

Закључак

Понекад се ознаке могу осећати као архаични део технологије. Ако се тако осећате, онда једноставно нисте у праву. Ознаке су и даље важан елемент многих блогова и веб локација, али проблем је што их већина људи не користи правилно.

Када радите са ознакама, водите рачуна да ствари буду уредне и организоване. Ако вам је потребна помоћ при ограничавању броја ознака или желите аутоматски поставити тагове за своје постове, овај водич ће вам помоћи. Сада нам јавите – да ли користите ознаке на својој веб локацији? Имате ли одређена правила у вези с њима?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked