Како се користи одељак са алаткама на ВордПресс контролној табли

вордпресс-тоолс.пнг


Поред подешавања за ВордПресс које садрже практично све опције за веб локацију, на појасу алата за ВордПресс можете пронаћи још неколико функција. Пошто се ови ВордПресс алати мало разликују од осталих подешавања, они имају посебно место у административном менију.

Одељак ВордПресс алата садржи скрипте које су потребне само у изузетним приликама. Због тога те скрипте нису унапред инсталиране са ВордПрессом, већ су наведене само на листи како бисте их лакше пронашли када је неопходно.

Доступни алати

Да бисте започели са коришћењем Притисните ово и Конвертер категорија и ознака, идите на Алати -> Доступни алати.

Одељак садржи само две скрипте које ћете морати да инсталирате ако их желите користити.

Притисните ово

Овај једноставан виџет омогућава вам да зграбите делове веба и креирате нови садржај са само једним кликом. Одабиром текста, слика и видео записа са других веб локација, Притисните Ово ће избор уметнути у ВордПресс едитор. Садржај који сте одабрали може се лако уређивати и објављивати на вашој веб локацији.

Инсталација Пресс Тхис је врло једноставна. Само превуците и додајте обележивач на траку са обележивачима (обично се налази на врху прегледача). Ако то не можете, користите други метод:

 1. Кликните на дугме поред обележивача са ознаком „Притисните ово“
 2. Копирајте код
 3. Креирајте нову обележивач у прегледачу
 4. Залепите код у поље УРЛ-а

Ако желите да користите Притисните ово на мобилном уређају, користите дугме на дну секције са налепницом „Отвори ово“. Након што се учита, додајте страницу у ваше мобилне обележиваче.

Сада када год желите да копирате садржај у ВордПресс едитор, притисните дугме на картици обележивача. Притисните Ово ће отворити уређивач на новој страници где можете користити стандардни ВордПресс едитор за писање и стилизовање текста, додавање медијских датотека и управљање постом као и било који други. Лако је сачувати пост као нацрт или га одмах објавити из новог прозора.

Категорије и конверзије ознака

Овај алат ће вас повезати са скрипту која може извршити конверзију за вас. Ако сте скрипт већ инсталирали, ту је место да га покренете. У супротном, ВордПресс ће вам омогућити да инсталирате конвертор.

Увоз

Ако сте користили другу платформу за блогање и желите да пређете на ВордПресс, требаће вам алатка за увоз. Омогућује вам да учитавате садржај са других блогова и других ВордПресс веб локација у нови. Подразумевано ћете на листи Увоз пронаћи следеће алате:

 • Блоггер – увозите постове, коментаре и кориснике са блога Блоггер
 • Блогролл – увозите везе у ОПМЛ формату
 • Цонвертер Цатегориес анд Тагс – претварање постојећих ознака у категорије и обрнуто
 • ЛивеЈоурнал – увози постове из ЛивеЈоурнал-а
 • Мовабле Типе и ТипеПад – увезите постове и коментаре са блога Мовабле Типе или ТипеПад
 • РСС – увезите постове из РСС фида
 • Тумблр – Увезите поруке и медије из Тумблр-а
 • ВордПресс – увозите постове, странице, коментаре, прилагођена поља, категорије и ознаке из извозне датотеке ВордПресс-а

Увези ВордПресс алате

Постоје и друге опције увоза доступне преко различитих ВордПресс додатака. Ако не можете да пронађете онај који вам је потребан, покушајте да претражите званичне ВордПресс додатке спремиште за право средство увозника.

Извези

Алат за извоз преузеће садржај са тренутне веб локације ВордПресс и пребациће га у датотеку тако да га можете користити на другом месту. Извоз је могућ:

 • Сав садржај
 • Постови
 • Пагес
 • Медији

Ако одаберете Сав садржај, датотека за извоз би садржавала све ваше постове, странице, коментаре, прилагођена поља, појмове, навигацијске меније и прилагођене постове. Одабиром опције Објаве или Странице можете експортирати само одређене на основу аутора, датума и статуса. Опција медија омогућава вам да филтрирате датотеке на основу времена отпреме.

Извоз ВордПресс алата

Након што одаберете опцију, кликните на дугме „Преузми датотеку за извоз“. Након што ВордПресс генерише КСМЛ датотеку са садржајем, требало би да је сачувате на сигурном месту на рачунару. Ово је датотека која ће вам требати након што одлучите да увозите садржај на други ВордПресс или било који други тип блога.

Добро је знати да су ВордПресс Алати ту за вас

Пошто сте видели од чега се састоје алати ВордПресс, очигледно је да их нећете користити свакодневно. Без обзира да ли треба да подесите Пресс Тхис или користите алатке за извоз и увоз, велике су шансе да ћете им требати приступити само једном.

Али лепо је то знати програмерима Размишљали сте о свему и да не морате посегнути ван ВордПресс-а да бисте пронашли скрипте које ће вам помоћи. Чак и ако вам тренутно није потребан ниједан алат, можда ће вам бити користан негде у будућности. Само их сачувајте у задњем делу главе или још боље, додајте обележивач овом посту како бисте га могли поново прочитати по потреби.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked