Како се користе прилагођена поља у програму ВордПресс

Како се користе прилагођена поља у програму ВордПресс


Док сте писали претходни чланак, можда сте се кретали по пољу Прилагођена поља у уређивачу постова.

Ова једноставна, али тако моћна функција ВордПресс-а, почетници могу проћи незапажено, али у ствари је функција која несумњиво може претворити вашу једноставну и једноставну веб страницу у динамичан портал који ће привући нове посетиоце.

Дозволите да вам покажемо више о прилагођеним пољима и како их користити на вашој веб локацији:

 • Шта су прилагођена поља и како функционишу
 • Како листати постове са одређеним прилагођеним пољем
 • Прикажи бочну траку помоћу прилагођених поља
 • Промените заглавље, подножје или бочну траку за појединачне постове са прилагођеним пољима
 • Лакше примените напредна прилагођена поља помоћу АЦФ кода теме
 • Прикажите своје расположење или песму са прилагођеним пољима

Contents

Шта су прилагођена поља и како функционишу

Шта су тачно прилагођена поља? Ова мала поља омогућавају било којем кориснику да унесе додатне информације о посту. То је познато као мета-подаци, тј. „Подаци о подацима“ и омогућава вам додавање додатних информација на ваше постове. Вриједности које можете унијети у прилагођена поља могу се кретати од нечег једноставног попут додавања текста или броја у пост, додавања слика, мијењања стилова кроз поље или чињења било чега што вам падне на памет.

Прилагођена област

Можда ће све бити јасније са примером.

Замислите да имате веб локацију посвећену видео играма. Пишете вести и објављујете приколице, играте се око хардвера за играње тако да можете разговарати о томе и, наравно, пишете критике након што стигну нове игре. Након што сте написали рецензију и поставили слике екрана и видео снимке у чланку, вероватно желите да прикажете важне информације о игри.

Уместо да у најдужем тексту сакријете најважније информације о игри, можда бисте желели да прикажете резултат игре, имена програмера и издавача која се везују за њихову веб локацију, датум издања итд. Да, прилагођена поља су нешто што вам може помоћи да урадите магија.

Ако пустите своје ауторе да уносе те податке у прилагођено поље, информације можете лако извући и приказати уз преглед. На веб локацијама за преглед видели сте инфо-оквире. Ако то учините, све рецензије могу имати стандардизовани образац – ово може побољшати корисничко искуство, како са предње тако и са задње стране.

Слиједећи примјер веб странице за игре, на крају бисте имали неколико прилагођених поља у која ваши аутори могу унијети и која показујете својим читаоцима:

Информације о Цалл оф Дути-у

Ово су подаци које би ваши аутори унели у прилагођена поља, а исте можете приказати у посту. Али како?

Прикажи сва прилагођена поља:

Ако имате само једно поље или желите да покажите сва поља на истом месту, можете одмах повезати мета-податке једноставном функцијом:

 1. Отворите сингле.пхп
 2. Пронађите функцију_цонтент () и залепите овај код пре или после њега (у зависности од тога где желите да прикажете прилагођена поља):
 3. Сачувај промене

Прикажи специфично прилагођено поље:

То је то. Та једноставна функција ће сада остати закачена и приказиват ће сва прилагођена поља из поста. Али шта ако желите да покажете различито поље у другом положају или ако желите да покажете само један одређени кључ? Тада ћете користити мало другачији приступ и дефинисати кључ који ће се приказати:

 1. Отворите датотеку сингле.пхп
 2. Пронађите садржај и ц / п следеће:
ИД, 'кључ', тачно); ?>
 1. Замените „кључ“ стварним прилагођеним пољем које користите у посту. На пример: „Издавач“
 2. Сачувај промене

Ова функција ће провјерити сваки пост у петљи и потражити прилагођено поље под називом „Публисхер“. Ако је кључ пронађен, биће приказана његова вредност. Можете додатно прилагодити начин приказивања прилагођеног поља додавањем класе у њега и стил класе помоћу ЦСС-а или можете директно унети ХТМЛ у вредност поља.

Условна прилагођена поља:

Ако желите, можете користити прилагођена поља као условна. Останите са примером и рецимо да има случајева да нећете моћи да знате датум изласка за игру о којој пишете. Уместо да унесете прилагођено поље, можете аутоматизовати процес и рећи ВордПресс-у да упише „ТБА“ (биће објављено) у поље Датум издавања ако нема ниједних података које је додао корисник:

ИД, 'Датум објављивања', тачно);
иф ($ релеасе_дате) {
?>


Бити објављен.

ОК, закључићемо га одавде. Ово је најосновнији начин употребе прилагођених поља. Али сада када сте прекрили основе, заправо можете учинити готово све са њима. Можете, на пример, показати своје расположење или песму коју слушате. Или можете приказати листу постова који садрже одређени кључ и / или вредност. Небо је граница.

Како листати постове са одређеним прилагођеним пољем

Прилагођена поља су одличан начин за проширивање функционалности ваших постова. Уместо да корисницима дозволите да се баве кодом, можете им дозволити да унесу вредност у прилагођено поље и ураде нешто с тим информацијама – постоје бескрајне могућности.

Понекад, када већ користите одређена прилагођена поља, можда ћете требати да наведете постове са тим пољима.

На пример, ако пишете рецензије игара и већ имате различита прилагођена поља у којима у објављеном приказу приказујете издавача, жанр, резултат итд., можда желите да прикажете само игре тог одређеног издавача, игре из ФПС жанра или само оне критике са оценом 10.

Ова врста информација би заиста могла бити занимљива вашем посетиоцу. Можете им дозволити да прегледавају ваше прегледе о играма с више детаља или дозволите им да виде најпопуларније игре на вашој веб локацији. Чак и ако не желите да објавите нову листу, овај метод вам може помоћи при рударству података – уместо да направите чланак из њега, можете да наведете све постове са одређеним својствима само у истраживачке сврхе..

По нашем мишљењу, најбољи начин набрајања порука сортираних према прилагођеном пољу је по креирање новог обрасца странице и приказивање листе на новој страници. Ова метода вам омогућава да организујете своје странице и да лако користите нову страницу за приказ онога што вам је потребно. У следећим редовима, ми ћемо вам показати како пронаћи све постове са одређеним прилагођеним пољем и / или његовом вредношћу и приказати их на новој страници.

1. Креирајте прилагођени образац:

Останимо са примером прегледа игре где желимо да прикажемо све игре из Бетхесда Софтворкс (да ли је неко рекао Фаллоут?). За почетак ћете морати да креирате и припремите прилагођени образац:

 1. Креирајте прилагођени предложак странице и именовајте га бетхесда-гамес.пхп
 2. Копирајте и залепите следећи код у датотеку:
 3. 
  
  
  
   'Издавач',
  'мета_валуе' => 'Бетхесда'
  ));
  
  иф (хаве_постс ()) вхиле (хаве_постс ()): тхе_пост ();
  одјек '';
  Наслов();
  одјек '';
  крајњи;
  
  вп_ресет_куери (); ?>
  
  
  
  
 4. Сачувај промене

Код је спреман да прође кроз сва прилагођена поља и да нађе само кључеве „Издавача“ са вредности „Бетхесда“. Можете да промените кључ и вредност за све што желите. Ако желите да прикажете све постове са прилагођеним пољем „Издавач“ које садрже било коју вредност, једноставно у потпуности уклоните ред „мета_валуе“..

Не заборавите да промените наслов шаблона у нешто што ћете препознати касније.

2. Додајте страницу:

Сада је ваш предложак спреман тако да можете наставити са креирањем листе:

 1. Иди на Пагес-> Адд Нев
 2. Додајте наслов
 3. На десној страни пронађите „Атрибути странице“
 4. Изаберите свој предложак са падајуће листе „Предложак“
 5. Објавите страницу

То је то! Сада ако отворите нову страницу, можете видети листу свих ваших постова који садрже прилагођена поља са вредностима које сте изабрали.

Сада морате додати неки текст на своју нову страницу, обликовати листу и пронаћи најбољи начин да то покажете посетиоцима. Надамо се да ће вам ова метода помоћи да сортирате своје постове на потпуно другом нивоу и да ћете уживати у њему.

Прикажи бочну траку помоћу прилагођених поља

У ВордПресс верзији 2.2 уведена је бочна трака. Од тада је то постало популаран начин приказивања додатног садржаја и чешће од тога, ВордПресс теме ће подразумевано имати једну где можете да поставите све жељене видгете.

Иако је врло корисно, не желите да ваша бочна трака буде свуда присутна. Обично су ове траке приказане било где осим почетне странице. А не постоји таква опција за лако укључивање и искључивање бочне траке.

Па, зашто не направите сами. У овом делу чланка показаћемо вам како да своју бочну траку ставите у прилагођено поље и назовете је само за постове које желите.

1. Припремите образац:

 1. Отворите паге.пхп или сингле.пхп датотеку
 2. Пронађите следећи код:
 3. Замените код са овим:
 4. ИД, "бочна трака", тачно);
  гет_сидебар ($ сидебар);
  ?>
  
 5. Сачувај промене
 6. Направите прилагођени предложак на којем ће се налазити бочна трака
 7. Отворите датотеку сидебар.пхп
 8. Копирајте све са сидебар.пхп и залепите у датотеку вашег прилагођеног предлошка
 9. Сачувај промене.

Сада морате отворити пост или страницу на којој можете пронаћи „прилагођена поља“ у оквиру Тект / Висуал Едитор. Да бисте додали бочну траку том посту / страници, урадите следеће.

2. Коришћење бочне траке у прилагођеним пољима:

 • Унесите „бочну траку“ под називом вашег прилагођеног поља
 • Унесите име прилагођеног предлошка као вредност поља
 • То је то. Ако сте своја прилагођена поља оставили празна, ваш ће пост бити без бочне траке, док ће у другом случају ваша бочна трака бити учитана ако сте све учинили правилно.

  Промените заглавље, подножје или бочну траку за појединачне постове са прилагођеним пољима

  Обично ће веб страница ВордПресс имати само једно заглавље, подножје и бочну траку већ дефинисану темом коју користите. Свака од њих има своје функције и дизајн похрањене у одвојеним датотекама које зове тема, а затим се приказује на веб локацији где је то потребно. Будући да је сваки део теме сачуван у другој датотеци, можете их лако модификовати без бриге да ћете упрљати целокупну веб локацију и да можете променити начин понашања на вашем вебсу само заглавље, подножје или бочна трака.

  Али понекад један елемент неће бити довољан, па ћете на пример желети да промените заглавље. Ако га желите променити за цео сајт, већ сте спремни да отворите – отворите хеадер.пхп и измените га онако како желите. Али шта ако желите да додате оглас у заглављу само за своје појединачне постове? Или можда измените заглавље само за један пост у целој својој колекцији без промене остатка?

  Још једном, прилагођена поља ће вам помоћи.

  1. Припремите датотеку:

  Пре него што користимо прилагођено поље за промену заглавља, подножја или бочних трака, требало би да припремите датотеку. Рецимо да желите да промените заглавље за пост или два и направили сте нову датотеку која се зове хеадер-хеадер2.пхп где сте променили дизајн или уметнули одређени оглас у пост. Пре него што наставите са креирањем прилагођеног поља, проверите да ли је датотека исправно кодирана и да ли ради на вашој веб локацији. Једном када је датотека спремна, можете наставити.

  Будите опрезни именовање датотеке – ако покушавате да промените заглавље, ваша нова заглавна датотека треба да изгледа овако: хеадер-невнаме.пхп

  2. Замените код:

  1. Отворите датотеку сингле.пхп
  2. Потражите гет_хеадер (); део кода који се обично налази на самом врху сингле.пхп странице
  3. Замените функцију следећим:
  4. глобални $ вп_куери;
   $ постид = $ вп_куери-> пост-> ИД;
   $ хеадер = гет_пост_мета ($ постид, "хеадер", тачно);
   иф (! празно ($ хеадер)) {
   гет_хеадер ($ хеадер);
   } елсе {
   гет_хеадер ();
   }
   вп_ресет_куери ();
   
  5. Сачувај промене

  Помоћу овог кода рекли сте ВордПресс-у да у сваком посту постави корисничко поље „хеадер“. Ако је пронађено прилагођено поље са тим именом, ВордПресс ће преузети његову вредност и користиће име датотеке као заглавље само за тај пост.

  3. Промените заглавље преко прилагођеног поља:

  Ако сте у својој теми отпремили хеадер-хеадер2.пхп, сада га можете позвати у прилагођено поље:

  1. Отворите пост за који желите да промените заглавље
  2. Помичите се према доље и помакните се до прилагођених поља
  3. Унесите ново поље и именовајте га „заглавље“
  4. Унесите вредност „хеадер2.пхп“ у вредности поља
  5. Ажурирајте или објавите пост

  Ако нема грешака у вашем хеадер-хеадер2.пхп датотека, ново заглавље требало би да се појави на врху поста за који сте извршили промену. Ипак, сви остали постови учитават ће вашу стандардну датотеку заглавља дефинирану темом.

  Као што сте можда приметили, морате унети име датотеке нове датотеке заглавља после дела „заглавље“. Због тога, важно је да правилно именујете нову датотеку заглавља и додајте део „заглавље“ пре стварног имена које користите у прилагођеном пољу.

  Исто важи и за датотеку бочне траке или подножја, наравно променом гет_сидебар () и гет_фоотер () део кода.

  Лакше примените напредна прилагођена поља помоћу АЦФ кода теме

  Прилагођена поља неизбежни су део практички сваке ВордПресс теме. Ова поља омогућавају свима да укључе додатне информације о посту, али нажалост, ова стандардна ВП функција је прилично сирова. Почетницима је потребно мало времена да се навикну на употребу прилагођених поља, а програмери морају да троше пуно додатног времена када се кодирају око њих.

  То је разлог зашто Напредна прилагођена поља (АЦФ) додатак је толико популаран међу ВордПресс корисницима широм света. Овај бесплатни додатак броји више од милион активних инсталација у овом тренутку, а не видимо зашто ће број почети да опада. АЦФ вам омогућава да креирате моћна, професионална и интуитивна прилагођена поља путем визуелног уређивача.

  Иако је прилично популаран, АЦФ и даље захтева знање кодирања и пуно вашег времена ако планирате да имплементирате та поља у неку тему. Да, креирање групе поља је лако, али приказивање тих поља није баш такав део колача. И ту долази АЦФ код теме да би се спасили програмери.

  АЦФ код теме

  ЦЕНА: Бесплатно

  АЦФ тематски код за ВордПресс

  Овај феноменални додатак производ је два програмера који су одлучили да је време да престану губити време на понављање писања истог кода изнова и изнова. Када развијате тему или мењате постојећу, Напредна прилагођена поља захтева да програмер имплементира прави код на право место у оквиру теме. Како није било лакшег начина, програмер је морао да запамти исјечак и све функције АПИ-ја да би обавио посао.

  Аарон Рутлеи, један од стваралаца, објаснио је своје блог:

  „Када имплементирам поље у ВордПресс тему, вероватно ћу заборавити име поља, било да је то„ профиле_имаге “или„ профиле_пхото “? Такође ћу вероватно заборавити како сам поставио ово поље да се врати, да ли је то био ИД, УРЛ или низ? Стално сам уређивао теренску групу да бих то открио. “

  И ту АЦФ тематски код може помоћи програмеру. Након што инсталирате овај бесплатни додатак који се сада преузима више од 4.000 пута, можете уштедети време када се бавите кодом. Кад год објавите, измените или ажурирате групу поља у напредним прилагођеним пољима, овај невероватни додатак ће аутоматски генерисати потребу за кодом за примену поља у било коју тему.

  Наћи ћете овај код изнет на дну странице. Поред сваког исјечка наћи ћете икону међуспремника која ће вам олакшати копирање кода. Сада не морате ништа да памтите и можете се опустити када радите са прилагођеним пољима.

  Иако је додатак већ обавезан за све програмере, Аарон каже да већ планирају проширити АЦФ тематски код:

  „Планирамо да у будућности додамо подршку популарнијим пољима трећих страна. Такође планирамо да пружимо програмерима већу контролу над генерисаним кодом. “

  Иако је додатак бесплатан када је упарен са бесплатном верзијом АЦФ-а, требат ће вам ПРО верзија ако користите проширену верзију Адванцед Цустом Фиелдс. АЦФ Тхеме Цоде Про генерише код за све остале врсте поља АЦФ Про као што су поље Клон, Галерија, Понављач и Флексибилан садржај.

  Прикажите своје расположење или песму са прилагођеним пољима

  Блогање би требало бити забавно. Чак и ако пишете чланке о озбиљним темама, ваш блог и даље може имати ту ствар или две, што просечном читаоцу чини мало забавнијим. То може бити било шта – мала белешка аутора, смешна слика или можда додате расположење у којем сте били током писања чланка. Можда бисте чак желели да додате наслов песме коју сте преслушавали.

  У овом делу, управо ћемо вам показати како лако имплементирати функцију за приказивање расположења / песме у својим постовима. Нећете морати да инсталирате никакве додатне додатке и ова функција неће вам одузети много простора. То је једноставна линија текста која се може аутоматски додати на врху или на дну поста.

  1. Додајмо „функцију расположења“:

  1. Отворите датотеку сингле.пхп
  2. Копирајте и залепите следећи код на место где желите да прикажете своје расположење:
  3. $ цустомФиелд = гет_пост_цустом_валуес ("расположење");
   иф (иссет ($ цустомФиелд [0])) {
   одјек ""." Расположење: ". $ ЦустомФиелд [0]."";
   }
  4. Сачувај промене

  Прилагођено поље расположења

  Сада када сте припремили ВордПресс за своја расположења, спремни сте да их прикажете у било ком посту који желите. ВордПресс неће подразумевано показати ваше расположење и неће бити задатог расположења које ће се учитавати док не одлучите да га прикажете. Ако сте уместо тога желели да додате песму, једноставно промените „расположење“ у „песма“ у првој линији кода, а такође можете променити и назив класе у трећем реду.

  2. Додајте своје расположење / песму посту:

  Да бисте унели расположење или песму, мораћете да је напишете у прилагођено поље:

  1. Отворите пост за који желите да напишете расположење
  2. Помичите се према доље док не видите „Прилагођена поља“.
  3. Ако немате прилагођена поља приказана испод садржаја поста, кликните на „Опције екрана“ на врху екрана вашег уредника и потврдите избор у пољу за потврду поред „Прилагођена поља“.

  4. Напишите „расположење“ у поље имена или „песма“ ако сте се одлучили да идете са њим
  5. У поље „Вредност“ напишите све што желите – ово ће бити расположење / песма приказана у вашем посту
  6. Кликните на дугме „Додај прилагођено поље“
  7. Објавите свој пост

  3. Стил:

  Као што већ можете видети из само три ретка кода, ово је најједноставнији облик додавања новог прилагођеног поља. Ако желите да расположите стил са неким ЦСС-ом, можете видети да је код вашем тексту већ додао класу „ми_моод“. Да бисте модификовали стајлинг, урадите следеће:

  1. Отворите датотеку стиле.цсс
  2. Копирајте и залепите код:
  3. .Моје расположење {
   боја: плава;
   }
  4. Додајте било који ЦСС стајлинг који желите
  5. Сачувај промене.

  Надамо се да ће ово бити довољно да започнете са прилагођавањем „расположења / функције песме“ за свој блог и надамо се да „плави“ неће бити честа вредност с којом се бавите. Ако не желите да објавите своје расположење, једноставно не упишите ништа у прилагођено поље „расположења“.

  Сумирајући

  Ако је неко други креирао прилагођено поље за вас (попут програмера или тема додатака), његово коришћење за побољшање блога је прилично једноставно. Али надамо се да вам је овај чланак помогао у прилагођавању поља.

  Помоћу једноставних измена кода који смо вам показали, можете да креирате и управљате сопственим прилагођеним пољима која ће вам помоћи да генеришете јединствени блог. Моћи ћете извући потребне информације и поједноставит ћете процес писања и генерисања садржаја. Шта мислите о прилагођеним пољима у ВордПресс-у?

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map