Како променити атрибуте наслова у ВордПресс-у

Како променити атрибуте наслова у ВордПресс-у


Имати веб локацију или ВордПресс блог без управљања насловима сасвим је немогуће. Ако сте икада заборавили написати наслов, брзо сте схватили да је ВордПресс додао и сам. С обзиром да су они важни за администраторе, друге кориснике, посетиоце, па чак и претраживаче, требало би да будете опрезни приликом писања наслова.

Иако бисте дефинитивно требали потрошити додатни минут за сваки наслов који напишете, постоје неке ствари које можете променити на целој веб локацији. Дакле, останите с нама кроз овај водич и научите како да мењате различите атрибуте наслова у ВордПресс-у.

 • Како ограничити дужину наслова за ВордПресс
 • Како променити поравнање наслова поста
 • Напишите списак речи које се не могу користити у насловима постова
 • Мала промена наслова за раздвајање наслова може имати велики утицај на вашу веб локацију
 • Ознаке наслова могу се лако променити преко прилагођених поља

Како ограничити дужину наслова за ВордПресс

Кад желите да наслови поста буду што краћи и радите са више аутора, то би могло постати проблем. Без обзира да ли започињете модни блог, блог о храни или било коју другу врсту веб странице, сви би се требали побринути за своје наслове, бројати речи или слова и вероватно би било тешко то радити сваки пут када напишете нову чланак.

Па како ограничити наслов поста у ВордПресс-у тако да се аутоматски брине о дужини приказивања наслова на вашој страници?

Кренимо од једноставног решења.

 1. Отворите тхемес.пхп у својој теми
 2. Налепите следећи код:
 3. функција мак_титле_ленгтх ($ наслов) {
  $ мак = 20;
  иф (стрлен ($ титле)> $ мак) {
  ретурн субстр ($ титле, 0, $ мак). " …";
  } елсе {
  врати $ титле;
  }
  }
 4. Следећу функцију поставите где год желите у својој теми. На пример, ако желите да прикажете скраћене наслове на својој почетној страници, желите да овај код поставите у свој главни предложак индекса (индек.пхп)
 5. адд_филтер ('тхе_титле', 'мак_титле_ленгтх');

Као што видите у коду, променљива $ мак користи се за ограничавање дужине наслова поста. Можете га променити у било који број који желите. Али имајте на уму да је оптимална дужина вашег наслова између 55 и 60 знакова.

Ето га. Ако сте позвали функцију у главном предлошку индекса, ваши наслови ће бити приказани скраћени и након, у нашем случају 20 знакова, биће откривене три тачке које ће показати да има више за приказ.

Радећи то исто, слободни сте да прикључите функцију где год желите – било да је то заглавље, подножје, бочна трака или било шта друго.

Како променити поравнање наслова поста

ВордПресс Теме које можете користити у ВордПресс-у су различите. Можете да користите стандардни који долази са ВордПресс-ом, креирате сопствену, пронађете бесплатну међу хиљадама доступних тема или купите премиум са Интернета.

Промените поравнање наслова поста

Чак и ако сте платили велике новце за своју тему, неће имати све у вашој руци и немогуће је све интегрирати у кориснички интерфејс. Дакле, ако желите да промените поравнање наслова постова и да ваша тема не постоји опција за лако промену, то ћете морати да урадите сами.

Припремите своје алате и отпустите вијке како бисте могли да обавите посао. У реду, звучало је као да пред вама раде сати рада – не брините, бићете готови за минуту или тако нешто.

Није важно коју тему користите, наслов вашег поста ће се налазити у истој датотеци:

 1. Иди на Изглед-> Едитор
 2. На десној страни пронађите датотеку Сингле Пост (сингле.пхп) и отворите је или још боље, отворите је у неком спољном уређивачу
 3. Претражите датотеку за „
 4. Измените ознаку са жељеним поравнањем:
 5. Лево:

  ЦЕНТАР:

  ЈЕЛ ТАКО:

 6. Сачувај промене

То је то. Сада сте слободни да отворите било који од својих постова и видите промене које сте унели. Ако пратите кораке и промените поравнање, наслов поста би се требао појавити у левој, средини или десној страни.

Рад са ВордПрессом је забаван, зар не? Ако желите да сазнате више о блогању и прилагођавању ВордПресс-а, погледајте наше ресурсе и нивелирајте своје вештине вебмастера у било којем тренутку.

Напишите списак речи које се не могу користити у насловима постова

Иако можете релативно лако да ограничите дужину наслова у ВордПресс-у, понекад ћете морати да измените наслове још више. Ограничавање броја знакова у наслову поста може вам помоћи да одржите стабилан дизајн и може да помогне СЕО-у, али ваши аутори би и даље могли да напишу све што желе.

У зависности од тога што пишете или од вашег партнерства са неком другом компанијом, можда ћете имати неке речи или фразе које желите да избегнете у својим насловима. То би могле бити речи које се баве непристојношћу или које желите да избегнете или једноставно име марке или две које не желите да се рекламирају на вашој веб локацији..

Иако можете седети и разговарати са својим ауторима о томе и тражити од њих да не спомињу речи које могу наштетити угледу ваше веб странице, само је питање времена када ће један од аутора заборавити на све и објавити наслов који вас може навести изгледају лоше или чак губе новац кршењем посла са партнером.

Листа речи које се не користе у насловима

Уместо вербалног упозорења, зашто не бисте написали функцију која ће забранити било коме на вашој веб страници да пише наслов одређеним речима? Или још боље, зашто једноставно не бисте копирали и залепили исту функцију одоздо и једноставно променили речи које желите да блокирате?

Сада када сте одлучили да из наслова поста уклоните одређене речи, погледајмо како то можете да урадите.

Уклоните одређене речи из наслова:

 1. Отворите фунцтион.пхп датотеку
 2. Копирајте и залепите код:
 3. функција ограничење наслова ($ титле) {
  глобални $ пост;
  $ титле = $ пост-> пост_титле;
  $ лимиттедВордс = "ворд1; ворд2; ворд3";
  $ лимиттедВордс = екплоде (";", $ лимиттедВордс);
  фореацх ($ ограничени АдВордс као $ ограничена реч) {
  иф (стристр ($ титле, $ лимитедВорд))
  вп_дие (__ ('Грешка: Користили сте забрањену реч у наслову поста'));
  }
  }
  додавање ('објави_пост', 'ограничење наслова');
  
 4. Промените речи на 4тх Додајте онолико колико желите, али не заборавите да их раздвојите зарезом
 5. Прилагодите поруку о грешци на 8тх линија
 6. Сачувај промене

Ако отворите нови пост и покушате да га објавите док наслов садржи једну од речи које сте навели у коду, ВордПресс ће вас спречити у објављивању поста и упозорим вас поруком.

Иако сте можда ауторима рекли забрањене речи, не би било штетно да те речи покажете испод наслова и напишете их као подсетник.

Ако није тајно, можете ли нам рећи које сте речи ставили на списак и зашто?

Мала промена наслова за раздвајање наслова може имати велики утицај на вашу веб локацију

Одвајач наслова је онај једноставни знак који раздваја наслов ваше веб странице од наслова постова и страница. Иако није важно као проналажење правих кључних речи за ваше чланке, ово се може видети на врху картице прегледача када отворите веб локацију, али што је још важније, овај сепаратор ће користити Гоогле и други претраживачи када приказују вашу веб локацију у Резултати претраге.

Иако нема доказа да различити сепаратори могу имати различит утицај на ваш СЕО, можда бисте желели да промените стандардни сепаратор само да бисте променили начин на који се ваша веб страница ВордПресс приказује на свим осталим веб локацијама у тим резултатима претраге.

Промена сепаратора наслова:

Након што је ВордПресс 4.4 заживео, уведени су нови филтри, а један од њих директно је задужен за раздвајање наслова. Да бисте променили сепаратор наслова, следите ових неколико корака:

 1. Отворите фунцтион.пхп датотеку
 2. Копирајте и залепите следећи код:
 3. функција вплооп_цханге_сепаратор ()
  {
  ретурн '|';
  }
  адд_филтер ('доцумент_титле_сепаратор', 'вплооп_цханге_сепаратор');
 4. Промените сепаратор између појединих цитата у трећем реду
 5. Сачувај промене

Промените сепаратор наслова за старије верзије ВордПресс-а:

Пре увођења ВордПресса 4.4, сепаратор наслова могао се лако променити коришћењем функције вп_титле. ВордПресс програмери прво је уклонио функцију са листе подржаних и она је застарела. Али пошто га огроман број тема и даље користи, програмери су одлучили да га врате.

Следећа функција још увек може да вам помогне да промените тај сепаратор ако користите старију верзију ВордПресс-а, али саветујемо вам да ажурирате ВордПресс што је пре могуће (из више различитих разлога) и кренете са горе приказаном новом методом; пре или касније, функција вп_титле постаће обустављена једном заувек и мораћете да измените фунцтион.пхп још једном.

фунцтион цханге_вп_титле_сепаратор ($ титле, $ сеп) {
$ сеп = '-';
$ титле = стр_реплаце ('|', $ сеп, $ титле);
врати $ титле;
}
адд_филтер ('вп_титле', 'цханге_вп_титле_сепаратор', 10, 2);

Иако можете да промените сепаратор на било који знак који желите, саветујемо да то не чините. На пример, постоје неки посебни знакови које Гоогле једноставно неће приказати, а не желите да наслов ваше веб локације изгледа непрофесионално. Неки од најчешћих одвајача су “|”, “-” и “>”, тако да не преувеличавајте и одаберите онај који вам се највише свиђа.

Ознаке наслова могу се лако променити преко прилагођених поља

Ознаке наслова су важне за вашу веб локацију. Не само да ће се приказати корисницима, већ ће и они имати важну улогу у вашем СЕО. Одабир праве ознаке наслова може имати велики утицај на претраживачима и можете имати користи од промене наслова ознака ако се изврши правилно.

За обичног корисника лако је мењати наслове ознака једноставним навигацијом до Подешавања -> Опште. Слично томе Изглед -> Прилагоди ће приказати место где ће вам скоро свака тема омогућити да промените наслов и тагове веб локације. Обично веб странице користе свој наслов и назив / странице / странице, одвојене једним словом. Али то можете променити ако желите да будете тако бунтовни.

Креирајте статичку ознаку наслова за све своје постове:

Иако се не препоручује, можда бисте желели да промените ознаку наслова странице и учините је истом на свим својим ВордПресс постовима и страницама. Уместо да користите наслов, сепаратор и име поста, на пример, то можете променити у нешто статичко:

 1. Отворите фунцтион.пхп датотеку
 2. Копирајте и залепите следеће:
 3. функција саме_титле_таг ()
  {
  повратак „Први водич за сајтове“;
  }
  адд_филтер ('пре_гет_доцумент_титле', 'исти_титле_таг');
  
 4. Промените наслов на 3рд линија
 5. Сачувај промене

Ова функција ће променити сваки пост и наслов странице у „Први водич за веб локацију“ (хеј, немојте користити наше име, будите креативни), али то је прихватљиво ако ћете имати само једну страницу. Уместо тога, коришћење подразумеваних наслова много је боља опција када је у питању СЕО и целокупно корисничко искуство. Чак и ако имате само почетну и контакт страницу, ипак је боља опција да тај део контакта буде написан у наслову тагова.

Промените ознаке наслова кроз прилагођена поља:

Али, градимо на томе и дајте ауторима могућност да додају прилагођене наслове у своје постове:

 1. Отворите фунцтион.пхп
 2. Копирајте и залепите код:
 3. функција пост_мета_титле_таг ()
  {
  $ цустомПостТитлеМета = гет_пост_мета (гет_тхе_ИД (), 'цустом_пост_титле', истина);
  иф ($ цустомПостТитлеМета)
  {
  ретурн $ цустомПостТитлеМета;
  }
  повратак '';
  }
  адд_филтер ('пре_гет_доцумент_титле', 'пост_мета_титле_таг');
  
 4. Сачувај промене
 5. Отворите пост за који желите да промените наслов
 6. У име прилагођеног поља напишите „цустом_пост_титле“
 7. У вредност прилагођеног поља напишите било који наслов који желите да користите за тај пост
 8. Спремите измене / објавите објаву

Сада, уместо да добијете подразумевани наслов, ваш ће пост користити прилагођени који сте унели на 6тх Корак. Ако изоставите прилагођено поље, ВордПресс ће учитати задану ознаку наслова и користити га за тај пост.

Контролишите своје ВордПресс наслове

Надамо се да вам је овај водич помогао да лакше контролишете своје ВордПресс наслове. Али ако имате било каквих питања, слободно оставите и коментирајте и покушаћемо да их што пре одговоримо.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map