Како преусмерити кориснике у ВордПресс

Како преусмерити кориснике у ВордПресс


Преусмеравања су стандардни део веб локација, додатака и тема. Неки се догађају пред очима, а ви можда нисте ни свесни шта се догађа позади.

Иако преусмеравања обично остају програмерима, показаћемо вам неколико савета који ће вам омогућити:

 • Преусмерите кориснике након успешне пријаве
 • Преусмерите кориснике након пријаве помоћу Петеровог додатка за пријаву за пријаву
 • Преусмерите кориснике након одјаве
 • Преусмерите кориснике након што оставе коментар
 • Преусмерите кориснике након претраге ако је пронађен само један резултат
 • Преусмерите кориснике Када је у категорији пронађен само један пост
 • Преусмерите кориснике на случајну страницу у програму ВордПресс

Како преусмјерити одређене корисничке улоге након успјешне пријаве

У овом делу чланка показаћемо вам код који можете лако изменити и контролисати где одређени корисник слети након успешне пријаве на вашу веб локацију ВордПресс.

Подразумевано, ВордПресс ће сваког корисника одвести на контролну таблу и то би могао бити проблем за неке од вас. Можда желите да задржите своје администраторе и ауторе у позадини док то желите повејте остале кориснике директно на вашу почетну страницу или можда на неку другу страницу сучеља коју сте креирали посебно за њих.

Да бисте преусмерили кориснике на основу њихових улога, следите следеће кораке:

 1. Отворите фунцтион.пхп датотеку
 2. Копирајте и залепите следећи код:
 3. функција ми_логин_редирецт ($ урл, $ рекуест, $ усер) {
  иф ($ усер && ис_објецт ($ усер) && ис_а ($ усер, 'ВП_Усер')) {
  иф ($ усер-> хас_цап ('администратор') или $ усер-> хас_цап ('аутхор')) {
  $ урл = админ_урл ();
  } елсе {
  $ урл = хоме_урл ('/ прилагођена страница /');
  }
  }
  ретурн $ урл;
  }
  адд_филтер ('логин_редирецт', 'ми_логин_редирецт', 10, 3);
 4. Сачувај промене

Горе приказани код оставиће администраторе тамо где требају бити – административну таблу, док ће сви остали корисници бити преусмерени на прилагођену страницу.

Можете лако променити УРЛ адресе променом $ урл променљиве на 4тх и 6тх линија и стога водите кориснике до свих постова / страница које сте креирали за њих.

Ако желите да контролишете улоге корисника, то лако можете учинити у трећем реду кода. У горе датом примеру, на административној табли смо оставили администраторе и ауторе. Ако тамо желите само администраторе, једноставно уклоните ауторе са слике:

иф ($ усер-> хас_цап ('администратор')) {

Уместо да уклањате ауторе, можете да додате и друге улоге; на вама је да одлучите ко ће завршити на којој страници.

То је то. Уз овај код вам не треба ниједан додатак за контролу преусмеравања након што се корисник пријави. Ако још увек не мењате код, погледајте како да преусмерите кориснике након пријаве помоћу додатка.

Преусмерите кориснике након пријаве помоћу Петеровог додатка за пријаву за пријаву

Иако након брзог пријављивања можете брзо преусмерити кориснике тако што ћете ставити неки код који смо вам показали раније, ово није најбоља опција за оне који не раде кодирање. Такође, ако желите да добијете већу контролу над преусмеравањем, мораћете да знате како да промените код.

Уместо да мењате код, показаћемо вам додатак који ће обавити прљави посао за вас. Све што требате је да одлучите који корисник иде где, кликните на неколико потврдних оквира и залепите УРЛ-ове, док ће се додатак бринути за остало.

Петрова преусмеравање за пријаву

Иако постоје безбројни ВордПресс додаци дизајнирани да учине исто, за овај део чланка изабрали смо Петерово преусмеравање за пријаву..

Овај додатак ће вам омогућити да одаберете кориснике на основу њихових имена, улога корисника, па чак и корисничких могућности и једноставно залијепите УРЛ на који ће се корисници преусмјерити након што се пријаве. Могуће је чак одабрати другу страницу ако желите преусмјерити тог корисника или групу корисника након што се одјаве. Поред тога, можете одабрати засебну УРЛ адресу која ће се користити као одредишна страница за сваког корисника након њихове регистрације.

Ако вам то није довољно, а желите да побољшате преусмеравања, Петрова преусмеравање за пријаву вас је покрило. Ако сте, на пример, креирали одређену страницу за сваког корисника, можете да генеришете УРЛ директно из додатка. У том случају ће бити довољан једноставан кратки код описан у додатку унесите корисничко име корисника и тако водите одређеног корисника на његову / њену одређену страницу.

На крају, треба наћи неколико опција додатака који вам могу помоћи у даљој контроли над понашањем додатка. Додатак можете поставити тако да користи само једну врсту УРЛ адреса и, на пример, дозволити да се користе само интерне везе, контролисати ПОСТ и ГЕТ преусмеравања, по потреби користити спољну датотеку за преусмеравање и изабрати ко може да контролише овај додатак одабиром нивоа дозвола.

Ако је потребно да управљате преусмерењима за пријаву, одјаву и регистрацију, Петрова преусмеравање за пријаву добиће вам практично све што вам треба. Ох, да, јесмо ли споменули да је додатак бесплатан? Можете га добити из складишта додатака ВордПресс и инсталирати га у неколико секунди након чега све што требате да урадите је да дођете до Подешавања -> Преусмеравања за пријаву / одјаву.

Како преусмерити корисника ВордПресс-а након одјаве

Када се корисник одјави са веб локације ВордПресс, подразумевано ће се вратити на страницу за пријаву. Појавиће се порука која обавештава корисника о успешном одјави, а остатак навигације је препуштен корисницима.

Али шта ако желите да ваши корисници буду аутоматски се преусмеравају на вашу почетну страницу, странице за дискусије које желите да виде или било које друге странице које вас занимају? Можда желите да креирате другу страницу за одјаву која ће садржавати посебне видгете или водити кориснике негде друго? Ако је то случај, требат ће вам овај мали код да се све догоди.

У наредних неколико редова, показаћемо вам како лако да преусмерите корисника на било који УРЛ који желите. Ако не желите да користите код за преусмеравање, ми ћемо вам показати једноставан додатак који ће све учинити за вас. Али пре тога, преусмеримо корисника на почетну страницу:

 1. Отворите фунцтион.пхп датотеку
 2. Копирајте и залепите следећи код:
 3. додавање ('вп_логоут', 'ауто_редирецт_афтер_логоут');
  функција ауто_редирецт_афтер_логоут () {
  вп_редирецт (хоме_урл ());
  екит ();
  }
 4. Сачувај промене
 5. Одјавите се и уживајте у својој прелепој почетној страници

Једноставно је. Као што можете и погодити из кода, можете преусмерити корисника на било који други УРЛ променом треће линије. Дакле, ако желите да своје кориснике преусмерите на другу страницу ваше сопствене веб странице или на било коју спољну страницу, ваш код треба да изгледа овако:

додавање ('вп_логоут', 'ауто_редирецт_афтер_логоут');
функција ауто_редирецт_афтер_логоут () {
вп_редирецт ('хттп://ввв.фирстситегуиде.цом');
екит ();
}

Ако желите да урадите више са функцијом вп_редирецт, о томе можете да сазнате више Странице ВордПресс Цодека.

Преусмеравање за пријаву и одјаву

ЦЕНА: Бесплатно

Преусмери за пријаву и одјаву
Овај бесплатни додатак је релативно једноставан и свој посао ће обавити савршено. Уместо да се баве кодом, преусмеравање пријаве и одјаве креираће додатни сегмент на страници са подешавањима. Након што га инсталирате и активирате, то морате Иди на Подешавања -> Опште и помичите се до краја странице. Овде ћете пронаћи одвојена поља за унос за преусмеравања за пријаву и одјава. Унесите жељене УРЛ адресе, сачувајте измене и готови сте!

Ако вам је потребно више опција за преусмеравање за вашу ВордПресс веб локацију, предлажемо вам да то урадите проверите 5сец додатак за преусмеравање што вам може помоћи да преусмерите било који пост, страницу, категорију, ознаку или прилагођени УРЛ. То ће вам омогућити прикријте своје УРЛ адресе што може бити одлична ствар за сакривање партнерских веза или било којих УРЛ адреса од посетилаца. Додатак вам такође приказује статистику сваке преусмерене везе тако да знате шта се дешава на веб локацији.

Преусмерите кориснике након што оставе коментар

Када почнете да објављујете чланке, пожелећете да их људи коментаришу, наравно. У овом делу водича, показаћемо вам како да преусмерите корисника након што пошаљете коментар.

Ова функција може вам бити корисна у специфичним ситуацијама. На пример, можда ћете желети да направите прилагођену страницу „хвала“ за поклон који организујете. Када посетиоци учествују у даривању остављајући коментар, лако их преусмерите на ону страницу „хвала“ на којој можете да дате додатне информације о наградама.

Заправо постоји много различитих разлога за преусмеравање корисника након што оставите коментар, па без додатних преговора, ево шта треба да урадите да бисте аутоматизовали процес.

Преусмерите корисника након што пошаље коментар:

 1. Отворите фунцтион.пхп датотеку
 2. Копирајте и залепите овај код у датотеку:
 3. функција редирецт_афтер_цоммент () {
  вп_редирецт ('/ хвала /');
  екит ();
  }
  адд_филтер ('цоммент_пост_редирецт', 'редирецт_афтер_цоммент');
 4. Промените име странице на 2нд линија
 5. Сачувај промене

То је то. Сада можете наставити са тестирањем функције. Отворите било који од својих постова и оставите коментар. Ако сте све исправно урадили, требали бисте завршити на страници хттп: /ввв.иоурсите.цом/тханк-иоу или на оној која је наведена у другом реду вашег кода.

Страница са хвала

Не заборавите да захвалите људима на коментару, али такође не заборавите да желите да посетиоци остану на веб локацији и наставе да прегледавају. Добра идеја је да додате листу својих недавних или најпопуларнијих постова, или можда још боље да наведете све сродне постове који би могли бити занимљиви коментатору. Ако имате листу поште, ово је добро место да јој понудите претплату.

Иако ова функција нуди једноставан и брз начин преусмеравања корисника након што оставе коментар, можда ће вас занимати повезати што ће вам пружити неке додатне функције.

Преусмерите кориснике након претраге ако је пронађен само један резултат

Функцију претраге морате имати ако се бавите већим бројем чланака. Ако пишете свакодневно, замислите број чланака разбацаних по различитим категоријама. Ако објавите само три кратка чланка дневно, у вашој ће се бази података наћи преко хиљаду различитих наслова након прве године. Сада замислите себе да први пут дођете на локацију док тражите нешто конкретно – пожелећете да је потражите.

ВордПресс ће подразумевано претраживати наслове постова, тагове и наравно садржај. Дакле, ако тражите реч или одређену фразу, вероватно ће се наћи десетине постова и страница које садрже упит. Али шта ако постоји само један резултат претраживања?

Ако је неко тражио сасвим специфичну фразу или читаву реченицу, велике су шансе да ће бити само неколико или можда само један резултат. ЈаАко је пронађен само један резултат, преусмеравање корисника на страницу резултата претраживања је потпуно непотребно. Уместо тога, зашто не бисте водили тог корисника директно на пост / страницу која је пронађена у резултату?

Да видимо како то учинити:

 1. Отворите фунцтион.пхп
 2. Копирајте овај код и залепите га на крај датотеке:
 3. додавање ('темплате_редирецт', 'редирецт_сеарцх_ресулт);
  функција редирецт_сеарцх_ресулт () {
  иф (ис_сеарцх ()) {
  глобални $ вп_куери;
  иф ($ вп_куери-> пост_цоунт == 1 && $ вп_куери-> мак_нум_пагес == 1) {
  вп_редирецт (гет_пермалинк ($ вп_куери-> постс ['0'] -> ИД));
  излаз;
  }
  }
  }
 4. Сачувај промене

Припремили сте свој ВордПресс за нову функционалност. Након што сте сачували промене, сваки пут када корисник тражи нешто што ће вратити само један резултат, тај корисник ће бити директно преусмерен на пост / страницу.

Чак и ако вам се чини као да није ништа посебно, сигурни смо да ће вам се посетиоци свидети јер ћете им сачувати клик на дугме. Спремање клика овде и клика тамо ће резултирати бољим корисничким искуством и то је вероватно нешто што желите на вашој веб локацији, зар не?

Преусмерите кориснике када је у категорији пронађен само један пост

Уместо да отворите категорију или страницу са ознакама која садржи само један резултат, тог корисника можете преусмерити директно на пост / страницу. Као и код већине исјечака кода, биће довољно само да копирате и залијепите код:

Преусмерите корисника ако је у категорији или таги био само један пост:

 1. Отворите фунцтион.пхп датотеку
 2. Копирајте и залепите следећи код:
 3. функција редирецт_то_пост () {
  глобални $ вп_куери;
  иф (ис_арцхиве () && $ вп_куери-> пост_цоунт == 1) {
  пошта();
  $ пост_урл = гет_пермалинк ();
  вп_редирецт ($ пост_урл);
  }
  } додавање датотеке ('темплате_редирецт', 'редирецт_то_пост');
  
 4. Сачувај промене

Након што завршите са кодом и сачувате измене, можете тестирати функцију отварањем категорије или странице са ознакама која садржи само један пост / страницу у њој. Уместо да отворите страницу на којој је приказан само тај један пост / страницу, бићете преусмерени директно на пост. Невероватно, зар не??

Пошто би се неки корисници због тога могли збунити, било би добро да укључите прилагођену поруку која ће рећи корисницима да је пронађен само један резултат и да је дошло до преусмеравања. Ако то желите учинити, поруку можете оставити на врху поста / странице на коју је корисник преусмерен уметањем једноставне изјаве „одјек“. У том случају би ваш код изгледао овако:

функција редирецт_то_пост () {
глобални $ вп_куери;
иф (ис_арцхиве () && $ вп_куери-> пост_цоунт == 1) {
пошта();
$ пост_урл = гет_пермалинк ();
вп_редирецт ($ пост_урл);
}
ехо "Пошто је пронађен само један резултат, преусмерени сте на овај пост / страницу!";
}
додавање ('темплате_редирецт', 'редирецт_то_пост');

Сад кад је чак и порука имплементирана, готови сте и нећете морати да водите рачуна о оним категоријама и ознакама које садрже само један пост / страницу. Али немојте дозволити да ова функција буде изговор за не писање нових чланака у категорији.

Преусмерите кориснике на случајну страницу у програму ВордПресс

Ово можда није стандардна карактеристика сваке веб локације ВордПресс, али сигурно може бити забавно средство да се негде налази на вашој веб локацији. Ако пишете пуно или можда имате бројне галерије, на крају имате хиљаде страница које просечни корисник неће видети. Па зашто не бисте учинили ствари мало занимљивијим преусмеравањем корисника на случајни пост?

У реду, нећете преусмеравати корисника на случајни пост без његовог знања или то урадити на почетној страници, наравно. Али можете да створите једноставно дугме или везу коју корисник може да кликне након чега ће бити пребачен на другу страницу ваше веб локације. Можда је галерија Можда цоол уводник који сте написали пре много година. Ко зна. Може бити забавно.

Хајде да почнемо:

 1. Прво морате припремити везу за преусмеравање. Отворите датотеку своје функције.пхп
 2. Копирајте и залепите следећи код:
 3. додавање ('инит', 'рандом_адд_реврите');
  функција рандом_адд_реврите () {
  глобални $ вп;
  $ вп-> адд_куери_вар ('случајно');
  адд_реврите_руле ('рандом /? $', 'индек.пхп? рандом = 1', 'топ');
  }
  
  додавање ('темплате_редирецт', 'рандом_темплате');
  
  функција рандом_темплате () {
  иф (гет_куери_вар ('рандом') == 1) {
  $ постс = гет_постс ('пост_типе = пост & ордерби = ранд & нумберпостс = 1');
  фореацх ($ постс ас $ пост) {
  $ линк = гет_пермалинк ($ пост);
  }
  вп_редирецт ($ линк, 307);
  излаз;
  }
  }
 4. Сачувај промене
 5. Идите на ввв.иоурдомаин.цом/?рандом=1

Након овога, спремни сте за креирање везе / дугмета. Све што требате учинити је веза на коју хттп://ввв.иоурдомаин.цом/?рандом=1 и сваки пут када корисник отвори страницу, биће преусмерен на случајну страницу. Уживајте у својој новој функцији.

Преусмеравање на закључак

Пре или касније, у одређеним ситуацијама желите да преусмерите одређене кориснике. Без обзира да ли постоји добар разлог за то и покушавате да посетиоцима купите нешто или сте само желели да пријава буде удобнија, овај водич ће вам помоћи да управљате преусмеравањима.

Ако вам је довољно кодирање са кодирањем, моћи ћете побољшати ово и преусмјерити кориснике у различитим ситуацијама. Ако не, надамо се да су ови примери били довољни за покривање ваших потреба.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map