Како додати Гоогле аналитику на веб локацију ВордПресс

Како додати Гоогле Аналитицс на веб локацију ВордПресс


Било да се ради о блогу, једноставном личном веб сајту или пословном портфељу који градите са ВордПрессом, то радите с разлогом. Желите да људи могу да дођу до садржаја који сте представили на мрежи. Без публике, ваш веб пројекат не служи сврси. На овај или онај начин, морате почети да разумете људе који посећују ваш домен.

Ко су појединци који су отворили вашу страницу? Колико њих посети вашу страницу током месеца? Да ли се враћају и колико дуго одржавају вашу веб страницу отвореном? Да ли потичу из претраживача, сајта за друштвене мреже или су можда ручно унели адресу? Ово је само неколико важних питања која би сваки власник веб странице требало да се поставља редовно.

Постављање питања је лак део; али како им одговорити?

Шта је Гоогле Аналитицс?

На горња питања можете одговорити бесплатном Гоогле услугом. Гоогле Аналитицс је веома моћан (ово је још увек подцјењивање) мрежна веб анализа алат који може пратити понашање веб странице и свих посетилаца који су део њега. Иако није једини такве врсте, Гоогле Аналитицс је дефинитивно један од најпопуларнијих алата за анализу посла. Људи га користе широм света како би добили статистику о веб локацијама у распону од једноставних блогова до корпоративних портала који генеришу милионе месечних корисника.

Сервис је уведен 2005. године. Нуди безбројне алате за извештавање; од приказивања посетилаца, локација и технологије у реалном времену до података о е-трговини који могу пратити број продаја.

Како то функционише?

Гоогле Аналитицс захтева од свакога да отвори бесплатан налог који добија јединствени ИД код за праћење. Након постављања кода на веб локацију, Гоогле Аналитицс покреће сваки пут када посетилац учита било коју од придружених страница.

Овај код за праћење затим се покреће у прегледачима клијента и прати његово понашање. Иако то није било могуће пре неколико година, подаци се обично шаљу у реалном времену сервису који брзо интерпретира све сигнале. Омогућује вам да одмах видите колико корисника учитава вашу веб страницу и све детаље о њиховој посети.

Препоручено читање: Водич за почетнике за Гоогле аналитику за почетнике

Како додати Гоогле Аналитицс на вашу веб локацију

Пре него што поставите код за праћење на своју веб локацију, мораћете да направите Гоогле Аналитицс налог:

 1. Иди на Гугл анализе
 2. Пријавите се помоћу Гмаил налога
 3. Кликните на дугме „Пријавите се“
 4. Изаберите опцију „веб локација“
 5. Унесите информације попут имена налога, имена веб локације, УРЛ адресе, земље и временске зоне
 6. Слажете се са условима и одредбама

Након довршетка корака, налог би требао бити спреман и сада можете почети да га повезујете са својом веб страницом. Као и са било чим у ВордПресс-у, посао можете обављати на више различитих начина. У овом чланку показаћемо вам две различите технике додавања Гоогле аналитике на вашу ВордПресс локацију.

1. Употребите додатке за ВордПресс да бисте додали Гоогле Аналитицс

Ако желите само основне информације о праћењу путем Гоогле аналитике, ручни методи су сасвим у реду. Али ако желите бити у могућности пратити статистику на дневној бази, додатак би могао бити бољи избор. Постоји неколико невероватних ВордПресс додатака који су посвећени Гооглеовој услузи праћења. Они ће вам помоћи да повежете веб локацију са њом без померања кода, а пружиће и неке додатне функције које ћете вероватно волети.

Коришћењем додатка можете да имате Гоогле Аналитицс на ВордПресс контролној табли. Дакле, уместо да увек отварате службене странице сервиса, можете видети најрелевантније статистике директно са ваше администрационе странице за ВордПресс.

Надзорна плоча Гоогле аналитике за ВП (ГАДВП)

ЦЕНА: Бесплатно

Са више од милион активних корисника, ово је најпопуларнији ВордПресс додатак који може повезати вашу веб локацију са популарним Гоогле-овим алатом за праћење. Бројеви не изненађују када схватите да јесте наведен као званични Гоогле Аналитицс партнер.

Омогућиће вам да додате ИД праћење о коме смо разговарали, а такође ће инсталирати и модул командне табле тако да можете пратити статистику директно са веб локације.

ГАДВП иде и даље од једноставног повезивања услуге. Због својих напредних карактеристика то можете анализирати веб локацију путем других колекција података високог нивоа. То значи да догађаје и сегменте можете видети директно са контролне табле.

Сада да видимо како инсталирати додатак и успоставити везу са сервисом:

 1. Иди на Додаци -> Додај ново
 2. Потражите „Надзорну плочу Гоогле Аналитицс за ВП“
 3. Инсталирајте и активирајте додатак
 4. На левој страни пронађите ставку менија Гоогле Аналитицс и отворите Општа подешавања
 5. Кликните на „Аутизе плугин“ дугме
 6. Кликните на везу „Приступите коду приступа“
 7. У новом прозору изаберите свој Гоогле Аналитицс налог и дозволите приступ додатку
 8. Копирајте генерисани код
 9. Вратите се на додатак и залепите приступни код

Ако је Гоогле Аналитицс налог правилно постављен, требало би да видите листу доступних извештаја са тог налога (ако имате нови налог, очигледно ћете имати само једну ставку на листи). Након тога можете почети да користите додатак, мењате поставке и пратите промене у статистици.

Надзорна плоча Гоогле аналитике у ГАДВП-у

Да бисте видели први визуелни извештај, само идите на ВордПресс контролну таблу где ћете моћи да видите графикон са статистиком у последњих тридесет дана. Импресивно, зар не??

НК Гоогле Аналитицс

ЦЕНА: Бесплатно

Један од таквих додатака је бесплатни НК Гоогле Аналитицс. Пошто смо већ направили корак по корак видео упутства, погледајте горе и научите како да инсталирате додатак и повежете га са личним налогом Гоогле Аналитицс.

Други додаци

У овом чланку смо споменули само два ВордПресс додатка. Да бисте добили више могућности, можете погледати и друга популарна решења попут:

2. Ручно додајте код

Ако желите само повезати услугу са својом веб страницом, ручни начин ће бити више него довољан. Иако нећете морати да инсталирате додатне додатке, такође нећете моћи да пратите статистику директно са веб локације. Уместо тога, увек ћете морати да се одвучете до страница Гоогле аналитике да бисте започели анализу.

Предлажемо да користите ову методу само ако знате како поступати са кодом и ВордПресс предлошцима. Пошто ћете морати да ажурирате датотеке, ризикујете да направите грешке и кочите своју веб локацију. Такође, ако не радите са дечијом темом, код можете изгубити чим ажурирате своју активну ВордПресс тему.

Метода бр. 1

Гоогле Аналитицс код треба да буде смештен у датотеци хеадер.пхп која се учитава на свакој страници ваше веб локације. Зато има смисла уредити датотеку и залепити код на право место:

 1. Идите на Гоогле аналитику
 2. Кликните на Администратор -> Информације о праћењу -> Код за праћење
 3. Копирајте цео код почевши и завршавајући таг
 4. Иди на Изглед -> Едитор
 5. Пронађите датотеку хеадер.пхп и уредите је
 6. Налепите код за праћење одмах након таг
 7. Сачувај промене

Гоогле Аналитицс код за праћење

Метода бр. 2

Други начин омогућава вам додавање истог кода у заглавље ваше веб локације преко датотеке фунцтион.пхп:

 1. Иди на Изглед -> Едитор
 2. Измените фунцтион.пхп датотеку
 3. Копирајте и залепите следећи код:

додавање ('вп_хеад', 'фсг_гооглеаналитицс');
функција фсг_гооглеаналитицс () {?>

// Овде залепите Гоогле Аналитицс код за праћење (онај који започиње и завршава сe

Adblock
detector
map