Како брзо пронаћи и изменити код из тема и додатака

финд-едит-вордпресс-цоде.пнг


Рад са ВордПрессом може бити лак. У поређењу са многим другим системима за управљање садржајем, то је заиста лако. Чак и ако немате никакве везе са кодом или дизајном, и даље можете да креирате свој ВордПресс блог, и можете да почнете са писањем и објављивањем садржаја за неколико минута. Ако требате проширити свој ВордПресс блог, то можете учинити тако што ћете инсталирати неке од милиона додатака и тема доступних на Интернету.

Али ако се мало озбиљније позабавите својом веб страницом, пре или касније морат ћете прилагодити ствар или две. Без обзира колико је добра тема или додатак, колико опција добијате уз њу, једноставно није могуће све уредити. На пример, моћи ћете да промените наслов и неке важне тастере, али како извршити промену ако се одређени елемент не може променити путем опција Прилагођивача и тема / додатка? Ви је сами модификујете.

У зависности од тога колико знате о ВордПрессу, измена датотека може бити двоминутни посао или може пропасти цела веб локација након што проведете сате на прилагођавање. Пре него што започнете са изменама датотека, проверите да ли сте свесни шта радите и да ли имате резервну копију безбедно смештене у мапу изван вашег сервера.

Ако сте одлучили да је време за измене, можда ћете се заглавити у првом кораку – проналажењу исправне датотеке у којој се код налази. С обзиром да се ВордПресс састоји од више десетина различитих датотека, почетник ће можда имати проблема да их пронађе. ВордПресс програмери немају проблем са тим, јер то већ знају Хијерархија шаблона напамет. Али ако вас то кодирање не занима, требали бисте знати за ове додатке који вам могу пуно помоћи.

Шта фајл

ЦЕНА: Бесплатно

Шта фајл

Једном када заостанете са идејом да је скраћеница за овај додатак ВТФ, видећете колико је додатак уистину кул. Након што га инсталирате и активирате, датотека ће креирати једноставну ставку менија директно на траци са алаткама, одмах поред корисничког имена и ваше цоол фотографије. Ако сада отворите било коју страницу на својој веб локацији, моћи ћете да задржите показивач миша изнад ставке менија „Шта фајл“ и додатак ће вам рећи који су делови шаблона коришћени за креирање те одређене странице.

Додатак ће вам омогућити да кликнете на име предлошка који ће вас одвести на страницу за уређивање. Иако ово може бити сјајно за мале измене, будите врло пажљиви ако уређујете датотеке шаблона директно са ВордПресс-а.

Као што већ можете видети, додатак је прилично једноставан, али може вам помоћи да идентификујете делове шаблона које желите брзо да измените. Остало је на вама. Због тога желимо да представимо још један бесплатан додатак који вам може помоћи још више.

Локатор стрингова

ЦЕНА: Бесплатно

Локатор стрингова

Кад проналазак правог предлошка није довољан, Лоцатор стрингова је ту да вам помогне. Замислите да желите да измените одређени ХТМЛ елемент у својој теми или било ком инсталираном додатку. Елемент можете брзо пронаћи тако што ћете га прегледати путем прегледача, али и даље ћете имати проблема са проналажењем датотеке која је тај елемент направила. Будући да сада радите са прилагођеним темама и додацима, датотеке могу имати различита имена од оних на која сте навикли. Програмер је можда ставио код у засебну датотеку како би олакшао даљи развој, а можете заглавити у претраживању кода кроз стотине датотека. Уместо тога, можете користити Стринг Лоцатор.

Ако одлучите да користите овај додатак, нећете морати да се бринете који ће предложак бити кориштен за израду одређеног низа који тражите.

Без обзира да ли тражите реч, целу фразу или део кода, овај ће додатак моћи да је пронађе.

Све што требате учинити је навигација до Алати -> Тражење жица и почните да тражите. Затим ће додатак скенирати све тематике и датотеке додатака које сте инсталирали и пронаћи ће термин за претраживање. Можете чак да одаберете одређену тему / додатак за који ће додатак претраживати.

Након што притиснете дугме за претрагу и допустите неколико секунди да Стринг Лоцатор изврши своју магију, резултати ће вам показати низ, датотеку где се налази и број линије. Додатак ће вам омогућити да уредите ту одређену датотеку и одмах ће истакнути вашу фразу за претраживање!

Сада можете променити било који део било које теме / додатка, можете превести тврдо кодиране делове и можете заборавити на ручно скенирање кроз датотеке које вам нису познате.


Иако вам ови ВордПресс алати могу пуно помоћи, ми ипак предлажемо да водите рачуна о својој веб локацији. Ако нисте потпуно сигурни које промене уносите, обавезно увек имате нову резервну копију и размислите о томе да запослите стручњака који ће посао обавити уместо вас. Такође, имајте на уму да многи програмери неће бити у могућности да вам помогну ако погрешите модификујући тему или додатак сами..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map