Reka Bentuk Web Terbaik dan Alat Grafik 2020

Kedua-dua pereka web dan pereka grafik adalah profesion yang sangat popular di zaman digital. Walaupun usaha kedua-dua profesion ini mempunyai tujuan yang sama – memberikan pengalaman pengguna yang menyenangkan dengan membuat laman web yang menakjubkan dan mesra pengguna, mereka tidak sama. Setiap ini memerlukan pengetahuan, set kemahiran dan alat tertentu.


Apa itu reka bentuk web?

Kuda Gambar Sebelah

Perkaitan pertama yang terlintas dalam fikiran ketika reka bentuk laman web muncul adalah estetika dan banyak aspek visual laman web. Dan itulah sebenarnya reka bentuk web – menjadikan elemen visual untuk laman web pelanggan.

Reka bentuk web merangkumi banyak kemahiran yang berbeza, diperlukan untuk menghasilkan semua visual yang terdapat di laman web. Untuk melakukannya, pereka web tidak perlu tahu bagaimana membuat kod, tetapi mereka harus mengetahui konsep reka bentuk grafik, amalan UX terbaik, dan untuk mengetahui alat reka bentuk web yang akan menyelesaikan tugasnya.

Pada dasarnya, reka bentuk web merangkumi proses yang merangkumi dari konsep dan perancangan laman web hingga membina susun atur laman web, memilih warna, jenis huruf dan ciri interaktif. Untuk meningkatkan reka bentuk web, pereka juga perlu mengetahui cara menggunakan logo, foto, ikon, dan clipart tanpa mempengaruhi kelajuan memuatkan laman web secara negatif.

Apa itu reka bentuk grafik?

Elemen dan Prinsip Reka Bentuk
Lihat Elemen dan Prinsip Reka Bentuk

[Lembaran Menipu]

Reka bentuk grafik, sebaliknya, adalah bidang yang lebih luas. Inilah sebabnya mengapa ia juga dikenali sebagai reka bentuk komunikasi, atau seni dengan tujuan. Walaupun pereka web mengkhususkan diri dalam menyampaikan visual yang akan digunakan dalam pembuatan laman web, pereka grafik membangun visual yang dapat digunakan dalam sejumlah kejadian.

CMYK vs RGB
Lihat CMYK vs RGB [Cheat Sheet]

Dengan kata lain, reka bentuk grafik merangkumi semua tindakan yang bertujuan untuk menyampaikan mesej yang sangat spesifik melalui reka bentuk.

Bentuk reka bentuk grafik boleh berbentuk fizikal dan maya. Pereka grafik dapat menghasilkan visual untuk laman web, tetapi mereka juga dapat merancang gambar untuk iklan, poster, pembungkusan, majalah, dan sebagainya.

Reka bentuk grafik merangkumi semua jenis elemen dalam pelbagai kombinasi. Unsur-unsur ini adalah garis, bentuk, warna, jenis huruf, dan tekstur. Dengan menggabungkan bakat dan teknologi mereka, pereka grafik dapat membuat visual yang mengagumkan dan benar-benar membenamkan penonton ke dunia baru.

99 reka bentuk

99 reka bentuk

Cari pereka yang sesuai untuk projek anda yang seterusnya. Mereka mempunyai pereka pakar dalam lebih dari 90 kategori, jadi anda dapat mencari padanan sempurna anda.

Pilih Reka Bentuk Anda

Senarai alat reka bentuk dan grafik web yang paling popular

Walaupun bidang di mana mereka beroperasi mungkin tidak sama, kedua-dua pereka web dan grafik menggunakan alat dari kotak alat yang sama. Kami tahu bahawa alat yang betul secara literal dapat merevolusikan aliran kerja anda. Inilah sebabnya mengapa kami membuat senarai reka bentuk web dan alat grafik terbaik pada tahun 2018.

Freelancer

Freelancer

Freelancer adalah laman web pasar crowdsourcing global, yang membolehkan bakal majikan memposting pekerjaan yang kemudiannya ditawarkan oleh pekerja bebas untuk menyelesaikannya.

Lawati Freelancer
Kerja Atas

Kerja Atas

Upwork, sebelumnya Elance-oDesk, adalah platform freelancing global di mana perniagaan dan profesional bebas berhubung dan bekerjasama dari jauh.

Dribbble

Dribbble

Dribbble adalah komuniti dalam talian untuk mempamerkan karya seni buatan pengguna. Ia berfungsi sebagai platform promosi diri dan jaringan untuk reka bentuk grafik, reka bentuk web, ilustrasi, fotografi, dan bidang kreatif lain.

Fiverr

Fiverr

Fiverr adalah pasaran dalam talian global yang menawarkan tugas dan perkhidmatan, bermula dengan biaya $ 5 setiap pekerjaan yang dilakukan, dari mana ia mendapat namanya.

Lawati Fiverr
Peraduan Reka Bentuk

Peraduan Reka Bentuk

“Peraduan Reka Bentuk adalah laman web yang dibuat untuk menghubungkan orang-orang yang mencari apa-apa jenis perkhidmatan reka bentuk web dengan pereka profesional. Yang perlu anda lakukan ialah mengadakan peraduan, jelaskan apa yang anda perlukan dan tunggu sahaja pereka mengemukakan idea mereka.

Lawati Peraduan Reka Bentuk
Tingkah laku

Tingkah laku

Behance adalah platform dalam talian untuk mempamerkan & menemui karya kreatif; ia adalah tempat di mana dunia kreatif mengemas kini karya mereka di satu tempat untuk menyiarkannya secara meluas dan cekap.

99 reka bentuk

99 reka bentuk

99designs adalah pasaran reka bentuk grafik dalam talian yang menghubungkan lebih daripada satu juta pereka bebas berbakat dengan orang-orang kreatif, usahawan genius, perniagaan yang bijak … sesiapa sahaja yang memerlukan apa-apa jenis kerja reka bentuk.

Lawati 99 reka bentuk
Kodementor

Kodementor

Codementor memberikan bantuan segera: 1 untuk pembangunan perisian – ini adalah pasaran bimbingan atas permintaan untuk pembangun. Mereka mempermudah pemaju untuk berhubung dengan ahli secara langsung melalui perkongsian skrin / kod, video dan sembang.

Lawati Codementor
Designhill

Designhill

Designhill menyediakan antara muka interaktif yang membolehkan pelanggan memberikan maklum balas dan penilaian masa nyata untuk reka bentuk karya, untuk membantu para pereka memahami harapan pelanggan dengan lebih baik.

Lawati Designhill
Zeplin

Zeplin

Zeplin adalah alat kolaborasi utama antara pereka dan pembangun. Ini memotong pertemuan menjadi separuh dan memastikan bahawa reka bentuk dilaksanakan dengan sempurna, walaupun kompleks

Canva

Canva

Canva adalah laman web alat reka bentuk grafik percuma yang menyediakan akses ke lebih dari satu juta gambar, grafik, dan fon. Ia digunakan oleh bukan pereka dan juga profesional. Alat ini boleh digunakan untuk reka bentuk dan grafik web dan media cetak.

Easel.ly

Easel.ly

Easel.ly adalah alat web mudah yang memberi kuasa kepada sesiapa sahaja untuk membuat dan berkongsi visual yang hebat (infografik, poster, dll) tidak memerlukan pengalaman reka bentuk!

Infogr.am

Infogr.am

Infogr.am adalah aplikasi web percuma yang menyerap hamparan dan fail .csv, dan mengeluarkan infografik interaktif yang indah.

Carta Google

Carta Google

Carta Google adalah perkhidmatan Web interaktif yang membuat carta grafik dari maklumat yang dibekalkan pengguna.

MyEcoverMaker

MyEcoverMaker

“Alat yang akan membantu anda membuat sampul eBook yang cantik dan profesional dengan mudah – walaupun anda tidak pernah merancang apa-apa dalam hidup anda –

Snappa

Snappa

Snappa adalah alat yang boleh anda gunakan untuk membuat gambar sendiri untuk catatan blog & iklan Facebook.

Lawati Snappa
Vectr

Vectr

Vectr adalah perisian grafik percuma yang digunakan untuk membuat grafik vektor dengan mudah dan intuitif. Ini adalah alat merentas platform web dan desktop yang ringkas namun hebat untuk mewujudkan reka bentuk anda.

Visme

Visme

Visme adalah alat mudah yang membantu anda menerjemahkan idea anda menjadi kandungan menarik dalam bentuk persembahan.

TinyPNG

TinyPNG

TinyPNG adalah alat yang mengoptimumkan gambar anda dengan keseimbangan sempurna dalam kualiti dan saiz fail.

ahli reka bentuk

Wizard Reka Bentuk

Design Wizard adalah alat reka bentuk grafik ringkas yang membolehkan anda membuat video pemasaran dan grafik dalam beberapa minit. Templatnya yang mudah digunakan membolehkan anda mengedit dan membuat reka bentuk standard profesional dengan mudah tanpa pengalaman.

logo crello

Crello

Crello.com adalah editor visual yang membolehkan membuat gambar media sosial, sepanduk iklan, poster, tajuk e-mel, dan format popular lain.

Kesimpulannya

Memilih alat yang tepat untuk usaha reka bentuk web atau grafik anda adalah tugas yang sangat penting. Ini bukan sahaja dapat membantu anda bekerja dengan lebih cekap, tetapi juga memberi anda keupayaan untuk membuat visual yang lebih menarik. Kami berharap senarai alat reka bentuk dan grafik web terbaik ini dapat digunakan oleh anda dan ia dapat membantu anda mencari alat yang sesuai dengan keperluan khusus anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked