Cara Memulakan Blog Makanan

Pada tahun 1997, ketika Jeff Lim dan Bob Okumura melancarkan Chowhound, foodblogging dilahirkan secara rasmi!

Memulakan blog makanan bukanlah tugas yang sukar, namun menakutkan mungkin kelihatan pada mulanya. Banyak blog makanan dihoskan oleh orang-orang yang mungkin pakar di dapur tetapi merupakan pemula dalam bidang teknologi.


Sekiranya mereka dapat belajar bagaimana memulakan blog makanan, begitu juga anda!

Membina blog makanan tidak mahal dan boleh dilaksanakan tidak kira berapa umur anda atau di mana anda berasal. Dalam beberapa kes, kos untuk memulakan blog makanan kurang daripada harga keseluruhan ramuan yang terlibat. Blog makanan kini menjadi trend, dan oleh itu, mereka berpotensi untuk menjana pendapatan tetap.

Blog makanan menyediakan peluang untuk bersenang-senang, bertemu dengan orang yang menarik dan mengasah kemahiran masakan. Ramai orang tertanya-tanya bagaimana mereka boleh menjadi blogger makanan yang berjaya. Panduan ini akan menerangkan cara membuatnya sendiri.

Empat langkah mudah untuk memulakan blog makanan

 • Pilih sistem pengurusan kandungan anda (CMS)
 • Pilih nama domain anda
 • Penyediaan akaun perkhidmatan hosting web
 • Petua untuk blog makanan yang berjaya

Semasa memulakan blog anda, mudah untuk kecewa dengan jumlah maklumat di internet; sukar untuk mengetahui butiran teknikal sahaja. Tetapi kami berada di sini untuk membuat perkara menjadi mudah. Mari belajar bagaimana anda boleh memulakan blog makanan secepat mungkin.

cms

Pilih sistem pengurusan kandungan anda

Bekerja dengan kod memerlukan banyak pengetahuan teknikal. Tetapi jangan risau kerana hari ini, blogger makanan dapat menggunakan antara muka visual interaktif untuk membina, mengurus dan menambahkan kandungan ke blog tanpa perlu risau tentang aspek teknikal.

Sistem pengurusan kandungan memenuhi keperluan khusus blogger ini. Ini membolehkan mereka memuat naik, memindahkan, mengubah ukuran, menyalin, menampal dan memaut elemen blog mereka. Walaupun terdapat banyak Sistem Pengurusan Kandungan di luar sana seperti Joomla, Blogger, dan Drupal, CMS yang paling popular dan diterima ramai adalah WordPress. Itulah sebabnya panduan ini akan mengajar cara memulakan blog makanan menggunakan WordPress.

WordPress adalah CMS yang paling banyak digunakan di peringkat global. Menurut maklumat yang dikumpulkan oleh W3techs, WordPress menikmati bahagian pasaran sebanyak 59.9%

Sebab mengapa WordPress dipilih dalam panduan ini adalah, sejak 2009, ia telah menjadi salah satu platform blog yang paling popular di dunia. Ia menyediakan pilihan untuk kreativiti tanpa had dan menawarkan fungsi yang hebat. WordPress mempunyai platform yang sangat disesuaikan yang berfungsi hebat dengan blog makanan dan dapat membantu membuat laman web juga. Mengetahui bagaimana membuat kod dan reka bentuk boleh menjadi bonus, tetapi tidak penting untuk membina blog makanan.

Pilih nama domain anda

peratusan laman web

Memilih nama untuk blog memerlukan pertimbangan yang teliti. Pelbagai perincian harus diambil kira semasa menamakan blog makanan. Sebagai contoh, ia mesti unik dan mencerminkan gaya dan keperibadian blogger. Di samping itu, ia mesti memberi petunjuk mengenai apa sebenarnya laman web ini.

Berikut adalah panduan ringkas bagaimana blogger makanan dapat menyesuaikan pilihan nama domain mereka:

 • Terus ringkas. Penonton sasaran lebih baik mengingat URL pendek, ringkas, dan ringkas dari blog makanan.
 • Keunikan nama domain memainkan peranan penting untuk menjadikannya tidak dapat dilupakan. Nama blog mesti terkenal untuk semua orang, bahkan yang belum pernah mengunjunginya.
 • Hubungan yang jelas antara nama blog dan pengasas adalah penting untuk mengekalkan konsistensi dalam mesej. Pembaca, penonton dan penonton, secara amnya, lebih suka merasakan hubungan sejati dengan keperibadian yang menjalankan blog makanan.

Alat yang disyorkan:

Salah satu hos kegemaran kami yang paling sesuai untuk domain blog makanan adalah Bluehost. Ia mempunyai pilihan untuk membuat domain baru secara PERCUMA, menggunakan domain yang ada, dan juga untuk membuatnya kemudian.

Penyediaan akaun perkhidmatan hosting web

penyedia hosting

Host web adalah perkhidmatan yang memastikan laman web dapat diakses 24/7 pada semua peranti. Setelah nama domain diselesaikan, fasa seterusnya untuk memulakan blog makanan adalah mencari laman web hosting blog terbaik dan membuat akaun dengan mereka.

Sebilangan orang lebih suka kesepakatan sekali untuk domain dan hosting. Menggabungkan kedua-duanya adalah cara yang disyorkan untuk mendapatkan yang terbaik dari perkhidmatan hosting dan meningkatkan kemungkinan blog makanan.

Panduan Laman Pertama mengambil minat tertentu dalam menentukan perkhidmatan hosting terbaik dan Bluehost adalah pilihan yang disarankan untuk mendapatkan nama domain dan perkhidmatan hosting.

Bluehost menawarkan perjanjian yang adil yang merangkumi nama domain percuma dan jaminan wang dikembalikan selama tiga hari. Syarikat hosting web ini dikenali sebagai “salah satu yang terbaik dan paling terang di dunia hosting” oleh WordPress.org. Itu menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk mana-mana blogger makanan.

Bluehost adalah satu-satunya syarikat web hosting disyorkan oleh WordPress

Bluehost WordPress

Mendaftar untuk perkhidmatan hosting web adalah proses yang mudah dan kami telah memperincikannya langkah demi langkah untuk Bluehost.

Catatan: Perkhidmatan hosting web lain mungkin mempunyai panel kawalan yang sedikit berbeza. Walau bagaimanapun, proses pemasangan akan serupa.

Langkah 1: Mulakan

Bluehost menawarkan tawaran eksklusif untuk membantu blogger memulakan blog masakan terbaik. Klik “Bermula Sekarang” di laman utama Bluehost untuk mula menyiapkan blog.

Langkah satu

Langkah 2: Langgan Pelan Yang Tepat

Bluehost menyediakan pelbagai pilihan blog, tetapi pemula lebih baik memilih Pelan Asas. Kemungkinan untuk menaik taraf pakej kemudian apabila blog anda berkembang.

Walaupun Pelan Asas mempunyai beberapa batasan, ia menawarkan semua yang mungkin diperlukan oleh blogger baru untuk memulakannya dengan baik.

Pelan hosting web lain yang terdapat di Bluehost adalah Pro Plan, yang serupa dengan Plus Plan tetapi menawarkan prestasi yang lebih baik sebagai perbandingan. Ini adalah pakej lanjutan yang sesuai untuk blogger makanan berpengalaman.

langkah kedua

Langkah 3: Pilih Domain Anda

Seperti disebutkan sebelumnya, membuat nama untuk blog anda yang kreatif dan menarik sangat penting untuk kejayaan blog makanan. Nama domain dapat membuat atau mematahkan karier blogger dan Bluehost menyediakan semua makanan yang perlu dilakukan oleh blogger.

Selain menghoskan laman web anda, Bluehost juga berfungsi sebagai alat yang dapat membantu anda mendapatkan nama domain semasa proses pendaftaran. Cubalah kombinasi yang berbeza dan main-main dengan pilihan yang ada sebelum memasukkan tajuk akhir di kotak yang diberikan.

Ini dapat membantu anda memilih domain blog terbaik. Sekiranya nama yang anda pilih tidak tersedia, Bluehost akan menunjukkan senarai tambahan nama domain yang serupa untuk dipilih. Membuat blog makanan dengan nama yang tepat menjadi lebih mudah dengan adanya kemudahan seperti itu.

langkah ketiga

Langkah 4: Daftarkan Domain Anda

Sekarang tiba masanya untuk mendaftarkan nama domain yang dipilih untuk blog. Biasakan diri anda dengan borang ini dan pastikan anda mempunyai semua maklumat yang diperlukan dengan mudah semasa anda bersedia untuk mengisinya.

Ia memerlukan maklumat peribadi, perniagaan dan penagihan pengguna untuk membuat akaun. Bluehost menjamin keselamatan dan privasi maklumat yang dikongsi sehingga anda dapat memberikan maklumat perbankan tanpa perlu terlalu risau.

langkah keempat

Langkah 5: Pembayaran

Penganggaran adalah bahagian penting dalam belajar bagaimana memulakan blog makanan.

Pakej 12 bulan adalah pilihan harga terendah untuk menubuhkan blog. Namun, bagi blogger makanan yang mencari komitmen jangka panjang, pakej dua puluh empat bulan dan tiga puluh enam bulan adalah pilihan yang lebih menjimatkan. Semakin lama pakej, semakin rendah harganya setiap bulan.

Tidak wajib memilih ciri pakej pada ketika ini; blogger boleh membiarkan kotak kosong buat masa ini, dan kembali ke halaman kemudian apabila memerlukan ciri baru untuk blog makanan mereka.

langkah lima

Tandakan kotak “Syarat dan Peraturan” dan kembali ke laman utama Bluehost. Di sudut kanan atas, terdapat butang log masuk. Masukkan domain atau nama pengguna dan kata laluan. Setelah log masuk, cari ikon WordPress dan klik “pasang cepat.” Surat kelayakan akan dihantar melalui e-mel sejurus selepas itu.

Langkah 6: Tetapkan Kata Laluan

Langkah seterusnya mengenai cara memulakan blog makanan adalah dengan membuat kata laluan yang kuat yang tidak mudah retak. Ini dapat mengelakkan serangan siber dan pelanggaran privasi.

Kata laluan selamat sekurang-kurangnya sebelas aksara dan mengandungi simbol, nombor, huruf besar, dan huruf kecil. Setelah kata laluan dibuat, klik “Syarat dan Peraturan” dan kemudian klik “Seterusnya.”

Langkah Keenam
Langkah Keenam

Langkah 7: Log masuk

Setelah mengesahkan kata laluan, halaman akan memaparkan mesej pembuatan kata laluan yang berjaya dan menunjukkan butang log masuk. Klik di atasnya, dan masukkan nama pengguna atau domain, dan kata laluan untuk log masuk ke akaun.

Langkah Tujuh

Langkah 8: Pilih Tema Anda

Setelah masuk ke akaun, sebuah halaman akan muncul memaparkan pelbagai tema untuk blog makanan. Bluehost menyediakan pelbagai tema WordPress lalai, yang semuanya berpotensi menjadikan blog menarik secara visual.

Tema-tema ini selalu dapat diubah di kemudian hari, jadi keputusan yang dibuat di sini tidak memberi kesan kekal. Seseorang boleh memilih tema lain Direktori tema WordPress.org.

Langkah Kelapan

Langkah 9: Mula Membina

Setelah temanya dipilih, sudah tiba masanya untuk mula membina blog makanan. Log masuk ke papan pemuka WordPress, klik “Start Building” dan teruskan.

Langkah Sembilan

Langkah 10: Sediakan Laman Web Anda

Setelah log masuk ke papan pemuka WordPress, halaman “Selamat Datang” akan muncul dengan dua pilihan untuk dipilih: laman web peribadi, dan laman web perniagaan.

Akan ada pilihan lain juga, yang mengatakan “Saya tidak memerlukan pertolongan” untuk kes di mana bantuan dari Bluehost tidak diperlukan untuk membuat blog makanan.

Langkah Sepuluh

Langkah 11: Pilihan Yang Ada Di Bluehost Untuk Pembuatan Laman

Sekiranya blogger memerlukan bantuan dari perkhidmatan hosting, mereka menawarkan pelbagai pilihan untuk membantu anda mencari maklumat yang anda perlukan. Semasa meneroka semua pilihan yang ada, klik “Bluehost” di sudut kiri atas menu navigasi.

Itu akan membawa ke halaman yang penuh dengan pilihan dengan pelbagai tab dan alat yang berbeza untuk membuat blog makanan. Klik “Lancarkan” untuk membuat laman web, dan ia akan membuka halaman yang meminta nama dan keterangan laman web. Tetapkan tajuk dan keterangan untuk dilihat oleh pengunjung.

Langkah Sebelas
Langkah Sebelas

Selamat bertunang!

Blog WordPress telah disediakan dan siap untuk digunakan. Asas memulakan blog makanan telah diliputi dan sekarang saatnya untuk mengatur susun atur, tema, dan merancang blog makanan.

Petua untuk blog makanan yang berjaya

petua blog-blog

Semasa blog dilancarkan, terdapat beberapa perkara yang mesti diambil kira. Berikut adalah beberapa petua mengenai cara membuat blog makanan dengan cara yang betul:

 • Jadualkan blog anda dan pertahankan aliran catatan yang berterusan. Sama ada setiap hari atau mingguan, tetapi pastikan anda mempunyai rancangan kandungan yang telah ditentukan.
 • Tetapkan nada, gaya, dan suara yang unik untuk blog. Ia semestinya bersifat semula jadi, mudah dibaca, dicerna, dan yang paling penting, mesra.
 • Semasa menulis resipi, simpan tajuk, pautan URL, dan nama atau tajuk yang sama. Jangan memasukkan maklumat tambahan ke dalamnya. Ini membantu pembaca mengenal pasti kandungannya, dan enjin carian menjadikannya lebih tinggi.
 • Ketekalan adalah kunci. Jangan beralih arah dalam bahagian kandungan. Sebagai contoh, banyak pencipta kandungan sering bermula dengan “arahan”, kemudian beralih ke “arahan” dan kemudian mengubahnya menjadi “kaedah”. Kekalkan struktur yang konsisten agar penonton tidak bingung. Ia boleh mempengaruhi kedudukan blog
 • Buat garis besar kandungan dan patuhi. Bahagikan blog makanan kepada beberapa bahagian mengikut tajuk dalam rancangan tersebut. Dan tetap relevan dengan isu masing-masing semasa menulis blog untuk setiap bahagian. Contohnya, blog resipi mesti mengandungi kandungan yang berkaitan dengan kaedah memasak.
 • Panjang ideal artikel adalah tiga ratus hingga tujuh ratus perkataan untuk blog.
 • Penggunaan plugin untuk senarai dianjurkan untuk memberikan kesan dan kejelasan yang lebih baik – sama ada senarai ramuan dalam pembuatan blog, atau langkah-langkah proses.
 • Sebelum memuat naik foto, adalah mustahak untuk menamakan fail dengan betul. Sekiranya terdapat banyak foto untuk menunjukkan langkah-langkah atau hidangan individu, tajuk failnya harus mengandungi langkah, nama makanan, dan topik pos tertentu.
 • Imej produk akhir yang dibicarakan atau diajarkan harus menjadi foto utama siaran.
 • Penggunaan kata kunci dalam tag utama dan dua puluh lima perkataan pertama artikel membolehkan pembaca mengetahui apa yang hendak mereka baca.
 • Elakkan menyalin kandungan, resipi, atau gambar dari blog makanan lain. Sekiranya resipi tertentu kelihatan menarik, lebih baik mencuba dan memberikannya kelainan daripada mengambil risiko menjiplak kandungan.

Idea Topik

Blok penulis terlalu biasa di kalangan blogger, dan blogger makanan tidak berbeza, mereka juga boleh kehabisan topik untuk dibincangkan.

Motivasi untuk blog makanan

“Makanan adalah minat saya”
88%
Untuk membuat nama untuk diri saya dalam dunia makanan
49%
Untuk mempunyai suara supaya saya dapat mengatakan apa yang ingin saya sampaikan
48%
Menulis adalah minat saya
44%
Dengan harapan menjadikan blog saya menjadi pekerjaan
41%

Tetapi jangan risau; kami menghasilkan beberapa idea untuk memulakan proses kreatif itu. Cuba yang berikut:

 • Lihat semula dan buat semula resipi
 • Cuba makanan bermusim dan serantau
 • Ulasan masakan antarabangsa
 • Ulasan restoran, produk, buku masakan atau pasaran
 • Cara memilih elemen makanan perayaan
 • Petua dan muslihat dapur
 • Kelas memasak, kursus, dan pentauliahan
 • Tawaran, diskaun, kupon dan penjualan baru

Selain teks, penggunaan gambar, video dan pautan dapat menjadikan konten lebih interaktif, menarik dan menarik.

Visual yang menarik

Menyediakan gambar makanan yang jelas dengan resipi dan kandungan lain sangat penting untuk memastikan penonton berminat dengan blog. Pembaca tertarik dengan visual yang menarik seperti fotografi makanan dan ilustrasi yang jelas.

Adalah lebih baik untuk mengambil gambar makanan yang baik walaupun untuk pemula di lapangan jika nasihat berikut diambil kira:

57% daripada Pinterest pengguna berinteraksi dengan kandungan yang berkaitan dengan makanan, kategori kandungan # 1 dan ia adalah sumber trafik rujukan nombor satu untuk blog makanan
 • Pastikan pakaian tetap seragam. Elakkan bayangan, kawasan kabur, atau kontras yang tidak perlu.
 • Bersihkan meja, dan elakkan penambahan elemen tambahan ke latar belakang kerana boleh mengalihkan perhatian penonton dari objek utama.
 • Memotret langkah-langkahnya adalah mustahak tetapi jangan berlebihan. Sebagai contoh, menambahkan satu lagi kuning telur ke dalam pengadun tidak perlu ditangkap, tetapi tahap umum menguli mesti ditunjukkan secara visual.
 • Memetakan langkah-langkah yang perlu difoto secara mental, dan menuliskannya sebagai peringatan agar tidak perlu berulang untuk tujuan fotografi semata-mata.
 • Cobalah untuk menjaga konsistensi dalam visual dengan menjaga jarak fokus dan pencahayaan yang sama untuk semua gambar kecuali butiran makro dan mikro makanan diperlukan.
 • Pastikan penyuntingan minimum. Sesuaikan tahap dan pangkas objek yang mengganggu dalam gambar.
 • Resolusi ideal untuk foto ialah 72 dpi. Ia memenuhi kehendak web dan tidak memerlukan masa yang lama untuk dimuat.
 • Menyimpan sebagai format .jpg atau .png berfungsi paling baik dari segi rendering dalam talian.

Sekiranya foto memerlukan pengeditan setelah memuat naik ke blog, pilihan untuk memutar, memotong, mengubah ukuran dan menamakan semula tersedia untuk digunakan secara langsung dari papan pemuka WordPress.

Contoh Blog Makanan Terbaik

Membuat blog makanan yang sangat baik memerlukan dedikasi, latihan, dan masa.

Blog Makanan Terbaik

Dan sekiranya ada keperluan untuk aspirasi dan arah, ada banyak yang boleh didapati dalam talian. Lihat blog makanan popular ini yang menyasarkan ceruk yang berbeza:

Blog Vegan Terbaik

Terdapat juga blog makanan vegan mengenai memasak vegan, seperti:

Oh Dia Bersinar

oleh Angela

Oh She Glows - Tangkapan Skrin Laman Web

Mengejar Sihat

oleh Leanne

Mengejar Sihat - Tangkapan Skrin Laman Web

Blog Vegeterian Terbaik

Terdapat blog vegetarian di luar sana yang memberi tumpuan kepada makanan vegetarian. Dua blog makanan vegetarian terbaik adalah:

Dapur Archana

oleh Archana

Archana's Kitchen - Tangkapan Skrin Laman Web

Soalan Lazim

Soalan biasa yang diajukan oleh kebanyakan orang yang menganggap blog makanan sebagai kerjaya telah dibahas di sini.

Berapakah kos untuk memulakan blog makanan?

Pada mulanya, blog makanan tidak semestinya mahal. Lebih baik memulakan dengan WordPress daripada menghabiskan ribuan dolar di laman web khusus.

Dapatkan hosting dan domain dengan harga hanya $ 2,75 sebulan untuk permulaan blog anda yang hebat.

Pemasangan WordPress adalah percuma, walaupun merupakan pelaburan yang bermanfaat untuk mendapatkan tema premium yang direka secara eksplisit untuk blog makanan. Ini menjimatkan masa yang diambil dalam penyesuaian keseluruhan tema. Ada kemungkinan besar tema premium akan mengandungi elemen yang diperlukan untuk menjalankan blog makanan yang berjaya.

Apa yang perlu saya blog tentang?

Sebaiknya blog mengenai perkara yang anda gemari dan ketahui dengan lebih baik. Ini menunjukkan keaslian, dan pembaca dapat melihat keaslian kandungan. Perwakilan keperibadian anda yang tulen menarik perhatian khalayak yang tepat dan membuat mereka tetap berada di sekitar.

Ini membolehkan blogger makanan untuk mempamerkan keahlian dan keperibadian mereka. Kebanyakan orang suka cerita, visual, video, dan resipi unik.

Mengikuti idea kandungan dapat membantu blogger makanan menarik perhatian ramai.

 • Resepi asal
 • Ulasan restoran
 • Fakta pemakanan
 • Tabiat makan selebriti
 • Berita mengenai makanan dan restoran di wilayah tertentu
 • Petua dan teknik memasak yang inovatif

Elakkan menyalin atau memutar artikel dan resipi yang terdapat dalam talian. Orang dan mesin pencari dapat mengetahui sama ada kandungannya asli atau tidak, dan boleh mengakibatkan akibat buruk.

Bagaimana saya mempromosikan blog makanan saya?

Promosi adalah proses langkah demi langkah yang memerlukan perancangan dan strategi yang teliti. Seorang blogger makanan mesti mengetahui niche mereka melalui penyelidikan dan mengubah usaha pemasaran mereka dengan sewajarnya. Terdapat beberapa saluran yang boleh digunakan untuk promosi berbayar, dan juga organik.

Seperti mulut ke mulut, iklan Facebook, saluran YouTube, pemasaran e-mel, pengeposan tetamu, pemasaran influencer, dan pengoptimuman mesin pencari untuk kata kunci tertentu. Adalah penting untuk mempunyai rancangan sebelum memulakan – jika tidak, itu adalah perjudian.

Betapa berjaya blog makanan?

Dengan usaha yang bersungguh-sungguh, blog makanan dapat melibatkan berjuta-juta pengguna dalam talian dan memperoleh ribuan dolar sebulan.

Selain dari Pinch of Yum, terdapat banyak kisah kejayaan blogger makanan untuk membuktikan betapa menguntungkannya perniagaan ini. Dua contoh blog yang berjaya adalah Bait Belanjawan dan Dapur Smitten – dan ini bukan yang terbaik.

Bagaimana blogger makanan dibayar?

Terdapat banyak cara blogger makanan dapat menjana wang. Sebilangannya disenaraikan di bawah.

 • Sertailah rangkaian pengiklanan – Ini membolehkan pemilik laman web menampilkan iklan yang disasarkan kepada pembaca mereka. Semakin banyak pandangan yang diterima oleh siaran, semakin banyak wang yang dihasilkan.
 • Jual ruang iklan – Blog makanan mempunyai banyak ruang untuk iklan di halaman mereka. Menjual atau menyewa ruang tersebut kepada pemasar boleh menguntungkan.
 • Kandungan tajaan atau catatan tetamu – Orang, syarikat, atau jenama mungkin ingin diketengahkan dalam blog makanan setelah mendapat ikutan. Dalam kes tersebut, mereka membayar blogger untuk menyiarkan kandungan mereka di blog.
 • Program gabungan – Seorang blogger mengesyorkan produk atau perkhidmatan melalui blog dan mendapat komisen untuk setiap penjualan yang dibuat melaluinya.
 • Jual buku masakan atau eBook – Seorang blogger makanan yang popular, mahir, atau berpengalaman boleh menjadi pengarang dan menjual karya mereka melalui blog mereka.
 • Menawarkan program keahlian – Seorang blogger boleh mengenakan bayaran secara langsung untuk mengakses kandungan mereka berdasarkan asas langganan.
 • Fotografi makanan – Seorang jurugambar makanan mahir dapat memperoleh dengan menjual hak untuk foto mereka.

Luangkan sedikit masa dan pengalaman anda dalam mencari kaedah menjana pendapatan baru melalui blog anda. Adalah mungkin untuk mencari kaedah baru untuk menghasilkan wang yang unik untuk blog tertentu.

Berapa banyak wang yang boleh anda hasilkan dengan blog makanan?

Blogging makanan boleh diterima pakai sebagai hobi atau pekerjaan sepenuh masa. Hasil bergantung pada jumlah masa, sumber daya, dan kemahiran yang dimiliki oleh blogger makanan. Semakin banyak yang harus dilaburkan, semakin tinggi pulangan pelaburan.

Memperoleh beberapa ribu dolar sebulan tidak menjadi masalah untuk blog makanan popular. Huffington Post melaporkan bahawa duo di belakang “Pinch of Yum” – Lindsay dan Bjork Ostrom – memperoleh $ 802,144.55 pada tahun 2016.

Walau bagaimanapun, tidak setiap blog makanan memperoleh sebanyak itu. Sebagai contoh, duo Pinch of Yum yang sama menghasilkan hanya $ 20 pada bulan pertama mereka. Oleh itu, sangat penting untuk diingat bahawa beberapa bulan pertama blogging akan menjadi perjuangan yang sukar.

Rumput makanan berpotensi menghasilkan ratusan dolar sebulan setelah satu tahun blog yang konsisten dan berkualiti.

Sumber yang berguna

 • Pelajari Cara Menggunakan WordPress (dengan Tutorial Video)
 • Cara Menulis dan Membuat Kandungan Blog Hebat
 • Cara Mempromosikan Blog dan Kandungannya
 • Cara Menjana Wang Dari Blog Anda
 • Blogger Makanan yang Kami Temu ramah

Kesimpulannya

Sekarang asas-asas bagaimana memulakan blog makanan sudah jelas, inilah masanya untuk memulakan blog. Siapkan kandungan, bersosial, dan viral – hanya itu yang diperlukan untuk mula mendapat lebih banyak lalu lintas dan mengewangkan blog makanan.

Mencapai kejayaan dalam dunia blog makanan dapat meningkatkan keyakinan semua orang. Ini adalah pengalaman yang memperkaya untuk berinteraksi dengan blogger makanan lain, menemui helah baru, dan mencuba resipi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map