Cara Memulakan Blog Fesyen

menubuhkan-peribadi-jenama anda

Adakah anda sering mendapat pujian mengenai fesyen anda? Adakah rakan anda berpaling kepada anda untuk mendapatkan nasihat dengan almari pakaian mereka? Adakah anda mempunyai pakaian berjenama terhangat di almari anda?


Sekiranya jawapannya adalah YA, maka pertimbangkan untuk memulakan blog fesyen hari ini.

Anda tidak akan menghadapi masalah dengan komuniti blogger fesyen kerana mereka pada umumnya sangat ramah. Juga, mewujudkan jenama anda di internet boleh menjadi sumber pendapatan yang sangat baik.

Tidak perlu banyak membuat blog – tetapi sekiranya anda memerlukan panduan mendalam, kami telah merumuskan panduan langkah demi langkah tentang cara memulakan blog fesyen dengan jayanya!

Lima langkah mudah untuk memulakan blog fesyen

 • Pilih platform blog yang terbaik
 • Pilih nama domain anda
 • Sediakan akaun anda dengan penyedia hosting
 • Dapatkan blog fesyen anda dalam talian
 • Cari tema yang sesuai

Pilih platform blog yang terbaik

pilih-platform-blog-terbaik


Terdapat lebih kurang 76.5 juta Blog WordPress
Langkah pertama untuk menjadi blogger fesyen adalah dengan mengetahui teknikal – yang pertama adalah CMS.

CMS, iaitu sistem pengurusan kandungan menjimatkan usaha anda untuk belajar dan memprogram blog dari awal, malah menyediakan laman blog siap pakai untuk memulakan blog fesyen. Penting untuk memahami bahawa blog fesyen bergantung pada visual. Itulah sebabnya anda harus memilih CMS yang berkualiti seperti WordPress, kerana ia membolehkan anda menambahkan grafik dan mengoptimumkan laman web anda untuk prestasi yang lebih baik.

WordPress.org boleh dipercayai dan sangat user-friendly, dan ia menempatkan beberapa juta pengguna di seluruh dunia, yang menjadikannya peneraju pasaran dalam industri ini.

WordPress melayani khalayak ramai, termasuk blogger, perniagaan dan organisasi terkenal. Sebagai CMS, ia sangat disesuaikan dan fleksibel; oleh itu, walaupun tanpa pengetahuan pengekodan, anda boleh mengubah blog anda mengikut pilihan anda. Ini memberi anda kebebasan untuk mengendalikan blog yang dinamik dari mana saja di dunia tanpa halangan teknikal atau larangan bahasa.

Pilih nama domain anda

Platform blogging
Apa yang orang gunakan untuk menulis blog

Yang lain
6%


Memilih nama domain mungkin merupakan langkah paling kritikal semasa memulakan blog fesyen yang berjaya; sebab itulah anda harus memikirkannya.

Berikut adalah beberapa petua mengenai cara memulakan blog fesyen dengan URL yang sempurna:

 • Pendek adalah lebih baik. Apa satu perkara biasa di semua laman web fesyen yang berjaya? Mereka semua mempunyai nama pendek, manis, dan cerdas. Beri nama blog anda yang tidak dapat dilupakan; nama yang panjang dan membosankan sukar diingat dan dicari. Anda mahukan sesuatu yang menarik dan tidak dapat dilupakan.
 • Tetap spesifik. Untuk blog fesyen yang agak baru, pastikan nama itu relevan dengan perkara yang akan anda blog, misalnya pakaian pejabat, kasut atau pakaian malam. Pastikan spesifikasi kecil dimasukkan dalam tajuk, seperti topik blog anda supaya laman web anda mudah dicari.
 • Jadikannya lebih ANDA. Sekiranya anda seorang penata gaya atau penasihat fesyen yang sudah terkenal, cubalah memasukkan sebahagian daripada nama anda dalam domain. Namun, jika anda masih baru, dan nama anda bukan sebahagian besar dari identiti blog anda, biarkan nama anda tidak berada di luar domain. Anda sebaliknya boleh memperkenalkan diri melalui catatan blog.

Alat yang disyorkan:

Sediakan akaun anda dengan penyedia hosting

set-akaun

Lebih 850,000 orang telah menubuhkan blog WordPress dengan BlueHost

Setelah anda mendapat nama domain yang sangat baik, langkah seterusnya adalah mencari perkhidmatan hosting. Mencari hos web yang boleh dipercayai sama pentingnya dengan mencari nama domain yang baik.

Di sini di FirstSiteGuide, kami menjumpai Bluehost yang terbaik. Mereka menawarkan tawaran potongan eksklusif, termasuk Nama domain PERCUMA dan jaminan wang dikembalikan 30 hari. Mereka dapat membantu memulakan blog fesyen anda dengan permulaan yang baik, dengan harga yang berpatutan.

Malah WordPress.org menyokong syarikat hosting Bluehost sebagai “salah satu yang terbaik dan paling terang di dunia.”.

Bluehost WordPress

Dapatkan blog fesyen anda dalam talian

Proses pemasangan untuk setiap perkhidmatan hosting hampir sama walaupun terdapat beberapa perbezaan dalam GUI (antara muka pengguna grafik). Inilah cara anda mendaftar dengan Bluehost dalam beberapa langkah mudah:

Langkah satu

Dapatkan tawaran diskaun eksklusif dari Bluehost dan ikuti langkah mudah yang diberikan di pautan ini. Selepas itu, klik “Mulakan Sekarang.”

Langkah satu

Langkah Kedua

Bluehost menawarkan pelbagai pakej dan pilihan blog untuk dipilih. Tetapi sebagai pemula, anda harus memilih Pelan Asas – ini merangkumi semua asas untuk blogger fesyen baru.

Apabila anda mengetahui bagaimana semuanya berfungsi, anda boleh meningkatkan ke rancangan premium. Sebaik sahaja anda mendapat banyak pengikut, naik taraf kepada “Pelan Plus” terlaris, ini membolehkan anda menggunakan perkhidmatan tanpa had dengan prestasi standard.

Mereka juga mempunyai Pelan Pro yang jauh lebih besar, ia mempunyai ciri utama yang sama dengan Rancangan Plus, tetapi ia mempunyai manfaat tambahan dari prestasi tinggi – menjadikannya sesuai untuk blog dengan lalu lintas yang besar.

langkah kedua

Langkah Ketiga

Seperti yang telah kami sebutkan di atas, memilih nama domain yang tepat namun menarik adalah mustahak. Ini boleh menjadikan atau merosakkan keseluruhan kerjaya blog anda. Sekiranya nama anda sudah digunakan oleh orang lain, Bluehost akan memberi anda cadangan yang serupa.

langkah ketiga

Langkah Keempat

langkah keempat

Langkah Lima

Sudah tiba masanya untuk membayar yuran anda. Anda boleh membayar selama 12, 24, atau 36 bulan pada satu masa; semakin banyak bulan yang anda komited, semakin sedikit anda perlu membayar sebulan. Kotak yang lain hanyalah perkhidmatan tambahan; biarkan mereka tidak dicentang buat masa ini kerana anda boleh kembali kemudian sekiranya keperluan itu timbul.

langkah lima

Setelah bersetuju dengan “Syarat dan Peraturan”, anda akan dihantar kembali ke halaman utama. Log masuk dari sana dan masukkan kelayakan anda, kemudian pilih dan pasang pelanjutan WordPress.org.

Anda akhirnya memiliki blog WorPress.org – sesuaikan tema blog anda atau cari tema WordPress dalam fesyen. Anda boleh mengubah susun atur, reka bentuk, melakukan apa sahaja yang anda mahukan!

Langkah Keenam

Anda akan dihantar e-mel untuk pengesahan akaun. Sahkan akaun anda melalui pautan yang disediakan dengan memasukkan kata laluan anda. Tanpa kata laluan, anda tidak dapat mengesahkan atau mengakses akaun anda.

Langkah Keenam
Langkah Keenam

Pautan akan meminta anda memilih kata laluan baru. Pilih kata laluan yang kuat namun tidak dapat dilupakan agar anda tidak melupakannya.

Langkah Tujuh

Setelah membuat kata laluan baru, anda boleh menggunakannya untuk log masuk ke akaun baru anda.

Langkah Tujuh

Langkah Kelapan

Kini tiba masanya untuk menunjukkan kreativiti sebenar dan menyesuaikan tema blog fesyen anda mengikut keinginan anda. Pilih salah satu yang telah ditentukan oleh Bluehost atau kunjungi WordPress.org perpustakaan dan pilihlah dari sana.

Langkah Kelapan

Langkah Sembilan

Setelah memilih tema, anda dapat melihat papan pemuka anda dengan log masuk ke papan pemuka WordPress.org.

Langkah Sembilan

Langkah Sepuluh

Niches Blog Fesyen

Wanita
70%
Lelaki
10.5%
Unisex
8.7%
Main peranan
5.9%
Anak-anak
37%
Badan
1.2%

Di sinilah anda dapat berhubung dengan penyihir chatbot Bluehost untuk mendapatkan panduan membuat laman web yang benar-benar maju – atau anda boleh melakukannya sendiri.

Langkah Sepuluh

Langkah Sebelas

Klik pada ikon Bluehost di kiri atas untuk mengetahui alat penyesuaian. Main-main dan ubah apa sahaja yang anda fikirkan sesuai dengan tema blog fesyen anda – jangan takut untuk menjadikan laman web anda mengenai fesyen.

Langkah Sebelas

Anda perlu membuat pengenalan yang menyeronokkan dan unik ke laman blog fesyen anda sehingga dapat menarik minat penonton dan menjelaskan ideologi blog anda.

Setelah selesai, anda mempunyai laman web anda.

Langkah Sebelas

Selamat bertunang! Blog fashionista anda kini disiarkan dan disiarkan.

Cari tema yang sesuai

tema-sempurna
Jenis blogger fesyen
Blogger gaya peribadi – yang paling popular dari mereka semua, mereka memposting pakaian & lebih banyak pakaian

Blog fesyen anda kini disiarkan dan anda telah menyelesaikan sebahagian besar langkah penting.

Dengan semua teknik yang tidak dapat dilupakan, anda bebas untuk menumpukan perhatian pada bahagian kreatif, atau perkara-perkara yang mendorong anda untuk memulakan blog fesyen. Salah satu faktor yang paling penting dalam kejayaan blog adalah konsepnya. Setiap blog fesyen yang berjaya mempunyai tema yang mereka ikuti.

WordPress mempunyai tema yang telah ditetapkan untuk setiap blog di platformnya, yang dapat anda ubah mengikut blog anda – ingatlah untuk menyingkirkan semua contoh dan halaman contoh lalai.

Himpunkan tema untuk blog anda dengan hati-hati seperti yang anda akan mengumpulkan pakaian; pilih daripada lebih daripada 2,000 tema yang terdapat di repositori WordPress. Sekiranya tema tersebut tidak sesuai dengan standard yang tepat, anda boleh membeli dari banyak yang lain di laman web pihak ketiga.

Pertimbangkan aspirasi masa depan anda untuk blog sambil memilih tema supaya keduanya dapat diselaraskan dengan betul. Di sini, sangat penting untuk menganalisis semua ciri dan faktor prestasi blog anda dan memastikan semuanya serasi. Ini akan membantu melancarkan prestasi blog anda.

Percuma atau premium?

Blogger gaya jalanan – mereka memposting penampilan inspirasi yang mereka gambar di jalanan
Perniagaan blogger berita fesyen / fesyen – siaran majoriti mengenai fesyen
berita dan mereka juga merangkumi pelbagai topik mengenai jenis perniagaan & kewangan dunia fesyen

Banyak pilihan pilihan percuma dan premium terdapat di WordPress.

Anda boleh menemui tema bernilai $ 3 dan $ 1,000, dan semua nilai di antaranya. Oleh itu, adalah kaedah yang masuk akal untuk melihat tema percuma terlebih dahulu dan kemudian melihat yang premium.

Seperti pakaian, lebih baik ‘mencuba sebelum anda membeli’, jadi periksa pratonton sebelum membeli atau memuat turun. Repositori WordPress dan pembangun tema lain membolehkan anda melihat seperti apa tema mereka pada susun atur blog fesyen anda sebelum anda membelinya.

Blogger membeli-belah – mereka menyiarkan tentang trend terkini dan membuat kolaj indah dengan potongan yang bernafsu
Blogger gaya hidup – mereka mencampurkan fesyen
catatan dengan catatan gaya hidup, kita boleh bercakap mengenai keluarga, makanan, perjalanan & hiasan
Blogger fesyen fesyen – editorial, kempen dan inspirasi terkini
Blogger fesyen umum – seperti namanya, semua mengenai fesyen, termasuk penampilan, editorial, berita, trend, kadang-kadang gaya jalanan, kecantikan, membeli-belah & rakan

Adakah anda tahu apa yang anda mahukan?

Menukar tema sambil mencari yang sempurna boleh menjadi sangat menarik. Kepelbagaian yang terlalu banyak dapat mengalahkan blogger pemula dan boleh menyebabkan keputusan yang salah. Oleh itu, perlu mengetahui dengan tepat apa yang anda mahukan dalam tema dan kemudian mencarinya dengan penuh minat.

Senaraikan dan utamakan fungsi yang anda mahukan di blog anda – ia boleh terdiri daripada menu lungsur hingga lajur hingga tayangan slaid visual hingga pratonton dll. Bahagikan senarai anda kepada dua bahagian; keutamaan dan tugas pilihan.

Bergantung pada senarai, pilih tema yang sesuai dengan semua ciri optimum dan sekurang-kurangnya beberapa yang tidak wajib.

Apa yang dikehendaki oleh pembaca anda?

Sebilangan besar generasi hari ini sentiasa dalam perjalanan, sebab itulah kebanyakan pembaca hari ini lebih suka membaca blog di telefon pintar mereka.

Atas sebab ini, pastikan tema yang anda pilih tidak terikat pada platform dan responsif di semua platform membaca blog asli.

Apa yang anda mahu capai?

Buat gambaran mental pandangan blog anda dan kemudian gunakannya sebagai standard ketika memilih tema. Dengan cara ini, anda menjimatkan masa, usaha, dan banyak wang.

Dengan mempertimbangkan standard tertentu, Anda akan selangkah lebih dekat dengan blog impian anda – sama ada blog nasihat fesyen atau blog ulasan fesyen. Oleh itu, pilih tema yang paling sesuai dengan gambar di fikiran anda.

Siapa pembaca anda?

Ketahui khalayak anda – mungkin kelihatan seperti nasihat lama, tetapi saya jamin, penting untuk mengetahui pembaca anda supaya anda dapat memikirkannya sambil mengatakan ya pada tema.

Mengingatnya hanya akan membantu anda mempersempit pilihan, sehingga anda terus mengikuti perkembangan.

Sebaliknya, jika anda sangat kreatif dan pencetus tren, maka jangan takut untuk memulakan gerakan fesyen baru, siapa tahu, ia mungkin akhirnya berada di blog fesyen tinggi yang lain!

Blogger fesyen teratas untuk diikuti dan mendapat inspirasi dari

Kami telah mengajar anda cara memulakan blog fesyen, tetapi sayangnya, kami tidak dapat menunjukkan kepada anda bagaimana blog mengenai fesyen.

Oleh itu, kami telah menggunakan pendekatan alternatif; kami sebaliknya akan menunjukkan kepada anda beberapa blogger fesyen teratas, dan mudah-mudahan, anda dapat mengambil beberapa petua untuk memulakan blog fesyen.

Berikut adalah tiga blogger kecantikan, fesyen, dan gaya hidup yang telah mengambil media sosial dengan ribut:

Cinta, Olia

oleh Olia

Love, Olia - Tangkapan Skrin Laman Web

Soalan Lazim

Berapakah kos untuk memulakan blog fesyen?

Anda boleh membuat blog fesyen percuma di platform seperti WordPress.com atau Blogger. Walau bagaimanapun, kami sangat mengesyorkan melabur beberapa dolar dan mulakan dengan blog WordPress yang dihoskan sendiri sehingga anda mula berjalan dengan betul.

Kami faham bahawa sukar untuk membayar ketika dengan anggaran yang ketat, tetapi kami mempunyai perjanjian dengan orang-orang di Bluehost dan anda lebih senang untuk memanfaatkannya.

Dengan bayaran rendah hanya $ 2.75 sebulan, anda boleh membeli hosting WordPress terbaik yang merangkumi domain percuma dan SSL!

Untuk pelaburan sekecil itu, anda boleh memulakan blog fesyen yang berjaya dengan mudah. Selepas itu, anda boleh melabur dalam usaha anda mengikut kadar anda sendiri.

Apa yang perlu saya blog tentang?

Blog anda perlu memberi penekanan pada apa yang anda rasa. Buat kandungan mengenai perkara-perkara yang anda fikir boleh anda teruskan dan teruskan, tanpa pernah merasa bosan. Tawarkan kandungan berkualiti yang unik dan meninggalkan kesan kepada pengikut anda.

Contohnya, jika anda meminati kasut, buatlah kandungan mengenai topik ini. Atau jika anda tahu banyak tentang pakaian bayi atau pakaian lelaki, anda juga boleh membuat blog mengenai perkara itu; tidak banyak blog pakaian bayi atau blog fesyen lelaki di internet. Itu boleh menjadi topik unik anda!

Sekiranya anda masih terjebak dengan apa yang seharusnya dimiliki oleh sub-ceruk anda, berikut adalah beberapa topik untuk membantu anda memulakan:

 • Pilihan bermusim yang mesti ada
 • Pusat beli-belah terkini – kasut, beg, pakaian, alat solek, atau perhiasan
 • Cara mengambil gambar OOTD
 • Kedai terbaik untuk membeli-belah
 • Mesti menonton rancangan TV fesyen (yang mana, pernahkah anda melihat Confessions of a Shopaholic ?!)
 • Pakaian pantai ikonik
 • Cara menggayakan pakaian untuk bekerja
 • Kaji garis jatuh baru
 • Cara berpakaian untuk bercuti dengan usaha minimum
 • Apa yang panas dan yang tidak dalam fesyen

Ingat menjadi asli adalah kuncinya. Google dan pembaca anda cukup pintar untuk memancing blog palsu, seperti yang anda lakukan dengan produk pereka!

Bagaimana saya mempromosikan blog fesyen saya?

Anda telah merancang blog yang menakjubkan. Kandungan anda menarik dan laman web juga kelihatan sangat comel. Tetapi adakah itu cukup?

Tidak, sekarang saatnya untuk mempromosikan blog Anda sehingga dapat menjangkau khalayak sasaran Anda. Terdapat beberapa cara untuk melakukannya, gunakan percubaan dan ralat untuk mencari yang terbaik untuk anda:

 • Buat halaman Facebook dan Instagram dan kongsi pautan ke blog anda di platform tersebut
 • Minta rakan anda untuk menolong anda dengan berkongsi blog dan catatan media sosial anda
 • Kirim pautan blog anda ke mesin pencari, log masuk ke akaun Gmail anda, dan daftarkan URL anda
 • Sertai komuniti blogger fesyen – anda boleh menjalin hubungan dan menjalin persahabatan dengan orang yang mempunyai minat yang sama
 • Bersikap aktif di media sosial – lakukan sesi Soal Jawab pada kisah Instagram anda, buat catatan interaktif dan cari cara untuk berhubung dengan yang berikut
 • Bantu orang lain berkembang – tinggalkan komen dan suka di blog lain untuk berhubung dengannya
 • Bekerjasama dengan blogger lain kerana peminat suka menonton blogger kegemaran mereka membuat kandungan bersama
 • Mula membina senarai mel dengan meminta pengunjung blog anda mengisi borang langganan kecil

Bagaimana blogger fesyen dibayar?

Anda boleh menghidupkan blog fesyen dalam pekerjaan sepenuh masa. Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan bayaran untuk blog – berikut adalah senarai:

 • Iklan Paparan – gunakan Google AdSense untuk meletakkan iklan di blog anda dan mendapat bayaran
 • Pemasaran Gabungan – bekerjasama dengan jenama yang sesuai dengan kandungan anda dan pautan tempat; jika seseorang membeli produk, anda mendapat komisen
 • Promosi Jenama – pereka dan butik kadang-kadang mahu membayar anda untuk mempromosikan produk mereka melalui platform anda
 • Catatan yang ditaja – jangan berlebihan dengan produk tajaan, tetapi izinkan pereka untuk sesekali menyiarkan koleksi mereka di forum anda
 • Kelas– anda boleh menawarkan kursus dan seminar pendek apabila anda pro blogging sendiri

Sentiasa ingat untuk menggunakan teknik ini secara sederhana kerana terlalu banyak catatan berbayar dan tajaan untuk membunuh kredibiliti blog.

Berapa banyak wang yang boleh anda hasilkan dengan blog fesyen?

Pertimbangkan faktor-faktor berikut jika anda mahukan anggaran mengenai jumlah yang anda dapat:

 • Berapa banyak kerja yang anda buat?
 • Adakah kandungan anda patut dilaburkan?
 • Adakah anda mempunyai kehadiran yang berpengaruh?

Beberapa contoh adalah:

 • Rachel Parcell Pink Peonies memperoleh sejuta dolar pada tahun 2014, dengan pendapatan gabungan melalui RewardStyle
 • Beg Snob Tina Craig dan Kelly Cook menghasilkan lebih dari satu juta dolar dengan perjanjian serupa

Sama seperti pekerjaan lain, anda akan memperoleh pendapatan mengikut kemampuan dan kemampuan anda, jadi jangan putus asa dan berhasrat untuk bintang.

Sumber yang berguna

 • Sumbangan Dari Blogger Fesyen Pakar
 • Pelajari Cara Menggunakan WordPress (dengan Tutorial Video)
 • Cara Menulis dan Membuat Kandungan Blog Hebat
 • Cara Mempromosikan Blog dan Kandungannya
 • Cara Menjana Wang Dari Blog Anda

Kesimpulannya

Kerja yang baik, kalian! Dengan mengikuti tutorial ini, anda telah belajar bagaimana memulakan blog fesyen. Petakan matlamat dan rancangan anda untuk blog dalam jangka masa panjang dan terus berusaha. Buat pengertian fesyen anda dan kurangkan kehadiran fesyen dalam talian anda dengan teliti, seperti yang anda lakukan dengan fesyen luar talian anda!

Semoga berjaya dengan kerjaya baru anda, blogger fesyen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map