Alat Analisis Web Terbaik 2020

Perniagaan anda tidak dapat berfungsi dengan baik di pasar hari ini, tidak kira industri anda, jika anda tidak tahu bagaimana mengekalkan laman web aktif yang dibina sesuai dengan trend semasa.


Namun, untuk mengembangkan laman web yang menguntungkan, anda perlu meletakkannya di bawah kaca pembesar. Satu-satunya cara yang berkesan untuk mengubah dan menyesuaikan laman web anda dengan keperluan khalayak sasaran anda adalah dengan menjadikannya analitik.

Untuk itu, anda perlu belajar mengenai alat analitik web, menggali kepelbagaian mereka dan mengetahui cara menerapkannya ke laman web anda.

Analisis

Panduan Permulaan untuk Analitis Google

Dalam panduan ini, kami akan membincangkan alat analisis yang berbeza dan bagaimana ia dapat membantu anda meningkatkan aspek perniagaan anda dengan memberikan pandangan penting mengenai maklumat pengguna.

Baca Panduan

Apa itu analisis laman web?

Grafik

Analisis laman web melibatkan serangkaian proses yang dikembangkan untuk mengesan tingkah laku pelawat di laman web anda.

Kerana alat analisis laman web, anda boleh mengubah laman web anda menjadi peta. Peta ini akan menunjukkan kawasan paling popular di laman web anda, tetapi juga dapat menunjukkan anda ke kawasan yang benar-benar diabaikan dan jarang dikunjungi.

Cawangan CRM ini juga membolehkan anda mengikuti jalan klik pelawat anda. Anda boleh menjejaki perjalanan mereka dari halaman pertama yang mereka naiki, hingga saat mereka menyelesaikan pembelian atau meninggalkan troli mereka.

Perkara yang hebat mengenai alat ini ialah mereka dapat mempamerkan data anda bukan dalam senarai lembaran data yang luas yang sukar ditafsirkan dan sukar dibaca, tetapi dalam bentuk carta, grafik, dan jadual.

Mengapa anda memerlukan alat analisis web?

Terima kasih kerana mengembalikan data, hasil analisis laman web, anda dapat membuat peningkatan tertentu yang akan meningkatkan lalu lintas blog atau laman web anda, membangkitkan kesetiaan pada pelanggan anda yang ada, dan membantu anda mengumpulkan yang baru.

Sebaik sahaja anda menggunakan alat analitik ke laman web anda, anda akan mendapat gambaran berharga mengenai tingkah laku pelawat laman web anda. Anda akan dapat mengembangkan corak yang berkisar pada produk terlaris, pengabaian pembelian, dan kawasan yang dianggap bermasalah oleh pengunjung anda.

Setelah anda mengumpulkan maklumat ini, anda akan dapat membuat penyesuaian yang berkesan pada laman web anda. Apabila anda menghilangkan gangguan laman web dan mengoptimumkan halaman anda dengan menggunakan yang paling popular sebagai contoh, anda akan dapat meningkatkan kepuasan pelanggan.

Selanjutnya, alat analisis web juga dapat digunakan sebagai alat untuk penyelidikan pasaran. Dengan mengikuti jejak pengunjung laman web anda, anda dapat mengetahui pilihan mereka, melihat apa yang mereka paling menggoda dalam tawaran anda, dan memperbaikinya sesuai dengan data tersebut.

Senarai alat analisis web yang paling popular

Walau bagaimanapun, anda mesti mencari peralatan yang betul. Hanya dengan alat berkualiti anda dapat mengumpulkan maklumat berharga mengenai laman web anda, pengunjung anda, dan permintaan industri anda. Senarai berikut mengandungi alat analitik web yang paling popular yang telah terbukti berkesan, jadi anda harus memulakan carian dengan melayari.

Crazyegg

Crazyegg

Crazy Egg adalah aplikasi dalam talian yang menyediakan alat penjejakan mata seperti peta panas, peta tatal, Overlay, dan Confetti untuk mengesan operasi laman web. Crazy Egg memberi anda kelebihan daya saing untuk meningkatkan laman web anda dengan sekejap tanpa kos yang tinggi.

Analitis Google

Analitis Google

Google Analytics adalah perkhidmatan analitik web freemium yang ditawarkan oleh Google yang melacak dan melaporkan lalu lintas laman web. Ini memungkinkan anda mengukur ROI iklan anda serta melacak laman web dan aplikasi Flash, video, dan jejaring sosial anda.

Mengklik

Mengklik

Clicky adalah alat analitik web lengkap yang membolehkan anda melihat hampir semua perkara yang anda mahukan mengenai lalu lintas laman web anda. Ia menggabungkan pelaporan bersejarah dengan pemantauan laman web masa nyata dengan cara yang mudah dan elegan.

Lawati Clicky
Pingdom

Pingdom

Pingdom menawarkan anda satu penyelesaian platform untuk memantau ketersediaan dan prestasi laman web, pelayan atau aplikasi web anda.

Web serupa

Web serupa

SimilarWeb adalah alat kecerdasan lalu lintas web yang membezakan dirinya daripada alat perisik dan peringkat laman web yang kompetitif lain dengan memanfaatkan banyak data aliran klik yang berasal dari pemalam penyemak imbas mereka.

Wawasan PageSpeed

Wawasan PageSpeed

Google PageSpeed ​​adalah sekumpulan alat oleh Google Inc, yang dirancang untuk membantu pengoptimuman prestasi laman web.

KlikMeter

KlikMeter

ClickMeter adalah alat yang lengkap dan pasti yang membolehkan anda menguruskan pengalihan, mengesan peristiwa dan memantau status semua pautan luaran anda (sumber lalu lintas).

Lawati ClickMeter
Piwik

Piwik

Piwik adalah platform perisian analitik web percuma yang boleh dimuat turun yang menyediakan laporan terperinci di laman web anda dan pelawatnya, termasuk mesin carian dan kata kunci yang mereka gunakan, bahasa yang mereka gunakan, halaman mana yang mereka sukai, fail yang mereka muat turun dan banyak lagi

Woopra

Woopra

Woopra adalah aplikasi penjejakan dan analisis Web masa nyata yang mudah digunakan dan membolehkan anda mengesan aktiviti web, mudah alih, borang, e-mel, tiket sokongan dan banyak lagi, semuanya dalam satu tempat dengan analisis pelanggan.

logo supermetrik

Supermetrik

Supermetrik adalah alat automasi pelaporan terkemuka untuk analisis PPC, SEO, sosial dan web. Ini membantu pemasar digital dengan mudah melaporkan, memantau dan menganalisis metrik pemasaran mereka di Helaian Google, Google Data Studio, Excel dan di mana sahaja mereka ingin menggunakan data.

Lawati Supermetrik

Kesimpulannya

Dengan penggunaan alat analitik web berkualiti yang berterusan, anda dapat mengumpulkan data yang sangat berharga dan tepat mengenai laman web anda. Berdasarkan maklumat mengenai tingkah laku pelawat laman web anda, anda akan dapat membuat semua penyesuaian yang diperlukan, dan dengan itu memenuhi permintaan pasaran anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:

  Alat Analisis Web Terbaik 2020

  Bisnis Anda tidak dapat berfungsi dengan baik di pasar saat ini, apa pun industrinya, jika Anda tidak tahu cara mempertahankan situs web aktif yang dibangun sesuai dengan tren saat ini.


  Namun, untuk mengembangkan situs web yang menguntungkan, Anda harus meletakkannya di bawah kaca pembesar. Satu-satunya cara efektif untuk mengubah dan menyesuaikan situs web Anda dengan kebutuhan audiens target Anda adalah dengan melakukan analisis.

  Karena itu, Anda perlu belajar tentang alat analisis web, menggali lebih dalam keaneka ragamannya, dan mencari tahu bagaimana menerapkannya ke situs web Anda.

  Analisis

  Panduan Pemula untuk Google Analytics

  Dalam panduan ini kita akan membahas berbagai alat analitik dan bagaimana mereka dapat membantu Anda meningkatkan berbagai aspek bisnis Anda dengan memberi Anda wawasan penting tentang informasi pengguna.

  Baca Panduan ini

  Apa itu analitik situs web??

  Grafik

  Analisis situs web melibatkan serangkaian proses yang dikembangkan untuk melacak perilaku pengunjung di situs web Anda.

  Karena alat analisis situs web, Anda dapat mengubah situs web Anda menjadi peta. Peta ini akan menunjukkan daerah-daerah paling populer di situs web Anda, tetapi juga dapat mengarahkan Anda ke daerah-daerah yang benar-benar diabaikan dan jarang dikunjungi..

  Cabang CRM ini juga dapat memungkinkan Anda untuk mengikuti jalur klik pengunjung Anda. Anda dapat melacak perjalanan mereka dari halaman pertama tempat mereka mendarat, hingga saat mereka menyelesaikan pembelian atau meninggalkan keranjang mereka.

  Hal yang hebat tentang alat ini adalah mereka dapat menampilkan data Anda tidak dalam daftar lembar data yang sulit ditafsirkan dan sulit dibaca, tetapi dalam bentuk bagan, grafik, dan tabel.

  Mengapa Anda memerlukan alat analisis web?

  Berkat pengembalian data, hasil analisis situs web, Anda dapat melakukan peningkatan tertentu yang akan meningkatkan lalu lintas blog atau situs web Anda, membangkitkan loyalitas pelanggan yang ada, dan membantu Anda mengumpulkan yang baru.

  Setelah Anda menerapkan alat analitik ke situs web Anda, Anda akan memperoleh wawasan berharga tentang perilaku pengunjung situs web Anda. Anda akan dapat mengembangkan pola yang berputar di sekitar produk-produk terlaris, pengabaian pembelian, dan area-area yang menurut pengunjung Anda bermasalah..

  Setelah Anda mengumpulkan informasi ini, Anda akan dapat membuat penyesuaian yang efektif ke situs web Anda. Ketika Anda menyingkirkan gangguan situs web dan mengoptimalkan halaman Anda menggunakan yang paling populer sebagai contoh, Anda akan dapat meningkatkan kepuasan pelanggan.

  Selain itu, alat analisis web juga dapat digunakan sebagai sarana untuk riset pasar. Dengan mengikuti jejak pengunjung situs web Anda, Anda dapat mempelajari preferensi mereka, melihat apa yang menurut mereka paling menggoda dalam penawaran Anda, dan memperbaikinya sesuai dengan data itu.

  Daftar alat analisis web paling populer

  Namun, Anda perlu menemukan peralatan yang tepat. Hanya dengan alat berkualitas Anda dapat mengumpulkan informasi berharga tentang situs web Anda, pengunjung Anda, dan permintaan industri Anda. Daftar berikut berisi alat analitik web paling populer yang telah terbukti efektif, sehingga Anda harus memulai pencarian dengan menjelajahinya.

  Crazyegg

  Crazyegg

  Crazy Egg adalah aplikasi online yang menyediakan alat pelacak mata seperti Heat map, Scroll map, Overlay, dan Confetti untuk melacak operasi situs web. Crazy Egg memberi Anda keunggulan kompetitif untuk meningkatkan situs web Anda dalam sekejap tanpa biaya tinggi.

  Google Analytics

  Google Analytics

  Google Analytics adalah layanan analisis web freemium yang ditawarkan oleh Google yang melacak dan melaporkan lalu lintas situs web. Ini memungkinkan Anda mengukur ROI iklan Anda serta melacak situs dan aplikasi Flash, video, dan jejaring sosial Anda.

  Clicky

  Clicky

  Clicky adalah alat analisis web lengkap yang memungkinkan Anda melihat hampir semua yang Anda inginkan tentang lalu lintas situs web Anda. Ini menggabungkan pelaporan bersejarah dengan pemantauan situs web real-time dengan cara yang mudah dan elegan.

  Kunjungi Clicky
  Pingdom

  Pingdom

  Pingdom menawarkan solusi platform tunggal untuk memantau ketersediaan dan kinerja situs web, server, atau aplikasi web Anda.

  SimilarWeb

  SimilarWeb

  SimilarWeb adalah alat intelijen lalu lintas web yang membedakan dirinya dari intelijen kompetitif lainnya dan alat peringkat web dengan memanfaatkan kumpulan besar data clickstream yang berasal dari plug-in browser mereka.

  Wawasan PageSpeed

  Wawasan PageSpeed

  Google PageSpeed ​​adalah kumpulan alat oleh Google Inc, yang dirancang untuk membantu optimalisasi kinerja situs web.

  ClickMeter

  ClickMeter

  ClickMeter adalah alat yang lengkap dan definitif yang memungkinkan Anda mengelola pengalihan, melacak peristiwa, dan memantau status semua tautan eksternal Anda (sumber lalu lintas).

  Kunjungi ClickMeter
  Piwik

  Piwik

  Piwik adalah platform perangkat lunak analisis web gratis yang dapat diunduh yang menyediakan laporan terperinci di situs web Anda dan pengunjungnya, termasuk mesin pencari dan kata kunci yang mereka gunakan, bahasa yang mereka gunakan, halaman mana yang mereka sukai, file yang mereka unduh dan banyak lagi

  Woopra

  Woopra

  Woopra adalah aplikasi analisis dan pelacakan Web real-time yang mudah digunakan yang memungkinkan Anda melacak aktivitas web dan seluler pelanggan Anda, formulir, email, tiket dukungan, dan banyak lagi, semuanya dalam satu tempat dengan analitik pelanggan.

  logo supermetrik

  Supermetrik

  Supermetrics adalah alat otomatisasi pelaporan terkemuka untuk PPC, SEO, sosial dan analisis web. Ini membantu pemasar digital dengan mudah melaporkan, memantau, dan menganalisis metrik pemasaran mereka di Google Sheets, Google Data Studio, Excel, dan di mana pun mereka ingin menggunakan data.

  Kunjungi Supermetrics

  Kesimpulan

  Dengan terus menerus menggunakan alat analisis web berkualitas, Anda dapat mengumpulkan data yang sangat bernilai dan sangat tepat tentang situs web Anda. Berdasarkan informasi tentang perilaku pengunjung situs web Anda, Anda akan dapat melakukan semua penyesuaian yang diperlukan, dan dengan demikian memenuhi permintaan pasar Anda.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map