Alat Analisis Web Terbaik 2020

Perniagaan anda tidak dapat berfungsi dengan baik di pasar hari ini, tidak kira industri anda, jika anda tidak tahu bagaimana mengekalkan laman web aktif yang dibina sesuai dengan trend semasa.


Namun, untuk mengembangkan laman web yang menguntungkan, anda perlu meletakkannya di bawah kaca pembesar. Satu-satunya cara yang berkesan untuk mengubah dan menyesuaikan laman web anda dengan keperluan khalayak sasaran anda adalah dengan menjadikannya analitik.

Untuk itu, anda perlu belajar mengenai alat analitik web, menggali kepelbagaian mereka dan mengetahui cara menerapkannya ke laman web anda.

Analisis

Panduan Permulaan untuk Analitis Google

Dalam panduan ini, kami akan membincangkan alat analisis yang berbeza dan bagaimana ia dapat membantu anda meningkatkan aspek perniagaan anda dengan memberikan pandangan penting mengenai maklumat pengguna.

Baca Panduan

Apa itu analisis laman web?

Grafik

Analisis laman web melibatkan serangkaian proses yang dikembangkan untuk mengesan tingkah laku pelawat di laman web anda.

Kerana alat analisis laman web, anda boleh mengubah laman web anda menjadi peta. Peta ini akan menunjukkan kawasan paling popular di laman web anda, tetapi juga dapat menunjukkan anda ke kawasan yang benar-benar diabaikan dan jarang dikunjungi.

Cawangan CRM ini juga membolehkan anda mengikuti jalan klik pelawat anda. Anda boleh menjejaki perjalanan mereka dari halaman pertama yang mereka naiki, hingga saat mereka menyelesaikan pembelian atau meninggalkan troli mereka.

Perkara yang hebat mengenai alat ini ialah mereka dapat mempamerkan data anda bukan dalam senarai lembaran data yang luas yang sukar ditafsirkan dan sukar dibaca, tetapi dalam bentuk carta, grafik, dan jadual.

Mengapa anda memerlukan alat analisis web?

Terima kasih kerana mengembalikan data, hasil analisis laman web, anda dapat membuat peningkatan tertentu yang akan meningkatkan lalu lintas blog atau laman web anda, membangkitkan kesetiaan pada pelanggan anda yang ada, dan membantu anda mengumpulkan yang baru.

Sebaik sahaja anda menggunakan alat analitik ke laman web anda, anda akan mendapat gambaran berharga mengenai tingkah laku pelawat laman web anda. Anda akan dapat mengembangkan corak yang berkisar pada produk terlaris, pengabaian pembelian, dan kawasan yang dianggap bermasalah oleh pengunjung anda.

Setelah anda mengumpulkan maklumat ini, anda akan dapat membuat penyesuaian yang berkesan pada laman web anda. Apabila anda menghilangkan gangguan laman web dan mengoptimumkan halaman anda dengan menggunakan yang paling popular sebagai contoh, anda akan dapat meningkatkan kepuasan pelanggan.

Selanjutnya, alat analisis web juga dapat digunakan sebagai alat untuk penyelidikan pasaran. Dengan mengikuti jejak pengunjung laman web anda, anda dapat mengetahui pilihan mereka, melihat apa yang mereka paling menggoda dalam tawaran anda, dan memperbaikinya sesuai dengan data tersebut.

Senarai alat analisis web yang paling popular

Walau bagaimanapun, anda mesti mencari peralatan yang betul. Hanya dengan alat berkualiti anda dapat mengumpulkan maklumat berharga mengenai laman web anda, pengunjung anda, dan permintaan industri anda. Senarai berikut mengandungi alat analitik web yang paling popular yang telah terbukti berkesan, jadi anda harus memulakan carian dengan melayari.

Crazyegg

Crazyegg

Crazy Egg adalah aplikasi dalam talian yang menyediakan alat penjejakan mata seperti peta panas, peta tatal, Overlay, dan Confetti untuk mengesan operasi laman web. Crazy Egg memberi anda kelebihan daya saing untuk meningkatkan laman web anda dengan sekejap tanpa kos yang tinggi.

Analitis Google

Analitis Google

Google Analytics adalah perkhidmatan analitik web freemium yang ditawarkan oleh Google yang melacak dan melaporkan lalu lintas laman web. Ini memungkinkan anda mengukur ROI iklan anda serta melacak laman web dan aplikasi Flash, video, dan jejaring sosial anda.

Mengklik

Mengklik

Clicky adalah alat analitik web lengkap yang membolehkan anda melihat hampir semua perkara yang anda mahukan mengenai lalu lintas laman web anda. Ia menggabungkan pelaporan bersejarah dengan pemantauan laman web masa nyata dengan cara yang mudah dan elegan.

Lawati Clicky
Pingdom

Pingdom

Pingdom menawarkan anda satu penyelesaian platform untuk memantau ketersediaan dan prestasi laman web, pelayan atau aplikasi web anda.

Web serupa

Web serupa

SimilarWeb adalah alat kecerdasan lalu lintas web yang membezakan dirinya daripada alat perisik dan peringkat laman web yang kompetitif lain dengan memanfaatkan banyak data aliran klik yang berasal dari pemalam penyemak imbas mereka.

Wawasan PageSpeed

Wawasan PageSpeed

Google PageSpeed ​​adalah sekumpulan alat oleh Google Inc, yang dirancang untuk membantu pengoptimuman prestasi laman web.

KlikMeter

KlikMeter

ClickMeter adalah alat yang lengkap dan pasti yang membolehkan anda menguruskan pengalihan, mengesan peristiwa dan memantau status semua pautan luaran anda (sumber lalu lintas).

Lawati ClickMeter
Piwik

Piwik

Piwik adalah platform perisian analitik web percuma yang boleh dimuat turun yang menyediakan laporan terperinci di laman web anda dan pelawatnya, termasuk mesin carian dan kata kunci yang mereka gunakan, bahasa yang mereka gunakan, halaman mana yang mereka sukai, fail yang mereka muat turun dan banyak lagi

Woopra

Woopra

Woopra adalah aplikasi penjejakan dan analisis Web masa nyata yang mudah digunakan dan membolehkan anda mengesan aktiviti web, mudah alih, borang, e-mel, tiket sokongan dan banyak lagi, semuanya dalam satu tempat dengan analisis pelanggan.

logo supermetrik

Supermetrik

Supermetrik adalah alat automasi pelaporan terkemuka untuk analisis PPC, SEO, sosial dan web. Ini membantu pemasar digital dengan mudah melaporkan, memantau dan menganalisis metrik pemasaran mereka di Helaian Google, Google Data Studio, Excel dan di mana sahaja mereka ingin menggunakan data.

Lawati Supermetrik

Kesimpulannya

Dengan penggunaan alat analitik web berkualiti yang berterusan, anda dapat mengumpulkan data yang sangat berharga dan tepat mengenai laman web anda. Berdasarkan maklumat mengenai tingkah laku pelawat laman web anda, anda akan dapat membuat semua penyesuaian yang diperlukan, dan dengan itu memenuhi permintaan pasaran anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked