Xarxa de lliurament de contingut (CDN)

Coet d’imatge lateral

Si heu creat un lloc web amb èxit que rep un gran volum de trànsit o voleu obtenir un trànsit més elevat, haureu d’obtenir un CDN per assegurar-vos que el rendiment del vostre lloc web és impecable. Molta gent no entén bé què és realment una xarxa de publicació de contingut i l’impacte que pot tenir al seu lloc web, però aquesta guia ha de proporcionar tota la informació al respecte i esborrar qualsevol malentès..


Una de les idees més habituals sobre l’obtenció d’un CDN és que no necessiteu cap servei d’allotjament web. En realitat ho necessiteu, ja que un CDN només ajuda a millorar el vostre lloc web. Encara necessiteu tenir un bon servei d’allotjament web, ja que un CDN només ajuda i agilitza el vostre lloc web, per tant, millorar l’experiència d’usuari que proporcioneu.

N’hi ha aproximadament

8,8 milions

llocs web que utilitzen xarxes d’entrega de contingut a tot el món

Tots i cadascun de nosaltres navegant per Internet interactuen realment amb els CDN cada dia. Quan llegeu notícies en línia, visiteu les botigues en línia, consulteu el vostre feed a les xarxes socials o mireu un vídeo a YouTube, esteu interactuant amb els CDN, que hi ha al darrere de tots els textos, cada imatge o vídeo que es lliuren al vostre dispositiu mòbil o PC. Són l’eix vertebrador de l’entrega de contingut en línia, sense la qual el món en línia no funcionaria tan ràpidament com ho fa avui.

Dels millors 10.000 llocs web,
El 48,3% utilitza actualment una xarxa de lliurament de contingut

Per què és exactament això? Perquè els CDN resolen els problemes de latència, que tots els usuaris d’Internet consideren extremadament importants. La latència es refereix al retard entre el moment en què sol·liciteu obrir una determinada pàgina web i el moment en què el contingut sol·licitat apareix a la pantalla. El retard pot ser molt frustrant, per dir-ho menys, i és el principal problema que els CDN han de resoldre.

Què és un CDN?

Què és un CDN
Veure què és un CDN [Infografia]

Una xarxa de lliurament de contingut (CDN) és un sistema de servidors interconnectats situat a tot el món que utilitza la proximitat geogràfica com a criteris principals per distribuir contingut web i pàgines web en memòria cau als usuaris finals..

Quan utilitzeu un servei CDN, el contingut del vostre lloc web existeix en diversos servidors de tot el món, cosa que facilita la distribució d’aquest contingut als usuaris finals d’acord amb la seva ubicació geogràfica. Això vol dir que cada usuari rebrà el contingut sol·licitat del servidor més proper, cosa que farà que tot el procés sigui molt més ràpid.

3 ENTREGA DE TIPUS PRIMARIS

Contingut dinàmic: contingut generat pel vol del servidor web mitjançant qualsevol llenguatge de programació web com ara php, ruby ​​o java.

Contingut estàtic: contingut que normalment no canvia gaire i no requereix generació. Imatges, CSS i JavaScript, etc.

Reproducció de contingut: vídeos o fitxers d’àudio que es reprodueixen a través d’un control del navegador web.

Fins i tot quan l’ample de banda és limitat o hi ha un augment significatiu del trànsit de llocs web, els usuaris finals poden rebre el contingut sol·licitat de manera eficient. Això es deu al fet que un CDN calcula quin servidor es troba el més proper a l’usuari final sol·licitant i utilitza aquest càlcul per distribuir el contingut sol·licitat.

El que passa és que l’usuari final rep una còpia de les dades, que es troba a prop de l’usuari, en contraposició a tots els usuaris que accedeixen a les dades des d’un mateix servidor central, cosa que només comportaria colls d’ampolla prop d’aquest servidor..

HISTORYRIA DE CDN

Anys d'imatge lateral

Map2

Per tant, l’objectiu principal d’un CDN és eliminar la distància que ha de recórrer el contingut sol·licitat i, per tant, reduir el nombre de salts que ha de fer un paquet de dades. Com a resultat, hi ha menys pèrdues en el paquet de dades, l’amplada de banda està molt optimitzada i es redueix al mínim la latència i el temps de sortida. Tot plegat condueix a un lloc web més ràpid i té un millor rendiment, que millora directament l’experiència de l’usuari, i per això s’esforça tots els propietaris del lloc web..

Per què necessiteu un CDN??

Imatge lateral cansada

És imprescindible disposar d’un CDN si voleu arribar a diversos usuaris d’arreu del món, ja que fa que el vostre contingut estigui a l’abast de tothom. Pot oferir uns avantatges excel·lents per al vostre lloc web, inclosa la millora de la velocitat del vostre lloc web, proporcionar als usuaris una millor experiència d’usuari a causa que el vostre lloc web sigui més ràpid, prevenint els bloqueigs del lloc, ja que un CDN distribueix l’amplada de banda a diversos servidors en lloc de tenir un servidor central. gestiona tot el trànsit i millora el teu SEO, ja que els llocs web més ràpids són més alts en motors de cerca.

47% de la web
els usuaris esperen
un lloc web per
carregar a sota
dos segons

46% del mòbil
els usuaris ho farien
abandonar una pàgina
si no carregava
en 3 segons

El 57% dels consumidors en línia
abandonarà un lloc
després d’esperar 3 segons
per carregar pàgina, 80%
d’aquests no tornaran

Imatge de costat

Potser el benefici més important que us pot oferir un CDN és evitar un bloqueig de llocs web, ja que redueix considerablement la càrrega de trànsit que hauria de manejar el vostre servidor central mitjançant l’ús d’altres servidors de tot el món per a la distribució de contingut als usuaris finals. En fer això, evita que es produeixi un bloqueig elevat de trànsit.

CDN descarrega el trànsit que arriba al vostre lloc web, el vostre lloc web pot obtenir un rendiment molt millor i ràpidament, millorant molt el temps de càrrega de la vostra pàgina. El temps de càrrega de la pàgina pot afectar el vostre percentatge de conversions, de manera que és imprescindible que l’optimitzeu per tal de no experimentar pèrdues en el nombre de visitants del lloc web, així com una pèrdua d’ingressos. El retard d’un segon en el temps de càrrega de la pàgina pot reduir el percentatge de conversions, és per això que és fonamental obtenir un servei CDN fiable, ja que pot millorar la velocitat del vostre lloc web immensament..

Cada retard d’un segon en el temps de càrrega de la pàgina podria comportar-se

1,6 milions de dòlars

en pèrdues anuals per als principals comerciants en línia

Quan el lloc web tingui un rendiment més ràpid, proporcionaràs als usuaris una experiència molt millor. El retard d’un segon en el temps de càrrega de la pàgina pot disminuir la satisfacció del client en un 16% i donar lloc a un 11% menys de visualitzacions de pàgines. No cal dir que la satisfacció del client és primordial a l’hora de tots els negocis, de manera que la satisfacció dels usuaris us ajudarà a millorar el vostre negoci global i generar més ingressos..

Dels millors 10.000 llocs web,
El 48,3% utilitza actualment una xarxa de lliurament de contingut

L’optimització de motors de cerca és crucial per a tots els propietaris del lloc web i és una cosa que cap d’ells no hauria de prendre lleugerament. Com que un CDN t’ajuda a optimitzar la velocitat del teu lloc web i a proporcionar una millor experiència d’usuari, directament t’ajuda a millorar la teva classificació SEO. Això es deu al fet que Google indexa l’experiència dels usuaris i el temps de càrrega de la pàgina per determinar la classificació del lloc web en els motors de cerca.

Com funciona?

Frontera d'imatge lateral

La majoria dels CDN funcionen com a proveïdors de serveis d’aplicacions (ASP), és a dir, de programari com a servei (SaaS). Alguns propietaris de xarxes d’internet van començar a crear el seu propi CDN i el principal motiu pel qual opten per construir la seva pròpia xarxa d’entrega de continguts és millorar l’entrega de continguts en línia, amb l’objectiu de millorar la seva infraestructura i generar més ingressos..

Tecnologia

Gràfic d’imatge lateral

Als Estats Units, el 88% de tots els traçats d’Internet travessaran CDN el 2018, fins al 61% el 2015

El I67% de tots els tràmits de vídeo d’Internet travessaran CDN el 2018, fins al 53% el 2015

Globalment, el 57% de tots els traçats d’Internet travessaran CDN al 2018 fins al 36% el 2015

Per tal de minimitzar la distància entre el servidor del vostre lloc web i els usuaris finals, un CDN emmagatzema contingut estàtic de la memòria cau del vostre lloc web en diverses ubicacions geogràfiques, és a dir, en centres de dades anomenats punts de presència (PoPs). Cada PoP està format per nodes i servidors, alguns arribant a milers de nodes amb desenes de milers de servidors que ajuden a distribuir el contingut als usuaris finals segons la seva ubicació geogràfica, ajudant-los a rebre el contingut a velocitat accelerada..

En poques paraules, quan un usuari fa una sol·licitud per comprovar el vostre lloc web, la sol·licitud es fa a un servidor DNS. A continuació, un CDN redirigeix ​​la sol·licitud al PDI més proper. El node, és a dir, un servidor de vora, que es troba més a prop de l’usuari, proporcionarà a l’usuari contingut estàtic, reduint considerablement la latència i donant lloc a una millor experiència de l’usuari..

Tècniques de xarxa de contingut

Els CDN utilitzen diverses tècniques de xarxa de contingut diferents per optimitzar el lliurament de contingut i aquestes tècniques inclouen caché web, equilibri de càrrega al servidor, encaminament de sol·licituds i serveis de contingut..

Memòries cau web

Els CDN utilitzen diverses tècniques de xarxa de contingut diferents per optimitzar el lliurament de contingut i aquestes tècniques inclouen caché web, equilibri de càrrega al servidor, encaminament de sol·licituds i serveis de contingut..

El mercat de lliurament de contingut (CDN) es va valorar el 2018 a USD

9,24 milions de dòlars

i s’espera que assolirà un valor de 38.97 milions de dòlars USD el 2024

Equilibrament de càrrega del servidor

El balanç de càrregues de servidors utilitza una o més tècniques, incloent un commutador de capa 4-7 (commutador web o commutador de contingut), que té assignada una sola adreça IP, per tal de compartir trànsit entre diversos servidors o memòria cau web. El commutador dirigeix ​​el trànsit adjunt a diferents servidors, millorant així l’escalabilitat i equilibrant la càrrega. A més, si un servidor falla, redistribueix la càrrega i proporciona una alta fiabilitat, a més de proporcionar comprovacions de salut del servidor..

Sol·licitud d’encaminament

L’encaminament de les sol·licituds dirigeix ​​la sol·licitud de l’usuari final al servidor node o edge que es troba més a prop o té la major capacitat. Per fer-ho, utilitza diversos algoritmes diferents, que inclouen l’encaminament de sol·licituds basat en DNS, la reescriptura HTML, l’equilibri de càrrega del servidor global, la generació de metafils dinàmics i qualsevol transmissió. La proximitat es calcula amb l’ús de diverses tècniques, com ara sondes reactives, sondatge proactiu i control de connexió.

Gràfic d’imatge lateral

La mida del mercat de CDN
s’espera que creixi

Protocols de serveis de contingut

Per tal que els usuaris finals tinguin accés a diversos serveis de contingut disponibles a través d’un CDN, s’han dissenyat diversos protocols de serveis de contingut. A finals dels anys 90, el Protocol d’adaptació al contingut d’Internet (ICAP) es va dissenyar per tal de proporcionar un estàndard obert per a la connexió de servidors d’aplicacions. El protocol Open OPgable Edge Services (OPES) ofereix una solució diferent, ja que defineix les aplicacions de servei OPES, que es poden emmagatzemar al processador OPES o executar-se de forma remota en un servidor de trucades. A més, per tal de solucionar el problema que els sistemes de caché causen del contingut generat als llocs web, es va crear Edge Side Include (ESI)..

Avantatges per als usuaris finals i per als propietaris de llocs web

Frontera d'imatge lateral

Avantatges per als usuaris finals

Els avantatges més importants d’un CDN per als usuaris finals són la latència reduïda, ja que reben el contingut sol·licitat més ràpidament, menys pèrdua de paquets perquè el contingut es distribueix més ràpidament i a una distància més curta i millora l’experiència de l’usuari..

Com que el contingut web es distribueix en diversos servidors arreu del món, els usuaris finals gairebé sempre estan a prop d’un d’aquests servidors, és per això que la latència es redueix molt. Com més baixa sigui, més ràpid els usuaris finals poden rebre el contingut sol·licitat, que és exactament el que busquen.

Velocitat de càrrega ràpida augmenta els ingressos i redueix
la possibilitat que els visitants abandonin el lloc web
sense completar les seves transaccions

A més, hi ha menys pèrdues de paquets degut a que el contingut sol·licitat no ha de desplaçar-se gaire, és a dir, arriba a l’usuari final molt més ràpid i a una distància més curta, amb la qual cosa es produeix una reducció més baixa i una qualitat de transmissió de vídeo molt millorada. . Tot plegat condueix a una experiència d’usuari excepcionalment millor, que és el principal benefici que un CDN pot oferir tant als propietaris de llocs web com als usuaris finals..

Shopzilla va accelerar el temps mitjà de càrrega de pàgines de 6 segons a 1,2 segons i augmentar els ingressos + 12% i visualitzacions de pàgines + 25%

Amazon i Walmart augmenta els ingressos un 1% per cada 100ms de millor temps de càrrega de pàgines

Firefox va reduir el temps mitjà de càrrega de la pàgina en 2,2 segons, la qual cosa va suposar un augment de descàrregues un 15,4%

Venda al detall de peces d’automòbils AutoAnything.com va reduir els temps de càrrega a la meitat, cosa que va suposar un augment de les vendes del 13%

Yahoo augment del trànsit un 9% per cada 400ms de millora

Avantatges per als propietaris de llocs web

Els avantatges d’un CDN per als propietaris de llocs web inclouen una càrrega de xarxa més baixa, que impedeix que es caigui el servidor, menys costos d’enviament de contingut, protecció contra atacs de DDoS, més fiabilitat i escalabilitat, disponibilitat de contingut 100% i un servei d’alta qualitat..

En redirigir els usuaris finals que sol·liciten contingut particular a servidors de vora, es redueix en gran mesura la càrrega de xarxa. Això pot millorar el rendiment d’un lloc web immensament i, el que és més important, evitar que es pugui produir un accident de servidor potencial, ja que la càrrega de la xarxa és equilibrada d’aquesta manera..

Com que la càrrega de xarxa es distribueix de manera uniforme als servidors de punta, es redueix el nombre d’espectadors d’un contingut determinat, cosa que redueix considerablement els costos d’enviament de contingut i comporta més ingressos. Això també augmenta la capacitat de cada servidor disponible, proporcionant-vos una excel·lent escalabilitat en cas d’un augment sobtat del trànsit.

Un CDN també pot millorar la seguretat del vostre lloc web, ja que les solucions en núvol ofereixen protecció contra els atacs de DDoS. És a dir, aquestes solucions poden prevenir l’atac abans que fins i tot arribi al centre de dades. A causa de la infraestructura dispersa d’una xarxa de lliurament de contingut, obteniu una xarxa més segura. Els CDN poden combatre els atacs de DDoS simplement amb l’amplada de banda, ja que assumeixen tot el trànsit i mantenen el vostre lloc en funcionament..

Com que el procés d’entrega de contingut s’accelera, la fiabilitat del contingut s’incrementa significativament, cosa que repercuteix directament en l’experiència de l’usuari i la millora molt, permetent als propietaris de llocs web millorar la seva classificació SEO i generar força més ingressos..

Amb diverses còpies de contingut distribuïdes a molts servidors arreu del món, el contingut està disponible al 100% per a tots els usuaris finals. Un CDN també permet als propietaris de llocs web proporcionar un servei d’alta qualitat, ja que tots els avantatges que ofereix milloren el rendiment de cada lloc web.

Llibre d'imatges laterals

Pros i contres d’un CDN

Si obteniu un servei CDN per al vostre lloc web, millorareu molt el temps de càrrega de les vostres pàgines i tindreu taxes de rebot més baixes, millorareu la vostra classificació SEO, podreu utilitzar imatges i vídeos de mida més gran sense lluitar amb la velocitat de càrrega i lliurar-los. contingut per als usuaris finals molt més ràpid, a més d’estalviar molts diners.
Tot i això, hi ha alguns inconvenients per utilitzar un servei CDN per al vostre lloc web. És a dir, alguns dels usuaris poden experimentar accés bloquejat, ja que definitivament no és infreqüent que moltes organitzacions i fins i tot països restringeixin l’accés només als usuaris especificats, bloquejant d’altres dominis..

PROS

CONTRES

Redueix la càrrega del servidor

Cost: El major inconvenient de CDN és sens dubte el factor preu

Velocitat i disminució de latència i pèrdua de dades de paquets

Sense control directe

100% de temps de lloc

Complexitat: el concepte de CDn en si és molt complex

Usuaris concurrents augmentats

Allotjament de tercers

Un altre desavantatge d’un CDN és que els vostres fitxers no s’optimitzen. Els fitxers gratuïts allotjats per CDN estan disponibles al 100%, però els paquets de fitxers poden ser massa grans perquè el servei ofereix una funcionalitat i eficiència impecables. Podeu fer que els fitxers siguin més petits perquè es descarreguin més ràpidament combinant tots els fitxers CSS i JavaScript, invocant així menys sol·licituds HTTP. D’aquesta manera, podeu pujar els vostres fitxers optimitzats a un CDN privat. Tot i això, això comportaria despeses addicionals, sense oblidar el temps i l’esforç que caldria.

La seguretat pot ser una preocupació principal si utilitzeu serveis CDN públics i, si es produeix que un centre de dades CDN es bloqueja, no podeu fer res més que esperar fins que es faci una còpia de seguretat de nou, però això rarament pot passar..

Com triar el CDN adequat?

TIPUS CDN

Peer to Peer CDN
Aquesta tecnologia utilitza el protocol Peer to Peer. Sí, el mateix popular protocol de Torrents. Grans empreses com AT&T i algunes organitzacions sense ànim de lucre utilitzen la tècnica Peer to Peer per a la distribució de contingut. A causa del menor ús de maquinari i recursos, molts proveïdors de CDN (PeerCast, PPS.tv, Freecast, etc.) ofereixen el seu servei P2P de forma gratuïta.

Empeny CDN
En aquest tipus de CDNs, el contingut s’empeny físicament als servidors CDN. Amazon CloudFront està utilitzant aquesta tècnica. Si teniu un lloc relativament estàtic amb grans fitxers per descarregar, Push CDN és la millor opció.

CDNs de tirada d’origen
Aquí el CDN treu contingut dels servidors principals i el posa en memòria cau. Segons les sol·licituds de l’usuari, en lloc de lliurar-lo des del servidor principal, el contingut es lliurarà a partir de les còpies caché del servidor CDN més proper. Pull CDN també es coneix com a CD relé. Aquesta és la més recomanable per als blocs de WordPress.

Lloc CDN de lliurament de contingut complet
En un sistema CDN complet del lloc, tota la pàgina web es lliura des del CDN

Llista CDN de lliurament parcial
Aquí només es lliuren les parts d’una pàgina web a través del CDN com ara fitxers multimèdia, fitxers CSS, scripts Java, etc..

Enrutament basat en DNS

Reescriptura d’URL

Quan escolliu el CDN adequat per a les vostres necessitats, heu de buscar determinades funcions per tal d’assegurar-vos que obteniu un servei de màxima qualitat. El cost és important, per descomptat, però també us heu de centrar en altres funcions, en comptes de mirar només d’estalviar diners. Ja sabeu què diuen: “Obteniu el que pagueu”.

La velocitat és clau a l’hora de triar un servei CDN per al vostre lloc web, ja que un dels vostres objectius principals és proporcionar als vostres usuaris la millor experiència possible d’usuari. Per tant, cal saber amb quina velocitat els servidors CDN podran lliurar contingut als usuaris finals. Tanmateix, un servei CDN de qualitat suposa molt més que una velocitat: la seva fiabilitat és igual d’important, així que heu d’assegurar-vos que el servei CDN que escolliu pot proporcionar una experiència de qualitat consistent als vostres usuaris finals..

A més de comprovar el cost, la funcionalitat i el rendiment d’un servei CDN concret, també haureu d’informar-vos sobre la disponibilitat d’assistència al client. Això és important perquè necessiteu saber què faria l’equip d’atenció al client per ajudar-vos en cas de patir algun problema. Si teniu problemes importants, heu de saber si l’operador CDN serà capaç de resoldre el problema de manera puntual, així com què farà l’operador per evitar que es produeixi el mateix problema..

A més, us heu d’assegurar que l’operador CDN mantingui els servidors adequadament, és a dir, que els actualitzi de manera regular mitjançant pedaços adequats i assegurant-vos que la xarxa del client no es trenqui, ni que sigui per un moment..

Totes aquestes funcions són extremadament importants a buscar en un proveïdor de serveis CDN, però potser el més essencial és la ubicació dels servidors. Pot semblar una mica irrellevant si es compara amb les funcions esmentades, però té un gran valor. És a dir, no té cap sentit utilitzar un CDN amb servidors molt distants dels usuaris, ja que això tindrà com a conseqüència una latència baixa, temps d’aturada, trastorns del servei i un baix rendiment general..

Per tant, és fonamental que verifiqui les ubicacions de tots els servidors d’un servei CDN determinat per determinar si vostè i els vostres usuaris poden beneficiar-se o no d’ella..

El més important a saber és que és bastant fàcil configurar i implementar un CDN, fins i tot si sou un principiant i només n’enteneu els fonaments bàsics. Es pot implementar molt fàcilment a tots els llocs i només cal que instal·leu el programari de memòria cau i el CDN que trieu.

Si utilitzeu un lloc web o una plataforma de blocs, com WordPress, per exemple, implementar un CDN és encara més fàcil, ja que hi ha molts plugins per configurar-lo sense cap dificultat..

Recordeu-ho: utilitzar un CDN decent és millor que no fer-ne servir, encara que no sigui el tipus “correcte”. Els CDN suposen un millor rendiment, usuaris més feliços i un millor rànquing en els motors de cerca.

CDN públics gratuïts i serveis CDN pagats populars

Imatge de costat pagada CDN

Quan trieu el servei CDN adequat per al vostre lloc web, podeu triar entre serveis CDN de pagament i serveis públics de CDN, que són gratuïts. Els dos tipus de serveis presenten els seus avantatges i inconvenients, però és important triar el que millor s’adapti a les vostres necessitats.

Serveis públics de CDN gratuïts

Els millors serveis de CDN públics gratuïts són Google CDN, Microsoft CDN, CDS jsDelivr, CDNjs CDN i jQuery CDN.

Google CDN

ESTADÍSTIQUES D’ÚS CDN

Estadístiques per a blocs que utilitzen tecnologies CDN
(Millors llocs, 8 d’agost de 2016)

Gràfic d’imatge lateral

Google CDN és una xarxa de lliurament de contingut global per a les biblioteques de JavaScript de codi obert més populars, que inclouen jQuery, jQuery UI, jQuery Mobile, Dojo, Prototip, AngularJS, MooTools, SPF i molts més.

Per poder carregar la biblioteca jQuery des de Google CDN, tot el que heu de fer és incorporar el codi següent a la vostra pàgina web:

<guió src= "https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.4/jquery.min.js"></ script>

Microsoft CDN

Microsoft CDN allotja biblioteques populars de JavaScript, com jQuery, jQuery UI, jQuery Migrate, jQuery Mobile, Ajax Control Toolkit, Bootstrap, Globalize i molts altres. Aquest servei CDN us pot ajudar molt a millorar el rendiment de les aplicacions Ajax.

Per carregar la biblioteca jQuery des de Microsoft CDN, incorporeu el codi següent a la vostra pàgina web:

<guió src= "//ajax.aspnetcdn.com/ajax/jQuery/jquery-2.1.4.min.js"></ script>

jsDelivr CDN

jsDelivr CDN és una xarxa de lliurament de contingut de codi obert que utilitza els proveïdors de CDN MaxCDN i CloudFlare, proporcionant així el millor rendiment i temps de treball possibles. Permet als desenvolupadors allotjar els seus propis projectes i compta amb gairebé 1200 projectes allotjats, inclosos jQuery, Bootstrap, Modernizr i molts altres. No hi ha límits quant a l’amplada de banda i permet biblioteques JavaScript, plugins jQuery, frameworks CSS i molt més.

Per carregar la biblioteca jQuery des del CDN de jsDelivr, incrustem el codi següent:

Xarxa d’entrega de contingut popular
Verticals del lloc web

Aquest gràfic mostra la quantitat de llocs web dins de la part superior
10k, 100k, i 1 milió grups de llocs que es classifiquen en
estant a la vertical específica

Imatge de costat

<guió src= "//cdn.jsdelivr.net/jquery/2.1.4/jquery.min.js"></ script>

CDnjs CDN

CDnjs CDN és un CDN de codi obert de CloudFlare, que inclou centenars de biblioteques populars de JavaScript i CSS, incloses jQuery, Bootstrap, Modernizr i moltes altres biblioteques..

Per carregar la biblioteca de jQuery des de CDNjs CDN, heu d’incorporar el codi següent a la vostra pàgina web:

<guió src= "https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/2.1.4/jquery.min.js"></ script>

jQuery CDN

jQuery CDN és una xarxa de lliurament de contingut de MaxCDN que allotja les seves pròpies biblioteques, incloent-hi la jIQuery UI, jQuery Mobile, el codi jQuery, la jQuery Unit, jQuery Color i PEP..

Per carregar la biblioteca de jQuery des de jQuery CDN, incorporeu el codi següent a la vostra pàgina web:

<guió src= "https://code.jquery.com/jquery-2.1.4.min.js"></ script>

Serveis populars de CDN de pagament

LOCALITZACIONS D’EMPRESES VERIFICADES

Ubicacions físiques de les empreses que utilitzen
Xarxa d’entrega de contingut

Imatge de costat

Entre els serveis CDN de pagament més populars hi ha CDN77, MaxCDN, Amazon CloudFront, BitGravity, Akamai, CDNetworks, CacheFly, EdgeCast, Limelight i Incapsula.

CDN77

CDN77 és un dels millors CDN i, a diferència d’altres CDN, no té restriccions en el nombre de llocs web i té una cobertura excel·lent. El preu comença a partir de 49 $ / TB (terabyte de transferència) i pagueu mentre aneu. El que és excel·lent és que no calen canvis DNS ni configuracions manuals.

MaxCDN

MaxCDN és un dels CDNs més populars que us ofereix suport 24 hores al dia, SSL compartit gratuït, estadístiques en temps real i 100% en temps real a 79 dòlars de TB. També obtindreu una garantia de devolució d’un mes.

Amazon CloudFront

Amazon CloudFront té una interfície web molt senzilla, força fàcil d’utilitzar i està optimitzat per treballar amb Amazon Simple Storage Service (S3) i Elastic Computer Cloud (EC2). Amb CloudFront, només pagueu pel que feu servir i els preus comencen a partir de 0,12 dòlars per GBP.

BitGravity

BitGravity és el primer CDN optimitzat per a la transmissió de vídeo en alta definició i, amb aquest servei CDN, podeu estar segur que rebreu una connexió de dades d’alt rendiment, ja que té més connexions a tot el món que qualsevol altre servei CDN..

Akamai

Amb Akamai, podeu tenir una cobertura excel·lent i rebre una connexió de dades impecable, ja que aquest servei CDN té cent mil servidors a 72 països.

CDNetworks

CDNetworks proporciona una excel·lent atenció al client i un lliurament de contingut web molt ràpid i fiable. Aquest servei CDN és ideal per a la transmissió de vídeo, descàrregues de fitxers de gran volum i memòria cau d’imatges.

CacheFly

CacheFly és un dels serveis CDN més fiables i ràpids. És deu vegades més ràpid que qualsevol altre servei de CDN i tots els seus paquets estàndard inclouen una prova gratuïta d’un mes.

EdgeCast

EdgeCast és un altre dels serveis CDN més ràpids i fiables i ofereix contingut web per a més de tres milions de clients a tot el món.

Llum de llum

Limelight és un servei CDN que ofereix un rendiment excel·lent i una alta disponibilitat, que permet un rendiment impecable i una transmissió de vídeo de gran qualitat amb un potent programari basat en núvol. Té una escalabilitat massiva i ofereix suport 24 hores al dia.

Incapsula

Incapsula és un servei CDN que utilitza opcions de control de memòria cau intel·ligent i caché intel·ligent, així com una sèrie d’eines d’optimització de contingut i xarxa que fan que els llocs web funcionin molt més ràpidament. Si opteu per aquest servei CDN, podeu estar segur que el vostre lloc web serà un 50% més ràpid i que consumirà fins a un 70% menys d’ample de banda..

KeyCDN

KeyCDN és potent i fàcil d’utilitzar xarxa d’entrega de contingut. Ofereix funcions com ara HTTP / 2, integració xifrada gratuïta, estadístiques en temps real i molt més. Ofereixen preus de trànsit baix (a partir de 0,04 dòlars per GB) i us permeten pagar a mesura que aneu.

Gairebé tots aquests serveis CDN ofereixen una prova gratuïta per ajudar-vos a conèixer si els seus serveis són adequats o no abans de confiar en el vostre lloc web, sense oblidar-vos de tota la xarxa corporativa de la vostra empresa. Alguns també tenen preus de salari, cosa que significa que només pagueu pel que realment feu servir.

Abans d’optar per algun d’aquests CDN, assegureu-vos que feu les vostres investigacions i no oblideu consultar en línia les revisions basades en les experiències dels seus clients, ja que així podreu esbrinar una mica d’informació útil abans de signar un contracte amb qualsevol dels proveïdors de serveis.

Maneres d’implementar un CDN

En funció de la complexitat i la mida del vostre lloc web, de vegades es pot configurar un CDN, però en general és força fàcil d’implementar. Heu de triar quins recursos estàtics voleu gestionar per part del vostre CDN i configurar el lloc web per enviar sol·licituds a aquests fitxers al CDN.

Definitivament és la manera més senzilla d’implementar un CDN i ho podeu fer completament pel vostre compte. Altres maneres d’implementar un CDN són canviar el vostre nom de domini i modificar els registres DNS, cosa que pot ser una mica més difícil i potser fins i tot confusa.

Àrees clau a tenir en compte

Heu de saber que les CDN sovint són operades per xarxes de tercers. Això pot afectar considerablement la disponibilitat d’assistència al client, ja que qualsevol interrupció i desperfectes que es puguin produir poden trigar molt a solucionar-se..

Un altre problema potencial pel que fa als CDNs poden ser els costos més elevats per instal·lar la xarxa, a causa de les xarxes de tercers esmentades anteriorment. Per tant, caldria l’ajuda d’una altra empresa per a la instal·lació de la xarxa.

A més, tot i que molts CDNs tenen servidors dispersos pel món, és possible que no tinguin servidors al vostre país, cosa que pot dificultar la rendibilitat dels recursos. En aquest cas, convindria tenir tots els recursos emmagatzemats al servidor principal.

Conclusió

Tot i que els serveis CDN presenten alguns desavantatges que poden fer-vos pensar dues vegades sobre com utilitzar-los per al vostre lloc web, els avantatges de configurar-los els superen. Els serveis CDN poden proporcionar al vostre lloc web molts avantatges importants, és per això que haureu de considerar-ne l’ús d’un per millorar tant el rendiment del vostre lloc web com l’experiència d’usuari que proporcioneu..

Esperem, aquesta guia us ha ajudat a comprendre la importància dels CDN i a aprendre com podeu trobar el millor servei CDN per al vostre lloc web, així que utilitzeu aquest coneixement per trobar el que millor s’adapti a les vostres necessitats i que el vostre lloc web tingui un èxit real..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map