Què és una VPN i com trobeu els millors serveis VPN?

El 60% dels usuaris de VPN estan preocupats per la seva privadesa en línia

Mantenir la seguretat a Internet i mantenir la privadesa són preocupacions principals tant per a empreses com per a individus en aquest moment de ràpida expansió en línia. La solució de la forma d’una xarxa privada virtual ofereix diverses comoditats: alguns són beneficis de privadesa.

És possible que ja hagis utilitzat VPN, però en el moment en què no ho sabíem. Si mai heu treballat de forma remota connectant-vos a una xarxa corporativa, esteu funcionant a les aigües de VPN.

Cada segon, 12 persones en línia es converteixen en víctimes de ciberdelinqüència, amb més d’1 milió de víctimes a tot el món cada dia. El 2020 caldrà que el món ciberdefensi 50 vegades més dades que avui

Si no coneixeu o no coneixeu bé les VPNs, aquesta guia és perfecta per a vosaltres. Et dirigirem al món de les VPN explicant què són, com funcionen i quins avantatges ofereixen. També proporcionarem informació valuosa sobre com triar un proveïdor de VPN que s’adapti a les vostres necessitats, ja sigui amb finalitats individuals o empresarials. Comencem.

Què és una VPN?

VPN_cod

La millor manera de visualitzar una VPN és mirar-la com si fos una versió d’una xarxa informàtica física. La diferència ve en els mitjans de connexió.

Les xarxes d’ordinadors físics solen limitar-se a alguna ubicació, com ara una llar o oficina, i els equips estan interconnectats físicament. El VPN és un tipus de xarxa virtual, permetent que diferents equips, independentment del lloc on estiguin ubicats, s’uneixin a la xarxa i l’utilitzin per accedir a Internet. La connexió física segueix sent, però ara consisteix en cables, enrutadors i servidors públics i privats. I no hi ha límits.

Així doncs, una VPN no és un dispositiu innovador que permeti actuar als ordinadors com si estiguessin interconnectats físicament, sinó que és un mètode per connectar ordinadors en una xarxa virtual. Aquest mètode està dissenyat per millorar la seguretat i millorar la privadesa de l’usuari final, sense cap restricció a l’hora d’accedir a contingut a Internet.

Així, com funciona la VPN?

A nivell global, més d’una quarta part dels enquestats afirma que han utilitzat una xarxa privada virtual o un servidor intermediari per accedir a Internet

Per accedir a una VPN, haureu d’obtenir un servei VPN gratuït o de pagament; més endavant parlarem de les diferències entre ells. Un cop ho feu, tindreu un client VPN instal·lat al vostre ordinador o dispositiu mòbil i allà és on comença tot.

VPN_network

Amb un client VPN, obtindreu accés a una VPN preinstal·lada, posada en marxa pel proveïdor. Mentre navegueu per internet a través de la VPN, l’ordinador no es comunica mitjançant l’adreça IP que us ha assignat el vostre proveïdor de serveis d’Internet (ISP). En lloc d’això, en fa servir un proporcionat per la VPN.

A més de mascar la vostra adreça IP inicial, una VPN també assegura totes les dades. Llavors, com s’aconsegueix la confidencialitat de les dades? Les VPN utilitzen protocols per codificar totes les dades que s’intercanvien entre el vostre ordinador i l’ordinador que feu servir com una mena d’entrada per accedir a Internet. Aquests són els protocols de xifratge més utilitzats:

L2TP / IPsec – El protocol de tunelització de capa 2 es va crear com a esforç col·laboratiu per part dels membres del fòrum PPTP, el grup d’enginyeria d’Internet Engineering (IETF) i Cisco. Aquest protocol es diu L2TP sobre IPsec perquè proporciona la seguretat d’IPsec sobre el tunelatge de L2TP. Aquest protocol és utilitzat per VPNs que s’executen al sistema operatiu Windows 2000.

IPsec : Basat en algorismes de xifrat molt forts i una autenticació àmplia, Internet Protocol Security Protocol ofereix capes addicionals per a la seguretat de les dades. IPsec xifra les dades mitjançant el túnel i el transport. El mode de xifratge del transport codifica la càrrega útil o el contingut essencial de les dades, mentre que el mode túnel codifica tant la capçalera com la càrrega útil de les dades.

Per utilitzar aquest protocol de xifratge, tots els dispositius connectats a la xarxa han d’utilitzar una clau / certificat comú. Una aplicació especial instal·lada en un PC d’usuari gestiona aquesta codificació / descodificació durant la connexió amb una VPN remota. Aquest protocol de xifrat suporta el xifrat de 56 bits i 168 bits.

PPTP / MPPE – Mentre que el PPTP és un protocol obsolet, encara hi ha moltes VPN que el funcionen. Va ser creat a través dels esforços conjunts d’ECI Telemàtica, EUA Robòtica, 3COM, Microsoft i Ascend. Admet el xifrat de 40 bits i de 128 bits, utilitzant MPPE – Encriptació punt a punt de Microsoft.

A més d’aquests protocols de xifratge, també poden utilitzar altres protocols per una VPN, com ara No repudi, AAA, Integritat de dades, Confidencialitat de flux de trànsit, SOCKS5 i Anti Replay. Els protocols utilitzats per una VPN determinen els serveis que poden oferir als usuaris. Ho abordarem amb més detall a la guia.

Quins són els avantatges únics
d’utilitzar una VPN?

super_VPN

Seguretat. Com ja hem comentat, la seguretat és una preocupació principal per a qualsevol persona que estigui en línia. Les dades d’internet poden ser interceptades, robades o fins i tot alterades. Això pot tenir greus conseqüències per als usuaris, incloses les targetes de crèdit robades i una fuga d’informació corporativa sensible. La comunicació de vosaltres al món exterior no pot estar totalment protegida pel tallafoc i el programari antivirus instal·lats a l’ordinador.

Com que la comunicació entre el vostre PC i una VPN s’estableix mitjançant els protocols que hem descrit, la connexió entre el vostre PC i els recursos remots és segura. Si un pirata informàtic es veu compromès per algun dels routers, no serà possible que desxifri el flux de dades entre vosaltres i els equips VPN.

Privacitat. Mantenir la vostra identitat amagada mentre està en línia també és molt important. Sense una VPN, les agències de màrqueting o qualsevol persona que tingui prou curiositat i tingui prou coneixements es pot revelar la vostra identitat. I quan parlem d’identitat, ens referim a adreça IP, nom, adreça i ubicació. Mentre esteu a la xarxa, el vostre dispositiu es comunica amb encaminadors i servidors web, deixant enrere informació sobre la vostra IP i ISP.

Principals mercats per accedir a contingut mitjançant VPN


Tailàndia 24%
Indonèsia 22%
Xina 20%
Brasil 19%
Aràbia Saudita 18%
Turquia 18%
Índia 18%
Mèxic 18%
Malàisia 17%
Emirats Àrabs Units 16%
VS
Alemanya 6%
EUA 5%
Regne Unit 5%
Austràlia 4%

Els usuaris d’Internet tailandès i indonèsia són molt agradables per accedir al contingut mitjançant VPN

Una VPN impedeix amb èxit aquesta revelació indesitjada d’informació privada. Mentre s’accedeix al contingut en línia mitjançant una VPN, la identitat del proveïdor de VPN es fa pròpia. Sembla que sigueu en línia en una altra ubicació que no sigui la vostra, mentre que les vostres dades personals, inclosa l’adreça IP, romanen ocultes.

Accés sense restriccions. Moltes empreses ofereixen els seus serveis en línia amb restriccions geogràfiques específiques. Per exemple, Netflix encara no està disponible a molts països del món. De manera similar, hi ha països que prohibeixen als seus ciutadans accedir a determinats llocs web i empreses que restringeixen l’ús d’internet dels seus empleats. Una VPN supera fàcilment aquests obstacles.

Com que hi ha proveïdors de VPN en moltes regions geogràfiques, els usuaris poden evitar fàcilment les restriccions geogràfiques que una empresa estrangera o el seu país posa en marxa..

Millor experiència web. Els problemes de connectivitat són un problema molt comú a tot el món, sobretot quan voleu accedir a alguna cosa que hi ha a l’altre costat del món. A causa de les rutes d’internet pobres i l’amplada de banda limitada, la vostra experiència global en línia pot ser baixa.

Això ho pot solucionar una VPN. Quan utilitzeu una VPN, l’amplada de banda mentre s’accedeix a ubicacions remotes serà aproximadament el mateix que l’amplada de banda entre la VPN i el vostre ordinador. Una solució VPN és molt beneficiosa per als usuaris que els seus proveïdors d’ISP apliquen límits d’ample de banda.

Freqüència d’ús de VPN % d’usuaris d’Internet i usuaris de VPN que despleguen VPN de la base següent

Cada dia o gairebé cada dia
4-5 vegades per setmana
2-3 vegades per setmana
Una vegada per setmana
Un cop 2-3 vegades al mes
Un cop al mes
Menys sovint

USUARIS VPN

USUARIS INTERNET

Hi ha altres avantatges que poden diferir d’un proveïdor VPN a un altre. Alguns proveïdors de VPN ofereixen una millor connectivitat entre tots els dispositius de la seva xarxa, mentre que d’altres permeten el reenviament de ports, cosa que fa que altres dispositius de la vostra xarxa siguin accessibles a través d’Internet.


Què cal buscar en un bon servei VPN?

El millor servei VPN és aquell que els serveis compleixen completament les vostres necessitats. Per això, heu d’identificar aquestes necessitats abans de seleccionar un proveïdor VPN. Dit això, hi ha un consens sobre els serveis generals i les característiques que ofereix un bon proveïdor de serveis VPN.

Seguretat. Com que col·locareu tota la informació sobre la vostra navegació, juntament amb la vostra informació personal, a mans d’algú altre, és de la màxima importància assegurar-vos que el proveïdor de serveis VPN protegeix nodes VPN, lloc web i infraestructura..

El controlador principal per a l’ús de VPN és l’accés al contingut en streaming. Per exemple, gairebé un 30% de tots els usuaris de VPN van accedir a Netflix en un determinat mes

Els bons proveïdors de serveis VPN tenen auditories de seguretat regulars, compliment de PCI, tallafocs d’aplicacions web, maquinari dedicat del servidor i servidors segurs / fiables.

Programari. Un bon proveïdor de serveis VPN també disposa de programari fàcil d’utilitzar. Això és essencial, perquè no voleu resoldre problemes amb el servei d’atenció al client cada vegada que us connecteu a una VPN. Un bon programari és fàcil de configurar i l’obtindrem en línia en molt poc temps. Així que assegureu-vos de veure si el proveïdor de VPN té el seu propi programari personalitzat.

Ubicacions de servidors VPN. Els bons proveïdors de serveis VPN disposen de servidors en més d’una ubicació geogràfica. Això us permet tenir accés sense restriccions a qualsevol contingut, independentment del lloc on s’allotgi. Assegureu-vos que el proveïdor de VPN tingui servidors repartits per tot el món abans de comprar els seus serveis.

El 60% dels enquestats va dir que l’accés remot era un dels criteris clau considerats a l’hora d’adoptar una solució IP VPN

Tingueu en compte que els EUA, Regne Unit, Austràlia, Canadà i Nova Zelanda, es van anomenar el Cinc Ulls, han acceptat intercanviar informació per millorar la seguretat. Això vol dir que un govern d’alguns d’aquests cinc països pot obligar un proveïdor VPN, mitjançant una ordre judicial, a revelar qualsevol informació que tingui. Això no s’aplica als proveïdors VPN amb seu a cap altre país del món.

Atenció al client. Aquest és també un factor molt important que diferencia el bé dels proveïdors VPN no tan bons. L’assistència al client ha d’estar accessible les 24 hores del dia, de manera que pugueu resoldre els vostres problemes independentment de la diferència horària. Els bons tindran un servei d’assistència d’autoservei i suport de xat en directe a disposició dels usuaris.

Ús de VPN per a navegació anònima La navegació anònima és un motiu principal per a l’ús de VPN, especialment a l’Aràbia Saudita, l’Índia i el Vietnam

No hi ha registre de dades. La majoria de la gent tria una solució VPN perquè està preocupada per la privadesa i la seguretat. Si voleu romandre completament amagat darrere de la VPN, heu de llegir els termes d’ús i la política del proveïdor VPN per assegurar-vos que no registren les vostres dades..

VPN_world

Velocitat. L’ample de banda pot disminuir quan accediu a la xarxa mitjançant VPN. Voleu assegurar-vos que el proveïdor VPN inverteixi en nous servidors i programari per satisfer les necessitats d’una gran afluència d’usuaris nous. Podeu fer-vos una idea llegint les ressenyes dels usuaris. Amb un bon proveïdor de VPN, només hauria de experimentar canvis de velocitat molt petits.

Preu. És recomanable anar sempre amb un proveïdor que ofereix diverses opcions de pagament i diversos plans de subscripció que podeu cancel·lar quan vulgueu sense haver de penar cap penalització..

Abans de fer la vostra selecció, reviseu detingudament els serveis i les opcions de preus. I comproveu les revisions de clients per assegurar-vos que ofereixen tots els serveis anunciats.

Serveis de VPN gratuïts vs pagats

gratis_o_pagat

Quan teniu en compte l’ús de serveis VPN, teniu dues opcions: serveis VPN gratuïts i de pagament. Hi ha moltes diferències entre ells, a part del preu.


Beneficis dels serveis de VPN gratuïts:

 • són gratuïts

 • anonimat (no cal que doni informació personal quan us registreu)

Contres de serveis VPN gratuïts:

 • Nivell de seguretat molt baix (protocol xifrat de 128 bits / protocol PPTP)

 • No hi ha atenció al client

 • Menor velocitat a causa de molts usuaris

 • En alguns casos, temps limitat en línia i transferència de dades

 • Un munt d’anuncis personalitzats (això vol dir que registren les vostres dades)

Hi ha més de 400 proveïdors de serveis VPN a la indústria. 30 d’ells són gratuïts

Beneficis dels serveis VPN de pagament

 • Amplada de banda sense cobrir

 • Pro seguretat

 • No hi ha anuncis

 • Accés al servei d’atenció al client

 • Capacitat de triar entre diverses opcions d’ample de banda

Només el 2% dels proveïdors de serveis VPN ofereixen aplicacions personalitzades

Contra els serveis de VPN de pagament

 • Evidentment, hauràs de pagar per aquest servei

 • Pot ser que acabi pagant per les funcions que no fareu servir

Com triar entre les millors opcions

Els 10 millors proveïdors de VPN tenen les seves pròpies xarxes. Molts altres serveis simplement subcontracten la feina a empreses d’allotjament web. El funcionament de la xarxa és un procés complex que necessita molts recursos tècnics

A causa de la preocupació creixent sobre la delinqüència cibernètica, la vigilància, les fuites de dades, etc., el nombre de proveïdors de serveis VPN disponibles ha assolit els darrers anys. Però només hi ha alguns proveïdors a les llistes principals dels llocs web amb el seu rànquing.

El 19% dels subscriptors utilitzen el torrenting VPN, ja que comparteixen alguns materials mentre utilitzen un client de descàrrega de seguretat la seguretat pateix amenaces mitjançant una porta d’obertura oberta al sistema.

És un bon moment per recordar-vos que la vostra elecció dependrà de les vostres necessitats i de les característiques, el preu, el pla de subscripció, la reputació i la facilitat d’ús d’un proveïdor de serveis VPN. Per tant, anem a passar algunes de les opcions principals que hi ha actualment disponibles al mercat.

NordVPN. Un dels proveïdors de serveis VPN designats com a “elecció de l’editor” a les dues llistes principals, Nord VPN sens dubte crida l’atenció. Aquest proveïdor té la seva seu a Panamà i la seva rigorosa política sense registres, més de 1200 servidors de 61 països, encriptació de doble capa de primera línia, capacitat de mantenir-se anònim fins i tot a la web fosca i pagar mitjançant PayPal, targeta de crèdit o Bitcoin són totes les avantatges que han fet d’aquest proveïdor VPN un favorit amb tanta gent.

Són viatgers amants, l’11,5% dels clients fan VPN per viatjar. Això es produeix en gran mesura per mantenir-se segura en línia i accedir a les xarxes “domèstiques” mentre esteu a l’estranger

També té un servei d’atenció al xat en viu que està disponible les 24 hores del dia. Es pot configurar en Mac, Windows, Linux, iOS i Android i admet fins a sis dispositius connectats alhora. El pla bàsic de subscripció costa 6 dòlars al mes. Els experts recomanen aquest proveïdor de serveis VPN si voleu utilitzar VPN per veure Netflix dels EUA.

IPVanish. Aquest proveïdor de serveis VPN compta amb més de 700-cents servidors ubicats a 60 països del món. És compatible amb cinc dispositius connectats alhora i té un xifrat molt lleuger, que realment complementa la descàrrega del torrent. Està disponible en tots els sistemes operatius. IPVanish també es pot utilitzar a Amazon Firestick i Android TV. Si us comprometeu amb un pla anual, pagareu 6,50 dòlars al mes.

El 30% dels enquestats han estat utilitzant VPN per a la Wi-Fi segura, el que suposa un pas de l’extensió dels punts hotspots i l’alteració de la configuració fàcil d’enfocar, cosa que comporta fuites de dades confidencials i robatoris d’indentitat.

VPN d’accés a Internet privat. Aquesta VPN és molt popular perquè el seu xifratge farà que les vostres transferències de dades siguin impenetrables, però només heu de tractar amb una interfície d’usuari molt senzilla.

Amb un sol clic, la VPN d’accés a Internet privat garantirà que la vostra identitat romangui oculta. Aquest proveïdor compta amb més de 3.000 servidors ubicats a 25 països. Tenen una opció de pagar de forma anònima amb diverses targetes de regal principals (Best Buy, Starbucks, Costco, etc.). Són una corporació nord-americana, així que tingueu en compte que participen al tractat Five Eyes. El preu oscil·la entre els 6,95 dòlars mensuals i els 3,33 dòlars mensuals, segons el contracte que trieu.

El 13,5% dels usuaris utilitzen VPN per a jocs, ja que fa possible el desbloqueig de jocs amb restriccions geo-restringides, així com versions beta o productes d’entreteniment restringits per edats

També hi ha molts altres proveïdors de serveis VPN, Amb memòria intermèdia, ZenMate, TorGuard, VPN Express, Surfshark i molts altres. Només heu d’assegurar-vos que tingueu tanta informació sobre les vostres millors opcions per prendre una decisió informada. Un últim consell, les proves gratuïtes que ofereixen els proveïdors de serveis VPN de pagament només inclouen funcions bàsiques, de manera que no baseu la vostra opinió només en l’experiència que obteniu de la prova gratuïta..

Conclusió

Es tracta bàsicament de tot el que cal saber sobre els serveis VPN. Heu vist que una VPN no només proporciona una millor experiència web, sinó que també tracta problemes de seguretat i privadesa. A més d’això, podreu accedir a qualsevol contingut en línia, passant per alt les restriccions geogràfiques. Esperem que la informació que heu trobat en aquesta guia us faciliti la vostra decisió si voleu acudir amb un proveïdor de serveis VPN i com triar la millor per a les vostres necessitats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map