Com iniciar un podcast

Si alguna vegada has volgut iniciar un podcast, seria el moment perfecte per fer-ho. El medi és més calent del que no ha estat mai i continua creixent a un ritme ràpid. A més, la gent prefereix escoltar contingut d’àudio que llegir-lo.


Es pregunta com iniciar un podcast? Heu arribat al lloc adequat.

Hi ha tantes raons per iniciar un podcast, és a dir, per fer créixer el vostre negoci, connectar-vos amb persones del vostre lloc, crear una relació amb el vostre públic i autorealitzar-se per citar-ne alguns..

A gener de 2020, hi ha més d’un milió de podcasts disponibles, amb més de 30 milions d’episodis de podcasts per escoltar-los. Aquests números poden ser intimidatoris, però armats amb les eines i la informació adequades, no serà difícil que pugueu fer-vos un nínxol al podcasting..

Moltes empreses creen un podcast per promocionar els seus productes i serveis. Però, per descomptat, alguns podcasts tenen èxit, mentre que d’altres no són prou coneguts al sector. La qualitat del vostre espectacle pot marcar la diferència. Els oients busquen un espectacle atractiu i entretingut que els faci tornar cada setmana per al darrer episodi; lliura’l, i pots guanyar diners fàcilment i trobar prestigi amb els podcasts.

A continuació, es mostra una guia completa de “fer un podcast” sobre tot el que cal saber, juntament amb alguns consells, per iniciar un podcast amb èxit. A continuació, es mostra una llista dels passos per iniciar el vostre propi viatge de podcasting aquest any.

Contents

Com iniciar un podcast en 9 passos fàcils

 • Pas 1: escolliu un tema que us agradi
 • Pas 2: seleccioneu un títol de podcast
 • Pas 3: escriure una descripció del so
 • Pas 4: crea la teva obra creada
 • Pas 5: planifiqueu els episodis prèviament
 • Pas 6: seleccioneu el vostre proveïdor d’allotjament de podcast
 • Pas 7: prepareu i feu una gravació
 • Pas 8: publica un episodi
 • Pas 9: envieu-vos als directoris

Per ometre la introducció bàsica, utilitzeu l’enllaç següent:

Vés a la secció “Pas 1: tria un tema que t’agrada”

3 Mites comuns del podcasting

Iniciar un podcast pot ser una tasca descoratjadora. Per tant, per posar-vos en ment, deixeu-vos fora dels tres mites de podcasting més habituals que impedeixen que la gent faci un podcast.

El podcasting és car

Els podcasts són gratuïts per crear i escoltar. Tot i així, no heu de comprar el millor programari d’enregistrament de podcast ni l’equip més car per iniciar la vostra carrera de podcast. Si voleu començar aviat, només necessiteu un micròfon, auriculars i programari d’edició d’àudio per produir un podcast de qualitat. Quan comenceu a tenir més experiència o quan el podcast comença a atraure un públic més gran, podeu actualitzar-lo a un millor equipament. Podeu utilitzar programes d’edició gratuïts com Audacity i triar una plataforma d’allotjament de podcast gratuïta per començar en el vostre viatge sense haver d’entrar al banc.

Per podcast heu de ser una persona tecnològica

No del tot. No heu de ser un expert en tecnologia per saber com iniciar un podcast. Amb els avenços en tecnologia, els nostres telèfons intel·ligents i ordinadors poden fer-ho gairebé tot per nosaltres. No és tan difícil crear un podcast. L’únic que necessiteu és familiaritzar-vos amb els vostres gadgets. Podeu informar-vos sobre el procés i fer una llista de comprovació d’imprescindibles abans de fer un podcast.

Ningú escoltarà el vostre podcast

No heu de començar a podcastar amb l’únic motiu per reunir un públic enorme. Si aquest és l’objectiu del vostre podcast (atraure més oients i guanyar), us espereu per a la decepció. Us hauria apassionat el vostre podcast i entusiasmar-vos per compartir els vostres coneixements i idees amb el món. No deixeu que la por de no arribar a més gent us impedeixi fer una cosa que us emociona. Amb més esforç als vostres podcasts i proporcionant contingut útil, podeu reunir una audiència més gran en molt poc temps.

Una iniciació ràpida: com iniciar el vostre propi podcast

Totes les coses considerades, hi ha quatre senzills passos per iniciar un podcast. Explicaré aquests passos amb més detall una mica més endavant, però de moment, familiaritzeu-vos amb aquests passos. Un cop hàgiu dominat això, podreu iniciar el podcast en qüestió de dies, potser fins i tot algunes hores..
A continuació, es mostren alguns conceptes bàsics per ajudar-vos a comprendre amb exactitud el funcionament dels podcasts:

Comença amb els treballs de preparació

Antes d’entrar-vos en producció i treballs tècnics reals, esbrineu de què tractarà el vostre podcast. A més, tria un títol, un tema i un format adequats al principi.

Registre l’episodi / fitxer d’àudio

Cada episodi del programa serà un fitxer d’àudio independent que es pot fer disponible en diversos formats. MP3 és la millor opció, ja que ofereix un equilibri entre qualitat i mida del fitxer.

Carregueu fitxers al hosting podcast i obtingueu el vostre feed RSS

L’amfitrió del podcast és l’intermediari entre el vostre podcast i el vostre públic. Després de proporcionar la descripció i publicar les obres d’art rellevants, el podcast es publica al servei d’allotjament. Rebreu l’enllaç de RSS del vostre podcast de l’amfitrió.

Envieu el vostre feed RSS als directoris dels podcasts

Per obtenir exposició i audiència per al vostre podcast, podeu distribuir el fitxer d’àudio publicat (font RSS) a diferents directoris de podcasts com Spotify, iTunes, etc. on els subscriptors els puguin veure directament..

Com funcionen els podcasts

Pas 1: escolliu un tema que us agradi

De la mateixa manera que els blocs, heu de seleccionar un nínxol per al vostre podcast que proporcioni informació amb molta demanda per als oients. Però abans d’escollir un tema, hauríeu d’adonar-vos que els oients utilitzen podcasts per a consells experts i heu de tenir un bon coneixement del vostre lloc. Així, tot i fer una pluja d’idees per a un tema únic, heu de tenir en compte les vostres passions, considerar qui seria el vostre públic i el tipus d’espectacle que gaudiran. Reflexionar sobre aquestes preguntes i elaborar un pla per a cadascuna us proporcionarà una avantatge competitiu sobre altres podcasters i us pot ajudar a ampliar el vostre públic.

Un cop heu determinat el nínxol específic del qual vulgueu parlar, esteu un pas més a prop per iniciar un podcast amb èxit.

Pas 2: seleccioneu un títol de podcast

Un títol de podcast pot ajudar l’oient a anticipar el contingut i la finalitat del vostre podcast. Us suggerim que feu una reflexió sobre l’elecció d’un títol per al vostre podcast.

Ets lliure d’escollir un títol que millor sigui per a la teva audiència. A continuació, es detallen algunes coses que haureu de tenir en compte a l’hora de fer una pluja d’idees per al títol perfecte. Alguna vegada us heu preguntat com fer que un podcast estigui a l’abast dels oients? Heu d’incloure frases clau rellevants per al títol. Això ajudarà a que el vostre podcast sigui més visible als motors de cerca. El títol també ha de ser adequat per a les maneres de mitjans socials i el nom de domini del podcast perquè els vostres oients us puguin trobar fàcilment a les plataformes de podcast més populars.

Hi ha tres opcions principals per triar un títol per al vostre podcast.

El nom intel·ligent

Heu de pensar en un títol apte per al vostre espectacle atractiu i comprensible alhora. Recordeu que les persones haurien de poder localitzar-lo quan cerquen informació sobre el tema escollit. També heu d’intentar incorporar una descripció al títol ja que sense un gran contingut, no hi haurà cap punt de títol, per molt que sigui.

El nom descriptiu

Significa que simplement podeu anomenar l’espectacle pel que es tracta. Per exemple, el podcast d’un entrenador personal es podria anomenar “Podcast de forma física”, que destaca perfectament el nínxol del podcast. Però heu d’evitar l’ús de noms llargs, ja que direu el nom amb força freqüència al podcast.

Usant el vostre nom

Aquest és el mètode perfecte per anomenar el vostre podcast, però només si ja teniu nombrós públic. Si el vostre podcast es basa en algun tema històric i feu servir el vostre nom al títol, el públic pensarà qui és això? I continua des del teu podcast.

Pas 3: escriure una descripció del so

Haureu d’escriure un paràgraf descriptiu sobre el contingut del programa per atraure als oients. Això els ajudarà a decidir si volen veure l’espectacle i mantenir-se al voltant.

A la descripció, tindreu tota la llibertat de jugar amb paraules clau i frases que el vostre públic objectiu pugui utilitzar per trobar un podcast en el vostre lloc / lloc escollit. Les descripcions haurien de ser atractives perquè el públic se senti obligat a fer clic i a escoltar el podcast. Heu de començar per alguna cosa que tingui importància al vostre públic proporcionant una mica d’informació a la descripció, després de la qual cosa haurien de tenir curiositat per situar-se a tot el podcast. O pots parlar de tu mateix i fer-los evident que ets algú que val la pena escoltar. Podeu afegir credencials o qualsevol prova que demostri la vostra autoritat sobre un tema. I no dubteu a compartir les vostres credencials a les xarxes socials si són dignes.

Podeu escriure una descripció per al vostre podcast, de manera que teniu prou espai per escriure de què tracta tot el podcast i per què val la pena.

Pas 4: crea la teva obra creada

El podcast requerirà una obra d’art o una imatge quadrada que representi el vostre espectacle i el lloc que pertany. Tot i que la majoria de podcasts es troben en el medi d’àudio, el mitjà visual és igual d’important.

Aquest serà el primer que el públic vegi al directori de podcasts abans de triar el contingut del contingut. L’obra d’art o el vostre logotip és la cara del vostre podcast. Així doncs, assegureu-vos que capteu l’atenció dels vostres oients i us fa distingir de la competència. Si teniu pensat publicar el vostre programa de televisió als podcasts d’Apple, la imatge tindrà una millor possibilitat de ser presentat a la secció molt visible d’iTunes, és a dir, a la secció “Què hi ha més calor”. El logotip hauria de tenir un mínim de 1400 x 1400 píxels i una mida màxima de 3000 x 3000 píxels en format JPEG o PNG. Optimitzeu les vostres imatges per a dispositius mòbils comprimint els fitxers d’imatges.

Així que invertiu en un bon logotip per al vostre espectacle per atraure més gent al vostre canal.

Pas 5: planifiqueu els episodis prèviament

La planificació prèvia és una part essencial del podcasting, ja que crear-los pot ser un procés molt estressant. S’ha de planificar prèviament cada podcast amb un enfocament a mida per assegurar-se que la qualitat es manté constant durant tot l’espectacle.

A continuació, es detallen algunes coses que heu de tenir en compte a l’hora de planificar un episodi per al vostre podcast:

Trieu un tema del podcast

Us ha apassionat el tema del podcast que trieu per tal de proporcionar valor al públic. A més, hauria de tenir un cert nivell de coneixement o expertesa en aquest nínxol en particular per comercialitzar el vostre podcast de la manera correcta.

Per triar un tema sobre el qual voleu parlar, haureu de tenir una idea general del que teniu previst discutir. Com més sàpiga sobre aquest tema, millor seran els resultats del podcast. Podeu investigar altres podcasts escoltant el màxim nombre possible i coneixent un nínxol en particular, el to que la majoria de podcasters trien a adoptar i la qualitat del so a la qual aspireu. També heu de considerar els temes de tendència i tractar de treballar al seu voltant per oferir el que vol exactament el vostre públic.

Trieu un format de podcast

L’estructura del vostre podcast és fonamental. Aquests són alguns formats de podcast per triar:

 • Estil d’entrevista – És el format més popular avui en dia, ja que cada episodi introdueix a l’oient a persones emocionants i inspiradores d’un determinat nínxol. Aquest format és generalment sense scripts i de lliure circulació i requereix una edició mínima.
 • Notícies i esdeveniments actuals – El format se centra en esports, política, tecnologia o qualsevol altre tema temàtic que us permeti proporcionar contingut fresc sense parar als vostres oients.
 • Espectacle multianfitrió – Un podcast amb més de dues persones crea intriga i pot ser molt entretingut amb un to de conversa. Hi haurà menys pressió sobre vosaltres, ja que la responsabilitat de presentar contingut fantàstic al vostre públic es divideix entre tots els amfitrions.
 • Estil sol – En aquests podcasts, podeu explicar una història de cada episodi rellevant per al tema del vostre podcast. Podria ser en qualsevol to, sempre que el contingut sigui educatiu o motivacional. Invitant ocasionalment un convidat al programa, podeu atraure al públic i participar en el vostre podcast.

Determineu la longitud del podcast

Heu de respectar el temps de la vostra audiència i definir una durada d’episodi raonable que sigui coherent a tota la sèrie.

Vint minuts generalment és la durada ideal de l’episodi per a un podcast, ja que la majoria de la gent escolta podcasts mentre es desplaça cap al treball i el treball. Però si el públic en vol més, podeu valorar les estadístiques i ajustar la longitud del podcast. Per mantenir el públic enganxat, trieu un format entretingut com ara entrevistar persones diferents o adoptar un ritme diferent per al vostre podcast. En afegir varietat al podcast, la durada d’un episodi no importarà, ja que el públic gaudirà del contingut. L’únic que determina la durada d’un episodi és la naturalesa i la qualitat del vostre podcast. Així que penseu-hi abans de decidir quant de temps passarà cada episodi.

Horari del podcast

Això determinarà la freqüència amb què publiqueu nous episodis. És imprescindible per a l’èxit del vostre podcast, ja que permet que el vostre públic continuï connectat i espereu amb ganes el proper episodi.

Les estadístiques mostren que un podcast que fa nous espectacles setmanals creix a un ritme molt més ràpid que els que es publiquen en qualsevol altre calendari. Per tant, heu de produir material fresc regularment per satisfer les expectatives del vostre públic. També heu d’adherir-vos a un calendari que us ajudi a organitzar el vostre contingut per satisfer les demandes del vostre públic.

Pas 6: seleccioneu el vostre proveïdor d’allotjament de podcast

Per fer visible el vostre podcast a l’espai digital, heu de registrar-vos amb una empresa d’allotjament. Són plataformes que emmagatzemen els vostres fitxers i ofereixen accés als vostres oients, per descarregar i subscriure’s al vostre podcast.

Les plataformes d’allotjament Podcast ofereixen funcions i opcions diferents, però segueixen un mètode similar per emmagatzemar fitxers d’àudio. Per seleccionar el servei adequat, heu d’avaluar cinc criteris que ajudaran el vostre podcast a créixer. S’inclouen les capacitats d’emmagatzematge, integracions de llocs web, analítica d’audiència, suport de monetització i funcions de compartició social. El cost i la quota de subscripció de cada servei d’allotjament es diferencien segons les funcions que ofereix. Per a beneficis com ara emmagatzematge il·limitat o un domini web, potser haureu de pagar més que la quota habitual.

A continuació es mostren algunes de les opcions més populars i fiables del vostre podcast:

BuzzSprout

Pàgina inicial de BuzzSprout

És la millor plataforma d’allotjament de podcasts que hi ha, cosa que facilita les coses per a tots els nous podcasters. Té una taula de comandament i una interfície senzilles que permeten que el podcast funcioni en molt poc temps.

BuzzSprout disposa de totes les funcions que necessiteu per anunciar el vostre contingut a Internet. El seu pla bàsic comença a partir de 12 dòlars al mes i també ofereix una opció gratuïta per acollir episodis durant 90 dies.

PodBean

Pàgina inicial de PodBean

És una altra solució de podcasts amb eines ideals per ajudar-vos en totes les etapes de la producció de podcasts. Amb un bon pla de preus i funcions fàcils d’utilitzar per als nous podcasters, no podreu equivocar-vos amb aquest servei.

Amb 9 dòlars mensuals que es facturen anualment, s’accedeix a l’emmagatzematge i l’ample de banda il·limitats, al domini del lloc web, a les analítiques d’escolta completa i a una aplicació per a iPhone o Android..

Transistor

Pàgina inicial del transistor

És una empresa d’allotjament de podcasts relativament nova, però que s’ha convertit en prou nom per si mateixa en molt poc temps. A part d’acollir els vostres fitxers d’àudio, té excel·lents eines per a la monetització i l’analítica. A més d’això, també podeu allotjar diversos podcasts, personalitzar el vostre reproductor i crear un lloc web preciós.

Amb l’objectiu principal del transistor en augmentar el vostre públic, us permet importar els vostres podcasts des d’una altra plataforma de podcasting sense cap tipus de dificultat. Permet provar les seves funcions amb una prova gratuïta de 14 dies després de la qual cosa cobra als usuaris de 19 a 99 dòlars al mes.


No dubteu a consultar el nostre millor guia d’allotjament podcast si voleu explorar més opcions.

Pas 7: prepareu i feu una gravació

El registre de podcasts d’alta qualitat requereix esforços i preparació tant per al contingut com per configurar àudio / vídeo per a un podcast.

Prepara un pla

El primer que heu de fer és esbrinar un pla per al vostre contingut. Heu d’acostar-vos al podcast amb la creença que sigui complet amb informació de qualitat que mantingui el vostre públic compromès.

Independentment de quin sigui el format del vostre espectacle, heu d’entendre el tipus de contingut que vol el vostre públic. Aleshores, per a cada episodi, heu de valorar quines preguntes fan els vostres oients, quins problemes necessiten resoldre i quina informació no poden obtenir en cap altre lloc, sinó en el vostre podcast. Després de dissenyar solucions a aquestes preguntes, heu de preparar un guió per a tot l’episodi.

Creació d’un guió d’episodi

Els podcasters sovint no estan d’acord en el procés d’escriptura d’un guió per a un podcast. Si cal detallar o proporcionar una visió general simple, depèn del contingut del podcast. Un guió detallat us pot ajudar a crear un episodi ple de valor que cobreixi cada cosa amb poques possibilitats d’error; sovint elimina l’espontaneïtat i canvia el format del podcast.

Per a un guió més lleuger, n’hi ha prou amb una col·lecció de punts de bala per crear un podcast atractiu. Però l’inconvenient d’un guió més lleuger és que potser oblideu els punts clau i comenceu a repetir-vos. Si ens preguntes, pensem que una solució senzilla és començar amb un guió detallat i reduir-lo lentament per fer-lo més significatiu i eficaç. Amb la pràctica, podreu assolir l’equilibri adequat entre l’estil de gravació i el tipus de guió que haureu de crear.

Equip de gravació

Per gravar un podcast d’alta qualitat, necessiteu el millor equip de gravació de podcasts. Hi ha moltes coses que pots comprar per crear un podcast, sense gastar grans quantitats de diners. Aquí teniu tot el que necessiteu per iniciar un podcast:

 • Micròfon – Qualsevol micròfon pot permetre gravar el podcast, però hi ha un cert nivell de qualitat que haureu de complir per produir contingut excel·lent. Els oients poden conèixer la diferència entre un micròfon baix i un de gran qualitat. Podeu buscar els micròfons a Internet i triar-ne un al vostre pressupost. Per mantenir les coses senzilles, podeu començar amb un micròfon USB que es pugui connectar fàcilment a l’ordinador.
 • Gravadores digitals – Aquests dispositius són útils quan enregistreu un podcast amb altres persones de manera personal, ja que és difícil gravar amb més d’un micròfon USB connectat a un sol ordinador. Els fitxers d’àudio s’organitzaran i s’emmagatzemaran automàticament en una targeta de memòria, a la qual podreu accedir des del vostre ordinador.
 • Informàtica – Qualsevol ordinador o Mac de Windows funcionarà per gravar, editar i pujar el podcast. Si decidiu gravar directament al vostre ordinador, ha de tenir els ports adequats per als micròfons USB.
 • Auriculars – Són una peça de maquinari imprescindible a la configuració del podcast que us ajuda a escoltar els enregistraments de manera que pugueu saber com us semble exactament. Us poden permetre identificar àrees de millora i coses que podeu canviar per millorar la qualitat global del vostre podcast. Els auriculars també s’utilitzen per a trucades de telèfon si rebeu trucades a un podcast per relacionar-vos amb el vostre públic.

Programari de gravació i edició

El component final de la llista d’equips de podcast és triar el programari d’enregistrament de podcast adequat. A continuació es mostren alguns dels millors programes de podcast que podeu triar per a la vostra carrera de podcasting.

 • Audàcia – És un programari d’edició d’àudio multiplataforma amb potents funcions. Les persones han estat utilitzant la plataforma des de fa dècades, ja que és gratuït per utilitzar-la durant un temps limitat. Podeu utilitzar Audacity per gravar àudio en directe a través d’un micròfon o digitalitzar fitxers d’àudio des de qualsevol altre suport. Us dóna l’opció de crear picades de so de 16 bits, 24 bits o 32 bits. Els clips d’àudio també són fàcils d’editar. Però no podeu pujar podcasts directament des del programari a un servei d’allotjament de podcasts.
 • Adobe Audition – Està especialment dissenyat per a l’edició de podcasts. Disposa d’eines avançades que inclouen una funció de reducció de sorolls de fons, compressió avançada i molt més. Amb una opció de gravació d’alta qualitat en més de 32 pistes, la seva cosa no és molt del que el programari no pot fer.
 • GarageBand – És una elecció popular entre els podcasters, ja que ofereix una àmplia gamma de funcions de programari de gravació de podcast gratuïtes. Podeu fer diversos enregistraments i seleccionar-ne la més adequada per compartir amb un directori de podcasts. La varietat de plugins que ofereix el programari d’enregistrament permet aprendre a fer un podcast encara més dinàmic i atractiu per al públic..

Obtenir música

La integració de la música a l’introducció de cada episodi del vostre podcast ajuda a diferenciar el contingut i a afegir-hi una mica d’aspecte. Generalment són desembussos de veu curts amb música que introdueixen el podcast, l’amfitrió o la línia de lletra del vostre podcast. Podeu enregistrar-lo o triar qualsevol música lliure de drets disponibles a Internet.

Pas 8: publica un episodi

Publicar episodis significa penjar fitxers d’àudio després d’editar-los i proporcionar-los tots els detalls necessaris. Però abans de penjar-les en un amfitrió de podcasts que trieu, heu de tenir en compte algunes coses:

Edita l’episodi

L’edició varia segons la longitud del fitxer d’àudio que heu gravat i la quantitat de persones que teníeu al programa. Com més temps sigui la vostra gravació, més temps trigarà a editar el fitxer correctament i posar-lo en un directori de podcasts. Un cop acabades les edicions necessàries, has de polir la introducció i l’altra de l’espectacle per garantir la coherència en tot l’episodi. Tingueu en compte que l’edició d’àudio requereix uns coneixements i pràctiques i, al final, el vostre objectiu és preparar el millor so per a un podcast..

Exporta el vostre MP3

Heu de publicar els vostres podcasts en un servei d’allotjament en format MP3, especialment en plataformes amb restriccions d’amplada de banda. Alguns hostes de podcast cobren suplement si publiqueu fitxers més grans. Per tant, durant el procés d’exportació, haureu de mantenir els vostres fitxers MP3 el més petits possible, sense comprometre la qualitat. Després d’exportar el format MP3, heu d’etiquetar-lo amb metadades, com ara el vostre nom de podcast, el logotip, la descripció i l’URL del lloc web. D’aquesta manera, la vostra audiència obtindrà tota la informació que necessiti sobre el vostre podcast.

Publica l’episodi

Després de convertir el fitxer en MP3 i seleccionar la plataforma d’allotjament podcast adequada, heu de penjar el podcast al servei d’allotjament. L’amfitrió és l’enllaç entre vostès i directoris de podcast com iTunes i Google Podcasts. Podeu publicar el podcast a l’amfitrió o el podeu programar per publicar-lo en una data posterior. Mantingueu el to de podcast professional però divertit per mantenir els oients compromesos.

Pas 9: envieu-vos als directoris

Després de publicar el podcast, heu de seleccionar un directori de podcast que ajudi els oients a descobrir, escoltar i subscriure’s als vostres podcasts. Només heu de publicar un enllaç de flux RSS que obteniu de l’amfitrió del podcast al directori que trieu. Podeu seleccionar un o diversos directoris de podcast segons la vostra estratègia, però cal que els trieu amb prudència. A continuació es mostren algunes de les millors opcions:

iTunes

iTunes és el directori de podcasts més gran, per la qual cosa hauria de ser la vostra prioritat número 1. Amb el seu potent sistema de cerca i categories, iTunes és cada vegada més popular per a la distribució de podcasts. Pot exposar el vostre podcast a nous oients i els permet valorar i revisar el vostre programa. No només presenta podcasts populars, sinó que també proporciona rànquings diàriament en podcasts nous, cosa que el converteix en un directori essencial per al vostre podcast..

Per obtenir més informació sobre el procés d’enviament del podcast a iTunes, podeu consultar les preguntes més freqüents a continuació.

Spotify

És una altra popular plataforma de podcast que acull molts podcasts. Com que hi ha tantes persones que ja utilitzen Spotify per a la música, els podcasts que es presenten a Spotify tenen més possibilitats de guanyar tracció i acumular una gran audiència amb el pas del temps. També us proporciona una visió general de qui és el vostre públic i el que transmeten el màxim contingut, que us ajudarà a planificar els vostres episodis futurs. Spotify es va crear per descobrir els podcasters i, amb actualitzacions constants, aquesta plataforma s’assegura que més persones escoltin el vostre programa.
Com que ja heu après a crear un podcast, consulteu les nostres preguntes freqüents a continuació per obtenir informació sobre com pujar el podcast a Spotify.

Google Play Music

Google Play Music té una secció dedicada als podcasts que ajuda al públic a trobar i descobrir nous programes de podcasts. Aquesta plataforma recomana podcasts als oients en funció de les seves preferències i del que ja els ha agradat. A més, permet als oients fer una pausa i recollir exactament allà on van deixar els episodis, sense importar el tipus de dispositiu que estiguin utilitzant. Es converteix en un directori útil per arribar a una àmplia base de públic que es pot subscriure al vostre programa i descarregar els episodis per escoltar-los fora de línia.

Stitcher

Stitcher és el segon directori de podcasts més gran i una altra plataforma excel·lent perquè la gent pugui descobrir el vostre podcast. Per tant, només és una aplicació per a mòbils per escoltar o publicar podcasts; heu de tenir l’aplicació al dispositiu mòbil. D’altra banda, Stitcher us permetrà accedir a milions d’oients i tindreu l’oportunitat de descarregar estadístiques com ara el temps d’escolta o els usuaris actius mensuals. Moltes persones escolten programes a la plataforma, cosa que el converteix en clau per al vostre creixement si teniu previst romandre amb el podcast durant un temps.

Tordit

És una comunitat de podcasts que permet als podcasters poder guanyar diners, arribar a més públics, accedir a analítiques d’oients i podcasts d’àudio o de vídeo. Blubrry té una notable interfície digital on podeu enviar el vostre podcast i els oients poden escoltar-lo i subscriure-s’hi. Llistar el vostre podcast en aquesta plataforma es considerarà beneficiós i, fins i tot si no decideix obtenir els seus serveis, podeu utilitzar la seva consulta gratuïta.

SoundCloud

És una altra plataforma per oferir més exposició al podcast ja que arriba a 200 milions d’oients únics a tot el món a tots els dispositius i plataformes. Té un model de subscripció i un jugador àgil que funciona perfectament per a un podcaster per obtenir més audiència. Si el vostre podcast està centrat en una comunitat i obteniu molta interacció, aquesta plataforma pot ser un bon lloc per començar.

Pocketcasts

Pocketcasts es diferencia dels altres directoris de podcast amb més de 300.000 espectacles per als oients que poden cercar pel nom de l’autor. S’ha invertit molt en dissenyar la plataforma per facilitar el procés de descobriment per als oients. A més, ha fet un gran treball oferint noves opcions per als oients podcasts que busquen contínuament espectacles únics. Per tant, com a podcaster, la plataforma proporciona el potencial per accedir a un gran nombre d’oients i ajuda als oients a descobrir el contingut.

Preguntes freqüents

Què és un podcast?

Un podcast és una sèrie de fitxers d’àudio digitals basats en un tema o tema específic, publicats a Internet per escoltar-los. A diferència dels programes de ràdio, podeu escoltar podcasts quan vulgueu i on vulgueu. Es pot accedir a un ordinador, una tauleta o un telèfon intel·ligent mitjançant streaming o descàrrega del fitxer. També us podeu subscriure a diversos canals i rebre una notificació cada cop que es penja un nou episodi.

Per què començar un podcast??

Els podcasts són una manera excel·lent d’arribar a la gent i connectar-se amb un públic. Fins i tot els temes més mundans es poden convertir en emocionants experiències d’aprenentatge a través d’un podcast. Tot i que sona com un procés complicat, el podcasting requereix molt poca inversió i és fàcil de dur a terme. Un podcast us permet proporcionar informació de qualitat al vostre públic que qualsevol altra plataforma digital. Presenta una oportunitat massiva per als podcasters de mostrar la seva experiència i habilitats davant de tot el món.

Un impuls per parlar de temes que us apassionen és molt important quan inicieu un podcast. Ajuda a crear una base d’audiència des de zero i et posseeix com a expert en la indústria. A mesura que augmenteu l’autoritat sobre el tema que trieu, atraureu més i més oportunitats, com ara trànsit pel vostre lloc web. D’aquesta manera us facilita vendre els vostres productes o serveis a una audiència més gran. No és cap secret que crear un podcast pot ser un treball dur, però el desig de cultivar relacions a llarg termini és pertinent per convertir la idea d’un podcast en realitat.

Quant de temps es triga a configurar un podcast?

Si teniu l’equip adequat i heu esbrinat les plataformes d’allotjament de podcast i els directoris als quals vulgueu enviar-vos, en pocs dies es pot completar la configuració del podcast. La línia de temps depèn de tu i del temps que vulguis configurar.

Quant costa iniciar un podcast?

No hi ha una resposta clara sobre el que et costarà el teu podcast, ja que depèn del tipus d’equip necessari per al podcast que trieu, la plataforma d’allotjament i el directori de podcasts que seleccioneu. Sempre que tingueu un ordinador, podeu comprar tot el que necessiteu per menys de 100 dòlars i produir un podcast d’alta qualitat. Per obtenir el millor equip i una plataforma d’allotjament costosa, podeu esperar pagar al voltant de 200 dòlars – 500 dòlars per configurar un podcast de qualitat. Tot depèn dels vostres requisits, de manera que no deixeu que el cost del podcasting dificulti la vostra decisió de crear un podcast. Recordeu que al final és important el vostre contingut.

Com iniciar un podcast de forma gratuïta?

Podeu iniciar un podcast gratuït si ja teniu un ordinador, un portàtil o un telèfon intel·ligent i una connexió a Internet. Tot el que heu de fer és planificar el podcast, triar un títol, començar a enregistrar amb l’equip que disposeu, escriure-hi una descripció fantàstica, enregistrar el primer episodi i editar-lo. Després d’això, podeu distribuir-lo a un servei d’allotjament de podcast gratuït com Anchor, que després el difondrà en un directori de podcasts. A continuació, podeu obtenir ingressos als vostres podcasts mitjançant patrocinis, anuncis, màrqueting d’afiliació, crowdfunding o donacions.

Quin equip necessito per a un podcast?

L’equip necessari que necessiteu per a un podcast inclou micròfons, auriculars i un ordinador. Cal invertir en un bon micròfon que es pugui connectar a l’ordinador o al portàtil a través d’un port USB. Els auriculars han de comprovar la qualitat del so i editar les picades de so irrellevants del podcast. A part d’aquests elements imprescindibles, podeu comprar suports per a micròfon, amplificadors per xocs, amplificadors d’auriculars i batedores.

Quant de temps han de ser els podcasts?

Si voleu produir contingut diari, la durada màxima del vostre podcast hauria d’estar entre 10 i 15 minuts, però si teniu previst penjar-lo setmanalment, feu-ne 60 a 90 minuts..

On puc penjar el meu podcast?

Si voleu que el vostre podcast sigui escoltat per tot el món, haureu de triar una plataforma de hosting on pujar-la. Diferents podcasters utilitzen diversos serveis d’allotjament perquè cadascun ofereix serveis únics, preus i funcions de màrqueting: no hi ha un enfocament únic i adequat.

Hi ha diverses plataformes d’allotjament de podcasts; alguns ofereixen funcions addicionals, mentre que d’altres són molt bàsics. Com a mínim, hauria de permetre atreure més oients, compartir el podcast a les xarxes socials i obtenir ingressos al vostre podcast. Buzzsprout, Podbean i Transistor són algunes de les plataformes d’allotjament de podcasts més populars amb funcions eficients.

Quina diferència hi ha entre un directori d’amfitrió i un podcast?

Heu d’entendre l’objectiu d’un feed de podcast abans de seguir la diferència entre un host i un directori.

El feed de podcast és una forma regulada de contingut que altres llocs web, aplicacions i directoris es mostren fàcilment. La plataforma d’allotjament del podcast que escolliu crea automàticament un feed que conté tots els codis necessaris per al vostre contingut. Això permet als usuaris navegar per tots els títols, descripcions i accedir al fitxer d’àudio adequat quan decideixen baixar un podcast. L’amfitrió del podcast us ofereix un enllaç de feed exclusiu per al programa que podeu portar al directori que trieu, és a dir, a Apple Podcasts o a Spotify.

La plataforma d’allotjament i el directori de podcast són dos llocs diferents on el primer publica l’espectacle i ajuda al podcaster a portar-lo a un directori. En canvi, aquest últim ajuda a revelar l’espectacle a la seva audiència i ajuda a construir una comunitat.

Quants diners guanyen els podcasters??

Els millors podcasts poden guanyar fàcilment més d’un milió de dòlars a l’any. El Daily Podcast de The New York Times va acumular més de 10 milions de dòlars en publicitat el 2018 497 milions de dòlars a la publicitat de podcast, no es pot negar l’enorme potencial de guanyar diners d’un podcast amb èxit. El podcast de Joe Rogan Experience fa una volta 75.000 dòlars per episodi, mentre que “This American Life” envia com a mínim 50.000 dòlars per episodi.

Com puc promoure el meu podcast?

La promoció i distribució del vostre podcast a la millor plataforma de podcasts és la clau per a una carrera d’èxit de podcasts. Les estadístiques demostren que 70% de públic arriba mitjançant iTunes i altres aplicacions natives. Així que per començar, feu un esforç per aconseguir el podcast a iTunes i Google Podcasts.

A continuació, utilitza el poder de les xarxes socials per difondre la paraula sobre el proper episodi. Creeu pressupostos compartibles, compartiu fragments de vídeo o àudio, per emocionar la audiència i creeu històries d’Instagram per mostrar a la gent el que passa entre els escenaris per intrigar-les. També podeu treballar amb podcatchers i agregadors que recullen i reprodueixen podcasts per a un públic ampli, que us poden ajudar a descobrir més opcions. Alguns populars inclouen Stitcher, Podcast Addict, i Sintonitzar.

Com pujar un podcast a Spotify?

Sí, es pot i cal posar-ho immediatament. El fantàstic de Spotify és que té una secció independent dedicada als podcasts. Simplement, heu de crear un compte, si encara no en teniu, crear-ne un i començar.

Feu clic a la pestanya “Comença” i, a continuació, feu clic a la pàgina que diu “Afegir el podcast”. Aleshores, podríeu demanar que llegiu els termes i les condicions abans de continuar amb l’addició de la vostra LLC (o del vostre podcast / nom comercial) i a continuació, feu clic a “Continua.” Aleshores us haureu d’introduir al vostre canal RSS. Un cop tota la informació sigui correcta, a la part dreta de la pàgina, podreu veure el títol del podcast, el logotip i la descripció. Haureu d’afegir informació de podcast a la pàgina, escolliu el vostre país, idioma, juntament amb la categoria del vostre podcast i el servei de proveïdor d’allotjament. Feu clic a “Següent” i reviseu tots els detalls. “Envia” i potser haureu d’esperar entre 2 i 5 dies abans que el vostre compte es registri a Spotify. Per a la majoria dels titulars del compte, el procés es realitza en poques hores. Tingueu en compte que Spotify no us enviarà un correu electrònic o missatge un cop finalitzi el procés. Per tant, haureu de revisar la llista per veure si el vostre compte s’ha creat o no. Tan aviat com es crea el compte, podreu començar a penjar els podcasts!

Com pujar un podcast a iTunes?

iTunes és fins i tot més fàcil que Spotify! També és la manera perfecta d’assegurar-vos que la majoria dels vostres oients puguin accedir als vostres podcasts. Crear un compte i penjar el contingut a iTunes és tan senzill com ABC. A continuació us detallem com podeu començar.

Quan hagueu gravat el podcast, editat-lo i seleccionat la millor plataforma d’allotjament podcast, recupereu l’enllaç o l’URL d’alimentació RSS i guardeu totes les dades en algun lloc segur. Ara descarregueu l’aplicació iTunes i creeu-ne un. Un cop configurat el compte, pengeu el podcast a Podcasts Connect i espereu l’aprovació d’iTunes. Sí, és així!

Com puc posar el meu podcast a Stitcher?

Stitcher i TuneIn són altres plataformes que podeu utilitzar per a càrregues ràpides de podcast. Són fàcils d’utilitzar i, amb ells, podeu ampliar el cercle d’oients que teniu per als vostres podcasts i millorar la vostra visibilitat. Per esdevenir un remitent a Stitcher, haureu de convertir-vos en proveïdor de contingut i crear un compte. “Inicieu la sessió” al vostre compte nou i feu clic a “Afegeix programes” que es troba a la part superior de la pàgina de la barra de navegació. Se us demana que afegiu el vostre feed RSS i que compartiu les dades. Accepteu els termes i les condicions i, a continuació, toqueu el botó “Continuar”. Assegureu-vos de revisar la informació abans de sol·licitar-la. Hauràs d’esperar l’aprovació que es faci entre 3 i 7 dies. L’aplicació Stitcher aprova tots els seus programes de forma manual, de manera que potser haureu d’esperar una mica. Però l’espera valdrà la pena!

Com puc penjar el meu podcast a Google Play Music?

Per enviar el podcast a Google Play Music, heu de visitar el portal i fer clic al botó “Afegeix un podcast”. Aleshores, heu d’enganxar l’URL del canal RSS del vostre podcast i feu clic a Enviar. Després d’enviar el vostre feed RSS, heu de verificar la propietat mitjançant el vostre correu electrònic, per tant, assegureu-vos que estigui actualitzat. Un cop verificat, esteu preparat per revisar i publicar el podcast després de comprovar-lo. Si tot es veu bé, podeu fer clic a “Publicar podcast” i, a continuació, esperar que algú ho revisi abans que visqui manualment.

Com puc penjar el meu podcast a Blubrry?

Blubrry permet enviar podcasts al seu directori mitjançant el complement PowerPress, gratuït, fàcil d’utilitzar i optimitzat per a totes les vostres necessitats de podcasting. Tot el que necessiteu és un títol, descripció, paraula clau per al seguiment de blubrry i l’URL del lloc web per al vostre programa especificat. Després d’enviar el podcast, heu d’esperar l’aprovació, on algú el revisarà.

Com puc penjar el podcast a PocketCasts?

Per iniciar Pocketcasts, només cal dirigir-se a la pàgina d’enviament, copiar i enganxar l’enllaç de flux de RSS al quadre de tipus i feu clic a Enviar. Després de l’aprovació, se us ofereix un enllaç compartible per comunicar-vos perquè la gent conegui que el vostre podcast ja està disponible.

Com puc penjar els podcasts a Soundcloud?

És molt fàcil enviar el vostre podcast a Soundcloud, que comença per crear un perfil amb una adreça de correu electrònic activa. Després d’haver completat la informació del vostre perfil, afegiu una descripció als enllaços del vostre podcast i de les xarxes socials. Vés a la pàgina de configuració de contingut i tria una categoria i l’idioma del teu podcast. Comproveu dos cops la configuració predeterminada de la càrrega i guardeu els canvis. Ara podeu enviar els vostres podcasts a SoundCloud.

Conclusió

Podeu aprendre a iniciar un podcast i mantenir-lo en marxa correctament amb tota la informació presentada a la nostra guia. Començant amb un pla, escolliu un tema per al podcast i configureu l’equip necessari per començar a enregistrar el vostre podcast. Quan creeu un podcast, és convenient posar-vos còmodes amb l’equip que voleu triar per evitar problemes durant la gravació. Després de produir un episodi, tria un servei d’allotjament de podcast i envia’l al directori per contactar-lo amb el públic.

Si encara teniu dubtes sobre com iniciar un podcast, poseu-vos en contacte amb nosaltres avui!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map