Com fer marques comercials i protegir els drets d’autor d’un nom o logotip

De la mateixa manera que el seu negoci té un nom, també ha de tenir el seu propi logotip recognoscible per establir una representació visual de la teva marca. El logotip ha de reflectir perfectament el nínxol de mercat i la personalitat de la marca. I hauria de ser prou únic per diferenciar l’empresa de la competència.


Com que el vostre nom i logotip formen part de l’ADN de la vostra marca i del vostre negoci, és important considerar la sol·licitud del registre del copyright i de la vostra marca comercial..

Necessiteu registrar la vostra marca comercial i els vostres drets d’autor en el vostre nom o logotip?

Lladre

Certament, no haureu de registrar el copyright ni la marca comercial ni el nom o el logotip de la vostra empresa als Estats Units; teniu els drets d’autor tan aviat com vau col·locar l’obra original a un tros de paper o unitat d’ordinador i vareu obtenir una marca comercial tan aviat com feu servir el vostre nom i el vostre logotip per a la comercialització del vostre negoci. Tanmateix, fer el pas addicional per registrar-los tots dos us pot proporcionar una protecció important. El registre de la marca comercial et protegeix de perdre els seus drets si alguna altra empresa utilitza el mateix nom o un nom molt similar. En registrar el nom de la vostra marca comercial, hi declareu drets exclusius per a la vostra línia de negoci. I estàs impedint que algú altre utilitzi el seu nom per a un negoci similar.

Si teniu una petita empresa que opereu en un estat i no teniu previst ampliar-vos a nous mercats, no haureu de registrar la vostra marca comercial. Ja teniu dret a utilitzar-lo al vostre mercat. D’altra banda, si teniu previst ampliar el vostre negoci i arribar a nous mercats, convindria registrar la marca comercial, de manera que no es produeixi confusió si una altra empresa utilitza el mateix nom o un nom similar al vostre.

Hi ha més de 16 milions de marques actives registrades oficialment al món
Estats Units
Marques europees
Àsia i Orient Mitjà

Si, per exemple, inicieu un bloc i dissenyeu un nou logotip, haureu de protegir-lo. Quan es tracta de registrar el vostre logotip, simplement utilitzant-lo, creeu una marca comercial. Esteu creant una representació visual de la vostra marca, ja que el vostre logotip és el que us reconeixen els vostres clients i és el que us distingeix dels vostres competidors. Tanmateix, una marca comercial ofereix més protecció, ja que impedeix que altres us robin el vostre logotip o en facin servir un que sigui molt similar al vostre.

Simplement, utilitzeu la marca de la vostra empresa al comerç i sense registre, establiu els vostres drets de “dret comú”. Tanmateix, el registre de la vostra marca comercial a l’Oficina de Marques i Marques (USPTO) dels Estats Units proporcionarà diversos avantatges.

Aquests avantatges inclouen:

Els cinc primers països on es produeixen falsificacions

 • La presumpció legal de la propietat d’aquesta marca a nivell nacional, que és important si teniu previst expandir el vostre negoci a altres mercats.

Per tant, el copyright o la marca comercial del vostre nom o logotip no són certament necessaris, però us poden oferir avantatges molt útils.

Per què són tan importants les marques comercials i els drets d’autor?

Valor
Marroquineria, carteres i bosses
511 milions de dòlars
Rellotges i Joieria
187 dòlars
Peces de roba i complements
133 dòlars
iPhones i electrònica de consum
104 dòlars
Calçat
103 dòlars

Un cop creeu un lloc web, haureu de registrar el nom de l’empresa i fer el logotip. Aleshores, haureu de tenir un registre de propietat intel·lectual i de marca, perquè així protegirà el vostre nom i logotip de la infracció. Heu d’assegurar-vos que assegueu els drets sobre la vostra propietat intel·lectual i assegureu-vos que cap altra empresa no us robi la vostra idea i disseny de logotip, que és la idea principal de la propietat intel·lectual i la marca comercial..

Tant els drets d’autor com les marques comercials us proporcionen una manera excel·lent de protegir les vostres idees originals d’utilitzar-se com a propietat d’una altra persona. Aquest és, sens dubte, el benefici més important que ofereixen.

Les marques comercials no caduquen mai, sempre que utilitzeu la vostra marca comercial al comerç per identificar l’origen dels vostres productes o serveis, la gent identificarà el vostre negoci. És un actiu valuós i una eina de comunicació molt eficaç que pot comunicar de forma instantània la imatge de la vostra empresa i els productes o serveis que oferiu als clients.

Marques específiques
inclouen “que semblen estar més intensament orientats pels falsificadors” Nike, Rolex, Ray Ban, Louis Vuitton, Apple, Adidas, Chanel, Viagra, Guccii altres marques conegudes

Les marques comercials ofereixen molta més protecció que els drets d’autor, però els drets d’autor són extremadament importants per a la protecció dels logotips. Continua per explorar amb detall la diferència entre tots dos, de manera que puguis comprendre millor la seva importància i l’impacte que poden tenir en la teva empresa.

La diferència entre marques comercials i drets d’autor

Si només teniu drets d’autor el vostre nom o logotip sense fer-lo marca comercial, no podreu protegir-lo completament contra les infraccions. Només esteu garantint els vostres drets, ja que és una cosa que heu creat i és propietat intel·lectual. Una marca comercial pot protegir el vostre nom i logotip en cas que algú altre vulgui utilitzar-los per als seus propis propòsits.

Marca comercial

No registrat
Enregistrat

Qui sol sol·licitar aquesta protecció?

Empreses i propietaris de productes


Aplicació

Qualsevol nom, paraula, eslògan, símbol, disseny i / o imatge que identifiqui una empresa o marca i la distingeixi d’altres


Número

16 milions de marques comercials actives


Llargada

Un registre de marca pot tenir un termini il·limitat, però s’ha de renovar cada deu anys. El propietari podrà renovar el registre sempre que la marca continuï sent en ús continuat


Adquisició

Oficina de Patents i Marques de Estats Units


Quins avantatges inclou el registre / presentació?

El registre de marques comercials millora enormement els drets d’un mateix proporcionant proves legals i avís públic de propietat. Confereix drets exclusius a la marca i permet al titular presentar demandes federals contra infractors.

Copyright

Actual
Enregistraments de so

Qui sol sol·licitar aquesta protecció?

Autors, artistes, coreògrafs, arquitectes i altres professionals creatius


Aplicació

Obres originals d’autoria, incloent llibres, articles, obres de teatre, cançons, fotografies, escultures, coreografies, treballs arquitectònics, enregistraments de so, imatges en moviment i altres obres creatives. Una idea en si no pot tenir copyright. Una obra ha de tenir una forma fixa i tangible per ser protegida


Número

700000 reclamacions d’inscripció a l’any


Llargada

vida de l’autor + 70 anys
120 anys d’autoria corporativa
El termini no es pot ampliar ni renovar


Adquisició

Oficina de Copyright dels Estats Units


Quins avantatges inclou el registre / presentació?

El registre dels drets de propietat intel·lectual millora considerablement els drets d’altres proporcionant evidències legals i avís públic de propietat i permetent al titular dels drets d’autor de presentar demanda davant d’un tribunal federal en casos d’infracció..

Tampoc no es pot fer un copyright realment d’un nom, ja que els drets d’autor protegeixen les obres artístiques. És exactament per això que necessiteu tenir una marca que protegeixi la propietat intel·lectual de la vostra empresa, com el vostre logotip. A continuació, es detallen les diferències bàsiques entre els drets d’autor i les marques comercials.

Què és una marca comercial?

Una marca comercial és una paraula, frase, símbol o disseny, o una combinació d’ells, que s’utilitza per distingir un fabricant o venedor d’altres que operen en el mateix camp comercial i ofereixen els mateixos productes o serveis. Això vol dir que podeu registrar una marca comercial pel nom, logotip, eslògan, símbol, disseny i qualsevol cosa que contribueixi a la identitat de marca de la vostra empresa i als productes o serveis que ofereix..

La vostra marca comercial s’utilitza per notificar als altres que els productes, el nom i el logotip de la vostra empresa són propietat seva. Tens el dret exclusiu d’utilitzar-los en relació als teus serveis o productes.

Tanmateix, una marca comercial no inclou els colors i dissenys dels logotips, ja que no es protegeix contra còpies sense llicència. Només fa referència a similituds entre la marca de l’empresa i d’altres que s’assemblen molt a ella. Per tant, no es refereix als usos del logotip, sinó a la confusió que hi ha al mercat, per la qual cosa la limitació dels usos del logotip es podria considerar infractora. Això vol dir que, si algú utilitza un disseny de logotip similar, no pot referir-se a infracció de marques comercials, sinó a infracció de drets d’autor.

Simplement, utilitzeu la vostra marca comercial no us protegeix de qualsevol altra persona del mateix sector amb el vostre nom o disseny, però el registre de la vostra marca comercial ho fa. En el cas que algú utilitzi el mateix nom o disseny que la de la vostra empresa, primer haureu de demostrar que us heu presentat, cosa que no és possible si no l’heu registrat.

Sense registrar la vostra marca comercial, no teniu cap defensa legal en cas d’una demanda. Una marca registrada és un registre federal i legal de la marca de la vostra empresa, de manera que si algú vol registrar un nom o disseny que sigui igual o massa similar al vostre, seran culpables d’infracció de marca comercial..

Què és un copyright?

Un copyright protegeix obres originals, com llibres, cançons, pintures, fotografia, pel·lícules, coreografies i altres obres originals d’autoria que s’expressen de forma física. D’acord amb l’Oficina de Copyright dels Estats Units, els drets d’autor protegeixen obres originals com “obres literàries, dramàtiques, musicals, artístiques i altres obres intel·lectuals”.

Les empreses poden fer copyright dels seus materials d’àudio i vídeo, els seus llibres i informes, així com qualsevol altre material original que creessin, com ara el disseny del seu logotip. És important tenir en compte que totes les obres originals tenen copyright en el moment de la seva creació. Però registrar-lo és el que la protegeix d’alguna altra persona que intenti utilitzar-lo per als seus propis propòsits, ja que tindràs un document que demostri la vostra reclamació..

Si algú intenta robar-vos la creació original, com ara el logotip, que és propietat intel·lectual pròpia, i l’utilitza com a propi, podeu demandar-los per l’ús de la vostra propietat, però només si teniu un registre d’autor.

Quan teniu un copyright registrat federalment, podeu controlar exactament com s’utilitza, publica i distribueix la vostra propietat intel·lectual, així com exactament com es presenta al públic. I podeu evitar que algú l’utilitzi per als seus propis propòsits. Si algú intenta fer-ho, pot demandar-los en un tribunal federal, ja que has reclamat el seu dret a la propietat intel·lectual mitjançant drets d’autor.

Ara, hi ha un truc quan es tracta de la protecció del copyright del vostre logotip. El vostre logotip ha de tenir el nivell de creativitat requerit per tal que es consideri realment protegible per copyright i que s’aprovi la vostra sol·licitud de copyright. Per tant, molts logotips molt senzills no es consideren drets d’autor, ja que els drets d’autor no protegeixen el disseny, els colors i el nom del vostre logotip. Si el vostre logotip és una mica més artístic o ornat, us resultarà més fàcil registrar-vos els drets d’autor.

La confusió sobre logotips de copyright i marques comercials

Es tracta de molta confusió quan es tracta de logotips, ja que molts d’ells són capaços tant del registre de copyright com de la marca comercial. És a dir, si el vostre logotip qualifica els drets d’autor com a obra d’art original i no s’utilitza per identificar la vostra empresa, el vostre logotip pot estar protegit per drets d’autor de manera que pugueu evitar la còpia no autoritzada..

A més, si voleu evitar que altres usin la vostra disseny de logotip i per assegurar-vos que la marca de la vostra empresa es distingeixi de la dels competidors, heu de fer la marca comercial del vostre logotip. Una marca comercial només pot evitar la confusió que puguin experimentar els vostres clients si hi ha una connexió similar amb els vostres competidors, mentre que un copyright protegeix contra còpies no desitjades.

Per tant, els logotips poden ser un àmbit confús de la llei de propietat intel·lectual, ja que la protecció de marques i drets d’autor solen sobreposar-se. L’important a destacar és que ni el copyright ni les marques comercials s’exclouen l’una a l’altra, de manera que molts propietaris d’empreses opten per protegir el logotip de la seva empresa tant pel copyright com pel marcatge comercial..

Com fer copyright i comercialitzar el vostre nom i logotip

Hi ha alguns passos que cal seguir per fer el copyright i la marca comercial del vostre nom i logotip. A continuació es mostra un breu esquema d’aquests passos.

Com sol·licitar el copyright del vostre nom i logotip

1 Vés al lloc web de registre en línia i omple el formulari per a drets d’autor. Si la vostra empresa es troba als Estats Units, vés al lloc web oficial de l’Oficina de Copyright dels Estats Units.

Per descomptat, si opteu per un fitxer electrònic de la sol·licitud de copyright, però també podeu enviar la sol·licitud en un format paper. Tanmateix, sol·licitar el registre del vostre copyright en línia no només us resulta més convenient, sinó que també triga fins a vuit mesos a processar-se, a diferència del temps de processament dels formularis en paper, que poden arribar a ser de fins a 13 mesos..

Independentment de la manera en què decidiu sol·licitar el vostre registre d’autor i la durada del temps de processament, la data en què el vostre registre es faci efectiu és la data en què l’Oficina de Copyright dels Estats Units rep la presentació de la sol·licitud. Així, si voleu publicar el vostre treball original, podeu fer-ho sense haver d’esperar el certificat oficial.

2 Quan arribeu al lloc web de l’Oficina de Copyright dels Estats Units, feu clic al botó ECO Online Registration. Això us portarà a un formulari CO, que heu d’omplir.

El formulari requerirà la vostra informació personal, juntament amb el nom del propietari i creador, així com la naturalesa de la documentació del copyright. Per als drets d’autor d’un logotip, heu de presentar una representació gràfica del vostre logotip.

3 A continuació, haureu de carregar el vostre fitxer de logotip i pagar la taxa d’inscripció de 35 dòlars amb una targeta de crèdit o dèbit, un xec electrònic o un compte de dipòsit a l’Oficina del copyright dels Estats Units..

A continuació, rebrà una confirmació sobre el registre del seu copyright, que tindrà un estat pendent d’aprovació. Com ja s’ha comentat, els vostres drets d’autor estaran vigents a partir de la data exacta de la presentació de la sol·licitud, no de la data d’aprovació.

Com sol·licitar una marca comercial

Marques comercials de les agències del govern federal dels Estats Units

Marina

Exèrcit

Salut i humans

Energia

Educació

Seguretat interior

Abans de marcar la marca comercial del vostre nom o logotip, heu de realitzar una cerca de marca per assegurar-vos que ningú ja n’utilitza un de similar. Podeu fer-ho amb l’ajuda d’una eina anomenada Marca electrònica de sistema de cerca (TESS), que podeu trobar al lloc web oficial de l’Oficina de Patents i Marques dels Estats Units..

La realització d’una cerca de marques comercials a través de la base de dades TESS és d’importància crucial, perquè pot identificar possibles conflictes amb una marca comercial existent d’una altra empresa o una marca comercial per a la qual estigui pendent l’aprovació..

També és important perquè estalvieu diners que gastareu sol·licitant el registre que pot no ser aprovat perquè és massa semblant a una marca comercial existent. Tingueu en compte que l’Oficina de Patents i Marques dels Estats Units no cerca marques comercials en conflicte fins després d’enviar la sol·licitud.

Un cop realitzada la cerca de marca comercial, heu d’enviar una sol·licitud de marca mitjançant el sistema d’aplicació de marques electròniques (TEAS). Se us presentarà un formulari per emplenar, després que decidiu quina sol·licitud és adequada per a vosaltres.

Podeu triar un dels tres formularis de sol·licitud diferents: TEAS Plus, TEAS Reduced o TEAS Regular.

Si trieu la “base de intenció d’ús” (UIT) a la sol·licitud, també haureu de pagar una quota de presentació addicional de 50 dòlars per almenys una classe de productes o serveis..

Un cop enviada la inscripció, rebrà una confirmació per correu electrònic i només haureu d’esperar a l’aprovació. En un termini aproximat de tres mesos després d’haver enviat la sol·licitud, un advocat revisarà qui determinarà si la sol·licitud compleix o no tots els requisits legals necessaris per a l’aprovació de la marca comercial..

És important controlar el progrés de l’aplicació cada 3-4 mesos i ho podeu fer a través de l’estat de la marca de marca i la recuperació de documents (TSDR).

Com funciona el procés d’aprovació

Tràmits de registre de marca comercial

Independentment de la forma de sol·licitud que trieu, heu d’incloure la informació següent:

 • • Un dibuix del document
  marca registrada, de color si escau, exactament com la marca s’utilitza comercialment
 • • El nom, l’adreça i l’adreça de correu electrònic del propietari de la marca comercial
 • • Quota de presentació
 • • El producte o empresa que identifica la marca comercial, prova que la marca comercial de la vostra empresa s’utilitza en el comerç
 • • Signatura del propietari

L’Oficina de Patents i Marques dels Estats Units farà una cerca a la base de dades de marques per comprovar la disponibilitat de la marca que voleu registrar només després d’haver presentat la sol·licitud. Us informaran dels resultats a temps. Si trobeu la mateixa marca o una marca molt similar a la que intenteu registrar per a la marca comercial, rebutjaran el registre i no rebrà cap reemborsament..

Si el fiscal que determina que la sol·licitud compleix els requisits legals per a la seva aprovació, ell o ella aprovarà la seva marca per a la seva publicació al diari setmanal de l’Oficina de Patents i Marques dels Estats Units, el “Butlletí Oficial”. Durant els 30 dies següents a la publicació, qualsevol persona que pensi que es pot haver danyat pel registre de la seva marca pot presentar una oposició al registre o una sol·licitud d’ampliació del temps d’oposició.

Si es produeix aquest cas, es celebrarà una oposició davant un tribunal administratiu de l’Oficina de Patents i Marques de la Unió dels Estats Units, la Junta de Recerca i Recurs de Marques (TTAB). Si l’oposició no produeix cap resultat per a la part que la va presentar o si no es presenta cap oposició, el seu registre de marca serà aprovat i rebrà un certificat de registre per l’Oficina de Marques i Marques de Estats Units..

El manteniment del registre és d’important importància, ja que heu de comunicar a l’Oficina de Marques i Marques de l’Estats Units que la vostra marca comercial està en ús. Després d’haver aprovat el registre de la vostra marca comercial, haureu d’arxivar documents de manteniment específics, perquè, si no ho feu, tindreu lloc a la cancel·lació o al venciment de la vostra marca comercial..

A més, el registre de la vostra marca comercial té una durada de deu anys, però és obligatori que ho verifiquis entre el cinquè i sisè any del registre i entre el novè i el desè any de registre, per confirmar que encara s’utilitza..

Fer complir la vostra marca comercial i drets de propietat intel·lectual

Les 5 categories de marques comercials

Les marques comercials es divideixen en cinc categories diferents, classificades per distintivitat

Una vegada que tinguis registrada la seva marca comercial i el seu copyright, ets responsable de fer complir la teva marca i drets d’autor per assegurar-te de protegir el teu nom o logotip contra l’adopció o la copia no autoritzades per ningú..

Tot i que l’Oficina de Patents i Marques dels Estats Units no garantirà que ningú registri la mateixa marca o aparentment idèntica que la seva, sou els responsables de protegir els drets sobre la propietat intel·lectual de la vostra empresa si algú intenta utilitzar-la. Teniu dues opcions legals per emprendre accions legals per protegir la vostra marca contra la infracció. Podeu enviar una carta d’aturada i desistiment o optar per una demanda d’infracció de marques comercials.

Hi ha empreses que us poden ajudar a establir un “rellotge de marca comercial” per assegurar-vos que cap altra part intenta utilitzar la marca de la vostra empresa. També podeu contractar un advocat perquè vetlli per una infracció de marca comercial, de manera que us pugui assessorar i assessorar sobre com procedir correctament per obtenir la protecció que necessiteu..

Parlant de contractar un advocat, moltes persones decideixen contractar-ne un per ajudar-los amb tot el procés de propietat intel·lectual i de marca. Tot i això, no només no cal tenir-ne un, sinó que tampoc no és necessari, ja que es pot fer absolutament tot pel vostre compte, per no dir que un advocat pot ser bastant car.

Tot i que, certament, un advocat amb l’Oficina de Marques i Marques dels Estats Units us ajudarà a través del procés de presentació de la sol·licitud de marca, contractar el vostre propi advocat pot proporcionar-vos avantatges si es produeix la necessitat d’assessorament legal. Si decidiu contractar un advocat de marca privada abans de sol·licitar la vostra sol·licitud, l’Oficina de Marques i Marques de Estats Units només es comunicarà amb el vostre advocat durant tot el procés de registre..

A més, un advocat de marques privades pot assessorar-vos sobre com fer complir els vostres drets de marca en cas d’infracció de marca comercial i què fer si algú afirma que està infringint la marca de la seva empresa..

Casos famosos d’infracció dels drets d’autor i marca comercial

Si potser creieu que el marcatge de marca o el copyright de la marca de la vostra empresa, és a dir, el nom i el logotip de la vostra empresa no són importants, feu un cop d’ull a alguns casos famosos d’infracció de drets d’autor i de marca comercial. Veureu la importància de tenir una marca comercial i un registre de drets d’autor i l’impacte que pot tenir en la vostra empresa.

Apple Corps vs Apple Inc.

Els Beatles van arribar a la marca comercial de la paraula “poma” vuit anys abans que Steve Jobs introduís el seu Apple Inc. al món. Els Beatles van demandar a Apple Inc. i la batalla al tribunal va transcórrer uns quants anys.

En última instància, Apple Inc. va pagar a la companyia de música dels Beatles, “Apple Corps”, una liquidació en efectiu i va acordar mantenir-se al marge del negoci musical. No obstant això, amb la introducció d’iTunes, la batalla va començar de nou. Es va arribar a un acord després que Apple Inc. acceptés comprar els drets de marca comercial d’Apple Corps i després llicenciar-los a la companyia, amb la qual cosa els Beatles van perdre la batalla d’Apple.

Jack Daniel, davant de Patrick Wensink

Aquest cas, en realitat, va funcionar bé, sense la molèstia d’una demanda. Patrick Wensink va publicar un llibre, la portada del qual era un timbre mort per al conegut disseny de marques de Jack Daniel. La famosa empresa va enviar una carta de cessament i desistiment a Wensink, que podria ser la millor carta de cessament i desistiment que hi ha hagut mai. Jack Daniel va proposar a Wensink que pogués plantejar-se canviar la seva portada i, com a mostra d’agraïment i bona voluntat, la companyia fins i tot contribuiria econòmicament a dissenyar la nova coberta. A més, les propietats de Jack Daniel ni tan sols van demanar que es tregués el llibre de la prestatgeria.

Patrick Wensink va fer pública la carta al seu lloc web, després de la qual es va fer viral i va guanyar una increïble publicitat positiva de Jack Daniel. Com veieu, es pot resoldre un cas d’infracció de marques sense haver d’anar al jutjat. Simplement deixeu que el vostre departament de màrqueting s’ho faci càrrec tot.

Marvin Gaye vs Pharrell Williams vs Robin Thicke

Un dels els casos recents d’infracció dels drets d’autor va tenir lloc al març del 2015, quan un jurat va comprovar que la famosa cançó de Pharrell Williams i la famosa cançó de Blin Lines de Robin Thicke era una còpia de la cançó de Marvin Gaye “Got to Give Up Up”. La demanda va provocar que Williams i Thicke pagessin als fills de Marvin Gaye prop de 7,4 milions de dòlars.

Per tant, tenir una protecció de copyright registrada pot ajudar-vos immensament si algú intenta robar la marca de la vostra empresa i utilitzar-la com a pròpia. Quan teniu un copyright registrat, podeu protegir la vostra empresa contra còpies no autoritzades de la vostra propietat intel·lectual.

Conclusió

Tot i que tant els drets d’autor com les marques registrades poden protegir la vostra propietat intel·lectual, ofereixen diferents tipus de protecció, ja que protegeixen diferents tipus d’actius. Un copyright protegeix les obres literàries i artístiques, mentre que una marca comercial es centra més en protegir articles que defineixen i identifiquen la marca d’una empresa, com ara un logotip..

Els actius de la vostra empresa no representen només els vostres diners. També inclouen propietat intel·lectual que pot augmentar el valor de la vostra empresa, de manera que heu de protegir els vostres drets sobre aquesta propietat per assegurar-vos que un tercer no els utilitzi sense permís. Els drets d’autor i les marques registrades ofereixen aquest tipus de protecció, per la qual cosa és imprescindible que us registreu per a tots dos i assegureu-vos de protegir la vostra marca.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map