Com canviar el proveïdor d’allotjament web

Introducció

bandera

La primera empresa d’acollida web del món va ser Concentric, més tard rebatejada com XO Communications


pastís

El primer servidor web es va llançar el 6 d’agost de 1991

Per tal de crear un lloc web i perquè el vostre lloc web sigui accessible en línia, heu de seleccionar un servidor on s’ubicarà. Els servidors els proporcionen servidors i, si recentment heu començat a interessar-vos en aquesta àrea, us servirà la següent guia.

Us serà útil si primer enteneu què és realment l’allotjament web, per què és important i què heu de buscar al vostre proveïdor d’allotjament. Si no us molestava amb aquests detalls, hi ha la possibilitat que no tingueu la millor oferta ni el millor paquet.

Per sort, aquest no és el final del món; les persones canvien els allotjaments web tot el temps, per diverses raons. Alguns simplement no estan satisfets amb la velocitat o la qualitat dels sistemes de distribució de xarxa de contingut. D’altres troben la mateixa qualitat del servei a un preu inferior o amb unes condicions de pagament més convenients.

Si us trobeu en aquesta situació, és un bon moment per buscar una millor empresa d’allotjament web. Tanmateix, transferir el vostre lloc web pot semblar una tasca complicada. Aquesta guia explicarà la terminologia, problemes i procediments, amb instruccions pas a pas, de manera que podeu avançar amb seguretat.


carregador

La transferència del lloc web a un servidor diferent es pot fer en cinc passos.

Pas 1. Cerqueu un amfitrió web nou

Aprofiteu el temps per investigar els amfitrions web abans de seleccionar un servei nou. Consulteu ressenyes en línia i comentaris dels clients, vegeu quin tipus d’ofertes ofereixen altres proveïdors d’allotjament, els seus sistemes de preus, configuracions del servidor, CDN, etc..

pastís de diagrama

Un cop trobeu un proveïdor nou adequat, considereu que, en algun moment del futur, també podeu decidir canviar d’aquest servei d’allotjament. Per aquest motiu, us recomanem que registreu el vostre domini a un proveïdor de tercers, ja que d’aquesta manera, sempre que canvieu hosts web, el vostre domini no es veurà afectat.

El nostre proveïdor d’allotjament recomanat, Bluehost, ofereix una oferta especial per als nostres visitants que inclou un nom de domini GRATU domainT. Si no us agraden els seus serveis, ofereixen una garantia de devolució de 30 dies.

Pas 2. Localitzeu i descarregueu el lloc web

El següent pas és trobar on ha emmagatzemat el vostre amfitrió anterior. A més, pot ser que el vostre lloc estigui utilitzant més bases de dades, per la qual cosa heu de veure si també és possible obtenir carpetes de còpia de seguretat d’aquestes..

Un cop hàgiu trobat els fitxers, descarregueu-los a l’escriptori de manera que podreu estar a punt per lliurar-los al vostre proveïdor d’allotjament següent.

Pas 3. Exporta la base de dades del lloc web

Com s’ha esmentat anteriorment, si el vostre lloc web utilitza bases de dades addicionals amb finalitats com ara emmagatzemar dades de visitants o gestionar formularis, haureu d’obtenir-los i exportar-los. El procés pot variar en funció de la base de dades, de manera que el millor és esborrar aquests detalls amb el vostre proveïdor d’allotjament anterior. Els amfitrions ofereixen habitualment phpMyAdmin com una eina per a gestionar tant exportar com importar bases de dades de llocs web.

Si utilitzeu cPanel (que probablement sou), exportar una base de dades no és una tasca tan complicada. Utilitzeu phpMyAdmin que és una part nativa de cada cPanel. No deixeu que els noms, fitxers i bases de dades estranyes us desanimin; fins i tot si no ho enteneu tot, haureu de poder fer-ho tot sol.

 1. Desplaceu-vos a https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin i inicieu la sessió al vostre compte de Bluehost
 2. Cerqueu la pestanya “Base de dades” i obriu-la
 3. Feu clic a la icona phpMyAdmin per obrir la interfície
 4. Seleccioneu una base de dades
 5. En algun lloc del mig del menú, trobareu el botó “Exportar”. Feu clic a sobre.
 6. Trieu l’opció “Ràpid: mostra només les opcions mínimes”. Per poder utilitzar opcions personalitzades, hauràs de conèixer una cosa o dues sobre MySQL, així que escolliu-la només si sabeu el que esteu fent. En cas contrari, l’opció ràpida farà el truc.
 7. Exporta opcions ràpides de bases de dades

 8. Si encara no es mostra, escolliu el format “SQL” com a format escollit per a l’exportació.
 9. Feu clic al botó “Vés” per iniciar l’exportació
 10. Trieu on emmagatzemar el fitxer si us ho demanen (escriptori o una carpeta personalitzada que recordareu; necessitareu aquest fitxer més endavant, així que no el perdreu)

Va ser ràpid, no? La vostra base de dades ja està preparada per ser importada a un nou amfitrió.

Pas 4. Carregueu el lloc web i importeu-ne la base de dades

Igual que amb l’exportació, haureu de conèixer els detalls amb el vostre amfitrió. En el cas que hagueu exportat la vostra base de dades a un SQL, després a través de phpMyAdmin, podeu utilitzar MySQL per importar el lloc web al vostre compte d’allotjament nou. En realitat no és tan complicat, independentment de les eines que s’utilitzin, i normalment solen fer-ho els proveïdors d’allotjament.

Quan s’utilitza un lloc web estàtic (que la gent actualment sol utilitzar només quan tenen una pàgina de destinació simple per mostrar el seu negoci), configurar tot en un host nou és tan fàcil com penjar fitxers. En un dels passos anteriors, us vam dir que heu de descarregar tots els fitxers del vostre host anterior. En aquest cas, només haureu de penjar aquests fitxers a la carpeta public_html del vostre compte Bluehost nou i ja us ho fareu.
Podeu triar una de les dues opcions senzilles per penjar els fitxers nous.

Carregueu-lo a través del Gestor de fitxers

Si busqueu una manera de fer-ho ràpidament i només voleu superar-ho, podeu fer servir el Gestor de fitxers de Bluehost:

 1. Inicieu la sessió amb el vostre Compte Bluehost cPanel.
 2. Localitzeu fitxers i seleccioneu Administrador de fitxers
 3. Feu doble clic sobre public_html per obrir-lo
 4. Transferiu tots els fitxers que heu baixat prèviament a aquesta carpeta

Carregueu via FTP

Normalment, els administradors de fitxers s’utilitzen per carregar o modificar només un dels fitxers quan simplement no es pot permetre configurar clients FTP per algun motiu. Per exemple, ho faràs servir quan hagis de canviar alguna cosa al lloc des d’un ordinador públic que no podia esperar perquè arribis a casa.

Però el que normalment suggerim és utilitzar un client FTP. Podeu instal·lar ràpidament FileZilla, que és un client gratuït i que més utilitza habitualment els bloggers de tot el món, i connectar-vos al servidor mitjançant les credencials d’inici de sessió que vau rebre després de registrar-vos al nou host. Necessitareu el nom del servidor FTP, el vostre nom d’usuari i la vostra contrasenya.
Un cop iniciat la sessió, haureu de poder veure la petita part del servidor que conté totes les carpetes. Semblarà a una carpeta del vostre ordinador, de manera que no hauria de ser difícil trobar la carpeta public_html.

Ara simplement localitzeu els fitxers descarregats anteriorment i arrossegueu-los a la carpeta. Segons la mida dels fitxers i la velocitat de la connexió a Internet, pot trigar uns minuts a transferir-se tot. FileZilla us informarà una vegada que tot estigui completat, de manera que podeu navegar al vostre domini des del navegador per veure el lloc de nou en acció.

Lloc web dinàmic

Els llocs web dinàmics utilitzen bases de dades per emmagatzemar tones d’informació que són necessàries perquè el seu funcionament sigui normal. Si utilitzeu un lloc web personalitzat o un dels populars CMS com WordPress, això vol dir que també teniu la base de dades, cosa que significa que cal transferir-la juntament amb els fitxers.

De la mateixa manera que vau exportar la base de dades, podeu importar-ne una a través de PhpMyAdmin:

 1. Obriu https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin des del vostre navegador i inicieu la sessió al vostre compte de Bluehost
 2. Cerqueu la pestanya “Base de dades” i obriu-la
 3. Trieu la icona phpMyAdmin per obrir la interfície
 4. En algun lloc al mig del menú, trobareu la pestanya / Importa la pestanya / importació.
 5. Opció d'importació de bases de dades

 6. Feu clic al botó “Examinar” i cerqueu la base de dades que havíeu exportat anteriorment. Assegureu-vos de descomprimir-lo primer si la base de dades està comprimida (hauríeu de tenir llest el fitxer .sql)
 7. Importa la base de dades

 8. Feu clic al botó “Vés” i espereu uns minuts

Si tot estava bé, hauríeu de veure un missatge així: “La importació s’ha acabat amb èxit i s’han executat les consultes X”.

Feu servir un sistema de gestió de continguts com WordPress?

Si utilitzeu un sistema de gestió de contingut com WordPress, Blogger o Joomla, podeu fer-ho molt més fàcil amb les seves opcions de migració natives. Per exemple, si ho és migració d’un lloc de WordPress a un amfitrió nou, podeu fer-ho tot amb les opcions d’importació i exportació que us permetran transferir tot el lloc en pocs clics. Que afortunat!

utilitzar

40,2% dels llocs web del món estan allotjats Proveïdor amb seu als Estats Units

Pas 5. Prova el lloc web

Un cop finalitzada la transferència i les bases de dades importades, podeu provar el vostre lloc web. La millor manera de fer-ho és utilitzar una URL temporal. Això us permet accedir al vostre lloc web encara que el vostre nom de domini no estigui apuntat al nou servidor.

Per trobar la vostra URL temporal, inicieu la sessió al tauler de gestió del vostre compte. A continuació, feu clic a “Detalls tècnics del compte”. Un cop entreu, hauria d’haver una secció anomenada Temp. URL, amb l’URL temporal que es mostra al costat. Tot el que heu de fer és simplement visitar aquesta URL i fer una ullada al vostre lloc web.

Un URL temporal sembla aquest: nom d’usuari http: // ipaddress / ~

Substituïu “ipaddress” per l’adreça IP del vostre amfitrió i el nom d’usuari hauria de ser el mateix que utilitzeu per iniciar la sessió al vostre compte de cPanel. No oblideu el “~” anterior.
Per trobar l’adreça IP del servidor, inicieu la sessió al cPanel una vegada més. Cerqueu la pestanya “Estadístiques” i feu clic al botó “Amplia les estadístiques” per mostrar informació addicional, inclosa l’adreça IP del vostre compte d’allotjament compartit..

Ara podreu provar el vostre lloc web en una URL temporal mentre espereu o fins que no configureu els servidors de noms per assenyalar el vostre domini antic.

Si el vostre lloc sembla i funciona com s’esperava, doncs genial! Tot i així, prepareu-vos per fer alguns canvis i menors canvis si alguna cosa no funciona.

Coses importants per recordar

adhesius

Compartir per país

Bluehost i Hostmonster

Un cop completat el procés de transferència i comprovat el lloc web, heu de fer diverses coses per finalitzar la transició. Tingueu en compte que aquests són els passos necessaris per garantir que els vostres antics visitants continuin visitant el vostre lloc web, així com per estar segurs que el vostre lloc funciona de la manera prevista. Comencem doncs.

Informeu els usuaris que moveu el vostre lloc web

En moure el vostre lloc web, el temps d’inactivitat ha de ser el mínim possible. És ideal si els usuaris amb prou feines noten que el lloc no funcionava. Tanmateix, hauríeu de notificar algun tipus d’avís uns quants dies abans, tant al vostre lloc web com als vostres perfils de xarxes socials. També heu de veure que el missatge és visible durant els temps d’inactivitat, de manera que els vostres usuaris sabran que es farà una còpia de seguretat del lloc de forma puntual.

Canviar el DNS

Aquest és un detall menor que es pot obviar fàcilment. Un cop hàgiu transferit el lloc web, heu de canviar el registre de DNS al servidor nou on el vostre lloc està registrat. El motiu pel qual és important és que un registre DNS és com un mapa o una guia d’instruccions que asseguri que els vostres visitants arribin a la pàgina correcta. En cas que no oblideu canviar-ho, els usuaris seran dirigits erròniament a una pàgina d’error. Heu d’obtenir un DNS nou del vostre proveïdor d’allotjament i substituir-lo per un altre.

Un cop feta la sol·licitud per moure els registres DNS, hauria de passar unes hores, o en alguns casos un dia sencer, perquè el canvi estigui completat. Dit d’una altra manera, si els visitants es queixen que no poden trobar el vostre lloc web, assegureu-vos que heu actualitzat al vostre DNS nou..

Superviseu el temps de funcionament del lloc

Quan s’assigna un nou DNS, la transferència és bàsicament completa. Voleu supervisar el funcionament del vostre servidor amb diligència durant els propers dos dies per assegurar-vos que tot funciona correctament.

És fonamental no deixar-vos resguardar i notar si hi ha cap problema tan aviat com sigui possible. Per descomptat, supervisar el temps de funcionament del vostre lloc web no implica que hàgiu de visitar el lloc cada 5 minuts; vol dir que haureu d’utilitzar eines i aplicacions per ajudar-vos en la tasca.

Algunes eines útils en les que es pot confiar són Pingdom, Uptime Robot i Monitor Us. Independentment de l’eina que trieu, cal calibrar-les per controlar els elements següents: Ping, HTTP, servidor DNS i port TCP.

Tipus d'allotjament

Estigueu pendents dels enllaços que falten i de les diferents estructures del lloc

Una cosa que realment heu de tenir en compte en canviar de servidor és la possible pèrdua o una ubicació errònia d’actius com els gràfics. El canvi de l’entorn d’allotjament pot fer que això passi i no és poc probable que vegeu 404 errors (no trobats). Per tant, només cal estar alerta i controlar els 404 registres per veure si hi ha enllaços trencats o actius que no funcionen. Quan els trobeu, és possible que necessiteu una reparació ràpida o un reemplaçament i podreu anar bé.

Una altra manera de tractar aquest problema és redirigir des d’una pàgina 404 cap a una altra pàgina que ja funciona. Aquesta no és una solució al problema, per descomptat, simplement és una alternativa per mostrar una pàgina 404.

Funciona tant per a pàgines com per a directoris, de manera que els usuaris sempre tindran contingut per mirar, en lloc d’un error 404. Per últim, podeu utilitzar-lo al vostre avantatge i crear una pàgina d’error 404 personalitzada, que pot ser divertida o entretinguda, potser mostrant una imatge divertida o una cita. D’aquesta manera, els visitants no podran oposar-se a la pàgina.

A continuació, es mostren alguns consells que us poden ajudar a tractar els enllaços trencats i les 404 pàgines. Per fer-los funcionar, haureu d’introduir el codi al fitxer .htaccess.
A continuació, es mostra com es pot editar .htaccess mitjançant FTP (FileZilla)

 1. Obriu FileZilla
 2. Inicieu la sessió al vostre servidor
 3. Obriu public_html per llistar els fitxers del lloc web
 4. Seleccioneu .htaccess
 5. feu clic amb el botó dret a sobre i seleccioneu Veure / editar-lo o baixar-lo al vostre ordinador

Si no trobeu el fitxer .htaccess al vostre servidor, és probable que no hi hagi ningú o simplement s’amagui. Per començar, assegureu-vos que s’hagi seleccionat “Mostra fitxers ocults (punts fixos)” si heu accedit al cPanel i si feu servir el Gestor de fitxers o que teniu el “Força que mostra fitxers ocults” seleccionats del menú superior de FileZilla. Si encara no trobeu el fitxer, n’heu de crear un de nou a la vostra carpeta public_html fent clic dret i creant un fitxer nou anomenat “.htaccess”.

Després podeu fer servir el codi:

 • Definiu una pàgina 404: ErrorDocument 404 /errorpage.html
 • Redirecciona una pàgina a la nova ubicació: redirecció 301 /old-page.html http://www.example.com/new-page.html
 • Redireccionar un directori complet a una ubicació nova: redirectMatch 301 ^ / category /? $ Http://www.example.com/new-category/

Després d’haver fet els canvis, hauríeu de desar el fitxer i tornar-lo a carregar al servidor sobreescrivint el fitxer antic.

Com canviar el correu electrònic

Un cop més, canviar el correu electrònic és quelcom que la gent sovint passa per alt. Un cop finalitzada la migració al nou host web, hi ha tres maneres diferents de transferir el correu electrònic.

 • Si el vostre correu electrònic està allotjat en un registre de domini, podeu moure’l fàcilment. Tot el que heu de fer és canviar el registre (@) i assignar-lo a l’adreça IP del nou amfitrió, que es troba habitualment al portal de clients del vostre host nou.
 • Si els vostres comptes de correu electrònic estan allotjats amb un tercer, heu de fer el següent. Assegureu-vos que els registres MX, així com altres registres rellevants sol·licitats pel proveïdor de serveis de correu electrònic, estiguin actualitzats al nou DNS. Tenint en compte que esteu traslladant el DNS a un proveïdor nou, és imprescindible que també moveu aquests fitxers. Per descomptat, si no moveu el DNS, tot el que heu de fer és seguir el pas 1.
 • Finalment, si els vostres comptes de correu electrònic s’allotgen amb el proveïdor d’allotjament anterior, podeu tornar a crear el compte de correu electrònic existent un cop feu el canvi al nou proveïdor. També hauràs de configurar el nou agent de correu electrònic.
rellotge de sorra

La majoria dels proveïdors d’allotjament web prometen un 99,99% de temps de funcionament, però el temps de descans del 99,90% ja és de 10 minuts d’aturada a la setmana.

preu

Molts plans d’allotjament web tenen “costos ocults”. Tot i que atreuen els clients amb esquemes de “garantia de devolució de diners”, però en cas que no us satisfessin, les empreses d’allotjament web poden evitar tornar els diners o simplement allargar-los

servidor web

La promesa d’un espai web i d’una amplada de banda il·limitada és una fallada. Les empreses d’allotjament web exerceixen un servei superior, sobretot l’allotjament web compartit, cosa que comporta un baix rendiment, temps d’inici del servidor i contratemps regulars.

arbre

El mètode més fiable que utilitzem per determinar un proveïdor d’allotjament fiable

Els fets no són mentides. Si un lloc web distingit ha estat allotjat per un proveïdor específic durant anys i el seu propietari està completament satisfet amb l’amfitrió real dels serveis d’allotjament, aquesta és la prova clara que l’amfitrió de què parlem és l’adequat..

Si necessiteu una explicació més detallada sobre com realitzar aquest pas, consulteu-ho guia.

Possibilitat d’una base de dades danyada

Per últim, pot ocórrer que les dades es corrompin en la transferència. No hi ha cap raó per entrar en pànic i hi ha nombroses solucions a aquest problema, però totes depenen de la plataforma mateixa. Com que la plataforma més comuna és WordPress, tractarem algunes solucions possibles per a la base de dades d’aquesta plataforma.

Si la vostra base de dades de WordPress està malmesa, podeu tornar a provar la transferència, però primer heu de desactivar tots els complements. Si això funciona, només heu de tornar a activar els complements quan s’hagi importat tot el lloc web. Malauradament, aquesta no serà una solució viable si no podeu accedir al tauler de control, per la qual cosa haureu de provar algunes de les opcions següents:

 • Torneu a penjar la base de dades i escriviu-la a l’antiga.
 • Proveu d’identificar la ubicació exacta de l’error de corrupció i heu de tornar a penjar el fitxer específic del vostre lloc antic.
 • Obriu el fitxer per assegurar-vos que estigui apuntat al nou servidor.

Com reparar una base de dades de WordPress trencada

De vegades, exportar i importar una base de dades no serà tan bo com volíeu. Però abans de perdre la idea, encara podeu provar alguns trucs per reparar-lo.

 1. Inicieu la sessió al vostre cPanel
 2. Obriu PhpMyAdmin
 3. Seleccioneu la base de dades al menú de l’esquerra
 4. Seleccioneu Base de dades per reparar

 5. Un cop seleccionada la base de dades, heu de comprovar si en teniu la correcta. Una base de dades de WordPress té totes les taules etiquetades amb wp_
 6. Trieu el botó “Comprovar tot” a la part inferior de la pantalla per seleccionar totes les taules de la base de dades
 7. Reparació de bases de dades

 8. Seleccioneu l’opció “Taula de reparació”
 9. Reparació de la base de dades

Tot el que podeu fer aquí. Després del procés de reparació, hauríeu de veure un missatge que confirma que la base de dades s’ha reparat correctament. Si encara no heu aconseguit reparar la base de dades, podeu provar una cosa més i modificar un fitxer wp-config.php.

 1. Obriu FileZilla i inicieu la sessió al vostre servidor FTP
 2. Localitzeu el fitxer wp-config.php
 3. Configuració WP

 4. Baixeu-lo al vostre ordinador
 5. Modifiqueu el fitxer obrint-lo en un editor de text
 6. Al final del fitxer, inseriu això: defineix (“WP_ALLOW_REPAIR”, cert);
 7. Definiu Reparació WP Config

 8. Deseu el fitxer wp-config.php modificat i pengeu-lo al servidor mitjançant FileZilla i sobreescriviu el fitxer
 9. Obriu el navegador i navegueu a http://yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
 10. Feu clic al botó “Repara base de dades”

Un cop finalitzat el procés de reparació, veureu missatges d’estat sobre les taules de la base de dades de manera que podreu identificar si s’havia corromput alguna cosa. A més, podreu veure el missatge següent: “Reparacions completades. Elimineu la línia següent de wp-config.php per evitar que aquesta pàgina sigui utilitzada per usuaris no autoritzats.
define (“WP_ALLOW_REPAIR”, cert); “

Per tant, no oblideu tornar al fitxer, suprimiu la línia afegida i torneu-la a guardar.

En cas que cap d’aquests enfocaments funcioni, haureu de trobar algú que sigui capaç de codificar per iniciar el procés de reparació de bases de dades automàtiques de WordPress..

Permet que l’equip d’assistència gestioni la transferència al nou amfitrió

Si no teniu la certesa de fer tot el trasllat al nou amfitrió per si mateix, o simplement no teniu temps de perdre’s en aquelles tècniques que realment no us importen, podeu deixar-ho tot a mans hàbils de professionals. a Bluehost.

Bé, sí, haurà de pagar la transferència. Però, en aquest cas, podreu relaxar-vos, sortir a passejar o prendre una mica de sol a la pell si teniu la sort de viure a prop de la platja mentre l’equip de suport ho faci tot per vosaltres..

Bluehost pot moure el lloc als seus servidors i us costarà 149 dòlars. 99. Aquest preu inclou la migració de fins a cinc llocs web i 20 comptes de correu electrònic. Sí, l’equip d’assistència tindrà cura de tots els fitxers, bases de dades i tot el que és essencial perquè el vostre lloc funcioni i es faci de la mateixa manera que ho feia a l’antic host.
En realitat no importa on heu allotjat el lloc si escolliu aquesta opció, però tingueu en compte que Bluehost actualment no ofereix suport de migració per a comptes de distribuïdor, VPS o Servidor dedicat..

Una de les grans coses d’això és que no hi ha cap risc. Si esteu preparats per iniciar la migració cap a Bluehost, els seus experts saben què fan. Tot i això, entenen que el vostre lloc és important per a vosaltres, que revisaran tot i s’asseguraran que sigui completament funcional abans de posar-vos mans..

Si esteu preparats per iniciar la migració cap a Bluehost, consulteu més detalls aquí.

Conclusió

Canviar un proveïdor d’allotjament web no és un gran problema. Hi ha alguns problemes possibles, però res que no es pugui resoldre de manera puntual.

Si no esteu satisfets amb el vostre servei d’allotjament web, no dubteu a trobar un altre proveïdor. Aquesta guia us ajudarà a través del procés amb mínims temps d’inici i inconvenients.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map