Πώς να χρησιμοποιήσετε το WordPress CMS

Contents

Σχετικά με αυτόν τον οδηγό

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε πιο προσεκτικά τη διαχείριση του ιστολογίου σας στο WordPress. Μόλις δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας, θα μάθετε πώς να το προσαρμόζετε, να κάνετε αλλαγές στη σχεδίαση και τη διάταξη, να δημιουργείτε την πρώτη σας ανάρτηση ή σελίδα και πολλά άλλα.


Το μπροστινό και το πίσω άκρο του WordPress

MM & ML

Το WordPress κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 27 Μαΐου 2003 από τους ιδρυτές του Matt Mullenweg και Mike Little με άδεια GPLv2 με την έκδοση που κυκλοφόρησε ήταν 0,7. Επί του παρόντος η έκδοση έχει φτάσει τον αριθμό των 5.2.2 που κυκλοφόρησε στις 18 Ιουνίου 2019

WordPress, η καλύτερη πλατφόρμα blogging αποτελείται από δύο τομείς: το front-end και το back-end του ιστολογίου σας. Το μπροστινό μέρος είναι αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες σας όταν επισκέπτονται το ιστολόγιό σας. Πολλές από τις εργασίες που εκτελούνται στο πίσω μέρος θα είναι ορατές στο μπροστινό μέρος, όπως προσαρμογές θεμάτων, βελτιώσεις λειτουργικότητας προσθηκών και δημοσίευση περιεχομένου. Υπάρχουν επίσης ενέργειες που μπορούν να εκτελεστούν από εσάς και τους επισκέπτες σας απευθείας από το μπροστινό μέρος του ιστολογίου, όπως σχολιασμός και κοινωνική κοινή χρήση.

Το πίσω μέρος, γνωστό ως πίνακας ελέγχου WordPress, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε πλήρως το περιεχόμενο, την κοινότητα, τη λειτουργικότητα και το σχεδιασμό του ιστολογίου σας. Είναι προσβάσιμο μόνο από χρήστες που ορίζετε και εκχωρείτε λογαριασμό στο ιστολόγιό σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του WordPress, πρέπει να πληκτρολογήσετε: example.com/wp-admin στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας και να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του WordPress.

Παρακολουθήστε μια γρήγορη επίδειξη (4:03)

Προβολή στιγμιότυπου οθόνης πίνακα ελέγχου
Προβολή στιγμιότυπου οθόνης πίνακα ελέγχου

Ο πίνακας ελέγχου είναι το κέντρο της διαχείρισης ιστολογίων. Αποτελείται από τρία κύρια μέρη: αριστερό μενού, επάνω γραμμή εργαλείων και μεσαίο τμήμα.

Η αριστερή στήλη του πίνακα ελέγχου του WordPress είναι όπου θα βρείτε όλες τις επιλογές διαχειριστή και όπου θα εστιάζεται το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργικής σας προσπάθειας. Αυτή η στήλη περιλαμβάνει επιλογές μενού για καθεμία από τις ακόλουθες λειτουργικές περιοχές:

Σημαντικές εκδόσεις WP
Κυριότερες εκδόσεις του WordPress κυκλοφορούν κάθε φορά 152 ημέρες κατά μέσο όρο

Τελευταία έκδοση πίτας
22% ιστοτόπων WordPress εκτελούνται στην τελευταία έκδοση του WordPress

Wordpress 4.x και 3.x

Ενημερώσεις

Βρείτε ενημερώσεις για την πλατφόρμα WordPress μαζί με πρόσθετα και θέματα που έχετε εγκαταστήσει.

Δημοσιεύσεις

Προβολή όλων των δημοσιεύσεων (περιεχόμενο ιστολογίου), προσθήκη νέας ανάρτησης, προβολή και δημιουργία κατηγοριών, προβολή και δημιουργία ετικετών.

Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Προβάλετε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας (εικόνες, έγγραφα και άλλες μεταφορτώσεις αρχείων) και ανεβάστε νέα αρχεία.

Σελίδες

Δείτε και προσθέστε νέες στατικές σελίδες στο ιστολόγιό σας.

Σχόλια

Διαχειριστής σχολίων όπου θα εγκρίνετε ή θα διαγράψετε νέα σχόλια σε αναρτήσεις και σελίδες ιστολογίου.

Εμφάνιση

Διαχείριση θεμάτων, προσαρμογή του σχεδιασμού του ιστολογίου σας (ανάλογα με το θέμα), διαχείριση widget, διαχείριση στοιχείων μενού και επεξεργασία της κεφαλίδας του ιστολογίου σας (ανάλογα με το θέμα).

Πρόσθετα

Διαχειριστείτε και προσθέστε νέες προσθήκες για να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα του WordPress.

Χρήστες

Διαχείριση χρηστών, προσθήκη νέων χρηστών και ενημέρωση του προφίλ σας στο WordPress (όνομα, κωδικός πρόσβασης και λεπτομέρειες).

Εργαλεία

Εργαλεία για εισαγωγή και εξαγωγή περιεχομένου από και προς το ιστολόγιό σας στο WordPress.

Ρυθμίσεις

Επεξεργασία γενικών ρυθμίσεων ιστολογίου, ρυθμίσεων γραφής, ρυθμίσεων ανάγνωσης, ρυθμίσεων συζήτησης (σχολίων), ρυθμίσεων πολυμέσων και μόνιμων συνδέσμων (μορφοποίηση URL για το ιστολόγιό σας).

Εκτός από τα γενικά στοιχεία μενού στην αριστερή στήλη που αναφέρονται παραπάνω, θα βρείτε επίσης επιλογές μενού για προσθήκες που έχετε εγκαταστήσει. Ανάλογα με τον σκοπό και την κωδικοποίηση της προσθήκης, οι ρυθμίσεις μπορούν να προστεθούν σε οποιοδήποτε τυπικό μενού (αναρτήσεις, σελίδες, σχόλια, εμφάνιση, προσθήκες, χρήστες, εργαλεία ή ρυθμίσεις) ή ως νέο στοιχείο μενού οπουδήποτε στην αριστερή στήλη.

αναδυόμενο βίντεο-youtube Μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε περιοχή του ταμπλό

Περιοχές ταμπλό

Ενημερώσεις

Το WordPress, όπως κάθε δημοφιλές CMS, κυκλοφορεί μικρές και σημαντικές ενημερώσεις στην πλατφόρμα τους, προκειμένου να εισαγάγει νέες δυνατότητες, να διορθώσει σφάλματα και να αυξήσει την ασφάλεια. Στο παρελθόν, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώσετε την τελευταία έκδοση του WordPress μέσω του Πίνακα ελέγχου χρησιμοποιώντας μια διαδικασία εγκατάστασης με ένα κλικ ή κατεβάζοντας την πιο πρόσφατη έκδοση και εγκαθιστώντας την μόνοι σας.

Δημιουργία Infographics ιστότοπου
Δείτε γιατί να χρησιμοποιήσετε το WordPress; [Τα γραφήματα]

Αγορά WordPress
Το 50-60% είναι το μερίδιο του WordPress στην παγκόσμια αγορά CMS – καθιστώντας το το πιο δημοφιλές CMS από όλα αυτά

Για όσους διαθέτουν WordPress 4.3 ή παραπάνω, οι ενημερώσεις στην κεντρική πλατφόρμα WordPress εγκαθίστανται αυτόματα στον ιστότοπό σας. Είστε ακόμη υπεύθυνοι για την ενημέρωση των προσθηκών και των θεμάτων σας όταν γίνουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Εάν δεν θέλετε το WordPress να ενημερώνει αυτόματα τον πυρήνα της πλατφόρμας του, μπορείτε να βρείτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης αυτόματων ενημερώσεων στον WordPress Codex.

Δημοσιεύσεις

Το μενού Αναρτήσεις σάς επιτρέπει να ελέγχετε το νέο περιεχόμενο που προσθέτετε στο ιστολόγιό σας. Οι αναρτήσεις ιστολογίου δημοσιεύονται στο ιστολόγιό σας με φθίνουσα σειρά (η πιο πρόσφατη πρώτη). Στο μενού Αναρτήσεις, θα βρείτε τις ακόλουθες επιλογές:

Αναρτήσεις ανά δευτερόλεπτο

17 δημοσιεύσεις δημοσιεύονται κάθε δευτερόλεπτο
σε ιστότοπους WordPress σε όλο τον κόσμο
Όλες οι δημοσιεύσεις

Μια λίστα με όλες τις αναρτήσεις σας στον πίνακα ελέγχου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καταχώριση για να επεξεργαστείτε γρήγορα μία ή πολλές κατηγορίες ανάρτησης, ετικέτες, κατάσταση, συγγραφέα και δυνατότητα σχολιασμού.

Προσθεσε νεο

Αυτό είναι το σημείο όπου πηγαίνετε για να προσθέσετε μια νέα ανάρτηση στο ιστολόγιό σας.

Κατηγορίες

Δείτε όλες τις κατηγορίες στις οποίες αναφέρονται οι αναρτήσεις σας, επεξεργαστείτε τις και προσθέστε νέες κατηγορίες.

Ετικέτες

Δείτε όλες τις λέξεις-κλειδιά στις οποίες έχουν επισημανθεί οι αναρτήσεις σας, επεξεργαστείτε τις και προσθέστε νέες.

Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

37
εκατομμύριο Οι παγκόσμιες αναζητήσεις Google για το “WordPress” πραγματοποιούνται ανά μήνα

Η εγκατάσταση του WordPress σας διαθέτει έναν μοναδικό διαχειριστή πολυμέσων. Με αυτό, μπορείτε να ανεβάσετε περιεχόμενο εμπλουτισμένων μέσων και να το αντιστοιχίσετε σε αναρτήσεις, σελίδες, πλευρικές γραμμές και κεφαλίδες — οτιδήποτε από φωτογραφίες και βίντεο έως αρχεία ήχου. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση, προσθήκη, επεξεργασία ή διαγραφή μέσων. Στο μενού Πολυμέσα, θα βρείτε τις ακόλουθες επιλογές:

Βιβλιοθήκη

Δείτε όλα τα μέσα που ανεβάζετε στο ιστολόγιό σας στο WordPress.

Προσθεσε νεο

Προσθέστε νέα μέσα στο blog σας στο WordPress.

Σελίδες

Περίπου 15.886.000 ιστότοποι
σε ολόκληρο τον ιστό χρησιμοποιήστε το WordPress

Οι σελίδες παρέχουν στατικό περιεχόμενο ή πληροφορίες στους αναγνώστες. Οι τυπικές σελίδες που χρησιμοποιούν οι bloggers του WordPress περιλαμβάνουν: Πληροφορίες, Επικοινωνία, Διαφήμιση, Προϊόντα, Υπηρεσίες και Πόροι. Οι ακόλουθες επιλογές είναι διαθέσιμες στο μενού Σελίδες, θα βρείτε τις ακόλουθες επιλογές:

Ολες οι σελίδες

Μια λίστα με όλες τις σελίδες στον πίνακα ελέγχου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καταχώριση για να επεξεργαστείτε γρήγορα την κατάσταση, τον συγγραφέα, τον γονέα, το πρότυπο και τη δυνατότητα σχολιασμού μίας ή πολλαπλών σελίδων.

Προσθεσε νεο

Προσθέστε νέες σελίδες στο ιστολόγιό σας.

Αναρτήσεις εναντίον σελίδων

Technorati WP κατάταξη
8 από τα 100 κορυφαία ιστολόγια σύμφωνα με Technorati διαχειρίζονται με WordPress

Το περιεχόμενο του ιστολογίου σας θα εμφανίζεται σε σελίδες και δημοσιεύσεις. Ενώ έχουν ομοιότητες, εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και έχουν διαφορετικές συμπεριφορές.

Και οι δύο έχουν τα ακόλουθα κοινά:

 • Ένας τίτλος / επικεφαλίδα και συγκεκριμένο περιεχόμενο.
 • Μετα-πληροφορίες (συγγραφέας, ημερομηνία δημοσίευσης κ.λπ.).
 • Μπορούν να προστεθούν, να διαγραφούν, να ενημερωθούν ή να τροποποιηθούν.
 • Θα είναι διαθέσιμα για όλους ή μόνο περιορισμένο αριθμό χρηστών βάσει της επιλογής σας των ρυθμίσεων.
 • Μπορούν να περιέχουν οτιδήποτε, από απλό κείμενο έως περιεχόμενο πλούσιο σε πολυμέσα (βίντεο, ήχος, φωτογραφία, συνδέσμους κ.λπ.).
 • Μπορούν να τροποποιηθούν ή να επεκταθούν μέσω προσθηκών.
 • Τι ξεχωρίζει τις αναρτήσεις και τις σελίδες:

  Οι σελίδες γενικά δεν αποτελούν μέρος του περιεχομένου του κύριου ιστολογίου σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ταξιδιωτικό ιστολόγιο, θα γράφετε αναρτήσεις για τα τελευταία σας ταξίδια. Θα κρατούσατε σελίδες για πράγματα που σχετίζονται με εσάς και το ιστολόγιο, όπως μια σελίδα με πληροφορίες για εσάς ή μια σελίδα με φόρμα επικοινωνίας για να επικοινωνήσετε μαζί σας.

  Οι αναρτήσεις αποτελούν μέρος του βασικού περιεχομένου του ιστολογίου σας. Θα εμφανίζονται ως νέες καταχωρίσεις στο ιστολόγιό σας και στη ροή RSS σας (Η Πλούσια Περίληψη Ιστοτόπου είναι μια τροφοδοσία ιστού που χρησιμοποιείται για τη διανομή πληροφοριών από το ιστολόγιό σας σε συνδρομητές.) Οι σελίδες θα εμφανίζονται μόνο όταν τους συνδέετε απευθείας και ποτέ στη ροή σας RSS.

WP σε νέους τομείς

Το 22% των νέων τομέων στις ΗΠΑ εκτελείται
με το WordPress

Σχόλια

Η δυνατότητα Σχόλια είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διαχείριση της αλληλεπίδρασης του αναγνώστη. Επιτρέπει στους αναγνώστες να προσθέτουν σχόλια για το θέμα, να κάνουν ερωτήσεις και να παρέχουν σχόλια. Επιτρέπει σε εσάς και τους αναγνώστες σας να παραμείνετε αφοσιωμένοι στην κοινότητα και να αλληλεπιδράσετε με τη συγκεκριμένη εξειδικευμένη αγορά σας. Τόσο οι δημοσιεύσεις ιστολογίου όσο και οι σελίδες μπορούν να δεχτούν σχόλια. Τα περισσότερα θέματα WordPress είναι εξοπλισμένα με λειτουργίες διάταξης σχολίων. Ωστόσο, εναπόκειται σε εσάς να επικοινωνήσετε με τους αναγνώστες σας και να τους ενθαρρύνετε να αφήνουν σχόλια στο ιστολόγιό σας. Ελέγχετε τακτικά νέα σχόλια. Εγκρίνετε τους αμέσως και απαντήστε σε τους όπως απαιτείται.
Στην ενότητα Σχόλια, θα έχετε τη δυνατότητα να εποπτεύετε σχόλια, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισής τους, της επισήμανσής τους ως ανεπιθύμητου ή της διαγραφής τους εντελώς.

Εμφάνιση

Εμφάνιση

Αυτό το μενού είναι όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας αλλαγής του σχεδιασμού και της διάταξης του ιστολογίου σας. Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε και να εγκαταστήσετε νέα θέματα και να κάνετε επιπλέον προσαρμογές στην εικόνα, τα χρώματα και το φόντο της κεφαλίδας του ιστολογίου σας.

Στο μενού Εμφάνιση, θα βρείτε τις ακόλουθες επιλογές: (Παρουσιάζουμε επιλογές που είναι συνήθως διαθέσιμες. Λάβετε υπόψη ότι οι επιλογές θα διαφέρουν, ανάλογα με το θέμα που επιλέγετε.)

Θέματα – Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε θέματα στο δίκτυο WordPress ή να εγκαταστήσετε θέματα που έχετε κατεβάσει από αλλού. Θα μιλήσουμε για την επιλογή θέματος στιγμιαία.

Διάγραμμα πίτας CMS

Παρακολουθήστε μια γρήγορη επίδειξη (2:05)

Προσαρμόστε – Ανάλογα με το θέμα που έχετε επιλέξει, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα Προσαρμογή για να κάνετε αλλαγές στη σχεδίαση του θέματος σε έναν οπτικό επεξεργαστή. Τα πράγματα που μπορούν να προσαρμοστούν περιλαμβάνουν: Τίτλος και ετικέτα, Χρώμα, Εικόνα φόντου, Στατική πρώτη σελίδα και Επιλεγμένο περιεχόμενο.

Παρακολουθήστε μια γρήγορη επίδειξη (1:51)

Widgets – Τα widget είναι κουτιά που μπορείτε να προσθέσετε σε διάφορες περιοχές του ιστολογίου WordPress. Ανάλογα με το θέμα που έχετε επιλέξει, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αρχική σελίδα, την κεφαλίδα, την πλευρική γραμμή και το υποσέλιδο. Η προσθήκη γραφικών στοιχείων είναι μια απλή εργασία και λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια εμπειρία δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης. Τα Widget μπορούν να παρουσιάσουν συνδέσμους κοινωνικών μέσων, μια γραμμή αναζήτησης, συνδέσμους συνδρομής, σχετικά με το κείμενο για το ιστολόγιο, τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, τα πιο πρόσφατα σχόλια, τους συνδέσμους προς άλλα ιστολόγια που σας αρέσουν και άλλα.

Παρακολουθήστε μια γρήγορη επίδειξη (2:09)

Μενού – Ανάλογα με το θέμα που έχετε επιλέξει, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ή περισσότερα μενού που θα εμφανίζονται οριζόντια στην κεφαλίδα σας.

WP μεταφράσεις
56 – τον αριθμό των επίσημων μεταφράσεων του WordPress

Παρακολουθήστε μια γρήγορη επίδειξη (2:40)

Επί κεφαλής – Ανάλογα με το θέμα που έχετε επιλέξει, μπορείτε να ανεβάσετε ένα γραφικό σε συγκεκριμένο μέγεθος (καθορίζεται από το θέμα σας) το οποίο θα εμφανίζεται στην κορυφή του ιστολογίου σας.

Παρακολουθήστε μια γρήγορη επίδειξη (1:18)

Ιστορικό – Ανάλογα με το θέμα που έχετε επιλέξει, μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα φόντου ή να ανεβάσετε τη δική σας εικόνα φόντου.

Ιστοσελίδες WP
297.629 του κορυφαίου 1Μ οι ιστότοποι χρησιμοποιούν το WordPress

Παρακολουθήστε μια γρήγορη επίδειξη (1:12)

Συντάκτης – Ο συντάκτης είναι για προχωρημένους χρήστες και περιλαμβάνει γνώσεις κώδικα. Σας δίνει την επιλογή επεξεργασίας κώδικα θέματος για συγκεκριμένες λειτουργίες και αλλαγές στο σχεδιασμό. Επειδή οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν αμέσως τυχόν αλλαγές που αποθηκεύετε στον κώδικα του θέματος, είναι συνήθως ασφαλέστερο να επεξεργάζεστε αντίγραφα των αρχείων σας εκτός σύνδεσης, να δοκιμάζετε και να μεταφορτώνετε τις αλλαγές σας όταν επαληθεύονται. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας της τρέχουσας έκδοσης του ιστολογίου σας πριν από την επεξεργασία των αρχείων σας. Εάν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε πάντα να ανεβάσετε μια προηγούμενη έκδοση του κώδικα για να το διορθώσετε.

Παρακολουθήστε μια γρήγορη επίδειξη (1:16)

Προηγμένες προσαρμογές

Προηγμένες προσαρμογές

Τώρα, ας δούμε τις περιοχές στον πίνακα ελέγχου του WordPress όπου μπορείτε να κάνετε τις περισσότερες από τις προσαρμογές σας.

Πρόσθετα

Οι προσθήκες είναι ομαδοποιημένα κομμάτια κώδικα που επηρεάζουν τον τρόπο εμφάνισης ή αίσθησης του ιστολογίου σας. Μπορούν να προσθέσουν νέα λειτουργικότητα στο ιστολόγιό σας, να επεκτείνουν τις δυνατότητες του θέματος σας και να προσαρμόσουν το ιστολόγιό σας στο σύνολό τους ή εν μέρει.

Ενώ η πλειονότητα των προσθηκών είναι δωρεάν, υπάρχουν πολλά που προσφέρονται έναντι αμοιβής με βάση τη μοναδική λειτουργικότητά τους.

Λίστα των καλύτερων προτεινόμενων προσθηκών για νέους bloggers

Λήψεις WP
Λήφθηκαν προσθήκες WordPress.org 1 δισεκατομμύριο συνολικές λήψεις, και καταμέτρηση

Για να εξοικονομήσετε χρόνο, επιλέξαμε ορισμένα σημαντικά πρόσθετα για τις άμεσες ανάγκες σας στο blogging. Καλύπτουν πολλές πτυχές της εμπειρίας σας στο blogging, ενισχύουν τη λειτουργικότητα του ιστολογίου σας και το καθιστούν πιο επαγγελματικό και ελκυστικό για τους αναγνώστες σας.

Google Analytics – Η κορυφαία επιλογή όσον αφορά την παρακολούθηση και ανάλυση της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας.

Φόρμα επικοινωνίας 7 – Φόρμα επικοινωνίας με ευέλικτες επιλογές email.

Πρόσθετα WP
40.000+ προσθήκες WordPress στον επίσημο κατάλογο και καταμέτρηση

Σύστημα σχολιασμού Disqus – Μια εναλλακτική λύση στο βασικό σύστημα σχολίων WordPress με προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης και σχολίων.

Yoast SEO – Μια ολοκληρωμένη προσθήκη SEO για το ιστολόγιό σας. Το καλύτερο εκεί έξω δωρεάν.

WP Super Cache – Βοηθά στον χρόνο φόρτωσης του ιστολογίου WordPress.

Akismet – Προστασία από ανεπιθύμητα σχόλια (δεν θα το χρειαστείτε αν πάτε με το Disqus για σχόλια).

Αναζητήσεις CodeCanyon
Στο CodeCanyon, Το 80% των αναζητήσεων εστιάζονται σχετικά με τη λειτουργικότητα (δηλαδή ρυθμιστικά, φόρμες, ημερολόγια)

YARPP – Δημιουργεί μια λίστα σχετικών αναρτήσεων στο τέλος κάθε μιας από τις αναρτήσεις σας αυτόματα για να ενθαρρύνει τους χρήστες να συνεχίσουν να περιηγούνται στον ιστότοπό σας.

Authors Widget – Ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφανίζονται πολλοί συγγραφείς και η δραστηριότητά τους επιτόπου.

Πρόσθετες επιλογές μενού

Χρήστες

Χρήστες

Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να προσθέσετε νέους χρήστες στο ιστολόγιό σας στο WordPress, να προσαρμόσετε το δικό σας προφίλ χρήστη και να επεξεργαστείτε χρήστες που έχετε προσθέσει στο ιστολόγιό σας στο WordPress. Μπορείτε να εκχωρήσετε σε κάθε χρήστη τους ακόλουθους ρόλους:

Διαχειριστής

Δυνατότητα εκτέλεσης όλων των ενεργειών στο ιστολόγιο. Αυτό πρέπει να δεσμευτεί για εσάς ως κάτοχος του ιστότοπου και μόνο για όσους εμπιστεύεστε πολύ με το ιστολόγιό σας, καθώς έχουν τη δύναμη να κάνουν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του κλειδώματος από τον δικό σας ιστότοπο.

Συντάκτης

Πρόσβαση και επεξεργασία όλων των αναρτήσεων, σελίδων, σχολίων, κατηγοριών, ετικετών και συνδέσμων.

Συντάκτης

Δημοσίευση και επεξεργασία άρθρων, αναρτήσεων και μεταφόρτωσης μέσων.

Συνεισφέρων

Γράψτε και επεξεργαστείτε δικές σας αναρτήσεις, αλλά δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε χωρίς συγκατάθεση.

Συνδρομητής

Μπορεί να διαβάσει και να σχολιάσει μόνο δημοσιεύσεις ή σελίδες

Εργαλεία

Εργαλεία

Με εργαλεία μπορείτε να εκτελέσετε κάποιες εκτεταμένες εργασίες στο ιστολόγιό σας WordPress.

Διαθέσιμα εργαλεία

Αυτή η ενότητα συνοδεύεται από προεγκατεστημένη επιλογή που ονομάζεται “Press This” που παρέχει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να κλιπ κειμένου, εικόνων και βίντεο από οποιονδήποτε ιστότοπο και να τα μοιραστείτε στο ιστολόγιό σας. Στην ενότητα “Πατήστε αυτό” υπάρχει επίσης ένας μετατροπέας κατηγοριών σε ετικέτες.

Εργαλείο εισαγωγής

Επιτρέπει την εισαγωγή δεδομένων από άλλες πλατφόρμες blogging στο WordPress.

Εργαλείο εξαγωγής

Επιτρέπει την εξαγωγή περιεχομένου ιστολογίου που μπορεί αργότερα να εισαχθεί σε νέα εγκατάσταση του WordPress. Είναι ένας πολύ χρήσιμος τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του περιεχομένου του ιστολογίου σας.

Ρυθμίσεις

Ρυθμίσεις

Αυτό το μενού περιέχει όλες τις επιλογές ρυθμίσεων για τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Γενικός

Διαμορφώστε τις βασικές επιλογές για τον ιστότοπό σας στο WordPress, όπως το όνομα, την περιγραφή, τη διεύθυνση URL, τη ζώνη ώρας, τη μορφή ημερομηνίας και το κύριο email διαχειριστή.

Γραφή

Ορίστε προεπιλεγμένες κατηγορίες και μορφές ανάρτησης για το περιεχόμενό σας. Το WordPress θα εκχωρήσει αυτόματα μια κατηγορία και μορφή εάν δεν το κάνετε.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Ορίστε την αρχική σελίδα για τον ιστότοπό σας (είτε μια στατική σελίδα είτε τις τελευταίες αναρτήσεις ιστολογίου), τον αριθμό των αναρτήσεων ιστολογίου στην αρχική σελίδα και τα αρχεία σας, τον αριθμό των στοιχείων στη ροή RSS και εάν θέλετε να εμφανίσετε την πλήρη ανάρτηση ή ένα περίληψη στη ροή RSS.

Συζήτηση

Ελέγξτε τον τρόπο λήψης σχολίων στο ιστολόγιό σας. Η βέλτιστη ρύθμιση είναι η εποπτεία όλων των δημιουργών νέων σχολίων και η αυτόματη έγκριση σχολίων από προηγούμενους εγκεκριμένους συντάκτες σχολίων. Επίσης, κρατήστε μετριοπαθώς τα σχόλια με πολλούς συνδέσμους, καθώς αυτό είναι ένα σημάδι spammer.

Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Προσαρμόστε τα προεπιλεγμένα μεγέθη για εικόνες που ανεβαίνουν στο ιστολόγιό σας.

Μόνιμοι σύνδεσμοι

Προσαρμόστε τη δομή URL για το ιστολόγιό σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να έχετε μια δομή που επιτρέπει την ενσωμάτωση λέξεων-κλειδιών από τους τίτλους της σελίδας σας στη σελίδα σας, γνωστή και ως δομή ονόματος ανάρτησης.

Χρήσιμοι πόροι για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε και να αναπτύξετε το ιστολόγιό σας:
 • Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο
 • Πώς να γράψετε και να δημιουργήσετε υπέροχο περιεχόμενο ιστολογίου
 • Πώς να προωθήσετε το ιστολόγιό σας και το περιεχόμενό του
 • Πώς να κερδίσετε χρήματα από το ιστολόγιό σας
 • Καλύτερα εργαλεία και πόροι Blogging
 • Επιλέξτε έναν οδηγό ονόματος τομέα
 • Οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων 2019

συμπέρασμα

Να θυμάστε ότι θα πρέπει να επισκεφθείτε και να μάθετε για κάθε ενότητα του Πίνακα ελέγχου σας και να εξοικειωθείτε με τις επιλογές διαχείρισης. Αυτό θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε το σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την προσωπικότητα του ιστολογίου σας. Μόλις ξέρετε τι χρειάζεται για να προσαρμόσετε το ιστολόγιό σας, κάντε τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να το ξεχωρίσετε και να ευχαριστήσετε τους αναγνώστες σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked