Πώς να ξεκινήσετε ένα Podcast

Εάν θελήσατε ποτέ να ξεκινήσετε ένα podcast, τώρα θα ήταν η ιδανική στιγμή για να το κάνετε. Το μέσο είναι πιο ζεστό από ποτέ και συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Επιπλέον, οι άνθρωποι προτιμούν να ακούνε περιεχόμενο ήχου από το να το διαβάζουν.


Αναρωτιέστε πώς να ξεκινήσετε ένα podcast; Εχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να ξεκινήσετε ένα podcast, δηλαδή να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, να συνδεθείτε με άτομα στη θέση σας, να δημιουργήσετε μια σχέση με το κοινό σας και την αυτοεκπλήρωση, για να αναφέρουμε μερικά.

Από τον Ιανουάριο του 2020, υπάρχουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο podcast, με περισσότερα από 30 εκατομμύρια επεισόδια podcast να τα ακούσετε. Αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι εκφοβιστικοί, αλλά οπλισμένοι με τα σωστά εργαλεία και πληροφορίες, δεν θα είναι δύσκολο για εσάς να δημιουργήσετε μια θέση για τον εαυτό σας στο podcasting.

Πολλές εταιρείες δημιουργούν ένα podcast για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Αλλά φυσικά, ορισμένα podcast πετυχαίνουν, ενώ άλλα δεν είναι γνωστά στον κλάδο. Η ποιότητα της εκπομπής σας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι ακροατές αναζητούν μια συναρπαστική και διασκεδαστική εκπομπή που τους κάνει να επιστρέφουν σε αυτό κάθε εβδομάδα για το τελευταίο επεισόδιο – παραδώστε το και μπορείτε εύκολα να κερδίσετε χρήματα και να βρείτε κύρος με το podcasting.

Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός «πώς να δημιουργήσετε ένα podcast» για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, μαζί με μερικές συμβουλές, για να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο podcast. Ακολουθεί μια λίστα βημάτων για να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι podcasting φέτος.

Contents

Πώς να ξεκινήσετε ένα podcast σε 9 εύκολα βήματα

 • Βήμα 1: Επιλέξτε ένα θέμα που σας αρέσει
 • Βήμα 2: Επιλέξτε έναν τίτλο podcast
 • Βήμα # 3: Γράψτε μια καλή περιγραφή
 • Βήμα # 4: Δημιουργήστε το έργο τέχνης σας
 • Βήμα # 5: Προγραμματίστε τα επεισόδια σας
 • Βήμα # 6: Επιλέξτε τον πάροχο φιλοξενίας podcast
 • Βήμα # 7: Προετοιμάστε και πραγματοποιήστε μια εγγραφή
 • Βήμα # 8: Δημοσίευση ενός επεισοδίου
 • Βήμα # 9: Υποβολή στους καταλόγους

Για να παραλείψετε τη βασική εισαγωγή, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Μεταβείτε στην ενότητα “Βήμα 1: Επιλέξτε ένα θέμα που σας αρέσει”

3 Κοινοί μύθοι podcasting

Η εκκίνηση ενός podcast μπορεί να είναι τρομακτική. Έτσι, για να χαλαρώσετε το μυαλό σας, ας ξεφορτωθούμε τους τρεις πιο συνηθισμένους μύθους podcasting που εμποδίζουν τους ανθρώπους να κάνουν podcast.

Το Podcasting είναι ακριβό

Τα podcast είναι δωρεάν για δημιουργία και ακρόαση. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε το καλύτερο λογισμικό εγγραφής podcast ή τον πιο ακριβό εξοπλισμό για να ξεκινήσετε την καριέρα σας στο podcasting. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε σύντομα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρόφωνο, ακουστικά και λογισμικό επεξεργασίας ήχου, για να δημιουργήσετε ένα ποιοτικό podcast. Όταν αρχίσετε να αποκτάτε μεγαλύτερη εμπειρία ή το podcast σας αρχίζει να προσελκύει μεγαλύτερο κοινό, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε καλύτερο εξοπλισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας όπως το Audacity και να επιλέξετε μια δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενίας podcast για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας χωρίς να σπάσετε την τράπεζα.

Για να κάνετε podcast πρέπει να είστε τεχνικός

Καθόλου. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός τεχνολογίας για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε ένα podcast. Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία, τα smartphone και οι υπολογιστές μας μπορούν σχεδόν να κάνουν τα πάντα για εμάς. Για αρχάριους, η δημιουργία ενός podcast δεν είναι τόσο δύσκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να εξοικειωθείτε με τα gadget σας και να πάτε! Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για τη διαδικασία και να δημιουργήσετε μια λίστα με βασικά στοιχεία πριν κάνετε ένα podcast.

Κανείς δεν θα ακούσει το podcast σας

Δεν πρέπει να ξεκινήσετε podcasting με τον μοναδικό λόγο να συγκεντρώσετε ένα τεράστιο κοινό. Αν αυτός είναι ο στόχος του podcast σας – να προσελκύσετε περισσότερους ακροατές και να κερδίσετε – τότε προετοιμάζεστε για απογοήτευση. Πρέπει να είστε παθιασμένοι με το podcast σας και να είστε ενθουσιασμένοι που μοιράζεστε τις γνώσεις και τις ιδέες σας με τον κόσμο. Μην αφήσετε τον φόβο να μην φτάσετε σε περισσότερους ανθρώπους να σας εμποδίσουν να κάνετε κάτι για το οποίο είστε ενθουσιασμένοι. Καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια στα podcast σας και παρέχοντας χρήσιμο περιεχόμενο, μπορείτε να συγκεντρώσετε μεγαλύτερο κοινό σε χρόνο μηδέν.

Ένα γρήγορο πρόγραμμα εκκίνησης – Πώς να ξεκινήσετε το δικό σας podcast

Όλα τα πράγματα που λαμβάνονται υπόψη, υπάρχουν τέσσερα απλά βήματα για να ξεκινήσετε ένα podcast. Θα εξηγήσω αυτά τα βήματα με περισσότερες λεπτομέρειες λίγο αργότερα, αλλά προς το παρόν, εξοικειωθείτε με αυτά τα βήματα. Μόλις τα καταφέρετε, θα μπορείτε να ξεκινήσετε το podcast σας μέσα σε λίγες μέρες, ίσως και μερικές ώρες.
Ακολουθούν ορισμένα βασικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε με ακρίβεια πώς λειτουργούν τα podcast:

Ξεκινήστε με την προετοιμασία

Πολύ πριν μπείτε στην πραγματική παραγωγή και την τεχνική εργασία, μάθετε τι θα είναι το podcast σας. Επίσης, επιλέξτε έναν κατάλληλο τίτλο, θέμα και μορφή ακριβώς στην αρχή.

Καταγράψτε το επεισόδιο / αρχείο ήχου

Κάθε επεισόδιο της εκπομπής σας θα είναι ένα ξεχωριστό αρχείο ήχου που μπορεί να διατίθεται σε διάφορες μορφές. Το MP3 είναι η καλύτερη επιλογή καθώς προσφέρει ισορροπία μεταξύ ποιότητας και μεγέθους αρχείου.

Ανεβάστε αρχεία στη φιλοξενία podcast και λάβετε τη ροή RSS

Ο κεντρικός υπολογιστής podcast είναι ο μεσάζων μεταξύ του podcast και του κοινού σας. Αφού δώσετε την περιγραφή και δημοσιεύσετε το σχετικό έργο τέχνης, το podcast δημοσιεύεται στην υπηρεσία φιλοξενίας. Θα λάβετε τον σύνδεσμο ροής RSS του podcast σας από τον κεντρικό υπολογιστή.

Υποβάλετε τη ροή RSS σας στους καταλόγους podcast

Για να αποκτήσετε έκθεση και κοινό για το podcast σας, μπορείτε να διανείμετε το δημοσιευμένο αρχείο ήχου (RSS feed) σε διαφορετικούς καταλόγους podcast, όπως το Spotify, το iTunes κ.λπ., όπου οι συνδρομητές μπορούν να τα δουν απευθείας.

Πώς λειτουργούν τα podcast

Βήμα 1: Επιλέξτε ένα θέμα που σας αρέσει

Ακριβώς όπως το blogging, πρέπει να επιλέξετε μια θέση για το podcast σας που παρέχει πληροφορίες που έχουν μεγάλη ζήτηση με τους ακροατές. Πριν όμως επιλέξετε ένα θέμα, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι ακροατές χρησιμοποιούν podcast για συμβουλές από ειδικούς και πρέπει να έχετε καλή γνώση της θέσης σας. Έτσι, ενώ κάνετε καταιγισμό ιδεών για ένα μοναδικό θέμα, πρέπει να λάβετε υπόψη τα πάθη σας, να σκεφτείτε ποιος θα είναι το κοινό σας και τον τύπο της εκπομπής που θα απολαύσουν. Η συλλογισμός τέτοιων ερωτήσεων και η εκπόνηση ενός σχεδίου για το καθένα θα σας δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων podcasters – και μπορεί να βοηθήσει στην επέκταση του κοινού.

Μόλις καθορίσετε τη συγκεκριμένη θέση στην οποία θέλετε να μιλήσετε, είστε ένα βήμα πιο κοντά για να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο podcast.

Βήμα 2: Επιλέξτε έναν τίτλο podcast

Ένας τίτλος podcast μπορεί να βοηθήσει τον ακροατή να προβλέψει το περιεχόμενο και τον σκοπό του podcast σας. Σας προτείνουμε να σκεφτείτε να επιλέξετε έναν τίτλο για το podcast σας.

Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε έναν τίτλο που ταιριάζει καλύτερα στο κοινό σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανταλλαγή απόψεων για τον τέλειο τίτλο. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να κάνετε ένα podcast άμεσα διαθέσιμο στους ακροατές; Πρέπει να συμπεριλάβετε βασικές φράσεις που σχετίζονται με τον τίτλο. Αυτό θα βοηθήσει το podcast σας να γίνει πιο ορατό στις μηχανές αναζήτησης. Ο τίτλος πρέπει επίσης να είναι κατάλληλος για λαβές κοινωνικών μέσων και το όνομα τομέα του podcast σας, έτσι ώστε οι ακροατές σας να μπορούν να σας βρίσκουν εύκολα στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες podcast.

Υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές για να επιλέξετε έναν τίτλο για το podcast σας.

Το έξυπνο όνομα

Πρέπει να σκεφτείτε έναν κατάλληλο τίτλο για την παράστασή σας που είναι πιασάρικος αλλά κατανοητός ταυτόχρονα. Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να το εντοπίζουν όταν αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το θέμα που έχετε επιλέξει. Πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να ενσωματώσετε μια περιγραφή στον τίτλο, καθώς χωρίς εξαιρετικό περιεχόμενο, δεν θα υπάρχει κανένα σημείο τίτλου, ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι.

Το περιγραφικό όνομα

Σημαίνει ότι μπορείτε απλά να ονομάσετε την παράσταση για το τι αφορά. Για παράδειγμα, ένα podcast ενός προσωπικού εκπαιδευτή θα μπορούσε να ονομαστεί “The Fitness Podcast”, το οποίο επισημαίνει τέλεια τη θέση του podcast. Αλλά πρέπει να αποφύγετε τη χρήση μεγάλων ονομάτων επειδή θα λέτε το όνομα αρκετά συχνά στο podcast σας.

Χρησιμοποιώντας το όνομά σας

Αυτή είναι η τέλεια μέθοδος για την ονομασία του podcast σας, αλλά μόνο αν έχετε ήδη μεγάλο κοινό. Εάν το podcast σας βασίζεται σε οποιοδήποτε ιστορικό θέμα και χρησιμοποιείτε το όνομά σας στον τίτλο, το κοινό θα σκεφτεί ποιος είναι αυτός; Και προχωρήστε από το podcast σας.

Βήμα # 3: Γράψτε μια καλή περιγραφή

Πρέπει να γράψετε μια περιγραφική παράγραφο για το περιεχόμενο της εκπομπής σας για να προσελκύσετε τους ακροατές. Αυτό θα τους βοηθήσει να αποφασίσουν αν θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση και να παραμείνουν.

Στην περιγραφή, θα έχετε απόλυτη ελευθερία να παίζετε με λέξεις-κλειδιά και φράσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει το κοινό-στόχος σας για να βρείτε ένα podcast στην εξειδικευμένη θέση / θέμα σας. Οι περιγραφές θα πρέπει να είναι ελκυστικές, ώστε το κοινό σας να αισθάνεται υποχρεωμένο να κάνει κλικ και να ακούσει το podcast σας. Πρέπει να ξεκινήσετε με κάτι που έχει σημασία για το κοινό σας παρέχοντας λίγες πληροφορίες στην περιγραφή, μετά την οποία θα πρέπει να είναι περίεργοι να καθίσουν σε ολόκληρο το podcast. Ή μπορείτε να μιλήσετε για τον εαυτό σας και να τους καταστήσετε προφανές ότι είστε κάποιος που αξίζει να ακούσετε. Είστε ελεύθεροι να προσθέσετε διαπιστευτήρια ή οποιαδήποτε άλλη απόδειξη που δείχνει την εξουσία σας σε ένα θέμα. Και μη διστάσετε να μοιραστείτε τα διαπιστευτήριά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν είναι άξια.

Μπορείτε να γράψετε μια περιγραφή για το podcast σας, έτσι ώστε να έχετε αρκετό χώρο για να γράψετε τι είναι το podcast σας και γιατί αξίζει.

Βήμα # 4: Δημιουργήστε το έργο τέχνης σας

Το podcast θα απαιτεί κάποιο έργο τέχνης ή μια τετράγωνη εικόνα που αντιπροσωπεύει την εκπομπή σας και τη θέση στην οποία ανήκει. Αν και τα περισσότερα podcast βρίσκονται στο μέσο ήχου, το οπτικό μέσο είναι εξίσου σημαντικό.

Αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει το κοινό σας στον κατάλογο podcasting, προτού επιλέξετε να ακούσετε οποιοδήποτε από τα περιεχόμενά σας. Το έργο τέχνης ή το λογότυπό σας είναι το πρόσωπο του podcast σας. Γι ‘αυτό, βεβαιωθείτε ότι τραβά την προσοχή των ακροατών σας και σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό. Εάν σκέφτεστε να βάλετε την εκπομπή σας στα Apple Podcasts, η εικόνα θα της δώσει καλύτερη πιθανότητα να εμφανιστεί στην εξαιρετικά ορατή ενότητα του iTunes, δηλαδή στην ενότητα “Τι είναι ζεστό”. Το λογότυπο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1400 x 1400 pixel και μέγιστο μέγεθος 3000 x 3000 pixel σε μορφή JPEG ή PNG. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας για κινητές συσκευές συμπιέζοντας τα αρχεία εικόνας.

Έτσι, επενδύστε σε ένα καλό λογότυπο για την εκπομπή σας για να προσελκύσετε περισσότερα άτομα στο κανάλι σας.

Βήμα # 5: Προγραμματίστε τα επεισόδια σας

Ο προ-προγραμματισμός είναι ουσιαστικό μέρος του podcasting, καθώς η δημιουργία τους μπορεί να είναι μια πολύ αγχωτική διαδικασία. Κάθε podcast πρέπει να είναι προ-προγραμματισμένο με μια προσαρμοσμένη προσέγγιση για να βεβαιωθείτε ότι η ποιότητα παραμένει συνεπής σε ολόκληρη την εκπομπή.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον προγραμματισμό ενός επεισοδίου για το podcast σας:

Επιλέξτε ένα θέμα podcast

Πρέπει να είστε παθιασμένοι με το θέμα του podcast που επιλέγετε, ώστε να παρέχει αξία στο κοινό. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο γνώσεων ή εμπειρογνωμοσύνης σε αυτήν τη συγκεκριμένη θέση για την αγορά του podcast σας με τον σωστό τρόπο.

Για να επιλέξετε ένα θέμα για το οποίο θέλετε να μιλήσετε, θα πρέπει να έχετε μια γενική ιδέα για το τι σκοπεύετε να συζητήσετε. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για αυτό το θέμα, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα του podcast. Μπορείτε να ερευνήσετε άλλα podcast ακούγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα και να μάθετε για μια συγκεκριμένη θέση, τον τόνο που επιλέγουν να υιοθετήσουν τα περισσότερα podcasters και την ποιότητα ήχου που στοχεύουν. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τα δημοφιλή θέματα και να στοχεύσετε στην επίλυση αυτών για να παραδώσετε αυτό που ακριβώς θέλει το κοινό σας.

Επιλέξτε μια μορφή podcast

Η δομή του podcast σας είναι κρίσιμη. Ακολουθούν μερικές μορφές podcast για να διαλέξετε:

 • Στυλ συνέντευξης – Είναι η πιο δημοφιλής μορφή στις μέρες μας, καθώς κάθε επεισόδιο εισάγει τον ακροατή σε συναρπαστικά και εμπνευσμένα άτομα από μια συγκεκριμένη θέση. Αυτή η μορφή είναι γενικά χωρίς εγγραφή και ελεύθερη ροή και απαιτεί ελάχιστη επεξεργασία.
 • Εμφανίζονται νέα και τρέχοντα γεγονότα – Η μορφή εστιάζει σε αθλήματα, πολιτική, τεχνολογία ή οποιοδήποτε άλλο καυτό θέμα που σας επιτρέπει να παρέχετε ασταμάτητα νέο περιεχόμενο στους ακροατές σας.
 • Σόου πολλαπλών οικοδεσποτών – Ένα podcast με περισσότερα από δύο άτομα δημιουργεί ίντριγκα και μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό με έναν συνομιλητικό τόνο. Θα υπάρξει λιγότερη πίεση σε εσάς, καθώς η ευθύνη της παρουσίασης εξαιρετικού περιεχομένου στο κοινό σας κατανέμεται μεταξύ όλων των φιλοξενούμενων.
 • Σόλο στυλ – Σε αυτά τα podcast, μπορείτε να πείτε μια ιστορία σε κάθε επεισόδιο που σχετίζεται με το θέμα του podcast σας. Θα μπορούσε να είναι σε οποιοδήποτε τόνο εφόσον το περιεχόμενο είναι εκπαιδευτικό ή παρακινητικό. Προσκαλώντας περιστασιακά έναν επισκέπτη στην εκπομπή, μπορείτε να προσελκύσετε το κοινό και να τον εμπλέξετε στο podcast σας.

Προσδιορίστε το μήκος του podcast

Πρέπει να σεβαστείτε τον χρόνο του κοινού σας και να ορίσετε ένα εύλογο μήκος επεισοδίου που να είναι συνεπές σε όλη τη σειρά.

Τα είκοσι λεπτά είναι γενικά το ιδανικό μήκος επεισοδίου για ένα podcast, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι ακούνε podcast ενώ μετακινούνται από και προς την εργασία. Αλλά αν το κοινό σας θέλει περισσότερα, μπορείτε να αξιολογήσετε τα στατιστικά και να τροποποιήσετε τη διάρκεια του podcast σας. Για να κρατήσετε το κοινό γοητευμένο, επιλέξτε μια διασκεδαστική μορφή όπως η συνέντευξη διαφορετικών ατόμων ή η υιοθέτηση διαφορετικού ρυθμού για το podcast σας. Προσθέτοντας ποικιλία στο podcast σας, η διάρκεια ενός επεισοδίου δεν θα έχει σημασία αφού το κοινό σας θα απολαύσει το περιεχόμενό σας. Το μόνο πράγμα που καθορίζει τη διάρκεια ενός επεισοδίου είναι η φύση και η ποιότητα του podcast σας. Λοιπόν, σκεφτείτε το πριν αποφασίσετε για πόσο καιρό θα είναι κάθε επεισόδιο.

Πρόγραμμα podcast

Αυτό θα καθορίσει τη συχνότητα με την οποία δημοσιεύετε νέα επεισόδια. Είναι απαραίτητο για την επιτυχία του podcast σας, καθώς επιτρέπει στο κοινό σας να παραμείνει συνδεδεμένο και να περιμένει ανυπόμονα το επόμενο επεισόδιο.

Στατιστικά δείχνουν ότι ένα podcast που παρουσιάζει νέες εκπομπές εβδομαδιαίως αυξάνεται με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από εκείνο που δημοσιεύει σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Επομένως, πρέπει να παράγετε φρέσκο ​​υλικό τακτικά για να ικανοποιήσετε τις προσδοκίες του κοινού σας. Πρέπει επίσης να ακολουθήσετε ένα ημερολόγιο που σας βοηθά να οργανώσετε το περιεχόμενό σας για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις του κοινού σας.

Βήμα # 6: Επιλέξτε τον πάροχο φιλοξενίας podcast

Για να κάνετε το δικό σας podcast ορατό στον ψηφιακό χώρο, πρέπει να εγγραφείτε σε μια εταιρεία φιλοξενίας. Πρόκειται για πλατφόρμες που αποθηκεύουν τα αρχεία σας και παρέχουν πρόσβαση στους ακροατές σας, για λήψη και εγγραφή στο podcast σας.

Οι πλατφόρμες φιλοξενίας podcast παρέχουν διαφορετικές δυνατότητες και επιλογές, αλλά ακολουθούν μια παρόμοια μέθοδο για την αποθήκευση αρχείων ήχου. Για να επιλέξετε τη σωστή υπηρεσία, πρέπει να αξιολογήσετε πέντε κριτήρια που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του podcast σας. Αυτές περιλαμβάνουν δυνατότητες αποθήκευσης, ενοποιήσεις ιστότοπων, αναλυτικά στοιχεία κοινού, υποστήριξη δημιουργίας εσόδων και λειτουργίες κοινής χρήσης. Το κόστος και το κόστος συνδρομής κάθε υπηρεσίας φιλοξενίας διαφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες που παρέχει. Για προνόμια όπως απεριόριστος χώρος αποθήκευσης ή τομέα διαδικτύου, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα από το συνηθισμένο τέλος.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες επιλογές για το podcast σας:

BuzzSprout

Αρχική σελίδα BuzzSprout

Είναι η καλύτερη πλατφόρμα φιλοξενίας podcast εκεί έξω, η οποία διευκολύνει όλα τα νέα podcasters. Διαθέτει έναν απλό πίνακα ελέγχου και διεπαφή που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε και να εκτελέσετε το podcast σας σε χρόνο μηδέν.

Το BuzzSprout διαθέτει όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε για να διαφημίσετε το περιεχόμενό σας στο Διαδίκτυο. Το βασικό του πρόγραμμα ξεκινά από 12 $ το μήνα και προσφέρει επίσης μια δωρεάν επιλογή φιλοξενίας επεισοδίων για 90 ημέρες.

PodBean

Αρχική σελίδα PodBean

Είναι μια άλλη λύση podcasting με ιδανικά εργαλεία για να σας βοηθήσει σε όλα τα στάδια της παραγωγής podcast. Με εξαιρετικά σχέδια τιμολόγησης και εύχρηστες δυνατότητες για νέα podcasters, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτήν την υπηρεσία.

Με 9 $ ανά μήνα που χρεώνεται ετησίως, αποκτάτε πρόσβαση σε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης, τομέα ιστότοπου, ολοκληρωμένα αναλυτικά στοιχεία ακροατή και εφαρμογή iPhone ή Android.

Τρανζίστορ

Αρχική σελίδα τρανζίστορ

Είναι μια σχετικά νέα εταιρεία φιλοξενίας podcast, αλλά έχει κάνει αρκετά όνομα για τον εαυτό της σε χρόνο μηδέν. Εκτός από τη φιλοξενία των αρχείων ήχου, διαθέτει εξαιρετικά εργαλεία για δημιουργία εσόδων και αναλυτικών στοιχείων. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να φιλοξενήσετε πολλά podcast, να προσαρμόσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής σας και να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο.

Με την κύρια εστίαση του τρανζίστορ στην αύξηση του κοινού σας, σας επιτρέπει να εισαγάγετε το podcast σας από μια διαφορετική πλατφόρμα podcasting χωρίς καμία δυσκολία. Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τις δυνατότητές τους με μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, μετά την οποία χρεώνει τους χρήστες 19 – 99 $ ανά μήνα.


Μη διστάσετε να δείτε τον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας podcast εάν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερες επιλογές.

Βήμα # 7: Προετοιμάστε και πραγματοποιήστε μια εγγραφή

Η εγγραφή podcast υψηλής ποιότητας απαιτεί προσπάθειες και προετοιμασία τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη ρύθμιση ήχου / βίντεο για ένα podcast.

Προετοιμασία ενός σχεδίου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ένα σχέδιο για το περιεχόμενό σας. Πρέπει να προσεγγίσετε το podcast με την πεποίθηση για να το κάνετε ολοκληρωμένο με ποιοτικές πληροφορίες που διατηρούν το κοινό σας αφοσιωμένο.

Ανεξάρτητα από τη μορφή της εκπομπής σας, πρέπει να κατανοήσετε τον τύπο περιεχομένου που θέλει το κοινό σας. Στη συνέχεια, για κάθε επεισόδιο, πρέπει να αξιολογήσετε ποιες ερωτήσεις θέτουν οι ακροατές σας, ποια προβλήματα χρειάζονται να αντιμετωπίσουν και ποιες πληροφορίες δεν μπορούν να λάβουν πουθενά αλλού, αλλά το podcast σας. Αφού βρείτε λύσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, πρέπει να προετοιμάσετε ένα σενάριο για ολόκληρο το επεισόδιο.

Δημιουργία σεναρίου επεισοδίου

Οι podcasters συχνά δεν συμφωνούν για τη διαδικασία σύνταξης ενός σεναρίου για ένα podcast. Το αν πρέπει να είναι αναλυτικό ή να παρέχει μια απλή επισκόπηση εξαρτάται από το περιεχόμενο του podcast σας. Ένα λεπτομερές σενάριο μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα επεισόδιο με αξία που καλύπτει κάθε πράγμα με μικρές πιθανότητες σφάλματος. αφαιρεί συχνά τον αυθορμητισμό και αλλάζει τη μορφή του podcast σας.

Για ένα ελαφρύτερο σενάριο, αρκεί μια συλλογή από κουκκίδες για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό podcast. Αλλά το μειονέκτημα ενός ελαφρύτερου σεναρίου είναι ότι μπορεί να ξεχάσετε τα βασικά σημεία και να αρχίσετε να επαναλαμβάνετε τον εαυτό σας. Εάν μας ρωτήσετε, πιστεύουμε ότι μια απλή λύση είναι να ξεκινήσετε με ένα λεπτομερές σενάριο και να το περιορίσετε αργά για να το καταστήσετε πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό. Με την εξάσκηση, θα μπορείτε να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ του στυλ εγγραφής και του τύπου του σεναρίου που πρέπει να δημιουργήσετε.

Εξοπλισμός εγγραφής

Για να εγγράψετε ένα podcast υψηλής ποιότητας, χρειάζεστε τον καλύτερο εξοπλισμό εγγραφής podcast. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε για να δημιουργήσετε ένα podcast, χωρίς να ξοδέψετε τεράστια χρηματικά ποσά. Εδώ είναι όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ένα podcast:

 • Μικρόφωνο – Κάθε μικρόφωνο μπορεί να σας επιτρέψει να εγγράψετε το podcast, αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ποιότητας που πρέπει να τηρείτε για την παραγωγή εξαιρετικού περιεχομένου. Οι ακροατές μπορούν να πουν τη διαφορά μεταξύ χαμηλού και υψηλής ποιότητας μικροφώνου. Μπορείτε να αναζητήσετε μικρόφωνα στο Διαδίκτυο και να επιλέξετε ένα στον προϋπολογισμό σας. Για να διατηρήσετε τα πράγματα απλά, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα μικρόφωνο USB που μπορεί εύκολα να συνδεθεί στον υπολογιστή σας.
 • Ψηφιακές συσκευές εγγραφής – Αυτές οι συσκευές είναι χρήσιμες όταν εγγράφετε ένα podcast με άλλα άτομα προσωπικά, καθώς είναι δύσκολο να κάνετε εγγραφή με περισσότερα από ένα μικρόφωνα USB συνδεδεμένα σε έναν μόνο υπολογιστή. Τα αρχεία ήχου θα οργανώνονται αυτόματα και θα αποθηκεύονται σε μια κάρτα μνήμης, στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από τον υπολογιστή σας.
 • Υπολογιστή – Οποιοσδήποτε υπολογιστής με Windows ή Mac θα λειτουργήσει για εγγραφή, επεξεργασία και μεταφόρτωση του podcast. Εάν επιλέξετε να εγγράψετε απευθείας στον υπολογιστή σας, πρέπει να διαθέτει τις σωστές θύρες για μικρόφωνα USB.
 • Ακουστικά – Είναι ένα βασικό κομμάτι υλικού στη ρύθμιση podcast που σας βοηθά να ακούτε τις ηχογραφήσεις, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε τι ακριβώς ακούγεται. Μπορούν να σας επιτρέψουν να προσδιορίσετε τομείς βελτίωσης και πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε για να βελτιώσετε τη συνολική ποιότητα του podcast σας. Τα ακουστικά χρησιμοποιούνται επίσης για τηλεφωνικές κλήσεις εάν λαμβάνετε κλήσεις σε podcast για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας.

Λογισμικό εγγραφής και επεξεργασίας

Το τελευταίο στοιχείο στη λίστα εξοπλισμού podcast είναι η επιλογή του σωστού λογισμικού εγγραφής podcast. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα καλύτερα λογισμικά podcast που μπορείτε να επιλέξετε για την καριέρα σας στο podcasting.

 • Θράσος – Είναι ένα λογισμικό επεξεργασίας ήχου πολλαπλών πλατφορμών με ισχυρές δυνατότητες. Οι χρήστες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα εδώ και δεκαετίες, καθώς είναι δωρεάν για περιορισμένη χρονική διάρκεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Audacity για να εγγράψετε ζωντανό ήχο μέσω μικροφώνου ή να ψηφιοποιήσετε αρχεία ήχου από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε δαγκώματα ήχου 16 bit, 24 bit ή 32 bit. Τα κλιπ ήχου είναι επίσης εύκολο να επεξεργαστούν. Αλλά δεν μπορείτε να ανεβάσετε podcast απευθείας από το λογισμικό σε μια υπηρεσία φιλοξενίας podcast.
 • Adobe Audition – Είναι ειδικά σχεδιασμένο για επεξεργασία podcast. Διαθέτει προηγμένα εργαλεία που περιλαμβάνουν μια λειτουργία μείωσης θορύβου στο παρασκήνιο, προηγμένη συμπίεση και πολλά άλλα. Με μια επιλογή εγγραφής υψηλής ποιότητας σε περισσότερα από 32 κομμάτια, το δικό τους δεν είναι το λογισμικό που δεν μπορεί να κάνει.
 • Μπάντα του γκαράζ – Είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των podcasters, καθώς παρέχει ένα ευρύ φάσμα δωρεάν λειτουργιών λογισμικού εγγραφής podcast. Μπορείτε να τραβήξετε πολλές εγγραφές και να επιλέξετε την καλύτερη για κοινή χρήση με έναν κατάλογο podcast. Η ποικιλία των προσθηκών που προσφέρει το λογισμικό εγγραφής σάς επιτρέπει να μάθετε πώς να κάνετε ένα podcast ακόμα πιο δυναμικό και ελκυστικό για το κοινό.

Λήψη μουσικής

Η ενσωμάτωση της μουσικής στην εισαγωγή κάθε επεισοδίου του podcast σας βοηθά να ξεχωρίσετε το περιεχόμενό σας και να προσθέσετε λίγο αίσθηση σε αυτό. Συνήθως είναι σύντομα φωνητικά μηνύματα με μουσική που εισάγουν το podcast, τον κεντρικό υπολογιστή ή την ετικέτα του podcast σας. Μπορείτε να το ηχογραφήσετε μόνοι σας ή να επιλέξετε οποιαδήποτε μουσική χωρίς δικαιώματα που διατίθεται στο Διαδίκτυο.

Βήμα # 8: Δημοσίευση ενός επεισοδίου

Η δημοσίευση επεισοδίων σημαίνει την αποστολή αρχείων ήχου μετά την επεξεργασία τους και την παροχή όλων των απαραίτητων λεπτομερειών μαζί τους. Πριν όμως τα ανεβάσετε σε ένα podcast host της επιλογής σας, πρέπει να προσέξετε μερικά πράγματα:

Επεξεργαστείτε το επεισόδιο

Η επεξεργασία θα ποικίλλει ανάλογα με το μήκος του αρχείου ήχου που έχετε εγγράψει και πόσα άτομα είχατε στην εκπομπή. Όσο μεγαλύτερη είναι η εγγραφή σας, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να επεξεργαστείτε σωστά το αρχείο και να το τοποθετήσετε σε έναν κατάλογο podcast. Μόλις τελειώσετε με τις απαραίτητες τροποποιήσεις, θα πρέπει να γυαλίσετε το intro και το outro της εκπομπής σας για να εξασφαλίσετε συνέπεια σε ολόκληρο το επεισόδιο. Λάβετε υπόψη ότι η επεξεργασία ήχου απαιτεί κάποια γνώση και πρακτική, και στο τέλος, ο στόχος σας είναι να προετοιμάσετε τον καλύτερο ήχο για ένα podcast.

Εξαγάγετε το MP3 σας

Πρέπει να δημοσιεύσετε τα podcast σας σε μια υπηρεσία φιλοξενίας σε μορφή MP3, ειδικά σε πλατφόρμες που έχουν περιορισμούς εύρους ζώνης. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές podcast χρεώνουν επιπλέον εάν δημοσιεύετε μεγαλύτερα αρχεία. Ως εκ τούτου, κατά τη διαδικασία εξαγωγής, θα πρέπει να διατηρείτε τα αρχεία MP3 όσο το δυνατόν μικρότερα – χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα. Μετά την εξαγωγή του MP3, πρέπει να το προσθέσετε με μεταδεδομένα, όπως το όνομα του podcast, το λογότυπο, την περιγραφή και τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το κοινό σας θα λάβει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται σχετικά με το podcast σας.

Δημοσιεύστε το επεισόδιο

Αφού μετατρέψετε το αρχείο σας σε MP3 και επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα φιλοξενίας podcast, πρέπει να ανεβάσετε το podcast σας σε αυτήν την υπηρεσία φιλοξενίας. Ο κεντρικός υπολογιστής είναι ο σύνδεσμος μεταξύ εσάς και των καταλόγων podcast, όπως το iTunes και το Google Podcasts. Μπορείτε να δημοσιεύσετε το podcast στον κεντρικό υπολογιστή ή μπορείτε να το προγραμματίσετε για δημοσίευση αργότερα. Κρατήστε τον ήχο του podcast σας επαγγελματικό αλλά διασκεδαστικό για να διατηρήσετε τους ακροατές δεσμευμένους.

Βήμα # 9: Υποβολή στους καταλόγους

Αφού δημοσιεύσετε το podcast σας, πρέπει να επιλέξετε έναν κατάλογο podcast που βοηθά τους ακροατές να ανακαλύψουν, να ακούσουν και να εγγραφούν στα podcast σας. Απλώς πρέπει να δημοσιεύσετε έναν σύνδεσμο τροφοδοσίας RSS που λαμβάνετε από τον κεντρικό υπολογιστή podcast στον κατάλογο της επιλογής σας. Μπορείτε να επιλέξετε έναν ή περισσότερους καταλόγους podcast ανάλογα με τη στρατηγική σας, αλλά πρέπει να τους επιλέξετε με σύνεση. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές σας:

iTunes

Το iTunes είναι ο μεγαλύτερος κατάλογος podcast, οπότε πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Με το ισχυρό σύστημα αναζήτησης και κατηγοριών, το iTunes γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για διανομή podcast. Μπορεί να εκθέσει το podcast σας σε νέους ακροατές και τους επιτρέπει να αξιολογήσουν και να ελέγξουν την εκπομπή σας. Όχι μόνο διαθέτει δημοφιλή podcast, αλλά παρέχει επίσης βαθμολογίες σε νέα podcast καθημερινά, γεγονός που το καθιστά απαραίτητο κατάλογο για την εκπομπή podcast σας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής του podcast σας στο iTunes, μπορείτε να ανατρέξετε στις παρακάτω συχνές ερωτήσεις.

Spotify

Είναι μια άλλη δημοφιλής πλατφόρμα podcast που φιλοξενεί πολλά podcast. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν ήδη το Spotify για μουσική, τα podcast που υποβάλλονται στο Spotify έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσουν και να συγκεντρώσουν ένα τεράστιο κοινό με την πάροδο του χρόνου. Σας δίνει επίσης μια εξαιρετική επισκόπηση για το ποιος είναι το κοινό σας και τι μεταδίδει περισσότερο που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τα μελλοντικά σας επεισόδια. Το Spotify δημιουργήθηκε για να ανακαλυφθούν οι podcasters και με συνεχείς ενημερώσεις, αυτή η πλατφόρμα διασφαλίζει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ακούσουν την εκπομπή σας.
Δεδομένου ότι έχετε ήδη μάθει πώς να δημιουργείτε ένα podcast, ανατρέξτε στις Συνήθεις ερωτήσεις παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να ανεβάσετε το podcast σας στο Spotify.

Μουσική Google Play

Η Μουσική Google Play διαθέτει μια ειδική ενότητα podcast που βοηθά το κοινό της να βρει και να ανακαλύψει νέες εκπομπές podcast. Αυτή η πλατφόρμα προτείνει podcast σε ακροατές με βάση τις προτιμήσεις τους και αυτά που ήδη τους άρεσαν. Επιπλέον, επιτρέπει στους ακροατές να σταματήσουν και να πάρουν ακριβώς εκεί που σταμάτησαν στα επεισόδια, ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιούν. Αυτό το καθιστά έναν χρήσιμο κατάλογο για να προσεγγίσετε μια εκτεταμένη βάση κοινού που μπορεί να εγγραφεί στην εκπομπή σας και να κατεβάσει τα επεισόδια για ακρόαση εκτός σύνδεσης.

Ράπτων

Το Stitcher είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατάλογος podcast και μια άλλη εξαιρετική πλατφόρμα για το podcast που μπορεί να ανακαλύψει ο κόσμος. Είναι μόνο μια εφαρμογή για κινητά, επομένως, για να ακούτε ή να δημοσιεύετε podcast εδώ. πρέπει να έχετε την εφαρμογή στην κινητή συσκευή σας. Επιπλέον, το Stitcher θα σας δώσει πρόσβαση σε εκατομμύρια ακροατές και την ευκαιρία να κατεβάσετε στατιστικά στοιχεία όπως ο χρόνος ακρόασης ή οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες. Πολλοί άνθρωποι ακούνε εκπομπές στην πλατφόρμα, καθιστώντας το κλειδί για την ανάπτυξή σας εάν σκοπεύετε να μείνετε στο podcasting για λίγο.

Blubrry

Είναι μια κοινότητα podcasting που δίνει στα podcasters τη δύναμη να κερδίζουν χρήματα, να προσεγγίζουν περισσότερα είδη κοινού, να αποκτούν πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία ακροατών και podcast ήχου ή βίντεο. Το Blubrry διαθέτει μια αξιοσημείωτη ψηφιακή διεπαφή όπου μπορείτε να υποβάλετε το podcast σας και οι ακροατές μπορούν να ακούσουν και να εγγραφούν σε αυτό. Η καταχώριση του podcast σας σε αυτήν την πλατφόρμα θα θεωρείται επωφελής και ακόμη και αν δεν αποφασίσετε να λάβετε τις υπηρεσίες τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν συμβουλή τους.

SoundCloud

Είναι μια άλλη πλατφόρμα για να προσφέρετε στο podcast σας περισσότερη έκθεση, καθώς προσεγγίζει 200 ​​εκατομμύρια μοναδικούς ακροατές σε όλο τον κόσμο σε όλες τις συσκευές και τις πλατφόρμες. Έχει ένα ευέλικτο πρόγραμμα αναπαραγωγής και συνδρομής που λειτουργεί τέλεια για ένα podcaster για να κερδίσει περισσότερο κοινό. Εάν το podcast σας επικεντρώνεται σε μια κοινότητα και έχετε πολλή αλληλεπίδραση, αυτή η πλατφόρμα μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Pocketcasts

Το Pocketcasts ξεχωρίζει από άλλους καταλόγους podcast με πάνω από 300.000 εκπομπές για ακροατές που μπορούν να αναζητηθούν με το όνομα του συγγραφέα. Έχει επενδύσει πολλά στο σχεδιασμό της πλατφόρμας για να διευκολύνει τη διαδικασία ανακάλυψης για τους ακροατές. Επιπλέον, έχει καταφέρει να προσφέρει νέες επιλογές για ακροατές podcast που αναζητούν συνεχώς μοναδικές εκπομπές. Ως εκ τούτου, ως podcaster, η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν τεράστιο αριθμό ακροατών και να βοηθήσει τους ακροατές να ανακαλύψουν το περιεχόμενό σας.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι ένα podcast?

Το podcast είναι μια σειρά αρχείων ψηφιακού ήχου που βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή θέμα, τα οποία δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο για να ακούσουν οι χρήστες. Σε αντίθεση με τις ραδιοφωνικές εκπομπές, μπορείτε να ακούτε podcast όποτε και όπου θέλετε. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή, tablet ή smartphone μέσω ροής ή λήψης του αρχείου. Επίσης, μπορείτε να εγγραφείτε σε διάφορα κανάλια και να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που ανεβάζετε ένα νέο επεισόδιο.

Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε ένα podcast?

Τα podcast είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσεγγίσετε άτομα και να συνδεθείτε με ένα κοινό. Ακόμα και τα πιο συνηθισμένα θέματα μπορούν να μετατραπούν σε συναρπαστικές μαθησιακές εμπειρίες μέσω ενός podcast. Παρόλο που ακούγεται σαν μια περίπλοκη διαδικασία, το podcasting απαιτεί πολύ μικρή επένδυση και είναι εύκολο να γίνει. Ένα podcast σάς επιτρέπει να παρέχετε ποιοτικές πληροφορίες στο κοινό σας από οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή πλατφόρμα. Παρουσιάζει μια τεράστια ευκαιρία για τα podcasters να επιδείξουν την εμπειρία και τις δεξιότητές τους μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η επιθυμία να μιλήσετε για θέματα που σας ενδιαφέρουν είναι εξαιρετικά σημαντική κατά την εκκίνηση ενός podcast. Βοηθά στην οικοδόμηση μιας βάσης κοινού από το μηδέν και σας τοποθετεί ως ειδικός στον κλάδο. Καθώς αυξάνετε την εξουσία σας για το θέμα της επιλογής σας, προσελκύετε όλο και περισσότερες ευκαιρίες, όπως η επισκεψιμότητα για τον ιστότοπό σας. Αυτό σας διευκολύνει να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας σε μεγαλύτερο κοινό. Δεν είναι μυστικό ότι η δημιουργία ενός podcast μπορεί να είναι σκληρή δουλειά, αλλά η επιθυμία για καλλιέργεια μακροχρόνιων σχέσεων έχει σημασία για τη μετατροπή της ιδέας ενός podcast σε πραγματικότητα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη δημιουργία ενός podcast?

Εάν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και έχετε καταλάβει τις πλατφόρμες φιλοξενίας podcast και τους καταλόγους στους οποίους θέλετε να υποβάλετε, μια ρύθμιση podcast μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες. Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από εσάς και πόσο νωρίς θέλετε να το ρυθμίσετε.

Πόσο κοστίζει για την εκκίνηση ενός podcast?

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση ως προς το τι θα κοστίσει το podcast σας, καθώς εξαρτάται από τον τύπο εξοπλισμού που απαιτείται για το podcast που επιλέγετε, την πλατφόρμα φιλοξενίας και τον κατάλογο podcast που επιλέγετε. Εφόσον έχετε υπολογιστή, μπορείτε να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε με λιγότερα από 100 $ και να δημιουργήσετε ένα podcast υψηλής ποιότητας. Για τον καλύτερο εξοπλισμό και μια ακριβή πλατφόρμα φιλοξενίας, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 200 $ – 500 $ για μια ποιοτική εγκατάσταση podcast. Όλα εξαρτώνται από τις απαιτήσεις σας, οπότε μην αφήσετε το κόστος της podcasting να εμποδίσει την απόφασή σας να δημιουργήσετε ένα podcast. Θυμηθείτε, είναι το περιεχόμενό σας που έχει σημασία στο τέλος.

Πώς να ξεκινήσετε ένα podcast δωρεάν?

Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα δωρεάν podcast εάν έχετε ήδη υπολογιστή, φορητό υπολογιστή ή smartphone και σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σχεδιάσετε το podcast σας, να επιλέξετε έναν τίτλο, να ξεκινήσετε την εγγραφή με τον εξοπλισμό που έχετε, να γράψετε μια φανταστική περιγραφή για αυτό, να καταγράψετε το πρώτο σας επεισόδιο και να το επεξεργαστείτε. Μετά από αυτό, μπορείτε να το διανείμετε σε μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας podcast, όπως το Anchor, το οποίο στη συνέχεια θα το διαδώσει σε έναν κατάλογο podcast. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από τα podcast σας μέσω χορηγιών, διαφημίσεων, μάρκετινγκ συνεργατών, crowdfunding ή δωρεών.

Ποιος εξοπλισμός χρειάζομαι για ένα podcast?

Ο απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεστε για ένα podcast περιλαμβάνει μικρόφωνα, ακουστικά και έναν υπολογιστή. Πρέπει να επενδύσετε σε ένα καλό μικρόφωνο που μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας μέσω θύρας USB. Τα ακουστικά πρέπει να ελέγχουν την ποιότητα του ήχου και να επεξεργάζονται τυχόν άσχετα τσιμπήματα ήχου από το podcast σας. Εκτός από αυτά τα βασικά, μπορείτε να αγοράσετε βάσεις μικροφώνου, στήριγμα κραδασμών, ενισχυτές ακουστικών και μίξερ.

Πόσο καιρό πρέπει να είναι τα podcast?

Εάν θέλετε να παράγετε καθημερινό περιεχόμενο, το μέγιστο μήκος του podcast σας πρέπει να είναι μεταξύ 10 – 15 λεπτών, αλλά αν σκοπεύετε να ανεβάσετε εβδομαδιαία, κάντε το 60 – 90 λεπτά.

Πού μπορώ να ανεβάσω το podcast μου?

Εάν θέλετε το podcast σας να ακούγεται από τον κόσμο, θα πρέπει να επιλέξετε μια πλατφόρμα φιλοξενίας όπου μπορείτε να το ανεβάσετε. Διαφορετικά podcasters χρησιμοποιούν διάφορες υπηρεσίες φιλοξενίας, επειδή το καθένα προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες, τιμολόγηση και δυνατότητες μάρκετινγκ – δεν υπάρχει προσέγγιση ενός μεγέθους για όλους.

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες φιλοξενίας podcast για να διαλέξετε. Μερικά προσφέρουν επιπλέον χαρακτηριστικά, ενώ άλλα είναι πολύ βασικά. Θα πρέπει τουλάχιστον να σας επιτρέψει να προσελκύσετε περισσότερους ακροατές, να μοιραστείτε το podcast σας στα κοινωνικά μέσα και να δημιουργήσετε έσοδα από το podcast σας. Το Buzzsprout, το Podbean και το Transistor είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες φιλοξενίας podcast με αποδοτικές δυνατότητες.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κεντρικού υπολογιστή podcast και ενός καταλόγου podcast?

Πρέπει να κατανοήσετε τον σκοπό μιας ροής podcast πριν ακολουθήσετε τη διαφορά μεταξύ ενός κεντρικού υπολογιστή και ενός καταλόγου.

Η ροή podcast είναι μια ρυθμιζόμενη μορφή περιεχομένου που εμφανίζεται εύκολα από άλλους ιστότοπους, εφαρμογές και καταλόγους. Η πλατφόρμα φιλοξενίας podcast της επιλογής σας δημιουργεί αυτόματα μια ροή για εσάς που περιέχει όλους τους απαραίτητους κωδικούς για το περιεχόμενό σας. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται σε όλους τους τίτλους, τις περιγραφές και να έχουν πρόσβαση στο σωστό αρχείο ήχου όταν επιλέγουν να κατεβάσουν ένα podcast. Ο κεντρικός υπολογιστής podcast σάς παρέχει έναν μοναδικό σύνδεσμο τροφοδοσίας για την εκπομπή σας, τον οποίο μπορείτε να μεταβείτε στον κατάλογο της επιλογής σας, δηλ. Apple Podcasts ή Spotify.

Η πλατφόρμα φιλοξενίας και ο κατάλογος podcast είναι δύο διαφορετικά μέρη όπου η πρώτη δημοσιεύει την παράσταση και βοηθά το podcaster να το μεταφέρει σε έναν κατάλογο. Αντίθετα, το τελευταίο βοηθά στην αποκάλυψη της παράστασης στο κοινό της και βοηθά στην οικοδόμηση μιας κοινότητας.

Πόσα χρήματα βγάζουν τα podcasters;?

Τα κορυφαία podcasts μπορούν εύκολα να κερδίσουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Το Daily Podcast από τους The New York Times κέρδισε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις το 2018. Πηγαίνοντας από το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις ξόδεψαν 497 εκατομμύρια δολάρια Όσον αφορά τη διαφήμιση podcast, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τεράστιο δυναμικό δημιουργίας χρημάτων ενός επιτυχημένου podcast. Το podcast Joe Rogan Experience δημιουργεί 75.000 $ ανά επεισόδιο, ενώ το ‘This American Life’ κερδίζει τουλάχιστον 50.000 $ ανά επεισόδιο.

Πώς μπορώ να προωθήσω το podcast μου?

Η προώθηση και διανομή του podcast σας στην καλύτερη πλατφόρμα podcast είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη καριέρα podcasting. Τα στατιστικά δείχνουν ότι 70% της ακροατικότητας έρχεται μέσω του iTunes και άλλων εγγενών εφαρμογών. Έτσι, για αρχάριους, προσπαθήστε να αποκτήσετε το podcast σας στο iTunes και στο Google Podcasts.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη δύναμη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για να διαδώσετε τη λέξη για το επόμενο επεισόδιο. Δημιουργήστε αποσπάσματα με δυνατότητα κοινής χρήσης, μοιραστείτε αποσπάσματα βίντεο ή ήχου, για να ενθαρρύνετε το κοινό και να κάνετε ιστορίες Instagram για να δείξετε στους ανθρώπους τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια για να τους διώξουν. Μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε με podcatchers και αθροιστές που συλλέγουν και παίζουν podcasts για ένα τεράστιο κοινό, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε περισσότερες επιλογές. Μερικά δημοφιλή περιλαμβάνουν Ράπτων, Εθισμένος στο Podcast, και Συντονιστείτε.

Πώς να ανεβάσετε ένα podcast στο Spotify?

Ναι, μπορεί και πρέπει να το βάλετε εκεί αμέσως. Το μεγάλο πράγμα για το Spotify είναι ότι έχει ένα ξεχωριστό τμήμα αφιερωμένο σε podcast. Απλώς πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, εάν δεν έχετε ήδη, δημιουργήστε ένα και ξεκινήστε.

Κάντε κλικ στην καρτέλα “Ξεκινήστε” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη σελίδα με την ένδειξη “Προσθήκη του podcast σας”. Στη συνέχεια, ενδέχεται να σας ζητηθεί να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις προτού προχωρήσετε στην προσθήκη της LLC σας (ή του podcast / της επωνυμίας σας) και και στη συνέχεια κάντε κλικ στο «Συνέχεια». Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να τοποθετήσετε τη ροή RSS. Μόλις όλες οι πληροφορίες είναι σωστές, στη δεξιά πλευρά της σελίδας, θα δείτε τον τίτλο του podcast, το λογότυπό σας και την περιγραφή. Θα πρέπει να “Προσθήκη πληροφοριών podcast” στη σελίδα, να επιλέξετε τη χώρα, τη γλώσσα σας, μαζί με την κατηγορία του podcast και της υπηρεσίας παροχής φιλοξενίας. Κάντε κλικ στο «Επόμενο» και ελέγξτε όλες τις λεπτομέρειες. “Υποβολή” και ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένετε 2 – 5 ημέρες πριν από την εγγραφή του λογαριασμού σας στο Spotify. Για τους περισσότερους κατόχους λογαριασμών, η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες ώρες. Λάβετε υπόψη ότι το Spotify δεν θα σας στείλει email ή μήνυμα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επομένως, θα πρέπει να ελέγξετε την καταχώριση για να δείτε εάν ο λογαριασμός σας έχει δημιουργηθεί ή όχι. Μόλις δημιουργηθεί ο λογαριασμός, μπορείτε να ξεκινήσετε να ανεβάζετε τα podcast σας!

Πώς να ανεβάσετε ένα podcast στο iTunes?

Το iTunes είναι ακόμα πιο εύκολο από το Spotify! Είναι επίσης ο τέλειος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η πλειοψηφία των ακροατών σας μπορεί να έχει πρόσβαση στα podcast σας. Η δημιουργία λογαριασμού και η μεταφόρτωση του περιεχομένου σας στο iTunes είναι τόσο απλή όσο το ABC. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε.

Όταν έχετε καταγράψει το podcast σας, το επεξεργαστείτε και επιλέξατε την καλύτερη πλατφόρμα φιλοξενίας podcast, ανακτήστε τον σύνδεσμο RSS feed ή τη διεύθυνση URL και αποθηκεύστε όλα τα δεδομένα κάπου ασφαλή. Τώρα κατεβάστε την εφαρμογή iTunes και δημιουργήστε έναν λογαριασμό. Μόλις δημιουργηθεί ο λογαριασμός, ανεβάστε το podcast σας στο Podcasts Connect και περιμένετε έγκριση από το iTunes. Ναι, αυτό είναι!

Πώς μπορώ να βάλω το podcast μου στο Stitcher?

Το Stitcher και το TuneIn είναι άλλες πλατφόρμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για γρήγορες μεταφορτώσεις podcast. Είναι εύκολο στη χρήση και μαζί τους, μπορείτε να επεκτείνετε τον κύκλο των ακροατών που έχετε για τα podcast σας και να βελτιώσετε την προβολή σας. Για να γίνετε υποψήφιος στο Stitcher, θα πρέπει να γίνετε πάροχος περιεχομένου και να δημιουργήσετε λογαριασμό. «Συνδεθείτε» στο νέο σας λογαριασμό και κάντε κλικ στην «Προσθήκη εκπομπών» που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας στη γραμμή πλοήγησης. Θα σας ζητηθεί να προσθέσετε τη ροή RSS και να μοιραστείτε τα στοιχεία σας. Αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις και μετά πατήστε το κουμπί «Συνέχεια». Φροντίστε να ελέγξετε τα στοιχεία σας πριν από την αίτηση. Θα πρέπει να περιμένετε την έγκριση που διαρκεί οπουδήποτε μεταξύ 3 – 7 ημερών. Η εφαρμογή Stitcher εγκρίνει όλες τις εκπομπές της με μη αυτόματο τρόπο, οπότε ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο. Αλλά η αναμονή θα αξίζει τον κόπο!

Πώς μπορώ να ανεβάσω το podcast μου στη Μουσική Google Play?

Για να υποβάλετε το podcast σας στη Μουσική Google Play, πρέπει να επισκεφθείτε την πύλη και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη podcast”. Στη συνέχεια, πρέπει να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL της ροής RSS του podcast σας και να κάνετε κλικ στην υποβολή. Αφού υποβάλετε τη ροή RSS, πρέπει να επαληθεύσετε την ιδιοκτησία μέσω του email σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένη. Μόλις επαληθευτεί, είστε έτοιμοι να ελέγξετε και να δημοσιεύσετε το podcast σας μετά από ενδελεχή έλεγχο. Εάν όλα φαίνονται καλά, μπορείτε να πατήσετε το “Δημοσίευση Podcast” και, στη συνέχεια, να περιμένετε κάποιον να το ελέγξει πριν από τη ζωντανή προβολή του.

Πώς μπορώ να ανεβάσω το podcast μου στο Blubrry?

Το Blubrry επιτρέπει την υποβολή podcast στον κατάλογό του μέσω της προσθήκης PowerPress, η οποία είναι δωρεάν, εύχρηστη και βελτιστοποιημένη για όλες τις ανάγκες σας σε podcasting. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας τίτλος, περιγραφή, λέξη-κλειδί για την παρακολούθηση Blubrry και η διεύθυνση URL του ιστότοπου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αφού υποβάλετε το podcast σας, πρέπει να περιμένετε για έγκριση, όπου κάποιος θα το ελέγξει.

Πώς μπορώ να ανεβάσω το podcast μου στο PocketCasts?

Για να ξεκινήσετε το Pocketcasts, πρέπει απλώς να μεταβείτε στη σελίδα υποβολής τους, να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το σύνδεσμο τροφοδοσίας RSS στο πλαίσιο τύπου και κάντε κλικ στο Υποβολή. Μετά την έγκριση, σας παρουσιάζεται ένας σύνδεσμος με δυνατότητα κοινής χρήσης για να περάσετε έτσι ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν ότι το podcast σας είναι πλέον διαθέσιμο.

Πώς μπορώ να ανεβάσω τα podcast μου στο Soundcloud?

Είναι πολύ εύκολο να υποβάλετε το podcast σας στο Soundcloud, το οποίο ξεκινά με τη δημιουργία προφίλ με μια ενεργή διεύθυνση email. Αφού συμπληρώσετε τις πληροφορίες του προφίλ σας, προσθέστε μια περιγραφή στους συνδέσμους podcast και κοινωνικών μέσων. Μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων περιεχομένου και επιλέξτε μια κατηγορία και τη γλώσσα του podcast σας. Ελέγξτε ξανά την προεπιλεγμένη ρύθμιση μεταφόρτωσης και αποθηκεύστε τις αλλαγές. Τώρα μπορείτε να υποβάλετε τα podcast σας στο SoundCloud.

συμπέρασμα

Μπορείτε να μάθετε πώς να ξεκινήσετε ένα podcast και να το συνεχίσετε με επιτυχία με όλες τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στον οδηγό μας. Ξεκινώντας με ένα σχέδιο, επιλέξτε ένα θέμα για το podcast σας και ρυθμίστε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ξεκινήσετε την εγγραφή του podcast σας. Κατά τη δημιουργία ενός podcast, είναι καλή ιδέα να εξοικειωθείτε με τον εξοπλισμό που σκοπεύετε να επιλέξετε για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα κατά την εγγραφή. Αφού δημιουργήσετε ένα επεισόδιο, επιλέξτε μια υπηρεσία φιλοξενίας podcast και υποβάλετε την στον κατάλογο για να επικοινωνήσετε με το κοινό σας.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε απορίες σχετικά με την έναρξη ενός podcast, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map