Πώς να αλλάξετε τον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων σας

Contents

Εισαγωγή

σημαία

Η πρώτη εταιρεία φιλοξενίας ιστού στον κόσμο ήταν η Concentric, αργότερα μετονομάστηκε σε XO Communications


κέικ

ο πρώτος διακομιστής ιστού κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου 1991

Για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και για να είναι προσβάσιμος ο ιστότοπός σας στο διαδίκτυο, πρέπει να επιλέξετε έναν διακομιστή στον οποίο θα βρίσκεται. Οι διακομιστές παρέχονται από εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων και, εάν ξεκινήσατε να ενδιαφέρεστε πρόσφατα για αυτόν τον τομέα, τότε ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει.

Θα σας βοηθήσει αν καταλάβετε πρώτα τι είναι το web hosting, γιατί είναι σημαντικό και τι πρέπει να αναζητήσετε στον πάροχο φιλοξενίας. Εάν δεν ενοχλήσατε με αυτές τις λεπτομέρειες, τότε υπάρχει πιθανότητα να μην λάβετε την καλύτερη προσφορά, ούτε το καλύτερο πακέτο.

Ευτυχώς, αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου. Οι άνθρωποι αλλάζουν τους οικοδεσπότες Ιστού τους όλη την ώρα, για διάφορους λόγους. Ορισμένοι απλά δεν είναι ικανοποιημένοι με την ταχύτητα ή την ποιότητα των συστημάτων διανομής δικτύου περιεχομένου. Άλλοι βρίσκουν την ίδια ποιότητα υπηρεσιών σε χαμηλότερη τιμή ή με πιο βολικούς όρους πληρωμής.

Εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση, τότε είναι καλή στιγμή να αναζητήσετε μια καλύτερη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ωστόσο, η μεταφορά του ιστότοπού σας μπορεί να φαίνεται περίπλοκη εργασία. Αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει την ορολογία, τα ζητήματα και τις διαδικασίες, με οδηγίες βήμα προς βήμα, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση.


φορτωτής

Η μεταφορά του ιστότοπού σας σε διαφορετικό διακομιστή μπορεί να γίνει σε πέντε βήματα.

Βήμα 1. Βρείτε έναν νέο οικοδεσπότη Ιστού

Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε τους οικοδεσπότες Ιστού προτού επιλέξετε μια νέα υπηρεσία. Εξετάστε τις διαδικτυακές κριτικές και τα σχόλια των πελατών, δείτε τι είδους προσφορές προσφέρουν άλλοι πάροχοι φιλοξενίας, τα συστήματα τιμολόγησης, τις διαμορφώσεις διακομιστή, το CDN κ.λπ..

διάγραμμα πίτας

Μόλις βρείτε έναν κατάλληλο νέο πάροχο, σκεφτείτε ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, ίσως αποφασίσετε να αλλάξετε και από αυτήν την υπηρεσία φιλοξενίας. Για αυτόν τον λόγο, συνιστάται να καταχωρίσετε τον τομέα σας σε τρίτο πάροχο, καθώς με αυτόν τον τρόπο, όποτε αλλάζετε κεντρικούς υπολογιστές ιστού, ο τομέας σας δεν θα επηρεαστεί.

Ο προτεινόμενος πάροχος φιλοξενίας μας, Bluehost, προσφέρει μια ειδική προσφορά για τους επισκέπτες μας που περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ όνομα τομέα. Εάν δεν σας αρέσουν οι υπηρεσίες τους, προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Βήμα 2. Εντοπίστε και κατεβάστε τον ιστότοπό σας

Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε πού ο προηγούμενος κεντρικός υπολογιστής σας έχει αποθηκεύσει τον ιστότοπό σας. Επιπλέον, ο ιστότοπός σας ενδέχεται να χρησιμοποιεί περισσότερες βάσεις δεδομένων, οπότε θα πρέπει να δείτε εάν είναι δυνατή και η λήψη εφεδρικών φακέλων από αυτούς.

Μόλις βρείτε τα αρχεία, κατεβάστε τα στην επιφάνεια εργασίας σας, ώστε να είστε έτοιμοι να τα δώσετε στον επόμενο πάροχο φιλοξενίας.

Βήμα 3. Εξαγάγετε τη βάση δεδομένων του ιστότοπού σας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί πρόσθετες βάσεις δεδομένων για σκοπούς όπως η αποθήκευση δεδομένων επισκεπτών ή η διαχείριση φορμών, θα πρέπει να τα αποκτήσετε και να τα εξαγάγετε. Η διαδικασία μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τη βάση δεδομένων, επομένως είναι καλύτερο να επεξεργαστείτε αυτές τις λεπτομέρειες με τον προηγούμενο πάροχο φιλοξενίας σας. Οι κεντρικοί υπολογιστές προσφέρουν συνήθως το phpMyAdmin ως εργαλείο για το χειρισμό τόσο της εξαγωγής όσο και της εισαγωγής βάσεων δεδομένων ιστότοπων.

Εάν χρησιμοποιείτε το cPanel (το οποίο πιθανότατα είστε), η εξαγωγή μιας βάσης δεδομένων δεν είναι τόσο περίπλοκη εργασία. Θα χρησιμοποιήσετε το phpMyAdmin που είναι εγγενές μέρος κάθε cPanel. Μην αφήσετε τα παράξενα ονόματα, αρχεία και βάσεις δεδομένων να σας αποθαρρύνουν. ακόμα και αν δεν καταλαβαίνετε τα πάντα, θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε ολόκληρο το πράγμα μόνοι σας.

 1. Μεταβείτε στη διεύθυνση https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Bluehost
 2. Βρείτε την καρτέλα “Βάση δεδομένων” και ανοίξτε την
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο phpMyAdmin για να ανοίξετε τη διεπαφή
 4. Επιλέξτε μια βάση δεδομένων
 5. Κάπου στη μέση του μενού, θα βρείτε το κουμπί “Εξαγωγή”. Κάντε κλικ σε αυτό.
 6. Επιλέξτε “Γρήγορη – εμφάνιση μόνο των ελάχιστων επιλογών”. Για να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένες επιλογές, θα πρέπει να γνωρίζετε ένα ή δύο πράγματα για τη MySQL, οπότε επιλέξτε το μόνο εάν γνωρίζετε τι κάνετε. Διαφορετικά, η γρήγορη επιλογή θα κάνει το τέχνασμα.
 7. Εξαγωγή γρήγορων επιλογών βάσης δεδομένων

 8. Εάν δεν εμφανίζεται ήδη, επιλέξτε τη μορφή “SQL” ως την επιλεγμένη μορφή για την εξαγωγή.
 9. Κάντε κλικ στο κουμπί “Μετάβαση” για να ξεκινήσετε την εξαγωγή
 10. Επιλέξτε πού θα αποθηκευτεί το αρχείο εάν σας ζητηθεί (επιτραπέζιος υπολογιστής ή προσαρμοσμένος φάκελος που θα θυμάστε. Θα χρειαστείτε αυτό το αρχείο αργότερα, οπότε μην το χάσετε)

Αυτό ήταν γρήγορο, έτσι δεν είναι; Η βάση δεδομένων σας είναι πλέον έτοιμη για εισαγωγή σε νέο κεντρικό υπολογιστή.

Βήμα 4. Ανεβάστε τον ιστότοπό σας και εισαγάγετε τη βάση δεδομένων σας

Όπως και με την εξαγωγή, θα πρέπει να επεξεργαστείτε τις λεπτομέρειες με τον κεντρικό υπολογιστή σας. Σε περίπτωση που έχετε εξαγάγει τη βάση δεδομένων σας σε SQL, στη συνέχεια phpMyAdmin, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MySQL για να εισαγάγετε τον ιστότοπό σας στο νέο λογαριασμό φιλοξενίας σας. Πραγματικά δεν είναι τόσο περίπλοκο, ανεξάρτητα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται και είναι συνήθως κάτι που κάνουν οι πάροχοι φιλοξενίας μόνοι τους.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν στατικό ιστότοπο (τον οποίο οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν μόνο όταν έχουν μια απλή σελίδα προορισμού για να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους), η ρύθμιση όλων των στοιχείων σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή είναι τόσο εύκολη όσο η μεταφόρτωση αρχείων. Σε ένα από τα προηγούμενα βήματα, σας είπαμε ότι πρέπει να κατεβάσετε όλα τα αρχεία από τον προηγούμενο κεντρικό υπολογιστή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει απλώς να ανεβάσετε αυτά τα αρχεία στο φάκελο public_html του νέου σας λογαριασμού Bluehost και θα τελειώσετε.
Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις δύο απλές επιλογές για να ανεβάσετε τα νέα αρχεία.

Ανεβάστε μέσω του Διαχειριστή αρχείων

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να το κάνετε γρήγορα και απλά θέλετε να το ξεπεράσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση αρχείων του Bluehost:

 1. Συνδεθείτε στο Λογαριασμός Bluehost cPanel.
 2. Εντοπίστε τα αρχεία και επιλέξτε Διαχείριση αρχείων
 3. Κάντε διπλό κλικ στο public_html για να το ανοίξετε
 4. Μεταφέρετε όλα τα αρχεία που έχετε ήδη κατεβάσει σε αυτόν το φάκελο

Μεταφόρτωση μέσω FTP

Συνήθως, οι Διαχειριστές αρχείων χρησιμοποιούνται για τη μεταφόρτωση ή την τροποποίηση μόνο ενός από τα αρχεία, όταν απλά δεν μπορείτε να ρυθμίσετε πελάτες FTP για κάποιο λόγο. Για παράδειγμα, θα το χρησιμοποιήσετε όταν πρέπει να αλλάξετε κάτι στον ιστότοπό σας από δημόσιο υπολογιστή που δεν θα μπορούσε να περιμένει να φτάσετε στο σπίτι.

Αλλά αυτό που συνήθως προτείνουμε είναι η χρήση ενός προγράμματος-πελάτη FTP. Μπορείτε να εγκαταστήσετε γρήγορα το FileZilla, το οποίο είναι δωρεάν πελάτης και χρησιμοποιείται συνήθως από bloggers σε όλο τον κόσμο και να συνδεθείτε στον διακομιστή χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σύνδεσης που λάβατε μετά την εγγραφή στο νέο κεντρικό υπολογιστή. Θα χρειαστείτε το όνομα διακομιστή FTP, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.
Μόλις συνδεθείτε, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε το μικρό μέρος του διακομιστή που περιέχει όλους τους φακέλους. Θα μοιάζει με ένα φάκελο στον υπολογιστή σας, επομένως δεν πρέπει να είναι δύσκολο να βρείτε τον δημόσιο φάκελο.

Τώρα απλώς εντοπίστε τα αρχεία που κατεβάσατε προηγουμένως και σύρετε και αποθέστε τα στο φάκελο. Ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων και την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο, ενδέχεται να χρειαστούν έως και μερικά λεπτά για να μεταφερθούν τα πάντα. Το FileZilla θα σας ενημερώσει μόλις ολοκληρωθούν τα πάντα, ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε στον τομέα σας από το πρόγραμμα περιήγησης για να δείτε τον ιστότοπο ξανά σε δράση.

Δυναμική ιστοσελίδα

Οι δυναμικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων για την αποθήκευση τόνων πληροφοριών που είναι απαραίτητες για να λειτουργεί κανονικά. Εάν χρησιμοποιείτε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο ή ένα από τα δημοφιλή CMS όπως το WordPress, αυτό σημαίνει ότι έχετε και τη βάση δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τη μεταφέρετε μαζί με τα αρχεία.

Ακριβώς όπως εξήγατε τη βάση δεδομένων, μπορείτε να εισαγάγετε μια μέσω του PhpMyAdmin:

 1. Ανοίξτε το https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin από το πρόγραμμα περιήγησής σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Bluehost
 2. Βρείτε την καρτέλα “Βάση δεδομένων” και ανοίξτε την
 3. Επιλέξτε το εικονίδιο phpMyAdmin για να ανοίξετε τη διεπαφή
 4. Κάπου στο κέντρο του μενού, θα βρείτε την καρτέλα / Εισαγωγή “Εισαγωγή”.
 5. Επιλογή εισαγωγής βάσης δεδομένων

 6. Κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση» και βρείτε τη βάση δεδομένων που έχετε ήδη εξαγάγει. Βεβαιωθείτε ότι το αποσυμπιέστε πρώτα εάν η βάση δεδομένων είναι συμπιεσμένη (θα πρέπει να έχετε έτοιμο το αρχείο .sql)
 7. Εισαγωγή βάσης δεδομένων

 8. Κάντε κλικ στο κουμπί “Go” και περιμένετε λίγα λεπτά

Εάν όλα ήταν εντάξει, θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα σαν αυτό: “Η εισαγωγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τα ερωτήματα X εκτελέστηκαν.”

Χρησιμοποιείτε ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου όπως το WordPress?

Εάν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress, το Blogger ή το Joomla, μπορείτε να κάνετε τα πάντα πολύ πιο εύκολα με τις επιλογές εγγενών μετεγκατάστασης. Για παράδειγμα, εάν είστε μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου WordPress σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε τα πάντα με τις επιλογές εισαγωγής και εξαγωγής που θα σας επιτρέψουν να μεταφέρετε ολόκληρο τον ιστότοπο με λίγα μόνο κλικ. Τυχερέ!

χρήση

40,2% από τους ιστότοπους του κόσμου φιλοξενούνται από Πάροχος με έδρα τις ΗΠΑ

Βήμα 5. Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας

Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά και εισαχθούν οι βάσεις δεδομένων, μπορείτε να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μια προσωρινή διεύθυνση URL. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας ακόμα και όταν το όνομα του τομέα σας δεν δείχνει τον νέο διακομιστή.

Για να βρείτε την προσωρινή σας διεύθυνση URL, συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης του λογαριασμού σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Τεχνικά στοιχεία λογαριασμού”. Μόλις μπείτε, θα πρέπει να υπάρχει μια ενότητα που ονομάζεται Temp. URL, με το προσωρινό URL που εμφανίζεται δίπλα του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφτείτε απλώς αυτήν τη διεύθυνση URL και να ελέγξετε τον ιστότοπό σας.

Ένα προσωρινό URL μοιάζει με αυτό: http: // ipaddress / ~ username

Αντικαταστήστε το “ipaddress” με τη διεύθυνση IP του κεντρικού υπολογιστή σας και το όνομα χρήστη θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας cPanel. Μην ξεχάσετε το “~” πριν από αυτό.
Για να βρείτε τη διεύθυνση IP του διακομιστή σας, συνδεθείτε ξανά στο cPanel σας. Βρείτε την καρτέλα “Στατιστικά” και κάντε κλικ στο κουμπί “Ανάπτυξη στατιστικών” που θα αποκαλύψει επιπλέον πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP του κοινόχρηστου λογαριασμού φιλοξενίας σας.

Τώρα θα μπορείτε να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας σε μια προσωρινή διεύθυνση URL ενώ περιμένετε ή έως ότου ρυθμίστε τους διακομιστές ονόματος για να δείξετε τον παλιό σας τομέα.

Εάν ο ιστότοπός σας φαίνεται και λειτουργεί όπως αναμένεται, τότε υπέροχο! Ωστόσο, να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε κάποιες μικρές τροποποιήσεις και αλλαγές, αν κάτι δεν πάει καλά.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε

αυτοκόλλητα

Κοινοποίηση ανά χώρα

Bluehost και Hostmonster

Μόλις ολοκληρωθεί ολόκληρη η διαδικασία μεταφοράς και δοκιμάσετε τον ιστότοπο, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να ολοκληρώσετε τη μετάβαση. Λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσετε ότι οι παλιοί επισκέπτες σας συνεχίζουν να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, καθώς και να είστε βέβαιοι ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί όπως έχει προγραμματιστεί. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Ενημερώστε τους χρήστες ότι θα μετακινήσετε τον ιστότοπό σας

Όταν μετακινείτε τον ιστότοπό σας, ο χρόνος διακοπής λειτουργίας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερος. Είναι ιδανικό εάν οι χρήστες μόλις παρατηρήσουν ότι ο ιστότοπος δεν λειτουργούσε. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε κάποια ειδοποίηση λίγες μέρες νωρίτερα, τόσο στον ιστότοπό σας όσο και στα προφίλ κοινωνικών δικτύων. Θα πρέπει επίσης να δείτε ότι το μήνυμα είναι ορατό κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας, έτσι ώστε οι χρήστες σας να γνωρίζουν ότι ο ιστότοπος θα δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας εγκαίρως.

Αλλάξτε το DNS

Αυτή είναι μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί εύκολα να παραβλεφθεί. Μόλις μεταφέρετε τον ιστότοπό σας, πρέπει να αλλάξετε την εγγραφή DNS στον νέο διακομιστή όπου είναι εγγεγραμμένος ο ιστότοπός σας. Ο λόγος για τον οποίο αυτό είναι σημαντικό είναι ότι μια εγγραφή DNS είναι σαν ένας χάρτης ή ένας οδηγός οδηγιών που διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες σας φτάνουν στη σωστή σελίδα. Σε περίπτωση που παραλείψετε να το αλλάξετε αυτό, οι χρήστες θα οδηγηθούν σε λάθος σελίδα. Πρέπει να λάβετε ένα νέο DNS από τον νέο σας πάροχο φιλοξενίας και να αντικαταστήσετε τον παλιό σας.

Αφού υποβάλετε το αίτημα για τη μετακίνηση των εγγραφών DNS, θα χρειαστούν μερικές ώρες, ή σε ορισμένες περιπτώσεις μια ολόκληρη ημέρα, για να ολοκληρωθεί ο διακόπτης. Με άλλα λόγια, εάν οι επισκέπτες σας παραπονούνται ότι δεν μπορούν να βρουν τον ιστότοπό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το νέο σας DNS.

Παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας του ιστότοπου

Όταν εκχωρείται ένα νέο DNS, η μεταφορά σας είναι βασικά ολοκληρωμένη. Θα θέλατε να παρακολουθείτε με προσοχή το χρόνο λειτουργίας του διακομιστή σας τις επόμενες δύο ημέρες για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Είναι ζωτικής σημασίας να μην ρίξετε την προσοχή σας και να παρατηρήσετε εάν υπάρχουν προβλήματα το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, η παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας του ιστότοπού σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να επισκέπτεστε τον ιστότοπό σας κάθε 5 λεπτά. σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία και εφαρμογές για να βοηθήσετε στην εργασία.

Μερικά χρήσιμα εργαλεία στα οποία μπορείτε να βασιστείτε είναι Pingdom, Uptime Robot και Monitor Us. Ανεξάρτητα από το εργαλείο που επιλέγετε, πρέπει να τα βαθμονομήσετε για να παρακολουθείτε τα ακόλουθα στοιχεία: Ping, HTTP, DNS Server και TCP port.

Τύποι φιλοξενίας

Προσέξτε για λείπουν συνδέσμους και διαφορετικές δομές ιστότοπων

Ένα πράγμα που πρέπει πραγματικά να γνωρίζετε όταν αλλάζετε διακομιστές είναι η πιθανή απώλεια ή αντικατάσταση στοιχείων όπως γραφικά. Η αλλαγή του περιβάλλοντος φιλοξενίας μπορεί να προκαλέσει αυτό και δεν είναι απίθανο να δείτε κάποια σφάλματα 404 (δεν βρέθηκαν). Επομένως, απλώς προσέξτε και παρακολουθήστε τα αρχεία καταγραφής 404, ώστε να μπορείτε να δείτε εάν υπάρχουν σπασμένοι σύνδεσμοι ή μη ενεργά στοιχεία. Όταν τα βρείτε, μπορεί να χρειαστεί μια γρήγορη επισκευή ή αντικατάσταση και θα ήταν καλό να πάτε.

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι η ανακατεύθυνση από μια σελίδα 404 σε μια άλλη σελίδα που λειτουργεί ήδη. Αυτό δεν είναι λύση στο πρόβλημα, φυσικά, είναι απλώς μια εναλλακτική λύση για την εμφάνιση μιας σελίδας 404.

Αυτό λειτουργεί τόσο για τις σελίδες όσο και για τους καταλόγους, οπότε οι χρήστες σας θα έχουν πάντα περιεχόμενο να βλέπουν, αντί για σφάλμα 404. Τέλος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας και να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη σελίδα σφάλματος 404, η οποία μπορεί να είναι διασκεδαστική ή διασκεδαστική, ίσως εμφανίζοντας μια αστεία εικόνα ή μια προσφορά. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες σας δεν θα είναι τόσο πιθανό να αντιταχθούν στην προσγείωση στη σελίδα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε σπασμένους συνδέσμους και 404 σελίδες. Για να λειτουργήσουν, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον κωδικό στο αρχείο .htaccess.
Εδώ μπορείτε να επεξεργαστείτε το .htaccess χρησιμοποιώντας το FTP (FileZilla)

 1. Ανοίξτε το FileZilla
 2. Συνδεθείτε στον διακομιστή σας
 3. Ανοίξτε το public_html για να εμφανίσετε τα αρχεία του ιστότοπού σας
 4. Επιλέξτε .htaccess
 5. κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Προβολή / Επεξεργασία ή λήψη του στον υπολογιστή σας

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το αρχείο .htaccess στον διακομιστή σας, οι πιθανότητες είναι ότι δεν υπάρχει κανένας ή απλά είναι κρυμμένος. Για αρχάριους, βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή “Εμφάνιση κρυφών αρχείων (dotfiles)” εάν έχετε συνδεθεί στο cPanel και χρησιμοποιείτε τη Διαχείριση αρχείων ή ότι έχετε επιλέξει την “Δύναμη εμφάνισης κρυφών αρχείων” από το επάνω μενού του FileZilla. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε το αρχείο, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο στον δημόσιο φάκελο_html κάνοντας δεξί κλικ και δημιουργώντας ένα νέο αρχείο με το όνομα .htaccess.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό:

 • Ορίστε μια σελίδα 404: ErrorDocument 404 /errorpage.html
 • Ανακατεύθυνση σελίδας στη νέα τοποθεσία: Ανακατεύθυνση 301 /old-page.html http://www.example.com/new-page.html
 • Ανακατεύθυνση ολόκληρου του καταλόγου σε μια νέα τοποθεσία: redirectMatch 301 ^ / category /? $ Http://www.example.com/new-category/

Αφού πραγματοποιήσετε τις αλλαγές, θα πρέπει να αποθηκεύσετε το αρχείο και να το ανεβάσετε ξανά στο διακομιστή αντικαθιστώντας το παλιό αρχείο.

Αλλαγή του email σας

Και πάλι, η αλλαγή email είναι κάτι που οι άνθρωποι συχνά αγνοούν. Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση στον νέο κεντρικό υπολογιστή Ιστού, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι μεταφοράς του e-mail σας.

 • Εάν το email σας φιλοξενείται σε καταχωρητή τομέα, μπορείτε να το μετακινήσετε εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάξετε την εγγραφή (@) και να την αντιστοιχίσετε στη διεύθυνση IP του νέου κεντρικού υπολογιστή, η οποία βρίσκεται συνήθως στην πύλη πελατών του νέου σας κεντρικού υπολογιστή
 • Εάν οι λογαριασμοί email σας φιλοξενούνται σε τρίτο μέρος, πρέπει να κάνετε τα εξής. Βεβαιωθείτε ότι οι εγγραφές MX σας, καθώς και άλλες σχετικές εγγραφές που ζητούνται από τον πάροχο υπηρεσιών email σας, ενημερώνονται στο νέο DNS. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μεταφέρετε το DNS σας σε έναν νέο πάροχο, είναι σημαντικό να μετακινήσετε και αυτά τα αρχεία. Φυσικά, εάν δεν μετακινείτε το DNS, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το βήμα 1.
 • Τέλος, εάν οι λογαριασμοί email σας φιλοξενούνται στον προηγούμενο πάροχο φιλοξενίας, μπορείτε να δημιουργήσετε ξανά τον υπάρχοντα λογαριασμό email μόλις μεταβείτε στον νέο πάροχο. Θα πρέπει επίσης να διαμορφώσετε τον νέο σας πράκτορα email.
ρολόι άμμου

Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων υπόσχονται 99,99% χρόνο λειτουργίας, αλλά το 99,90% χρόνο λειτουργίας είναι ήδη 10 λεπτά εκτός λειτουργίας ανά εβδομάδα

τιμή

Πολλά σχέδια φιλοξενίας ιστοσελίδων συνοδεύονται από «κρυφό κόστος». Παρόλο που δελεάζουν τους πελάτες με προγράμματα «εγγύησης επιστροφής χρημάτων», αλλά σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι, οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορούν να αποφύγουν την επιστροφή χρημάτων ή απλά να την παρατείνουν

διακομιστής ιστού

Η υπόσχεση για απεριόριστο χώρο στο Web και εύρος ζώνης είναι φάρσα. Οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων υπερπωλούν τους διακομιστές τους, ειδικά την κοινή φιλοξενία ιστοσελίδων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα κακή απόδοση, μεγαλύτερο χρόνο διακοπής λειτουργίας διακομιστή και τακτικές αποτυχίες

δέντρο

Η πιο αξιόπιστη μέθοδος που χρησιμοποιούμε για τον προσδιορισμό αξιόπιστου παρόχου φιλοξενίας

Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα. Εάν ένας διακεκριμένος ιστότοπος φιλοξενείται από συγκεκριμένο πάροχο εδώ και χρόνια και ο ιδιοκτήτης του είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τις υπηρεσίες φιλοξενίας, ο πραγματικός κεντρικός υπολογιστής παρέχει ότι είναι η σαφής απόδειξη ότι ο οικοδεσπότης για τον οποίο μιλάμε είναι ο σωστός.

Εάν χρειάζεστε μια πιο λεπτομερή εξήγηση για το πώς να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, ρίξτε μια ματιά σε αυτό οδηγός.

Πιθανότητα κατεστραμμένης βάσης δεδομένων

Τέλος, ενδέχεται τα δεδομένα σας να καταστραφούν κατά τη μεταφορά. Δεν υπάρχει λόγος πανικού και υπάρχουν πολλές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, αλλά όλα εξαρτώνται από την ίδια την πλατφόρμα. Δεδομένου ότι η πιο κοινή πλατφόρμα είναι το WordPress, θα συζητήσουμε μερικές πιθανές λύσεις για τη βάση δεδομένων αυτής της πλατφόρμας.

Εάν η βάση δεδομένων του WordPress είναι κατεστραμμένη, μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά τη μεταφορά, αλλά πρώτα πρέπει να απενεργοποιήσετε όλες τις προσθήκες. Εάν αυτό λειτουργεί, απλώς ενεργοποιήστε ξανά τις προσθήκες όταν εισάγεται ολόκληρος ο ιστότοπος. Δυστυχώς, αυτή δεν θα είναι βιώσιμη λύση εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου, επομένως ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικές από τις ακόλουθες επιλογές:

 • Ανεβάστε ξανά τη βάση δεδομένων και γράψτε την πάνω από την παλιά.
 • Προσπαθήστε να προσδιορίσετε την ακριβή τοποθεσία του σφάλματος διαφθοράς και απλώς ανεβάστε ξανά αυτό το συγκεκριμένο αρχείο από τον παλιό σας ιστότοπο.
 • Ανοίξτε το αρχείο για να βεβαιωθείτε ότι δείχνει στον νέο διακομιστή.

Πώς να επιδιορθώσετε μια κατεστραμμένη βάση δεδομένων WordPress

Μερικές φορές, η εξαγωγή και εισαγωγή μιας βάσης δεδομένων δεν θα είναι τόσο ομαλή όσο θέλετε. Αλλά προτού χάσετε το μυαλό σας, μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε μερικά κόλπα για να το επιδιορθώσετε.

 1. Συνδεθείτε στο cPanel σας
 2. Ανοίξτε το PhpMyAdmin
 3. Επιλέξτε τη βάση δεδομένων από το αριστερό μενού
 4. Επιλέξτε Βάση δεδομένων για επισκευή

 5. Αφού επιλέξετε τη βάση δεδομένων, θα πρέπει να ελέγξετε αν έχετε τη σωστή. Μια βάση δεδομένων WordPress έχει όλους τους πίνακες με ετικέτα wp_
 6. Επιλέξτε το κουμπί “Έλεγχος όλων” στο κάτω μέρος της οθόνης για να επιλέξετε όλους τους πίνακες από τη βάση δεδομένων
 7. Επισκευή βάσης δεδομένων

 8. Επιλέξτε “Επισκευή πίνακα”
 9. Επιλογή επισκευής βάσης δεδομένων

Αυτό μπορείτε να κάνετε εδώ. Μετά τη διαδικασία επιδιόρθωσης, θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα που επιβεβαιώνει ότι η βάση δεδομένων επιδιορθώθηκε με επιτυχία. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε καταφέρει να επιδιορθώσετε τη βάση δεδομένων, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ακόμη πράγμα και να τροποποιήσετε ένα αρχείο wp-config.php.

 1. Ανοίξτε το FileZilla και συνδεθείτε στον διακομιστή FTP
 2. Εντοπίστε το αρχείο wp-config.php
 3. Διαμόρφωση WP

 4. Πραγματοποιήστε λήψη στον υπολογιστή σας
 5. Τροποποιήστε το αρχείο ανοίγοντας το σε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου
 6. Στο τέλος του αρχείου, εισαγάγετε αυτό: define (‘WP_ALLOW_REPAIR’, true).
 7. Ορισμός επιδιόρθωσης WP Config

 8. Αποθηκεύστε το τροποποιημένο αρχείο wp-config.php και ανεβάστε το ξανά στον διακομιστή μέσω FileZilla και αντικαταστήστε το αρχείο
 9. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στη διεύθυνση http://yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
 10. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επισκευή βάσης δεδομένων”

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιδιόρθωσης, θα δείτε μηνύματα κατάστασης σχετικά με τους πίνακες στη βάση δεδομένων, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε εάν κάτι είχε καταστραφεί. Επίσης, θα μπορείτε να δείτε το ακόλουθο μήνυμα: «Οι επισκευές ολοκληρώθηκαν. Καταργήστε την ακόλουθη γραμμή από το wp-config.php για να αποτρέψετε τη χρήση αυτής της σελίδας από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.
καθορισμός (“WP_ALLOW_REPAIR”, true); “

Επομένως, μην ξεχάσετε να επιστρέψετε στο αρχείο, να καταργήσετε τη γραμμή που προσθέσατε και να το αποθηκεύσετε ξανά.

Σε περίπτωση που καμία από αυτές τις προσεγγίσεις δεν λειτουργεί, θα πρέπει να βρείτε κάποιον που είναι ειδικευμένος στην κωδικοποίηση για να ξεκινήσει η διαδικασία αυτόματης επισκευής βάσης δεδομένων WordPress.

Αφήστε την ομάδα υποστήριξης να χειριστεί τη μεταφορά στον νέο οικοδεσπότη

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να κάνετε ολόκληρη τη μεταφορά στον νέο οικοδεσπότη μόνοι σας ή απλά δεν έχετε χρόνο να χάσετε τέτοιες τεχνικές που δεν σας ενδιαφέρουν πραγματικά, μπορείτε να αφήσετε τα πάντα σε επιδέξια χέρια επαγγελματιών στο Bluehost.

Λοιπόν, ναι, θα πρέπει να πληρώσετε για τη μεταφορά. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορείτε να χαλαρώσετε, να περπατήσετε ή να απολαύσετε τον ήλιο στο δέρμα σας εάν είστε αρκετά τυχεροί για να ζήσετε κοντά στην παραλία, ενώ η ομάδα υποστήριξης κάνει τα πάντα για εσάς.

Το Bluehost μπορεί να μετακινήσει τον ιστότοπο στους διακομιστές του για εσάς και θα σας κοστίσει 149 $. 99. Αυτή η τιμή περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση έως και 5 ιστότοπων και 20 λογαριασμών email. Ναι, η ομάδα υποστήριξης θα φροντίσει για όλα τα αρχεία, τις βάσεις δεδομένων και ό, τι είναι απαραίτητο για να λειτουργεί ο ιστότοπός σας και να μοιάζει με τον ίδιο τρόπο που έκανε στον παλιό κεντρικό υπολογιστή.
Δεν έχει σημασία πού φιλοξενήσατε τον ιστότοπο εάν ορίσετε αυτήν την επιλογή, αλλά λάβετε υπόψη ότι το Bluehost προς το παρόν δεν προσφέρει υποστήριξη μετεγκατάστασης για λογαριασμούς μεταπωλητών, VPS ή Dedicated Server.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για αυτό είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη μετάβαση στο Bluehost, οι ειδικοί τους γνωρίζουν τι κάνουν. Ακόμα και έχοντας κατά νου, καταλαβαίνουν ότι ο ιστότοπός σας είναι σημαντικός για εσάς, οπότε θα εξετάσουν τα πάντα και θα βεβαιωθούν ότι είναι πλήρως λειτουργικός προτού πάρετε τα χέρια σας.

Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη μετεγκατάσταση στο Bluehost, δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

συμπέρασμα

Η εναλλαγή ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν είναι τεράστια ταλαιπωρία. Υπάρχουν μερικά πιθανά προβλήματα, αλλά τίποτα που δεν μπορεί να επιλυθεί εγκαίρως.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία φιλοξενίας ιστού σας, μην διστάσετε να βρείτε έναν άλλο πάροχο. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει στη διαδικασία με ελάχιστο χρόνο διακοπής και ταλαιπωρία.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map