Τρόπος σύνταξης περιεχομένου ιστολογίου

Στατιστικά στοιχεία χρήσης πλατφορμών Blogging


χρήση πλατφόρμας blogging

Το περιεχόμενο του νέου σας ιστολογίου θα είναι το δόλωμα που προσελκύει τους αναγνώστες σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα καλύψουμε το περιεχόμενο που πρέπει να γράψετε όταν ξεκινάτε ένα blog και τις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε.

Χωρίς εξαιρετικό περιεχόμενο, ακόμη και τα πιο καλά σχεδιασμένα, αυστηρά δομημένα ιστολόγια θα αποτύχουν τελικά. Υπάρχουν δύο μπλοκ που πρέπει να ανησυχείτε, το περιεχόμενο πριν από την κυκλοφορία και μετά την κυκλοφορία:

Contents

Περιεχόμενο πριν από την κυκλοφορία

 • Στατικές σελίδες: όπως “Σχετικά”, “Επικοινωνία” κ.λπ.

 • Περιεχόμενο πλευρικής γραμμής: περιεχόμενο που εμφανίζεται στην πλαϊνή γραμμή του ιστολογίου σας (εάν πρόκειται να έχετε ένα)

 • Σελίδες κατηγορίας ιστολογίου: περιεχόμενο (περίπου 100 λέξεις) για σελίδες κατηγοριών στο ιστολόγιό σας (συν επιλέξτε κατηγορίες για διαίρεση του περιεχομένου σας)

 • Μετα-ετικέτες SEO: περιεχόμενο για τον τίτλο SEO και τις ετικέτες περιγραφής κάθε σελίδας (δεν εμφανίζεται στην πραγματική σελίδα, αλλά πρέπει να το έχετε έτοιμο)

Περιεχόμενο μετά την κυκλοφορία

48% Η διαχείριση των 100 κορυφαίων ιστολογίων της Technorati γίνεται με το WordPress
 • Δημοσιεύσεις ιστολογίου: τακτικά άρθρα που πρόκειται να γράψετε

 • Περιεχόμενο Cornerstone: αυτή θα είναι η βάση του ιστολογίου σας

έναρξη blog

Το περιεχόμενο που χρειάζεστε
για να ξεκινήσετε ένα blog

Πριν ξεκινήσετε να γράφετε τις καθημερινές αναρτήσεις ιστολογίου σας, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι οι στατικές σελίδες και άλλα μέρη του ιστολογίου σας, όπως η πλευρική γραμμή και το υποσέλιδο, είναι γεμάτα με τις κατάλληλες πληροφορίες. Ας εξερευνήσουμε καθεμία από αυτές τις περιοχές περιεχομένου.

Περιεχόμενο στατικών σελίδων

Αρχικά, θα πρέπει να δημιουργήσετε σελίδες στατικού περιεχομένου για τους ακόλουθους τύπους πληροφοριών.

Σχετικά με τη σελίδα

Η πιο παραδοσιακή σελίδα σε οποιοδήποτε ιστολόγιο είναι η σελίδα Σχετικά. Αυτή η σελίδα ενημερώνει τους νέους επισκέπτες στο ιστολόγιό σας για το τι αφορά, ποιοι είστε και γιατί έχετε ένα ιστολόγιο για το συγκεκριμένο θέμα. Ανάλογα με τη θέση σας και το στυλ σας, οι πληροφορίες που παρέχετε μπορούν να είναι “όλες οι επιχειρήσεις” ή προσωπικές και διασκεδαστικές.

Σελίδα επικοινωνίας
94% από άτομα που μοιράζονται περιεχόμενο ιστολογίου επειδή πιστεύουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για άλλα άτομα

Αυτή η σελίδα επιτρέπει στους επισκέπτες του ιστολογίου σας να επικοινωνούν μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να είναι μια απλή σελίδα με τη διεύθυνση email σας καθώς και συνδέσμους κοινωνικών δικτύων ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσθήκες όπως η φόρμα επικοινωνίας 7 για να έχετε μια απλή φόρμα επικοινωνίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επισκέπτες για να επικοινωνήσουν μαζί σας χωρίς να φύγουν από τον ιστότοπό σας.

Προιόντα και Υπηρεσίες
Ένα ιστολόγιο είναι ένας τρόπος χαμηλού κόστους και χαμηλού κινδύνου για να προσκαλέσετε τους αναγνώστες στον κόσμο σας και να ξεκινήσετε μια συνομιλία με την εταιρεία σας. 68% των καταναλωτών είναι πιθανό να ξοδέψουν χρόνο διαβάζοντας περιεχόμενο που παράγεται από μια εταιρεία που τους ενδιαφέρει

Εάν δημιουργήσατε το ιστολόγιό σας για την προώθηση της επιχείρησής σας, θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια σελίδα που περιγράφει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πουλάτε. Εναλλακτικά, εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας, μπορείτε να δώσετε έναν σύνδεσμο προς αυτόν στο μενού σας.

Αποποίηση / πολιτική

Για να δώσετε στον εαυτό σας μια μικρή προστασία ευθύνης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μια αποποίηση ευθυνών ή σελίδα πολιτικής.

Για παράδειγμα, εάν γράφετε ένα blog υγείας, αλλά δεν είστε επαγγελματίας ιατρός, ίσως να θέλετε δημιουργήστε μια αποποίηση ευθυνών να πείτε ότι δεν είστε γιατρός ή άλλος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης και συνιστούμε στους αναγνώστες να δουν τους γιατρούς τους για τις ιατρικές πληροφορίες και αξιολόγηση τους.

Δημιουργήστε εμπιστοσύνη προσθέτοντας μια σωστή φωτογραφία στο βιογραφικό σας και στη σελίδα σας. Οι πιθανοί πελάτες σας θέλουν να κοιτάξουν τα μάτια σας

Μπορεί επίσης να θέλετε να ενημερώσετε τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας ότι χρησιμοποιείτε την παρακολούθηση αναλυτικών στοιχείων, το Google AdSense, τους συνδέσμους μάρκετινγκ συνεργατών και άλλους τύπους περιεχομένου.

Φροντίστε να επισκεφτείτε τα καλύτερα ιστολόγια στη θέση σας – κατά προτίμηση μεγαλύτερα – για να δείτε ποιες σελίδες παρέχουν συνδέσμους στο κύριο μενού πλοήγησης και στο υποσέλιδο. Οι πιθανότητες είναι ότι οι επισκέπτες σας θα αναζητούν τους ίδιους τύπους σελίδων στο ιστολόγιό σας.

Περιεχόμενο πλευρικής γραμμής

Η σελίδα “Επικοινωνήστε μαζί μας” είναι μία από τις πιο σημαντικές σελίδες στον ιστότοπό σας. Για 70% εταιρείες, είναι συνήθως μία από τις σελίδες ιστότοπων με τις περισσότερες επισκέψεις

Η πλευρική γραμμή σας είναι η μικρότερη στήλη αριστερά ή δεξιά (ανάλογα με το θέμα που επιλέξατε) του κύριου περιεχομένου του ιστολογίου σας. Θα θελήσετε να προσθέσετε το ακόλουθο περιεχόμενο στα widget της πλευρικής γραμμής για τους επισκέπτες σας.

Εγγραφείτε

Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες του ιστολογίου σας να εγγραφούν μέσω email ή RSS. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φυσικά, είναι το καλύτερο, ειδικά αν θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας στο μέλλον. Το MailChimp είναι μια εξαιρετική υπηρεσία για χρήση καθώς είναι δωρεάν για τους πρώτους 2.000 συνδρομητές.

Μην κρύβετε συνδέσμους προς τη σελίδα “Επικοινωνία μαζί μας” στα αναπτυσσόμενα μενού που δεν είναι ορατά χωρίς να κάνετε ενεργό κλικ γύρω από την πλοήγησή σας
Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση email είναι υπερσυνδεδεμένη, ανοίγοντας αυτόματα τον πελάτη email του επισκέπτη όταν κάνετε κλικ
ενημερωτικό δελτίο
Σχετικά με

Μια απλή πρόταση δύο για εσάς και το ιστολόγιό σας για νέους επισκέπτες που ενδέχεται να μην αφιερώσουν χρόνο για να διαβάσουν τη σελίδα “Σχετικά”. Έχοντας τη φωτογραφία σας σε αυτό το πλήρες κείμενο βοηθά τους επισκέπτες να βάλουν ένα πρόσωπο στο ιστολόγιο, είτε είστε ο κάτοχος και ο συντάκτης που διαχειρίζεται άλλους συγγραφείς είτε ο κύριος συγγραφέας περιεχομένου.

Σχεδόν 40% ιστοτόπων έχει ανεπιτήδευτες δηλώσεις όπως “Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας” ή “Θα θέλαμε να σας ακούσουμε” και σχεδόν 38% εταιρειών προσφέρουν απλώς μια διεύθυνση email ή μια μικρή φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας τους
61% ανθρώπων αισθάνονται καλύτερα για μια εταιρεία που παρέχει προσαρμοσμένο περιεχόμενο και είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από αυτήν την εταιρεία
88% ατόμων διαβάζουν κριτική για να καθορίσουν την ποιότητα μιας επιχείρησης
σχετικά με

Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε συνδέσμους προς τα κοινωνικά σας προφίλ, ώστε οι χρήστες να μπορούν να σας ακολουθούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικονίδια για να αντιπροσωπεύσετε κάθε δίκτυο ή να χρησιμοποιήσετε επίσημα πλαίσια, κουμπιά και σήματα από αυτά τα δίκτυα. Το τελευταίο σας βοηθά να δημιουργήσετε το κοινό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας στα άτομα να συνδεθούν μαζί σας χωρίς να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας.

80% των επιχειρηματικών αποφάσεων προτιμούν να λαμβάνουν πληροφορίες της εταιρείας σε μια σειρά άρθρων σε σχέση με μια διαφήμιση
Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Ένα δημοφιλές widget δημοσιεύσεων θα σας βοηθήσει να κατευθύνετε τους επισκέπτες στα κορυφαία περιεχόμενά σας. Το πρόσθετο WordPress Popular Posts θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αυτό το εύκολο, εμφανίζοντας αναρτήσεις με βάση τα σχόλια και τον αριθμό προβολών.

Ξεκινήστε την ανάρτησή σας με αφήγηση (Η αφήγηση παραμένει μέχρι 300% περισσότεροι αναγνώστες)
Αποκτήστε συναισθηματική. Οι δημοσιεύσεις που προκαλούν τα συναισθήματα, το δέος και το γέλιο μοιράζονται περισσότερο

κορυφαίες δημοσιεύσεις


Διαφημιστές

Αν σκοπεύετε να προσθέσετε διαφημιστικά πανό στο ιστολόγιό σας, τότε προσθέστε τα από την αρχή, οπότε οι τακτικοί επισκέπτες δεν θα εκπλαγούν όταν αρχίζετε να κερδίζετε διαφημιστές. Τα πανό που χρησιμοποιείτε μέχρι τότε μπορούν να συνδέονται με προϊόντα για τα οποία είστε συνεργάτης έμπορος ή με προϊόντα που απλά σας αρέσουν.

68% αγοραστών δήλωσαν ότι δίνουν συχνά αξιοπιστία στις αξιολογήσεις από ομοτίμους και στα σχόλια που δημιουργούνται από τους χρήστες.60% Τοις εκατό δίνει αξιοπιστία στο περιεχόμενο που έχει συνταχθεί από μια δημοσίευση τρίτου μέρους ή αναλυτή.
διαφημιστές
Τα γραπτά άρθρα, ειδικά οι δημοσιεύσεις «Πώς να», καθώς και οι περιπτωσιολογικές μελέτες, είναι τα είδη περιεχομένου που προσδίδουν στα blogs την μεγαλύτερη αξιοπιστία

Φροντίστε να επισκεφτείτε άλλα ιστολόγια στη θέση σας για να δείτε τι εμφανίζονται στην πλαϊνή γραμμή.

Περιεχόμενο κατηγοριών ιστολογίου

Πρώτα πράγματα πρώτα, θα πρέπει να επιλέξετε κατηγορίες για το ιστολόγιό σας.

Τα γραφήματα αρέσουν και κοινοποιούνται στα κοινωνικά μέσα 3 φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος περιεχομένου
Πάνω από 50% των εμπόρων που επιμελούν το περιεχόμενο λένε ότι έχει αυξήσει την ορατότητα της επωνυμίας τους, την ηγετική της σκέψη, το SEO, την κυκλοφορία στον ιστό και την αφοσίωση των αγοραστών

Στη συνέχεια, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε σύντομο κείμενο για κάθε σελίδα κατηγορίας που θα έχετε στο ιστολόγιό σας. Το κείμενο θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε μεταξύ 50-150 λέξεων. Μπορεί να σκεφτείτε γιατί; Θα βοηθήσει αυτές τις σελίδες να κατατάσσονται καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης.

σύντομο κείμενο

SEO μετα-ετικέτες περιεχομένου

Η ετικέτα Meta είναι ένα απόσπασμα κώδικα που περιλαμβάνει κείμενο που περιγράφει πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη σελίδα για τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ορατό στην πραγματική σελίδα αλλά μόνο μέσα στον κώδικα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε κατάλληλες μετα-ετικέτες για κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας, ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν να καταλάβουν τι είναι η σελίδα.

Η αφοσίωση στην επωνυμία αυξάνεται κατά 28% όταν οι καταναλωτές εκτίθενται τόσο σε επαγγελματικό περιεχόμενο όσο και σε βίντεο προϊόντων που δημιουργούνται από χρήστες
seo meta tags
Αποφύγετε να προσθέσετε μια λίστα με ετικέτες πλυντηρίου σε κάθε ανάρτηση. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε μια στρατηγική προσθήκης ετικετών. Σκεφτείτε τις ετικέτες ως “Θέματα” ή “Κατηγορίες” και επιλέξτε 10-20 ετικέτες που αντιπροσωπεύουν όλα τα κύρια θέματα που θέλετε να καλύψετε στο ιστολόγιό σας. Τότε κολλήστε σε αυτά

Όταν δημιουργείτε νέες σελίδες ή αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει τις ακόλουθες μετα-ετικέτες:

 • Ετικέτα τίτλου – εμφανίζεται στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης και αντιπροσωπεύει τον τίτλο της σελίδας για τις μηχανές αναζήτησης. Βέλτιστο μήκος 50-60 χαρακτήρες.

 • Μετα-περιγραφή – πληροφορίες που συνοψίζουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και εμφανίζονται κάτω από τον τίτλο. Το βέλτιστο μήκος είναι περίπου 290 χαρακτήρες.

Δεν χρειάζεται να μάθετε κώδικα ή προγραμματισμό για να εφαρμόσετε μετα-ετικέτες στο ιστολόγιό σας. Εάν αποφασίσατε να πάτε με το WordPress CMS, θα μπορούσατε εύκολα να εγκαταστήσετε ένα από τα πρόσθετα SEO, όπως Yoast SEO και χρησιμοποιήστε το για να προσθέσετε τις απαραίτητες πληροφορίες σε κάθε σελίδα.


σχέδιο περιεχομένου

Δημιουργία του σχεδίου περιεχομένου

Για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε ένα επιτυχημένο ιστολόγιο πρέπει να έχετε ένα καθιερωμένο σχέδιο περιεχομένου. Θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με μελλοντικές αναρτήσεις ιστολογίου, προγράμματα δημοσίευσης, ανάπτυξη κοινού και πολλά άλλα. Χωρίς αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο, είναι αδύνατο να διατηρηθεί η δημοτικότητα και η συνεπής ποιότητα της εργασίας σας.

Παρακάτω θα σας δείξουμε τα ακριβή βήματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για το περιεχόμενο του ιστολογίου σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα ως πρότυπο και προσαρμόστε το σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας.

Βήμα 1. Δημιουργήστε τη λίστα θεμάτων

Βήμα 2. Διαλέξτε και προετοιμάστε το περιεχόμενο του ακρογωνιαίου λίθου

Βήμα 3. Επιλέξτε και γράψτε 5-10 δημοσιεύσεις ιστολογίου

Βήμα 4. Δημιουργήστε ημερολόγιο σύνταξης και ξεκινήστε να δημοσιεύετε

Βήμα 5. Επαναλάβετε τα βήματα 2 έως 4

Βήμα 1. Δημιουργήστε τη λίστα θεμάτων

Σε αυτό το σημείο, γνωρίζετε ήδη τι πρόκειται να είναι το ιστολόγιό σας και επιλέξατε μια θέση.

Το ποιοτικό περιεχόμενο, η τακτική δημοσίευση, ο καλός σχεδιασμός και η καθιερωμένη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατατάσσονται ως οι τέσσερις υψηλότεροι παράγοντες που καθορίζουν την αξιοπιστία ενός ιστολογίου

Η δημιουργία λίστας θεμάτων μπορεί να ακούγεται σαν μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι. Και θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να το κάνετε με ένα πραγματικό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται να ξεκινήσετε ένα blog γιόγκα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε αυτήν τη λίστα είναι να βρείτε διαφορετικά σημεία για τη θέση σας και να τα συνδυάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το έγγραφο ως παράδειγμα.

Εδώ μιλάμε για:

Πάνω από 200 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν πλέον αποκλειστές διαφημίσεων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 16% των χρηστών Ιστού των ΗΠΑ. Οι χρήστες γίνονται όλο και πιο κατανοητοί για την παράλειψη ανεπιθύμητων διαφημίσεων με εργαλεία όπως το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. Αυτό μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα για τους εμπόρους περιεχομένου που χρησιμοποιούν πληρωμένες λεωφόρους για να αυξήσουν την εμβέλεια των προσπαθειών μάρκετινγκ περιεχομένου τους
λίστα θεμάτων

Χρησιμοποιώντας αυτήν την προσέγγιση και υιοθετώντας διαφορετικούς συνδυασμούς, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε εκατοντάδες θέματα.

69% εταιρειών αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός μάρκετινγκ βίντεο αυξάνεται
προσέγγιση θέματος

Επόμενο βήμα, μπορείτε να ξεκινήσετε την καταχώριση στοιχείων που θα ήταν μεγαλύτερα, σε βάθος κομμάτια περιεχομένου. Επίσης, ονομάζεται περιεχόμενο ακρογωνιαίων λίθων (θα το συζητήσουμε στο επόμενο βήμα). Αυτοί θα μπορούσαν να είναι μερικοί οδηγοί ή μαθήματα. Γι ‘αυτό συνεχίζουμε να αναφέρουμε ότι πρέπει να επιλέξετε μια θέση στο πάθος σας. Έτσι θα είναι ευκολότερο να δημιουργηθούν ιδέες.

Στην περίπτωσή μας, εδώ είναι η λίστα που έχουμε για το blog γιόγκα μας.

Μέχρι το 2020 σχεδόν κάθε εταιρεία θα έχει ένα στέλεχος στον οργανισμό του, ο οποίος είναι άμεσα υπεύθυνος για μια συνολική στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου, π.χ. Διευθυντής Περιεχομένου, Αντιπρόσωπος ή Διευθυντής Περιεχομένου
blog γιόγκα

Τώρα ας συμπληρώσουμε όλες τις στήλες στο κύριο υπολογιστικό φύλλο. Αυτό δείχνει κάθε στήλη:

80% των B2B εμπόρων έχουν μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου. Ανάμεσα τους 32% τεκμηριωμένο, 48% δεν έχει τεκμηριωθεί
πίνακας θεμάτων

Βάθος

1. Μικρότερες δημοσιεύσεις ιστολογίου < 1,000 words

2. Μεσαία άρθρα 1.000-2.000 λέξεις

3. Σε βάθος καθοδηγεί 2.000+ λέξεις

Ο μέσος αναγνώστης ξοδεύει μόνο 37 δευτερόλεπτα διαβάζοντας ένα άρθρο ή μια ανάρτηση ιστολογίου

Λέξεις-κλειδιά

Κύριες λέξεις-κλειδιά που θέλετε να στοχεύσετε με το περιεχόμενό σας.

Συνιστώμενη ανάγνωση: Πώς να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών

Όγκος λέξεων-κλειδιών (KW)

Μέσος αριθμός αναζητήσεων ανά μήνα μέσω μηχανών αναζήτησης. Χρησιμοποιήσαμε το εργαλείο SemRush, καθώς η Google σάς παρέχει μόνο εκτιμώμενα διαστήματα όγκου επισκεψιμότητας.

Το περιεχόμενο του ιστολογίου γίνεται όλο και πιο οπτικό. Η μέση ανάρτηση ιστολογίου έχει μήκος περίπου 1.050 λέξεις

Κατηγορία

Επιλέξτε σε ποια κατηγορία θα δημοσιεύσετε το περιεχόμενό σας.

Εδώ το έχετε, ετοιμάσατε τον κατάλογο θεμάτων και τον δώσατε προτεραιότητα στη σημασία και την ανταγωνιστικότητα. Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2. Διαλέξτε και προετοιμάστε το περιεχόμενο του ακρογωνιαίου λίθου

Πόσο καιρό είναι μια τυπική ανάρτηση ιστολογίου?

Πόσο καιρό είναι μια τυπική ανάρτηση ιστολογίου;

Οι αναρτήσεις ιστολογίου μεγάλης μορφής δημιουργούν 9 φορές περισσότερους δυνητικούς πελάτες από τις αναρτήσεις ιστολογίου μικρής μορφής

Οι κύριοι οδηγοί σας (3) θα είναι το βασικό σας περιεχόμενο. Είναι το περιεχόμενο που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τον ιστότοπό σας και θα γράφονται μικρότερες αναρτήσεις ιστολογίου γύρω από αυτόν τον πυρήνα.

περιεχόμενο ακρογωνιαίων λίθωνΕάν δεν είστε σίγουροι πώς να βρείτε θέματα για το ακρογωνιαίο περιεχόμενο, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

29% κορυφαίων εμπόρων επαναχρησιμοποιούν και επαναχρησιμοποιούν συστηματικά το περιεχόμενο.
 • Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Google Keywords Planner για να λάβετε τις ιδέες. Απλώς συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google ή δημιουργήστε έναν νέο εάν δεν τον έχετε. Στην ενότητα “Εύρεση νέων λέξεων-κλειδιών και λήψη δεδομένων όγκου αναζήτησης”. ανοίξτε την καρτέλα «Αναζήτηση νέων λέξεων-κλειδιών χρησιμοποιώντας φράση, ιστότοπο ή κατηγορία», εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί «γιόγκα» και πατήστε το κουμπί «Λήψη ιδεών». Θα λάβετε τη λίστα λέξεων-κλειδιών με τον όγκο αναζήτησης.

 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το SemRush και να ελέγξετε ποιες λέξεις-κλειδιά κατατάσσονται οι ιστότοποι των ανταγωνιστών για να λάβετε την ιδέα για θέματα. Είναι ένα εργαλείο επί πληρωμή, αλλά μπορείτε να λάβετε δωρεάν δοκιμή δύο εβδομάδων. Συνδεθείτε στο εργαλείο, εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου του ανταγωνιστή που σας αρέσει και πατήστε το κουμπί εξερεύνησης. Στη συνέχεια, επιλέξτε την ενότητα “Κορυφαίες σελίδες” στην αριστερή πλευρά και επιλέξτε τη στήλη “Κορυφαίες λέξεις-κλειδιά” για να λάβετε ιδέες για λέξεις-κλειδιά για τα θέματα σας.

Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να βρείτε λέξεις-κλειδιά που είναι δημοφιλείς και μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία για το κορυφαίο σας περιεχόμενο.

66% bloggers δημοσιεύουν λιγότερο συχνά από ό, τι καθημερινά, αλλά πιο συχνά από μηνιαία

Τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το περιεχόμενο. Θα διαβάσετε πολλά σχετικά με τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας για μηχανές αναζήτησης και ενώ είναι σημαντικό, εάν δεν βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας για ανθρώπους, τότε δεν θα κερδίσετε ποτέ την έκθεση που χρειάζεται για να λάβετε συνδέσμους και να κατατάξετε καλά μηχανές αναζήτησης. Εάν γράφετε περιεχόμενο που τους αρέσει να διαβάζει, τότε θα λάβετε επισκεψιμότητα, κοινωνικές κοινοποιήσεις και συνδέσμους καθώς αυξάνεται η αναγνωσιμότητα.

Βήμα 3. Επιλέξτε και γράψτε 5-10 δημοσιεύσεις ιστολογίου

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε αναρτήσεις ιστολογίου που πρόκειται να γράψετε και να δημοσιεύσετε στο ιστολόγιό σας. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, θα γράψετε τις αναρτήσεις σας για την υποστήριξη του περιεχομένου σας. Στην περίπτωσή μας, εάν δημιουργήσουμε «έναν οδηγό για διαφορετικούς τύπους γιόγκα» ως βασικό κομμάτι. Η σειρά των αναρτήσεων ιστολογίου μας θα είναι το “Τι είναι [τύπος] γιόγκα;” σειρά.

Κατά μέσο όρο, συνθέτουν αναρτήσεις ιστολογίου 10% όλων των αναρτήσεων ιστολογίου και δημιουργία 38% συνολικής κίνησης
Σύνταξη αναρτήσεων ιστολογίου

Η ανάρτηση ιστολογίου είναι μια καταχώρηση (άρθρο) που γράφετε σε ένα ιστολόγιο. Μπορεί να περιλαμβάνει περιεχόμενο με τη μορφή κειμένου, φωτογραφιών, γραφημάτων ή βίντεο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή, ποιοτικό περιεχόμενο και ένα σταθερό συμπέρασμα.

Βέλτιστες πρακτικές γραφής

Για να γίνετε επιτυχημένος blogger σε οποιαδήποτε θέση, θα θελήσετε να ακολουθήσετε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές.

Οι εταιρείες που δημοσίευσαν 16 ή περισσότερες αναρτήσεις ιστολογίου ανά μήνα έλαβαν 4,5 φορές τους δυνητικούς πελάτες από τις εταιρείες που δημοσίευσαν 4 ή λιγότερες μηνιαίες αναρτήσεις
Ορίστε τους στόχους του ιστολογίου σας

Δεν θα ξέρετε ποτέ εάν αξιοποιείτε στο έπακρο το blogging εάν δεν έχετε ορίσει στόχους για το ιστολόγιό σας. Είναι ο στόχος σας να κερδίσετε χρήματα; Βρες μια καινούρια δουλειά? Βρείτε άτομα για να συνδεθείτε σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα; Καθορίστε τους στόχους του ιστολογίου σας και αναρωτηθείτε περιοδικά εάν το ιστολόγιό σας σας βοηθά να τους επιτύχετε. Εάν όχι, αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε το ιστολόγιό σας για να επιτύχετε τους στόχους.

Δέσμευση να γίνεις ειδικός

Ανεξάρτητα από τους στόχους του ιστολογίου σας, εάν προσπαθείτε να γίνετε ειδικός στη θέση σας, σίγουρα θα ακολουθήσει η εκπλήρωση των στόχων σας. Οι άνθρωποι που είναι γνωστοί ως ειδικοί στη θέση τους τείνουν να λαμβάνουν περισσότερη αναγνώριση και εισόδημα για το περιεχόμενό τους. Τείνουν επίσης να έχουν μεγαλύτερο κοινό και την επιλογή να μετατρέψουν τους αναγνώστες τους σε πελάτες προσφέροντας σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Μόλις γράψετε 21-54 αναρτήσεις ιστολογίου, η επισκεψιμότητα του ιστολογίου μπορεί να αυξηθεί
έως και 30%
Αλληλεπιδράστε με το κοινό σας

Ο καλύτερος τρόπος να μείνετε συντονισμένοι με τους αναγνώστες σας είναι να επικοινωνήσετε μαζί τους. Ορισμένοι τρόποι για να γίνει αυτό περιλαμβάνουν απάντηση σε σχόλια, απάντηση σε ερωτήματα από τη φόρμα επικοινωνίας σας, συμμετοχή σε συνομιλίες με χρήστες σε κοινωνικά δίκτυα και επίσκεψη στα ιστολόγια των αναγνωστών σας για να δείτε τι τους ενδιαφέρει και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις. Καθώς το κάνετε αυτό, θα δημιουργήσετε ισχυρότερες σχέσεις με τους αναγνώστες σας και θα μάθετε περισσότερα για το τι θέλουν, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να εμπνεύσετε το μελλοντικό σας περιεχόμενο.


καλύτερη δομή μετά
Να είστε συνεπείς και ρεαλιστικοί

Η δημιουργία ενός τακτικού προγράμματος δημοσίευσης στο ιστολόγιό σας βοηθά τους αναγνώστες σας να γνωρίζουν πότε μπορούν να περιμένουν να σας ενημερώσουν ξανά, είτε είναι καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία ή ακόμη και τριμηνιαία. Το κλειδί για τη διατήρηση της συνοχής είναι να είμαστε ρεαλιστές. Μεμονωμένοι μπλόγκερ θα δυσκολευτούν να δημιουργούν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σε καθημερινή βάση. Ξεκινήστε με εβδομαδιαίες ή εβδομαδιαίες αναρτήσεις και ακολουθήστε τις καθημερινές αναρτήσεις, εάν αυτός είναι ο τελικός σας στόχος. Απλά μην θυσιάζετε την ποσότητα για ποιότητα.

Επεξεργαστείτε την εργασία σας ή προσλάβετε έναν συντάκτη

Για πολλά άτομα, είναι δύσκολο να δημιουργήσετε περιεχόμενο, στη συνέχεια να το διορθώσετε και να το επεξεργαστείτε. Στην πραγματικότητα, η επεξεργασία ενώ γράφετε μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργική σας ροή. Η διόρθωση δεν είναι προαιρετική. Μια ανάρτηση ιστολογίου γεμάτη με ορθογραφικά λάθη και τυπογραφικά λάθη αντικατοπτρίζει άσχημα. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε αυτές τις εργασίες μόνοι σας, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν εικονικό βοηθό για να το κάνετε για εσάς. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν δεν γράφετε στη μητρική σας γλώσσα. Έχοντας έναν εγγενή ομιλητή της γλώσσας που χρησιμοποιείται στο blog σας, επεξεργαστείτε τη δουλειά σας μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία σας. Ενώ το περιεχόμενο του ιστολογίου δεν χρειάζεται να είναι τέλειο, πρέπει να είναι εύκολο να το διαβάσετε και να το καταναλώσετε.

Γράψτε καλύτερα, τώρα!

Η γραμματική σάς κάνει έναν καλύτερο συγγραφέα εντοπίζοντας και διορθώνοντας έως και 10 λεπτά περισσότερα λάθη από τον επεξεργαστή κειμένου

Βήμα 4. Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο σύνταξης και ξεκινήστε να δημοσιεύετε

Για να διατηρήσετε τη συνοχή σας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε κάποια μορφή συντακτικού ημερολογίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ημερολόγιο Google, το Ημερολόγιο του Outlook ή ακόμα και ένα απλό υπολογιστικό φύλλο. Χρησιμοποιήστε το για να διαχειριστείτε τις ιδέες σας και να σχεδιάσετε τα θέματα περιεχομένου σας για κάθε μήνα, έτσι ώστε το blogging να είναι κάτι στο οποίο εστιάζετε, όχι κάτι που κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας.

Δεν χρειάζεται να δημοσιεύετε καθημερινά, να επιλέγετε τη ροή δημοσιεύσεων σύμφωνα με το πρόγραμμά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημοσιεύσετε το βασικό σας περιεχόμενο μια μέρα, να δημοσιεύσετε την πρώτη ανάρτηση ιστολογίου την επόμενη μέρα και να συνεχίσετε να δημοσιεύετε αναρτήσεις ιστολογίου μία φορά την εβδομάδα.

συντακτικό ημερολόγιο
75% των προβολών ιστολογίου του HubSpot και 90% των μολύβδου blog προέρχονται από παλιά
δημοσιεύσεις

Βήμα 5. Επαναλάβετε τα βήματα 2 έως 4

Πώς να γράψετε τους τέλειους τίτλους

Τώρα μπορείτε να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Εάν έχετε περισσότερες αναρτήσεις ιστολογίου που μπορείτε να γράψετε σχετικά με το πρώτο κομμάτι του ακρογωνιαίου περιεχομένου, μπορείτε να συνεχίσετε να τις γράφετε. Ή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο σε βάθος οδηγό και να αρχίσετε να δημιουργείτε άρθρα γύρω του. Αυτό το βήμα είναι μια πιο προσωπική επιλογή και θα πρέπει να αποφασίσετε ποια προσέγγιση θα λειτουργούσε για εσάς.

Πώς να γράψετε τους τέλειους τίτλους

Ο τίτλος ή ο τίτλος της ανάρτησης του ιστολογίου σας, πρέπει να προσελκύσει την προσοχή δυνητικών αναγνωστών. Οι χρήστες μπορεί να το δουν στη ροή ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα αποτελέσματα αναζήτησης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει τη βασική φράση λέξεων-κλειδιών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι κατά την αναζήτηση του θέματος που καλύπτετε.

Τρεις αρχές των ιογενών τίτλων

Ο τίτλος που χρησιμοποιείτε θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη λήψη περισσότερων επισκέψεων και κοινωνικών μεριδίων. Οι καλοί τίτλοι κάνουν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν δράση επειδή δείχνουν ένα από τα ακόλουθα:

8 στα 10 άτομα θα διαβάσουν έναν τίτλο, αλλά μόνο 2 στους 10 τείνουν να προχωρήσουν στην ανάγνωση της υπόλοιπης ανάρτησης.
 • Κοινωνικό νόμισμα

 • Πρακτική αξία

 • Απειλή

Ακολουθούν παραδείγματα που αποδεικνύουν τα σημεία και πληρούν ένα από τα κριτήρια.

Ιδέες για τη βελτιστοποίηση των επικεφαλίδων σας για την αύξηση της κίνησης

Όταν γράφετε έναν τίτλο, προσέξτε τον τόνο και την εμφάνισή του

– Επιλέξτε μια ισχυρή γραμματοσειρά

– Μετρήστε τους τίτλους σας για να ξεχωρίσετε

Κοινωνικό νόμισμα

Όσο περισσότερο κοινό χρησιμοποιούν κάτι ή, τόσο πιο ισχυρά άτομα χρησιμοποιούν κάτι. όσο πιο πιθανό οι άνθρωποι θα το μιμηθούν.

 • Γιατί θα έρθουν 1000’s Bloggers στο συνέδριο SMX 2019

 • Οι 5 κορυφαίες συμβουλές του Ernest Hemingway για καλή γραφή

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη επικεφαλίδας κυμαίνονται από 20-36 pixel
Πρακτική αξία

Χρήσιμα πράγματα για να τραβήξετε την προσοχή. Επισημάνετε το όφελος και υποσχεθείτε να κερδίσετε κάτι εάν το άτομο αναλάβει δράση.

Χρησιμοποιήστε το χρώμα για να τραβήξετε την προσοχή

Το 67% των ανθρώπων λένε ότι το μαύρο είναι η καλύτερη επιλογή για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν το περιεχόμενο

Παραδείγματα τίτλων:

 • Περάστε 10 λεπτά την ημέρα και θα έχετε απίστευτους κοιλιακούς σε 2 μήνες

 • Πώς αποκτήσαμε 1.000+ συνδρομητές από μία ανάρτηση ιστολογίου σε 24 ώρες

Μήκος από έναν τίτλο

Το καλύτερο μήκος τίτλου είναι 50 έως 70 χαρακτήρες ή 6 έως 8 λέξεις
Απειλή

Οι άνθρωποι συχνά αναλαμβάνουν δράση όταν πρέπει να προστατευθούν από κάποια απειλή.

Παραδείγματα τίτλων:

 • Προειδοποίηση: Μην αγοράζετε άλλη ουγγιά τροφής για σκύλους έως ότου το διαβάσετε

 • 50 λόγοι που ο ιστότοπός σας αξίζει να τιμωρηθεί από την Google

Εδώ είναι το cheat sheet που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε που θα σας βοηθήσουν να βρείτε πρωτοσέλιδες ιδέες.

Χρήσιμοι πόροι για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε και να αναπτύξετε το ιστολόγιό σας:
 • Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο
 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το WordPress (με εκπαιδευτικά βίντεο)
 • Πώς να προωθήσετε το ιστολόγιό σας και το περιεχόμενό του
 • Πώς να κερδίσετε χρήματα από το ιστολόγιό σας
 • Καλύτερα εργαλεία και πόροι Blogging
 • Επιλέξτε έναν οδηγό ονόματος τομέα
 • Επεξήγηση υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων

συμπέρασμα

Εάν θέλετε το blog σας να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί, τότε η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου είναι η απάντηση. Επικεντρωθείτε στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, ακόμα κι αν πρέπει να θυσιάσετε τη συχνότητα και τη συνέπεια. Οι αναγνώστες σας θα σας εκτιμήσουν για αυτό.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map