Τρόπος εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων ενός ονόματος ή λογότυπου

Ακριβώς όπως η επιχείρησή σας έχει ένα όνομα, πρέπει επίσης να έχει το δικό της αναγνωρίσιμο λογότυπο για να δημιουργήσει μια οπτική αναπαράσταση της επωνυμίας σας. Το λογότυπο πρέπει να αντικατοπτρίζει τέλεια την αγορά και την προσωπικότητα της εταιρείας σας. Και θα πρέπει να είναι αρκετά μοναδικό για να διαφοροποιήσει την εταιρεία από τον ανταγωνισμό.


Επειδή το όνομα και το λογότυπό σας αποτελούν μέρος του DNA της επωνυμίας σας και της επιχείρησής σας, η αίτηση εγγραφής των πνευματικών δικαιωμάτων και του εμπορικού σήματος και των δύο αποτελεί σημαντικό ζήτημα.

Contents

Πρέπει να καταχωρίσετε το εμπορικό σήμα και τα πνευματικά σας δικαιώματα στο όνομα ή το λογότυπό σας?

Κλέφτης

Σίγουρα δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε τα πνευματικά δικαιώματα και το εμπορικό σήμα το όνομα ή το λογότυπο της εταιρείας σας, στις Ηνωμένες Πολιτείες. είστε κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων μόλις τοποθετήσετε το πρωτότυπο έργο σε κομμάτια χαρτιού ή υπολογιστή και κερδίσετε ένα εμπορικό σήμα μόλις χρησιμοποιήσετε το όνομα και το λογότυπό σας για την εμπορία της επιχείρησής σας. Ωστόσο, κάνοντας το επιπλέον βήμα της εγγραφής και των δύο μπορεί να σας προσφέρει σημαντική προστασία. Η καταχώριση του εμπορικού σήματος σάς προστατεύει από την απώλεια των δικαιωμάτων σας σε αυτό, εάν κάποια άλλη εταιρεία χρησιμοποιεί το ίδιο ή ένα πολύ παρόμοιο όνομα. Με την καταχώριση του εμπορικού σας σήματος το όνομά σας, δηλώνετε αποκλειστικά δικαιώματα σε αυτό για τον κλάδο της επιχείρησής σας. Και εμποδίζετε κάποιον άλλο να χρησιμοποιήσει το όνομά σας για δική του επιχείρηση σε μια παρόμοια επιχείρηση.

Εάν διαθέτετε μια μικρή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί σε μία κατάσταση και δεν σκοπεύετε να επεκταθείτε σε νέες αγορές, δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε το εμπορικό σήμα το όνομά σας. Έχετε ήδη το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσετε στην αγορά σας. Από την άλλη πλευρά, εάν σκοπεύετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας και να προσεγγίσετε νέες αγορές, θα ήταν συνετό να καταχωρίσετε το εμπορικό σήμα, ώστε να μην δημιουργηθεί σύγχυση εάν κάποια άλλη εταιρεία χρησιμοποιεί το ίδιο ή παρόμοιο όνομα με τη δική σας.

Υπάρχουν πάνω από 16 εκατομμύρια ενεργά εμπορικά σήματα εγγεγραμμένα επίσημα στον κόσμο

Ηνωμένες Πολιτείες
Ευρωπαϊκές μάρκες
Ασία και Μέση Ανατολή

Εάν, για παράδειγμα, ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο και σχεδιάσετε ένα νέο λογότυπο για αυτό, θα πρέπει να το προστατεύσετε. Όταν πρόκειται για την καταχώριση του λογοτύπου σας, απλά χρησιμοποιώντας το, δημιουργείτε ένα εμπορικό σήμα. Δημιουργείτε μια οπτική αναπαράσταση της επωνυμίας σας, καθώς το λογότυπό σας είναι αυτό που σας αναγνωρίζουν οι πελάτες σας και αυτό σας ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας. Ωστόσο, ένα εμπορικό σήμα προσφέρει περισσότερη προστασία, καθώς εμποδίζει τους άλλους να κλέψουν το λογότυπό σας ή να χρησιμοποιήσουν ένα παρόμοιο με το δικό σας.

Χρησιμοποιώντας απλώς το σήμα της εταιρείας σας στο εμπόριο, χωρίς εγγραφή, δημιουργείτε τα δικαιώματά σας “κοινού δικαίου”. Ωστόσο, η καταχώριση του εμπορικού σας σήματος στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO), θα παρέχει ορισμένα πλεονεκτήματα.

Αυτά τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

Οι πέντε κορυφαίες χώρες όπου παράγονται πλαστά προϊόντα

  • Το νομικό τεκμήριο της ιδιοκτησίας σας αυτού του σήματος σε εθνικό επίπεδο, το οποίο είναι σημαντικό αν σκοπεύετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας σε άλλες αγορές.

Επομένως, η πνευματική ιδιοκτησία και το εμπορικό σήμα το όνομα ή το λογότυπό σας σίγουρα δεν απαιτείται, αλλά μπορεί να σας προσφέρει πολύ χρήσιμα οφέλη.

Γιατί τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα είναι τόσο σημαντικά?

αξία

Δερμάτινα είδη, πορτοφόλια και τσάντες
511 εκατομμύρια δολάρια

Ρολόγια και κοσμήματα
187 $

Ρούχα και αξεσουάρ
133 $

iPhone και καταναλωτικά ηλεκτρονικά
104 $

Είδη υπόδησης
103 $

Μόλις δημιουργήσετε έναν ιστότοπο θα πρέπει να καταχωρίσετε το όνομα της επιχείρησής σας και να δημιουργήσετε το λογότυπό σας. Εκείνη τη στιγμή θα χρειαστείτε μια εγγραφή πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων, επειδή αυτό θα προστατεύσει το όνομα και το λογότυπό σας από παραβίαση. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διασφαλίζετε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σας και να διασφαλίζετε ότι καμία άλλη εταιρεία δεν κλέβει την ιδέα και το λογότυπό σας, η οποία είναι η κύρια ιδέα πίσω από τα πνευματικά δικαιώματα και το εμπορικό σήμα.

Τόσο τα πνευματικά δικαιώματα όσο και τα εμπορικά σήματα σας παρέχουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να προστατεύσετε τις αρχικές σας ιδέες από το να χρησιμοποιηθούν ως ιδιοκτησία κάποιου άλλου. Αυτό είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο σημαντικό όφελος που σας προσφέρουν.

Τα εμπορικά σήματα δεν λήγουν ποτέ, αρκεί να χρησιμοποιείτε το εμπορικό σήμα σας στο εμπόριο για να προσδιορίσετε την πηγή των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας, οι χρήστες θα προσδιορίσουν την επιχείρησή σας από αυτό. Είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα και ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο επικοινωνίας που μπορεί να κοινοποιήσει άμεσα την εικόνα της εταιρείας σας και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε στους πελάτες.

Συγκεκριμένες μάρκες
που “φαίνεται να στοχεύονται πιο έντονα από παραχαράκτες” περιλαμβάνουν Nike, Rolex, Ray Ban, Louis Vuitton, Apple, Adidas, Chanel, Viagra, Gucciκαι άλλες γνωστές μάρκες

Τα εμπορικά σήματα προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη προστασία από τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά τα πνευματικά δικαιώματα είναι εξαιρετικά σημαντικά για την προστασία των λογότυπων. Διαβάστε παρακάτω για να διερευνήσετε λεπτομερώς τη διαφορά μεταξύ των δύο, έτσι ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τη σημασία τους και τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στην εταιρεία σας.

Η διαφορά μεταξύ εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων

Εάν προστατεύετε μόνο το όνομα ή το λογότυπό σας χωρίς εμπορικό σήμα, δεν μπορείτε να το προστατεύσετε πλήρως από παραβίαση. Διασφαλίζετε μόνο τα δικαιώματά σας σε αυτό, επειδή είναι κάτι που έχετε δημιουργήσει και είναι η πνευματική σας ιδιοκτησία. Ένα εμπορικό σήμα μπορεί προστατεύστε το όνομα και το λογότυπό σας σε περίπτωση που κάποιος άλλος θέλει να τα χρησιμοποιήσει για δικούς του σκοπούς.

Εμπορικό σήμα

Αδήλωτος
Εγγεγραμμένος


Ποιος συνήθως ζητά αυτή την προστασία?

Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και προϊόντων


Εφαρμογή

Οποιοδήποτε όνομα, λέξη, σύνθημα, σύμβολο, σχέδιο ή / και εικόνα που προσδιορίζει μια επιχείρηση ή μια επωνυμία και τη διακρίνει από άλλες


Αριθμός

16 εκατομμύρια ενεργά εμπορικά σήματα


Μήκος

Μια καταχώριση εμπορικού σήματος μπορεί δυνητικά να έχει απεριόριστο όρο, αλλά πρέπει να ανανεώνεται κάθε δέκα χρόνια. Ο κάτοχος μπορεί να ανανεώσει την εγγραφή εφόσον το σήμα παραμένει σε συνεχή χρήση


Απόκτηση

Γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών


Τι οφέλη περιλαμβάνει η εγγραφή / αρχειοθέτηση?

Η εγγραφή εμπορικών σημάτων ενισχύει σημαντικά τα δικαιώματα κάποιου παρέχοντας νομικά αποδεικτικά στοιχεία και δημόσια ειδοποίηση ιδιοκτησίας. Παρέχει αποκλειστικά εθνικά δικαιώματα στο σήμα και επιτρέπει στον κάτοχο να ασκήσει ομοσπονδιακές αγωγές εναντίον παραβατών.

Πνευματική ιδιοκτησία

Ρεύμα
Ηχογραφήσεις


Ποιος συνήθως ζητά αυτή την προστασία?

Συγγραφείς, καλλιτέχνες, χορογράφοι, αρχιτέκτονες και άλλοι δημιουργικοί επαγγελματίες


Εφαρμογή

Πρωτότυπα έργα του συγγραφέα, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, άρθρων, έργων, τραγουδιών, φωτογραφιών, γλυπτών, χορογραφίας, αρχιτεκτονικών έργων, ηχογραφήσεων, κινηματογραφικών ταινιών και άλλων δημιουργικών έργων. Δεν είναι δυνατή η πνευματική ιδιοκτησία μιας ιδέας. Ένα έργο πρέπει να είναι σε σταθερή, απτή μορφή για προστασία


Αριθμός

700000 αιτήσεις εγγραφής ανά έτος


Μήκος

ζωή του συγγραφέα + 70 χρόνια
120 χρόνια για εταιρική συγγραφή
Ο όρος δεν μπορεί να παραταθεί ή να ανανεωθεί


Απόκτηση

Γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών


Τι οφέλη περιλαμβάνει η εγγραφή / αρχειοθέτηση?

Η εγγραφή πνευματικών δικαιωμάτων ενισχύει σημαντικά τα δικαιώματα κάποιου παρέχοντας νομικά αποδεικτικά στοιχεία και δημόσια ειδοποίηση ιδιοκτησίας και επιτρέποντας στον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων να ασκήσει αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο σε περιπτώσεις παραβίασης..

Επίσης, δεν μπορείτε πραγματικά να κατοχυρώσετε ένα όνομα, καθώς τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύουν καλλιτεχνικά έργα. Γι ‘αυτό ακριβώς πρέπει να έχετε ένα εμπορικό σήμα που προστατεύει την πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας σας, όπως το λογότυπό σας. Ακολουθούν οι βασικές διαφορές μεταξύ πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων.

Τι είναι εμπορικό σήμα?

Ένα εμπορικό σήμα είναι μια λέξη, φράση, σύμβολο ή σχέδιο ή ένας συνδυασμός αυτών, που χρησιμοποιείται για τη διάκριση ενός κατασκευαστή ή πωλητή από άλλους που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα της επιχείρησης και προσφέρουν τα ίδια προϊόντα ή υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε καταχωρίστε ένα εμπορικό σήμα για το όνομα της επιχείρησής σας, το λογότυπο, το σύνθημα, το σύμβολο, το σχέδιο και οτιδήποτε άλλο συμβάλλει στην ταυτότητα της επωνυμίας της εταιρείας σας και στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Το εμπορικό σήμα σας χρησιμοποιείται για να ειδοποιεί τους άλλους ότι τα προϊόντα, το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας σας είναι ιδιοκτησία σας. Έχετε το αποκλειστικό δικαίωμα να τα χρησιμοποιείτε σε σχέση με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας.

Ωστόσο, ένα εμπορικό σήμα δεν περιλαμβάνει τα χρώματα και τα σχέδια των λογότυπων, καθώς δεν προστατεύει από την αντιγραφή χωρίς άδεια. Αναφέρεται μόνο σε ομοιότητες μεταξύ του σήματος της εταιρείας και άλλων που μοιάζουν πολύ με αυτό. Επομένως, δεν αναφέρεται στις χρήσεις του λογότυπου, αλλά μάλλον στη σύγχυση στην αγορά, περιορίζοντας έτσι τις χρήσεις του λογότυπου που μπορεί να θεωρηθεί παραβίαση. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί παρόμοιο σχέδιο λογότυπου, δεν μπορεί να αναφέρεται σε παραβίαση εμπορικού σήματος, αλλά μάλλον σε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η απλή χρήση του εμπορικού σας σήματος δεν σας προστατεύει από κάποιον άλλο στον ίδιο κλάδο χρησιμοποιώντας το όνομα ή το σχέδιό σας – αλλά η καταχώριση του εμπορικού σας σήματος ισχύει. Σε περίπτωση που κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα ή σχέδιο με την εταιρεία σας, θα πρέπει να αποδείξετε ότι το καταλάβατε πρώτα, κάτι που δεν είναι δυνατό αν δεν το έχετε καταχωρίσει.

Χωρίς εγγραφή του εμπορικού σας σήματος, δεν έχετε νομική υπεράσπιση σε περίπτωση αγωγής. Ένα καταχωρημένο εμπορικό σήμα είναι μια ομοσπονδιακή και νομική καταχώριση του σήματος της εταιρείας σας, οπότε αν κάποιος άλλος θέλει να καταχωρίσει ένα όνομα ή σχέδιο που είναι το ίδιο ή πολύ παρόμοιο με το δικό σας, θα είναι ένοχοι για παραβίαση εμπορικού σήματος.

Τι είναι πνευματικά δικαιώματα?

Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύουν πρωτότυπα έργα, όπως βιβλία, τραγούδια, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφία, ταινίες, χορογραφία και άλλα πρωτότυπα έργα συγγραφής που εκφράζονται σε φυσική μορφή. Σύμφωνα με το Γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύουν πρωτότυπα έργα όπως «λογοτεχνικά, δραματικά, μουσικά, καλλιτεχνικά και ορισμένα άλλα πνευματικά έργα».

Οι εταιρείες μπορούν να προστατεύσουν το υλικό ήχου και βίντεο, τα βιβλία και τις αναφορές τους, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρωτότυπο υλικό που δημιούργησαν, όπως ο σχεδιασμός του λογοτύπου τους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάθε πρωτότυπο έργο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα τη στιγμή της δημιουργίας του. Όμως, η εγγραφή του είναι αυτό που το προστατεύει από κάποιον άλλο που προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει για δικούς του σκοπούς, καθώς θα έχετε ένα έγγραφο για να αποδείξετε την αξίωσή σας σε αυτό.

Εάν κάποιος προσπαθήσει να κλέψει την αρχική σας δημιουργία, όπως το λογότυπό σας, το οποίο είναι η δική σας πνευματική ιδιοκτησία και να το χρησιμοποιήσει ως δικό του, μπορείτε να τους μηνύσετε για τη χρήση της ιδιοκτησίας σας – αλλά μόνο εάν έχετε εγγραφή πνευματικών δικαιωμάτων.

Όταν έχετε ομοσπονδιακά κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα, μπορείτε να ελέγχετε με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται, δημοσιεύεται και διανέμεται η πνευματική ιδιοκτησία σας, καθώς και πώς ακριβώς παρουσιάζεται στο κοινό. Και μπορείτε να αποτρέψετε οποιονδήποτε να το χρησιμοποιήσει για δικούς του σκοπούς. Εάν κάποιος προσπαθήσει να το πράξει, μπορείτε να τον μηνύσετε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, επειδή έχετε διεκδικήσει το δικαίωμά σας στην πνευματική ιδιοκτησία σας.

Τώρα, υπάρχει ένα τέχνασμα όσον αφορά την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων του λογοτύπου σας. Το λογότυπό σας πρέπει να έχει το απαιτούμενο επίπεδο δημιουργικότητας, προκειμένου να θεωρηθεί πραγματικά πνευματικά δικαιώματα και να εγκριθεί η αίτηση πνευματικών δικαιωμάτων. Επομένως, πολλά πολύ απλά λογότυπα δεν θεωρούνται πνευματικά δικαιώματα, καθώς τα πνευματικά δικαιώματα δεν προστατεύουν το σχεδιασμό, τα χρώματα και το όνομά σας. Εάν το λογότυπό σας είναι λίγο πιο καλλιτεχνικό ή περίτεχνο, θα είναι ευκολότερο να καταχωρίσετε τα πνευματικά σας δικαιώματα.

Η σύγχυση σχετικά με τα λογότυπα πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορικών σημάτων

Αρκετά μεγάλη σύγχυση προκύπτει όσον αφορά τα λογότυπα, καθώς πολλά από αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις για εγγραφή πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων. Δηλαδή, εάν το λογότυπό σας πληροί τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ως κομμάτι του πρωτότυπου έργου τέχνης και δεν χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση της εταιρείας σας, το λογότυπό σας μπορεί να προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, ώστε να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη αντιγραφή.

Επιπλέον, εάν θέλετε να αποτρέψετε τη χρήση του δικού σας από άλλους σχεδιασμός λογότυπου και βεβαιωθείτε ότι το σήμα της εταιρείας σας διακρίνεται από τους ανταγωνιστές σας, θα πρέπει να έχετε εμπορικό σήμα στο λογότυπό σας. Ένα εμπορικό σήμα μπορεί να αποτρέψει τη σύγχυση που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι πελάτες σας εάν υπάρχει παρόμοια σύνδεση με τους ανταγωνιστές σας, ενώ τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύουν από ανεπιθύμητη αντιγραφή.

Ως εκ τούτου, τα λογότυπα μπορεί να είναι μια σύγχυση περιοχή του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς τα εμπορικά σήματα και η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων συχνά επικαλύπτονται. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ούτε τα πνευματικά δικαιώματα ούτε το εμπορικό σήμα αποκλείουν ο ένας τον άλλον, τόσοι πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επιλέγουν να προστατεύουν το λογότυπο της εταιρείας τους τόσο από το πνευματικό δικαίωμα όσο και από το εμπορικό σήμα.

Τρόπος πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων Το όνομα και το λογότυπό σας

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορικό σήμα το όνομα και το λογότυπό σας. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή αυτών των βημάτων.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος και του λογοτύπου σας

1 Μεταβείτε στον διαδικτυακό ιστότοπο εγγραφής και συμπληρώστε τη φόρμα για πνευματικά δικαιώματα. Εάν η επιχείρησή σας βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του Γραφείου πνευματικών δικαιωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό ισχύει, φυσικά, εάν επιλέξετε την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά μπορείτε επίσης να υποβάλετε την αίτησή σας σε έντυπη μορφή. Ωστόσο, η υποβολή αίτησης για εγγραφή πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο δεν είναι μόνο πιο βολική για εσάς, αλλά χρειάζονται έως και οκτώ μήνες για την επεξεργασία της αίτησής σας, σε αντίθεση με το χρόνο επεξεργασίας για έντυπα, τα οποία μπορεί να είναι έως και 13 μήνες.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζετε να υποβάλετε αίτηση για την εγγραφή πνευματικών δικαιωμάτων και τη διάρκεια του χρόνου επεξεργασίας, η ημερομηνία έναρξης ισχύος της εγγραφής σας είναι η ημερομηνία που το Γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών λαμβάνει την υποβολή της αίτησής σας. Επομένως, εάν θέλετε να δημοσιεύσετε το πρωτότυπο έργο σας, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε το επίσημο πιστοποιητικό σας.

2 Όταν φτάσετε στον ιστότοπο του Office για τα πνευματικά δικαιώματα των Ηνωμένων Πολιτειών, κάντε κλικ στο κουμπί Ηλεκτρονική εγγραφή eCO. Αυτό θα σας οδηγήσει σε ένα έντυπο CO, το οποίο πρέπει να συμπληρώσετε.

Η φόρμα απαιτεί τα προσωπικά σας στοιχεία, μαζί με το όνομα του κατόχου και του δημιουργού, καθώς και τη φύση της τεκμηρίωσης για τα πνευματικά δικαιώματα. Για τα πνευματικά δικαιώματα ενός λογότυπου, πρέπει να παρουσιάσετε μια γραφική αναπαράσταση του λογότυπού σας.

3 Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανεβάσετε το αρχείο λογότυπου και να πληρώσετε το τέλος εγγραφής 35 $ με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ηλεκτρονική επιταγή ή τον λογαριασμό κατάθεσής σας στο Γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη συνέχεια, θα λάβετε επιβεβαίωση σχετικά με την εγγραφή πνευματικών δικαιωμάτων, η οποία θα έχει εκκρεμή κατάσταση για έγκριση. Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα πνευματικά σας δικαιώματα θα ισχύουν από την ακριβή ημερομηνία υποβολής της αίτησής σας και όχι από την ημερομηνία έγκρισης.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για εμπορικό σήμα

Εμπορικά σήματα οργανισμών ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Στρατός

Υγεία και ανθρώπινος

Ενέργεια

Εκπαίδευση

Εσωτερική ασφάλεια

Πριν από την εμπορική ονομασία του ονόματος ή του λογότυπού σας, πρέπει να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση εμπορικών σημάτων για να βεβαιωθείτε ότι κανένας άλλος δεν χρησιμοποιεί ήδη παρόμοιο. Μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια ενός εργαλείου που ονομάζεται Trademark Electronic Search System (TESS), το οποίο μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η διεξαγωγή αναζήτησης εμπορικών σημάτων μέσω της βάσης δεδομένων TESS είναι ζωτικής σημασίας, διότι μπορεί να εντοπίσει πιθανές συγκρούσεις με υπάρχον εμπορικό σήμα άλλης εταιρείας ή εμπορικό σήμα για το οποίο εκκρεμεί έγκριση..

Είναι επίσης σημαντικό επειδή θα εξοικονομήσετε χρήματα που θα δαπανήσετε για την υποβολή αίτησης εγγραφής που ενδέχεται να μην εγκριθεί επειδή είναι πολύ παρόμοιο με ένα υπάρχον εμπορικό σήμα. Λάβετε υπόψη ότι το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών δεν πραγματοποιεί αναζήτηση για εμπορικά σήματα σε διένεξη παρά μόνο μετά την υποβολή της αίτησής σας.

Μόλις πραγματοποιήσετε την αναζήτηση εμπορικών σημάτων, θα πρέπει να υποβάλετε μια αίτηση εμπορικού σήματος μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Εφαρμογών Εμπορικών Σημάτων (TEAS). Θα λάβετε μια φόρμα για συμπλήρωση, αφού αποφασίσετε ποια εφαρμογή είναι κατάλληλη για εσάς.

Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις τρεις διαφορετικές φόρμες αίτησης: TEAS Plus, TEAS Reduced ή TEAS Regular.

Εάν επιλέξετε την “βάση πρόθεσης για χρήση” (ITU) στην αίτησή σας, θα χρειαστεί επίσης να πληρώσετε ένα επιπλέον τέλος κατάθεσης 50 $ για τουλάχιστον μία κατηγορία προϊόντων ή υπηρεσιών.

Μετά την υποβολή της εγγραφής σας, θα λάβετε μια επιβεβαίωση μέσω email και το μόνο που έχετε να κάνετε στη συνέχεια είναι να περιμένετε την έγκριση. Σε περίπου τρεις μήνες μετά την υποβολή της αίτησής σας, θα ελεγχθεί από έναν πληρεξούσιο που θα καθορίσει εάν η αίτησή σας πληροί όλες τις νομικές απαιτήσεις που απαιτούνται για την έγκριση του εμπορικού σήματος.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την πρόοδο της εφαρμογής σας κάθε 3-4 μήνες και μπορείτε να το κάνετε μέσω της κατάστασης εμπορικού σήματος και της ανάκτησης εγγράφων (TSDR).

Πώς λειτουργεί η διαδικασία έγκρισης

Έγγραφα καταχώρισης εμπορικών σημάτων

Ανεξάρτητα από τη μορφή της αίτησης που θα επιλέξετε, πρέπει να συμπεριλάβετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • • Ένα σχέδιο του
    εμπορικό σήμα, στο χρώμα, εάν ισχύει, ακριβώς όπως χρησιμοποιείται το εμπορικό σήμα
  • • Το όνομα, η διεύθυνση και η διεύθυνση email του κατόχου του εμπορικού σήματος
  • • Το τέλος κατάθεσης
  • • Το προϊόν ή την εταιρεία που αναγνωρίζει το εμπορικό σήμα, απόδειξη ότι το εμπορικό σήμα της εταιρείας σας χρησιμοποιείται στο εμπόριο
  • • Η υπογραφή του ιδιοκτήτη

Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιήσει αναζήτηση μέσω της βάσης δεδομένων εμπορικών σημάτων για να ελέγξει τη διαθεσιμότητα του σήματος που θέλετε να εγγραφείτε μόνο αφού έχετε ήδη υποβάλει την αίτησή σας. Θα σας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα σε εύθετο χρόνο. Εάν συμβεί να βρει το ίδιο ή ένα πολύ παρόμοιο σήμα με αυτό που προσπαθείτε να εγγραφείτε για το εμπορικό σήμα, θα αρνηθεί την εγγραφή σας και δεν θα λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Εάν ο εξεταστικός δικηγόρος αποφασίσει ότι η αίτησή σας πληροί τις νομικές προϋποθέσεις για έγκριση, αυτός ή αυτή θα εγκρίνει το σήμα σας για δημοσίευση στο εβδομαδιαίο περιοδικό του Office Patent and Trademark Office, “Official Gazette”. Κατά τη διάρκεια των 30 ημερών μετά τη δημοσίευση, όποιος πιστεύει ότι ενδέχεται να έχει υποστεί ζημιά από την καταχώριση του σήματός σας μπορεί να υποβάλει ένσταση κατά της εγγραφής ή ένα αίτημα για παράταση του χρόνου ανακοπής.

Εάν προκύψει μια τέτοια υπόθεση, θα διεξαχθεί αντιπολίτευση ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου εντός του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Συμβουλίου Δοκιμών και Προσφυγών Εμπορικών Σημάτων (TTAB). Εάν η αντιπολίτευση δεν αποφέρει αποτελέσματα για το μέρος που την υπέβαλε ή αν δεν υποβληθεί καμία ένσταση, η εγγραφή του εμπορικού σας σήματος θα εγκριθεί και θα λάβετε πιστοποιητικό εγγραφής από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η διατήρηση της εγγραφής σας είναι ζωτικής σημασίας επειδή πρέπει να ενημερώσετε το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών ότι το εμπορικό σήμα σας χρησιμοποιείται. Αφού εγκριθεί η εγγραφή του εμπορικού σας σήματος, θα πρέπει να υποβάλετε συγκεκριμένα έγγραφα συντήρησης, διότι εάν δεν το κάνετε θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση ή τη λήξη του εμπορικού σας σήματος.

Επίσης, η καταχώριση του εμπορικού σας σήματος διαρκεί 10 χρόνια, αλλά είναι υποχρεωτικό να το επαληθεύσετε μεταξύ του πέμπτου και του έκτου έτους της εγγραφής του και μεταξύ του ένατου και του δέκατου έτους εγγραφής, για να επιβεβαιώσετε ότι εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.

Επιβολή του εμπορικού σήματος και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σας

Οι 5 κατηγορίες εμπορικών σημάτων

Τα εμπορικά σήματα χωρίζονται σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες ταξινομούνται κατά διακριτικότητα

Μόλις καταχωρίσετε το εμπορικό σήμα και τα πνευματικά σας δικαιώματα, είστε υπεύθυνοι για την επιβολή των εμπορικών σημάτων και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σας για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε το όνομα ή το λογότυπό σας από μη εξουσιοδοτημένη υιοθέτηση ή αντιγραφή από οποιονδήποτε άλλο.

Παρόλο που το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών θα διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα καταγράψει το ίδιο ή φαινομενικά πανομοιότυπο σήμα με το δικό σας, είστε ο υπεύθυνος για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας σας εάν κάποιος προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει. Έχετε δύο νομικές επιλογές κατά τη λήψη νομικών μέτρων για την προστασία του εμπορικού σας σήματος από παραβίαση. Μπορείτε είτε να στείλετε επιστολή παύσης και διακοπής είτε να επιλέξετε αγωγή παραβίασης εμπορικού σήματος.

Υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα “ρολόι εμπορικού σήματος” για να διασφαλίσετε ότι κανένα άλλο μέρος δεν θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το σήμα της εταιρείας σας. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν πληρεξούσιο για να παρακολουθείτε παραβίαση εμπορικού σήματος, έτσι ώστε να μπορείτε να ενημερωθείτε και να συμβουλευτείτε σχετικά με το πώς να προχωρήσετε σωστά για να λάβετε την προστασία που χρειάζεστε.

Μιλώντας για την πρόσληψη δικηγόρου, πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να προσλάβουν έναν για να τους βοηθήσουν με ολόκληρη τη διαδικασία πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων. Ωστόσο, όχι μόνο δεν απαιτείται να έχετε ένα, αλλά δεν είναι επίσης απαραίτητο, καθώς μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας – για να μην αναφέρουμε ότι ένας δικηγόρος μπορεί να είναι αρκετά ακριβός.

Παρόλο που ένας εξεταστικός πληρεξούσιος με το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών θα σας βοηθήσει σίγουρα στη διαδικασία υποβολής της αίτησής σας για εμπορικό σήμα, η πρόσληψη του δικού σας δικηγόρου εμπορικών σημάτων μπορεί να σας προσφέρει οφέλη εάν προκύψει ανάγκη για νομικές συμβουλές. Εάν αποφασίσετε να προσλάβετε έναν ιδιωτικό δικηγόρο εμπορικών σημάτων πριν υποβάλετε αίτηση για την αίτησή σας, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών θα επικοινωνήσει μόνο με τον πληρεξούσιό σας καθ ‘όλη τη διαδικασία εγγραφής.

Επιπλέον, ένας ιδιωτικός δικηγόρος εμπορικών σημάτων μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τον τρόπο επιβολής των δικαιωμάτων εμπορικών σημάτων σας σε περίπτωση παραβίασης εμπορικού σήματος και τι πρέπει να κάνετε εάν κάποιος ισχυριστεί ότι παραβιάζετε το σήμα της εταιρείας του.

Διάσημες περιπτώσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων

Εάν ίσως πιστεύετε ότι το εμπορικό σήμα ή η πνευματική ιδιοκτησία του σήματος της εταιρείας σας, δηλαδή το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας σας, δεν είναι σημαντικό, ρίξτε μια ματιά σε μερικές περίφημες περιπτώσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων. Θα δείτε τη σημασία που έχει η ομοσπονδιακή καταχώριση εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων και ο αντίκτυπός της στην εταιρεία σας.

Apple Corps εναντίον Apple Inc..

Οι Beatles βρήκαν το εμπορικό σήμα για τη λέξη «μήλο» οκτώ χρόνια πριν ο Steve Jobs παρουσίασε την Apple Inc. στον κόσμο. Οι Beatles μήνυσαν την Apple Inc. και η μάχη στο δικαστήριο διήρκεσε αρκετά χρόνια.

Τελικά, η Apple Inc. πλήρωσε τη μουσική εταιρεία των Beatles, «Apple Corps», μια ταμειακή διευθέτηση και συμφώνησε να μείνει εκτός μουσικής. Ωστόσο, με την εισαγωγή του iTunes, η μάχη ξεκίνησε ξανά. Επιτεύχθηκε διευθέτηση αφού η Apple Inc. συμφώνησε να αγοράσει τα δικαιώματα εμπορικού σήματος της Apple Corps και στη συνέχεια να τα χορηγήσει άδεια στην εταιρεία, με αποτέλεσμα οι Beatles να χάσουν τη μάχη της Apple.

Ο Jack Daniel εναντίον του Patrick Wensink

Αυτή η υπόθεση έπαιξε πραγματικά καλά, χωρίς την ταλαιπωρία της αγωγής. Ο Patrick Wensink δημοσίευσε ένα βιβλίο, το εξώφυλλο του οποίου ήταν ένα νεκρό κουδούνισμα για το γνωστό σχέδιο εμπορικών σημάτων του Jack Daniel. Η διάσημη εταιρεία έστειλε επιστολή παύσης και διακοπής στο Wensink, η οποία μπορεί να είναι η ωραιότερη επιστολή διακοπής και διακοπής ποτέ. Ο Τζακ Ντάνιελ πρότεινε στο Wensink να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής του εξωφύλλου του και, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και καλής θέλησης, η εταιρεία θα συνέβαλε ακόμη και οικονομικά στον σχεδιασμό του νέου εξώφυλλου. Επιπλέον, το Jack Daniel’s Properties δεν ζήτησε καν το βιβλίο να βγει από το ράφι.

Ο Patrick Wensink δημοσίευσε την επιστολή στον ιστότοπό του, μετά την οποία έγινε viral και κέρδισε τον Jack Daniel μια απίστευτη θετική δημοσιότητα. Όπως μπορείτε να δείτε, μια περίπτωση παραβίασης εμπορικών σημάτων μπορεί να επιλυθεί χωρίς να χρειαστεί να προσφύγετε στο δικαστήριο. Αφήστε απλά το τμήμα μάρκετινγκ να τα χειριστεί όλα.

Marvin Gaye εναντίον Pharrell Williams εναντίον Robin Thicke

Ενας από τις πρόσφατες περιπτώσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2015, όταν μια κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι το διάσημο τραγούδι του Pharrell Williams και του Robin Thicke “Blur Lines” ήταν αντίγραφο του τραγουδιού του Marvin Gaye “Got to Give It Up”. Η αγωγή είχε ως αποτέλεσμα οι Williams και Thicke να πληρώσουν στα παιδιά του Marvin Gaye σχεδόν 7,4 εκατομμύρια δολάρια.

Επομένως, η κατοχή καταχωρισμένης προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει πάρα πολύ εάν κάποιος προσπαθήσει να κλέψει το σήμα της εταιρείας σας και να το χρησιμοποιήσει ως δικό του. Όταν έχετε κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα, μπορείτε να προστατεύσετε την εταιρεία σας από μη εξουσιοδοτημένη αντιγραφή της πνευματικής σας ιδιοκτησίας.

συμπέρασμα

Παρόλο που τόσο τα πνευματικά δικαιώματα όσο και το εμπορικό σήμα μπορούν να προστατεύσουν την πνευματική ιδιοκτησία σας, προσφέρουν διαφορετικά είδη προστασίας, καθώς προστατεύουν διαφορετικούς τύπους περιουσιακών στοιχείων. Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύουν λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα, ενώ ένα εμπορικό σήμα επικεντρώνεται περισσότερο στην προστασία αντικειμένων που ορίζουν και προσδιορίζουν την επωνυμία μιας εταιρείας, όπως ένα λογότυπο.

Τα στοιχεία της εταιρείας σας δεν αντιπροσωπεύουν μόνο τα χρήματά σας. Περιλαμβάνουν επίσης πνευματική ιδιοκτησία που μπορεί να ενισχύσει την αξία της εταιρείας σας, οπότε πρέπει να προστατεύσετε τα δικαιώματά σας σε αυτήν την ιδιοκτησία για να διασφαλίσετε ότι ένα τρίτο μέρος δεν τα χρησιμοποιεί χωρίς άδεια. Τα πνευματικά δικαιώματα και το εμπορικό σήμα σας παρέχουν τέτοιου είδους προστασία, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να εγγραφείτε και στα δύο και να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε την επωνυμία σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked