Πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά

Σχετικά με αυτόν τον οδηγό

Infographic ιστότοπος φιλικός προς κινητά
Προβολή ιστότοπου φιλικού προς κινητά [Infographic]

Στον ταχύ ρυθμό του ψηφιακού κόσμου που ζούμε, οι συνεχείς εξελίξεις στην τεχνολογία ανοίγουν την πόρτα σε μια υπερχείλιση άμεσων προσβάσιμων πληροφοριών. Αυτό αφήνει τους ανθρώπους πεινασμένους για περισσότερες πληροφορίες και περισσότερες υπηρεσίες. Θέλουν άμεση πρόσβαση στις επιθυμητές πληροφορίες, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται και τι είδους συσκευή χρησιμοποιούν για να περιηγηθούν στον διαδικτυακό κόσμο.

Η δυνατότητα στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες εν κινήσει έχει καταστεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες σχεδόν κάθε επιχειρηματικής οργάνωσης στον κόσμο. Παρέχει στους πελάτες μια πολύ καλύτερη εμπειρία χρήστη, η οποία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την επιχείρηση ενός ατόμου σε πολλά κρίσιμα επίπεδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό για κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης να δημιουργήσει έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητά, προκειμένου να παρέχει στους χρήστες κινητής τηλεφωνίας μια απρόσκοπτη εμπειρία για κινητά. Ο ίδιος κανόνας ισχύει εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα blog. Πρέπει να είναι φιλικό προς κινητά.

Τι είναι ένας ιστότοπος φιλικός προς κινητά?

Ένας ιστότοπος φιλικός προς κινητά είναι ένας ιστότοπος που έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει περιεχόμενο ιστότοπου σε κινητές συσκευές, δηλαδή smartphone και tablet. Είναι βελτιστοποιημένο για κινητές συσκευές, διότι διευκολύνει τους χρήστες κινητών συσκευών να διαβάσουν το επιθυμητό περιεχόμενο και να περιηγηθούν στον ιστότοπο που επιλέγουν να επισκεφθούν.

ιστότοπος φιλικός προς κινητά
67% από τους χρήστες ανέφεραν ότι θα ήταν πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία από μια επιχείρηση που δημιούργησε έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητά
όχι ιστότοπος φιλικός προς κινητά
61% των χρηστών δήλωσαν ότι θα εγκαταλείψουν έναν ιστότοπο που δεν ήταν ιστότοπος φιλικός προς κινητά

Δηλαδή, ένας ιστότοπος φιλικός προς κινητά προσαρμόζεται εύκολα στο μέγεθος της οθόνης και στην ανάλυση των κινητών συσκευών που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες του ιστότοπου. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να βρουν αυτό που ψάχνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Διαμορφώνοντας τη διεπαφή και το περιεχόμενο του ιστότοπού σας με τρόπο φιλικό προς κινητά, όχι μόνο θα κάνετε την πλοήγηση ευκολότερη και το κείμενο μεγαλύτερο για να είναι ευκολότερο να το διαβάσετε, αλλά θα βελτιστοποιήσετε επίσης τον ιστότοπό σας για οθόνες αφής προσθέτοντας φιλικά στοιχεία για την αφή. Και η ταχύτητα λήψης του ιστότοπού σας θα βελτιωθεί μετρήσιμα.

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητά

Η ύπαρξη ενός ιστότοπου φιλικού προς κινητά μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην επιχείρησή σας και να προσθέσει στην κατώτατη γραμμή σας. Πάνω από περισσότερο από ένα χρόνο πριν, η χρήση για κινητά υπερέβη τη χρήση επιτραπέζιων υπολογιστών, δείχνοντας ότι περισσότερο από το ήμισυ της διαδικτυακής επισκεψιμότητας προέρχεται πλέον από κινητές συσκευές.

Αυτός είναι σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να αρχίσετε να σκέφτεστε να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά, καθώς η πλειοψηφία των πελατών σας επισκέπτονται σίγουρα τον ιστότοπό σας μέσω των κινητών τηλεφώνων και των tablet τους.

Στις 21 Απριλίου 2015, η Google παρουσίασε μια άλλη από τις πολλές ενημερώσεις αλγορίθμων κατάταξης, δηλώνοντας ότι οι ιστότοποι που έχουν βελτιστοποιηθεί για κινητές συσκευές θα προτιμηθούν στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης για κινητά, προτρέποντας τους κατόχους ιστότοπων να βελτιώσουν τους ιστότοπούς τους και να προσφέρουν στους χρήστες τους καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Επομένως, το να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κατάταξη του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης. Μπορεί να βελτιώσει την προβολή της αναζήτησής σας και να βελτιώσει την ταυτότητα της επωνυμίας σας και την εμπειρία χρήστη που παρέχετε. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε μια μηχανή παραγωγής μολύβδου.

οι κινητές συσκευές ακμάζουν
Οι κινητές συσκευές αντιπροσωπεύουν τώρα σχεδόν 2 από κάθε 3 λεπτά που ξοδεύονται στο διαδίκτυο
χρόνος που αφιερώνεται σε μια κινητή συσκευή
Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 4-5 ώρες ανά ημέρα σε κινητό
κινητά ψηφιακά μέσα
Ο χρόνος ψηφιακών πολυμέσων για κινητά στις ΗΠΑ είναι τώρα σημαντικά υψηλότερος στα 51% σε σύγκριση με την επιφάνεια εργασίας (42%)

Γιατί πρέπει να μεταβείτε στο κινητό τώρα

μεταβείτε στο κινητό

Η επιχείρησή σας θα ωφεληθεί με πολλούς τρόπους όταν βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για κινητές συσκευές. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο σημαντικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα.

Αυξημένη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας

κυκλοφορία αναζήτησης για κινητά
Περίπου 60% της επισκεψιμότητας αναζήτησης προέρχεται από κινητές συσκευές

Μεταξύ των Κορυφαία 5 οι πιο συναρπαστικές ευκαιρίες για τους ψηφιακούς εμπόρους, η βελτιστοποίηση για κινητά βρίσκεται στην κορυφή, μπροστά από ακόμη και την αφοσίωση στα κοινωνικά μέσα και τη στόχευση / εξατομίκευση

43% Βελτιστοποίηση για κινητά
35% Δέσμευση κοινωνικών μέσων
35% Στόχευση και εξατομίκευση
30% Μάρκετινγκ περιεχομένου
30% Βελτιστοποίηση περιεχομένου

90% ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού χρηστών κινητών, μπορείτε να προσελκύσετε αρκετά μεγάλο αριθμό πελατών παρέχοντάς τους μια άψογη εμπειρία σε κινητά. Αυτό θα φέρει πολύ περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Οι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν τα smartphone τους ακόμα και όταν παρακολουθούν τηλεόραση, χρησιμοποιώντας επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή. Συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν ενώ ταξιδεύουν στη δουλειά και συχνά ενώ εργάζονται.

Επιπλέον, η Google αναγνωρίζει εάν ένας συγκεκριμένος ιστότοπος δεν είναι φιλικός προς κινητά. Είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν τον ιστότοπό σας ως νόμιμο αποτέλεσμα στις αναζητήσεις, εάν δεν είναι βελτιστοποιημένος για κινητές συσκευές. Φυσικά, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την κατάταξή σας στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης και να σας αφήσει πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό σας καθώς παλεύετε να ανεβείτε και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Επομένως, η ύπαρξη ενός ιστότοπου φιλικού για κινητά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης και να σας βοηθήσει να προσελκύσετε πολύ περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, βελτιώνοντας τελικά την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης.

Καλύτερη εμπειρία χρήστη

Όταν επιτρέπετε στους πελάτες-στόχους σας που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές να έχουν εύκολη πρόσβαση στον ιστότοπό σας και να βρίσκουν τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που αναζητούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, βελτιώνετε σημαντικά την εμπειρία χρήστη τους.

Είναι πολύ πιο πιθανό τώρα ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών σας χρησιμοποιεί smartphone και tablet για να ελέγξει τι έχετε να προσφέρετε. Επομένως, η παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη τόσο στους επιτραπέζιους όσο και στους χρήστες κινητής τηλεφωνίας πρέπει να είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές σας.

Καλύτερη εμπειρία χρήστη σημαίνει υψηλότερη κατάταξη SEO, δεδομένου ότι η Google ευρετηριάζει την εμπειρία χρήστη για να καθορίσει την κατάταξη των ιστότοπων στις μηχανές αναζήτησης. Επομένως, εάν μπορείτε να προσφέρετε στους χρήστες κινητών σας μια καλύτερη εμπειρία χρήστη, θα βελτιώσετε την κατάταξή σας στο SEO, η οποία θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ορατότητα της αναζήτησης και να έχετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσετε εντελώς τους πελάτες σας και τις πιθανές προοπτικές που χρησιμοποιούν επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές, καθώς εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν σημαντικό όγκο επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας και εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος της πελατειακής σας βάσης.

κακή εμπειρία σε κινητά
40% των καταναλωτών θα μεταβούν στον ιστότοπο ενός ανταγωνιστή μετά από μια κακή εμπειρία σε κινητά
97% αποτυχίας ιστότοπων στο UX. Οι ιστότοποι που αποτυγχάνουν στο UX υποφέρουν από απογοητευμένους χρήστες και χαμηλά ποσοστά μετατροπών

Αυξημένα ποσοστά μετατροπής

Με περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, θα έχετε καλύτερες ευκαιρίες να προσελκύσετε πελάτες-στόχους με το περιεχόμενό σας και να προσελκύσετε ποιοτικούς δυνητικούς πελάτες. Τελικά, θα μετατρέψετε αυτούς τους δυνητικούς πελάτες σε πελάτες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επισκεφθούν τον ιστότοπό σας και, παρέχοντάς τους εξαιρετική εμπειρία χρήστη, θα καταφέρετε να αυξήσετε σημαντικά τα ποσοστά μετατροπών.

ανεπιτήρητος ιστότοπος
48% ας πούμε ότι, όταν οι ιστότοποι δεν λειτουργούν καλά στα smartphone τους, τους κάνει να νιώθουν ότι οι εταιρείες δεν ενδιαφέρονται για την επιχείρησή τους

Η πλειονότητα των διαδικτυακών αγοραστών είναι στην πραγματικότητα χρήστες κινητών. Και, όλο και περισσότερο, περιηγούνται στο Διαδίκτυο μέσω των smartphone και των tablet τους ενώ βρίσκονται εν κινήσει για αναζήτηση προϊόντων ή υπηρεσιών.

Εάν δεν τους παρέχετε αυτήν την ευκολία και την εύκολη πλοήγηση, θα χάσετε τόσο τους υπάρχοντες όσο και τους δυνητικούς πελάτες, καθώς θα είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας και να μεταβούν στον πιο φιλικό ιστότοπο του ανταγωνισμού σας.

Επομένως, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πελατών-στόχων που προτιμούν την περιήγηση σε κινητές συσκευές, μπορείτε να προσελκύσετε πολλούς περισσότερους πελάτες και να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπής σας. Με υψηλότερα ποσοστά μετατροπής, η απόκτηση κέρδους θα είναι πολύ πιο εύκολη και θα δείτε θετικά αποτελέσματα στην απόδοση της επένδυσής σας.

ταχύτητα περιήγησης
Για να ανταγωνιστείτε πραγματικά και να διατηρήσετε άτομα στον ιστότοπό σας, πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίζει εξίσου τις συνδέσεις που δεν είναι WiFi και WiFi, και σε έναν τέλειο κόσμο, φορτώστε μια σελίδα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες κινητής τηλεφωνίας σήμερα αναμένουν ότι ένας ιστότοπος θα φορτώσει αυτό το χρονικό διάστημα και περίπου το 80% είναι δυσαρεστημένοι με την ταχύτητα περιήγησης στα smartphone τους γενικά.

βελτιστοποιημένος και ελαφρύς ιστότοπος
Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι, πρώτα, να βελτιστοποιήσετε το οπτικό σας περιεχόμενο (μειώστε τα μεγέθη των αρχείων χωρίς να επηρεάσετε την ποιότητα της εικόνας) και διατηρώντας συνολικά τον ιστότοπό σας μέγεθος μικρότερο από 1MB

Μειωμένα ποσοστά εγκατάλειψης

Εάν ο ιστότοπός σας κάνει τους χρήστες κινητών συσκευών να στραφούν, να κάνουν μεγέθυνση σε μια σελίδα ή να εγκαταστήσουν πρόσθετα, ώστε οι κινητές συσκευές τους να μπορούν να προβάλλουν τον ιστότοπό σας, θα έχετε την πρόθεση να έχετε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης. Είναι ευκολότερο για τους χρήστες κινητών να αφήνουν απλώς τον ιστότοπό σας και να μεταβαίνουν σε έναν ανταγωνιστικό ιστότοπο που δεν είναι τόσο ταλαιπωρημένος.

Καθιστώντας τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά, μειώνετε σημαντικά τα ποσοστά εγκατάλειψης. Και επειδή παρέχετε στους χρήστες κινητής τηλεφωνίας μια διαισθητική εμπειρία, έχετε περισσότερες πιθανότητες να τους εμπλέξετε στην επωνυμία σας, καθιστώντας τον χρήσιμο να παραμείνουν στον ιστότοπό σας περισσότερο.

Οι ιστότοποι που έχουν βελτιστοποιηθεί μόνο για χρήση σε επιτραπέζιους υπολογιστές, δεν αποδίδουν καλά σε κινητές συσκευές, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τους χρήστες κινητών συσκευών που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας να αποχωρήσουν σε μια στιγμή και να μην επιστρέψουν ποτέ. Επιπλέον, τέτοιοι ιστότοποι χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για φόρτωση σε κινητές συσκευές. Λάβετε υπόψη ότι οι αγοραστές στο διαδίκτυο αναμένουν φόρτωση μιας σελίδας εντός δύο δευτερολέπτων. Όταν περάσουν τρία δευτερόλεπτα, ένας μεγάλος αριθμός αγοραστών έχει κατευθυνθεί αλλού.

Ο χρόνος φόρτωσης σελίδας είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κάθε επιτυχημένου ιστότοπου, καθώς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα ποσοστά εγκατάλειψης και μετατροπής. Συγκεκριμένα, μια καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στο χρόνο φόρτωσης σελίδας μπορεί να μειώσει τα ποσοστά μετατροπής σας κατά 7 τοις εκατό, ενώ μια καθυστέρηση δύο δευτερολέπτων στο χρόνο φόρτωσης σελίδας μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά εγκατάλειψης κατά 87 τοις εκατό.

Βελτιστοποιήστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας για καλύτερη εμπειρία χρήστη και θα δείτε την απόδοση στην κατώτατη γραμμή της επιχείρησής σας. Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για κινητές συσκευές θα σας βοηθήσει επίσης να το επιτύχετε, καθώς ο ιστότοπός σας θα λειτουργεί πολύ καλύτερα στα tablet και τα smartphone των επισκεπτών σας, βοηθώντας σας στη μείωση των ποσοστών εγκατάλειψης και στην αύξηση της πελατειακής σας βάσης.

αφοσίωση πελατών
90% των αναζητήσεων για κινητά οδηγούν σε δράση 50% μόλυβδος στην αγορά

Αυξημένη αφοσίωση πελατών

Εάν προσφέρετε στους πελάτες σας μια καλύτερη εμπειρία χρήστη, θα εμπνεύσετε την αφοσίωση των πελατών, κερδίζοντας ισόβια πελάτες και πρεσβευτές για την επωνυμία σας. Ένας ιστότοπος φιλικός προς κινητά μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε ακριβώς αυτό και θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη φήμη σας και να βελτιώσετε την εικόνα της επωνυμίας σας.

Μια ικανοποιητική εμπειρία σε κινητά θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας και να δημιουργήσετε μεγαλύτερη αφοσίωση στην επωνυμία. Θα έχετε μεγαλύτερη αξιοπιστία και θα γίνετε αξιόπιστος πόρος για τους πελάτες σας όποτε χρειάζονται πληροφορίες που μπορείτε να τους παρέχετε. Εάν δεν παρέχετε στους πελάτες σας την εμπειρία κινητής τηλεφωνίας που αναζητούν, κινδυνεύετε να τους χάσετε, ίσως ακόμη και μόνιμα, από τον ανταγωνισμό σας.

Επιλέγοντας μια προσέγγιση για τη δημιουργία ενός ιστότοπου φιλικού προς κινητά

επιλέγοντας μια προσέγγιση

Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για τη δημιουργία ενός ιστότοπου φιλικού προς κινητά. ποια προσέγγιση επιλέγετε εξαρτάται πλήρως από τις επιχειρηματικές σας προτεραιότητες. Δηλαδή, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που είναι εντελώς νέος και κινητός ή να σχεδιάσετε τον δικό σας ιστότοπο για αυτόματη προσαρμογή σε διάφορες φορητές συσκευές, η οποία αναφέρεται ως σχεδιασμός απόκρισης ιστότοπου.

Δημιουργήστε έναν ιστότοπο για κινητά

TOP 5 SMARTPHONES 2019
κορυφαία 5 smartphone το 2016
Samsung 21,4%
μήλο 18,7%
Huawei 8,1%
Lenovo 5,1%
Xiaomi 4,6%
Καλύπτουν όλοι οι άλλοι πωλητές τηλεφώνου 42,1% της αγοράς κινητών τηλεφώνων

Η δημιουργία ξεχωριστού ιστότοπου για κινητά σημαίνει φιλοξενία μιας έκδοσης για κινητά του ιστότοπού σας σε ξεχωριστές διευθύνσεις URL, η οποία μπορεί να είναι ένας υποτομέας για κινητά (m.example.com), ένας υποφάκελος στον ιστότοπό σας (example.com/mobile) ή ένας εντελώς ξεχωριστός κινητός τομέας (example.mobi).

Όταν χρησιμοποιείτε έναν ξεχωριστό ιστότοπο για κινητά, θα πρέπει να ενσωματώσετε στοιχεία απόκρισης σχεδιασμού ιστοσελίδων, καθώς θα επιτρέψει στις ιστοσελίδες σας να προσαρμοστούν σε μικρές διαφορές στα μεγέθη οθόνης.

Η δημιουργία ενός ξεχωριστού ιστότοπου για κινητά έχει σίγουρα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ένας ιστότοπος για κινητά είναι μια προσθήκη στον κύριο ιστότοπό σας και είναι βελτιστοποιημένος για χρήση εν κινήσει. Μπορεί να σας βοηθήσει πολύ στην προβολή της αναζήτησης, καθώς είναι πιο πιθανό να εμφανίζεται σε αναζητήσεις για κινητά από τον κανονικό τομέα σας. Χρησιμοποιεί επίσης ένα ελάχιστο εύρος ζώνης, γι ‘αυτό είναι πολύ πιο γρήγορο από άλλους ιστότοπους.

Από την οπτική γωνία των χρηστών κινητών, ένας ξεχωριστός ιστότοπος για κινητά είναι σίγουρα προτιμώμενος, καθώς ένας τέτοιος ιστότοπος μπορεί να προσφέρει εξαιρετική χρηστικότητα. Οι χρήστες κινητών συσκευών που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας ανακατευθύνονται αυτόματα στη διεύθυνση URL για συγκεκριμένα κινητά, αλλά οι χρήστες tablet εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας, επομένως το περιεχόμενό σας δεν είναι συνεπές σε όλες τις συσκευές.

Οθόνη τηλεφώνου 4 ιντσών
Τα τηλέφωνα 4 ιντσών είναι τα πιο δημοφιλή στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται στην τεράστια δημοτικότητα των iPhone 5 και 5S

Ωστόσο, από την προοπτική της επιχείρησής σας, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό ιστότοπο για κινητά, θα έχετε δύο ιστότοπους για συντήρηση, οι οποίοι θα μπορούσαν να απαιτούν πολύ χρόνο, για να μην αναφέρουμε χρήματα. Και θα πρέπει να κάνετε SEO για τον νέο σας ιστότοπο από το μηδέν. Ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα είναι ότι θα έχετε διπλό περιεχόμενο, για το οποίο η Google μπορεί να σας τιμωρήσει. Ωστόσο, μπορείτε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα έχοντας το κατάλληλο αμφίδρομος σχολιασμός. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιστότοπός σας δεν θα φαίνεται ότι έχει διπλό περιεχόμενο, αλλά, αντίθετα, οι δύο από τις διευθύνσεις URL σας θα θεωρούνται ότι έχουν ισοδύναμο περιεχόμενο.

δημοφιλείς αναλύσεις οθόνης
Όσον αφορά τις αναλύσεις οθόνης, τα περισσότερα δημοφιλείς είναι 640 × 1136, 750 × 1334, 1080 × 1920 και 720 × 1280
πληρωμές μέσω κινητού
20,2% Βορειοαμερικανών να χρησιμοποιείτε τακτικά πληρωμές μέσω κινητού – το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 55 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που οι προβλέψεις της εταιρείας θα αυξηθούν κατά 39,2% εντός του επόμενου έτους.

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αποφασίζουν να ακολουθήσουν την πρώτη προτεραιότητα για τη δημιουργία ιστοσελίδων φιλικών προς κινητά. Σημαίνει βασικά να σχεδιάσετε πρώτα τον ιστότοπό σας για κινητές συσκευές και να ξεκινήσετε τη σχεδίαση για επιτραπέζιους υπολογιστές. Είναι σίγουρα η καλύτερη προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου για πρώτη φορά επειδή, εάν καταφέρετε να κάνετε τον ιστότοπό σας να λειτουργεί καλά σε κινητές συσκευές, θα λειτουργεί ακόμη καλύτερα σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Ωστόσο, εάν δεν δημιουργείτε έναν ιστότοπο για πρώτη φορά και θέλετε απλώς να βελτιστοποιήσετε τον υπάρχοντα ιστότοπό σας για κινητές συσκευές, μπορείτε είτε να προσθέσετε μια έκδοση για κινητά του ιστότοπού σας σε διαφορετική διεύθυνση URL ή να επανασχεδιάσετε τον ιστότοπό σας, ώστε η διάταξή του να προσαρμοστεί σε κάθε συσκευή, χρησιμοποιώντας σχεδιασμό web που ανταποκρίνεται.

Σχεδιασμός ιστοσελίδας με ανταπόκριση

ψηφιακή διαφήμιση για κινητά
Οι κινητές συσκευές αντιπροσωπεύουν 50% όλων των ψηφιακών διαφημίσεων που δαπανήθηκαν το 2019

Ο ανταποκρινόμενος σχεδιασμός ιστότοπου σημαίνει το σχεδιασμό του υπάρχοντος ιστότοπού σας με τρόπο που του επιτρέπει να αλλάξει τη διάταξή του, ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα σε διάφορες φορητές συσκευές. Επομένως, ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία προβάλλεται, ο ιστότοπός σας θα προσαρμοστεί αυτόματα στο μέγεθος της οθόνης και στην ανάλυση αυτής της συσκευής, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία χρήστη. Επιπλέον, η ανταποκρίσιμη σχεδίαση ιστού είναι το σχέδιο σχεδίασης που συνιστάται ιδιαίτερα από την Google.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
3 δισ. $. 2010
6 $ 2011
10 $ 2012
14 $ 2013
19 $ 2014
25 $ 2015
31 $ 2016

Ένας αποκριτικός ιστότοπος αναγνωρίζει τη συσκευή στην οποία προβάλλεται και αλλάζει αυτόματα το μέγεθος της για βέλτιστη προβολή. Έχοντας έναν αποκριτικό ιστότοπο, θα μπορείτε να παρέχετε στα άτομα που χρησιμοποιούν τα smartphone και τα tablet τους για να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Και θα μετριάσετε κάθε κίνδυνο απώλειας από τους ανταγωνιστές σας.

Σίγουρα θέλετε να δώσετε στους υπάρχοντες και τους δυνητικούς πελάτες σας ακριβώς αυτό που θέλουν και να επιτύχουν στη διεύρυνση της πελατειακής σας βάσης και στη δημιουργία περισσότερων εσόδων. Έτσι, διαθέτοντας έναν ιστότοπο που ανταποκρίνεται, θα παρέχετε στους πελάτες σας γρήγορες σελίδες φόρτωσης, εύκολη πλοήγηση και έναν απλοποιημένο ιστότοπο όπου μπορούν να βρουν γρήγορα και εύκολα αυτό που αναζητούν..

Πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά

διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου
Οι πιο σημαντικοί παράγοντες βελτιστοποίησης για κινητά σύμφωνα με τους καταναλωτές
προσιτότητα
Κάντε το προσβάσιμο

Οι ιστότοποι για κινητά πρέπει να λειτουργούν σε όλες τις κινητές συσκευές.
κλικ
Οποιαδήποτε πληροφορία είναι προσβάσιμη με μία ή δύο βρύσες
μπαρα αναζήτησης
Η γραμμή αναζήτησης είναι εύχρηστη και εύχρηστη
σαν εικονίδιο
Κάντε την ιστοσελίδα να φαίνεται καθαρή και αποτελεσματική
έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή
Δώστε μια επιλογή για να μεταβείτε στον πλήρη ιστότοπο της επιφάνειας εργασίας
κουμπιά φιλικά προς τα δάχτυλα
Οι χρήστες προτιμούν μεγάλα κουμπιά φιλικά προς τα δάχτυλα. Σχεδιάστε τον ιστότοπό σας έτσι ώστε το χέρι του καθενός να μπορεί να αλληλεπιδράσει εύκολα με αυτόν
σχεδιασμός για ορατότητα
Σχεδιασμός για προβολή
Διευκολύνετε τους πελάτες σας να διαβάσουν το περιεχόμενο.
μη κυλιόμενες φόρμες
Κάντε τις φόρμες συμπλήρωσης χωρίς κύλιση και με λίγα μόνο πεδία
κύλιση προς μία κατεύθυνση
Οι περισσότεροι χρήστες κάνουν κύλιση προς μία μόνο κατεύθυνση, είτε πάνω-κάτω είτε αριστερά-δεξιά
κάνω αγορά
Διευκολύνετε τη μετατροπή
Δημιουργήστε σαφείς τρόπους για τους χρήστες σας να κάνουν αγορές ή να επικοινωνήσουν μαζί σας.
τοποθεσία και ώρες λειτουργίας
Είναι σημαντικό να υποδείξετε την τοποθεσία και τις ώρες λειτουργίας σας
κάντε κλικ για κλήση
Εξετάστε τη λειτουργία “Κλικ για κλήση” στον ιστότοπό σας
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Αναφέρετε τη διεύθυνση email σας
λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων
Αναφέρετε τους λογαριασμούς σας στο κοινωνικό δίκτυο
ανακατευθύνσεις ιστότοπου για κινητά
Ανακατευθύνσεις ιστότοπων για κινητά
Βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας από μια κινητή συσκευή ανακατευθύνονται στον ιστότοπό σας που είναι φιλικός προς κινητά.
δοκιμές και βελτιστοποίηση
Ακούστε, μάθετε και επαναλάβετε
Κάντε μια δοκιμή και βελτιστοποίηση μια συνεχή διαδικασία.

μετακινηθείτε προς τα κάτω

Ο τρόπος με τον οποίο ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά εξαρτάται από το αν χρησιμοποιείτε ένα από τα πολλά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) για τη διαχείριση του ψηφιακού περιεχομένου σας ή χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων.

CMS

Η χρήση ενός CMS για να γίνει ο ιστότοπός σας φιλικός προς κινητά είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς προσφέρει τις λύσεις που χρειάζεστε χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε δύο ξεχωριστές εκδόσεις του ιστότοπού σας.

Οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες CMS είναι WordPress, Joomla και Drupal, για να αναφέρουμε μόνο μερικές. Προσφέρουν μια σειρά από πρόσθετα για κινητά, θέματα και πρότυπα για να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε έναν ανταποκρινόμενο που θα προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε πιθανή κινητή συσκευή.

Ανεξάρτητα από το είδος του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου που χρησιμοποιείτε για τον ιστότοπό σας, το να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά απαιτεί αλλαγή ή / και προσαρμογή του θέματος του ιστότοπού σας. Φυσικά, το θέμα που επιλέγετε πρέπει να χρησιμοποιεί αρχές σχεδιασμού απόκρισης για να μπορεί να προσαρμόζεται σε διάφορες συσκευές στις οποίες προβάλλεται ο ιστότοπός σας.

Μπορείτε πρώτα να ελέγξετε αν το θέμα που χρησιμοποιείτε ήδη διαθέτει πιθανή ενημέρωση και αν η ενημέρωση είναι φιλική προς κινητά ή όχι. Εάν είναι, η ενημέρωση του θέματος θα είναι σχεδόν το μόνο που έχετε να κάνετε. Το πιο σημαντικό, η ενημέρωση του θέματος θα παρέχει στον ιστότοπό σας νέες διορθώσεις ασφαλείας, οι οποίες θα βελτιώσουν τόσο τον ιστότοπό σας όσο και τη συνολική επιχείρησή σας.

WordPress

Εάν ο ιστότοπός σας φιλοξενείται στο WordPress.com, το WordPress θα σας προσφέρει αυτόματα ένα φιλικό προς κινητά θέμα για τον ιστότοπό σας, ανάλογα με το θέμα που έχετε ήδη. Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress με τη δική σας εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων, μπορείτε να ελέγξετε το θέμα και την έκδοση του WordPress χρησιμοποιώντας μία από τις ακόλουθες μεθόδους.

  • Ελέγξτε τον Πίνακα διαχείρισης, όπου μπορείτε να δείτε τον αριθμό έκδοσης στο επάνω μέρος του Πίνακα ελέγχου ή στο υποσέλιδο, για τις πιο πρόσφατες και παλαιότερες εκδόσεις εγκαταστάσεων WordPress, αντίστοιχα.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο με το εγκατεστημένο WordPress και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “πηγή προβολής” του προγράμματος περιήγησης ιστού για να αναζητήσετε τη σελίδα για τη μετα-ετικέτα της γεννήτριας, η οποία θα σας παρέχει τον αριθμό έκδοσης. Ο αριθμός έκδοσης της εγκατάστασης του WordPress βρίσκεται επίσης στο αρχείο /wp-includes/version.php.

Τζούμλα

Εάν χρησιμοποιείτε Τζούμλα ως CMS, μπορείτε να ελέγξετε ποια έκδοση της εγκατάστασης χρησιμοποιείτε, ελέγχοντας τη διεπαφή διαχείρισης, ελέγχοντας τη σελίδα πληροφοριών συστήματος στη διεπαφή διαχείρισης ή ελέγχοντας το αρχείο /version.php, το οποίο περιέχει τον αριθμό έκδοσης και βρίσκεται συνήθως στο / βιβλιοθήκες / joomla / αρχεία.

Εάν η έκδοση του Joomla δεν είναι η πιο πρόσφατη διαθέσιμη, μπορείτε να ενημερώσετε την έκδοση και το πρότυπό σας Joomla. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια επέκταση Joomla φιλική για κινητά, επειδή πολλές επεκτάσεις καθιστούν τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά χωρίς να χρειάζεται να ενημερώσετε την έκδοση του Joomla.

Drupal

Εάν χρησιμοποιείτε Drupal ως CMS σας και θέλετε να μετατρέψετε ολόκληρο τον ιστότοπό σας σε ένα νέο θέμα φιλικό προς κινητά, μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας ο οδηγός σχεδιασμού ιστοσελίδων που ανταποκρίνεται παρέχεται από τον Drupal. Εκεί μπορείτε να βρείτε τη λίστα με θέματα που ανταποκρίνονται και να επιλέξετε αυτό που προσαρμόζεται στον ιστότοπό σας. Εγκαταστήστε το θέμα που έχετε επιλέξει και είστε έτοιμοι.

Δοκιμάζοντας το θέμα σας

Αφού ενημερώσετε το θέμα σας, δοκιμάστε τη συμπεριφορά του τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητές συσκευές, μεταβαίνοντας σε μια ζωντανή σελίδα επίδειξης του επιλεγμένου θέματος. Τα θέματα έχουν συνήθως έναν σύνδεσμο που οδηγεί στη σελίδα επίδειξής τους και είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν το θέμα που έχετε επιλέξει έχει ένα ανταποκριτικό σχέδιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε εάν το θέμα λειτουργεί όπως θέλετε, είναι να χρησιμοποιήσετε μια κινητή συσκευή για να επισκεφθείτε τη σελίδα επίδειξης.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Insights PageSpeed εργαλείο, το οποίο μπορεί να σας δείξει εάν το θέμα που έχετε επιλέξει θα λειτουργεί καλά σε κινητές συσκευές. Το Google Chrome προσφέρει μια άλλη εναλλακτική λύση για τον έλεγχο της συμπεριφοράς του θέματός σας. Περιλαμβάνει τη χρήση εργαλείου “εξομοίωση κινητής συσκευής” στα Εργαλεία προγραμματιστών Chrome. Μπορείτε να βρείτε το εργαλείο στο μενού Chrome Προβολή> Προγραμματιστής> Εργαλεία προγραμματιστή.

Εάν το θέμα που έχετε επιλέξει αποδειχθεί φιλικό προς κινητά και λειτουργεί καλά τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητές συσκευές, βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει μια τελευταία δοκιμή για να ελέγξετε αν ο ιστότοπός σας ανταποκρίνεται και αποδίδεται καλά σε όλες τις συσκευές. Μπορείτε να κάνετε τον τελικό σας έλεγχο με τη χρήση του Δοκιμή φιλική προς κινητά εργαλείο, το οποίο απαιτεί μόνο την πληκτρολόγηση της διεύθυνσης URL του ιστότοπού σας στο πλαίσιο, μετά το οποίο αναλύει γρήγορα τον ιστότοπό σας και σας παρέχει το αποτέλεσμα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Εάν ο ιστότοπός σας εξακολουθεί να μην είναι φιλικός προς κινητά, η Δοκιμή φιλική προς κινητά θα σας πει γιατί, καθώς και θα σας προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με οτιδήποτε πρέπει να διορθωθεί, προκειμένου ο ιστότοπός σας να βελτιστοποιηθεί για κινητές συσκευές.

Δημιουργία ιστότοπου

κριτικές για το web builder
Αξιολογήσεις δημιουργού ιστού

Υπάρχουν πολλοί υπεύθυνοι δημιουργοί ιστού που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητές συσκευές χωρίς να χρειάζεται να γράψετε ούτε μία γραμμή κώδικα. Έχουν εργαλεία που είναι εύχρηστα και μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητά σε χρόνο μηδέν. Οι δημιουργοί Ιστού μπορούν ακόμη και να φιλοξενήσουν και να συντηρήσουν τον ιστότοπό σας, έτσι, βασικά, μπορούν να κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσετε στη δημιουργία του περιεχομένου σας και στην προσπάθεια επίτευξης των επιχειρηματικών σας στόχων.

Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ιστοσελίδων είναι οι Wix, Weebly και Squarespace, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι κατασκευαστές ιστοσελίδων με εύχρηστα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας, με μια απόκριση σχεδίασης που θα προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε από τις συσκευές που χρησιμοποιούνται για την προβολή του ιστότοπού σας.

Οι δημιουργοί ιστότοπων διαθέτουν εργαλεία που σας επιτρέπουν να μεταφέρετε και να ρίχνετε το περιεχόμενό σας σε έναν ιστότοπο και να δημοσιεύετε άμεσα ό, τι θέλετε. Μπορούν ακόμη και να φιλοξενήσουν τον ιστότοπό σας και να διαχειριστούν όλα τα τεχνικά θέματα, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των δημιουργών ιστού είναι ότι κάνουν αυτόματα τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά. Έτσι, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες επιλογές, θα δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με σχεδιασμό απόκρισης που προσαρμόζεται αυτόματα στις συσκευές που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας.

Όταν επιλέγετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να επιλέξετε αυτό που θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Σίγουρα θα λάβετε υπόψη την τιμή, αλλά είναι σημαντικό να ελέγξετε τα σχέδια και τα εργαλεία που προσφέρουν οι διαφορετικοί κατασκευαστές ιστού, καθώς και την εξυπηρέτηση πελατών που παρέχουν.

Wix

λογότυπο wix στον πρώτο οδηγό ιστότοπου

Το Wix είναι ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων στην αγορά. Είναι σίγουρα το πιο καινοτόμο, με σχέδια που είναι σύγχρονα με τις τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς να κωδικοποιήσετε. το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μεταφορά και απόθεση του περιεχομένου σας και να παρέχετε στους επισκέπτες του ιστότοπού σας την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Η Wix διαθέτει επίσης σχέδια και εργαλεία που είναι ειδικά για τη βιομηχανία και μπορούν να καλύψουν κάθε πιθανή εξειδικευμένη αγορά.

Γουέμπλι

λογότυπο weebly στον πρώτο οδηγό ιστότοπου

Από την άλλη πλευρά, το Weebly έχει ένα απλό και μινιμαλιστικό περιβάλλον εργασίας χρήστη και τα σχέδιά του διαφέρουν σημαντικά από αυτά που προσφέρει η Squarespace. Αλλά, αν προτιμάτε την απλότητα από το σχεδιασμό, το Weebly είναι ο τρόπος να πάτε. Διαθέτει λιγότερα εργαλεία από το Squarespace και είναι μακράν το πιο εύκολο εργαλείο δημιουργίας ιστού μεταφοράς και απόθεσης. Είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη, όλα τα πρότυπά του ανταποκρίνονται και έχει πάνω από 40 προκαθορισμένες διατάξεις σελίδας για να διαλέξετε.

Squarespace

λογότυπο squarespace στον πρώτο οδηγό ιστότοπου

Squarespace προσφέρει κομψά και επαγγελματικά σχέδια, γι ‘αυτό είναι ηγέτης της αγοράς όσον αφορά τη δημιουργία ιστοσελίδων που ανταποκρίνονται. Όλα τα πρότυπα σχεδίασης που προσφέρει η Squarespace είναι πολύ στιλβωμένα και οδηγούν σε πολύ καλύτερη εμπειρία χρήστη. Το Squarespace παρέχει 24/7 υποστήριξη πελατών. Σας δίνει επίσης μια εκτενή λίστα επιλογών για να διαλέξετε για τη διαμόρφωση και την προσαρμογή του ιστότοπού σας. Πολλοί άλλοι κατασκευαστές ιστού δεν προσφέρουν επιλογές προσαρμογής του στυλ του ιστότοπού σας που δεν απαιτούν επεξεργασία κώδικα.

συμπέρασμα

Σήμερα, η ύπαρξη ενός ιστότοπου φιλικού προς κινητά είναι απαραίτητη. Η μετάβαση σε κινητό θα προσφέρει στους επισκέπτες σας μια καλύτερη εμπειρία χρήστη. Πραγματοποιήστε τις αλλαγές και συνεχίστε με το ρυθμό, καθώς η Google θα σας ανταμείψει με υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη δημιουργία ενός ιστότοπου που θα βελτιστοποιηθεί για κινητές συσκευές. Δείτε τι είναι διαθέσιμο και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Δίνοντας προσοχή σε αυτήν τη σημαντική λεπτομέρεια τώρα, θα αποδώσει στην οικοδόμηση της πελατειακής σας βάσης, στην αύξηση των πωλήσεων και στη δημιουργία πιστών, μακροπρόθεσμων πελατών.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map