Πώς να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Εισαγωγή

ψαράς

83% των χρηστών αναμένουν φόρτωση ιστότοπων σε 3 δευτερόλεπτα ή λιγότερο αλλά ο μέσος χρόνος φόρτωσης των κορυφαίων 500 αρχικών σελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου είναι 10 δευτερόλεπτα

Τα δεδομένα δείχνουν πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα του ιστότοπου στις ΗΠΑ περίπου 25% ανθρώπων που λένε ότι θα εγκαταλείψουν μια ιστοσελίδα που διαρκεί περισσότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα φορτώνω

Χρόνος φόρτωσης σελίδας σε δευτερόλεπτα.

ρολόι

Σχετικά με 47% από όλους τους αγοραστές θέλουν ο ιστότοπός σας να φορτώνει σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

τηγάνι

Εάν μια σελίδα διαρκεί περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για φόρτωση, τελειώνει 40% επισκεπτών θα αναπηδήσουν.

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από έναν αργό ιστότοπο. Όχι μόνο είναι κακό για τους τελικούς χρήστες, αλλά είναι επίσης πολύ κακό για τους κατόχους ιστότοπων. Στην εποχή μας, ζούμε, η ύπαρξη ενός ιστότοπου είναι απαραίτητη όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και για όσους θέλουν να μοιραστούν χρήσιμες πληροφορίες με τον κόσμο. Είτε πρόκειται για φωτογράφους που προσπαθούν να παρουσιάσουν το έργο τους, καλλιτέχνες που προσπαθούν να ακούσουν τη φωνή τους, μαμάδες στο σπίτι, παρέχοντας μαθήματα DIY ή εκπαιδευτικούς που θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει ένας ιστότοπος που να είναι αποτελεσματικός. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που κάνουν έναν ιστότοπο αποτελεσματικό είναι η ταχύτητα.

Γιατί έχει σημασία η ταχύτητα του ιστότοπού σας?

Η ταχύτητα μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει έναν ιστότοπο. Επηρεάζει την επισκεψιμότητα, τις προβολές σελίδας, τις μετατροπές, τις πωλήσεις και τη συνολική φήμη σας. Με την ταχύτερη, μπορείτε να βελτιώσετε την επιχείρησή σας ή τη βάση των θαυμαστών σας και να την βοηθήσετε να αναπτυχθεί. Μελέτες έχουν δείξει:

 • Το 47 τοις εκατό των ατόμων αναμένουν φόρτωση ενός ιστότοπου σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.>
 • Το 40 τοις εκατό των ανθρώπων είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψουν έναν ιστότοπο εάν χρειάζονται περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για τη φόρτωση.

Επομένως, η ταχύτητα του ιστότοπου διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της επιχείρησής σας. Θα πρέπει να είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές σας εάν θέλετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας. Με την επιτάχυνση του ιστότοπού σας, όχι μόνο θα αποδώσετε θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τις προβολές σελίδας και τις μετατροπές, αλλά θα παρέχετε επίσης στους επισκέπτες σας καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Η εξαιρετική εμπειρία χρήστη είναι το κλειδί για την οικοδόμηση μιας ισχυρής πελατειακής βάσης και την οικοδόμηση μιας ισχυρής μάρκας. Εάν ο ιστότοπός σας χρειάζεται για πάντα για φόρτωση, τι νόημα έχει να έχει ένας φοβερός ιστότοπος από την άποψη των άλλων στοιχείων του, όταν οι άνθρωποι δεν είναι καν πιθανό να μείνουν και να τον ελέγξουν; Επομένως, μη σιγουρευτείτε ότι ο ιστότοπός σας φορτώνεται γρήγορα, κινδυνεύετε να χάσετε πολλούς πελάτες ή οπαδούς και, συνεπώς, πολλά έσοδα.

Επιπλέον, η ταχύτητα του ιστότοπού σας είναι πολύ σημαντική για το SEO σας. Εάν ο ιστότοπός σας φορτώνεται γρήγορα, η κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης θα είναι υψηλότερη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google προτιμά γρήγορους ιστότοπους και τους ανταμείβει κατατάσσοντας τους υψηλότερα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Εκτός από την ταχύτητα, η εμπειρία χρήστη είναι ένας άλλος παράγοντας στον αλγόριθμο κατάταξης της Google. Έτσι, ενισχύοντας την ταχύτητα του ιστότοπού σας και βελτιώνοντας την εμπειρία χρήστη σας, θα βελτιώσετε τελικά την κατάταξη SEO σας.

Ως αποτέλεσμα, θα έχετε υψηλότερη επισκεψιμότητα και θα προσελκύσετε περισσότερους ποιοτικούς δυνητικούς πελάτες που μπορείτε να μετατρέψετε σε πελάτες, αυξάνοντας τελικά τις πωλήσεις σας και δημιουργώντας περισσότερα έσοδα.

Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας?

 • Insights PageSpeed είναι το δωρεάν εργαλείο της Google για τη δοκιμή της ταχύτητας του ιστότοπού σας και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας και το εργαλείο θα αναλύσει το περιεχόμενό του και θα δημιουργήσει προτάσεις για το πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο γρήγορο.
 • Pingdom είναι επίσης ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που όχι μόνο ελέγχει την ταχύτητα του ιστότοπού σας, αλλά ελέγχει και βαθμολογεί την απόδοση του ιστότοπού σας. Παρακολουθεί επίσης το ιστορικό απόδοσης του ιστότοπού σας, ώστε να έχετε πληροφορίες σχετικά με τυχόν πιθανές αλλαγές σχετικά με την ταχύτητα του ιστότοπού σας.
 • YSlow είναι ένα εργαλείο που ελέγχει την ταχύτητα του ιστότοπού σας και παρέχει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βελτίωσής του. Μπορεί επίσης να σας παρέχει μια επέκταση Chrome για τον έλεγχο της ταχύτητας του ιστότοπού σας.

15 τρόποι για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας, καθιστώντας τον πραγματικά αποτελεσματικό και επιτυχημένο. Ακολουθούν μερικοί από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας και να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια μακροπρόθεσμα.

Αναβαθμίστε το πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού σας

Σε πραγματικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι εάν ο ιστότοπός σας συνήθως κερδίζει 100.000 $ την ημέρα

1 δευτερόλεπτο

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν φθηνά προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων όταν δημιουργούν για πρώτη φορά ένα blog ή ιστότοπο, οπότε επιλέγουν κοινόχρηστη φιλοξενία. Με την πάροδο του χρόνου, παρέχουν περισσότερο περιεχόμενο και οι ιστότοποί τους αυξάνονται, τελικά επιβραδύνονται. Σε αυτή την περίπτωση, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων σας. Η αναβάθμιση του προγράμματος φιλοξενίας ιστού σας είναι ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος για να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την καλύτερη εταιρεία φιλοξενίας που θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες σας.

Εάν έχετε κοινόχρηστη φιλοξενία, θα πρέπει είτε να μεταβείτε σε ένα VPS είτε σε μια ειδική επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, θα παρατηρήσετε μια σημαντική διαφορά στην ταχύτητα του ιστότοπού σας. Η λήψη απόφασης μεταξύ των δύο επιλογών εξαρτάται από τις δικές σας επιχειρηματικές ανάγκες, οπότε φροντίστε να εξερευνήσετε και τις δύο επιλογές προσεκτικά και διεξοδικά.

Ακολουθεί μια γρήγορη σημείωση και για τα δύο. Η φιλοξενία VPS (Virtual Private Servers) είναι ίσως η καλύτερη επιλογή, αφού χρησιμοποιεί πολλούς διακομιστές για διανομή περιεχομένου (μερικές φορές ακόμη και εκατοντάδες διακομιστές). Είναι επίσης μια επεκτάσιμη λύση και απευθύνεται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στους bloggers.

Από την άλλη πλευρά, με αποκλειστικούς διακομιστές, αποκτάτε πλήρη έλεγχο, καθώς έχετε αποκλειστικούς πόρους. Δεν χρειάζεται να μοιράζεστε μνήμη RAM, CPU, εύρος ζώνης ή οτιδήποτε άλλο, καθώς όλοι οι πόροι προορίζονται μόνο για εσάς. Επίσης, τα όρια εύρους ζώνης είναι υψηλότερα, αλλά, επειδή δεν έχετε πολλούς υπολογιστές, αυτή η επιλογή φιλοξενίας είναι πολύ λιγότερο ευέλικτη. Ωστόσο, είναι πολύ πιο ακριβό από το VPS hosting.

Ενεργοποίηση προσωρινής αποθήκευσης προγράμματος περιήγησης

Πιστεύει ο ειδικός ταχύτητας της Microsoft και ο επιστήμονας υπολογιστών Χάρι Σουμ 0,25 δευτερόλεπτα της διαφοράς στο χρόνο φόρτωσης σελίδας – γρηγορότερος ή βραδύτερος – είναι ο μαγικός αριθμός που υπαγορεύει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για διαδικτυακές επιχειρήσεις.

Η ενεργοποίηση της προσωρινής αποθήκευσης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας και να δώσει στους επισκέπτες του ιστότοπού σας πιο ικανοποιητική εμπειρία χρήστη. Η προσωρινή αποθήκευση αναφέρεται στη διαδικασία αποθήκευσης στατικών αρχείων, όπως έγγραφα HTML, αρχεία πολυμέσων, εικόνες, αρχεία CSS και JavaScript, για ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση, έτσι ώστε η βάση δεδομένων να μην χρειάζεται να ανακτά κάθε αρχείο κάθε φορά που υπάρχει νέο αίτηση. Όσο περισσότερα αιτήματα γίνονται στον διακομιστή σας, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για τη φόρτωση του ιστότοπού σας.

Όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, τα στοιχεία της ιστοσελίδας στην οποία προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση λαμβάνονται αυτόματα και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο τους σε προσωρινή μνήμη (προσωρινή αποθήκευση). Με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη φορά που θα επισκεφτούν τον ιστότοπό σας, το πρόγραμμα περιήγησής τους θα φορτώσει την απαιτούμενη ιστοσελίδα πολύ γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να στείλει ξανά αίτημα HTTP στον διακομιστή.

χέρι

44% των αγοραστών στο διαδίκτυο λένε ότι οι αργές διαδικτυακές συναλλαγές τους κάνουν να ανησυχούν για την επιτυχία μιας συναλλαγής

Ωστόσο, η προσωρινή αποθήκευση λειτουργεί μόνο για επανειλημμένους επισκέπτες, καθώς, προφανώς, οι επισκέπτες για πρώτη φορά δεν διαθέτουν προσωρινή μνήμη και αποθηκευμένη έκδοση του ιστότοπού σας. παρ ‘όλα αυτά, επιτρέποντας την πλήρη προσωρινή αποθήκευση για τον ιστότοπό σας μπορεί να μειώσει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας από 2,4 σε 0,9 δευτερόλεπτα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενδέχεται να υπάρχουν 30 ή περισσότερα διαφορετικά στοιχεία που πρέπει να αποθηκευτούν στην προσωρινή μνήμη του χρήστη την πρώτη φορά που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, αλλά μόνο μερικά στοιχεία πρέπει να ληφθούν για επόμενες επισκέψεις.

Ανάλογα με την πλατφόρμα ιστότοπου που χρησιμοποιείτε, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε WordPress, ο ευκολότερος τρόπος για να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση είναι να εγκαταστήσετε μια προσθήκη. Οι καλύτερες προσθήκες προσωρινής αποθήκευσης του WordPress είναι Συνολική προσωρινή μνήμη W3, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές πρόσθετο απόδοσης και WP Super Cache, το οποίο είναι καλύτερο για ιστότοπους με υψηλή κίνηση και διακομιστές χαμηλής ισχύος.

σαλιγκάρι

51% αγοραστών στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ λένε ότι η βραδύτητα του ιστότοπου είναι ο κορυφαίος λόγος που εγκατέλειψαν μια αγορά

Εάν χρησιμοποιείτε το Drupal ως CMS, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Βερνίκι Cache λογισμικό για την αξιοποίηση της προσωρινής αποθήκευσης του προγράμματος περιήγησης. Εάν το Joomla είναι το CMS σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης στον πίνακα ελέγχου Joomla: μεταβείτε στο Σύστημα> Καθολική διαμόρφωση και κάντε κλικ στην καρτέλα Σύστημα. Θα δείτε την ετικέτα Cache κάτω από την ετικέτα Cache Settings, όπου κάνετε κλικ για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού και να επιλέξετε την επιλογή ON – Conservative Caching από τη λίστα. Κάντε κλικ στην αποθήκευση και μεταβείτε στην επιλογή Επεκτάσεις> Διαχείριση προσθηκών, όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προσθήκη συστήματος – προσωρινή μνήμη.

σκουπίδια

18% αγοραστών θα εγκαταλείψουν το καλάθι τους εάν οι σελίδες είναι πολύ αργές. Το συνολικό κόστος των εγκαταλελειμμένων καλαθιών αγορών για διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής υπολογίζεται σε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης σε επίπεδο διακομιστή, δηλαδή να ενσωματώσετε την προσωρινή αποθήκευση στο σενάριο από την πλευρά του διακομιστή σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει ο προγραμματιστής ιστού σας.

Οι στατικοί πόροι που αποθηκεύονται σε προσωρινή μνήμη θα πρέπει να έχουν διάρκεια ζωής προσωρινής αποθήκευσης τουλάχιστον μία εβδομάδα. Μπορείτε να το ορίσετε προσθέτοντας κεφαλίδες λήξης και ορίζοντάς τους τουλάχιστον μία εβδομάδα και το πολύ ένα έτος. Η καλύτερη επιλογή είναι να ορίσετε καθυστερημένους χρόνους λήξης για στατικούς πόρους που δεν ενημερώνονται συχνά και σύντομους χρόνους λήξης για πόρους που ενημερώνονται τακτικά.

Λήξη Οι κεφαλίδες ενημερώνουν το πρόγραμμα περιήγησης εάν πρέπει να ζητηθεί ένα συγκεκριμένο αρχείο από έναν διακομιστή ή από την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης. Λένε επίσης στο πρόγραμμα περιήγησης πόσο καιρό χρειάζεται για την αποθήκευση αυτών των αρχείων στην κρυφή μνήμη, ώστε να μην ληφθούν ξανά κατά τις επόμενες επισκέψεις.

φτωχό φορτηγό

79% των δυσαρεστημένων πελατών δεν επισκέπτονται πλέον ιστότοπους με χαμηλή απόδοση – εκτός εάν είστε Google ή Amazon.

Ενεργοποίηση συμπίεσης Gzip

Εάν έχετε συμπιέσει ποτέ αρχεία στον υπολογιστή σας ως αρχεία ZIP, τότε πρέπει να γνωρίζετε πόση μέθοδος μπορεί να μειώσει το μέγεθος των αρχείων. Η συμπίεση Gzip λειτουργεί ακριβώς το ίδιο, εκτός από τις σελίδες του ιστότοπου. Είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική μέθοδος συμπίεσης που μπορεί σημαντικά ελαχιστοποιήστε τα αιτήματα HTTP και μειώστε το χρόνο απόκρισης, μερικές φορές έως και 70 τοις εκατό.

δύο άντρες

46% των δυσαρεστημένων πελατών αναπτύσσουν μια μόνιμη αρνητική εντύπωση και το 44% μοιράζεται τις εμπειρίες αγορών τους με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ενεργοποιώντας τη συμπίεση Gzip, τα αρχεία του ιστότοπού σας θα συμπιεστούν αυτόματα σε ένα αρχείο ZIP. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το μέγεθός τους και θα αυξήσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Θα αποθηκευτεί πολύ εύρος ζώνης και θα βελτιωθεί ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας του ιστότοπού σας. Όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, τα συμπιεσμένα αρχεία θα αποσυνδεθούν αυτόματα, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη συμπίεση Gzip στον ιστότοπό σας με τη χρήση ενός κατάλληλου πρόσθετου συμπίεσης για το CMS, αλλά μπορείτε επίσης να το κάνετε πολύ εύκολα χειροκίνητα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να προσθέσετε χειροκίνητα τη συμπίεση Gzip στον ιστότοπό σας. Ο πρώτος είναι να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο .htaccess εάν θέλετε να συμπιέσετε κείμενο, JavaScript, HTML, CSS ή XML:

100 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό είναι για πόσο καιρό ο «ινιακός λοβός στον εγκέφαλό μας αποθηκεύει οπτικές» πληροφορίες ως Αισθητηριακή μνήμη

Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας
Προβολή επιτάχυνσης του ιστότοπού σας [Infographic]

AddOutputFilterByType DEFLATE κείμενο / απλό
AddOutputFilterByType DEFLATE κείμενο / html
AddOutputFilterByType DEFLATE κείμενο / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE κείμενο / css
AddOutputFilterByType DEFLATE εφαρμογή / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE εφαρμογή / xhtml + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE εφαρμογή / rss + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE εφαρμογή / javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE εφαρμογή / x-javascript

Εάν θέλετε να συμπιέσετε συγκεκριμένους τύπους αρχείων κατά επέκταση, προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο .htaccess:

<αρχεία *.html>
SetOutputFilter DEFLATE
</ αρχεία>

Ο δεύτερος τρόπος για να προσθέσετε χειροκίνητα τη συμπίεση Gzip στον ιστότοπό σας είναι να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα στην κορυφή της σελίδας HTTP ή PHP:

εάν (substr_count ($ _SERVER["HTTP_ACCEPT_ENCODING"], "gzip")) ob_start("ob_gzhandler"); αλλού ob_start();?>

Κατάργηση περιττών προσθηκών

100 χιλιοστά του δευτερολέπτου
δώστε στους επισκέπτες την ψευδαίσθηση της στιγμιαίας απόκρισης στον ιστότοπο

1 δευτερόλεπτο του χρόνου φόρτωσης σελίδας αρκεί για τη διατήρηση της απρόσκοπτης ροής σκέψης

Στο 10 δευτερόλεπτα καθυστέρησης, η προσοχή των επισκεπτών ελάχιστα διατηρείται. Η αίσθηση της ανυπομονησίας, της απογοήτευσης και του αισθήματος εγκατάλειψης είναι συνήθως αρκετά ισχυρή για να εμποδίσει τους επισκέπτες να επισκεφθούν ξανά τόσο αργούς ιστότοπους

Κάθε προσθήκη που προσθέτετε απαιτεί πόρους για να είναι δυνατή η εκτέλεση. Ωστόσο, περισσότεροι πόροι οδηγούν σε πιο αργό ιστότοπο. Εάν έχετε εγκαταστήσει κάποια πρόσθετα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ή δεν χρειάζεστε, θα πρέπει να τα απενεργοποιήσετε και να τα διαγράψετε. Όχι μόνο μπορεί να επιβραδύνει πάρα πολλά πρόσθετα στον ιστότοπό σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα ασφαλείας και σφάλματα.

Καταργώντας περιττές προσθήκες, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας και να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν πρόκειται για προσθήκες, δεν πρόκειται μόνο για τον αριθμό των προσθηκών. Μπορείτε να έχετε 50 προσθήκες και ακόμα να έχετε έναν ταχύτερο ιστότοπο από κάποιον που εγκατέστησε 10 προσθήκες στον ιστότοπό του. Ο αριθμός των προσθηκών είναι σημαντικός, αλλά υπάρχει και κάτι στην ποιότητά τους. Για παράδειγμα, οι προσθήκες κοινωνικής κοινοποίησης μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας, οπότε ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε κουμπιά κοινωνικών μέσων στον πηγαίο κώδικα του θέματος του ιστότοπού σας.

Επομένως, πρέπει να αποφύγετε προσθήκες που φορτώνουν πολλά σενάρια και πολλά στυλ, εκτελούν πολλά απομακρυσμένα αιτήματα και κατακλύζουν κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας προσθέτοντας πολλά ερωτήματα βάσης δεδομένων. Φυσικά, τα πρόσθετα συμβάλλουν στη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας και υπάρχουν πολλά από αυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν να το βελτιώσετε. Αλλά πρέπει σίγουρα να κρατήσετε μόνο εκείνα που θεωρείτε απολύτως απαραίτητα.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε το Drupal ή το Joomla, για παράδειγμα, δεν διαθέτετε προσθήκες για πρώτη φορά. Έτσι, μπορείτε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας απενεργοποιώντας λειτουργικές μονάδες ή προσθέτοντας επεκτάσεις βελτιστοποίησης ταχύτητας. Η καλύτερη συμβουλή για το Drupal είναι να μην τρέχετε ποτέ περισσότερες από 50 ενότητες. Εκτελέστε μόνο αυτά που είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας.

Όσο για το Joomla, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις παρακάτω επεκτάσεις, καθώς κάθε μία από αυτές μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας: JQuery Εύκολο, LLFJ, Javascript Async και Defer και Σενάριο.

Ελαχιστοποίηση αιτημάτων HTTP

Πραγματική ζωή
Παραδείγματα

Και οι δύο Amazon και Walmart ανέφεραν ένα 1% απώλεια εσόδων ανά 100μ καθυστέρησης φόρτωσης ιστότοπου

Η Walmart αύξησε τις μετατροπές κατά 2% για κάθε 1 δευτερόλεπτο βελτίωσης του χρόνου φόρτωσης

Όταν ο Mozilla αύξησε την ταχύτητα της σελίδας κατά 2.2 δευτερόλεπτα, Τα στοιχεία λήψης του Firefox αυξήθηκαν κατά 15,4%, ή 10 εκατομμύρια ανά έτος!

Ο γίγαντας Shopzilla ηλεκτρονικού εμπορίου 50 τοις εκατό μείωση του λειτουργικού του προϋπολογισμού μειώνοντας τους χρόνους φόρτωσης σελίδας από 7 δευτερόλεπτα προς την 2 δευτερόλεπτα

Οι ιστότοποι ενδέχεται να είναι αργοί λόγω πάρα πολλών αιτημάτων HTTP. Όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, ζητά ορισμένα αρχεία. Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού τους ζητά αυτά τα αρχεία από τον διακομιστή σας χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο HTTP. Αυτά τα αρχεία περιλαμβάνουν αρχεία HTML, CSS και αρχεία JavaScript. Εάν έχετε πολλά από αυτά, θα υπάρχουν πολλά αιτήματα HTTP και ο ιστότοπός σας θα επιβραδυνθεί τελικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ελαχιστοποιήσετε τα αιτήματα HTTP. Υπάρχουν μερικοί εξαιρετικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.

 • Συνδυάστε CSS, JS scripts και HTML αρχεία μαζί.
 • Χρησιμοποιήστε CSS αντί για εικόνες όποτε είναι δυνατόν.
 • Μειώστε τον αριθμό των στοιχείων σε κάθε ιστοσελίδα.
 • Εγκαταστήστε μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης.
 • Μειώστε τις ανακατευθύνσεις, οι οποίες δημιουργούν πρόσθετα αιτήματα HTTP στο διακομιστή σας και αυξάνουν το χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας.

Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας ανταποκρίνεται, οι χρήστες κινητών συσκευών που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας θα ανακατευθυνθούν στην αποκριτική έκδοση του. Μπορείτε να κάνετε δύο ενέργειες για να διασφαλίσετε ότι τέτοιου είδους ανακατευθύνσεις δεν επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας. Μπορείτε είτε να ρυθμίσετε μια ανακατεύθυνση HTTP ώστε να στέλνετε απευθείας χρήστες κινητών σε μια διεύθυνση URL για συγκεκριμένη συσκευή χωρίς πρόσθετες ανακατευθύνσεις ή να ρυθμίσετε μια ανακατεύθυνση JavaScript για να προσδιορίσετε μια διεύθυνση URL ισοδύναμη με κινητά και να ανακατευθύνετε τους χρήστες κινητών σε αυτήν. Ωστόσο, η τελευταία επιλογή μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση, επειδή πρέπει να γίνει λήψη μιας ιστοσελίδας πρώτα από την πλευρά του πελάτη της ανακατεύθυνσης προτού εκτελεστεί η JavaScript και μπορεί να πραγματοποιηθεί ανακατεύθυνση.

Ενεργοποίηση HTTP Keep-Alive

Όταν ο διακομιστής ιστού λαμβάνει ένα αίτημα HTTP από το πρόγραμμα περιήγησης του επισκέπτη του ιστότοπού σας, δηλαδή, όταν ένας επισκέπτης ζητά ένα συγκεκριμένο αρχείο, το πρόγραμμα περιήγησης ζητά άδεια από τον διακομιστή για λήψη του αρχείου. Αυτό το κάνει για κάθε αρχείο ξεχωριστά. Αυτό απαιτεί πολύ εύρος ζώνης και μνήμη, για να μην αναφέρουμε ότι χρησιμοποιεί περισσότερη ισχύ επεξεργασίας. Τελικά, προκαλεί πολύ φορτίο στον διακομιστή σας και επιβραδύνει τον ιστότοπό σας.

HTTP εναντίον HTTPS
Προβολή HTTP έναντι HTTPS [Cheat Sheet]

Μπορείτε να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο γρήγορο ενεργοποιώντας το HTTP Keep-Alive, το οποίο θα δημιουργήσει μια ενιαία ανοιχτή σύνδεση για πολλαπλά αιτήματα αρχείων στον διακομιστή σας, επιταχύνοντας έτσι σημαντικά τον ιστότοπό σας. Με απλά λόγια, ο διακομιστής λέει στο πρόγραμμα περιήγησης ότι μπορεί να κατεβάσει πολλά αρχεία ταυτόχρονα, χωρίς να φορτώσει πάρα πολύ τον διακομιστή. Όταν ο αριθμός των συνδέσεων με τον διακομιστή σας είναι περιορισμένος, θα αποθηκευτεί μεγάλο εύρος ζώνης.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το HTTP Keep-Alive αντιγράφοντας και επικολλώντας τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο .htaccess:

<IfModule mod_headers.ντο>
Σετ κεφαλίδας Η σύνδεση διατηρείται ζωντανή
</ IfModule>

Ελαχιστοποιήστε τα αρχεία JavaScript και CSS

Ακολουθεί ένα άλλο εκπληκτικό παράδειγμα του ρόλου που παίζει η ταχύτητα της σελίδας στα έσοδα του ιστότοπου. Η Intuit, εταιρεία φορολογικού λογισμικού, πραγματοποίησε πειράματα για τη μείωση του χρόνου φόρτωσης του ιστότοπού του:

Για κάθε δευτερόλεπτο που αφαιρείται από τους χρόνους φόρτωσης, το Intuit κέρδισε
μετατροπή

χρόνοι φόρτωσης

Εάν έχετε έναν τόνο αρχείων JavaScript και CSS στον ιστότοπό σας, θα υπάρχουν πολλά αιτήματα HTTP όταν οι επισκέπτες του ιστότοπού σας θέλουν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα αρχεία. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα περιήγησής τους στο Web θα χειρίζεται αυτά τα αρχεία ξεχωριστά, αυτά τα πολλά αιτήματα HTTP θα επιβραδύνουν σημαντικά τον ιστότοπό σας.

Ενώ ελαχιστοποιείτε (ελαχιστοποιείτε) αιτήματα HTTP και ενεργοποιείτε το HTTP, το Keep-Alive μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Θα πρέπει να σκεφτείτε να ελαχιστοποιήσετε τα αρχεία JavaScript και CSS, καθώς αυτό μπορεί επίσης να επιταχύνει σημαντικά τον ιστότοπό σας. Τοποθετώντας όλα τα αρχεία JavaScript σε ένα μόνο αρχείο JavaScript, καθώς και τοποθετώντας όλα τα αρχεία CSS σε ένα αρχείο CSS, θα μειώσετε τον αριθμό τους. Αυτό θα μειώσει τον αριθμό αιτημάτων HTTP και θα επιταχύνει τον ιστότοπό σας.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία ελαχιστοποίησης που μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά ίσως θέλετε να ξεκινήσετε με ένα δωρεάν και πολύ εύκολο στη χρήση WillPeavy πρόσθετο που μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε γρήγορα αρχεία HTML, CSS και JavaScript. BWP Ελαχιστοποίηση (Better WordPress Minify) είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη που μπορεί να σας βοηθήσει να συνδυάσετε και να ελαχιστοποιήσετε τα αρχεία JavaScript και CSS, αλλά είναι μια προσθήκη μόνο για WordPress.

Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας

Οι εικόνες καταλαμβάνουν πολύ εύρος ζώνης. Όταν δεν έχουν βελτιστοποιηθεί, που σημαίνει ότι έχουν μεγάλο μέγεθος, χρησιμοποιούν πολλούς πόρους διακομιστή και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για φόρτωση. Όταν οι εικόνες σας δεν είναι βελτιστοποιημένες, ο ιστότοπός σας μπορεί να είναι πολύ πιο αργός.

Επομένως, σκεφτείτε να μειώσετε το μέγεθος των εικόνων σας χωρίς να επηρεάσετε αρνητικά την ποιότητά τους. Μπορείτε να το επιτύχετε χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο που μπορεί να συμπιέσει τις εικόνες σας και να διασφαλίσει ότι δεν χάνουν την ποιότητα στη διαδικασία.

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress, δοκιμάστε WP Smush, ένα πρόσθετο που θα συμπιέσει αυτόματα τις εικόνες σας τη στιγμή που τις ανεβάζετε στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας. Από την άλλη πλευρά, εάν χρησιμοποιείτε το Drupal ή το Joomla ως CMS, ρίξτε μια ματιά Κράκεν, το οποίο είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη συμπίεση εικόνων.

Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης CSS sprites, καθώς μπορούν επίσης να επιταχύνουν σημαντικά τον ιστότοπό σας. Το sprite είναι ένα αρχείο που περιέχει όλες τις εικόνες σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε sprites με τη χρήση CSS, το οποίο μπορεί να καθορίσει συντεταγμένες και να κρύψει τα πάντα σε μια εικόνα, εκτός από την ενότητα που χρειάζεστε. Επομένως, όλες οι εικόνες σας θα τοποθετηθούν σε ένα μόνο μέρος και οι ιστοσελίδες σας θα φορτωθούν πολύ πιο γρήγορα καθώς μια μεγάλη εικόνα μπορεί να φορτώσει γρηγορότερα από πολλές μικρές εικόνες.

Οταν εσύ βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας, Εκτός από το μέγεθός τους, πρέπει να εστιάσετε στη μορφή τους και στο χαρακτηριστικό src, το οποίο είναι το URL της εικόνας. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τη μορφή JPEG, ενώ το PNG είναι επίσης καλό, αλλά δεν υποστηρίζεται πλήρως από παλαιότερα προγράμματα περιήγησης.

χρήστες κινητών

50% των χρηστών κινητών θα εγκαταλείψει μια σελίδα εάν δεν φορτώσει σε 10 δευτερόλεπτα και τρία στα πέντε δεν θα επιστρέψουν σε αυτόν τον ιστότοπο

Όταν πρόκειται για το χαρακτηριστικό src, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο κώδικας είναι σωστός. Αποφύγετε τους άδειους κωδικούς src εικόνας. Δηλαδή, ο κώδικας για μια εικόνα σε HTML περιλαμβάνει τα εξής:

<π.χ. src="">

Όταν δεν υπάρχει πηγή μέσα στα εισαγωγικά, το πρόγραμμα περιήγησης υποβάλλει ένα αίτημα στον κατάλογο της σελίδας ή στην ίδια τη σελίδα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη φόρτωση στους διακομιστές σας και ακόμη και να καταστρέψει τα δεδομένα σας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε πάντα το “χαρακτηριστικό src” με μια έγκυρη διεύθυνση URL.

Αλλάξτε το θέμα του ιστότοπού σας

πλούσιο φορτηγό

Μέσος χρόνος απόκρισης για 14
κορυφαίοι ιστότοποι λιανικής για κινητά
ήταν 4,73 δευτερόλεπτα. Η Amazon οδήγησε με
χρόνος απόκρισης 2,85 δευτερόλεπτα

Το θέμα του ιστότοπού σας μπορεί επίσης να επηρεάσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η διαμόρφωση του διακομιστή σας, εάν το θέμα του ιστότοπού σας έχει έναν πολύπλοκο κώδικα, ο ιστότοπός σας θα φορτωθεί αργά. Δεν είναι ασυνήθιστο, ειδικά στο WordPress, να αλλάζετε τίποτα εκτός από το θέμα του ιστότοπού σας, μόνο για να διαπιστώσετε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση του χρόνου φόρτωσης σελίδας.

Επομένως, σκεφτείτε να αλλάξετε το θέμα του ιστότοπού σας και να κάνετε την απόδοση μία από τις προτεραιότητες κατά την επιλογή ενός θέματος, αντί να κοιτάζετε μόνο την αισθητική. Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα σελίδας της επίδειξης ενός συγκεκριμένου θέματος με τη βοήθεια ενός από τα εργαλεία για τη δοκιμή της ταχύτητας του ιστότοπου, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσο γρήγορα τρέχει το θέμα.

Χρησιμοποιήστε ένα CDN

Υπομονή χρηστών ιστού για κινητά

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα θα περίμεναν 6-10 δευτερόλεπτα πριν εγκαταλείψουν τις σελίδες

30%

30%

16-20 δευτερόλεπτα

20 $

20%

20 + δευτερόλεπτα

16%

16%

1-5 δευτερόλεπτα

16%

16%

11-15 δευτερόλεπτα

15%

15%

11-15 δευτερόλεπτα

3%

3%

από αυτούς που ερωτήθηκαν είπαν ότι θα περιμένουν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για να φορτωθεί μια σελίδα πριν από την εγκατάλειψη.

Ένα CDN (Content Delivery Network) είναι ένα δίκτυο πολλαπλών διακομιστών που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και παραδίδουν περιεχόμενο ιστού σε τελικούς χρήστες σύμφωνα με τη γεωγραφική τους θέση. Ένα CDN μπορεί να φιλοξενήσει τα στατικά αρχεία του ιστότοπού σας προκειμένου να τα παραδώσει πιο αποτελεσματικά και να μειώσει το εύρος ζώνης και το φορτίο του διακομιστή σας.

Με ένα CDN, το ζητούμενο περιεχόμενο ιστού θα παραδοθεί στους τελικούς χρήστες πολύ πιο γρήγορα, καθώς ένα CDN θα χρησιμοποιήσει έναν διακομιστή που βρίσκεται πιο κοντά στους χρήστες για να παραδώσει τα αρχεία που ζητούν. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο δεν θα υπάρχει καθυστέρηση, αλλά και ο ιστότοπός σας θα γίνει πολύ πιο γρήγορος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επισκέπτες σας θα έχουν πρόσβαση στην προσωρινή μνήμη σας αντί να ζητούν αρχεία απευθείας από τον διακομιστή σας.

Επομένως, χρησιμοποιώντας ένα CDN, θα εξοικονομήσετε πολύ εύρος ζώνης και θα βελτιώσετε σημαντικά τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας και την ταχύτητα του ιστότοπου. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία CSS και JavaScript σε CDN, καθώς και εικόνες, βίντεο, PDF και άλλους τύπους μεταφορτωμένου περιεχομένου.

Η χρήση ενός CDN μπορεί να είναι πολύ ακριβή, αλλά συνοδεύεται από πολλά οφέλη, οπότε αξίζει κάθε δεκάρα, ειδικά αν τυχαίνει να χρησιμοποιείτε πολύ εύρος ζώνης. Έτσι, εάν έχετε έναν μεγάλο ιστότοπο και πολλούς επισκέπτες, ένα CDN είναι ο τρόπος σας να πάτε.

Μειώστε τα εξωτερικά σενάρια

Τα εξωτερικά σενάρια που προσθέτετε στον ιστότοπό σας με τη μορφή κωδικών JavaScript κάνουν αιτήματα HTTP κάθε φορά που φορτώνουν οι ιστοσελίδες σας. Όπως γνωρίζετε ήδη, αυτό επιβραδύνει τον ιστότοπό σας. Αυτά τα εξωτερικά σενάρια μπορεί να είναι εξωτερικά συστήματα σχολιασμού, αναδυόμενα παράθυρα, εξωτερικές γραμματοσειρές, υπηρεσίες ανάλυσης ιστότοπων, πλαίσια κοινωνικών μέσων, όπως το πλαίσιο “like my page” στο Facebook και πολλά άλλα.

Αν και σίγουρα δεν πρέπει να εξαλείψετε όλα τα εξωτερικά σας σενάρια, θα πρέπει να τα μειώσετε, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Pingdom, για παράδειγμα, για να ελέγξετε ποια εξωτερικά σενάρια χρειάζονται το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για φόρτωση και, εάν είναι περιττό, μπορείτε να τα εξαλείψετε.

Εάν ενσωματώσετε βίντεο και άλλα αρχεία πολυμέσων από ιστότοπους που είναι αργές, η ταχύτητα του ιστότοπού σας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά. Για να βελτιώσετε τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας, βεβαιωθείτε ότι ζητάτε εξωτερικά αρχεία μόνο από γρήγορους και αξιόπιστους ιστότοπους. Μπορεί επίσης να θέλετε να περιορίσετε τον αριθμό των εξωτερικών αιτημάτων που υποβάλλει ο ιστότοπός σας.

Επιδιόρθωση σπασμένων συνδέσμων

Wi-Fi

50% του προϋπολογισμού χρόνου φόρτωσης 1 δευτερολέπτου για κινητά καταλαμβάνεται από την καθυστέρηση καθυστέρησης δικτύου.

Οι κατεστραμμένοι σύνδεσμοι στο περιεχόμενό σας δεν μπορούν να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας, αλλά μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία των χρηστών, επομένως θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε όλους αυτούς. Ωστόσο, οι κατεστραμμένοι σύνδεσμοι στο URL CSS, JavaScript και εικόνας μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Σαρώστε τους συνδέσμους σας σε τακτική βάση και διορθώστε τους κατεστραμμένους μόλις τους παρατηρήσετε.

Οι κατεστραμμένοι σύνδεσμοι βρίσκονται πιο συχνά σε αρχεία προέλευσης εικόνας, κάτι που συμβαίνει όταν το URL είναι λάθος. Αυτοί οι σύνδεσμοι μπορούν εύκολα να παραβλεφθούν, ειδικά όταν το μέγεθος μιας συγκεκριμένης εικόνας ορίζεται ως πολύ μικρό. Όταν υπάρχει σπασμένος σύνδεσμος στην εικόνα σας, δηλαδή όταν εμφανίζεται σφάλμα 404, αυτός ο σπασμένος σύνδεσμος δημιουργεί χαμένη απόκριση από αίτημα HTTP, γεγονός που καθιστά τον ιστότοπό σας πιο αργό. Το πρόγραμμα περιήγησης προσπαθεί να κατεβάσει μια εικόνα που δεν είναι διαθέσιμη, επομένως η ιστοσελίδα σας αφιερώνει περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να κατεβάσει την εικόνα, επιβραδύνοντας τον ιστότοπό σας.

τηλέφωνο

99% προβλήματα χρόνου απόκρισης εξακολουθούν να προκαλούνται από το περιβάλλον εργασίας χρήστη που είναι πολύ αργό

Σπασμένοι σύνδεσμοι μπορούν επίσης να βρεθούν στις ετικέτες συνδέσμων CSS στην κεφαλή των εγγράφων HTML. Όπως και με τα αρχεία εικόνων, εάν το αρχείο CSS δεν είναι εκεί όπου έχετε συνδεθεί, ένα αίτημα HTTP θα οδηγήσει σε άχρηστη απάντηση και θα επιστρέψει με κωδικό 404. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγχετε τακτικά για κατεστραμμένους συνδέσμους εάν χρησιμοποιείτε πολλά εξωτερικά αρχεία CSS, καθώς μπορούν να μετακινηθούν και να οδηγήσουν σε σφάλμα 404.

Αν υπάρχει κατεστραμμένος σύνδεσμος στη διεύθυνση URL πηγής JavaScript, ο ιστότοπός σας μπορεί επίσης να επιβραδυνθεί όπως με τα αρχεία προέλευσης εικόνας και τους συνδέσμους CSS. Ωστόσο, το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί επίσης να προσπαθήσει να ερμηνεύσει τη JavaScript και να προκαλέσει όχι μόνο αυξημένο χρόνο λήψης, αλλά και κακές αλληλεπιδράσεις σεναρίων. Όταν το πρόγραμμα περιήγησης προσπαθεί να φορτώσει μια σελίδα 404 αντί για JavaScript, όλες οι άλλες λήψεις σταματούν μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτωση μιας σελίδας 404. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει πάντα να τοποθετείτε τη JavaScript στο κάτω μέρος των εγγράφων HTML (ακριβώς πριν από το κλείσιμο ετικέτα), η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν υπάρχουν σπασμένοι σύνδεσμοι.

Μπορείτε να ελέγξετε για κατεστραμμένους συνδέσμους με Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων WordPress δωρεάν.

ταχύμετρο

Η εφαρμογή μιας αυτόματης λύσης βελτιστοποίησης front-end μαζί με ένα CDN μπορεί να κάνει σελίδες έως και τέσσερις φορές πιο γρήγορες

Ωστόσο, μερικές φορές οι σπασμένοι σύνδεσμοι δεν παγιδεύονται από σπασμένα πούλια ελέγχου, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να τους ελέγξετε είναι να κοιτάζετε τακτικά τα αρχεία καταγραφής του διακομιστή σας. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σαρώσετε διευθύνσεις URL που λαμβάνουν 404 σφάλματα για να δείτε ποιες σελίδες τις προκαλούν και στη συνέχεια να αναλάβετε δράση για να τις διορθώσετε αμέσως.

Απενεργοποίηση Hotlinking

Εάν δεν απενεργοποιήσετε τη σύνδεση, επιτρέπετε σε άτομα να χρησιμοποιούν το περιεχόμενο που φιλοξενείται στον διακομιστή σας για τους δικούς τους ιστότοπους. Επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν πρακτικά τους διακομιστές και το περιεχόμενό σας για τους ιστότοπούς τους, θα λάβετε πολλή φόρτωση διακομιστή χωρίς λόγο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση μέσω συνδέσμου και να αποτρέψετε τα άτομα να κλέψουν τους πόρους του διακομιστή σας. Ωστόσο, για να το κάνετε αυτό, πρέπει να προσθέσετε τον απαραίτητο κώδικα στον διακομιστή σας. Υπάρχουν μερικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον σωστό κώδικα, αλλά ο πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με αυτό.

πλανήτες

79% από τους κορυφαίους 400 ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου στην ΕΕ και 75% από τους κορυφαίους 2.000 ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν αναγνωρισμένο CDN

Η Hotlinking συνήθως περιλαμβάνει εικόνες και άλλα αρχεία πολυμέσων, τα οποία συνήθως καταλαμβάνουν μεγάλο εύρος ζώνης. Επομένως, εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο με λίγες έως καθόλου εικόνες, η απενεργοποίηση του hotlinking στην πραγματικότητα δεν θα επηρεάσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Μιλώντας για το hotlinking, δεν θα πρέπει απλώς να το απενεργοποιήσετε, αλλά θα πρέπει να το αποφύγετε εντελώς. Αντί να συνδέεστε με εικόνες στον ιστότοπο κάποιου, φορτώστε τις στον δικό σας διακομιστή. Ίσως πιστεύετε ότι οι σύνδεσμοι εικόνων θα σας εξοικονομήσουν πολύ εύρος ζώνης, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας εάν ο ιστότοπος με την εικόνα με τον οποίο συνδέεστε είναι αργός και αναξιόπιστος. Επιπλέον, ενδέχεται να αντιμετωπίζουν χρόνο διακοπής λειτουργίας ή σφάλμα, επομένως φορτώστε πάντα κάθε εικόνα στον δικό σας διακομιστή προτού συνδεθείτε σε αυτές.

Χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο CMS

Υπολογιστή

Μόνο 10% της περιόδου αναμονής καθορίζεται από την απόκριση HTML στα αιτήματα του προγράμματος περιήγησης και το υπόλοιπο 90% της καθυστέρησης οφείλεται στην απόδοση σελίδων, την ανάλυση HTML, την εκτέλεση σεναρίων κώδικα και την ανάκτηση ενσωματωμένων στοιχείων

Ένα CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου) είναι κρίσιμο για τη λειτουργικότητα και την απόδοση του ιστότοπού σας. Το καλύτερο και πιο αξιόπιστο CMS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι σίγουρα το WordPress, αλλά υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά CMS, όπως το Drupal και το Joomla. Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε από αυτά ως πλατφόρμα ιστότοπού σας, θα το κάνετε σωστά με την απόδοση του ιστότοπού σας.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο λιγότερο δημοφιλές CMS ή ακόμη και κάτι που δημιουργήσατε μόνοι σας, κινδυνεύετε να έχετε έναν ιστότοπο που είναι πολύ αργός. Για να το αποφύγετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει διεξοδική έρευνα και επιλέξτε ένα CMS που είναι αξιόπιστο και ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Αυτό που είναι επίσης σημαντικό για το CMS σας είναι να ελέγχετε τακτικά τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Βεβαιωθείτε ότι τα σενάρια του ιστότοπού σας είναι ενημερωμένα, καθώς οι νέες εκδόσεις εμφανίζονται συνεχώς με στόχο τη βελτίωση των ιστότοπων και την ταχύτερη. Επομένως, αναβαθμίστε τα σενάρια του ιστότοπού σας σε τακτική βάση. Αλλά βεβαιωθείτε πάντα ότι έχετε τα εφεδρικά αρχεία σας στη θέση τους πρώτα.

αρχείο

Η συμπίεση εικόνας πρέπει να είναι μια προσεκτική ανταλλαγή μεταξύ του μεγέθους και της ποιότητας της εικόνας. Για JPGs, μια συμπίεση 60-70 τοις εκατό παράγει μια καλή ισορροπία. Για οθόνες αμφιβληστροειδούς, αυξήστε το μέγεθος εικόνας (JPGs) κατά 150-200 τοις εκατό, συμπιέστε κατά 30-40 τοις εκατό και μειώστε το ξανά σύμφωνα με τις απαιτούμενες διαστάσεις.

Βελτιστοποιήστε τη βάση δεδομένων σας

Η βελτιστοποίηση της βάσης δεδομένων σας είναι ένας ακόμη πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνετε σε τακτική βάση, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε WordPress ή κάποιο άλλο CMS που βασίζεται πολύ στη χρήση της βάσης δεδομένων.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο CMS ή ακόμα και μερικά πολύπλοκα πρόσθετα, τα δεδομένα στη βάση δεδομένων σας αυξάνονται και ο ιστότοπός σας γίνεται πιο αργός. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για προσθήκες που αποθηκεύουν δεδομένα χρηστών, στατιστικά στοιχεία και αρχεία καταγραφής, καθώς μπορούν να καταλαμβάνουν πολύ χώρο αποθήκευσης δεδομένων. Πριν το καταλάβετε, η βάση δεδομένων σας θα γεμίσει με trackback, pingbacks, post revisions, trash item και μη εγκεκριμένα σχόλια, τα οποία μπορούν να κάνουν τον ιστότοπό σας σημαντικά πιο αργό.

Επομένως, καθαρίστε τη βάση δεδομένων σας σε τακτική βάση, αλλά πάντα φροντίστε να δημιουργήσετε πρώτα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Ποτέ μην κάνετε τίποτα με τη βάση δεδομένων σας πριν από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Υπάρχουν πολλές προσθήκες που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τη βάση δεδομένων σας, έτσι κάνετε την έρευνά σας και βρείτε κατάλληλες για το CMS που χρησιμοποιείτε.

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress, για παράδειγμα, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τον καθαρισμό της βάσης δεδομένων σας με πολύ χρήσιμο πρόσθετο, όπως WP-Βελτιστοποίηση.

συμπέρασμα

Το να έχεις έναν γρήγορο ιστότοπο δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό από ό, τι είναι σήμερα. Οι άνθρωποι αναμένουν ότι οι ιστότοποι θα είναι γρήγοροι και, εάν αποτύχετε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες τους, θα διακινδυνεύσετε να χάσετε πολλή επισκεψιμότητα ιστότοπων και, τελικά, τους πιστούς σας οπαδούς ή τα έσοδά σας. Επομένως, φροντίστε να παρέχετε στους επισκέπτες του ιστότοπού σας μια απρόσκοπτη εμπειρία βελτιώνοντας την ταχύτητα του ιστότοπού σας και ξεχωρίζοντας από το πλήθος.

Υπάρχουν σίγουρα περισσότεροι τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας, αλλά οι προαναφερθέντες είναι οι πιο απαραίτητοι και πιο αποτελεσματικοί. Μπορεί να φαίνονται σαν ένα μικρό ζήτημα όταν αντιμετωπίζονται ξεχωριστά, αλλά, σε συνδυασμό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάνουν μια τεράστια διαφορά και επιταχύνουν σημαντικά τον ιστότοπό σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map