Πώς να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών για το ιστολόγιό σας

Υπάρχουν πολλά κρίσιμα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εκκίνηση ενός ιστολογίου, και για να είναι επιτυχής, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν γίνει σωστά. Ένα από αυτά τα βασικά στοιχεία είναι η έρευνα λέξεων-κλειδιών, καθώς η επιλογή των σωστών λέξεων-κλειδιών για εστίαση είναι ένας από τους κύριους τρόπους αύξησης του αριθμού των προβολών που θα λάβει το ιστολόγιό σας.


Πολλοί νέοι μπλόγκερ δεν σκέφτονται καν να κάνουν έρευνα για λέξεις-κλειδιά, και εξαιτίας αυτού, αγωνίζονται να προσελκύσουν επισκέπτες στο ιστολόγιό τους, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούν. Άλλοι απλώς προσθέτουν λέξεις-κλειδιά που είναι “οι πιο δημοφιλείς”, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι εάν μια λέξη-κλειδί είναι πολύ κοινή, δεν θα βοηθήσει, αλλά στείλτε το ιστολόγιό σας στη 15η σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η παράλειψη αυτού του μέρους δεν είναι επιλογή, καθώς δεν θα μπορείτε να αναπτύξετε το ιστολόγιό σας όσο πιο γρήγορα θέλετε, οπότε τι μπορείτε να κάνετε; Με απλά λόγια, θα πρέπει να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών για να βρείτε λέξεις-κλειδιά που θα λειτουργούν καλά και θα βοηθήσουν το ιστολόγιό σας να κατατάσσεται υψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (SERPs). Δεν είναι απλό πράγμα να κάνουμε, καθώς όλα τα ιστολόγια και οι αγορές-στόχοι είναι διαφορετικοί.

Θα χρειαστείτε τα σωστά εργαλεία SEO και τη σωστή γνώση που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία σωστά και να την περάσετε ομαλά. Αυτός ο οδηγός θα παρέχει συμβουλές για τη σωστή δομή της έρευνας λέξεων-κλειδιών σας και μπορείτε να τον προσαρμόσετε στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να καταλάβετε γιατί χρειάζεστε μια καλή στρατηγική λέξεων-κλειδιών για το ιστολόγιό σας. Οι λέξεις-κλειδιά αποτελούν επέκταση της οργανικής προσέγγισης χρηστών, που σημαίνει ότι θα σας επιτρέψουν να προσελκύσετε αναγνώστες με πραγματικό ενδιαφέρον για αυτό που έχει να προσφέρει το ιστολόγιό σας. Φυσικά, εάν δημιουργήσετε μια καλή στρατηγική λέξεων-κλειδιών που δεν είναι παραπλανητική.

Η οργανική επισκεψιμότητα είναι το πιο πολύτιμο πλεονέκτημα για το ιστολόγιό σας και πρέπει να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερα για να αναπτύξετε το ιστολόγιό σας.

Καταιγισμός ιδεών για να βρείτε εξειδικευμένα θέματα
(βασικές λέξεις-κλειδιά)δημιουργία-προσωπική-μάρκα σας

Χωρίς να σκεφτείτε τίποτα άλλο, ξεκινήστε την εξειδικευμένη διαδικασία λήψης αποφάσεων γράφοντας όλα τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Αυτά μπορεί να είναι προσωπικά ή επαγγελματικά ενδιαφέροντα.

 • Ξεκινήστε σκεφτόμαστε τα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε, ή θα σας αρέσει να το κάνετε αν είχατε την ευκαιρία. Για παράδειγμα, είστε ερασιτέχνης φωτογράφος. Το blogging φωτογραφίας θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική θέση. Μπορείτε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας, τις λεπτομερείς γνώσεις σας ή την εμπειρία σας με την τεχνολογία κάμερας.
 • Στη συνέχεια, σκεφτείτε τα πράγματα που θα σας αρέσει να μαθαίνετε. Για παράδειγμα, σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής. Ακόμα κι αν δεν έχετε το χρόνο ή τον προϋπολογισμό για να ξεκινήσετε μαθήματα μαγειρικής, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα blog φαγητού όπου αναλύετε συνταγές που βρίσκετε στο διαδίκτυο. Και συζητήστε πώς να επιλέξετε τέλεια συστατικά και σταθμίστε τα οφέλη των οργανικών έναντι των ΓΤΟ συστατικών.
 • Τέλος, σκεφτείτε για τα πράγματα που ήδη βυθίζετε. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι είστε ενήλικας που θα επιστρέψει στο πτυχίο σας στο κολέγιο. Πρόκειται να κάνετε πολλή έρευνα για προγράμματα πανεπιστημιουπόλεων έναντι διαδικτυακών πτυχίων, ποιο πανεπιστήμιο να επιλέξετε, πώς να επιστρέψετε στην εξέλιξη των σπουδών και ούτω καθεξής. Αυτά είναι υπέροχα θέματα για ένα εξειδικευμένο blog σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επιλογή μιας θέσης είναι μια δύσκολη διαδικασία. Όμως, κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, θα έχετε μια καλύτερη αίσθηση για τα θέματα που αντηχούν μαζί σας. Αυτά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για το εξειδικευμένο ιστολόγιό σας.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ξεκινάτε ένα ιστολόγιο για γκολφ. Οι πρώτες λέξεις-κλειδιά έρχονται στο μυαλό σας που θα χρησιμοποιούσατε στην αναζήτηση Google:

 • γκολφ για αρχάριους
 • συμβουλές για γκολφ
 • ταλάντευση γκολφ
 • μπαστούνια του γκολφ

Αυτές θα είναι οι βασικές σας λέξεις-κλειδιά, οι ευρείες ιδέες για θέματα Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε πιο συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες.

Βρείτε βασικές λέξεις-κλειδιά και συγκεντρώστε όγκους αναζήτησης

Χρησιμοποιώντας το Google Keyword Planner για να βρείτε λέξεις-κλειδιά

Χρησιμοποιώντας το Google Keyword Planner για να βρείτε λέξεις-κλειδιά

Το Google Keyword Planner θα σας βοηθήσει πολύ όταν ξεκινήσετε να δημιουργείτε μια λίστα λέξεων-κλειδιών που θα μπορούσατε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσετε για το ιστολόγιό σας. Αυτό το εργαλείο είναι βολικό και μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε γρήγορα μια μεγάλη λίστα λέξεων-κλειδιών.

Συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό για είσοδο Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google.

adwords

Θα δείτε τρεις διαφορετικές επιλογές στην ενότητα “Εύρεση νέων λέξεων-κλειδιών και λήψη δεδομένων όγκου αναζήτησης”. Επιλέξτε την καρτέλα “Αναζήτηση νέων λέξεων-κλειδιών χρησιμοποιώντας φράση, ιστότοπο ή κατηγορία”.

αναζήτηση λέξεων-κλειδιών

Αυτό είναι ένα εργαλείο ψωμιού και βουτύρου που θα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ιδέες για λέξεις-κλειδιά.

Μόλις ανοίξετε το εργαλείο, θα δείτε τις επιλογές λίστας. Οι περισσότερες από αυτές τις επιλογές είναι προεπιλεγμένες και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτές. Ας δούμε τις επιλογές που θα βοηθήσουν την έρευνα λέξεων-κλειδιών σας.

Έρευνα λέξεων-κλειδιών

Το προϊόν ή η υπηρεσία σας: Εδώ εισάγετε “λέξεις-κλειδιά σπόρου” και αυτό είναι το κύριο πεδίο που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να εισαγάγετε μία ή περισσότερες λέξεις-κλειδιά εδώ.

Η σελίδα προορισμού σας: Αυτό αφορά κυρίως τους χρήστες του Adwords.

Στόχευση: Αυτή η επιλογή σχετίζεται με την εναλλαγή της χώρας, της γλώσσας και της μηχανής αναζήτησης στην οποία διαθέτετε μάρκετινγκ.

Προσαρμόστε την αναζήτησή σας: Δείτε πώς η Google εξηγεί αυτήν την επιλογή – «Φιλτράρετε τις λέξεις-κλειδιά σας βάσει ιστορικών στατιστικών στοιχείων, αποκρύψτε λέξεις-κλειδιά που υπάρχουν ήδη στο λογαριασμό σας και συμπεριλάβετε ή εξαιρέστε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι για να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις. “

Εύρος ημερομηνιών: Μπορείτε να εισαγάγετε ένα εύρος ημερομηνιών για να δείτε τις μέσες μηνιαίες αναζητήσεις για μια δεδομένη περίοδο.

Ας εισαγάγουμε “λέξεις-κλειδιά σπόρου” (συμβουλές γκολφ, κούνια γκολφ, κλαμπ γκολφ) που χρησιμοποιήσαμε στο παραπάνω παράδειγμα και ας δούμε τα αποτελέσματα.

Μηνιαίες αναζητήσεις

Θα λάβετε αποτελέσματα για επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά και επίσης σχετικές ιδέες για λέξεις-κλειδιά. Ας δούμε κάθε περιοχή σε αυτήν την οθόνη.

Όροι αναζήτησης: Αυτές είναι οι λέξεις-κλειδιά που εισαγάγατε.

Λέξη-κλειδί (κατά συνάφεια): Η λίστα των λέξεων-κλειδιών που προτείνει η Google.

Μέσος όρος μηνιαίες αναζητήσεις: Αριθμός διαστημάτων αναζήτησης, όχι πολύ ακριβής ένδειξη του όγκου αναζήτησης. (Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να λάβετε ακριβή δεδομένα όγκου αναζήτησης παρακάτω).

Ανταγωνισμός: Αυτό δείχνει τον αριθμό των διαφημιζόμενων που υποβάλλουν προσφορές για τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί, που χρησιμοποιείται για το AdWords. Χρήσιμο για να αξιολογήσετε πόσο ανταγωνιστική είναι η λέξη-κλειδί.

Προτεινόμενη προσφορά: Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε την ιδέα του δυναμικού δημιουργίας εσόδων της λέξης-κλειδιού.

Τώρα, μπορείτε να κατεβάσετε τη λίστα με ιδέες για λέξεις-κλειδιά για να ταξινομήσετε το μετά.

Κατεβάστε τη λίστα με λέξεις-κλειδιά

Μια άλλη χρήσιμη επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το Google Keyword Planner είναι “Ιδέες για ομάδες διαφημίσεων”. Θα λάβετε μια εκτεταμένη λίστα ιδεών για εξερεύνηση.

Κατάλογος ιδεών

Κάντε κλικ σε μία από τις ομάδες διαφημίσεων για να δείτε τι υπάρχει μέσα.

Ομάδες διαφημίσεων

Θα δείτε ποιες λέξεις-κλειδιά περιλαμβάνονται σε αυτήν την ομάδα.

Συμπεριλαμβανόμενες λέξεις-κλειδιά

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε όλες αυτές τις λέξεις-κλειδιά και να τις προσθέσετε στη λίστα.

Έχετε περισσότερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε περισσότερες ιδέες για λέξεις-κλειδιά. Μερικά από αυτά είναι δωρεάν, freemium ή επί πληρωμή. Πιστεύουμε ότι χρησιμοποιώντας το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google, μπορείτε να λάβετε μια λίστα ιδεών για λέξεις-κλειδιά που θα ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό για εξερεύνηση. Αλλά σε περίπτωση που θέλετε να ελέγξετε άλλα εργαλεία, εδώ είναι η λίστα με τα πιο δημοφιλή:

Χρήση του Google Keyword Planner για τη συλλογή όγκων αναζήτησης

Όπως αναφέραμε, νωρίτερα, Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google θα σας δείξει το εύρος των μηνιαίων αναζητήσεων (π.χ. 1k-10k). Μπορείτε να λάβετε ακριβή όγκο αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά εάν εκτελείτε ενεργή καμπάνια Adwords (πληρωμένη διαφήμιση). Όμως, ακόμη και ο ακριβής όγκος αναζήτησης κυμαίνεται και η Google θα εμφανίσει τον εκτιμώμενο μέσο αριθμό αναζητήσεων. Είναι χρήσιμο να δείτε τον ακριβή αριθμό αναζητήσεων, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα κακό με τη χρήση εύρους για την επιλογή των λέξεων-κλειδιών.

Ας σας δείξουμε πώς μπορείτε να αντλήσετε τον ακριβή όγκο αναζήτησης από το Google χωρίς να δημιουργήσετε καμπάνια Adwords.

Αρχικά, επιλέξτε τη λέξη-κλειδί από τη λίστα προτάσεων και κάντε κλικ στην επιλογή προσθήκη στο σχέδιο.

Προσθήκη στο σχέδιο

Θα δείτε το widget του σχεδίου σας στη δεξιά πλευρά.

Γραφικό σχέδιο

Βάλτε κάποιον υψηλό αριθμό (π.χ. 1000 $) στο πεδίο “Εισαγάγετε το bit”, δείτε τον αριθμό των “εμφανίσεων” με αυτόν τον τρόπο που πολλοί άνθρωποι αναζητούν αυτήν τη λέξη-κλειδί κάθε μέρα.

Εντυπώσεις

Τώρα, αν πολλαπλασιάσετε αυτόν τον αριθμό με 30, θα λάβετε έναν νόμιμο αριθμό αναζητήσεων ανά μήνα. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι θα πρέπει να εκτελέσετε την ίδια διαδικασία με κάθε λέξη-κλειδί που θέλετε να στοχεύσετε. Ωστόσο, ας επαναλάβουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τη χρήση εκτιμώμενων περιοχών (1k-10k) του όγκου αναζήτησης, εάν δεν θέλετε να διαβάσετε κάθε λέξη-κλειδί.

Χρήση εργαλείων επί πληρωμή για τη συλλογή όγκων αναζήτησης

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, υπάρχουν μερικά εργαλεία επί πληρωμή διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε λέξεις-κλειδιά και να ελέγξετε τους όγκους αναζήτησης. Αυτά τα εργαλεία θα σας δείξουν αριθμούς με βάση τον αλγόριθμο που χρησιμοποιούν και θα εκτιμηθούν αριθμοί.

Για παράδειγμα, αυτό είναι που παίρνετε εάν δοκιμάσετε το πρόγραμμα περιήγησης λέξεων-κλειδιών Ahrefs.

Εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών Ahrefs

Όπως βλέπετε, αυτοί οι αριθμοί διαφέρουν από αυτό που λαμβάνετε με το εργαλείο Google, αλλά έχετε την γενική ιδέα του όγκου αναζήτησης.

Περισσότερα εργαλεία είναι διαθέσιμα και μπορείτε να το ελέγξετε από την παρακάτω λίστα.

Κατανοήστε τη σημασία των λέξεων-κλειδιών με μεγάλη ουρά


δημιουργία-προσωπική-μάρκα σας

Προτού φτάσουμε στο μέρος σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσδιορίσετε την αξία των λέξεων-κλειδιών σας, πρώτα πρέπει να γνωρίζετε ποιες λέξεις-κλειδιά είναι οι πιο πολύτιμες και γιατί αφορά τις λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά. Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά που έχουν από 500 έως 5.000 αναζητήσεις την ημέρα. Ωστόσο, αυτοί οι μεγάλοι όροι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 25% των αναζητήσεων σε ολόκληρο τον ιστό.

Καμπύλη ζήτησης

Πάνω από το 70% των λέξεων-κλειδιών που αναζητούν οι άνθρωποι βρίσκονται στην αναζήτηση “long tail”. Αυτή η περιοχή με μακριά ουρά έχει εκατομμύρια αναζητήσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν μερικές φορές κάθε μέρα, αλλά αυτές οι αναζητήσεις αποτελούν τις περισσότερες από τις καθημερινές αναζητήσεις.

Ας περιγράψουμε τις τρεις διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται συνήθως οι λέξεις-κλειδιά: κεφάλι, σώμα και μακριά ουρά.

 • Κεφάλι: Αυτά είναι λέξεις-κλειδιά μίας λέξης με τεράστιους όγκους αναζήτησης (για παράδειγμα, “γκολφ” ή “φαγητό”). Αυτοί οι όροι είναι ευρείς και οι άνθρωποι μπορεί να αναζητούν διάφορα πράγματα χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις-κλειδιά (για παράδειγμα, κάποιος που ψάχνει για “γκολφ” μπορεί να ψάχνει για μαθήματα γκολφ, κλαμπ γκολφ ή κανόνες του παιχνιδιού).
 • Σώμα: Αυτές οι λέξεις-κλειδιά είναι 2-3 φράσεις λέξεων που λαμβάνουν αξιοπρεπή όγκο αναζήτησης (1.000 έως 2.000 αναζητήσεις ανά μήνα) και είναι πιο ρητά από το κεφάλι (για παράδειγμα, “μαθήματα γκολφ” ή “μαθήματα φαγητού”).
 • Μακριά ουρά: Αυτές οι λέξεις-κλειδιά είναι Με μήκος 3 ή 4+ λέξεων και είναι πολύ συγκεκριμένα (για παράδειγμα, “φτηνά μαθήματα γκολφ για παιδιά” ή “μαθήματα φαγητού για ιαπωνική κουζίνα”). Αυτοί οι όροι δεν έχουν μεγάλο όγκο αναζήτησης, αλλά στατιστικά, αποτελούν την πλειονότητα των αναζητήσεων στο διαδίκτυο.

Κατά κανόνα, όταν επιλέγετε λέξεις-κλειδιά σώματος και βελτιστοποιείτε το περιεχόμενό σας γύρω από αυτές, συνήθως θα κατατάξετε για σχετικές λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά (4-8 λέξεις). Και με αυτόν τον τρόπο λαμβάνετε φυσική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Πώς να βρείτε λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά

Ο ευκολότερος και πιθανώς ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε σχετικές λέξεις-κλειδιά με μακριά ουρά είναι να χρησιμοποιήσετε Προτάσεις Google. Ας σας δείξουμε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Αρχικά, όταν πληκτρολογείτε επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά στην Αναζήτηση Google, δείτε τις αυτόματες προτάσεις.

Αναζήτηση στο google

Δεύτερον, όταν εκτελείτε την αναζήτηση, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα αποτελεσμάτων και δείτε τις προτάσεις “Αναζητήσεις που σχετίζονται με… ..”.

Αποτελέσματα αναζήτησης

Μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν την τεχνική με διαφορετικές παραλλαγές λέξεων-κλειδιών και να επιλέξετε όρους που ταιριάζουν περισσότερο.

Ελέγξτε για ποιες λέξεις-κλειδιά κατατάσσονται οι ανταγωνιστές

Αυτή είναι μια από τις αποτελεσματικές προχωρημένες τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά μέσα στη θέση σας. Αυτή η επιλογή προσφέρεται με πληρωμένα εργαλεία όπως SEMrush“Target =” _ blank “rel =” nofollow “> Semrush και Εξερευνητής ιστότοπου Ahrefs.

Για παράδειγμα, θα δείξουμε πώς να ελέγξετε τον ανταγωνισμό σας με την Ahrefs. Αρχικά, επιλέξτε ένα όνομα τομέα (URL) του ιστότοπου που θέλετε να ελέγξετε. Στην περίπτωσή μας, θα ελέγξουμε τον ιστότοπο golfdigest.com.

Ανοίξτε το εργαλείο Ahrefs Site Explorer και εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του τομέα που θέλετε να ελέγξετε.

Εξερεύνηση ιστότοπου

Θα λάβετε σε βάθος λεπτομέρειες αυτού του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων προφίλ επιστροφής και επισκεψιμότητας αναζήτησης. Κάνοντας κλικ στην ενότητα “Οργανικές λέξεις-κλειδιά”, μπορείτε να δείτε την κατάταξη αυτού του ιστότοπου και τις ιδέες για λέξεις-κλειδιά.

Οργανικές λέξεις-κλειδιά

Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερες λέξεις-κλειδιά και να καθορίσετε ποιες λέξεις-κλειδιά πρέπει να ακολουθήσετε.

Αξιολογήστε τον ανταγωνισμό και τη δυσκολία


δημιουργία-προσωπική-μάρκα σας

Για να αξιολογήσετε περαιτέρω τις ιδέες για τις λέξεις-κλειδιά, θα πρέπει να δείτε πόσο ανταγωνιστικές είναι και πόσο δύσκολη θα είναι η κατάταξη για αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Μπορείτε να κάνετε μια σωστή εκτίμηση με το εργαλείο Google Keyword Planner εξετάζοντας δύο παραμέτρους: Ανταγωνισμός και Προτεινόμενο κομμάτι.

Προσφορά

Περιγράψαμε αυτά τα δύο παραπάνω στοιχεία, αλλά ας τα δούμε ξανά.

Ανταγωνισμός: Αυτό δείχνει τον αριθμό των διαφημιζόμενων που υποβάλλουν προσφορές για τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί, Χαμηλή, Μεσαία και Υψηλή. Χρήσιμο για να αξιολογήσετε πόσο ανταγωνιστική είναι η λέξη-κλειδί.

Προτεινόμενη προσφορά: Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε την ιδέα του δυναμικού δημιουργίας εσόδων για τη λέξη-κλειδί. Αλλά επίσης θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι η κατάταξη για αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Με τα δεδομένα της Google, μπορείτε να κάνετε μια εικαστική εκτίμηση. Εάν θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα την ανταγωνιστικότητα και τη δυσκολία των λέξεων-κλειδιών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο επί πληρωμή όπως το Ahrefs Keywords Explorer.

Εκτελέστε την αναφορά για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και κάντε κλικ στην καρτέλα “Έχοντας τους ίδιους όρους”.

Δείτε πώς θα εμφανίζεται αυτή η αναφορά:

Έχοντας τους ίδιους όρους

Εδώ είναι πώς το Ahrefs μετρά το KD: «Η δυσκολία λέξεων-κλειδιών είναι μια εκτίμηση του πόσο δύσκολη θα ήταν η κατάταξη στα Top10 αποτελέσματα αναζήτησης Google για μια δεδομένη λέξη-κλειδί. Μετράται σε μη γραμμική κλίμακα από 1 έως 100 (χαμηλή δυσκολία έως υψηλή δυσκολία). “

Προσδιορίστε τις λέξεις-κλειδιά χρημάτων


δημιουργία-προσωπική-μάρκα σας

Εάν ένας από τους στόχους σας είναι να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να επιλέξετε τις λέξεις-κλειδιά εμπορικής πρόθεσης. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

Αγοράστε τώρα λέξεις-κλειδιά

Αυτές είναι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι χρήστες πριν πραγματοποιήσουν μια αγορά.

Ακολουθούν λέξεις που τείνουν να αποτελούν μέρος αυτού του τύπου ερωτημάτων αναζήτησης:

 • Αγορά
 • Κουπόνι
 • Εκπτωση
 • Συμφωνία
 • Αποστολή

Λέξεις-κλειδιά προϊόντος

Οι λέξεις-κλειδιά προϊόντος είναι αναζητήσεις που εστιάζουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος, επωνυμία ή υπηρεσία. Τα άτομα που χρησιμοποιούν αυτές τις φράσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο αγοράς.

Οι λέξεις-κλειδιά προϊόντων τείνουν να περιλαμβάνουν:

 • Ανασκόπηση
 • Καλύτερος
 • Κορυφαία 10
 • Φτηνός
 • Προμηθευτός
 • Σύγκριση

Ενημερωτικές λέξεις-κλειδιά

Το μεγαλύτερο μέρος των λέξεων-κλειδιών στο διαδίκτυο είναι “Ενημερωτικές λέξεις-κλειδιά”. Είναι φυσικό για τους ανθρώπους να αναζητούν πληροφορίες πριν προχωρήσουν στη διαδικασία αγοράς.

Οι λέξεις-κλειδιά πληροφοριών τείνουν να περιλαμβάνουν λέξεις όπως:

 • Πως να
 • Ο καλύτερος τρόπος να
 • Τρόποι να
 • Εγώ πρέπει να

Διαθέσιμα εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών


δημιουργία-προσωπική-μάρκα σας

Αναφέραμε ορισμένα όργανα σε αυτόν τον οδηγό, αλλά εδώ θα σας δώσουμε τη μεγαλύτερη λίστα εργαλείων που μπορείτε να δοκιμάσετε όταν κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών.

συμπέρασμα

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη στρατηγική λέξεων-κλειδιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εργασία σας τελειώνει εκεί. Μια καλή στρατηγική λέξεων-κλειδιών απαιτεί επαρκή παρακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει την παρακολούθηση και την τροποποίηση των πραγμάτων συνεχώς.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία μιας κατάλληλης στρατηγικής για λέξεις-κλειδιά για το ιστολόγιό σας. Να θυμάστε ότι η επιλογή των σωστών λέξεων-κλειδιών είναι απαραίτητη για την επιτυχία ενός ιστολογίου, αλλά αυτό είναι μόνο μία από τις πτυχές και δεν μπορείτε να παραμελήσετε άλλα σημαντικά πράγματα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked