Ο οδηγός για αρχάριους για τη διαφήμιση στο Facebook

Ο ιστότοπος του Facebook ήταν κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου 2004, από τον Mark Zuckerberg, μαζί με συναδέλφους φοιτητές και συγκάτοικοι του Harvard College, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz και Chris Hughes
αξιοσημείωτη ανάπτυξη στο facebook

Σε αυτόν τον οδηγό θα μιλήσουμε για τη διαφήμιση στο Facebook. Θα ξεκινήσουμε από απλά βασικά και θα δώσουμε συμβουλές για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας, το ιστολόγιο, τον ιστότοπο, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Θα δώσουμε επίσης πρακτικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας των διαφημίσεών σας με αναλυτικές οδηγίες και λεπτομέρειες.

Για όλους εσάς που δεν έχετε εμπειρία με τη διαφήμιση στο Facebook ή έχετε κάποιες βασικές γνώσεις, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ακριβείς πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας περιεκτικών διαφημίσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε θετικά αποτελέσματα.

Facebook, όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σήμερα. Η δημογραφική ενημέρωση του πρώτου τριμήνου που δόθηκε από το Facebook τον Απρίλιο του 2019 δείχνει ότι υπάρχουν περισσότεροι από 2,38 δισεκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες μέχρι στιγμής, που είναι ο υψηλότερος αριθμός χρηστών που είχε ποτέ κάποιο κοινωνικό δίκτυο. Αρχικά, αυτό το δίκτυο περιοριζόταν σε φοιτητές του Χάρβαρντ. Στην αρχή, πάνω από τους μισούς μαθητές άρχισαν να το χρησιμοποιούν.

Σύντομα, η πλειοψηφία των μαθητών άρχισε να βασίζεται στο Facebook. Μετά από λίγο, άλλα διάσημα πανεπιστήμια άρχισαν επίσης να χρησιμοποιούν αυτό το δίκτυο, έως ότου τελικά έγινε δημόσιο και δωρεάν για όλους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το Facebook σάρωσε τον κόσμο και κατέστρεψε εντελώς το MySpace, τον μεγαλύτερο ιστότοπο κοινωνικών μέσων μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στο περασμα του χρονου, Το Facebook άλλαξε πολύ και βρήκε πολλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης. Σήμερα όλοι χρησιμοποιούν το Facebook και δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός.

εικόνα-5

Contents

Αλλά πρώτα, γιατί διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης?

Από την αρχή της «εποχής του Διαδικτύου» το 2000, ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου αυξάνεται ραγδαία. Σήμερα όλοι περιηγούνται στον ιστό και ακόμη και τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν διάφορα gadget με πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε πολύ μικρή ηλικία. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες διαδικτυακές πλατφόρμες και σχεδόν όλοι έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο.

Τα συνδυασμένα είδη κοινού της Facebook Inc. είναι πλέον περισσότερα από
4,37 δισεκατομμύρια

Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά άτομα στα κοινωνικά μέσα, έμποροι και επιχειρηματικές οργανώσεις έχουν επίσης δει τις δυνατότητες μάρκετινγκ σε αυτές τις πλατφόρμες. Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει επίσης αναπτυχθεί πολύ από το 2000, και ακόμη και τα κοινωνικά δίκτυα προσαρμόστηκαν και παρείχαν πολύτιμα εργαλεία κοινωνικών μέσων ειδικά σχεδιασμένα για διαφήμιση.

Στην αρχή, οι έμποροι χρησιμοποίησαν δικές τους μεθόδους για να διαφημιστούν στα κοινωνικά μέσα, αλλά σήμερα υπάρχουν βελτιωμένες λειτουργίες στα κοινωνικά μέσα που επιτρέπουν την εύκολη διαφήμιση, ενώ σας δίνουν την ελευθερία να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες διαφημίσεις και να επιλέξετε ποια άτομα στοχεύετε. Το Facebook είναι το πρώτο δίκτυο κοινωνικών μέσων που πρόσθεσε ένα διαφημιστικό σύστημα, επειδή πολλοί άνθρωποι ήδη εκμεταλλεύονταν αυτήν την πλατφόρμα για να προωθήσουν την αγορά τους.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα καταπληκτικό διαφημιστικό σύστημα που όλοι μπορούν να μάθουν να χρησιμοποιούν, καθώς είναι σήμερα η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, υπάρχουν πάντα αρκετά άτομα στα οποία μπορείτε να διαφημίσετε. Αυτοί είναι οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η διαφήμιση στο Facebook έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες και γιατί πρέπει να κοιτάξετε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές της χρησιμοποιώντας αυτές εργαλεία διαφήμισης.

χρήστης κοινωνικών μέσων

Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων εξακολουθούν να αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο από 1 εκατομμύριο την ημέρα – δηλαδή 14 νέοι χρήστες κάθε δευτερόλεπτο
κινητή-στατιστική

Σχεδόν 2,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον μία φορά το μήνα, με πάνω από το 91% να το χρησιμοποιούν μέσω κινητών συσκευών.
Οι ιστότοποι κοινωνικών δικτύων παγκοσμίως κατατάσσονται κατά αριθμό ενεργών χρηστών (σε εκατομμύρια, από τον Ιανουάριο του 2017)

Facebook

1.871
WhatsApp

1.000
Facebook Messenger

1.000
QQ

877
WeChat

846
QZone

632
Ίνσταγκραμ

600
Tumblr

550
Κελάδημα

317
Baidu Tieba

300
Snapchat

300
Skype

300
Σίνα Γουίμπο

297
Viber

249
ΓΡΑΜΜΗ

217
Pinterest

150
εε

122
Συνδεδεμένος

106
BBM

100
Τηλεγράφημα

100
VKontakte

90
Kakaotalk

49

Από μικρές επιχειρήσεις, μεσαίες επιχειρήσεις, έως μεγάλες εταιρείες, όλοι διαφημίζουν στο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη δημιουργία μιας στρατηγικής μάρκετινγκ σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται ή πόσο μεγάλη είναι η επιχείρησή τους. Επιπλέον, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημίσεις που θα σας αποφέρουν επαρκή αποτελέσματα.

Γιατί το Facebook είναι τόσο καλό για τη διαφήμιση?

Ένα από τα μοναδικά πράγματα για το Facebook είναι ότι εκτός από τη δημιουργία του προφίλ σας σε αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το προφίλ για να δημιουργήσετε τη δική σας σελίδα. Μόνο όταν έχετε μια σελίδα Facebook θα μπορείτε να διαφημιστείτε με τις περισσότερες δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα. Η σελίδα μπορεί να αντιπροσωπεύει την επιχείρηση, τον οργανισμό σας ή οτιδήποτε άλλο.

επιχείρηση-εικονίδια

Μέσω αυτής της σελίδας, κοινοποιείτε σχετικό περιεχόμενο και συμπεριλαμβάνετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες, τα προϊόντα, την επωνυμία σας κ.λπ. Μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος κόμβος πληροφοριών όπου οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν τα πάντα για το ποιος και τι είστε. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα πρόσθετα στο Facebook που μπορούν να μετατρέψουν τη σελίδα σας σε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μπορείτε να εκπροσωπήσετε τον οργανισμό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να δώσετε στο κοινό σας όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Στο Facebook, έχετε την επιλογή να κατευθύνετε όλες τις προσπάθειές σας μάρκετινγκ στη σελίδα σας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να λάβετε ολοκληρωμένα αποτελέσματα μάρκετινγκ που θα αισθανθείτε και θα παρατηρήσετε πραγματικά. Ας δούμε λοιπόν όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να διαφημιστείτε στο Facebook:

 • Είναι οικονομικό
 • Σας επιτρέπει να στοχεύσετε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων
 • Μπορείτε να εστιάσετε όλες τις διαφημίσεις σας σε μία επωνυμία / σελίδα
 • Είναι το πιο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικών μέσων
 • Προσφέρει πολλές διαφορετικές μεθόδους διαφήμισης
 • Η δομή του είναι κατάλληλη για διαφήμιση
 • Είναι απλό στη χρήση
μέσω διαφήμισης

Τύποι μεθόδων διαφήμισης στο Facebook

Μπορούμε να πούμε ελεύθερα ότι υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσεγγίσετε άτομα στο Facebook – μέσω πληρωμένης διαφήμισης και οργανικής διαφήμισης. Και οι δύο μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικοί, αλλά φυσικά, οι δωρεάν μέθοδοι διαφήμισης σημαίνουν περισσότερο χρόνο, εργασία και γνώση που επενδύονται σε μια καμπάνια.

Με απλά λόγια, θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να προσεγγίσετε άτομα και να διαθέσετε στην αγορά το προϊόν, την υπηρεσία σας ή ό, τι προσπαθείτε να πουλήσετε. Με μεθόδους επί πληρωμή, θα μπορείτε να ξεκινήσετε τα πάντα πιο γρήγορα, αλλά φυσικά, αυτό σημαίνει να ξοδέψετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, ανάλογα με τον όγκο των αναγκών μάρκετινγκ.

Το Facebook είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ψηφιακή διαφήμιση, υποδεικνύοντας ότι η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η πρώτη και κεντρική θέση στον κόσμο της ψηφιακής διαφήμισης

Διαιρέσαμε τη διαφήμιση στο Facebook σε αυτές τις δύο κατηγορίες μόνο και μόνο επειδή οι μέθοδοι πληρωμής είναι ενσωματωμένες στο Facebook και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό, ενώ υπάρχουν δωρεάν τρόποι για να διαφημίσετε κάτι μόνοι σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε καμία δυνατότητα Facebook.

Οι επιλογές διαφήμισης επί πληρωμή που προσφέρει το Facebook περιλαμβάνουν:

Οι διαφημίσεις για κινητές συσκευές αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% των εσόδων από διαφημίσεις στο Facebook

Στην πραγματικότητα, το Facebook εκτοξεύει όλες τις άλλες ψηφιακές ιδιότητες όταν πρόκειται για προβολή διαφημιστικών δαπανών, καταγράφοντας το 35,4% των συνολικών διαφημιστικών δαπανών προβολής στις ΗΠΑ – ένα επιβλητικό 11,93 δισεκατομμύρια δολάρια (η δεύτερη θέση της Google, σε σύγκριση, θα πάρει μόνο 4,79 δισεκατομμύρια δολάρια).
 • Ενίσχυση των επισημάνσεων “μου αρέσουν”
 • Ενίσχυση της ορατότητας μετά
 • Ενίσχυση των κλικ στον ιστότοπο
 • Εντυπωσιακά βίντεο
 • Ενίσχυση εγκαταστάσεων εφαρμογής
 • Ενίσχυση της αφοσίωσης σε εφαρμογές
 • Ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας

δωρεάν διαφήμιση-επιλογή

Οι δωρεάν επιλογές διαφήμισης στο Facebook περιλαμβάνουν:

 • Προσκαλώντας φίλους να αρέσουν τη σελίδα σας με μη αυτόματο τρόπο
 • Κοινή χρήση σελίδων
 • Δημοσίευση πολύτιμου περιεχομένου
 • Συμμετοχή ατόμων σε συζητήσεις στο Facebook
 • Ανάπτυξη ενός Facebook Messenger μάρκετινγκ chatbot στρατηγική
 • Συμμετοχή σε σχετικές ομάδες Facebook για να διαφημιστείτε

Δημιουργία του λογαριασμού διαφήμισης

εικόνα-9

Πριν κάνετε κάτι, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε τον λογαριασμό διαφήμισης. Μεταβείτε στη σελίδα σας στο Facebook και στην αριστερή πλευρά θα δείτε την ενότητα “προσθήκη νέου” όπου βρίσκεστε
θα πρέπει να επιλέξουν “Λογαριασμοί διαφημίσεων”. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ρυθμίσετε είναι τα στοιχεία χρέωσης. Πρέπει να δώσετε στο Facebook έναν τρόπο πληρωμής που είναι έγκυρος.

Πρώτα μεταβείτε στη ρύθμιση λογαριασμών διαφημίσεων, η οποία θα έχει το αναγνωριστικό της, αλλά θα πρέπει να εισαγάγετε ένα όνομα λογαριασμού, ώστε να γνωρίζετε αμέσως σε ποια σελίδα χρησιμοποιείτε. Περάστε και συμπληρώστε όλους τους χώρους, βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ακριβή και επιλέξτε το σωστό νόμισμα. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τα πάντα σωστά, επειδή δεν θα μπορείτε να αλλάξετε αυτά τα πράγματα αργότερα.

Στη συνέχεια, πατήστε Αποθήκευση και μεταβείτε για να ρυθμίσετε τα στοιχεία χρέωσής σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε τρόπους πληρωμής που βρίσκονται κάτω από τη χρέωση. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε ποιον τρόπο πληρωμής θα προσθέσετε, δηλαδή πιστωτική κάρτα, PayPal ή διαφημιστικό κουπόνι. Για αρχάριους επιλέξτε PayPal ή πιστωτική κάρτα, καθώς πιθανότατα δεν έχετε διαθέσιμα κουπόνια. Εισαγάγετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συνεχίστε.

Άτομα σε ηλικιακή ομάδα 25-34
το πιο κοινό δημογραφικό ηλικίας
13-17
5.9
18-24
38.25
25-34
52.82
35-44
38.42
45-54
32.34
55-64
14.06
65+
20,02 χρήστες σε εκατομμύρια
λογαριασμοί διαφημίσεων
Ενεργό προφίλ χρήστη Facebook (σε δισεκατομμύρια)

Μηνιαίο
26.885
Κινητό
17.079
Καθημερινά
11,492
Κινητό καθημερινά
6,986

Την επόμενη φορά που θα αρχίσετε να δημιουργείτε μια διαφήμιση, θα δείτε τη διεύθυνση χρέωσης στο τέλος κάθε διαφήμισης και μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση χρέωσης εδώ όταν χρειάζεται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν πληρώνετε για μια προσθήκη στο Facebook, το ποσό των χρημάτων θα ελέγχεται στο λογαριασμό σας και εάν έχετε αρκετά για να υποστηρίξετε τον προϋπολογισμό της διαφήμισής σας, η διαφήμισή σας θα δημιουργηθεί.

Το ποσό θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμό σας μόνο μετά τη λήξη της διαφήμισης. Μπορεί να χρειαστούν 5 έως 7 ημέρες προτού το Facebook επεξεργαστεί το ποσό και το αφαιρέσει από τον λογαριασμό σας. Αφού ρυθμίσετε τον τρόπο πληρωμής σας, μπορείτε να δημιουργήσετε δικές σας διαφημίσεις στο Facebook.

Ενίσχυση των δημοσιεύσεων

εικόνα-10

Ένας από τους τρόπους προσέγγισης ατόμων είναι να δημοσιεύσετε κάτι στη σελίδα σας, κάτι που μπορεί να είναι πολύτιμο για αυτούς. Μπορείτε να δημοσιεύσετε υλικό μάρκετινγκ, προϊόντα, υπηρεσίες, πληροφορίες σχετικά με αυτά ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι πρέπει. Όταν δημοσιεύετε κάτι στη σελίδα σας, τα άτομα που το άρεσαν θα βλέπουν την ανάρτησή σας, αλλά όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, δεν θα το δουν όλοι.

Μόνο περίπου το 30% των θαυμαστών σας θα μπορούν να βλέπουν τις αναρτήσεις σας φυσικά. Αν θέλετε να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα, πρέπει να ενισχύσετε τις δημοσιεύσεις στη σελίδα σας. Το μεγάλο πράγμα για αυτήν την προσέγγιση είναι ότι θα μπορείτε επίσης να προσεγγίσετε άτομα που δεν τους άρεσαν καν η σελίδα σας, αλλά θα φτάσουμε σε αυτό σύντομα.

Χρήση διαφημίσεων Facebook για ενίσχυση των δημοσιεύσεων

Golden Rule – “Ποτέ μην ενισχύετε μια ανάρτηση χωρίς καθορισμένο στόχο!”
Θέση

Ο ευκολότερος τρόπος για να ενισχύσετε μια ανάρτηση στη σελίδα σας στο Facebook είναι να δημοσιεύσετε κάτι και, στη συνέχεια, να μεταβείτε στην κάτω δεξιά γωνία της ανάρτησής σας, όπου θα εμφανιστεί μια κάρτα “ώθησης”. Κάντε κλικ σε αυτό και θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο διαφήμισης.

Θυμηθείτε τον κανόνα κειμένου 20% στις φωτογραφίες.
Εάν η ανάρτησή σας περιέχει έναν σύνδεσμο και τον σύνδεσμο
τραβά σε μια φωτογραφία που έχει πάρα πολύ κείμενο,
δεν θα μπορείτε να το προωθήσετε ή να το προωθήσετε
Προώθηση δημοσίευσης

Η δύναμη της πρότασης είναι πολύ ισχυρή στο Facebook – ειδικά με εικόνες που πυροδοτούν τις αισθήσεις και τα πάθη του
Ανθρωποι

Στην αριστερή πλευρά σας, στην επάνω γωνία θα δείτε την ενότητα “Κοινό”, όπου μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές για την επιλογή του κοινού που θέλετε να στοχεύσετε με τη διαφήμισή σας. Υπάρχουν τρεις τακτικές επιλογές που θα δείτε όταν βρίσκεστε εκεί:

 • Άτομα που επιλέγετε μέσω στόχευσης
 • Άτομα που τους αρέσουν η σελίδα σας
 • Άτομα που τους αρέσει η σελίδα σας και ο φίλος τους

Το Facebook αρέσει να αλλάζει αυτές τις ρυθμίσεις αρκετά συχνά και ενδέχεται να μην έχετε τις ίδιες όταν ανοίγετε το παράθυρο της διαφήμισής σας για την ενίσχυση των δημοσιεύσεων. Ωστόσο, υπάρχει μια επιλογή να δημιουργήσετε ένα δικό σας κοινό και να επιλέξετε όλες τις ιδιαιτερότητες αυτού του κοινού.

Κάτω από αυτήν την ενότητα, θα βρείτε την ενότητα “προϋπολογισμός και διάρκεια”, όπου μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το ποσό που θα ξοδεύετε στη διαφήμισή σας ανά ημέρα και πού μπορείτε να ορίσετε πόσο διαρκεί η διαφήμιση ή μέχρι ποια ημερομηνία. Λάβετε υπόψη ότι δεν θα έχετε ημερήσιο προϋπολογισμό και ότι μπορείτε να εισαγάγετε μόνο τον συνολικό προϋπολογισμό για τη διαφήμιση.

Ωστόσο, εάν θέλετε να μάθετε πόσα χρήματα θα ξοδεύετε καθημερινά, απλώς εισαγάγετε τον προϋπολογισμό και τον αριθμό των ημερών που θέλετε να προβάλλεται η διαφήμιση και διαιρέστε τα δύο. Με βάση το κοινό-στόχο σας, την τοποθεσία τους και τον προϋπολογισμό που ορίζετε, θα λάβετε μια εκτίμηση για το πόσα άτομα θα προσεγγιστούν από την ανάρτησή σας.

Κουμπιά Facebook CTA κατά δημοτικότητα Κουμπιά CTA
Ποσοστό δημοτικότητας ατόμων

ποσοστό δημοτικότητας

Στα δεξιά, θα δείτε πώς θα μοιάζει η διαφήμισή σας τόσο σε επιτραπέζιους όσο και σε χρήστες κινητών. Βελτιώστε τη διαφήμισή σας όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου είστε σίγουροι ότι έχετε φτάσει σε αυτό το γλυκό σημείο. Λάβετε υπόψη ότι η ανάρτησή σας δεν πρέπει να έχει πολύ κείμενο στην ανάρτησή σας, καθώς το Facebook ενδέχεται να μην εγκρίνει τη διαφήμισή σας. Επιπλέον, οι μεγάλες γραμμές κειμένου συνήθως δεν λειτουργούν καλά για τους περισσότερους ανθρώπους και θα πρέπει να τις αποφύγετε.

Όταν τελειώσετε με όλα αυτά τα πράγματα, κάντε κλικ στο κουμπί “ώθηση” στην κάτω δεξιά γωνία και η διαφήμισή σας θα σταλεί για έλεγχο και θα ενισχυθεί αρκετά γρήγορα εάν όλα είναι εντάξει. Όταν η διαφήμισή σας εγκριθεί και ενισχυθεί η ανάρτησή σας, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και να βλέπετε πόσα άτομα έχει φτάσει.

Επιπλέον, εάν είστε ευχαριστημένοι με τη διαφήμιση ενίσχυσης ανάρτησης και αργά εξαντλείται, μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ στο κουμπί “προσθήκη περισσότερου προϋπολογισμού” για να συνεχίσετε τη διαφήμισή σας ή να προσεγγίσετε ακόμη περισσότερα άτομα. Στο τέλος της ώθησης, μπορείτε να ελέγξετε όλες τις σημαντικές μετρήσεις, όπως προσέγγιση χρηστών, αφοσίωση, πόσα άτομα έκαναν κλικ στην ανάρτησή σας, πόσες κοινοποιήθηκαν και από ποιες χώρες προέρχονται τα άτομα που άρεσαν την ανάρτησή σας.

Περίπου το 85% των διαφημίσεων στο Facebook στοχεύουν ανά χώρα αντί για συγκεκριμένη τοποθεσία. Μόνο το 45% αυτών των διαφημίσεων χρησιμοποιούν στόχευση ενδιαφέροντος
προϋπολογισμός και διάρκεια

Η τιμολόγηση διαφημίσεων στο Facebook ποικίλλει ανάλογα με αρκετούς παράγοντες, όπως η εποχή του χρόνου, η χώρα που στοχεύετε και ακόμη και η ποιότητα της διαφήμισής σας

Εκθέτοντας αναρτήσεις φυσικά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μοιράζεστε συνεχώς. Μοιραστείτε αναρτήσεις κάθε μέρα, ακόμη και δύο ή τρεις φορές την ημέρα σε διαφορετικές περιόδους. Για να βελτιώσετε την αφοσίωση, πρέπει να μοιραστείτε αναρτήσεις που είναι ενδιαφέρουσες και σχετικές με τη σελίδα σας και τους θαυμαστές σας. Επιπλέον, πρέπει πάντα να φροντίζετε να κοινοποιείτε εκ νέου τις αναρτήσεις της σελίδας σας στο προφίλ σας.

Εάν έχετε υπαλλήλους ή συναδέλφους που συνεργάζονται μαζί σας, θα πρέπει επίσης να μοιράζονται ξανά αναρτήσεις στα προφίλ τους. Όταν ολόκληρος ο οργανισμός συνεργάζεται, το δικό σας
Το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων θα αυξηθεί φυσικά.

Στο Facebook, περισσότερα σημαίνει περισσότερα, δηλαδή όσο περισσότερα άτομα μοιράζονται κάτι, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αρέσουν αυτές τις δημοσιεύσεις. Όσο περισσότερα άτομα αρέσουν μια συγκεκριμένη ανάρτηση, τόσο περισσότερη ορατότητα θα λάβει η ανάρτηση. Φυσικά, βεβαιωθείτε ότι μοιράζεστε δημοσιεύσεις δημοσίως, ώστε ακόμη και άτομα που δεν είναι φίλοι σας να μπορούν να τα δουν.

Επιπλέον, βάλτε ελκυστικές μικρογραφίες και γράψτε περιγραφές δημοσιεύσεων που δελεάζουν και προσελκύουν την προσοχή. Πηγαίνετε για ποσότητα, αλλά φροντίστε επίσης να εργαστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο για την ποιότητα των δημοσιεύσεών σας.

προώθηση-ιστότοπος

Προώθηση ενός ιστότοπου

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις επιχειρήσεις να προωθούν τους ιστότοπούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την εξασφάλιση πολλών επισκεπτών και τη σταθερή ανάπτυξη του ιστότοπού σας.

Ίσως καταβάλατε μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία του ιστότοπού σας, τον σχεδιασμό, τη βελτιστοποίηση και τον εμπλουτισμό του με αναρτήσεις ιστολογίου, βίντεο, προϊόντα και επιλογές πληρωμής, αλλά αν δεν μπορούσατε να προσελκύσετε επισκέπτες και να τους κάνετε να δώσετε έναν ιστότοπο μια ευκαιρία, δηλαδή δείτε πόσο καλή είναι και πόσο πολύτιμη μπορεί να είναι για αυτούς, τότε ήταν όλα για τίποτα.

Αυτό που λείπει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η προσαρμογή, αλλά έχει πολλούς ανθρώπους που είναι δυνητικοί πελάτες. Αυτός είναι ο λόγος που ο συνδυασμός μιας ιστοσελίδας και μιας σελίδας Facebook που σχετίζεται με αυτόν μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μάρκετινγκ της επιχείρησής σας.

Προώθηση ενός ιστότοπου μέσω της επιχειρηματικής σελίδας του Facebook

Το 49,5% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, το 22,8% χρησιμοποιεί το Facebook

Θέλετε να βρείτε περισσότερα άτομα που μπορεί να ενδιαφέρονται για το τι έχει να προσφέρει η σελίδα σας, να μοιραστείτε περιεχόμενο, να αγοράσετε τα προϊόντα σας ή απλά να ενισχύσετε τη συνολική προβολή της σελίδας σας. Όταν έχετε μια σελίδα στο Facebook που αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σας ή κάποιο είδος οργανισμού, θα πρέπει να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες επισημάνσεις “μου αρέσει” για να μπορείτε να διατηρήσετε τον εαυτό σας και να κάνετε τον οργανισμό σας πιο ορατό στους ανθρώπους.

Το θέμα με τις σελίδες του Facebook είναι ότι μόνο το 30% περίπου των ατόμων που άρεσαν τη σελίδα σας και δεν έκαναν εγγραφή σε αυτήν μπορούν να δουν τις αναρτήσεις που μοιράζεστε. Για παράδειγμα, εάν η σελίδα σας έχει 1000 επισημάνσεις “μου αρέσει”, μόνο 300 άτομα θα δουν τις αναρτήσεις σας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επισημάνσεις “μου αρέσει” είναι πολύ σημαντικές και γιατί πρέπει να λάβετε πολλές από αυτές.


Χρήση διαφημίσεων Facebook για επισημάνσεις “μου αρέσει” σε σελίδες


Σήμερα, το 85% των επωνυμιών στο Facebook προωθούν τις αναρτήσεις τους – και με βάση τα ιστορικά δεδομένα του Socialbakers, αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται.
προώθηση-σελίδα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μεταβείτε στη σελίδα που έχετε δημιουργήσει. Απλώς κάντε κλικ στη σελίδα σας που βρίσκεται στην αριστερή γωνία όπου μπορείτε να δείτε όλες τις ομάδες και τις σελίδες σας. Μόλις μεταβείτε στη σελίδα σας, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τη λειτουργία “Λάβετε περισσότερες επισημάνσεις” μου αρέσει “, η οποία βρίσκεται πάνω από τη φωτογραφία εξωφύλλου σας και κάντε κλικ σε αυτήν.


Πάνω από 30 εκατομμύρια επιχειρήσεις έχουν σελίδες στο Facebook

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί ως διαχειριστής αυτής της σελίδας ή ότι δεν θα έχετε τα διαπιστευτήρια για τη δημιουργία διαφημίσεων. Σε ορισμένες σελίδες, αυτό το κουμπί μπορεί να βρίσκεται στο δικό σας
χρονοδιάγραμμα της σελίδας, οπότε κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να την βρείτε. Όταν το βρείτε, θα δείτε τον ημερήσιο προϋπολογισμό σε δολάρια ΗΠΑ και αυτό είναι το χρηματικό ποσό που θα ξοδεύετε κάθε μέρα στη διαφήμισή σας και όχι το συνολικό ποσό, οπότε βεβαιωθείτε ότι το θυμάστε.

Για να λάβετε μια σαφή εικόνα σχετικά με αυτό, ξεκινήστε πρώτα με μικρούς αριθμούς, για να δείτε πώς λειτουργεί η καμπάνια και πόσα “αρέσει” και, στη συνέχεια, κάντε την ξανά. Μόλις ορίσετε τον προϋπολογισμό σας, ακριβώς κάτω από αυτόν θα βρείτε την πρόχειρη εκτίμηση για το πόσες επισημάνσεις “αρέσει” η σελίδα σας ανά ημέρα.

Όσο υψηλότερος είναι ο ημερήσιος προϋπολογισμός σας, τόσο περισσότερες σελίδες σας αρέσουν θα λαμβάνετε ανά ημέρα. Λάβετε υπόψη ότι ο αριθμός των επισημάνσεων “μου αρέσει” ανά ημέρα μπορεί να διαφέρει και ότι δεν είναι ακριβής. Κάτω από τον αριθμό των επισημάνσεων “μου αρέσει”, μπορείτε να επιλέξετε τη διάρκεια της διαφήμισής σας. Μπορείτε να επιλέξετε από 7, 14 έως 28 ημέρες και αν αυτό δεν σας ταιριάζει, υπάρχει η επιλογή να επιλέξετε την ακριβή ημερομηνία έως ότου πρέπει να προβληθεί η διαφήμισή σας.

Πάνω από την ενότητα “προϋπολογισμός και διάρκεια” μπορείτε να δείτε την ενότητα ενδιαφέροντος, όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε πολλά ενδιαφέροντα που έχουν οι άνθρωποι για καλύτερη στόχευση. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε αθλητικό εξοπλισμό, θα ήταν φυσιολογικό να πληκτρολογείτε σπορ, τρέξιμο ή κάτι παρόμοιο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να στοχεύσετε τα σωστά άτομα που θα ενδιαφέρονται για τη σελίδα σας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να κάνουν κλικ στη σελίδα σας όταν βλέπουν τη διαφήμιση.

Προωθήστε μόνο το δικό σας περιεχόμενο. Ακόμα κι αν μοιράζεστε μια καλή συμβουλή από έναν άλλο ιστότοπο, μην τον ενισχύετε αν συνδέεται με κάποιον άλλο. Γιατί να πληρώσετε για να στείλετε επισκεψιμότητα στον ιστότοπο κάποιου άλλου?

Πάνω από την ενότητα “ενδιαφέροντα” μπορείτε να επιλέξετε τις τοποθεσίες στις οποίες θα εμφανίζεται η διαφήμισή σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική δυνατότητα που σας επιτρέπει να είστε συγκεκριμένοι σχετικά με τη διαφήμισή σας και να λαμβάνετε
νόημα αρέσει. Για παράδειγμα, εάν έχετε τοπική επιχείρηση, θα πρέπει να εστιάσετε μόνο στις περιοχές όπου ενδέχεται να είναι οι πιθανοί πελάτες σας. Ωστόσο, εάν έχετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, θα πρέπει να αναζητήσετε τοποθεσίες που έχουν ανάγκη από τα προϊόντα σας σε μια αγορά.

Προωθήστε περιεχόμενο που οδηγεί τους θαυμαστές σας στη λίστα email σας. Αυτό περιλαμβάνει δώρα, δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια, δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία και οποιοδήποτε άλλο είδος freebie
βλέπει-διαφημίσεις

Πάνω από αυτήν την ενότητα βρίσκεται η ενότητα “ηλικία”, όπου μπορείτε να ορίσετε περαιτέρω το κοινό-στόχο σας. Η αριστερή υποδοχή είναι η ελάχιστη ηλικία και η δεξιά είναι η μέγιστη ηλικία για το κοινό-στόχο σας. Τέλος, πάνω από την ενότητα “ηλικία” βρίσκεται η ενότητα φύλου που μπορείτε να επιλέξετε για να ορίσετε καλύτερα ποιος βλέπει τις διαφημίσεις σας.

Πάνω από αυτό μπορείτε να δείτε την ενότητα “Δημιουργικό διαφήμισης”, στην οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο και να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας της διαφήμισής σας ή να εισαγάγετε κάποια άλλη εικόνα. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη θέση της εικόνας έτσι ώστε να δημιουργήσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε ένα βίντεο αντί για μια εικόνα και να το χρησιμοποιήσετε στη διαφήμισή σας.

Στη δεξιά πλευρά του παραθύρου, θα δείτε την προεπισκόπηση της διαφήμισής σας, τόσο για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών όσο και για χρήστες κινητών. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα, κάντε κλικ στην επιλογή “προώθηση” και η διαφήμιση θα αρχίσει να προβάλλεται.

Καθώς το Facebook φαίνεται να ευνοεί τα βίντεο στις ροές ειδήσεων (οι χρήστες του Facebook παρακολουθούν περισσότερες από 100 εκατομμύρια ώρες βίντεο στο Facebook κάθε μέρα), οι επωνυμίες καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να αγκαλιάζονται οι εγγενείς διαφημίσεις βίντεο στην πλατφόρμα, ως τρόπος χρήσης μιας διαδραστικής μορφής να πουν την ιστορία τους

Λαμβάνοντας τη σελίδα μου αρέσει χωρίς πληρωμή

Η δημιουργία διαφημίσεων για να λάβετε περισσότερες επισημάνσεις “μου αρέσει” είναι καλό, αλλά θα πρέπει επίσης να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό χωρίς να ξοδεύετε χρήματα. Μπορείτε να προσελκύσετε σημαντικούς θαυμαστές που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον στη σελίδα σας κάνοντας αυτό “χειροκίνητα”, δηλαδή προσκαλώντας άτομα μόνοι σας. Οι πληρωμένες διαφημίσεις για τις επισημάνσεις “μου αρέσει” δεν φέρνουν πάντα πολλούς πραγματικούς θαυμαστές που θα διατηρηθούν αφοσιωμένοι στη σελίδα σας και θα αλληλεπιδράσουν με την επωνυμία σας.

Η πρώτη βολική επιλογή είναι να προσκαλέσετε άτομα να αρέσουν σε μια σελίδα που θέλετε. Μπορείτε να προσκαλέσετε όλους τους φίλους σας να το πράξουν, αν και υπάρχουν ημερήσιοι περιορισμοί σε πόσα άτομα μπορείτε να προσκαλέσετε. Εάν έχετε πολλούς φίλους στο προφίλ σας, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε αμέσως να διαδίδετε τη λέξη για τη σελίδα σας. Φροντίστε να το κάνετε αυτό κάθε μέρα για όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Επιπλέον, όταν δημοσιεύετε κάτι στη σελίδα σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στις επισημάνσεις “μου αρέσει” σε αυτήν την ανάρτηση και να προσκαλέσετε άτομα να τους αρέσει η σελίδα σας από εκεί, ακόμα κι αν δεν είναι φίλοι σας. Για να λάβετε επισημάνσεις “μου αρέσει” από άτομα που δεν είναι οι φίλοι σας ή δεν τους άρεσε η σελίδα σας, μπορείτε να ενισχύσετε την ανάρτησή σας και, στη συνέχεια, να τους προσκαλέσετε.

Από την άλλη πλευρά, όταν κάποιος αρέσει τη σελίδα σας, υπάρχει πιθανότητα οι φίλοι του να δουν τη δραστηριότητά τους και να τους αρέσει η ανάρτησή σας. Επιπλέον, κατά την ανάρτηση στη σελίδα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε μοιραστεί και αυτές τις αναρτήσεις στο προφίλ σας. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε την προβολή και θα έχετε την ευκαιρία για περισσότερη έκθεση και θα μπορείτε να προσκαλέσετε περισσότερα άτομα να αρέσουν τη σελίδα σας.

Αυτός είναι σίγουρα ένας πιο αργός τρόπος για να σας αρέσουν, αλλά πάντα θα έχετε νόημα. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να έχετε πάντα κάποια δραστηριότητα στη σελίδα σας και να εκθέτετε συνεχώς τον εαυτό σας σε πιθανούς πελάτες και ακόλουθους. Η καλύτερη επιλογή είναι να το συνδυάσετε με μεθόδους επί πληρωμή και θα δημιουργήσετε σταθερά τη βάση θαυμαστών σας.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη νέα λειτουργία ζωντανών βίντεο στο Facebook, όπου εσείς και άλλοι υπάλληλοι μπορείτε να μιλήσετε για νέες αφίξεις στο κατάστημά σας

Χρήση διαφημίσεων Facebook για περισσότερες επισκέψεις σε ιστότοπους

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε για να διαφημίσετε τον ιστότοπό σας είναι φυσικά ένας καλός ιστότοπος. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώνετε τη σελίδα σας με το σύνδεσμο του ιστότοπού σας, ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε ξανά κάθε φορά που διαφημίζετε. Επιπλέον, ενδέχεται να λάβετε επίσης οργανικά κλικ στη διεύθυνση ιστού σας, επομένως είναι καλή ιδέα να το έχετε εκεί.

Μεταβείτε στη σελίδα σας και κάντε κύλιση προς τα κάτω λίγο. Στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης σας, θα εμφανιστεί μια μπλε κάρτα “Grow Business”. Κάντε κλικ σε αυτήν την κάρτα και επιλέξτε “Λήψη περισσότερων επισκεπτών ιστότοπου” και θα εμφανιστεί το παράθυρο δημιουργίας διαφημίσεων.

μεγαλώνω-επιχείρηση

Για να προωθήσετε ένα προϊόν ή μια εφαρμογή, κάντε πολλές ανακοινώσεις στο Facebook σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και της εβδομάδας

Στην ενότητα “Δημιουργικό διαφήμισης” θα λάβετε τώρα 4 πράγματα που θα μπορείτε να προσαρμόσετε:

Διεύθυνση URL: Αυτή είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας και αν έχετε ήδη ένα σύνολο στη σελίδα σας, θα ρυθμιστεί αυτόματα και εδώ. Εάν θέλετε κάποια άλλη διεύθυνση, απλώς αλλάξτε την.

Κείμενο: Εδώ θα πρέπει να γράψετε ένα ελκυστικό κείμενο που να εξηγεί στους χρήστες τι είναι ο ιστότοπός σας και γιατί πρέπει να τον επισκεφτούν.

Εικόνες / βίντεο: Μπορείτε να επιλέξετε μια κατάλληλη εικόνα ή ένα βίντεο για τη διαφήμισή σας. Αν ψάχνετε για μια εικόνα, θα λάβετε έναν τίτλο έως 25 λέξεων που μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων, την επιλογή να ανεβάσετε μια εικόνα, να επιλέξετε μια εικόνα από τη σελίδα σας και να επανατοποθετήσετε την εικόνα που επιλέγετε, ώστε να ταιριάζει τέλεια στη διαφήμιση.

Εάν επιλέξετε το “βίντεο”, θα έχετε την επιλογή να ανεβάσετε το βίντεό σας ή να δημιουργήσετε μια προβολή διαφανειών που μπορείτε να παρακολουθήσετε με επαρκή μουσική.

Κάντε τη διαφήμισή σας πιο ελκυστική και ενδιαφέρουσα, ώστε οι χρήστες να ασχολούνται με την προβολή! Και οι διαφημίσεις βίντεο και εικόνας περιέχουν ένα κουμπί παρότρυνσης για δράση και θα σας δοθούν πολλές επιλογές για να διαλέξετε: κάντε αίτηση τώρα, κάντε κράτηση, τώρα, επικοινωνήστε μαζί μας, κατεβάστε, μάθετε περισσότερα, στείλτε ένα μήνυμα, ζητήστε χρόνο, δείτε το μενού, ψωνίστε τώρα, εγγραφείτε και παρακολουθήστε περισσότερα.

Μια καλά σχεδιασμένη και μελετημένη εικόνα εξωφύλλου θα πρέπει να αποτελεί μέρος οποιασδήποτε αποτελεσματικής στρατηγικής στο Facebook
πιο ελκυστική-διαφήμιση

Προϊόντα όπως οι δυναμικές διαφημίσεις, που επιτρέπουν στους διαφημιζόμενους να ανεβάζουν τον κατάλογο προϊόντων τους στο Facebook και στη συνέχεια να προβάλλουν σχετικές στοχευμένες διαφημίσεις, αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικά για τους εμπόρους που θέλουν να προωθήσουν δραστηριότητες χαμηλότερης διοχέτευσης, όπως αγορές

Η επόμενη ενότητα είναι η ενότητα “Κοινό” όπου καθορίζετε και πάλι το φύλο, την ηλικία και την τοποθεσία των ατόμων που θα στοχεύονται από τη διαφήμιση του ιστότοπού σας. Ωστόσο, εδώ θα μπορείτε να επιλέξετε γενικά ενδιαφέροντα όπως “μουσική” και να προσθέσετε επιπλέον ενδιαφέροντα για να στοχεύσετε άτομα ακόμη καλύτερα, για παράδειγμα, “μουσική μουσικής” ή “τεχνολογία μουσικής”.

techno-music-aud

Η επόμενη ενότητα είναι το μέρος “προϋπολογισμός και διάρκεια” όπου μπορείτε να ορίσετε τον ημερήσιο προϋπολογισμό σας, να δείτε το εκτιμώμενο ποσό των κλικ που θα λάβετε στη διαφήμιση του ιστότοπού σας ανά ημέρα και τη διάρκεια για την οποία θα προβληθεί η διαφήμιση του ιστότοπού σας. Όπως πάντα, στη δεξιά πλευρά του παραθύρου δημιουργίας διαφημίσεων, θα μπορείτε να δείτε την προεπισκόπηση της διαφήμισής σας.

Όταν δημοσιεύετε αναρτήσεις σχετικά με τα προϊόντα σας ή εκτελείτε καμπάνιες – ενσωματώστε hashtag. Αυτό βοηθά τους πελάτες να βλέπουν τις σχετικές αναρτήσεις σας. Τους ενθαρρύνει επίσης να χρησιμοποιούν τα hashtag όταν προβάλλουν το προϊόν σας σε μια ανάρτηση ή συμμετέχουν στην καμπάνια σας
τεχνο-μουσική

Ωστόσο, με την προώθηση ιστότοπων θα λάβετε επίσης μια προεπισκόπηση ροής Instagram, δεδομένου ότι αυτές οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται και στο Instagram. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αυτήν την ενότητα, επειδή το Instagram απαιτεί συγκεκριμένες εικόνες και βίντεο, εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις που δεν θα εμφανίζονται εκεί, οπότε βεβαιωθείτε ότι οι διαφημίσεις σας είναι κατάλληλες και για το Instagram.

Μόλις είστε βέβαιοι ότι έχετε ορίσει τα πάντα με τον σωστό τρόπο, ελέγξτε τα πάντα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “προώθηση” στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου δημιουργίας διαφημίσεων και δημιουργήστε τη διαφήμισή σας.

Πώς να προωθήσετε παθητικά τον ιστότοπό σας

Τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook παγκοσμίως από το 2009 έως το 2016 (σε εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ)

2016
26.885
2015
17.079
2014
11,492
2013
6,986
2012
4.279
2011
3.154
2010
1.868
2009
764

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει τη διεύθυνση του ιστότοπού σας στην καθορισμένη περιοχή στη σελίδα σας στο Facebook. Όταν κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα σας, πρέπει να δει καθαρά τη διεύθυνση του ιστότοπού σας και να έχει την επιλογή να κάνει κλικ σε αυτό και να δει τι έχετε να προσφέρετε εκεί.

Το επόμενο βήμα είναι να μοιραστείτε τον ιστότοπό σας στη σελίδα σας και να τον μοιραστείτε ξανά με όλα τα προφίλ σας. Επιπλέον, συμπεριλάβετε τη διεύθυνση του ιστότοπού σας σε όλες τις αναρτήσεις που μοιράζεστε στη σελίδα σας και σε όλο το περιεχόμενο που προσθέτετε επίσης. Για παράδειγμα, εάν προσθέσετε φωτογραφίες από τις τσάντες που πουλάτε μέσω του ιστότοπού σας, είναι καλή ιδέα να έχετε έναν σύνδεσμο ιστότοπου στην περιγραφή, καθώς και στη φωτογραφία.

Ένα άτομο μπορεί να κάνει κλικ στην περιγραφή αμέσως και να μεταβεί στον ιστότοπο, ενώ άλλα μπορούν να δουν τη διεύθυνση του ιστότοπού σας όταν κάποιος μοιραστεί τις φωτογραφίες σας. Εάν δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο στον ιστότοπό σας, είναι επίσης καλή ιδέα να μοιραστείτε και τις μελλοντικές αναρτήσεις σας στο Facebook, έτσι ώστε άτομα που θέλουν να διαβάσουν περισσότερες από τις αναρτήσεις σας να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας.

Πώς να παρακολουθήσετε τη διαφημιστική σας καμπάνια

εικόνα-11

Το να δημιουργήσετε μια διαφήμιση και να αφήσετε την καμπάνια σας να μην είναι αρκετή όταν πρόκειται για τη διαφήμιση στο Facebook. Πιστέψτε με, θα το κάνετε ξανά και ξανά και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε πάντα καλύτερο την επόμενη φορά. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να βασιστείτε στον διαχειριστή διαφημίσεων για να δείτε την απόδοση των διαφημίσεών σας και να μάθετε πού κάνατε λάθη και πού κάνατε τα καλά.

Μεταβείτε στο διαχειριστή διαφημίσεων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα που ονομάζεται “Επισκόπηση λογαριασμού”. Εδώ θα μπορείτε να μάθετε πολλά για τις διαφημιστικές σας καμπάνιες και να αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πολύ καλύτερες διαφημίσεις στο μέλλον. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε στην ενότητα Επισκόπηση λογαριασμού.

Facebook – Η πέμπτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο με αγοραία αξία άνω των 321 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχει περίπου 13.000 υπαλλήλους. Έχει αποκτήσει ανταγωνιστές όπως το Instgram, το WhatsApp και το Oculus
σύνοψη λογαριασμού

Επιλέξτε τις μετρήσεις που θέλετε

Υπάρχουν 4 ενότητες για να επιλέξετε για τις μετρήσεις σας και όλες μπορούν να προσαρμοστούν και να αλλάξουν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Απλά πρέπει να κάνετε κλικ στο σύμβολο βέλους προς τα κάτω και θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο. Εδώ θα σας δοθούν ολοκαίνουργιες επιλογές για την επιλογή μιας μέτρησης που θέλετε να εμφανίζεται.

Facebook είναι ένα ιδανική διαφημιστική πλατφόρμα για μικρές επιχειρήσεις με μικρούς προϋπολογισμούς
μετρήσεις

Στο Facebook, οι διαφημίσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές έχουν 8,1 φορές υψηλότερες αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και οι διαφημίσεις για κινητά έχουν 9,1 φορές υψηλότερες αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων από τις κανονικές διαφημίσεις ιστού

Συγκρίνοντας την απόδοση των διαφημίσεών σας σε διαφορετικές περιόδους

Κάντε κλικ στο κουμπί εύρους ημερομηνιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην ενότητα σύγκρισης και θα εμφανιστεί ένα ημερολόγιο, δίνοντάς σας την επιλογή να επιλέξετε διαφορετικές ημερομηνίες που θέλετε να συγκρίνετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απόδοση των καμπανιών σας, καθώς και τους χρονικούς παράγοντες που τους επηρέασαν και με ποιον τρόπο.

Βασιστείτε σε γραφήματα για να αναλύσετε τις καμπάνιες σας

Πάνω από το 70% των εμπόρων σκοπεύουν να αυξήσουν τη χρήση των διαφημίσεων βίντεο τον επόμενο χρόνο

Για να αναλύσετε διαφημιστικές καμπάνιες με γραφήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μετρήσεις. Για παράδειγμα, εάν η διαφημιστική καμπάνια είναι για τις επισημάνσεις “μου αρέσει” στη σελίδα, υπάρχει μια σελίδα όπως η ενότητα που θα σας πει πόσα άτομα άρεσαν τη σελίδα σας κατά τη διάρκεια της διαφήμισης, καθώς αυτή είναι η πιο πολύτιμη μέτρηση σε αυτό το είδος διαφήμισης.

Μπορείτε επίσης να βρείτε γεωγραφικές και δημογραφικές πληροφορίες σχετικά με το κοινό που αλληλεπίδρασε με τη διαφήμισή σας και να δείτε ποιες κινητές συσκευές χρησιμοποιούν για τη μετατροπή ή την προβολή των διαφημίσεών σας. Απλώς κάντε κλικ στην ενότητα ανάλυσης και επιλέξτε “με παράδοση”, “με την ώρα” ή “ανά ενέργεια”.

Με μόνο αυτές τις πληροφορίες, θα έχετε πολλά στα χέρια σας, οπότε να είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα και να αποκτήσετε την απαραίτητη εμπειρία για να αναγνωρίσετε τις τάσεις και να βελτιώσετε τις μελλοντικές διαφημιστικές σας καμπάνιες.

συμπέρασμα

Συγχαρητήρια! Τώρα έχετε μάθει τα βασικά της διαφήμισης στο Facebook. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε να δημιουργείτε την καμπάνια μάρκετινγκ στο Facebook και να δείτε πώς συμβαίνει η μαγεία. Βεβαιωθείτε ότι θυμάστε όλα τα πράγματα που έχετε μάθει σήμερα και τα χρησιμοποιείτε προς όφελός σας.

Παρόλο που αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά πολύτιμα, αυτά είναι μόνο τα βασικά στοιχεία της διαφήμισης στο Facebook. Έτσι φροντίστε να μάθετε περισσότερα και προσπαθήστε να βελτιώσετε τις διαφημιστικές σας δεξιότητες στο μέλλον. Όταν φτάσετε στο προχωρημένο επίπεδο, θα μπορείτε να δημιουργήσετε πλήρεις καμπάνιες μάρκετινγκ στο Facebook. Καλή τύχη!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked