Πώς να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων

Το 1997, όταν ξεκίνησαν οι Jeff Lim και Bob Okumura Τσάουουντ, Το foodblogging γεννήθηκε επίσημα!

Η εκκίνηση ενός blog για φαγητό δεν είναι δύσκολη υπόθεση, όσο τρομακτική μπορεί να φαίνεται αρχικά. Πολλά ιστολόγια τροφίμων φιλοξενούνται από άτομα που μπορεί να είναι ειδικοί στην κουζίνα, αλλά είναι αρχάριοι όσον αφορά την τεχνολογία.


Εάν μπορούν να μάθουν πώς να ξεκινήσουν ένα blog τροφίμων, το ίδιο και εσείς!

Η δημιουργία ενός blog για τρόφιμα είναι φθηνή και εφικτή ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε ή από πού είστε από τον κόσμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κόστος έναρξης ενός ιστολογίου τροφίμων είναι μικρότερο από τη συνολική τιμή των σχετικών συστατικών. Τα blogs τροφίμων τείνουν να τρέχουν αυτές τις μέρες, και ως εκ τούτου, έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν ένα σταθερό εισόδημα.

Το blogging τροφίμων παρέχει ευκαιρίες να διασκεδάσετε, να γνωρίσετε ενδιαφέροντα άτομα και να βελτιώσετε τις γαστρονομικές σας δεξιότητες. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς μπορούν να γίνουν επιτυχημένοι bloggers τροφίμων. Αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει πώς να το φτιάξετε μόνοι σας.

Contents

Τέσσερα εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων

 • Επιλέξτε το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS)
 • Επιλέξτε το όνομα τομέα σας
 • Ρύθμιση λογαριασμού υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων
 • Συμβουλές για επιτυχημένο blogging τροφίμων

Όταν ξεκινάτε το ιστολόγιό σας, είναι εύκολο να αποθαρρυνθείτε από τον όγκο των πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Το να βρεις μόνο τεχνικές λεπτομέρειες μπορεί να είναι δύσκολο. Αλλά είμαστε εδώ για να κάνουμε τα πράγματα εύκολα. Ας μάθουμε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων ASAP.

εκατοστά

Επιλέξτε το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου σας

Η εργασία με κώδικα απαιτεί πολλές τεχνικές γνώσεις. Αλλά μην ανησυχείτε για αυτό γιατί αυτές τις μέρες, οι bloggers τροφίμων μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια διαδραστική οπτική διεπαφή για να δημιουργήσουν, να διαχειριστούν και να προσθέσουν περιεχόμενο σε ένα blog χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τις τεχνικές πτυχές.

Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου καλύπτει αυτές τις συγκεκριμένες ανάγκες των bloggers. Τους επιτρέπει να ανεβάζουν, να μετακινούν, να αλλάζουν το μέγεθος, να αντιγράφουν, να επικολλούν και να συνδέουν στοιχεία του ιστολογίου τους. Ενώ υπάρχουν πολλά Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου εκεί έξω όπως το Joomla, το Blogger και το Drupal, το πιο δημοφιλές και ευρέως αποδεκτό CMS είναι το WordPress. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο οδηγός θα διδάξει πώς να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων χρησιμοποιώντας το WordPress.

WordPress είναι το πιο χρησιμοποιημένο CMS παγκοσμίως. Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέταξε ο W3techs, Το WordPress διαθέτει μερίδιο αγοράς 59,9%

Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε το WordPress σε αυτόν τον οδηγό είναι ότι, από το 2009, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες blogging στον κόσμο. Παρέχει επιλογές για απεριόριστη δημιουργικότητα και προσφέρει εξαιρετική λειτουργικότητα. Το WordPress διαθέτει μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη πλατφόρμα που λειτουργεί υπέροχα με ιστολόγια τροφίμων και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Το να γνωρίζετε πώς να κωδικοποιήσετε και να σχεδιάσετε μπορεί να είναι ένα μπόνους, αλλά δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα blog τροφίμων.

Επιλέξτε το όνομα τομέα σας

ποσοστά ιστότοπου

Η επιλογή ενός ονόματος για το ιστολόγιο απαιτεί προσεκτική εξέταση. Διάφορες λεπτομέρειες πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την ονομασία ενός blog τροφίμων. Για παράδειγμα, πρέπει να είναι μοναδικό και να αντικατοπτρίζει το στυλ και την προσωπικότητα του blogger. Εκτός από αυτό, πρέπει να δώσει μια ιδέα για το τι είναι ο ιστότοπος.

Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για το πώς οι μπλόγκερ τροφίμων μπορούν να προσαρμόσουν την επιλογή των ονομάτων τομέα τους:

 • Κρατήστε το σύντομο. Το κοινό-στόχος θυμάται καλύτερα σύντομες, απλές και συνοπτικές διευθύνσεις URL ενός ιστολογίου τροφίμων.
 • Η μοναδικότητα ενός ονόματος τομέα παίζει ουσιαστικό ρόλο για να το κάνει αξέχαστο. Το όνομα ενός ιστολογίου πρέπει να ξεχωρίζει για όλους, ακόμη και αυτά που δεν το έχουν επισκεφτεί ποτέ.
 • Η εμφανώς ισχυρή σύνδεση μεταξύ του ονόματος του ιστολογίου και του ιδρυτή είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της συνοχής στα μηνύματα. Οι αναγνώστες, οι θεατές και το κοινό, γενικά, προτιμούν να αισθάνονται έναν πραγματικό δεσμό με τις προσωπικότητες που διαχειρίζονται τα blogs τροφίμων.

Προτεινόμενο εργαλείο:

Ένας από τους αγαπημένους μας οικοδεσπότες που λειτουργούν καλύτερα για τους τομείς των blog blog είναι το Bluehost. Έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει έναν νέο τομέα ΔΩΡΕΑΝ, να χρησιμοποιήσει έναν υπάρχοντα, καθώς και να δημιουργήσει έναν αργότερα.

Ρύθμιση λογαριασμού υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων

πάροχος φιλοξενίας

Ένας οικοδεσπότης Ιστού είναι μια υπηρεσία που διατηρεί προσβάσιμες ιστοσελίδες 24/7 σε όλες τις συσκευές. Μόλις οριστεί το όνομα τομέα, η επόμενη φάση έναρξης ενός ιστολογίου τροφίμων είναι να βρει τον καλύτερο ιστότοπο φιλοξενίας ιστολογίου και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό μαζί τους.

Μερικά άτομα προτιμούν μια εφάπαξ συμφωνία τόσο για τομέα όσο και για φιλοξενία. Ο συνδυασμός των δύο είναι ο προτεινόμενος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια υπηρεσία φιλοξενίας και να αυξήσετε τη σκοπιμότητα των blog blog.

Ο πρώτος οδηγός ιστότοπου ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον καθορισμό των καλύτερων υπηρεσιών φιλοξενίας και το Bluehost είναι η συνιστώμενη επιλογή για τη λήψη ονομάτων τομέα και υπηρεσιών φιλοξενίας.

Το Bluehost προσφέρει μια δίκαιη συμφωνία που περιλαμβάνει ένα δωρεάν όνομα τομέα και εγγύηση επιστροφής χρημάτων τριάντα ημερών. Αυτή η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι γνωστή ως «ένα από τα καλύτερα και πιο λαμπρά του κόσμου φιλοξενίας» από το WordPress.org. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για κάθε blogger τροφίμων.

Η Bluehost είναι η μόνη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων συνιστάται από το WordPress

WordPress Bluehost

Η εγγραφή σε υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι μια απλή διαδικασία και την έχουμε αναλύσει βήμα-βήμα για το Bluehost.

Σημείωση: Άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων ενδέχεται να έχουν έναν ελαφρώς διαφορετικό πίνακα ελέγχου. Ωστόσο, η διαδικασία εγκατάστασης θα είναι παρόμοια.

Βήμα 1: Ξεκινήστε

Η Bluehost προσφέρει μια αποκλειστική προσφορά για να βοηθήσει τους μπλόγκερ να ξεκινήσουν τα καλύτερα ιστολόγια μαγειρικής. Κάντε κλικ στο “Ξεκινήστε τώρα” στην αρχική σελίδα του Bluehost για να ξεκινήσετε τη δημιουργία του ιστολογίου.

Βήμα πρώτο

Βήμα 2: Εγγραφείτε στο σωστό σχέδιο

Το Bluehost παρέχει μια ποικιλία επιλογών blogging, αλλά οι αρχάριοι προτιμούν να επιλέξουν το Βασικό Σχέδιο. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το πακέτο αργότερα καθώς το ιστολόγιό σας μεγαλώνει.

Παρόλο που το Βασικό Σχέδιο έχει μερικούς περιορισμούς, προσφέρει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ένας νέος blogger για να ξεκινήσει καλά.

Ένα άλλο πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων που διατίθεται στο Bluehost είναι το Pro Plan, το οποίο είναι παρόμοιο με το Plus Plan, αλλά προσφέρει καλύτερη απόδοση σε σύγκριση. Αυτό είναι ένα προηγμένο πακέτο κατάλληλο για έμπειρους bloggers τροφίμων.

βήμα δυο

Βήμα 3: Επιλέξτε τον τομέα σας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η δημιουργία ενός ονόματος για το ιστολόγιό σας που είναι δημιουργικό και ελκυστικό είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία ενός ιστολογίου τροφίμων. Ένα όνομα τομέα μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει την καριέρα ενός blogger και το Bluehost παρέχει όλα όσα χρειάζεται να ακολουθήσει ο blogger.

Εκτός από τη φιλοξενία του ιστότοπού σας, το Bluehost χρησιμεύει επίσης ως εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ονόματα τομέα κατά τη διαδικασία εγγραφής. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς και παίξτε με τις διαθέσιμες επιλογές πριν πληκτρολογήσετε τον τελικό τίτλο στο συγκεκριμένο πλαίσιο.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τους καλύτερους τομείς ιστολογίου. Σε περίπτωση που το όνομα που επιλέξατε δεν είναι διαθέσιμο, το Bluehost θα σας δείξει μια επιπλέον λίστα με παρόμοια ονόματα τομέα για να διαλέξετε. Η δημιουργία ενός blog για τα τρόφιμα με το σωστό όνομα γίνεται ευκολότερη με τέτοιες εγκαταστάσεις.

τρίτο βήμα

Βήμα 4: Καταχωρήστε τον τομέα σας

Τώρα έρχεται η ώρα να καταχωρήσετε το επιλεγμένο όνομα τομέα για το ιστολόγιο. Εξοικειωθείτε με αυτήν τη φόρμα και βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες άμεσα διαθέσιμες καθώς ξεκινάτε να τη συμπληρώσετε.

Απαιτεί τα προσωπικά, επιχειρηματικά και στοιχεία χρέωσης του χρήστη για τη δημιουργία λογαριασμού. Το Bluehost εγγυάται την ασφάλεια και το απόρρητο των κοινόχρηστων πληροφοριών, ώστε να μπορείτε να παρέχετε τις τραπεζικές πληροφορίες χωρίς να ανησυχείτε πάρα πολύ.

βήμα τέσσερα

Βήμα 5: Πληρωμή

Ο προϋπολογισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μάθησης πώς να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων.

Το πακέτο 12 μηνών είναι η χαμηλότερη τιμή για τη δημιουργία ιστολογίου. Ωστόσο, για τους bloggers τροφίμων που αναζητούν μια μακροπρόθεσμη δέσμευση, τα πακέτα των είκοσι τεσσάρων μηνών και των τριάντα έξι μηνών είναι οι πιο οικονομικές επιλογές. Όσο περισσότερο ένα πακέτο, τόσο χαμηλότερο είναι το κόστος κάθε μήνα.

Δεν είναι υποχρεωτικό να επιλέξετε τις δυνατότητες του πακέτου σε αυτό το σημείο. ένας blogger μπορεί να αφήσει τα κουτιά κενά προς το παρόν και να επιστρέψει στη σελίδα αργότερα όταν χρειαστεί τις νέες δυνατότητες για το blog του φαγητού.

βήμα πέντε

Επιλέξτε το πλαίσιο “Όροι και κανονισμοί” και επιστρέψτε στην αρχική σελίδα του Bluehost. Στην επάνω δεξιά γωνία, υπάρχει ένα κουμπί σύνδεσης. Εισαγάγετε τον τομέα ή το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Αφού συνδεθείτε, βρείτε το εικονίδιο του WordPress και κάντε κλικ στο “γρήγορη εγκατάσταση”. Τα διαπιστευτήρια θα σταλούν μέσω email αμέσως μετά.

Βήμα 6: Ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης

Το επόμενο βήμα για το πώς να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων είναι να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που δεν είναι εύκολα σπασμένο. Αυτό μπορεί να αποτρέψει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και παραβίαση του απορρήτου.

Ένας ασφαλής κωδικός πρόσβασης έχει τουλάχιστον έντεκα χαρακτήρες και περιέχει σύμβολα, αριθμούς, κεφαλαία και πεζά γράμματα. Μόλις δημιουργηθεί ο κωδικός πρόσβασης, κάντε κλικ στους “Όρους και κανονισμούς” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Επόμενο”.

Βήμα έκτο
Βήμα έκτο

Βήμα 7: Συνδεθείτε

Μετά την επιβεβαίωση του κωδικού πρόσβασης, η σελίδα θα εμφανίσει ένα μήνυμα επιτυχούς δημιουργίας κωδικού πρόσβασης και θα εμφανίσει ένα κουμπί σύνδεσης. Κάντε κλικ σε αυτό και εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τον τομέα και τον κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στον λογαριασμό.

Βήμα Επτά

Βήμα 8: Επιλέξτε το θέμα σας

Μόλις συνδεθείτε στον λογαριασμό, θα εμφανιστεί μια σελίδα με πολλά θέματα για ένα blog τροφίμων. Το Bluehost παρέχει μια ποικιλία προεπιλεγμένων θεμάτων WordPress, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα blog οπτικά ελκυστικό.

Αυτά τα θέματα μπορούν πάντα να αλλάξουν αργότερα, οπότε η απόφαση που λαμβάνεται εδώ δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα. Κάποιος μπορεί πάντα να διαλέξει άλλο θέμα Κατάλογος θεμάτων WordPress.org.

Βήμα οκτώ

Βήμα 9: Ξεκινήστε την κατασκευή

Μόλις επιλεγεί το θέμα, είναι καιρός να αρχίσετε να δημιουργείτε το blog των τροφίμων. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, κάντε κλικ στο “Έναρξη δημιουργίας” και συνεχίστε.

Βήμα Εννέα

Βήμα 10: Ρυθμίστε τον ιστότοπό σας

Αφού συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, θα εμφανιστεί μια σελίδα “Καλώς ήλθατε” με δύο επιλογές: προσωπικός ιστότοπος και ιστότοπος επιχείρησης.

Θα υπάρξει επίσης μια άλλη επιλογή, που λέει “Δεν χρειάζομαι βοήθεια” για περιπτώσεις όπου δεν απαιτείται βοήθεια από το Bluehost για τη δημιουργία του blog τροφίμων.

Βήμα δέκα

Βήμα 11: Διαθέσιμες επιλογές στο Bluehost για δημιουργία ιστότοπου

Σε περίπτωση που ένας blogger χρειάζεται βοήθεια από την υπηρεσία φιλοξενίας, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να σας βοηθήσει να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Κατά την εξερεύνηση όλων των διαθέσιμων επιλογών, κάντε κλικ στο “Bluehost” στην επάνω αριστερή γωνία του μενού πλοήγησης.

Αυτό θα οδηγήσει σε μια σελίδα γεμάτη επιλογές με διάφορες καρτέλες και διαφορετικά εργαλεία για να δημιουργήσετε ένα blog τροφίμων. Κάντε κλικ στο «Εκκίνηση» για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και θα ανοίξει μια σελίδα ζητώντας το όνομα και την περιγραφή του ιστότοπου. Ορίστε τον τίτλο και την περιγραφή για να δουν οι επισκέπτες.

Βήμα έντεκα
Βήμα έντεκα

Συγχαρητήρια!

Το WordPress blog έχει ρυθμιστεί και είναι έτοιμο για χρήση. Τα βασικά για την έναρξη ενός ιστολογίου τροφίμων έχουν καλυφθεί και τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια διάταξη, ένα θέμα και να σχεδιάσετε ένα blog τροφίμων.

Συμβουλές για επιτυχημένο blogging τροφίμων

συμβουλές για το blogging

Όταν ξεκινά ένα blog, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει κανείς να λάβει υπόψη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε ένα blog τροφίμων με τον σωστό τρόπο:

 • Προγραμματίστε τα ιστολόγιά σας και διατηρήστε μια συνεχή ροή αναρτήσεων. Είτε καθημερινά είτε εβδομαδιαία, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα προκαθορισμένο σχέδιο περιεχομένου για να τηρήσετε.
 • Ορίστε έναν τόνο, στυλ και φωνή που είναι μοναδική για το ιστολόγιο. Θα πρέπει να είναι φυσικό, ευανάγνωστο, εύπεπτο και, κυρίως, φιλικό.
 • Όταν γράφετε μια συνταγή, διατηρήστε τον τίτλο, το σύνδεσμο URL και το όνομα ή την επικεφαλίδα. Αποφύγετε την εισαγωγή πρόσθετων πληροφοριών σε αυτές. Βοηθά τους αναγνώστες να αναγνωρίσουν το περιεχόμενο και οι μηχανές αναζήτησης το κατατάσσουν υψηλότερα.
 • Η συνέπεια είναι το κλειδί. Μην αλλάξετε οδηγίες σε ένα κομμάτι περιεχομένου. Για παράδειγμα, πολλοί δημιουργοί περιεχομένου ξεκινούν συχνά με “οδηγίες”, μετά μεταβαίνουν σε “οδηγίες” και αργότερα το μετατρέπουν σε “μεθόδους”. Διατηρήστε μια συνεπή δομή, ώστε το κοινό να μην καταλήξει σε σύγχυση. Μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη ενός blog
 • Δημιουργήστε ένα περίγραμμα περιεχομένου και κολλήστε σε αυτό. Χωρίστε το blog τροφίμων σε ενότητες σύμφωνα με τα θέματα του σχεδίου. Και μείνετε σχετικοί με τα αντίστοιχα ζητήματα κατά το blogging για κάθε ενότητα. Για παράδειγμα, ένα ιστολόγιο συνταγών πρέπει να περιέχει περιεχόμενο που σχετίζεται με μεθόδους μαγειρέματος.
 • Το ιδανικό μήκος ενός άρθρου είναι τριακόσιες έως επτακόσιες λέξεις για ένα blog.
 • Συνιστάται η χρήση ενός πρόσθετου για λίστες για να έχετε καλύτερη εντύπωση και σαφήνεια – είτε πρόκειται για μια λίστα με συστατικά στο ψήσιμο ιστολογίων ή βήματα μιας διαδικασίας.
 • Πριν από τη μεταφόρτωση φωτογραφιών, είναι σημαντικό να ονομάσετε σωστά τα αρχεία. Εάν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες για την εμφάνιση βημάτων ή μεμονωμένων πιάτων, οι τίτλοι αρχείων θα πρέπει να περιέχουν το βήμα, το όνομα του γεύματος και το συγκεκριμένο θέμα της ανάρτησης.
 • Η εικόνα του τελικού προϊόντος για το οποίο μιλάμε ή διδάσκονται πρέπει να είναι η επιλεγμένη φωτογραφία της ανάρτησης.
 • Η χρήση λέξεων-κλειδιών στις κύριες ετικέτες και οι πρώτες είκοσι πέντε λέξεις του άρθρου επιτρέπει στον αναγνώστη να γνωρίζει τι πρόκειται να διαβάσει.
 • Αποφύγετε την αντιγραφή περιεχομένου, συνταγών ή εικόνων από άλλο ιστολόγιο τροφίμων. Εάν μια συγκεκριμένη συνταγή φαίνεται ελκυστική, είναι προτιμότερο να τη δοκιμάσετε και να τη δοκιμάσετε αντί να διακινδυνεύσετε τη λογοκλοπή περιεχομένου.

Θεματικές ιδέες

Το μπλοκ του συγγραφέα είναι πολύ συνηθισμένο μεταξύ των bloggers και τα bloggers τροφίμων δεν διαφέρουν, μπορούν επίσης να ξεμείνουν από θέματα για να συζητήσουν.

Το κίνητρο για blogging τροφίμων

“Το φαγητό είναι το πάθος μου”

88%

Να κάνω ένα όνομα για τον εαυτό μου στον κόσμο των τροφίμων

49%

Για να έχω φωνή, ώστε να μπορώ να πω τι θέλω να πω

48%

Το γράψιμο είναι το πάθος μου

44%

Με την ελπίδα να μετατρέψω το blog μου σε δουλειά

41%

Αλλά μην ανησυχείτε. βρήκαμε μερικές ιδέες για να ξεκινήσουμε αυτήν τη δημιουργική διαδικασία. Δοκιμάστε τα εξής:

 • Επανεξετάστε και ανακατέψτε συνταγές
 • Δοκιμάστε εποχιακά και τοπικά φαγητά
 • Αξιολογήσεις διεθνούς κουζίνας
 • Σχόλια εστιατορίων, προϊόντων, βιβλίων μαγειρικής ή αγοράς
 • Πώς να επιλέξετε τα στοιχεία ενός γιορτινού γεύματος
 • Συμβουλές και κόλπα κουζίνας
 • Μαθήματα μαγειρικής, μαθήματα και πιστοποιήσεις
 • Νέες προσφορές, εκπτώσεις, κουπόνια και πωλήσεις

Εκτός από το κείμενο, η χρήση εικόνων, βίντεο και συνδέσμων μπορεί να κάνει το περιεχόμενο πιο διαδραστικό, ελκυστικό και ελκυστικό.

Δελεαστικά γραφικά

Η παροχή ζωντανών εικόνων φαγητού με συνταγές και άλλο περιεχόμενο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του ενδιαφέροντος του κοινού για το ιστολόγιο. Οι αναγνώστες προσελκύονται από ελκυστικά γραφικά όπως φωτογραφία τροφίμων και σαφείς εικόνες.

Είναι βολικό να λαμβάνετε αξιοπρεπείς φωτογραφίες φαγητού ακόμη και για αρχάριους στο χωράφι, εάν ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες συμβουλές:

57% του Pinterest οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο που σχετίζεται με τα τρόφιμα, η # 1 κατηγορία περιεχομένου και είναι η νούμερο ένα πηγή επισκεψιμότητας παραπομπών για τα ιστολόγια τροφίμων

 • Διατηρήστε το φωτισμό ομοιόμορφο. Αποφύγετε περιττές σκιές, θολές περιοχές ή έντονες αντιθέσεις.
 • Καθαρίστε την επιτραπέζια επιφάνεια και αποφύγετε την προσθήκη επιπλέον στοιχείων στο παρασκήνιο, καθώς μπορεί να αποσπάσει την προσοχή των θεατών από το κύριο αντικείμενο.
 • Η λήψη φωτογραφιών από τα βήματα είναι απαραίτητη, αλλά αποφύγετε να το παρακάνετε. Για παράδειγμα, η προσθήκη ενός ακόμη κρόκου αυγού στο μίξερ δεν χρειάζεται να καταγραφεί, αλλά το γενικό στάδιο της ζύμωσης πρέπει να εμφανίζεται οπτικά.
 • Διαγράψτε διανοητικά τα βήματα που πρέπει να φωτογραφίσετε και γράψτε τα ως υπενθύμιση για να αποφύγετε την επανάληψη με μοναδικό σκοπό τη φωτογραφία.
 • Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη συνέπεια στα οπτικά διατηρώντας την εστιακή απόσταση και τον ίδιο φωτισμό για όλες τις λήψεις, εκτός εάν απαιτούνται μακρο και μικρο λεπτομέρειες του φαγητού..
 • Διατηρήστε την επεξεργασία ελάχιστη. Ρυθμίστε τα επίπεδα και περικόψτε τα αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή στην εικόνα.
 • Η ιδανική ανάλυση για τις φωτογραφίες είναι 72 dpi. Πληροί τις απαιτήσεις του διαδικτύου και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για φόρτωση.
 • Η αποθήκευση ως μορφή .jpg ή .png λειτουργεί καλύτερα από την άποψη της απόδοσης στο διαδίκτυο.

Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες χρειάζονται τροποποιήσεις μετά τη μεταφόρτωση στο ιστολόγιο, είναι διαθέσιμες επιλογές εναλλαγής, περικοπής, αλλαγής μεγέθους και μετονομασίας για χρήση απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Παραδείγματα καλύτερων ιστολογίων τροφίμων

Η δημιουργία ενός εξαιρετικού ιστολογίου τροφίμων απαιτεί αφοσίωση, πρακτική και χρόνο.

Καλύτερα ιστολόγια τροφίμων

Και αν υπάρχει ανάγκη για κάποια φιλοδοξία και κατεύθυνση, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Δείτε αυτά τα δημοφιλή ιστολόγια τροφίμων που στοχεύουν σε διαφορετικές θέσεις:

Μαγείρεμα

με Γέλενα

Cooking Melangery - Στιγμιότυπο οθόνης ιστότοπου

Τα καλύτερα ιστολόγια Vegan

Υπάρχουν επίσης ιστολόγια vegan για τη μαγειρική vegan, όπως:

Ω Αυτή λάμπει

με Άντζελα

Oh She Glows - Στιγμιότυπο οθόνης ιστότοπου

Τα καλύτερα ιστολόγια για χορτοφάγους

Υπάρχουν χορτοφαγικά ιστολόγια εκεί έξω που εστιάζουν σε χορτοφαγικά τρόφιμα. Δύο από τα καλύτερα blogs για χορτοφάγους είναι:

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις που τέθηκαν από τους περισσότερους ανθρώπους που θεωρούν blogging τροφίμων ως καριέρα έχουν αντιμετωπιστεί εδώ.

Πόσο κοστίζει για να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων?

Αρχικά, ένα blog τροφίμων δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με το WordPress αντί να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια σε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο.

Αποκτήστε φιλοξενία και τομέα με μόλις 2,75 $ το μήνα για μια φανταστική έναρξη στο ιστολόγιό σας.

Η εγκατάσταση του WordPress είναι δωρεάν, αν και είναι μια αξιόλογη επένδυση για να αποκτήσετε ένα premium θέμα σχεδιασμένο ρητά για ένα blog τροφίμων. Εξοικονομεί χρόνο που απαιτείται για την προσαρμογή ολόκληρου του θέματος. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ένα premium θέμα να περιέχει στοιχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου ιστολογίου τροφίμων.

Τι πρέπει να κάνω στο blog?

Είναι καλύτερο να κάνετε blog για πράγματα που αγαπάτε και γνωρίζετε καλύτερα. Δείχνει την αυθεντικότητα και οι αναγνώστες μπορούν να αντιληφθούν την πρωτοτυπία του περιεχομένου. Η αυθεντική αναπαράσταση της προσωπικότητάς σας προσελκύει το σωστό κοινό και τους κρατάει κοντά.

Επιτρέπει στο blogger τροφίμων να επιδείξει το σύνολο δεξιοτήτων και την προσωπικότητά του. Οι περισσότεροι λατρεύουν ιστορίες, εικόνες, βίντεο και μοναδικές συνταγές.

Οι ακόλουθες ιδέες περιεχομένου μπορούν να βοηθήσουν τους μπλόγκερ τροφίμων να προσελκύσουν μάζες.

 • Πρωτότυπες συνταγές
 • Κριτικές εστιατορίου
 • Διατροφικά στοιχεία
 • Διατροφικές συνήθειες διασημοτήτων
 • Ειδήσεις για φαγητό και εστιατόρια σε μια συγκεκριμένη περιοχή
 • Καινοτόμες συμβουλές και τεχνικές για το μαγείρεμα

Αποφύγετε την αντιγραφή ή περιστροφή άρθρων και συνταγών που βρίσκονται στο διαδίκτυο. Οι άνθρωποι και οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να κατανοήσουν εάν το περιεχόμενο είναι πρωτότυπο ή όχι και μπορεί να οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες.

Πώς μπορώ να προωθήσω το blog μου για τα τρόφιμα?

Η προώθηση είναι μια διαδικασία βήμα προς βήμα που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και στρατηγική. Ένας μπλόγκερ τροφίμων πρέπει να γνωρίζει τη θέση του μέσω της έρευνας και να αλλάξει ανάλογα τις προσπάθειες μάρκετινγκ. Υπάρχουν πολλά κανάλια που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για πληρωμένη, καθώς και οργανική προώθηση.

Όπως από στόμα σε στόμα, διαφημίσεις στο Facebook, κανάλια YouTube, μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δημοσίευση επισκεπτών, μάρκετινγκ επιρροής και βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε ένα σχέδιο πριν ξεκινήσετε – διαφορετικά, είναι ένα στοίχημα.

Πόσο επιτυχημένα είναι τα blogs τροφίμων?

Με σοβαρή προσπάθεια, τα ιστολόγια τροφίμων μπορούν να προσελκύσουν εκατομμύρια χρήστες στο διαδίκτυο και να κερδίσουν χιλιάδες δολάρια το μήνα.

Εκτός από το Pinch of Yum, υπάρχουν αμέτρητες άλλες ιστορίες επιτυχίας των bloggers τροφίμων που αποδεικνύουν πόσο κερδοφόρα είναι αυτή η επιχείρηση. Δύο καλά παραδείγματα επιτυχημένων ιστολογίων είναι Προϋπολογισμός Bytes και Smitten κουζίνα – και αυτά δεν είναι καν τα κορυφαία.

Πώς πληρώνονται οι bloggers τροφίμων?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ένας blogger μπορεί να κερδίσει χρήματα. Μερικά από αυτά αναφέρονται παρακάτω.

 • Εγγραφείτε σε διαφημιστικά δίκτυα – Επιτρέπουν στους κατόχους ιστότοπων να εμφανίζουν στοχευμένες διαφημίσεις στους αναγνώστες τους. Όσο περισσότερες προβολές λαμβάνει μια ανάρτηση, τόσο περισσότερα χρήματα βγάζει.
 • Πώληση διαφημιστικού χώρου – Τα ιστολόγια τροφίμων έχουν άφθονο χώρο για διαφημίσεις στις σελίδες τους. Η πώληση ή η ενοικίαση αυτών των χώρων σε εμπόρους μπορεί να είναι κερδοφόρα.
 • Περιεχόμενο διαφημιζόμενου ή δημοσιεύσεις επισκεπτών – Άτομα, εταιρείες ή επωνυμίες μπορεί να θέλουν να εμφανίζονται σε ένα blog τροφίμων μόλις αποκτήσουν τα ακόλουθα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πληρώνουν έναν blogger για να δημοσιεύσουν το περιεχόμενό τους στο ιστολόγιο.
 • Προγράμματα θυγατρικών – Ένας blogger προτείνει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέσω του ιστολογίου και κερδίζει προμήθεια για κάθε πώληση που πραγματοποιείται μέσω αυτού.
 • Πουλήστε ένα βιβλίο μαγειρικής ή ένα eBook – Ένας δημοφιλής, εξειδικευμένος ή έμπειρος blogger μπορεί να γίνει συγγραφέας και να πουλήσει το έργο του μέσω του ιστολογίου του.
 • Προσφέρετε προγράμματα συμμετοχής – Ένας blogger μπορεί να χρεώσει άμεσα για πρόσβαση στο περιεχόμενό του σε βάσεις συνδρομών.
 • Φωτογραφία τροφίμων – Οι ειδικευμένοι φωτογράφοι τροφίμων μπορούν να κερδίσουν μέσω πώλησης δικαιωμάτων στις φωτογραφίες τους.

Επενδύστε λίγο από το χρόνο και την εμπειρία σας στην ανακάλυψη νέων τρόπων απόδοσης μέσω του ιστολογίου σας. Είναι δυνατόν να βρείτε νέα μέσα για να κερδίσετε χρήματα μοναδικά σε ένα συγκεκριμένο blog.

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε με ένα blog τροφίμων?

Το blogging τροφίμων μπορεί να υιοθετηθεί ως χόμπι ή εργασία πλήρους απασχόλησης. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το χρόνο, τους πόρους και τις δεξιότητες που διαθέτει ο blogger τροφίμων. Όσο περισσότερο πρέπει να επενδύσει, τόσο υψηλότερες είναι οι αποδόσεις της επένδυσης.

Κερδίζετε μερικές χιλιάδες δολάρια το μήνα δεν αποτελεί πρόβλημα για δημοφιλή blogs τροφίμων. Η Huffington Post ανέφερε ότι το ντουέτο πίσω από το “Pinch of Yum” – Lindsay και Bjork Ostrom – κέρδισε 802.144,55 $ το έτος 2016.

Ωστόσο, δεν κερδίζει τόσο πολύ το blog τροφίμων. Για παράδειγμα, το ίδιο δίδυμο του Pinch of Yum κέρδισε μόνο 20 $ στον πρώτο μήνα τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι οι πρώτοι μήνες του blogging θα είναι μια δύσκολη πάλη.

Ένα τροφικό ελάφι έχει τη δυνατότητα να κερδίσει εκατοντάδες δολάρια το μήνα μετά από ένα έτος σταθερού και ποιοτικού blogging.

Χρήσιμοι πόροι

 • Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το WordPress (με εκπαιδευτικά βίντεο)
 • Πώς να γράψετε και να δημιουργήσετε υπέροχο περιεχόμενο ιστολογίου
 • Πώς να προωθήσετε το ιστολόγιό σας και το περιεχόμενό του
 • Πώς να κερδίσετε χρήματα από το ιστολόγιό σας
 • Food Bloggers που πήραμε συνέντευξη

συμπέρασμα

Τώρα που τα βασικά για το πώς να ξεκινήσετε ένα blog τροφίμων είναι σαφή, είναι καιρός να ξεκινήσετε το blogging. Προετοιμάστε το περιεχόμενο, γίνετε κοινωνικοί και γίνετε viral – αυτό χρειάζεται μόνο για να αρχίσετε να λαμβάνετε περισσότερη επισκεψιμότητα και να δημιουργείτε έσοδα από ένα blog τροφίμων.

Η επίτευξη επιτυχίας στον κόσμο των blogging τροφίμων μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη όλων. Είναι μια εμπλουτισμένη εμπειρία για να αλληλεπιδράσετε με άλλους bloggers τροφίμων, να ανακαλύψετε νέα κόλπα και να δοκιμάσετε συνταγές.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked