WordPress SEO за начинаещи


Всеки месец се извършват над 1,2 трилиона търсения в световен мащаб

93% от онлайн изживяванията започват с търсачка

Contents

Въведение

Това ръководство е разработено, за да извлече мистерията от търсачките – как функционират и как да ги накарате да работят за вас. За да ви помогнем да разберете основите на оптимизацията за търсачки (SEO), ще покрием уебсайтове, уеб дизайн и онлайн съдържание. Ще научите защо SEO е важно и как можете да приложите новите си познания за SEO принципите. След като завършите това ръководство, ще бъдете напълно запознати с процеса на SEO и ще разберете голяма част от механиката зад него.

какво е seo

Какво е SEO?

SEO е методът за увеличаване на видимостта на уебсайта и класиране на страниците с резултати от търсачките. SEO ни помага да създаваме сайтове, които са по-удобни за търсачките, и сайтове, които предоставят по-добро потребителско изживяване.

Много неща влияят върху видимостта на уебсайта, включително дизайн, ключови думи на страница и връзки. Освен това много елементи на SEO не са добре известни. В резултат на това хората не могат да се възползват изцяло от SEO, за да подобрят класирането на своите уебсайтове и съдържание.

Анатомия на търсачката
Анатомия на търсачката [Инфографика]

Важно е да се има предвид, че търсачките използват алгоритми, които все още нарастват и се развиват. И актуализациите на търсачките са създадени, за да помогнат на търсачките да предоставят по-качествени резултати.

Как работи

За да го обясни с по-прости думи, SEO работи на следния принцип.

ГЛОБАЛЕН ТЪРСЕНЕ НА ПАЗАРА НА ДВИГАТЕЛ

глобален пазар на търсачки
 • Вие правите уебсайт и решавате кои части от вашия уебсайт искате да бъдат видими за търсачката.
 • Търсачката изпраща „уеб сканери“, за да събере информация за вашия уебсайт и това е страниците.
 • Търсачката използва този вход, за да оцени качеството на вашето съдържание и вашия уебсайт като цяло.
 • Въз основа на тази оценка вашият уебсайт получава първоначално класиране.

Всеки път, когато изпращате нови сигнали за класиране, роботите ще преразгледат вашата страница и ще актуализират информацията в базата данни. Това може или да подобри, или да намали класирането на вашия сайт въз основа на качеството на новооткритите данни.

Google получава над 57 000 търсения в секунда за всеки ден, което се изразява в близо 2 трилиона търсения годишно

Google изчислява, че Интернет сега съдържа приблизително пет милиона терабайта данни – но гигантът за търсене е индексирал само 0,04% от всички

Защо е важно

Имате цел да създадете своя уебсайт и искате хората да могат да го намерят. Познаването на SEO може да ви помогне да изградите своята аудитория. Ще знаете какви дизайнерски елементи да приоритизирате и ще научите как да създавате съдържание, което ще има висока експозиция и удовлетворяващо качество за вашите посетители.

Освен това, без SEO, цялата ви упорита работа ще бъде за нищо, тъй като уебсайт без видимост е почти като уебсайт, който не съществува. И накрая, ако нямате достатъчно посетители, познаването на SEO може да ви помогне да разберете точно защо на сайта ви липсва видимост и ще ви напътства да предприемете стъпки за подобряване на класирането си.

Можете ли да го направите сами?

Google представлява почти 40% от всички разходи за цифрови реклами в САЩ през миналата година. Делът на Facebook беше около 8%

На теория, да. SEO е нещо, което можете да направите сами, ако имате необходимия набор от умения. Ще трябва да знаете как да проектирате уебсайт, да пишете качествено съдържание, да оптимизирате уебсайта си за по-малки екрани и да адресирате други по-технически аспекти. Добрата новина е, че има много инструменти, които да ви помогнат при тези задачи.

SEO е процес през целия живот и уебсайтът ви трябва да бъде актуален, така че ще трябва да добавяте съдържание и да актуализирате често уебсайта си. Имайки предвид колко усилия са необходими за провеждане на качествена SEO кампания, много хора избират да възлагат изцяло или част от нея.

Сега ще разгледаме някои от спецификите, свързани със SEO и ще видите колко много елементи включва една качествена SEO кампания.

Фактори за SEO класиране 2018

30%
звена

23%
Свежо съдържание

9%
Заглавие Етикети

8%
Оптимизация на целевата страница

8%
Мобилна отзивчивост

5%
Потребителски опит

5%
Социални сигнали

4%
Добре кодирани

3%
Скорост на сайта

2%
Ключови думи в Съдържание

2%
Ключови думи в URL

1%
Възрастта на домейна

SEO фактори за класиране

Когато работите върху SEO, трябва да сте наясно със съществуващите фактори, които влияят на вашата класация. Това са елементи, които влияят на класирането ви или отрицателно, или положително. Има два типа фактори за класиране: On-page и Off page. Ще разгледаме тези фактори и ще разгледаме допълнително някои от тях в останалата част от ръководството. Ще видите как някои от тях се обясняват самостоятелно, докато други може да изискват пояснения.

На страница SEO

За щастие, с платформата WordPress има няколко различни плъгини, които ще ви позволят лесно да оптимизирате лесно на страницата си SEO! Нека разгледаме няколко неща, на които трябва да обърнете внимание.

Оптимизация на страницата и скорост на зареждане

Уеб страниците, които се зареждат по-бързо от 2 секунди, се считат за добри в книгите на Google

Всяка една страница на вашия уебсайт трябва да се зарежда бързо. Не е тайна, че Google класира по-бързо уебсайтове и това е така, защото те искат да предложат най-доброто представяне на потребителите си. Освен това, ако уебсайтът ви се зарежда бавно, можете да очаквате по-високи проценти на отпадане. Има два важни фактора, които трябва да вземете под внимание при оптимизиране на страниците и скоростта на зареждане.

Първо, вашите уеб страници трябва да бъдат оптимизирани за различни видове устройства. За щастие, това е лесно да се провери. Преди да решите да закупите тема на WordPress, проверете дали тя има мобилна поддръжка; това ще направи вашите страници значително по-добре оптимизирани от самото начало.

Малко повече от половината от всички онлайн купувачи в САЩ няма да купуват от сайт, ако се зарежда бавно

Що се отнася до скоростта на зареждане, има плъгини, които могат да ви помогнат да стартирате уебсайта си няколко пъти по-бързо. Използването на тези приставки може да не е необходимо за началото, но с нарастването на броя на посетителите ви, добавянето на приставка за кеширане ще стане необходимо. Следователно, добавете го от самото начало, тъй като той ще ви накара WordPress уебсайта да лети. Един от най-популярните кешинг плъгини е WP Super Cache.

Първите впечатления са 94% свързани с дизайна. Имайки 15 минути да консумират съдържание, две трети от хората биха предпочели да прочетат нещо красиво проектирано, отколкото нещо просто

Удобно за потребителя оформление

Това е още един пасивен фактор, който значително влияе върху SEO на уебсайта Ви. На първо място, добрият дизайн и интуитивната навигация ще помогнат на хората лесно да намерят това, което търсят. Резултатът ще бъде по-ниска степен на отпадане, тъй като хората ще останат на уебсайт с атрактивно оформление, за да могат лесно да разберат и използват.

За да направите уебсайта си удобен за потребителя, разгледайте много теми и обърнете внимание на тези с висока оценка. Лесно ще намерите тема с удобно за потребителя оформление, плюс можете да я редактирате по-късно.

Фирмите, които имат силна ключова дума в името на фирмата, са с 1,5 точки по-високи, отколкото ако в името няма ключова дума

Ключови думи в URL адресите

Ако страницата ви се класира за конкретна ключова дума, идеално е ключовата дума да бъде поставена в URL адреса на страницата. Това може лесно да се настрои в WordPress; просто трябва да отидете в Settings -> Permalink и да изберете опцията Post Name. Това ще постави ключовите думи от заглавието в URL адреса на вашата страница.

Софтуерът работи на повече от 4 милиона сайта и на 9,5% от първите 1 милион сайтове в света. Само за WordPress той е натрупал над един милион изтегляния

Почти 100% от потребителите променят търсенето с ключови думи, след като първоначалното им търсене не е успешно

Силата на Yoast SEO

Това е задължителен плъгин, ако търсите начин да оптимизирате напълно всеки от вашите публикации и страници на уебсайта си на WordPress. Този плъгин ще ви улесни при създаването на XML карта на сайта, която е отговорна за комуникацията с търсачките за това кои страници трябва да индексира. След като създадете карта на XML, добавянето му към инструментариума на Google за уеб администратори е лесно.

Освен това, този плъгин ще ви помогне да оптимизирате по-добре всяка публикация, като анализира вашите SEO заглавия, Slugs и Meta-описания. Това е много важно, тъй като плъгинът ще ви помогне с известността на ключовите думи и плътността на ключовите думи във вашето съдържание.

Известност на ключовите думи

Ключовите думи са основните градивни елементи за вашата кампания за съдържание. На диаграмата по-долу, по-точният изглед на SEO SEO показва, че използването на свързани ключови думи и първични ключови думи представлява съответно 75% и 40% от SEO на страницата.

Наивен изглед
на страница

По-точен изглед на страница

Плътност на ключовите думи

Тъй като сме по темата на ключовите думи, по-долу са някои други техники за ключови думи, които можете да използвате, за да подобрите видимостта си или просто да я класирате. Използвайте избраната ключова дума или фраза за ключови думи в:

 • Вашият заглавен маркер
 • Маркерът за описание
 • Маркерът H1
 • Първите 100 думи на статията

Плътност на ключовите думи

Всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че ключовата дума се споменава естествено в целия текст и че не се чувства неудобно или принудително, както се появява в копието. Трябва също така да използвате синоними за ключовата си дума, тъй като текстът ще тече по-естествено. Освен това, с изключително висока плътност на ключовите думи, понякога наричана пълнеж с ключови думи, има вероятност да получите отрицателни резултати в търсачките, следователно стъпвайте леко.

Качественото съдържание е ключов фактор във всяка добра SEO стратегия. Известно е, че подобренията в съдържанието увеличават трафика на блогове с до 2000%

Организация на страницата и съдържанието

За да помогнете на търсачката да индексира по-лесно страниците ви, трябва внимателно да създадете категории и подкатегории. В комбинация със системата за маркиране лесно ще можете да настроите йерархия, с която не само търсачките лесно ще се справят, но и посетителите ви.

Дължина на съдържанието

66% от най-добрите в класа компании включват търсене в процеса на създаване на съдържание от самото начало

Повечето експерти съветват съдържанието ви да бъде между 1500 и 2500 думи. По-късно в това ръководство ще предоставим по-подробна информация за съдържанието.

Оригиналност на съдържанието

Съдържанието на дълга форма от над 1000 думи последователно получава повече споделяния и връзки от съдържанието на по-кратки форми

Важно е вашето съдържание да не е дубликат на съществуващо онлайн съдържание, защото сайтът ви ще бъде санкциониран.

Оптимизация на изображения

Изображенията също са сигнали за класиране, стига да използвате подходящо име, заглавие, алт текст, описание и надпис. Затова бъдете внимателни, защото трафикът може да свърши на страницата ви, когато просто разглеждате изображения.

Актуализирането и повторното публикуване на стари публикации в блогове с ново съдържание и изображения могат да увеличат органичния трафик с до 111%

Актуализациите

Google предпочита по-стари страници със значими актуализации, когато става въпрос за класиране. Ако актуализацията ви се състои само от промяна на няколко думи и изречения, тя няма да се счита за въздействаща. Направете съответните ревизии и променете цели параграфи или добавете нова информация.

Освен това, ако използвате по-стара версия на WordPress, това може да се счита за сигнал, че пренебрегвате уебсайта си, което може да доведе до отрицателни SEO точки.

Активността е важен фактор за класиране за всички търсачки, затова редовно актуализирайте платформата и съдържанието, за да постигнете най-добри резултати.

Ако използвате WordPress или друга платформа, която използва плъгини, уверете се, че тези плъгини са винаги актуални. Остарелите приставки са често срещана причина хакерите да могат да влязат във вашия уебсайт

Сигурност

Как сигурността влияе на SEO? Е, ако вашият уебсайт е хакнат, той може да се използва за внедряване на злонамерен софтуер. Google не се интересува дали вие сте този, който носи отговорност за злонамерен софтуер, или сте били хакнати, уебсайтът ще бъде наказан, тоест деиндексиран от резултатите от търсенето. Това ще накара всички SEO усилия да изчезнат.

Почти половината от уеб страниците в топ 10 вече използват HTTPS криптиране

Ето защо е много важно да използвате някакъв вид сигурност. Sucuri е страхотен уебсайт за защита на уебсайтове и ще ви помогне да предотвратите различни форми на прикачени файлове на вашия уебсайт. Хакването може да причини редица проблеми, които могат да повлияят на SEO на уебсайта и да предотврати всичко това, използването на добра сигурност е от решаващо значение.

Качество и релевантност на изходящата връзка

Вашата страница трябва да съдържа връзки, които са подходящи за вашето съдържание. Връзките трябва да водят до сайтове, които имат авторитет и на които търсачките имат доверие. Освен това тези сайтове трябва да са свързани с ниши, а не просто известни блогове или сайтове за новини.

Оптимизирайте общата си лимит на линк на 2-3 връзки в статия, която свързва със съответните публикации в блога

Брой изходящи връзки

Големият брой връзки, които водят до по-ниско ниво на уебсайтове с домейни, може да изглежда сенчест. Може да изглеждате като безплатни за всички блогове, чиято основна цел е да получите сок от връзки. Link сок е термин, който описва положително класиране, което сайт печели от линк към друг сайт. С други думи, може да предизвикате ненужно подозрение и да започнете да губите авторитет, защото твърде много от изходящите ви връзки водят до всички видове различни уебсайтове. Списък с домейни от най-високо ниво може да бъде намерен в Интернет корпорация за присвоени имена и номера (МОГА).

Прекъснати връзки

Съдържанието създава линия на комуникация между вас и вашия клиент. Ефективната комуникация ще увеличи задържането на клиентите с 88% и ще повиши информираността на марката с 87%
Партньорски връзки

Счупените връзки не са от полза за никого, така че трябва да проверявате съдържанието си седмично, за да се уверите, че връзките ви функционират правилно или да ги замените, ако не са.

Партньорски връзки

По принцип партньорските връзки не трябва да имат отрицателно въздействие върху вашия сайт. Но ако по-голямата част от връзките ви на страницата са за филиали, Google може да започне да ви наблюдава по-отблизо, за да се увери, че сайтът ви не е само там за партньорски цели и че предлага повече от просто основно, нискокачествено съдържание.

Граматика и правопис

Доста очевиден съвет, но, за да сте сигурни, заслужава да се спомене. Ако имате грешки в граматиката и правописа, ще получите отрицателни точки.

Всъщност 90 процента от топ 10 сайтовете са използвали метаописанията като част от своите стратегии за оптимизация, а 80 процента са използвали H1 тагове в своето съдържание

Куршуми и номера

Тези инструменти за структурно съдържание помагат да се създаде по-добро потребителско изживяване. Ако вашето съдържание е разбито на по-малки и смислени парчета, читателите ще имат по-лесно време да го разберат. Ето защо списъците и точките от куршуми се споменават като положителен фактор за класиране.

Полезно допълнително съдържаниеСредната степен на отпадане за URL адреси на първата страница с резултати от търсенето е 46%

Друг добър фактор е полезното съдържание. За да поясните, трябва да добавите нещо, което помага на потребителите, които четат или гледат вашето съдържание. Например, ако пишете за финанси и валути, добавянето на инструмент за конвертор на валута, който потребителите могат да използват на място, би бил типът полезно съдържание, което ви прави по-висок ранг.

мултимедия

Изображения, видеоклипове, инфографика, слайдшоу и други форми на мултимедия могат да действат като качествени сигнали за класиране, стига да са подходящи и използвани от посетителите.

URL дължина

Прекомерната употреба на тирета в URL адреси може да се разглежда като спам, така че е най-добре да се използва внимателно и да се ограничи използването на тирета в URL адресите, когато е възможно. Brent Carnduff препоръчва, когато напишете вашия URL адрес, трябва да го направите 3 – 5 думи, разделени с тире (-), а не подчертаване (_)

Беше потвърдено, че излишно дълги URL адреси ще повлияе негативно на видимостта ви, така че просто бъдете внимателни.

URL пътека

По-късите URL адреси са за предпочитане. Не е необходимо да приемате това до крайност и ако URL адресът ви вече е по-малък от 50-60 знака, изобщо не се притеснявайте за това. Но ако имате URL адреси, които бутат 100+ знака, вероятно има възможност да ги пренапишете и да спечелите стойност. По-късите URL адреси са по-лесни за анализ, копиране и поставяне, споделяне в социални медии и вграждане

Това не бива да се притеснявате прекалено много, тъй като има много малко въздействие, но ако страницата ви е по-близо до началната ви страница, в terdy.dy.ms от вътрешни връзки, тя може да получи лек тласък. Имайте предвид, че не трябва да разрешавате всяка страница да се свързва към вашата начална страница и обратно, защото това трябва да бъде запазено за страниците на вашия сайт, за които сте определили, че имат най-голяма стойност. Така че, изберете няколко страници с изключително съдържание, които са достъпни от началната страница, и се уверете, че друго, по-малко популярно съдържание води естествено и към тези страници. Ако използвате вътрешни връзки прекомерно, това може да навреди на класирането ви, но умелото им използване ще ви донесе някои точки.

Позовавания и източници

Когато цитирате справки и източници, каквито бихте в изследователска книга, това е знак за качествено съдържание и добър фактор за класиране. Както и при другите изходящи връзки, уместността и качеството са от съществено значение.

Извън страница SEO

75% от SEO е извън страницата, а 25% е
на страница

Това са фактори, над които нямате пряк контрол, но те влияят върху авторитета на вашия сайт. За да се възползвате от техния потенциал, ще трябва да използвате определени SEO техники, които ще бъдат разгледани по-нататък в това ръководство. За сега нека да видим какви са тези фактори за класиране на страницата.

Брой входящи връзки

Входящите връзки са връзки, които водят до вашия уебсайт или уеб страница. Тъй като идват от различен уебсайт, те също се наричат ​​външни връзки. Имайте предвид, че всички връзки не са създадени равни. Някои са много по-смислени от други. Въпреки това, всяка входяща връзка е фактор за класиране, така че броят на тях наистина влияе на вашето класиране. Но ако всички те идват от един уебсайт, това няма да ви помогне много, следователно трябва да се уверите, че получавате връзки от различни уебсайтове.

SEO потенциалните клиенти имат 14,6% затваряне, а изходящите (като директна поща или печатна реклама) имат 1,7% затваряне

Качество на входящите връзки

Качеството на връзките и стойността на връзката се определят от множество фактори, които ще бъдат разгледани по-късно. Както споменахме, някои връзки ви дават повече сок от други, така че, ако е възможно, отидете за качествени връзки.

Честота или скорост на придобиване на връзкаSEO извън страни е толкова важно, колкото SEO на място. Когато мислите за изграждането на връзки, не поемайте по лесния начин, но се опитайте да намерите връзки от трудно достъпни места. Колкото по-трудно е да се намери връзка, толкова по-голяма стойност има.

Това не бива да се тревожи твърде много, тъй като само тези, които плащат за връзки, вероятно ще бъдат санкционирани за честотата или скоростта на придобиване на връзки. По принцип, ако твърде много връзки започнат да водят към вашия сайт, това може да изглежда подозрително. Така че, ако започнете да печелите от три до четири връзки ежедневно и това продължава за определен период от време, това може да показва потенциален проблем или може да постави вашия сайт под по-строг контрол..

Котвени текстове

Ако текстът на котва, който е текст, който е подчертан като хипервръзка, съдържа ключова дума, за която вашата страница се класира, това ще бъде добър сигнал за класиране. Отново, качествената връзка сама по себе си струва много повече от котва, така че гледайте на това като на бонус и не го преследвайте безмилостно.

Оптимизация на уебсайтове

оптимизация на уебсайтове

брой глобални потребители

Нека да проучим какво трябва да направите, за да оптимизирате уебсайта си с „голи кости“ или по-точно – уебсайт с почти никакво съдържание на него. Без да се занимавате с тези аспекти, цялата ви упорита работа може да бъде обезсмислена.

Приятелски за мобилни устройства

Тъй като има потребители, които сърфират в мрежата, използвайки своите смартфони, сега повече от всякога, уебсайтовете, които не се отварят или показват грешки при достъп до тях чрез смартфон или таблет, се санкционират по отношение на класирането и авторитета. Както споменахме по-горе, процесът на SEO е там, за да гарантира по-добри уебсайтове за всички, така че пренебрегването на предоставянето на качествено потребителско изживяване за тези, които сърфират в мрежата с телефоните си, ще ви даде отрицателни точки.

Бърза скорост на зареждане

Друг аспект на положителното потребителско изживяване е бързата скорост на зареждане. Докато вашият сайт или уеб страници се зареждат в рамките на две секунди, потребителите ви няма да имат нищо против. От друга страна, ако уебсайтът ви се зареди твърде дълго, тогава е безопасно да кажете, че потребителите ви ще започнат да напускат, тъй като ще го намерят за досадно.

48% от потребителите започват мобилни изследвания с търсачка

Обемът на хората, които посещават вашия уебсайт и незабавно напускат, без да предприемат никакви действия, се наричат ​​степен на отпадане. Високата степен на отпадане ще се отрази зле на вашата класация, следователно е в най-добрия ви интерес да се уверите, че уебсайтът ви работи бързо.

Очаква се пазарният размер на CDN да нарасне от $ 4.95B през 2015 г. до $ 15.73B през 2020 г.

Скоростта на вашия уеб сайт зависи от вашия доставчик на уеб хостинг, близостта на потребителя до сървъра, на който е качен вашия сайт, и темата, използвана в процеса на вашия уеб дизайн. Така че, за да създадете по-бърз уебсайт и по-добро потребителско изживяване, ще ви трябва качествена уеб хостинг услуга и качествена тема за вашия уебсайт.

Мрежа за доставка на съдържание

Има приблизително 8,8 милиона уебсайтове, използващи мрежи за доставка на съдържание по целия свят

Споменахме близостта на сървъра като един от факторите, които влияят върху скоростта, но близостта на сървъра също влияе върху видимостта на вашия уебсайт. С други думи, колкото по-близо са потенциалните ви посетители до сървъра, толкова по-голям е шансът те да открият вашия уебсайт и че вашият сайт ще се представи добре по време на сесията си на сърфиране..

От първите 10 000 уебсайта 48,3% в момента използват мрежа за доставка на съдържание

Вижте инфографиката >>

Тук мрежата за доставяне на съдържание или CDN може да бъде от голяма полза. CDN е там, за да се увери, че уебсайтът ви не е ограничен до един сървър, а е качен на множество други сървъри от целия континент или земно кълбо.

Тъй като уебсайтът ви е вездесъщ, вие увеличавате неговата видимост и вашите потребители от по-отдалечени места могат да имат същото удовлетворяващо изживяване като тези, които са във вашата близост. CDN е услуга, която обикновено предлага вашият уеб хостинг доставчик, така че когато търсите качествен уеб хостинг, трябва също да попитате за тяхната CDN услуга и кои местоположения покриват.

След като имате уебсайт с бърза тема, която е напълно оптимизирана за всички устройства и сайтът е качен на множество сървъри от качествен доставчик на уеб хостинг, можете да преминете към следващата стъпка.

Класиране на сигнали

класиране на сигнали

Търсачките определят вашия ранг въз основа на сигналите за класиране. В предишния параграф споменахме някои от тези сигнали: бързина и мобилна оптимизация. Въпреки това, за да се класирате по-високо, също се нуждаете от цел или да бъдем точни, определена ниша, в която искате да бъдете класирани.

Тези ниши или категории са етикетирани с ключови думи, така че SEO ви позволява да се класирате за определена категория, като използвате подходящи ключови думи или фрази за ключови думи. С други думи, трябва да създадете свои собствени сигнали за класиране, за да бъдете класирани по това, което искате да насочите (храна за кучета, недвижими имоти, здраве, упражнения и т.н.). Тук ще проучим какви са съответните сигнали за класиране и ще обсъдим как да ги създадем.

ВЕЛИКИ ЗАДАЧ НА ЗАГЛАВИЕ – най-важната ключова дума трябва да бъде в началото, последвана от втората най-важна, а след това накрая името на вашата марка

Мета тагове

Всеки път, когато качвате видео, снимка или статия на уебсайта си, от вас се изисква да попълните Мета таг кутия. Тук основно използвате думи, за да опишете каченото съдържание и тези думи трябва да съдържат ключовите думи или фразите, за които искате това съдържание да бъде класирано..

Дължина: Маркерите на заглавието трябва да са с дължина 50-60 знака, включително интервали

Ключови думи в заглавието

Когато назовавате съдържанието си, трябва да използвате ключовата дума или ключовата дума, която е основната ви цел. По този начин търсачката ще знае, че съдържанието е свързано или свързано с избраната ключова дума.

Не дублирайте тагове за заглавие: Те трябва да бъдат написани различно за всяка страница. Не копирайте масово маркерите си за заглавие, това ще се отрази негативно на видимостта на вашето търсене

Подзаглавия

Подзаглавията могат също да съдържат ключови думи, синоними на ключови думи или други думи, свързани с теми. Те не са толкова въздействащи като споменатите по-горе сигнали, така че няма нужда да обезсилявате съдържанието си, само за да постигнете малки положителни точки.

Име на сайтаНаправете го уместно: Маркерите за заглавия трябва точно да описват съдържанието на страницата

Името на домейна и URL адресът на вашия уеб сайт също се отчитат като сигнали за класиране. Ако все още не сте посочили уебсайта си, тогава определено помислете дали да използвате ключова дума или нещо, свързано с ниша в нейното име. Например имена като GoodReads, BookDepository, FirstSiteGuide и др. Са страхотни имена за уебсайт; те са самостоятелни и имат ключова дума, в която искат да се класират в името си.

Разбира се, ако вече имате уебсайт или ако имате друго име в предвид, няма причина да се отказвате от него. Името на сайта не е сигнал за класиране, който ще играе съществена роля в процеса на класиране, така че не се колебайте да посочите уебсайта си както искате.

Потребителски опит

Направете своя заглавие (h1 маркер) различен от заглавия маркер: Това е още една възможност да промените фразирането на ключовите думи на страницата си и да увеличите шансовете й да се появят за различно намерение за търсене

Потребителският опит и степента на реализация също се наблюдават, така че трябва да създадете ангажиращо съдържание за потребителите и да се уверите, че те стават участници, които споделят, коментират и харесват съдържанието или те стават клиенти, които плащат.

Сега ще разгледаме въпроса за съдържанието по-обстойно и ще дадем пример за вида на съдържанието, което има висок рейтинг.

Качество на съдържанието

Качествено съдържание

В цялото ръководство качественото съдържание беше споменато като важен и съществен елемент, но ние никога не сме дефинирали какво точно съдържа съдържанието на качеството. Когато четете за създаването на съдържание, ще забележите, че хората казват, че съдържанието трябва да бъде уникално, ангажиращо и проницателно – и това число на думите също има значение.

Причината, поради която не можете да намерите конкретни предложения е, че трябва да създадете нещо специфично за ниша. Например ангажирането на съдържание за съвети за градинарство се различава значително от ангажиращото съдържание за съвети за игри.

Лидерите за маркетинг на съдържание изпитват 7,8 пъти повече трафик на сайта от не-лидерите

Ангажирането на съдържание означава, че то може да предоставя това, което очакват читателите. Така че, ако създавате нещо за забавление, то трябва да е забавно и ако създавате уроци, те трябва да бъдат прецизни, опростени и по никакъв начин нееднозначни. Ето защо хората настояват да се използват висококачествени снимки, видеоклипове или инфографика като част от съдържанието им, защото е по-лесно да се дават примери и да се демонстрират концепции с помощта на визуални помагала.

Що се отнася до броя на думите, вероятно сте чували, че написаното съдържание трябва да има приблизително между 1500 и 2000 думи. Съдържанието ви обаче трябва да бъде проницателно преди всичко и по-високият или по-ниският брой на думите не определя неговата проницателност.

61% от хората се чувстват по-добре за компания, която доставя потребителско съдържание и е по-вероятно да купуват от тази компания

Можете да напишете 2000 думи и да кажете основно нищо или можете да предоставите много ценна информация, използвайки само 500 думи. Най-добрият съвет относно писменото съдържание е да изберете тема, в която можете да давате задълбочени съвети и да създадете нещо значимо, което да надвишава броя на 1 500 думи.

Сега, нека обясним какво означава уникално съдържание. Уникално не означава, че трябва да бъде напълно различно, тъй като има и други уебсайтове в същата ниша като вас и е длъжно да се припокрива съдържание. Уникалното съдържание може да бъде определено и като 2X или 10X съдържание, което е основно съдържание, което е два пъти или дори 10 пъти по-добро от всичко друго в Интернет по тази тема.

38% от търговците публикуват съдържание седмично или по-често

Можете също да вземете различен подход, за да направите съдържанието си по-уникално. По принцип вие използвате съществуваща информация и изграждате съдържанието си върху нея. Например, много сайтове правят прегледи на филми, като IMDb и Rotten Tomatoes. Следователно, следващата логична стъпка е да се създаде система за класиране за тези сайтове и да се предостави информация на потребителите относно надеждността и качеството на източниците и отзивите.

Това грубо покрива критериите за качествена тема, но не забравяйте, че качественото съдържание не означава, че е оптимизирано, а само означава, че съдържанието е достойно класирано. И така, как се оценява вашето съдържание от търсачките?

Ключови думи и уместност на темата

Уместност на ключови думи и теми

Очевидно ключовите думи все още са важни, тъй като са класиращи сигнали. За съжаление, в един момент беше подчертано тяхното значение до такава степен, че хората спряха да създават качествено съдържание. Техните сайтове бяха фокусирани върху висока плътност на ключовите думи и те имаха отделни страници, класирани за определена ключова дума или ключови фрази.

Поради това Google промени алгоритъма си, за да предотврати създаването на спам съдържание на уебсайта си. Актуализации като Hummingbird, Penguin и Panda са създадени, за да гарантират, че ключовите думи са свързани с уместността на темата. Най-новото издание на арсенала на Google е RankBrain, което подобрява потребителското изживяване чрез насочване към намерението на търсещия.

Ключът към успешното SEO е да се съсредоточите върху ключовите думи с дълги опашки, които искате да бъдете над тези резултати от търсенето, защото дори ако имате хиляди, дори милиони социални медии след това, той все още няма да бъде толкова ефективен, колкото класирането високо в SERP за целевите Ви ключови думи.

За да избегнем объркване, като навлизаме подробно как работи всяка от тези актуализации, ще се съсредоточим само върху това как техните действия трябва да повлияят на процеса ви за създаване на съдържание. Ще говорим за ключови думи, плътност на ключовите думи, релевантност на темите и трудност при класирането.

Ключови думи и фрази

Ключовите думи и фразите на ключовите думи са просто начин да започнете класиране за определена категория. Днес няма причина да имате съдържание с висока плътност на ключовите думи, всичко, което трябва да направите, е да ги споменете в заглавието и маркерите си и да се уверите, че те се използват естествено няколко пъти в целия текст.

Фирмите, които имат силна ключова дума в името на фирмата, са с 1,5 точки по-високи, отколкото ако в името няма ключова дума

Плътност на ключовите думи

Няма точен процент каква би била естествената плътност на ключовите думи. Просто не създавайте съдържание, където ключовата ви дума е принудена; ако можете да споменете една ключова дума или фраза от 6 до 8 пъти в текст, който съдържа 1500 думи, което би било чудесно.

Днес някои теми на уебсайта се предлагат и с вграден набор от инструменти за SEO, който ви позволява да наблюдавате ключовите думи, които използвате. Те също сигнализират, ако сте използвали прекалено много ключовата си дума или не сте използвали достатъчно. Друга дума за съвет, ако съдържанието ви ще изглежда естествено, трябва да използвате и синоними на ключови думи.

Ако работите в едно геолокационно местоположение, можете да помислите за добавяне на ключови думи, базирани на местоположението, към всичките си страници, тъй като трафикът от други местоположения няма да ви е от голяма полза..

Ключови думи, свързани с темата

В допълнение към вашите ключови думи, търсачките очакват да използвате така наречените ключови думи. Тъй като търсачките не могат да оценят съдържанието ви като хората, те са склонни да сравняват съдържанието ви със съществуващото съдържание на уебсайтове с висок домейн.

72% от потребителите, които извършиха локално търсене, посетиха магазин в рамките на пет мили

По принцип използването само на една конкретна ключова дума я прави безполезна, защото за да бъде наистина ефективна, тя трябва да има подходящата среда. Освен това има два вида ключови ключови думи: тези, използвани в специфични за нишите уебсайтове, и тези, използвани в обикновен уебсайт, заедно с конкретна ключова дума.

Например, ако искате да се класирате за термина „недвижими имоти“, на уебсайтовете за недвижими имоти има думи, които се намират в уебсайтове с общи теми. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да използвате и двата набора от ключови думи, свързани с темата, в текста си.

9-те най-добри инструменти за изследване на ключови думи, за да намерите правилния Ключови думи за SEO

Трудност при класирането

Също така си струва да споменете, че можете да изтеглите и купите различни инструменти, които могат да анализират текста на страница или инструменти, които могат да ви дадат различни ключови думи, свързани с темата, след като въведете желаната от вас ключова дума. Тези инструменти вече се използват от SEO компании, което е една от причините, поради които процесът се възлага на тях; получавате всички най-добри инструменти и експертни мнения – и спестявате много време.

Трудност при класирането

И накрая, има елемент на трудност при класирането на всяка ключова дума. Някои ключови думи са силни и затова много уебсайтове вече се класират за тях. В този случай ще бъде трудно да ги изпревариш, ако тепърва започваш. С други думи, трябва да направите задълбочено проучване на силата на ключовите думи и нейната трудност при класирането – и да определите какви инструменти са на разположение, за да ви помогнат да завършите този процес.

Стойност на връзката

Стойност на връзката

След като сте създали бърз и оптимизиран уебсайт, с качествено съдържание с правилните ключови думи и уместност, трябва да работите върху връзки, както външни, така и вътрешни, и двете следват (връзки, които се отчитат към класирането на вашата страница) и без следи (връзки които не се включват към класирането на страниците, като реклами или връзки, предоставени в коментари на читателите). Отново всичко ще бъде обяснено, но основният механизъм зад връзките е, че колкото повече връзки имате, които водят към вашия сайт или определена страница на вашия уебсайт, толкова повече ще се разраства авторитетът му.

Разбира се, други фактори влияят върху стойността на връзката. Без тях системата ще бъде лесно манипулирана и по същество бихте могли да плащате за вашия ранг или да купувате връзки, което не е нещо, което търсачките искат да направите..

70% от връзките, щракнати от потребителите в търсене, всъщност са органични

Текст на котва

Текстът на котвата може да увеличи стойността на връзката ви, но няма за какво да се обсебва. Ако връзката, която води към вашата страница, има информация, свързана с вашия читател, но не можете да добавите естествено желания текст за котва в изречението, тогава забравете за него. Винаги е по-добре да вземете връзката, независимо от нейния текст на котва, отколкото излишно да въртите темата, за да можете да получите желания ред с ключовата дума в нея. По принцип гледайте котвата на текста като незначителен бонус към стойността на вашата връзка, но не като нещо, което трябва да давате приоритет.

75% от потребителите никога не преминават през първата страница с резултати от търсенето

Ранг на страницата и орган на уебсайта

Това е изключително важен фактор. Рангът на страницата и органът на уебсайта оказват значително влияние върху стойността на връзката. Високо класираните уебсайтове и страници са по-надеждни, следователно външните връзки, които идват от тези сайтове, добавят повече авторитет към вашия уебсайт и съдържание.

Според Андрей Липацев, старши стратег за качество на търсенето в Google, висококачественото съдържание и изграждането на връзки са двата най-важни сигнала, използвани от Google за класиране на уебсайта ви за търсене

Уместност на входящата връзка

Уебсайт, който препраща към вашия сайт, трябва да бъде актуален и важен за съдържанието ви. Например, входяща връзка от блог, свързан с бременността, към техния блог за технологии няма толкова голяма стойност, колкото входяща връзка от блог за технологии, игри или приложения. По принцип двата уебсайта трябва да имат естествена връзка, ако външните връзки трябва да се считат за ценни.

Следвайте срещу не следвайте

Топ SEO оптимистите смятат, че външните връзки са най-важният източник на сила за класиране

Следвайте връзки към съответните уебсайтове, генериращи авторитетни точки. Линкове без следи, като връзки към реклами или връзки към съдържание, което не искате да одобрите, не се отчитайте в класацията на вашия сайт. Въпреки това би било погрешно да се предполага, че не са ви нужни не следващи връзки. Уебсайтовете без следни връзки са по-надеждни; няма последни мотиви, така че информацията обикновено е по-истинска в тези сайтове.

Дори ако връзките не генерират точки за класиране, те все още могат да бъдат жизнеспособен източник на посетители на уебсайтове. Ако целевата ви аудитория чете конкретен блог и този блог няма следени връзки, все пак трябва да опитате да го поставите там. Връзките ще привлекат повече трафик към уебсайта Ви и това е голяма стойност сама по себе си.

Външни спрямо вътрешни

Външните връзки преминават „сок от връзки“ (сила на класиране) по различен начин от вътрешните връзки, защото търсачките ги считат за гласове на трети страни

Външните връзки генерират много по-голям авторитет от вътрешните. Все пак вътрешните връзки са добри и ако предлагате връзки към ценни допълнителни материали за четене, хората ще прекарват повече време на вашия уебсайт. Това също ще ви помогне да постигнете положителни точки по отношение на авторитета.

Други връзки на страницата

Вашето класиране и съдържание също се оценяват въз основа на използваните от вас връзки. Ако сте използвали уебсайтове с по-висок авторитет, които са надеждни източници или добре прочетете допълнително, това ще се отрази положително на вашата страница. Така че, не свързвайте сайтове, които са под въпрос или разчитайте само на вътрешни връзки.

SEO техники

Кажете истината, стойността на връзката е интересна тема и има много повече информация. Би било разумно да направите допълнителни изследвания по тази тема, след като се запознаете с основите на SEO.

SEO техники

След като имате представа за това как работи SEO и какво може да допринесе за увеличаване на видимостта на вашия сайт, можем да се заемем с въпроса за SEO техниките. Следват голите основи, които трябва да се правят всеки месец, за да има постоянен и естествен растеж в авторитета.

Blogging

81% от бизнеса смятат блоговете си за важен актив за своя бизнес

Споменахме важността на съдържанието, като видеоклипове, статии и инфографика. Наличието на блог раздел на вашия сайт ви дава възможност да добавяте подходящо съдържание постоянно и естествено. Освен това може да служи като чудесно място за посетителите на уебсайтове да получат информация, която е подходяща за вашата ниша, а други блог платформи могат да доведат до вашия блог.

Компаниите с активни блогове генерират 55% повече посещения на сайтове, 97% повече връзки към уебсайтовете им, а страниците им се индексират с огромни 434% по-често

Можете да качвате нови видеоклипове, текст, изображения и инфографика и по-късно да споделяте това съдържание на страниците си в социалната мрежа, така че повече хора да могат да го проверят. Не забравяйте да оптимизирате адекватно тези материали с мета-маркери.

Наличието на видео на целевата страница на вашия сайт прави 53% по-вероятно да се покаже на страница 1 от Google

Ако хората използват снимки или видеоклипове или нещо друго, което произхожда от вашия сайт като част от тяхното съдържание, вие също ще получите ценни връзки към вашия сайт. Типът съдържание има малка разлика, когато статия, картина или видео от вашия сайт са свързани като част от друга статия в платформа с висок авторитет. Следваща връзка е следната връзка и тя винаги ще допринесе за вашето класиране.

Използването на едно изображение в съдържанието ще увеличи класациите на търсачките

Постове за гости

62% от B2B маркетолозите и 51% от B2C маркетолозите са оптимизирали своите блогове за мобилни устройства, за да подобрят SEO

Полезно е да намерите автори или да станете автор на други блог платформи, за да получите повече външни връзки. Потърсете блогове, които имат подобна ниша на вашия сайт, и помолете авторите там да оценят съдържанието ви.

Актуализирането и повторното публикуване на стари публикации в блогове с ново съдържание и изображения могат да увеличат органичния трафик с до 111%

Ако те намерят вашия сайт за впечатляващ, вероятно е те да искат да го споделят с читателите си. В края на краищата те трябва да дадат на своите читатели нещо ценно, защото точно затова публиката им се доверява. Също така ще ви е от полза да генерирате известно влияние като блогър. Хората ще ви забелязват по-често и е много по-лесно да продавате на обществеността, когато разпознаят вашето име и опит.

Гласовото търсене е нараснало до 10% от целия обем на търсене според доклада на Internet Trends

Препоръчано съдържание

през 2018 г. Google генерира 136.22 милиарда долара нетни приходи от цифрови реклами в световен мащаб, което е увеличение с 23.4% спрямо 2017 г..

Би било невероятно подвиг, ако успеете да се свържете с известен влиятел и да убедите този човек да представи съдържанието ви в следващата си публикация. Това е много по-лесно, ако имате собствена аудитория, тъй като по този начин можете да включите влиянието в съдържанието си в замяна и вие и двете ще се възползвате. Опитайте се да намерите възможно най-много влияещи, тъй като получавате внезапни скокове на трафика почти веднага с този подход.

64% от B2B технологичните компании използват SEO, за да помогнат на пазара на своите продукти, 59% също използват платени търсене / SEM

Бъдещето на SEO

Както споменахме, SEO е процес, който все още се развива. Докато хората са в състояние да се възползват от това и да увеличат резултата в своя полза, алгоритъмът ще продължи да се усъвършенства. Трудно е да се каже със сигурност какво има бъдещето, но все пак можем да спекулираме с известна точност.

Маркетингът на търсачките (SEM) ще продължи да заема най-големия дял от онлайн разходите в размер на 47%, или около 14% от общия бюджет за маркетинг.

Когато използвате органични SEO техники и PPC кампания заедно, можете да очаквате да получите 25% повече кликвания и 27% повече печалба срещу използването само на едно или друго

Може би, търсачките на бъдещето ще ни дадат по-подробни данни от техните резултати. Например, след като потърсим нещо, може да получим графики до всеки резултат, свързан с скорошната активност. Бихме могли да знаем колко хора използват точните или подобни думи при търсенето си и колко дълго остават на уебсайтове, които се появяват в резултатите. Възможно е да можем да видим какво са написали други хора, които са на същата страница, като заявката си за търсене.

Ако търсачките станат по-напреднали и могат да оценят съдържанието по-точно, има вероятност обратните връзки или външните връзки да загубят част от влиянието, което имат днес. Затова хората ще бъдат стимулирани да се съсредоточат върху създаването на по-добро и по-ангажиращо съдържание.

Разходите за плащане за търсене и органична оптимизация в САЩ ще достигнат 45 милиарда долара до 2019 г..

SEO инструментите също могат да получат тласък и да предоставят на потребителите повече информация, свързана с заявките за търсене. Нещо повече, сега има все повече и повече заявки за търсене на гласова команда, които обикновено са много различни от тези, които въвеждаме. Може би ще има нови техники за класиране с цел насочване към тези видове заявки.

Това са само някои теми от спекулации, които в момента се обсъждат от бранша. Ще трябва да видим как се развиват нещата в бъдеще.

заключение

Надяваме се, че ще намерите това ръководство за полезно и че ще ви помогне да разберете как работи SEO. Със сигурност сега нещата са много по-ясни, но вие също трябва да имате много нови въпроси.

Направете го една стъпка по едно и много скоро ще намерите нужните отговори. Не забравяйте, че не всички тези въпроси имат конкретни отговори. Освен това има добра причина, поради която не ни е позволено да разберем напълно как търсачките класират съдържание. Но е безопасно да се каже, че ако се придържате към предоставените тук съвети, ще постигнете положителни резултати.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map