Най-добрите инструменти за уеб анализи 2020

Вашият бизнес не може да функционира правилно на днешния пазар, без значение от вашата индустрия, ако не знаете как да поддържате активен уебсайт, който е създаден в съответствие с текущите тенденции.


За да развиете печеливш уебсайт обаче, трябва да го поставите под лупа. Единственият ефективен начин за настройване и адаптиране на вашия уебсайт към нуждите на вашата целева аудитория е да го подложите на анализи.

Поради тази причина трябва да научите за инструментите за уеб анализи, да разкопаете дълбоко в тяхното разнообразие и да разберете как да ги приложите към вашия уебсайт.

анализ

Ръководство за начинаещи за Google Analytics

В това ръководство ще обсъдим различни инструменти за анализи и как те могат да ви помогнат да подобрите различни аспекти на вашия бизнес, като ви предоставяме решаваща информация за потребителската информация.

Прочетете ръководството

Какво представлява анализа на уебсайтове?

диаграма

Анализът на уебсайтове включва серия от процеси, разработени за проследяване на поведението на посетителите на вашия уебсайт.

Поради инструментите за анализ на уебсайтове можете да превърнете уебсайта си в карта. Тази карта ще ви покаже най-популярните региони на вашия уебсайт, но може да ви насочи и към области, които са напълно пренебрегвани и рядко посещавани.

Този клон на CRM може също така да ви даде възможност да следвате пътя на клика на вашите посетители. Можете да проследите пътуването им от първата страница, на която са кацнали, до момента, в който завършат покупката си или изоставят количката си.

Страхотното при тези инструменти е, че те могат да показват вашите данни не в обширен списък с таблици с данни, които са трудни за интерпретация и трудно четими, но под формата на диаграми, графики и таблици.

Защо имате нужда от инструменти за уеб анализи?

Благодарение на връщането на данни, резултатите от анализа на уебсайтове, можете да извършите определени надстройки, които ще увеличат трафика на вашия блог или уебсайт, ще предизвикат лоялност при съществуващите клиенти и ще ви помогнат да съберете нови.

След като приложите инструменти за анализи към уебсайта си, ще придобиете ценна представа за поведението на посетителите на вашия уебсайт. Ще можете да разработите модели, които се въртят около най-продаваните продукти, изоставянето на покупки и зоните, които посетителите ви намират за проблемни..

След като съберете тази информация, ще можете да направите ефективни корекции на уебсайта си. Когато се отървете от проблемите на уебсайта и оптимизирате страниците си, като използвате най-популярните като пример, ще можете да увеличите удовлетвореността на клиентите.

Освен това инструментите за уеб анализи могат да се използват и като средство за пазарни проучвания. Следвайки стъпките на посетителите на уебсайта си, можете да научите за техните предпочитания, да видите какво те намират най-изкушаващо във вашата оферта и да го подобрите в съответствие с тези данни.

Списък на най-популярните инструменти за уеб анализи

Необходимо е обаче да намерите подходящото оборудване. Само с качествени инструменти можете да събирате ценна информация за вашия уебсайт, посетителите и търсенето на вашата индустрия. Следващият списък съдържа най-популярните инструменти за уеб анализи, които вече са се доказали като ефективни, така че трябва да започнете своето търсене, като разгледате него.

Crazyegg

Crazyegg

Crazy Egg е онлайн приложение, което ви предоставя инструменти за проследяване на очите, като Heat map, Scroll map, Overlay и Confetti за проследяване на работата на уебсайта. Crazy Egg ви дава конкурентно предимство за подобряване на вашия уебсайт в сърдечен пулс без високите разходи.

Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics е услуга за безплатен уеб анализ, предлагана от Google, която проследява и отчита трафика на уебсайтове. Тя ви позволява да измервате вашата рекламна възвръщаемост, както и да проследявате вашите Flash, видео и сайтове и приложения в социалните мрежи.

Clicky

Clicky

Clicky е цялостен инструмент за уеб анализ, който ви позволява да виждате почти всичко, което някога бихте искали за трафика на вашия уебсайт. Той комбинира историческо отчитане с мониторинг на уебсайтове в реално време по начин, който е лесен и елегантен.

Посетете Clicky
Pingdom

Pingdom

Pingdom ви предлага решение за единна платформа, за да следите наличието и ефективността на вашите уебсайтове, сървъри или уеб приложения.

SimilarWeb

SimilarWeb

SimilarWeb е инструмент за разузнаване на уеб трафик, който се отделя от другите инструменти за конкурентоспособно разузнаване и уеб класиране, като използва огромния набор от данни за кликвания, идващи от техните плъгини за браузър.

PageSpeed ​​Insights

PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​е семейство инструменти от Google Inc, предназначени да помогнат за оптимизиране на ефективността на уебсайта.

ClickMeter

ClickMeter

ClickMeter е пълен и окончателен инструмент, който ви позволява да управлявате пренасочване, да проследявате събития и да следите състоянието на всичките си външни връзки (източници на трафик).

Посетете ClickMeter
Piwik

Piwik

Piwik е безплатна софтуерна платформа за уеб анализиране за сваляне, която предоставя подробни отчети за вашия уебсайт и неговите посетители, включително търсещите машини и ключовите думи, които са използвали, езика, на който говорят, кои страници харесват, файловете, които изтеглят и много други

Woopra

Woopra

Woopra е лесното за използване приложение в мрежата за проследяване и анализ в реално време, което ви позволява да проследявате уеб и мобилната активност на вашите клиенти, формуляри, имейли, билети за поддръжка и др., Всичко това на едно място с клиентски анализи.

лого на суперметрия

Supermetrics

Supermetrics е водещият инструмент за автоматизация на отчитане за PPC, SEO, социална и уеб анализа. Той помага на дигиталните търговци без усилия да отчитат, наблюдават и анализират своите маркетингови показатели в Google Sheets, Google Data Studio, Excel и където искат да използват данните.

Посетете Supermetrics

заключение

С непрекъснатото използване на качествени инструменти за уеб анализи можете да съберете високо ценни и доста точни данни за вашия уебсайт. Въз основа на информация за поведението на посетителите на уебсайта Ви ще можете да направите всички необходими корекции и по този начин да задоволите търсенето на вашия пазар.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map