Най-добрите имейл маркетингови услуги и софтуер през 2020 г.

Услугите за маркетинг по имейл позволяват на компаниите да изграждат връзки с потенциални и съществуващи клиенти. Марките използват имейли, за да информират потребителите за дадена марка, да предлагат отстъпки и промоции и да засилят ангажираността. Това е директен начин на маркетинг, който помага на бизнеса да постигне целите си.


Маркетингът по имейл има средна стойност възвръщаемост на инвестицията (ROI) от $ 44 за всеки изразходван $ 1 – поради което все повече фирми са склонни да създават маркетингови кампании по имейл в рамките на по-широката си маркетингова стратегия.

Като неразделна част от маркетинговата стратегия на повечето компании софтуерът за маркетинг по имейл позволява на марките да подобрят видимостта и да намерят начини за увеличаване на продажбите за определен продукт или услуга. Преобладаващата популярност на имейл маркетинга доведе до изобилие от инструменти за избор.

Налични са много платени и безплатни маркетингови услуги за електронна поща, което може да се окаже предизвикателство при избора на правилната услуга за вашия бизнес.

Contents

3-те най-добри имейл маркетингови услуги – май 2020 г.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО
постоянно лого за контактПостоянен контакт ви помага да създавате ефективни маркетингови кампании по имейл, за да постигнете целите си.посещение
Постоянен контакт
лого за отговорGetResponse е платформа за онлайн маркетинг „всичко в едно“, която помага за разрастването на вашия бизнес.посещение
GetRsponse
ConvertKit логоConvertKit е имейл платформа за блогъри и всеки, който ръководи бизнес, базиран на съдържание.посещение
ConvertKit

Софтуер за имейл маркетинг

Програмата за масово изпращане на имейли прави процеса на изпращане на масови имейли лесен и по-малко времеемък за бизнеса. Тези системи позволяват на търговците да създават имейл кампании, да анализират имейли и да преценят нивото на ангажираност на потребителите. В това ръководство са представени 15 услуги и инструменти – които предлагат както безплатни, така и платени планове – така че изберете най-добрата услуга за маркетинг по имейл, която отговаря на вашите нужди.

Електронна поща маркетинг цикъл

Защо имате нужда от имейл маркетинг

Има няколко причини, поради които бизнесът изисква маркетинг по имейл. За начало предприятията се нуждаят от софтуер за маркетинг по имейл, за да се свържат с няколко потенциални клиенти и да водят наведнъж.

С множество налични опции човек лесно може да изготви съобщение, за да достигне до клиентите и да създаде изчерпателен списък с имейли с помощта на тези инструменти. Всичко, което трябва да направите, е да въведете имейла си и да оставите останалото на тези платформи. Този софтуер ви позволява да създавате нови функции, като например възможността да планирате вашата електронна поща кампании месеци предварително. Просто определете час и дати за това, кога трябва да бъдат изпратени, и седнете и се отпуснете. С висока ROI не трябва да допускате грешката да пренебрегвате този изключително ефективен начин на маркетинг, дори ако имате ограничен бюджет. Предлагат се множество безплатни маркетингови услуги за електронна поща с различни функции, които ви позволяват да създадете ефективна изходяща маркетингова кампания по имейл.

Прочетете пълното ръководство, за да разберете какво предлага всеки софтуер и как можете да ги използвате за постигане на резултати за вашия бизнес.

Топ 15 най-популярни услуги за имейл маркетинг

топ услуги за имейл маркетинг

Изборът на правилната услуга за имейл маркетинг е жизненоважен за успеха на вашата маркетингова кампания. Софтуерът за кампании за имейл може да ви помогне да създадете ангажиращи бюлетини за електронна поща с лесен за използване интерфейс, който ви позволява да изготвяте и изпращате групови имейли без много караница. Избраната услуга трябва също да опрости процеса на управление на контактите. Той трябва да може да сегментира контактите в групи и да проследява ефективността на всяка имейл маркетингова кампания.

Най-добрият софтуер за имейл маркетинг трябва да предлага достатъчно функции за провеждане на успешна кампания. Нека разгледаме някои от най-популярните доставчици на имейл маркетинг и как те се различават един от друг.

1. Постоянен контакт – най-доброто обслужване за малкия бизнес
2. SendInBlue – най-доброто за транзакционни имейли
3. GetResponse – най-подходящ за малки и средни предприятия
4. ConvertKit – най-добрият имейл маркетинг за създателите
5. AWeber – най-подходящ за блогъри и малки фирми
6. Drip – най-подходящ за уебсайтове за електронна търговия и търговци
7. Automizy – най-доброто за дигиталния бизнес
8. Кампания Монитор – най-доброто за собствениците на малък бизнес
9. ActiveCampaign – най-доброто за бизнеса и предприятията
10. Mailjet – най-доброто за бързо движещи се екипи
11. Omnisend – най-доброто за уебсайтове за електронна търговия
12. VerticalResponse – най-доброто за фрийлансъри или нестопански
13. MailerLite – най-доброто за лични проекти
14. Mailchimp – най-добрата маркетингова платформа „всичко в едно“
15. OutreachPlus – най-подходящ за персонализирани студени имейлиПостоянен контакт

Начална страница за постоянен контакт

Постоянният контакт е една от най-големите и най-бързо развиващите се услуги за имейл маркетинг. Можете да управлявате своите имейл списъци, контакти, шаблони за електронна поща и график за календар чрез услугата. След като получите достъп до платформата, получавате инструмент за управление на събития и инструмент за социални медии, който ви помага да създавате купони за споделяне в социалните медии. Освен това получавате различни интеграции за сливане на приложения или други услуги. Профил в платформата ви дава достъп до опростени маркетингови приложения, които са предназначени да помогнат на малкия бизнес да разшири и поддържа отношенията. Без изискване за знания за кодиране, предприятията могат бързо да ангажират клиентите си с постоянен контакт.

Основни функции

 • Персонализиран шаблон за имейл
 • Интеграции за бизнеса с електронна търговия
 • Капни кампании
 • Библиотека с изображения
 • Целеви страници или уеб формуляри
 • Отчитане и анализи
 • Управление на абонатите
 • Анкети на клиенти
 • A / B тестване

Ценообразуване

 • Основният имейл план започва от $ 20 / месец, като първият месец е безплатен
 • Планът за имейл плюс започва от $ 45 на месец с по-мощни функции и безплатен първи месец

SendInBlue

Начална страница на SendInBlue

Това е интуитивно и мощно маркетингово решение за електронна поща, което първоначално е създадено за изпращане на базирани на транзакции имейли. Но сега той предлага както имейл, така и текстови съобщения в една уникална платформа за електронна поща. SendInBlue има лесен за използване интерфейс с планове, които са достъпни за фирми с ограничен бюджет. Можете да създавате красиви шаблони за имейл чрез тази платформа и да изграждате смислени отношения с клиентите си. За тези, които се нуждаят от ориентирани към марката и креативни шаблони за електронна поща, услугата е подходящо за повечето компании за масово изпращане на пощенски услуги. Всички шаблони са отзивчиви, така че можете лесно да визуализирате дизайните във всеки формат на екрана.

Основни функции

 • Целеви страници
 • Реклами във Facebook
 • пренасочване
 • Отворете и кликнете върху статистически отчети
 • Изпратете имейл топлинна карта
 • A / B тестване
 • Plugins
 • Интеграции в API

Ценообразуване

 • Безплатен план с 300 имейла на ден и достъп до неограничен брой контакти
 • Lite план за $ 25 / месец с 40 000 имейла и без дневен лимит
 • Основен план за $ 39 / месец и $ 35.10 годишно плащане с 60 000 имейла на месец
 • Премиум план за $ 66 / месец и $ 59,40 годишно плащане с 120 000 имейла на месец
 • Enterprise plan предлага разширени функции, за които можете да получите оферта

GetResponse

Начална страница на GetResponse

Това е друго популярно решение за маркетинг по имейл, което е лесно за използване и прави маркетинга лесен за малкия бизнес. Той ви дава достъп до някои невероятни инструменти за автоматизация на маркетинга, които ви позволяват да разработвате автоматизирани имейл кампании. Бизнесът може да създаде най-добрите шаблони за маркетинг на имейл чрез своя редактор за плъзгане и пускане и да използва сегментиран списък за изпращане на имейли. GetResponse осигурява навременна поддръжка чрез телефон, чат на живо и имейл. Също така, помощната секция е пълна с безплатни уроци, включително видео, уебинари и ръководства за употреба.

Основни функции

 • Комплексни маркетингови кампании по имейл
 • Целеви страници
 • Интегрирана страница за продажби
 • Набор от инструменти за електронна търговия
 • Инструменти за привличане на трафик от платформи за социални медии
 • Маркетингова автоматизация за фирми от всякакви размери
 • Цялостни уеб маркетингови решения

Ценообразуване

 • Основен план за $ 15 / месец
 • Плюс план за $ 49 / месец
 • Професионален план за $ 99 / месец
 • Предприемачески план за 1,199 долара на месец
Посетете GetResponse за допълнителна информация >>

ConvertKit

ConvertKit начална страница

Това е проста услуга, разработена изключително за създатели на съдържание като vlogger, блогъри, автори и Instagram влияещи, за да популяризират съдържанието си. Платформата насърчава своите потребители да изпращат обикновени текстови имейли, за да увеличат ангажираността. Ето защо създателите не са добавили фантазия в тази услуга. Най-голямата точка на продажба на тази платформа е колко лесно можете да автоматизирате работния си процес по електронната поща. Също така можете да визуализирате последователността на имейлите чрез визуалния конструктор. Ако сте създател, който се нуждае от прост инструмент, за да предоставя редовно съдържание на аудиторията си, няма по-добър инструмент от ConvertKit. Можете да отворите безплатен акаунт; с които можете да изпращате имейли до 100 контакта абсолютно безплатно.

Основни функции

 • Персонализирани и лесни за вграждане формуляри
 • Целеви страници
 • Дизайнер на имейл, за да създадете прости имейли
 • Маркетингова автоматизация
 • Функция за проследяване на процента на реализация
 • Списък на абонати

Ценообразуване

 • Безплатен план с 500 абонати, неограничен брой целеви страници и неограничен трафик
 • Пълният план за $ 29 / месец с 1000+ абонати, фунии за визуална автоматизация и отчет
Посетете ConvertKit за допълнителна информация >>

Aweber

Начална страница на AWeber

Това е една от най-старите, но най-популярната услуга за имейл маркетинг. AWeber предлага набор от инструменти за малки и средни предприятия за управление на услугите си за електронна поща. Можете бързо да започнете работа в платформата, като просто се свържете с всеки мениджър на съдържание, т.е. WordPress. Освен това получавате достъп до няколко шаблона за дизайн на имейли, инструменти за управление и получавате възможност да проследявате имейлите си чрез подробни анализи. AWeber предоставя най-добрата поддръжка на клиенти чрез чат на живо, телефонни обаждания, имейли и уеб семинари на живо. С неговите шаблони, отговарящи на мобилните устройства, можете да създавате електронни бюлетини според вашите нужди. Той предлага 30-дневна безплатна пробна версия. Можете също така да се регистрирате за тримесечни или годишни планове, за да спестите повече пари.

Основни функции

 • Спестяващи време автомати
 • Надеждна водеща доставка в индустрията
 • Поддръжка на живо на живо
 • Бърз растеж на имейл списъка
 • Лесен внос и миграция
 • Безпроблемни интеграции

Ценообразуване

 • $ 19 / месец за до 500 абонати
 • $ 29 / месец за 501-2 500 абонати
 • $ 49 / месец за 2501-5 000 абонати
 • $ 69 / месец за 5 001 – 10 000 абонати
 • 149 долара на месец за 10 001 – 25 000 абонати
 • За повече от 25 000 абонати можете да получите оферта

капене

Капнете началната страница

Това е мощна електронна маркетингова платформа за уебсайтове за електронна търговия, маркетолози и блогъри. Drip предлага богат набор от инструменти за автоматизиране на маркетингови кампании по имейл и за персонализиране на съдържанието за всеки сегмент. Drip може лесно да бъде интегриран към всички популярни създатели на уебсайтове, включително WordPress и WooCommerce. Можете да добавите формуляри за регистрация към уебсайта си и да генерирате повече клиенти с помощта на тази услуга. Това, което отличава Drip освен останалите доставчици на имейл маркетинг, е неговата интелигентна автоматизация, сегментиране на имейли и инструменти за изграждане на визуални работни процеси. Тези функции ви помагат да достигнете до целевите клиенти в списъка си с имейли, за да привлечете повече клиенти и да генерирате продажби. Drip осигурява отлична поддръжка на клиенти със своята функция за чат на живо, уебинари, обучение по автоматизация, обширни курсове и безплатни ръководства.

Основни функции

 • Събирайте информация за клиента чрез ECRM
 • Избройте сегментацията
 • Базираната на поведението автоматизация
 • Таблото за наблюдение на Insights
 • Сплит-тестване на работния поток
 • Интеграции на трети страни като SMS и директна поща

Ценообразуване

 • Безплатен пробен период
 • $ 49 / месец за 2000 контакта

Automizy

Автоматизиране на началната страница

Този софтуер за автоматизация на имейли е създаден, за да помогне на търговците да постигнат високи отворени цени. Малък и среден бизнес използват доставчици на имейл, за да генерират и преобразуват потенциални клиенти в клиенти. Автоматизацията за плъзгане и пускане ви позволява да създавате интелигентни имейл кампании. С помощта на аналитиката можете да ощипвате услугите на кампании за електронна поща за по-добри резултати. За разлика от конкурентните платформи, удобният за потребителя интерфейс на Automizy улеснява предприятията да управляват няколко операции едновременно. С функцията за тестване на A / B можете да запишете до четири предметни реда, които след това се избират чрез алгоритъм за по-добро ангажиране.

Основни функции

 • Строител на визуална автоматизация
 • Редактор на имейли с влачене и пускане
 • Капни кампании
 • Тематични препоръки
 • Персонализиране на време за изпращане
 • Проследяване на уебсайтове
 • Автоматично отговарящи
 • Управление на списъци и контакти

Ценообразуване

 • $ 9 / месец за 200 контакта
 • $ 18 / месец за 500 контакта
 • $ 29 / месец за 1000 контакта
 • $ 49 / месец за 3000 контакта
 • $ 69 / месец за 5000 контакта
 • $ 99 / месец за 8000 контакта
 • $ 119 / месец за 10 000 контакта
 • Фирмена оферта за плана на предприятието

Монитор на кампанията

Начална страница на монитора на кампанията

Това е прост инструмент, който компаниите могат да използват, за да проектират свои персонализирани съобщения за клиентите. Потребителите могат също така да оптимизират своите имейл кампании с помощта на разширени анализи и подробни отчети, които Campaign Monitor предлага. Campaign Monitor е надежден канал, по който предприятията могат да увеличат ангажираността със своите абонати и да подобрят реализациите. Софтуерът осигурява създател на имейл, чрез който можете да създавате персонализирани имейли. Инструментите за управление помагат на организациите да съставят сегментирани списъци. Услугата гарантира, че правилното съобщение е изпратено до правилния клиент. Бизнесът също може да проследи ефективността на своите операции чрез инструменти за оптимизация. Той показва кой е чел имейла, кой го е споделил и какво говорят читателите за него.

Основни функции

 • Дизайнер на шаблони
 • Персонализиране на съдържанието
 • A / B тестване
 • Опции за социално споделяне
 • Инструменти за сегментиране и персонализиране
 • Шаблони, отговарящи на мобилните устройства

Ценообразуване

 • Основен план за $ 9 / месец
 • Неограничен план за $ 29 / месец
 • Премиер план за $ 149 / месец

Активна кампания

Начална страница на активната кампания

Това е универсална маркетингова платформа, която позволява на предприятията да изпращат по-малко имейли, но получава по-добри резултати. Платформата е за потребители, които изискват сложни инструменти за автоматизация с усъвършенствани CRM функции. Със своя конструктор за визуална автоматизация всеки, който няма предишен опит, може да създаде мощни поредици за автоматизация на имейли. Също така, платформата е богата на функции за увеличаване на приходите, като предвиждащо изпращане, които позволяват на потребителите да изпращат текстови съобщения на мобилно устройство. Една от най-важните характеристики на Active Campaign е способността й да провежда A / B тестове. Можете да се свържете с поддръжката на клиенти чрез имейл или чат на живо.

Основни функции

 • Изпращайте насочени имейли
 • Изпратете имейли автоматично
 • Имейл фунии
 • График на имейли
 • 25+ професионални шаблона за електронна поща
 • Гладка интеграция
 • Мобилен оптимизиран интерфейс

Ценообразуване

 • Lite план за $ 9 / месец, платени годишно
 • Плюс план за $ 49 / месец, платени годишно
 • Професионален план за $ 129 / месец, платен годишно
 • Предприемачески план за $ 229 / месец, платени годишно

MailJet

Начална страница на MailJet

Платформата изпраща, проследява и доставя имейли както за маркетингови, така и за транзакционни цели. Със своите интуитивни инструменти предприятията могат да създават ефективни маркетингови кампании по имейл. Те могат лесно да персонализират предварително проектираните шаблони и да създават имейли, за да впечатлят получателите, без значение какъв формат на екрана използват. Той се интегрира с REST и SMTP сървъри, така че да не можете да губите имейли или те не попадат в папката със спам на вашите абонати. MailJet е известен със своите аналитични възможности, чрез които можете да настройвате кампании въз основа на минали резултати и прогнози. Потребителите могат да научат как клиентите реагират на кампанията, да събират данни за честотата на кликване или преглед и да получават изчерпателни отчети, за да получат представа.

Основни функции

 • Табло за доставка и анализи
 • Управление на списъка с контакти
 • Сравнение на кампанията
 • Автоматизация по имейл
 • Проследяващи инструменти
 • Избройте сегментацията
 • A / X тестване

Ценообразуване

 • Безплатен план за 6000 имейла на месец
 • Основен план за $ 8,69 / месец, таксувани ежегодно за 30 000 имейла на месец
 • Премиум план за $ 18.86 / месец, таксувани ежегодно за 30 000 имейла на месец
 • Предприемачески план за податели с голям обем, предлаган с оферта

Omnisend

Начална страница на Omnisend

Той бързо се превръща във водеща маркетингова платформа за бизнеса с електронна търговия. Той помага на уебсайтовете да контролират своите маркетингови процеси в множество канали. Omnisend също предлага автоматизирани имейли, push известия и по-важното – интеграции с Google Ads и Facebook Messenger. Маркетинговата платформа се счита за идеална за бизнеса с електронна търговия. Omnisend има креативни шаблони за електронна поща, които са предназначени да намалят шансовете на клиентите да изоставят количките си. Той също така предлага виртуални скреч карти и отстъпки за рожден ден, за да ангажирате клиентите. Услугата не само показва как се справят вашите имейл кампании, но също така предлага начини за подобряване на тяхната ефективност.

Основни функции

 • Визуален композитор с влачене и пускане
 • Лесен за използване редактор на съдържание
 • Усилвател на кампанията
 • Дизайн на бюлетини
 • Автоматизиран работен процес
 • Персонализиран клиентски опит
 • Колелото на късмета
 • Персонализирани целеви страници

Ценообразуване

 • Безплатен план с 15 000 имейла на месец
 • Стандартен план за $ 16 / месец
 • Про план за $ 99 / месец
 • Предприемачески план с персонализирани цени

VerticalResponse

Начална страница на VerticalResponse

Платформата помага на малкия бизнес да остане свързан с клиентите си чрез инструменти за маркетинг на VerticalResponse. Позволява им да изпращат професионални имейли като бюлетини, оферти, промоции и покани, без да изискват експертни познания за дизайн или кодиране. Можете да избирате от различни шаблони за електронна поща, отговарящи на мобилни устройства, или да ги изграждате от нулата чрез редактор на имейли. С автоматичните отговори можете да осигурите приятно изживяване за вашите абонати с малко или никакви усилия от ваша страна. VerticalResponse също предлага възможност за създаване на целеви страници, анкети и социални публикации, които можете да създавате бързо. Можете безпроблемно да интегрирате VerticalResponse с няколко платформи за продажби, за да използвате по-добре данните на клиентите.

Основни функции

 • Поддръжка на живо на живо
 • Неограничен брой имейли
 • Автоматизирани последващи имейли
 • Изскачащи форми
 • Бюлетини
 • Персонализирани отчети за анализи
 • Специален контакт с акаунта

Ценообразуване

 • Основен план, започващ от $ 11 / месец
 • Про план, започващ от $ 16 / месец

MailerLite

Начална страница на MailerLite

Платформата предоставя на предприятията лесно решение за масово изпращане по имейл. Със сложни функции като създател на целеви страници или персонализатор на изскачащи форми, MailerLite се откроява сред останалите инструменти на пазара. Той има редактор с плъзгане и пускане, персонализиран HTML редактор, вградена функция за редактиране на снимки, шаблони за дизайн на бюлетини и файлов мениджър. Той притежава функция за статистика на имейли, чрез която можете да проверявате важни аспекти на вашата имейл кампания, като честота на кликване или честота на реализация. Това ви позволява да намерите начини за подобряване на ангажираността. Това, което прави MailerLite чудесно решение за имейл маркетинг, е неговата API функция, която позволява на потребителите лесно да мащабират платформата в зависимост от техните изисквания. Те също така предлагат денонощна поддръжка на клиенти за адресиране на всякакви въпроси.

Основни функции

 • Вграждащи се уеб формуляри
 • RSS кампании
 • Управление на абонатите
 • Автоматизация по имейл
 • API за програмисти
 • Отчети за кампанията
 • Гладки интеграции
 • Автоматично повторно изпращане

Ценообразуване

 • Безплатен месечен план за до 1000 абонати
 • $ 10 / месец за 1000 абонати
 • $ 15 / месец за 1 001 – 2500 абонати
 • $ 30 / месец за 2,501 – 5000 абонати
 • $ 50 / месец за 5 001 – 10 000 абонати

MailChimp

Начална страница на Mailchimp

Той е един от най-популярните доставчици на имейл маркетинг в света, тъй като предлага план за целия живот, позволяващ на потребителите да създават и изпращат професионални маркетингови имейли на клиентите. Функцията за дизайн на Mailchimp предлага няколко шаблона, които можете да редактирате според предпочитанията си. Mailchimp също така ви позволява да задавате срокове за доставка в зависимост от часовата зона на потребителя или да създадете сегментиран списък според местоположението им. Може лесно да се интегрира с WordPress, Magento, Shopify и други платформи. Освен това, що се отнася до функциите за автоматизация на маркетинга, Mailchimp предлага ограничени възможности в сравнение с други доставчици на електронна поща. Платформата предлага поддръжка на клиенти чрез имейл, чат на живо и уроци. Потребителският интерфейс на уебсайта обаче не е толкова добър и понякога може да бъде бавен.

Основни функции

 • Строител с влачене и пускане
 • Съдържание студио
 • Готова автоматизация за електронна поща
 • Доклад от Google Анализ
 • Интеграция в онлайн магазина
 • Мобилно приложение за имейл маркетинг
 • 96-99% степен на приемане на входящи съобщения

Ценообразуване

 • Безплатен план за 2000 абонати
 • $ 9,99 / месец за 50 000 абонати
 • $ 14,99 / месец за 100 000 абонати
 • $ 299 / месец за над 200 000 абонати

Outreach Plus

Начална страница на Outreach Plus

Това е мощен софтуер за работа с електронна поща, който е разработен за марки и агенции за генериране на повече клиенти. Тя позволява на предприятията да създават кампании, които привличат перспективи и бързо постигат по-високи проценти на реакция. Outreach Plus притежава разширени функции за персонализиране и автоматизация, които не изискват ръчна намеса. Освен това улеснява проследяването на взаимодействието с клиентите и привличане на множество членове на екипа, когато е необходимо.

Основни функции

 • Проста персонализация
 • Съветник за кампании в 4 стъпки за стартиране на бързи кампании
 • Интелигентна платформа за автоматизация
 • 360-градусов оглед на перспективите
 • Увеличен трафик чрез изграждане на връзки

Ценообразуване

 • Безплатен месечен план със 100 имейла
 • Соло план за $ 18 / месец
 • Многопотребителски план за $ 38 / месец
 • План на агенцията за $ 79 / месец

Как да изберем подходящия софтуер за имейл маркетинг

изберете маркетингова услуга по имейл

Изборът на подходящ софтуер за електронна поща е жизненоважен за успеха на всички ваши маркетингови усилия. Сред ключовите съображения трябва да изберете и софтуер, който може да ви помогне да постигнете маркетинговите си цели. Определете нивото на персонализация, което искате за вашите имейли, и дали инвестицията ще си струва в дългосрочен план. Някои от основните съображения включват:

интеграция
Трябва да изберете платформа за имейл маркетинг, която поддържа интеграция с вашия CRM, за да управлявате ценни данни. Той също така трябва да предостави преглед на всички ключови показатели за измерване на успеха на вашите кампании.

сегментиране
Това е първата стъпка за изпращане на насочени имейли до клиенти с различни персони за купуване. Абонатите са групирани в категории, за да предлагат продукти и услуги въз основа на техните специфични изисквания. Платформата за електронна поща трябва също да помогне при персонализирането на имейлите за всеки сегмент.

Отчитане и анализи
Маркетингът по имейл е стратегически процес, който изисква редовен анализ на данните за клиентите в продължение на дни, месеци и години, за да се определи успеха на една кампания. Следователно най-добрата платформа за маркетинг на имейли трябва да използва цялата полезна информация и да я превежда в полезна информация.

Редактор с влачене и пускане
Много програми ви позволяват да персонализирате имейлите, за да представите своя отделен имидж на марката. Редакторът спестява време, като предоставя разнообразни шаблони за електронна поща, които могат да бъдат оправени, за да отговарят най-добре на вашия продукт / услуга.

A / B тестване
Правилната платформа за маркетинг на имейли ще ви позволи да тествате каквото и да е дали е дължината на съобщението, темата или CTA бутона във вашия имейл. Можете да научите за предпочитанията на аудиторията с A / B тестване и да използвате информацията за създаване на успешни имейл кампании.

Най-доброто от най-доброто

най-добрите маркетингови услуги по имейл

Маркетингът по имейл е от полза за фирми от всякакъв тип и размери. Това е най-добрият начин да се свържете с посетителите, да изградите смислени отношения и да ги превърнете в лоялни клиенти. Изборът на правилната услуга, която отговаря на нуждите на вашия бизнес, е от съществено значение за дългосрочния успех. Само защото компанията за имейл маркетинг е популярна сред някои бизнеси – не означава, че ще работи и за вашия бизнес. Най-добрата платформа за маркетинг по имейл трябва да автоматизира по-голямата част от маркетинговите дейности, да проследява статистическите данни за взаимодействието между клиентите и да изпраща по-добри имейли. Някои масови имейл услуги са предназначени само за обслужване на предприятия от определена ниша, докато много от тях могат да функционират в различни индустрии. Независимо дали сте маркетинг или Instagram влияещ, създател на съдържание или собственик на малък бизнес, трябва да намерите маркетингова платформа, която най-добре отговаря на вашите нужди.

В това ръководство сме съставили списък с платформи за имейл за различни ниши и как те помагат на бизнеса да постигне целите си.

Най-добри безплатни планове

Маркетолозите могат да се сблъскат с много предизвикателства, когато става въпрос за създаване на стратегия за имейл маркетинг. Основно предизвикателство е да стартирате успешна имейл кампания, без да нарушавате банката. Няколко най-добри платформи за имейл маркетинг ви позволяват да достигате до контакти чрез формуляри и целеви страници, автоматично да изпращате имейли и да проследявате резултати, и всичко това безплатно. Повечето безплатни маркетингови платформи за електронна поща не предоставят възможности за персонализиране. Първо трябва да изградите аудитория и да намерите какво ги ангажира или интересува. Когато списъкът ви започне да расте, след това можете да надстроите до платен план и да използвате допълнителни функции.

Ето две платформи за имейл маркетинг, които ви позволяват да стартирате бюлетин за имейл безплатно.

MailChimp

Това е може би най-популярният безплатен софтуер за маркетинг на имейл с лесен за използване интерфейс. Това е чудесен избор за стартиране на вашия безплатен бюлетин по имейл. Това, което го прави най-добрият инструмент за маркетинг по имейл, е неговата функция за интелигентни препоръки, която дава ценна представа за пазара, за да оптимизира маркетинговите усилия. Също така ви позволява да проектирате имейли чрез мениджър на съдържание, където можете да съхранявате файлове и изображения за лесен достъп. Mailchimp също така ви позволява да автоматизирате маркетинговите усилия по своя безплатен план. Можете да изпращате потвърждения за поръчки, изоставени напомняния за колички и много други.

Основни функции

 • Създател на целева страница
 • Инструмент за създаване на формуляр
 • Маркетингова автоматизация
 • Избройте сегментацията
 • A / B тестване

MailerLite

Платформата се откроява сред другите безплатни инструменти за маркетинг по имейл, тъй като предоставя възможност за лесни персонализиране. Можете да започнете с всеки шаблон или празна страница и да редактирате формата, да добавите съдържание и подробности според вашите изисквания. Освен текст и изображения, можете дори да добавите подробности за продукта, да вградите видеоклип или дори да свържете най-новите си блогове. Това е отличен начин за създаване на по-интерактивни имейли, които предоставят повече материал, отколкото само бюлетин. Можете да създадете мобилни отзивчиви целеви страници, които съответстват на имейлите, които изпращате за повече реализации. MailerLite предлага изчерпателен отчет за кампанията, който предоставя съществена статистика за определяне на честотата на кликване и честотата на абонатите.

Основни функции

 • 24/7 поддръжка по имейл
 • Видео уроци
 • Редактор с влачене и пускане
 • Вградена опция за редактиране на снимки
 • Вградени формуляри за регистрация
 • Управление на абонатите

Най-добро за начинаещи и блогъри

Повечето блогъри не обръщат внимание на този изключително благоприятен маркетингов инструмент. Маркетингът по имейл помага на блогърите да увеличат приходите си и да създадат силна читателска база с течение на времето. Първата стъпка, която трябва да направите като блогър, е да изберете софтуер, който ви позволява да управлявате ценния си списък с абонати.

Има много платформи за избор, но тук сме изброили само най-добрите възможности за избор.

ConvertKit

Той е предназначен изключително за независими създатели на съдържание и блогъри. Това е проста платформа, но предлага добри възможности за автоматизация и освен това е много лека на джоба. ConvertKit има по-фокусиран подход, що се отнася до UX дизайн, тъй като специфични функции са налични в раздели вместо на таблото за управление. Трябва да създадете своя имейл кампания и да преминете през всяка стъпка поотделно. Това ви позволява да постигнете повече тон и да се съсредоточите върху различни етапи от вашата имейл маркетингова кампания.

Основни функции

 • Създатели на целева страница и формуляри
 • Автоматизация на имейл маркетинг
 • Предварително проектирани шаблони
 • Сегментиране на списъка с имейли
 • Интеграция на приложения на трети страни

SendInBlue

Друга добра платформа за маркетинг на имейл е SendInBlue, която е невероятен инструмент за изпращане на имейли, блогове и бюлетини до вашите абонати. Чрез платформата можете лесно да сегментирате аудиторията според вашите предпочитания. Той предлага редактор на имейл с плъзгане и пускане, който позволява на потребителите да добавят купони в имейлите си. Функцията е от полза за партньорски маркетинг и промотиране на марки. Също така потребителският интерфейс на SendInBlue е лесен за използване, което го прави подходящ за блогъри за първи път. Той притежава изключително адаптивен WordPress плъгин, чрез който можете лесно да управлявате кампаниите си от таблото за управление на WordPress.

Основни функции

 • Автоматизация на имейл маркетинг
 • CRM инструмент
 • Вградени инструменти за анализ и тестване
 • Пренасочване на реклами

Най-доброто за малкия бизнес

Маркетингът по имейл е една от най-рентабилните маркетингови възможности за малкия бизнес, като например магазините за електронна търговия, които все още са във фаза на растеж. Това е така, защото е лесен за управление, дава пълен контрол и позволява на собствениците на фирми да поддържат близък контакт със своите клиенти. Задължително е да се разбере, че успехът на малък бизнес зависи от платформата за имейл маркетинг, която са избрали. Добрата електронна платформа трябва да позволява на предприятията да създават ангажиращи електронни бюлетини чрез лесен потребителски интерфейс. Освен това трябва да им е лесно да управляват контактите и да проследяват ефективността на бъдещите маркетингови кампании по имейл.

Съставихме две от най-популярните платформи за имейл маркетинг, които могат да ви помогнат да се развиете като малък бизнес.

ConstantContact

Това е една от най-големите услуги за електронно маркетинг в света за начинаещи. Всеки акаунт ви дава достъп до инструменти за проследяване, споделяне на социални медии, сегментиране на списъци и мощна интеграция на електронна търговия за магазини Shopify. Можете да управлявате своите имейл списъци, контакти, маркетингов календар и много повече чрез тази платформа. Също така, имейл плюс акаунтът му предлага проучвания и анкети, купони, онлайн дарения и тестване на темата A / B за изпращане на целеви имейли за подобряване на вашата отворена тарифа. ConstantContact е най-доброто имейл маркетингово обслужване за малки фирми.

Основни функции

 • Персонализиращи се шаблони за имейл
 • Промоционални идеи за вашия бизнес
 • Форуми за чат на живо, имейл и дискусии
 • Безплатен достъп до инструменти за 60 дни

GetResponse

Платформата е оборудвана с много функции за онлайн маркетинг, които могат да помогнат за развитието на вашия бизнес. Можете да създавате и хоствате уебинари на вашия сайт и да създавате атрактивни целеви страници, за да конвертирате повече посетители. Те също публикуват няколко полезни маркетингови ресурса, като курсове, бели новини и видеоклипове, за да ви помогнат да се запознаете с маркетинга по имейл и да го използвате най-продуктивно. Той е лесен за използване и се предлага с невероятни инструменти за автоматизация, които ви помагат да създавате ефективни кампании. Можете също така да го интегрирате със софтуер на трето поколение олово поколение като SalesForce и ZenDesk.

Основни функции

 • Списък на фунии за строителство
 • Търговски фунии
 • Продажби на електронни продукти
 • Трансакционни имейли
 • Строител на автоматизация
 • Поддръжка по имейл и чат
 • Поддръжка по имейл и чат

Най-добрите решения с отворен код

Инструментът за маркетинг с отворен код ви помага да планирате, изпращате, проследявате и анализирате имейли. По-важното е, че ви позволява да изследвате поведението на клиентите. С всички усилия, комбинирани, софтуерът спестява време и подобрява резултатите. Софтуерът за маркетинг с отворен код ви позволява да изпращате неограничени имейли безплатно, но ще трябва да закупите програмата за управление на сървърното пространство. Софтуерът е високоефективен за фирми, които искат да изпращат имейли в големи количества.

По-долу са двата най-добри инструмента за маркетинг с отворен код.

Mautic

Това е най-модерният софтуер за маркетинг на имейли, който се предлага в Интернет днес. Mautic е инструмент с отворен код, който може да се използва за изтегляне на функция за управление на контакти или функция за споделяне на социални медии абсолютно безплатно. Тя ви позволява да създавате целеви списъци и да изпращате изходящи имейли. Също така, той може да бъде интегриран с почти всички основни платформи. Той предлага пълен пакет за създаване на цялостен план за маркетинг по имейл.

Основни функции

 • Автоматизирани отговори по имейл
 • Проследяване на търсенето и оптимизация
 • Управление на рекламите
 • бюджетиране
 • анализ
 • Управление на база данни
 • Силно адаптивни
 • Мобилен оптимизиран

OpenEMM

Това е лесна за използване и лесно персонализируема система за управление на електронната поща. Можете да следите редовни отговори от вашите абонати, както и да персонализирате имейли въз основа на нуждите на потребителя. OpenEMM е интегрирана с Google Analytics, която помага да следите отговорите и сигналите ежедневно. Няма ограничение за броя на абонатите или имейлите с OpenEMM.

Основни функции

 • Прост потребителски интерфейс
 • Управление на отказите
 • Автоматизиран внос и износ на данни
 • Персонализирани имейли
 • Управление на целевата група
 • анализ
 • Проследяване на пощата

Най-добро за агенции (бял етикет)

Ако сте агенция, която иска да добави маркетинг по имейл като една от услугите си, имате нужда от софтуер с бели етикети, който може да управлява множество клиентски акаунти. Платформите ви помагат да персонализирате таблата до известна степен, така че агенциите да не трябва да инвестират в нов софтуер. Без значение колко клиенти имате, вашата електронна маркетингова платформа трябва да ви позволява да създавате лога, URL адреси и други елементи на марката.

Ето двете най-добри компании за имейл маркетинг с бели етикети.

ActiveCampaign

Платформата осигурява най-добрите функции за автоматизация и интеграция. Дава ви повече свобода да проектирате персонализирани домейни и лога, както и да променяте стила на интерфейса, за да съответствате на марката на вашата агенция. Можете също да премахнете бутони или да ги добавите към други части на таблото за управление.

Основни функции

 • Премахва всички препратки към ActiveCampaign
 • Променете HTML и CSS за бутони и шрифтове
 • Заменете логото със свое
 • Персонализиран домейн

Pabbly

Това е просто маркетингово решение за имейл, което не изисква хостинг или сложна настройка. Той има вграден конструктор на шаблони за имейл, който ви позволява да създавате атрактивни имейли. Можете да изпращате групови имейли или чрез свързване чрез външен протокол за просто прехвърляне на поща (SMTP) или чрез вградения SMTP. Очевидно управлява вашия списък с абонати, а също така идва и с редактор за плъзгане и пускане, чрез който можете да задавате правила за автоматизация за изпращане на имейли.

Основни функции

 • MX Cleaner
 • Повишено улавяне на олово
 • Абонаментни формуляри
 • Управление на списъци
 • Автоматично отговарящи
 • SMTP маршрутизация

Как да създадете списък с имейли (получете повече абонати)

Списъкът с имейли включва всички имейл адреси, които придобивате, като се ангажирате с потенциални клиенти във времето. Списъкът може да се свие, ако клиентите се абонират за вашите бюлетини или нарастват, ако повече потенциални клиенти се ангажират с вашето съдържание и имейли. Като маркетолог трябва да сте сигурни, че редовно добавяте нови контакти в списъка си с имейли, за да достигнете до повече хора. Колкото по-голям е броят на клиентите във вашия имейл списък, толкова по-добри са шансовете за ангажиране и реализация. Но често срещано предизвикателство сред маркетолозите е да разработят стратегии, които могат да помогнат да спечелите повече абонати.

Изграждането на впечатляващ имейл списък е деликатен и отнемащ време процес. Ето няколко съвета, за да създадете най-добрия списък с имейли от нулата.

 • Създайте изскачащ формуляр, който позволява на клиентите ви да споделят информация за контакт и да се абонират за вашия списък
 • Създайте персонализиран CTA бутон за всяка публикация в блога или уеб страница
 • Достигнете до посетителите с персонализирани изскачащи проучвания
 • Създавайте уникално имейл съдържание
 • Насърчете абонатите да споделят имейли, като включват бутони в социалните медии
 • Изпращайте персонализирано съдържание въз основа на различни потребителски персони
 • Създайте персонализирани целеви страници, за да привлечете по-широка клиентска база
 • Представете своя имейл бюлетин в социалните медии с стратегически поставен CTA
 • Оптимизирайте уебсайта си за съобщения за отказ

Топ 3 инструменти за изграждане на списък с имейли

За да привлечете по-голяма аудитория за вашия бизнес, вашият първи приоритет трябва да бъде съставянето на изчерпателен списък с имейли. Когато пишете публикация в блог или създавате друг тип съдържание, хората от вашия имейл списък са първите, които го виждат.

OptinMonster

Инструментът ви позволява да вмъквате съобщения за достъп на няколко места в блога си, за да превърнете посетителите си в абонати. Той също така предлага разширена функция, която увеличава реализациите на олово чрез персонализирано съдържание. OptinMonster се използва от над 700 000 уебсайта, тъй като неговият инструмент за улавяне на олово има много полезни функции.

Основни функции

 • Вградени формуляри за избор
 • Визуален редактор с влачене и пускане
 • Персонализиращи се теми
 • Пренасочване и пренасочване
 • Интуитивно табло
 • Разширена автоматизация за насочване

Unbounce

С инструмента за създаване на имейл списък можете да създадете оптимизирани целеви страници, за да привлечете повече посетители и да накарате бизнеса ви да процъфтява. Той помага да конвертирате повече клиенти в клиенти и да се регистрирате чрез насочени лепкави ленти. Всички функции на инструмента са добре документирани, а цялата платформа е лесна за използване. Единственото нещо, което трябва да направите, за да започнете, е да се регистрирате за безплатна пробна версия и да създадете целевата си страница. Той е идеален за всички видове бизнеси като уебсайтове за електронна търговия или дори агенции.

Основни функции

 • 100+ шаблона на целевата страница
 • Дизайн на страници според вашите предпочитания
 • Мобилен отзивчив
 • Публикуване в домейна
 • Публикувайте в WordPress
 • Вградени шрифтове на Google
 • Автоматичен оптимизатор на изображения

Sleeknote

Инструментът е най-подходящ за средни и големи магазини за електронна търговия и за SaaS бизнеса, но може да се използва от всички онлайн бизнеси. Sleeknote е pop-up builder, който ви помага да събирате имейл адреси и да увеличавате продажбите с персонализирани изскачащи прозорци на уебсайтове. Тъй като всеки сегмент от целевата група има различна персона на купувача, изскачащите прозорци на Sleeknote показват къде точно се намират потенциалните клиенти в тяхното купуване. Можете да предотвратите проблеми с изоставянето на количките и да събирате имейл адреси чрез навременни изскачащи прозорци.

Основни функции

 • A / B тестване
 • Отчитане на Google Анализ
 • Управление на абонатите
 • Онлайн формуляри
 • Разпределение на олово
 • Оловно сегментиране

Често задавани въпроси

Какво е имейл маркетинг?

Маркетингът по имейл включва процеса на изпращане на имейли за популяризиране на продукти или услуги на потенциални клиенти. Това е ефективна стратегия за дигитален маркетинг, която помага на бизнеса да се свърже с клиенти и да ги конвертира в клиенти.

Колко струва маркетинг по имейл?

Средният бизнес може да очаква да харчи средно около 1000 долара на месец, ако използва платформа за имейл маркетинг. Точната сума зависи от индустрията, продуктите или услугите, които продавате, маркетинговите ви цели и процента на генерираните онлайн приходи. В крайна сметка трябва да създадете бюджет за имейл маркетинг, за да определите точните разходи.

Как мога да взема първите 1000 абоната?

За да привлечете първите си 1000 абонати, трябва да създадете атрактивни персонализирани целеви страници. След това трябва да дадете причини на посетителите си да се абонират, които могат да бъдат под формата на инфографика, видеоклипове и много други. Без качествено съдържание никой няма да се интересува да чете какво предлагате, така че трябва да създавате първокласно съдържание. Също така ще трябва да популяризирате марката си и да увеличите нейната видимост, така че посетителите да имат повече шансове да се абонират за вашия имейл списък.

Как мога законно да събирам имейл адреси?

Можете да събирате имейл адреси чрез законни средства, като насочвате реклами във Facebook, изскачащи прозорци и безплатни видео уроци или чрез популяризиране на електронния си бюлетин в уебсайта. Можете да домакинствате конкурси или да предлагате безплатни ресурси, които са подходящи за вашата целева група.

Мога ли да изпращам маркетингови имейли на клиентите си?

Законите се различават в различните страни. Често маркетолозите трябва да получат някакъв вид разрешително. Има два типа разрешения: имплицитно и експресно. Включено разрешение означава, че можете да се свържете с онези хора, които вече имат връзка с вас. Ако нямате това, трябва да получите изрично разрешение. Тя се предоставя, когато някой ви разреши да им изпращате маркетингови имейли, като доброволно въведете своя имейл адрес в абонаментна форма.

Как да започна маркетингов имейл?

За да стартирате маркетингова имейл кампания, трябва да изберете доставчик на услуга за имейл маркетинг. След това трябва да съберете контакти и да създадете своя имейл списък. След това тези контакти се добавят към вашия имейл маркетинг акаунт; след което се изисква да създадете приветствен имейл с помощта на шаблон. След това е необходимо да напишете убедителен ред на темата и да го прегледате, преди да го изпратите в списъка си с контакти.

Мога ли да правя групови маркетингови услуги за електронна поща от моя Gmail или Outlook акаунт?

Възможно е изпращане на групови имейли с Gmail и Outlook, но има голям шанс те да бъдат маркирани като спам. Освен това няма да можете да видите статистическите данни за вашата кампания.

заключение

Ако сте собственик на бизнес или създател на съдържание, който току-що се захваща с маркетинг по имейл, тогава има няколко полезни имейл маркетингови услуги и софтуер, които могат да улеснят живота ви. Но преди да изберете сред тях, трябва да определите вашите изисквания и бюджета за вашата кампания.

Надяваме се, че това ръководство ви помага да вземете правилното решение за вашия бизнес!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map