Най-добрият уеб дизайн и графични инструменти 2020

И уеб дизайнерът, и графичният дизайнер са много популярни професии в ерата на дигиталите. Въпреки че усилията на двете професии имат една и съща цел – осигуряване на възхитително потребителско изживяване чрез създаване на невероятни и удобни за употреба уебсайтове, те не са еднакви. Всяко от тях изисква специфични знания, набор от умения и инструменти.


Какво е уеб дизайн?

Странен образ кон

Първите асоциации, които се появяват при появата на думата уеб дизайн, са естетиката и многобройните визуални аспекти на уебсайта. И точно това е уеб дизайнът – създаване на визуални елементи за уебсайта на клиента.

Уеб дизайнът включва множество различни умения, необходими за създаване на всички визуализации, които ще бъдат намерени на уебсайта. За целта уеб дизайнерите не трябва да знаят как да кодират, но трябва да са запознати с концепциите за графичен дизайн, най-добрите UX практики и да знаят кои инструменти за уеб дизайн ще свършат работата.

По принцип уеб дизайнът включва процеси, които варират от концептуализиране и планиране на уебсайтове до изграждане на оформление на уебсайт, избор на цветове, шрифтове и интерактивни функции. За да подобрят уеб дизайна, дизайнерите също трябва да знаят как да използват лога, снимки, икони и клипарт, без да влияят негативно на скоростта на зареждане на уебсайта..

Какво е графичен дизайн?

Елементи и принципи на дизайна
Вижте елементи и принципи на дизайна

[Пищов]

Графичният дизайн, от друга страна, е много по-широко поле. Ето защо той е известен още като комуникационен дизайн, или изкуство с цел. Докато уеб дизайнерите са специализирани в предоставянето на визуализации, които ще бъдат използвани при създаването на уебсайта, графичните дизайнери изграждат визуални изображения, които могат да бъдат използвани в редица случаи.

CMYK срещу RGB
Вижте CMYK срещу RGB [Cheat Sheet]

С други думи, графичният дизайн обхваща всички действия, насочени към предаване на много специфичното послание чрез дизайна.

Формата на графичния дизайн може да бъде както физическа, така и виртуална. Графичният дизайнер може да създава визуализации за уебсайтове, но може да проектира и изображения за реклами, плакати, опаковки, списания и т.н..

Графичният дизайн включва всички видове елементи в множество комбинации. Тези елементи са линии, форми, цвят, шрифтове и текстура. Комбинирайки своя талант и технологии, графичните дизайнери успяват да създадат впечатляващи визуализации и напълно да потопят зрителите в новите светове.

99designs

99designs

Намерете подходящия дизайнер за следващия си проект. Те имат експертни дизайнери в над 90 категории, така че можете да намерите идеалното си съответствие.

Изберете вашия дизайн

Списък на най-популярните уеб дизайн и графични инструменти

Докато зоните, в които работят, може да не са еднакви, както уеб, така и графичните дизайнери използват инструментите от една и съща кутия с инструменти. Знаем, че правилният инструмент може буквално да революционизира вашия работен процес. Ето защо създадохме списъка с най-добрите уеб дизайн и графични инструменти през 2018 г..

На свободна практика

На свободна практика

Фрилансерът е уебсайт за глобален краудсорсинг пазар, който позволява на потенциалните работодатели да публикуват работни места, които фрилансерите могат да наддават след това.

Посетете фрилансера
Upwork

Upwork

Upwork, преди Elance-oDesk, е глобална платформа за фрийланс, където бизнеса и независимите професионалисти се свързват и си сътрудничат отдалечено.

Dribbble

Dribbble

Dribbble е онлайн общност за показване на произведения на изкуството, направени от потребителя. Той функционира като платформа за самореклама и мрежа за графичен дизайн, уеб дизайн, илюстрация, фотография и други творчески области.

Fiverr

Fiverr

Fiverr е глобален онлайн пазар, предлагащ задачи и услуги, започващи с цена от 5 долара за изпълнена работа, от която получава името си.

Посетете Fiverr
Конкурс за дизайн

Конкурс за дизайн

„Конкурсът за дизайн е уебсайт, създаден да свързва хората, които търсят всякакъв вид услуги за уеб дизайн, с професионални дизайнери. Всичко, което трябва да направите, е да зададете конкурс, да обясните от какво се нуждаете и просто да изчакате дизайнерите да излязат с техните идеи.

Посетете конкурс за дизайн
Behance

Behance

Behance е онлайн платформа за показване и откриване на творчество; това е място, където творческият свят актуализира работата си на едно място, за да го излъчва широко и ефективно.

99designs

99designs

99designs е онлайн магазин за графичен дизайн, който свързва повече от един милион талантливи дизайнери на свободна практика с креативни хора, гениални предприемачи, умели бизнеси … всеки, който се нуждае от всякакъв вид дизайнерска работа.

Посетете 99 дизайни
Codementor

Codementor

Codementor предоставя незабавна помощ 1: 1 за разработка на софтуер – това е пазар на наставничество при поискване за разработчиците. Те улесняват незабавно разработчиците да се свържат с експерти чрез споделяне на екран / код, видео и чат.

Посетете Codementor
Designhill

Designhill

Designhill предоставя интерактивен интерфейс, който позволява на клиентите да дават обратна връзка и оценки в реално време на дизайнерските работи, за да помогнат на дизайнерите да разберат по-добре очакванията на клиента..

Посетете Designhill
Zeplin

Zeplin

Zeplin е най-добрият инструмент за сътрудничество между дизайнери и разработчици. Той съкращава срещите наполовина и гарантира, че дизайните се изпълняват перфектно, колкото и сложно

Canva

Canva

Canva е безплатен уебсайт за инструмент за графичен дизайн, който осигурява достъп до над милион снимки, графики и шрифтове. Използва се от не-дизайнери, както и от професионалисти. Инструментите могат да се използват както за уеб, така и за дизайн и графични медии.

Easel.ly

Easel.ly

Easel.ly е прост уеб инструмент, който дава възможност на всеки да създава и да споделя мощни визуализации (инфографика, плакати и т.н.), без да е необходим дизайнерски опит!

Infogr.am

Infogr.am

Infogr.am е безплатен webapp, който поглъща електронни таблици и .csv файлове и разпръсква великолепна интерактивна инфографика.

Google класации

Google класации

Google Charts е интерактивна уеб услуга, която създава графични диаграми от предоставена от потребителя информация.

MyEcoverMaker

MyEcoverMaker

„Инструмент, който ще ви помогне лесно да създавате красиви и професионални корици за електронни книги – дори и никога да не сте проектирали нещо в живота си –

Snappa

Snappa

Snappa е инструмент, който можете да използвате, за да създавате сами изображения за публикации в блогове и реклами във Facebook.

Посетете Snappa
Vectr

Vectr

Vectr е безплатен графичен софтуер, използван за създаване на векторна графика лесно и интуитивно. Това е прост, но мощен уеб и настолен кросплатформен инструмент, за да придадете вашите дизайни в реалност.

Visme

Visme

Visme е прост инструмент, който ви помага да превеждате вашите идеи в ангажиращо съдържание под формата на презентации.

TinyPNG

TinyPNG

TinyPNG е инструмент, който оптимизира вашите изображения с перфектен баланс в качеството и размера на файла.

designwizard

Съветник за дизайн

Design Wizard е прост инструмент за графичен дизайн, който ви позволява да създавате маркетингови видеоклипове и графики за минути. Лесните им за използване шаблони ви позволяват лесно да редактирате и създавате професионални стандартни дизайни без опит.

krello лого

Crello

Crello.com е визуален редактор, който позволява създаването на изображения в социални медии, рекламни банери, плакати, заглавки на електронна поща и други популярни формати.

заключение

Изборът на подходящия инструмент за вашия уеб или графичен дизайн е много важна задача. Това не само ще ви помогне да работите по-ефективно, но и ще ви даде възможност да създавате по-привлекателни визуализации. Надяваме се, че този списък с най-добрите инструменти за уеб дизайн и графики ще ви бъде от полза и че ще ви помогне да намерите инструмента, който отговаря на вашите специфични нужди.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map