Как да започнете моден блог

създаване-ви-лична марка

Често ли получавате комплименти за модния си усет? Приятелите ви се обръщат към вас за съвет с гардероба си? Имате ли най-горещото дизайнерско облекло в гардероба си?


Ако отговорът е ДА, помислете дали да започнете моден блог днес.

Няма да имате никакви проблеми да се впишете в общността на модните блогъри, тъй като те обикновено са много приветливи. Също така, създаването на вашата марка в интернет може да бъде отличен източник на приходи.

Не е нужно много, за да създадете блог – но в случай, че искате задълбочени насоки, сме формулирали стъпка по стъпка ръководство за това как да започнете моден блог успешно!

Contents

Пет лесни стъпки за стартиране на моден блог

 • Изберете най-добрата платформа за блогове
 • Изберете името на вашия домейн
 • Настройте акаунта си при хостинг доставчик
 • Вземете онлайн модния си блог
 • Намерете идеалната тема

Изберете най-добрата платформа за блогове

изберете най-добър-блогинг платформи


Има приблизително 76,5 милиона WordPress блогове
Първата стъпка да станете моден блогър е да разработите техническите характеристики – първо от тях е CMS.

CMS, т.е. система за управление на съдържанието, ви спестява усилията да научите и програмирате блог от нулата, вместо това ви предоставя готов сайт за блогове, за да започнете моден блог. От съществено значение е да се разбере, че модният блог зависи главно от визуализациите. Ето защо трябва да изберете качествен CMS като WordPress, защото той ви позволява да добавяте графика и да оптимизирате вашия сайт за по-добра производителност.

WordPress.org е надежден и безумно удобен за потребителите и хоства няколко милиона потребители по целия свят, което го прави пазарен лидер в тази индустрия.

WordPress се грижи за огромна аудитория, включително известни блогъри, фирми и организации. Като CMS, той е невероятно адаптивен и гъвкав; Следователно, дори без знания за кодиране, можете да настроите блога си според вашите предпочитания. Дава ви свобода да управлявате динамичен блог от всяка точка на света без технически бариери или езикови ограничения.

Изберете името на вашия домейн

Блог платформи
Какво използват хората за блог

друг
6%


Изборът на име на домейн може да бъде най-критичната стъпка при започване на успешен моден блог; ето защо трябва да помислите това.

Ето няколко съвета как да започнете в модния блог с перфектния URL адрес:

 • Кратко е по-добре. Какво е общото във всички успешни сайтове за мода? Всички те имат кратки, сладки и остроумни имена. Дайте на вашия блог незабравимо име; дългите и досадни имена са трудни за запомняне и търсене. Искате нещо закачливо и запомнящо се.
 • Дръжте го конкретен. За сравнително нов моден блог запазете името, подходящо за неща, за които ще блогирате, напр. офис облекло, обувки или вечерни рокли. Уверете се, че малки заглавия са включени в заглавието, като темата на вашия блог, така че вашият сайт да бъде лесно търсене.
 • Направете го повече ВАС. Ако сте вече известен моден стилист или съветник, опитайте се да включите част от името си в домейна. Ако обаче сте сравнително нови и името ви все още не е масивна част от вашата самоличност в блога, нека вашето име остане извън домейна. Вместо това можете да се представите чрез публикация в блога.

Препоръчителен инструмент:

Настройте акаунта си при хостинг доставчик

настройка на профила

Над 850000 хората са създали WordPress блог с BlueHost

Сега, след като сте намерили отлично име на домейн, следващата стъпка е да намерите хостинг услуга. Намирането на надежден уеб хост е също толкова важно, колкото и намирането на добро име на домейн.

Тук в FirstSiteGuide намираме Bluehost най-добрия. Те предлагат изключителна сделка с отстъпка, включително a БЕЗПЛАТНО име на домейн и 30-дневна гаранция за връщане на парите. Те могат да ви помогнат да стартирате вашия моден блог до голямо начало, изгодно.

Дори WordPress.org одобрява хостинг компанията Bluehost като “една от най-добрите и най-ярките в света.”.

WordPress Bluehost

Вземете онлайн модния си блог

Процесът на инсталиране на всяка хостинг услуга е почти еднакъв, въпреки няколко разлики в GUI (графичен потребителски интерфейс). Ето как се регистрирате с Bluehost с няколко лесни стъпки:

Първа стъпка

Възползвайте се от изключителната сделка с отстъпка от Bluehost и следвайте простите стъпки, дадени на този линк. След това кликнете върху „Започнете сега“.

Първа стъпка

Стъпка втора

Bluehost предлага набор от пакети и опции за блогове, от които да избирате. Но като новак, трябва да отидете на Основния план – той включва всички основи за новите модни блогъри.

Когато се запознаете с това как работи всичко, тогава бихте могли да надстроите до премиум планове. След като получите съществено следване, надграждане до най-продавания „Плюс план“, то ви позволява да използвате неограничени услуги със стандартна производителност.

Те имат и много по-големия Pro Plan, той има същите ключови характеристики като Plus Plan, но има допълнителното предимство на високата производителност – което го прави подходящ за блогове с голям трафик.

стъпка втора

Стъпка трета

Както споменахме по-горе, изборът на правилно, но примамливо име на домейн е от съществено значение. Това може да направи или разруши цялата ви кариера в блога. Освен това, ако вашето име вече се използва от някой друг, Bluehost ще ви предостави подобни предложения.

стъпка трета

Стъпка четвърта

стъпка четвърта

Стъпка пета

Време е да платите таксата си. Можете да плащате за 12, 24 или 36 месеца наведнъж; колкото повече месеци се ангажираш, толкова по-малко трябва да плащаш на месец. Останалите кутии са само допълнителни услуги; оставете ги без отметка засега, тъй като бихте могли да се върнете по-късно, ако възникне нужда.

стъпка пета

След като се съгласите с „Общите условия“, ще бъдете изпратени обратно на началната страница. Влезте от там и въведете вашите идентификационни данни, след това изберете и инсталирайте разширението WordPress.org.

Най-накрая притежавате блог на WorPress.org – персонализирайте темата на блога си или отидете за модна тема на WordPress. Можете да промените оформлението, дизайните, да направите абсолютно всичко, което искате!

Стъпка шеста

Ще ви бъде изпратен имейл за потвърждаване на акаунта. Потвърдете акаунта си чрез предоставената връзка, като въведете паролата си. Без паролата няма да можете да потвърдите или да получите достъп до профила си.

Стъпка шеста
Стъпка шеста

Връзката ще ви помоли да изберете нова парола. Изберете силна, но запомняща се парола, за да не я забравите.

Стъпка седма

След като създадете новата си парола, можете да я използвате, за да влезете в новия си акаунт.

Стъпка седма

Стъпка осма

Сега е време да покажете малко истинско творчество и да персонализирате темата на модния си блог по ваш вкус. Или изберете някоя от предварително зададените от Bluehost или посетете WordPress.org библиотека и вземете своя избор от там.

Стъпка осма

Стъпка девета

След като изберете тема, можете да прегледате таблото си за управление, като влезете в таблото за управление на WordPress.org.

Стъпка девета

Стъпка десета

Модни блогове ниши

Жени
70%
хора
10,5%
Унисекс
8,7%
Roleplay
5,9%
Децата
37%
тяло
1,2%

Това е мястото, където можете да се свържете с съветника за чат на Bluehost за насоки за създаването на наистина моден уеб сайт – или можете да го направите сами.

Стъпка десета

Единадесета стъпка

Кликнете върху иконата Bluehost горе вляво, за да откриете инструментите за персонализиране. Поиграйте и променете всичко, което смятате, че е подходящо за темата на вашия моден блог – не се страхувайте да направите своя сайт за модата.

Единадесета стъпка

Ще трябва да излезете със забавно и причудливо въведение в сайта на модния си блог, за да може да плени аудиторията и да обясни идеологията на блога си.

След като това е направено, имате своя уебсайт.

Единадесета стъпка

Честито! Вашият блог за модница вече работи и работи.

Намерете идеалната тема

перфектни-теми
Видове модни блогъри
Личен стил блогъри – най-популярните от всички тях, те публикуват тоалети и други тоалети

Вашият моден блог вече е на живо и вече сте изпълнили повечето основни стъпки.

С всички технически технологии, вие сте свободни да се съсредоточите върху творческата част, известна още като нещата, които ви накараха да започнете моден блог. Един от най-важните фактори за успеха на блога е неговата концепция. Всеки успешен моден блог има тема, която те следват.

WordPress има предварително зададена тема за всеки блог на своята платформа, която можете да променяте според блога си – просто не забравяйте да се отървете от всички примерни публикации и страници по подразбиране.

Съберете заедно темата за вашия блог толкова внимателно, колкото бихте събрали тоалет; изберете от повече от 2000 теми, присъстващи в хранилището на WordPress. Ако тези теми не отговарят на вашите взискателни стандарти, можете да купувате от много други на сайтове на трети страни.

Обмислете бъдещите си стремежи към блога, докато избирате тема, така че двете да могат да се подравнят правилно. Тук е изключително важно да анализирате всички функции и факторите за ефективност на вашия блог и да гарантирате, че всичко е съвместимо. Това ще помогне за оптимизиране на ефективността на вашия блог.

Безплатни или премиум?

Блогъри за уличен стил – те публикуват вдъхновяващи погледи, които фотографират по улиците
Бизнес на модата / модни новини блогъри – мнозинството публикации за модата
новини и те също така обхващат различни теми за финансовия и бизнес тип на модния свят

Богат избор от безплатни и премиум избори присъства на WordPress.

Можете да намерите теми на стойност 3 и 1000 долара и всички стойности между тях. Затова е разумен подход първо да разгледате безплатните теми и след това да разгледате първокласните.

Подобно на тоалети, по-добре е да “опитате преди да купите”, така че проверете визуализациите преди да закупите или изтегляте. Репозиторият на WordPress и други разработчици на теми ви позволяват да видите как ще изглеждат темите им в оформлението на вашия моден блог, преди да ги купите.

Пазаруващи блогъри – те публикуват за най-новите тенденции и подреждат красиви колажи с пищни парчета
Лайфстайл блогъри – те смесват модата
публикации с публикации за лайфстайл, можем да говорим за публикации за семейството, храната, пътуванията и декора
Блогъри за модна фотография – най-новите редакции, кампании и вдъхновяващи огледи
Общи модни блогъри – както го казва името, всичко за модата, включително външен вид, редакционни материали, новини, тенденции, понякога уличен стил, красота, пазаруване & co

Знаете ли какво искате?

Пресяването на теми, докато търсите перфектната, може да бъде много вълнуващо. Прекалено голямото разнообразие може да завладее начинаещ блогър и може да доведе до неправилни решения. Ето защо е необходимо да знаете точно какво искате в дадена тема и след това да я търсите страстно.

Избройте и приоритизирайте функционалностите, които искате в блога си – те могат да бъдат всичко – от падащи панели до колони до визуални слайдшоута до визуализации и т.н. Разделете списъка си на две части; основен приоритет и незадължителни задачи.

В зависимост от списъка изберете темата, която е съвместима с всички оптимални функции и поне няколко от незадължителните.

Какво ще искат вашите читатели?

Голяма част от днешното поколение винаги е в движение, поради което повечето читатели днес предпочитат да четат блогове на своите смартфони.

Поради тази причина се уверете, че избраната от вас тема не е обвързана с платформата и е отзивчива във всички платформи за четене на родния блог.

Какво искате да постигнете?

Създайте мисловна картина на перспективата на вашия блог и след това го използвайте като стандарт, когато избирате темата. По този начин спестявате време, усилия и цял куп пари.

Като имате предвид конкретни стандарти, ще ви отведе една крачка по-близо до мечтания блог – независимо дали става въпрос за блог за модни съвети или блог за моден преглед. Ето защо, изберете темата, която най-точно се подравнява с образа в ума ви.

Кои са вашите читатели?

Познайте аудиторията си – може да ви се струва стар съвет, но ви уверявам, че е важно да знаете читателите си, за да можете да ги мислите, докато казвате „да“ на тема.

Задържането им в ума ви само ще ви помогне да стесните избора, така че да останете в тенденция.

От друга страна, ако сте безумно креативни и модни тенденции, тогава не се страхувайте да започнете ново модно движение, кой знае, това може да се окаже в други блогове с висока мода!

Топ модни блогъри, които да следват и черпят вдъхновение

Вече сме ви научили как да започнете моден блог, но за съжаление не можем да ви покажем как да блогвате за модата.

Така че ние измислихме алтернативен подход; вместо това ще ви покажем няколко топ модни блогъри и да се надяваме, можете да вземете някои съвети за стартиране на моден блог.

Ето три блогъри за красота, мода и лайфстайл, които взеха социални медии от буря:

често задавани въпроси

Колко струва да започнете моден блог?

Можете да направите безплатен моден блог в платформи като WordPress.com или Blogger. Все пак горещо препоръчваме да инвестирате няколко долара и да започнете със самостоятелен хост WordPress блог, така че да започнете от десния крак.

Ние разбираме, че може да е предизвикателно да плащате, когато сте в малък бюджет, но ние имаме споразумение с хората в Bluehost и вие сте повече от добре дошли да се възползвате от това.

За ниско плащане от едва 2,75 долара на месец, можете да закупите най-добрия хостинг на WordPress, който включва безплатен домейн и SSL!

За толкова малка инвестиция бихте могли лесно да започнете своя успешен блог за мода. След това можете да инвестирате във вашето начинание със собствено темпо.

За какво трябва да правя блог?

Вашият блог трябва да наблегне на това, което силно чувствате. Създавайте съдържание около неща, които смятате, че бихте могли да продължите и продължавате, без да се отегчавате. Предлагайте качествено съдържание, което е едновременно уникално и оставя отражение върху вашите последователи.

Например, ако сте любители на обувките, създайте съдържание около тази тема. Или ако знаете много за бебешкото облекло или дори за мъжки дрехи, винаги можете да блогвате и за това; в интернет няма много блогове за бебешки дрехи или блогове за мъжки модни. Това може да бъде вашето уникално отношение по темите!

Ако все още сте останали с това, което трябва да бъде вашата ниша, ето няколко теми, които да ви помогнат да започнете:

 • Трябва да има сезонни избори
 • Скорошни пазарувания – обувки, чанти, дрехи, грим или бижута
 • Как да правите OOTD снимки
 • Най-добрите магазини за икономично пазаруване
 • Трябва да гледате модни телевизионни предавания (говорейки за това, виждали ли сте Изповед на шопахолик ?!)
 • Знакови плажни дрехи
 • Как да стилизираме тоалети за работа
 • Прегледайте новата линия на падане
 • Как да се обличаш за празници с минимални усилия
 • Какво е горещо и кое не е на мода

Не забравяйте, че оригиналът е ключът. Както Google, така и вашите читатели са достатъчно умни, за да ловят фалшиви блогове, точно както правите с дизайнерските продукти!

Как да популяризирам моя моден блог?

Създали сте страхотен блог. Съдържанието ви е привлекателно и уебсайтът също изглежда много сладък. Но достатъчно ли е това??

Не, сега е време да популяризирате блога си, така че да достигне до вашата целева аудитория. Има няколко начина да го направите, използвайте опит и грешка, за да намерите най-подходящия за вас:

 • Създавайте страници във Facebook и Instagram и споделяйте връзките към вашия блог в тези платформи
 • Помолете приятелите си да ви помогнат, като споделяте вашите блогове и публикации в социалните медии
 • Изпратете връзката на вашия блог в търсачките, влезте в акаунта си в Gmail и регистрирайте своя URL адрес
 • Присъединете се към модните блогърски общности – можете да ангажирате и изграждате приятелства с хора от същите интереси
 • Бъдете активни в социалните медии – правете Q / Сесия на вашите Instagram истории, създавайте интерактивни публикации и намерете начини да се свържете със следните
 • Помогнете на другите да растат – оставяйте коментари и харесвания в други блогове, за да се свържете с тях
 • Сътрудничество с други блогъри, защото феновете обичат да гледат любимите си блогъри, които създават съдържание заедно
 • Започнете да съставяте пощенски списък, като посетителите на вашия блог попълнят малък абонаментен формуляр

Как модните блогъри получават заплащане?

Можете да превърнете моден блог в работа на пълен работен ден. Има няколко начина за плащане за блоговете – ето списък:

 • Дисплейни реклами – употреба Google AdSense за да поставите реклами в блога си и да получите заплащане
 • Партньорски маркетинг – сътрудничите си с марки, които се подравняват с връзките ви за съдържание и място; ако някой закупи продукт, получавате комисионна
 • Промоции на марката – дизайнерите и бутиците понякога искат да ви платят, за да популяризирате техния продукт чрез вашата платформа
 • Спонсорирани публикации – не прекалявайте със спонсорирани продукти, но позволете на дизайнерите да публикуват от време на време колекциите си във вашия форум
 • класове– бихте могли да предложите кратки курсове и семинари, когато сами се занимавате с професионален блог

Винаги не забравяйте да използвате тези техники умерено, защото твърде много платени и спонсорирани публикации, за да убиете достоверността на блога.

Колко пари можете да спечелите с моден блог?

Помислете за следните фактори, ако искате да изчислите колко можете да спечелите:

 • Колко работа влагате?
 • Заслужава ли си да инвестирате в съдържанието си?
 • Имате ли влиятелно присъствие?

Няколко примера са:

Подобно на всяка друга работа, вие ще печелите според вашия набор от умения и възможности, така че не губете надежда и се стремете към звездите.

Полезни ресурси

 • Принос от експертни модни блогъри
 • Научете как да използвате WordPress (с видео уроци)
 • Как да пишете и създавате страхотно съдържание в блога
 • Как да популяризирате своя блог и неговото съдържание
 • Как да печелите пари от вашия блог

заключение

Добра работа, момчета! Следвайки този урок, вие научихте как да стартирате моден блог. Определете целите и плановете си за блога в дългосрочен план и започнете работа. Уверете се, че модният ви усет се преброява и улесни внимателно вашето онлайн модно присъствие, точно както правите с офлайн!

Успех с новата ви кариера, моден блогър!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map