Как да започнете блог на лайфстайла

Блог на лайфстайла


Много хора започват лайфстайл блогове. Те са изключително популярни и готиното е, че можете да пишете почти всичко в лайфстайл блог.

За разлика от много други ниши, които са доста специфични, начинът на живот е нещо, което може да обърка хората много често. Например, когато кажете, че току-що сте започнали блог за храна или мода, хората бързо могат да сглобят парчетата и да визуализират целия сайт. Очевидно е, че пишете за кухня и рецепти или по другия сценарий можете да си представите публикации за дрехи и облекло. Но лайфстайл блогът е нещо много повече.

5 от най-търсените теми за блог Според SEMRush
Статистика

Блогът на лайфстайла може да обхване много повече теми и вие сте единственият човек, който решава за какво да пише. Тъй като представяте живота си пред публиката, е много по-лесно да създадете уникален блог. Дори ако покривате популярна тема, има вероятност да не публикувате поредния неясен преглед на устройство или урок за нещо, което е обхванато милиони пъти. Това е твоят живот и твоят разказ, и това е нещо, което хората обичат. Лайфстайл блогът ви позволява да пишете за всяка тема, която имате предвид, и можете да го направите по свой начин.

Това е една от причините да започнете блог. Дава ви шанс да пишете за житейските си преживявания и всъщност да се наслаждавате на това, което правите. И ако го стартирате по правилния начин, имате по-голям шанс да спечелите малко допълнителни пари от него или може би дори да превърнете обикновен блог в машина за печелене на пари, която може да превърне живота ви.

Започване на блог за лайфстайл

Блогът на живота

Стартирането на блог не е толкова трудно, ако следвате всички стъпки, които предстои да представим. Ако вече сте решили да го опитате, надяваме се, че сте разгледали и няколко популярни лайфстайл блога, които може да ви дадат правилните идеи. Все пак има някои неща, за които трябва да се погрижите.

Лайфстайлът е широка тема. Е, тя обхваща всичко, което се случва в живота, така че това е почти всичко, което можете да се сетите. Изборът на правилната ниша е от решаващо значение, защото в противен случай може да попаднете в капан да се опитате да покриете всичко. Макар че може да звучи като добра идея да напишете нещо за всичко, трябва да спрете тук и да помислите за нещата, които обичате най-много. Фокусирайте се само върху онези аспекти на живота, които наистина се радвате и обичате. Също така, включете нещата, за които знаете нещо и бързо ще можете да изолирате няколко категории, които ще съставят вашия блог.

Обичате ли да пътувате? Може би сте експерт по декор на дома? Или обичате да говорите за отношения? Това са само някои от примерите, върху които може да се съсредоточите. И голямата част от лайфстайл блога е, че можете да комбинирате всички различни категории в един блог, което ще ви позволи да изразите любовта си и да покажете експертиза.

Изберете вашата блог платформа

Кои са най-добрите платформи за блогове?

Топ 100 блога от платформа

Блог платформи

Интернет е огромен и всички тези милиарди уебсайтове и блогове очевидно не са базирани на едни и същи технологии. И така, как да изберете най-добрата платформа за блогове за вашия лайфстайл блог? Някои платформи се предлагат безплатно. Някои може да изглеждат идеални за начинаещи, но все пак не са нещо близо до това. За щастие има платформа за блогове, която ви дава всички възможности. Тази, която ще позволи както на начинаещи, така и на професионалисти да се съсредоточат върху блоговете, вместо върху всички технически характеристики и справяне с проблеми. Говорим за WordPress.

Както може би вече знаете, има две версии на WordPress. Но ние говорим за самостоятелно хостван WordPress, който е безплатен, но все пак ви дава възможност да имате пълен контрол над блога си, който можете да разширите, доколкото искате.

Ако планирате да бъдете сериозни към вашия блог в бъдеще, важно е да започнете по правилния път. Изберете самостоятелно домакин на WordPress, почерпете се с добра хостинг компания (повече за това в следващите редове), намерете добра тема и полезни приставки.

Мислили ли сте за името на вашия домейн?

Помислете за домейн като адрес на вашия блог. Точно както домът ви е обозначен с име и номер на улицата, които вашият пощенски служител ще разпознае, за да насочи вашите поръчки от eBay до правилното място, вашият блог има нужда от нещо подобно. Къде бихте насочили посетители, ако не сте имали уникален адрес?

Определено ще отнеме време да излезе със запомнящо се име на домейн, което както вие, така и вашите посетители ще харесате и това все още е достъпно за закупуване. Името трябва да е тясно свързано с името на вашия блог. Трябва да намерите правилното разширение и да следвате някои други неписани правила относно избора на име на домейн.

Как да получите блога си онлайн

Bluehost

Bluehost е хостинг 1,5 милиона домейна и почти 2% от всички имена на домейни в употреба в целия интернет.

Ние от FirstSiteGuide сме имали своя дял от времето с много уеб хостинг компании. Дори сме прегледали много от тях и сравнихме една с друга. След толкова часове, прекарани в хостинг компании, горещо препоръчваме Bluehost. Тази премиум хостинг компания дори се препоръчва от WordPress.org като една от най-добрите, които можете да изберете за вашия WordPress блог.

WP орг

часовник
линия

Първа стъпка – Вземете сделката

Следвайки този линк, ще получите същата премия за хостинг сделка в Bluehost за по-малко пари. За да сте сигурни, че всичко е наред, трябва да видите цената от 2,75 долара вместо обикновените 7,99 долара на месец. Кликнете върху бутона „Започнете сега“, за да преминете към следващата стъпка.

Етап 1

храна

Стъпка втора – Планове за ценообразуване

Въпреки че предишният екран показва най-достъпния план, тази сделка ви позволява да изберете някой от плановете на Bluehost с по-ниски цени.

Основният план е ограничен до един уебсайт и 50 GB пространство на уебсайта, но все пак ви дава всичко необходимо, за да започнете. Това ще бъде повече от достатъчно, за да ви вкара във водите на блоговете и можете да прекарвате месеци в блогове за начина на живот, без да усещате, че нещо липсва. Но когато прераснете Основния план, е лесно да го надстроите, така че в момента не трябва да ви тревожи.

Плюс и Про плановете ви позволяват да разширите блога си и да активизирате хобито си и да го превърнете в сериозен бизнес. Това е добре да знаете, така че когато решите, че е време да станете още по-сериозни към блога, няма да се притеснявате да намерите друга хостинг компания.

Стъпка 2

dumbels

Трета стъпка – Име на домейн

Bluehost ви дава a безплатен домейн. Сега е време да изберете един за блога. Това е важна част, така че не го приемайте за даденост. След като сте готови, внимателно въведете името на домейна, проверете го два пъти и щракнете върху „Напред“.

Стъпка 3

рокля

Стъпка четвърта – Информация за акаунта

Вашето име на домейн беше прието, поздравления! Сега е време да попълните някои лични данни. Внимателно напишете всички подробности за себе си и не се притеснявайте – Bluehost приема това много сериозно и поддържа цялата информация лична и безопасна.

Стъпка 4

кон

Стъпка пета – Информация за пакета

Избирайки Плана за акаунти, можете да намалите цената на месечните си хостинг разходи. Тъй като вече сте избрали Основния план, не е нужно да се притеснявате за опциите. Всичко ще бъде същото, с изключение на цената. Стандартният 12-месечен план ще ви струва 4,55 долара на месец, но ако решите да плащате за 36 месеца сега, ще плащате само 2,75 долара на месец! Не забравяйте, че хоствате уебсайта си през целия месец за цената на чаша кафе!

Внимателно проверете другата информация и изберете някоя от допълнителните опции, ако имате нужда от такава. Ако не сте сигурни какво да изберете в момента, не се колебайте да пропуснете това, тъй като винаги можете да се върнете в профила си в Bluehost и да направите промени. Въведете данните си за плащане в долната част и поставете отметка в квадратчето „Условия и правила“. Уверете се, че цялата информация е правилна и щракнете върху бутона „Изпращане“.

Стъпка 5

билет

Стъпка шеста – Влезте

Преди да можете да влезете в акаунта си, Bluehost ще трябва да създадете паролата си. Важно е да разберете, че акаунтът съдържа всичко, свързано с вашия уебсайт, включително информация за плащането, така че не забравяйте да използвате силни пароли и да го направите сигурен. Кликнете върху бутона „Създайте вашата парола“. Изберете парола или позволете Bluehost да ви препоръча силна, прочетете и се съгласете с политиката за поверителност и условията на услугата и натиснете „Напред“

Стъпка 6
Стъпка 6
Стъпка 6

Сега е време да влезете в новия си акаунт. Кликнете върху бутона „влезте“ или се върнете на началната страница на Bluehost. Трябва да видите бутона за влизане в менюто, разположено в горната част на страницата. Кликнете върху бутона и попълнете вашето име на домейн или потребителско име и информация за парола.

маски

Стъпка седма – Инсталирайте WordPress

Намерете иконата на WordPress и изберете опция за бърза инсталация. Сега системата ще направи всичко автоматично. Можете да забравите за ръчното инсталиране на WordPress или да се притеснявате как да създавате бази данни и да бъркате с файлове. Веднага трябва да получите потребителско име и парола, които ще ви позволят да влезете във вашия блог на WordPress.

брашно

Стъпка осма – Избор на тема

След като инсталирате WordPress в новия си акаунт, трябва да изберете тема, за да можете да завършите настройването на блога си. Предлагаме ви просто да изберете един от списъка, тъй като ще трябва да отделите малко допълнително време, за да изберете най-добрата тема на WordPress за вашия блог. Не се притеснявайте, независимо коя тема изберете в този момент, винаги можете да изберете друга Указател на тема WordPress.

Стъпка 8

След като изберете избрана тема, просто щракнете върху бутона „Стартиране на изграждането“, който ще ви позволи да получите достъп до таблото за управление.

Стъпка 8

Книга

Стъпка девета

Ако това е първият ви сайт в WordPress, Bluehost е готов да помогне. Следвайте екранния урок, който ще ви преведе през простия процес на настройка. Ако знаете какво правите и знаете как да се движите през таблото за управление на WordPress, кликнете върху бутона „Не ми трябва помощ“ и ще можете да работите самостоятелно. Ако тръгнете по този начин, не забравяйте да проверите пълното ни ръководство, което ще ви помогне да научите основите на WordPress.

Стъпка 9

легло

Стъпка десета

За разлика от обикновените WordPress инсталации, Bluehost подготви различни инструменти, които могат да ви помогнат във вашия блог. В горния ляв ъгъл ще намерите елемента от менюто Bluehost, който съдържа различни опции.

Стъпка 10

Но преди новият ви лайфстайл блог да е готов за обществото, все пак ще трябва да добавите заглавието на сайта и описанието на сайта. Това е неразделна част от сайта, но винаги можете да се върнете към Общите настройки на WordPress и да промените това. Така че, въпреки че трябва да се грижите какво да пишете тук, не блъскайте главата си в стената, тъй като промените са само на едно щракване.

Стъпка 10

Препоръчително четене: Научете как да използвате WordPress

Как да боравите със съдържанието

ракета

Блогът е само една платформа, която блогърите за лайфстайл ще използват за разпространение на съдържание. Често лайфстайл блогърите ще използват други медии като видеоклипове, подкасти и социални медии, за да изпращат и популяризират своето съобщение и съдържание

Като публикувате само две публикации в блога седмично, ще имате сто до края на първата си година. Това ще ви измине доста от прага на 54 блога и трябва да започнете да получавате поне 30% повече трафик.

След като блогът е създаден, започва истинското приключение. Сега е време да започнете да доставяте вълнуващо съдържание на обществеността. Без значение колко красив изглежда блогът ви, хората няма да се придържат към него, освен ако това не докаже някаква стойност.

За съжаление боравенето със съдържанието е нещо, което не можем да ви водим стъпка по стъпка. Всеки блог и всеки блогър са различни. Докато дългите истории ще работят за един блогър, друг ще привлече читателите само с кратки съобщения. Докато един лайфстайл блогър може да печели месечни заплати чрез публикуване на изображения, друг ще научи как да общува с хората чрез видео.

Това, което можем да направим тук, е да ви кажем придържайте се към това, което харесвате и знаете. Ако сте добри с думи и обичате да разказвате истории, съсредоточете се върху това. Рано или късно хората ще осъзнаят това. Но ако вместо това се съсредоточите върху изображения (което може да не е вашето нещо), в крайна сметка ще направите нещо, което не ви харесва – и това е нещо, което посетителите ще забележат.

Без допълнително обожание, започнете с първата си публикация и не забравяйте, че блоговете не са едномесечен проект. Преди да започнете да привличате посетители и да общувате с тях, може да минат месеци.

Препоръчително четене: Как да пишете и създавате страхотно съдържание на блога

Как да получите първите си посетители?

Ако искате да запазите блог само за себе си, тогава вместо това трябва да започнете личен дневник. Блогът трябва да е нещо, което други хора с удоволствие ще прочетат. Но как да получите тези първи посетители?

Има толкова много начини да накарате хората да проверят вашия нов блог. Хората посвещават цялата си кариера на това, така че не можем да обхванем всички техники само в един малък абзац. Можете да изпращате имейли, да се присъединявате към форуми или групи и да се свързвате с хора, да добавяте връзки към подписите си в електронната поща, да използвате различни услуги или да рекламирате на други уебсайтове. Затова отделете време и започнете с по-малки стъпки.

Препоръчително четиво: Как да популяризирате своя блог и неговото съдържание

ЧЗВ

Блогът на живота

Колко струва да започнете лайфстайл блог?

Както посочихме по-рано, лайфстайл блогът не трябва да бъде скъп. Поне когато правите първите стъпки. Вместо да харчите хиляди за персонализиран уебсайт, можете да започнете с WordPress и да изберете хубава тема. Ако изберете Bluehost, хостингът и домейнът ще ви струва само 2,75 долара на месец, и пак ще получите всички опции и функции, от които се нуждаете. WordPress е безплатен и Bluehost автоматично ще го инсталира за вас.

За какво трябва да правя блог?

Тъй като се интересувате от стартиране на блог за лайфстайл, трябва да намерите няколко части от живота си, които ви харесват. Ако знаете нещо или две и по темата, това вероятно е тема за вас. За да ви помогнем, ето няколко неща, които можете да помислите:

Блог ниши, които печелят най-много пари
ниши
 • Пишете за пътуванията си
 • Опишете ежедневните си процедури
 • Пишете за вашите готварски умения
 • Качвайте изображения и видеоклипове от партита, които организирате
 • Дайте битове за съвети относно отношенията или майчинството
 • Включете хората в дискусия за нещо, което четете в новините

Независимо за какво решавате да блог, не забравяйте, че това е лайфстайл блог и това е нещо, където трябва да се чувствате комфортно. Не се занимавайте с теми, които не харесвате, просто защото някой ви е казал, че хората ще отговарят на конкретни неща по-добре.

Как блогърите за лайфстайл получават заплащане?

Очевидно ще отнеме време, преди да започнете да печелите пари. Преди да получите първата заплата от вашия блог, трябва да се съсредоточите върху самия блог и да привлечете аудиторията. Но за да разберете колко широки са възможностите, ето само няколко начина за печелене на пари с лайфстайл блог:

Приход от блогове от партньорски маркетинг

% Амазонски сметки на партньорски доходи от ниша

филиал-Stat

 • Рекламни мрежи – можете да се присъедините към една от популярните рекламни мрежи (като Google AdSense, Media.net или BuySellAds), което ще ви позволи да показвате насочени реклами. Колкото по-популярен става блогът, толкова повече пари можете да спечелите.
 • Продайте директно рекламно пространство – лайфстайл блогърът може да показва реклами на страничните ленти, в статии или навсякъде в сайта. Можете да продавате тези рекламни пространства директно на рекламодател.
 • Спонсорирани публикации – можете да приемате спонсорирани публикации. Ако създадете добър блог, хората ще искат да плащат, за да се представят на вашия сайт.
 • Партньорски програми – можете да препоръчате продукт чрез блога си. Ако клиент направи покупка, ще получите комисионна.
 • Продайте своя собствена електронна книга – можете да напишете книга или електронна книга и да я продадете.
 • Стартирайте сайтове за членство – ако можете да предложите нещо уникално, хората може да искат да плащат месечни такси за уникално съдържание.
 • Продайте вашите снимки с храна – ако сте добър фотограф, можете да продадете правата върху своите изображения.

Колко пари можете да спечелите с лайфстайл блог?

общителен човек

Блоговете на лайфстайла обикновено са натоварени с изображение, като осигуряват повече визуално изживяване за читателя

Подобно на всеки друг блог, той може да завърши като просто хоби и нещо, в което работите през почивните дни. Но може да се окаже и машина за печелене на пари, която ще замести редовната ви работа 9-5.

Популярен блог може да печели няколко хиляди долара на месец без проблем. Например, Huffington Post съобщи че Линдзи и Бьорк Остром, дуетът зад блога Pinch of Yum спечели 802 144 445 долара за период от 12 месеца (от декември 2015 г. до ноември 2016 г.). Очевидно не много лайфстайл блогове ще могат да печелят толкова много. Само за да разбера как върви, същата двойка от примера спечели само 20 долара първия си месец.

Така че, важно е да не се откажете, само защото не сте спечелили милиони през първите си месеци на блогове. Но ако сте добри и работите усилено, можете да започнете да печелите стотици долари на месец след блоговете си за първата година.

Топ лайфстайл блогове, които да следвате

кадър

Ако все още не сте на сто процента сигурни как трябва да изглежда блогът за лайфстайл, нека ви покажем няколко примера. Следващите успяха да създадат успешни блогове, които ежедневно привличат лоялни читатели. Да, тези хора дори печелят пари с него.

Чаша Джо

чаша на-джо

камера

Включете висококачествени снимки и визуализации. Читателите гравитират към блогове, в които има красиви снимки и визуални снимки. Използвайте добър цифров фотоапарат, за да правите снимки, свързани с вашите публикации

Този невероятен блог е написан от Джоана Годард от Ню Йорк. След успешна кариера в различни популярни списания, Джоана реши да започне свой собствен блог. Въпреки че започна като хоби през уикенда, Чаша Джо бързо стана много популярен, където Джоана сега пише за стил, храна, дизайн, пътувания, връзки и майчинство. Блогът е отличен пример за това как трябва да изглежда лайфстайл блог, така че не се страхувайте да се поучите от опита на Джоана.

Wit & Delight

остроумие-наслада

Кейт Арендс реши да започне свой блог през 2008 г., когато все още работеше като графичен дизайнер. Любовта й към скъпи и великолепни неща я накарала да мисли за живота. Тогава тя реши да започне Wit & Delight като средство, което й позволява да изрази себе си. Блогът бързо се превърна в успех и сега наброява повече от 3 милиона уникални последователи и няколко души, които работят върху него ежедневно.

Кексчета и кашмир

тарталети-кашмир

Емили Шуман е друга успешна жена, която стартира блога като прост начин да достигне до хората и да изрази себе си. Хората се влюбиха в стила на писане и публикации на Емили, които тя започна да изнася, така че тя успя да се обърне Кексчета и кашмир в много повече от просто хоби. Блогът вече е един от най-популярните лайфстайл блогове, където Емили има няколко служители. Блогът обхваща мода, храна, красота, декор и много други.

заключение

Започването на лайфстайл блог не е толкова трудно. Дори ако това беше първата ви среща с създаването на блог, все пак трябва да можете да следвате всички стъпки и да сте готови блога. Но поддържането на успешен лайфстайл блог е съвсем друга история. Сега е време да сияете и да покажете цялото си творчество.

Писането на истории, заснемането на снимки или записването на видеоклипове отнема време. Привличането на посетители и примамването им отново с друга публикация е предизвикателство. Но това е причината да искате на първо място да стартирате лайфстайл блог, нали? Да покажеш за какво си страстен, да научиш хората на нещо и да споделиш живота си с общността. Продължавайте да публикувате и не забравяйте да се отбиете в нашия блог, за да научите повече блогове.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map