Как да промените вашия уеб хостинг доставчик

Въведение

флаг

Първата уеб хост компания в света беше Concentric, по-късно преименуван на XO Communications


торта

Най- първи уеб сървър стартира на 6 август 1991 г.

За да създадете уебсайт и Вашият уебсайт да бъде достъпен онлайн, трябва да изберете сървър, на който ще бъде разположен. Сървърите се предоставят от уеб хостинг компании и ако наскоро сте започнали да се интересувате от тази област, следното ръководство ще ви бъде от полза.

Ще ви бъде от полза, ако първо разберете какво всъщност е уеб хостингът, защо е важен и какво трябва да търсите в своя хостинг доставчик. Ако не сте се притеснявали от тези подробности, има шанс да не получите най-добрата сделка, нито най-добрия пакет.

За щастие, това не е краят на света; хората променят своите домакини през цялото време по различни причини. Някои просто са недоволни от скоростта или качеството на системите за разпространение на съдържателната мрежа. Други намират същото качество на услугата на по-ниска цена или с по-удобни условия за плащане.

Ако попаднете в тази ситуация, тогава е подходящ момент да потърсите по-добра компания за уеб хостинг. Прехвърлянето на уебсайта ви обаче може да изглежда като сложна задача. Това ръководство ще обясни терминологията, проблемите и процедурите с инструкции стъпка по стъпка, така че можете да продължите уверено напред.


товарач

Прехвърлянето на уебсайта ви на друг сървър може да се извърши в пет стъпки.

Стъпка 1. Намерете нов уеб хост

Отделете време за проучване на уеб хостове, преди да изберете нова услуга. Прегледайте онлайн прегледи и отзиви от клиенти, вижте какви сделки предлагат други хостинг доставчици, техните системи за ценообразуване, конфигурации на сървъра, CDN и т.н..

диаграма за пай

След като намерите подходящ нов доставчик, помислете, че в даден момент в бъдеще може да решите да преминете и от тази хостинг услуга. Поради тази причина се препоръчва да регистрирате домейна си на доставчик на трета страна, тъй като по този начин, когато превключвате уеб хостове, вашият домейн няма да бъде засегнат.

Нашият препоръчан хостинг доставчик, Bluehost, предлага специална оферта за нашите посетители, която включва БЕЗПЛАТНО име на домейн. Ако не харесвате техните услуги, те предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Стъпка 2. Намерете и изтеглете вашия уебсайт

Следващата стъпка е да намерите къде предишният ви хост е съхранявал вашия уебсайт. Освен това вашият сайт може да използва повече бази данни, така че трябва да видите дали е възможно да се получат и резервни папки от тях.

След като намерите файловете, изтеглете ги на работния си плот, така че да сте готови да ги предадете на следващия си хостинг доставчик.

Стъпка 3. Експорт на базата данни на вашия уебсайт

Както бе споменато по-горе, ако вашият уебсайт използва допълнителни бази данни за цели като съхраняване на данни за посетители или управление на формуляри, ще трябва да ги получите и експортирате. Процесът може да варира в зависимост от базата данни, така че е най-добре да разберете тези подробности с предишния си хостинг доставчик. Домакините често предлагат phpMyAdmin като инструмент за обработка както на износ, така и на импорт на бази данни на уебсайтове.

Ако използвате cPanel (което най-вероятно сте), експортирането на база данни не е толкова сложна задача. Ще използвате phpMyAdmin, който е естествена част от всеки cPanel. Не позволявайте на странните имена, файлове и бази данни да ви обезкуражават; дори и да не разбирате всичко, все пак трябва да можете да направите всичко сами.

 1. Отворете https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin и влезте в своя акаунт в Bluehost
 2. Намерете раздела „База данни“ и го отворете
 3. Кликнете върху иконата phpMyAdmin, за да отворите интерфейса
 4. Изберете база данни
 5. Някъде по средата на менюто ще намерите бутона „Експорт“. Кликнете върху него.
 6. Изберете опцията „Бързо – показване само на минималните опции“. За да използвате персонализирани опции, ще трябва да знаете нещо или две за MySQL, така че изберете това само ако знаете какво правите. В противен случай бързата опция ще свърши работа.
 7. Експорт на бързи опции за база данни

 8. Ако вече не е показано, изберете формат „SQL“ като избран формат за експортиране.
 9. Кликнете върху бутона „Отиди“, за да стартирате експортирането
 10. Изберете къде да запазите файла, ако бъдете попитани (десктоп или персонализирана папка, която ще запомните; ще ви трябва този файл по-късно, така че не го губете)

Това беше бързо, нали? Вашата база данни вече е готова за импортиране в нов хост.

Стъпка 4. Качете вашия уебсайт и импортирайте вашата база данни

Както при износа, ще трябва да обработите подробностите с вашия хост. В случай, че сте експортирали вашата база данни в SQL, след това чрез PhpMyAdmin, можете да използвате MySQL, за да импортирате уебсайта си в новия си хостинг акаунт. Наистина не е толкова сложно, независимо от инструментите, които се използват и обикновено е нещо, което хостинг доставчиците правят сами.

Когато използвате статичен уебсайт (който хората обикновено използват само когато имат обикновена целева страница, за да покажат бизнеса си), настройването на всичко на нов хост е толкова лесно, колкото качването на файлове. В една от предишните стъпки ви казахме, че трябва да изтеглите всички файлове от предишния си хост. В този случай просто трябва да качите тези файлове в папката public_html на новия си акаунт в Bluehost и ще бъдете готови.
Можете да изберете една от двете прости опции за качване на новите файлове.

Качване чрез File Manager

Ако търсите начин да направите това бързо и просто искате да го преодолеете, можете да използвате Файловия мениджър на Bluehost:

 1. Влезте във вашия Акаунт в Bluehost cPanel.
 2. Намерете файлове и изберете File Manager
 3. Кликнете два пъти върху public_html, за да го отворите
 4. Прехвърлете всички файлове, които преди това сте изтеглили, в тази папка

Качване чрез FTP

Обикновено файловите мениджъри се използват за качване или промяна само на един от файловете, когато просто не можете да си позволите да настроите FTP клиенти по някаква причина. Например, ще използвате това, когато трябва да промените нещо на вашия сайт от обществен компютър, който просто не може да чака да се приберете.

Но това, което обикновено предлагаме, е използването на FTP клиент. Можете бързо да инсталирате FileZilla, който е безплатен клиент и най-често използван от блогъри по целия свят, и да се свържете със сървъра, като използвате идентификационните данни за вход, които сте получили след регистрацията за новия хост. Ще ви трябва името на FTP сървъра, вашето потребителско име и парола.
След като влезете, трябва да можете да видите малката си част от сървъра, съдържаща всички папки. Тя ще изглежда като папка на вашия компютър, така че не трябва да е трудно да намерите папката public_html.

Сега просто намерете изтеглените по-рано файлове и ги плъзнете и пуснете в папката. В зависимост от размера на файловете и скоростта на вашата интернет връзка, може да отнеме до няколко минути, за да се прехвърли всичко. FileZilla ще ви информира, след като всичко е завършено, така че можете да отидете до вашия домейн от браузъра, за да видите сайта отново в действие.

Динамичен уебсайт

Динамичните уебсайтове използват бази данни, за да съхраняват тонове информация, необходима за нормалното й функциониране. Ако използвате персонализиран уебсайт или някоя от популярните CMS като WordPress, това означава, че имате и базата данни, което означава, че трябва да я прехвърлите заедно с файловете.

Точно както сте експортирали базата данни, можете да импортирате такава чрез PhpMyAdmin:

 1. Отворете https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin от браузъра си и влезте в своя акаунт в Bluehost
 2. Намерете раздела „База данни“ и го отворете
 3. Изберете иконата phpMyAdmin, за да отворите интерфейса
 4. Някъде по средата на менюто ще намерите раздел / бутон „Импортиране“.
 5. Опция за импортиране на база данни

 6. Кликнете върху бутона „Преглед“ и намерете базата данни, която преди това сте експортирали. Уверете се, че първо го разархивирате, ако базата данни е с цип (трябва да имате готов .sql файл)
 7. Импортиране на база данни

 8. Кликнете върху бутона „Отиди“ и изчакайте няколко минути

Ако всичко е наред, трябва да видите съобщение като това: „Импортирането е завършено успешно, X заявки са изпълнени.“

Използвате ли система за управление на съдържанието като WordPress?

Ако използвате система за управление на съдържанието като WordPress, Blogger или Joomla, можете да направите всичко много по-лесно с техните местни възможности за миграция. Например, ако сте мигриране на сайт на WordPress към нов хост, можете да направите всичко с техните опции за импортиране и експортиране, които ще ви позволят да прехвърлите целия сайт за няколко клика. Късметлия!

употреба

40,2% на уебсайтовете в света, хоствани от САЩ базиран доставчик

Стъпка 5. Тествайте уебсайта си

След като прехвърлянето приключи и базата данни се импортират, можете да тествате уебсайта си. Най-добрият начин да направите това е да използвате временен URL. Това ви позволява да получите достъп до уебсайта си, дори когато името на вашия домейн не сочи към новия сървър.

За да намерите временния си URL адрес, влезте в панела за управление на акаунта си. След това кликнете върху „Технически подробности за профила“. След като влезете, трябва да има раздел, наречен Temp. URL адрес, като вашият временен URL се показва до него. Всичко, което трябва да направите, е просто да посетите този URL адрес и да разгледате уебсайта си.

Временният URL адрес изглежда така: http: // ipaddress / ~ потребителско име

Заменете „ipaddress“ с IP адреса на вашия хост, а потребителското име трябва да е същото, което използвате за влизане във вашия cPanel акаунт. Не забравяйте “~” преди него.
За да намерите IP адреса на вашия сървър, влезте в своя cPanel още веднъж. Намерете раздела „Статистика“ и кликнете върху бутона „Разширяване на статистиката“, който ще разкрие допълнителна информация, включително IP адреса на вашия споделен хостинг акаунт.

Сега ще можете да тествате уебсайта си на временен URL адрес, докато чакате или докато го направите настройте сървърите за имена за да посочите стария си домейн.

Ако вашият сайт изглежда и работи както се очаква, тогава страхотно! Въпреки това, бъдете готови да направите някои малки промени и промени, ако нещо не е наред.

Важни неща, които трябва да запомните

стикери

Споделяне по държави

Bluehost и Hostmonster

След като приключи целия процес на прехвърляне и сте тествали уебсайта, има няколко неща, които трябва да направите, за да завършите прехода. Имайте предвид, че това са необходими стъпки, за да гарантирате, че старите Ви посетители продължават да посещават уебсайта Ви, както и да сте сигурни, че Вашият сайт работи по план. Така че, нека започнем.

Информирайте потребителите, че ще премествате уебсайта си

Когато премествате уебсайта си, престоят трябва да е възможно най-кратък. Идеално е, ако потребителите едва забележат, че сайтът не функционира. Въпреки това, трябва да дадете някакво предизвестие няколко дни преди време, както на вашия уебсайт, така и в профилите си в социалните мрежи. Трябва също да видите, че съобщението се вижда по време на престой, така че вашите потребители ще знаят, че сайтът ще бъде архивиран своевременно.

Промяна на DNS

Това е незначителен детайл, който може лесно да се пренебрегне. След като прехвърлите уебсайта си, трябва да превключите DNS записа си на новия сървър, където е регистриран вашият сайт. Причината, поради която това е важно, е, че DNS записът е като карта или ръководство за инструкции, което гарантира, че посетителите ви ще пристигнат на правилната страница. Ако пренебрегнете да промените това, потребителите ще бъдат пренасочени към страница за грешка. Трябва да получите нов DNS от новия си хостинг доставчик и да замените стария си.

След като направите заявка за преместване на вашите DNS записи, трябва да отнеме няколко часа, а в някои случаи и цял ден, за да преминете превключването. С други думи, ако посетителите ви се оплакват, че не могат да намерят вашия уебсайт, уверете се, че сте актуализирани до новия си DNS.

Наблюдавайте продължителността на сайта

Когато бъде определен нов DNS, прехвърлянето ви е основно завършено. Ще искате да следите усърдно времето на сървъра си през следващите няколко дни, за да сте сигурни, че всичко работи правилно.

От решаващо значение е да не изпускате охраната си и да забележите, ако има някакви проблеми възможно най-скоро. Разбира се, наблюдението на времето на уебсайта Ви не означава, че трябва да посещавате уебсайта си на всеки 5 минути; това означава, че ще трябва да използвате инструменти и приложения, за да си помогнете със задачата.

Някои полезни инструменти, на които можете да разчитате са Pingdom, Uptime Robot и Monitor Us. Независимо от избрания от вас инструмент, трябва да ги калибрирате, за да следите следните елементи: Ping, HTTP, DNS сървър и TCP порт.

Видове хостинг

Бъдете внимателни за липсващи връзки и различни структури на сайта

Едно нещо, което наистина трябва да знаете, когато превключвате сървъри, е възможната загуба или неправилно поставяне на активи като графиката. Промяната на хостинг средата може да доведе до това и не е малко вероятно да видите 404 (не открити) грешки. Така че, просто бъдете нащрек и наблюдавайте своите 404 регистрационни файлове, за да видите дали има прекъснати връзки или неработещи активи. Когато ги намерите, може да се наложи бърз ремонт или подмяна и ще сте добре да тръгнете.

Друг начин за справяне с този проблем е да пренасочите от 404 страница към друга страница, която вече работи. Това не е решение на проблема, разбира се, това е просто алтернатива на показването на 404 страница.

Това работи както за страници, така и за директории, така че вашите потребители винаги ще имат съдържание, което да разгледат, а не грешка 404. И накрая, можете да използвате това в своя полза и да създадете персонализирана страница с грешки 404, която може да бъде забавна или забавна, може би чрез показване на забавна картина или цитат. По този начин посетителите няма да имат възражение да кацнат на страницата.

Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да се справите с неработещи връзки и 404 страници. За да ги накарате да работят, ще трябва да поставите кода във файла .htaccess.
Ето как можете да редактирате .htaccess с помощта на FTP (FileZilla)

 1. Отворете FileZilla
 2. Влезте в своя сървър
 3. Отворете public_html, за да изброите файловете на уебсайта си
 4. Изберете .htaccess
 5. щракнете с десния бутон върху него и изберете Преглед / Редактиране или го изтеглете на вашия компютър

Ако не можете да намерите .htaccess файла на вашия сървър, шансовете са, че няма никой или е просто скрит. За начало се уверете, че е избрано „Покажи скрити файлове (dotfiles)“, ако сте влезли в cPanel и използвате File Manager или имате избраното „Принудително показване на скрити файлове“ от горното меню на FileZilla. Ако все още не можете да намерите файла, трябва да създадете нов в папката си public_html, като щракнете с десния бутон и създадете нов файл, наречен „.htaccess“.

След това можете да използвате кода:

 • Определете страница 404: ErrorDocument 404 /errorpage.html
 • Пренасочете страница към новото място: Пренасочване 301 /old-page.html http://www.example.com/new-page.html
 • Пренасочете цяла директория към ново място: redirectMatch 301 ^ / категория /? $ Http://www.example.com/new-category/

След като извършите промените, трябва да запазите файла и да го качите обратно на сървъра, като презапишете стария файл.

Превключване на имейла ви

Отново смяната на имейли е нещо, което хората често пренебрегват. След като миграцията към новия уеб хост приключи, има три различни начина за прехвърляне на вашата електронна поща.

 • Ако вашият имейл е хостван от регистратор на домейн, можете лесно да го преместите. Всичко, което трябва да направите, е да промените (@) записа и да го присвоите на IP адреса на новия хост, който обикновено се намира в клиентския портал на новия ви хост
 • Ако вашите имейл акаунти са хоствани с трета страна, трябва да направите следното. Уверете се, че вашите MX записи, както и други подходящи записи, поискани от вашия доставчик на имейл услуги, са актуализирани в новия DNS. Имайки предвид, че премествате DNS към нов доставчик, е важно да преместите и тези файлове. Разбира се, ако не местите DNS, всичко, което трябва да направите, е да следвате стъпка 1.
 • И накрая, ако вашите имейл акаунти са хоствани с предишния доставчик на хостинг услуги, можете да пресъздадете съществуващия имейл акаунт, след като преминете към новия доставчик. Ще трябва също да конфигурирате новия си имейл агент.
sandclock

Повечето доставчици на уеб хостинг обещават 99,99% продължаване, но 99,90% време за продължаване вече е 10 минути престой на седмица

цена

Много уеб хостинг планове идват със „скрити разходи“. Въпреки че примамват клиенти със схеми за „гаранция за връщане на парите“, но в случай че не сте били доволни, уеб хостинг компаниите могат да избегнат връщането на парите си или просто да ги удължат

уеб сървър

Обещанието за неограничено уеб пространство и честотна лента е измама. Уеб хостинг компаниите препродават своите сървъри, особено споделен уеб хостинг, което води до лоша производителност, по-дълъг престой на сървъра и редовни неуспехи

дърво

Най-надеждният метод, който използваме за определяне на надежден хостинг доставчик

Фактите не лъжат. Ако отличен уебсайт е хостван от конкретен доставчик от години и неговият собственик е напълно доволен от хостинг услугите, действителният хост предоставя, това е ясното доказателство, че хостът, за който говорим, е правилният.

Ако се нуждаете от по-подробно обяснение как да изпълните тази стъпка, проверете това ръководство.

Вероятност за повредена база данни

И накрая, може да се случи вашите данни да се повредят при прехвърлянето. Няма причина за паника и има многобройни решения на този проблем, но всички те зависят от самата платформа. Тъй като най-разпространената платформа е WordPress, ще обсъдим някои възможни решения за базата данни на тази платформа.

Ако вашата база данни на WordPress е повредена, можете да опитате отново да прехвърлите, но първо трябва да деактивирате всички плъгини. Ако това работи, просто включете отново плъгините, когато целият уебсайт е импортиран. За съжаление, това няма да е жизнеспособно решение, ако нямате достъп до таблото за управление, така че може да се наложи да изпробвате някои от следните опции:

 • Повторно качете базата данни и я напишете върху старата.
 • Опитайте се да определите точното място на грешката в корупцията и просто отново качете този конкретен файл от стария си сайт.
 • Отворете файла, за да се уверите, че той сочи към новия сървър.

Как да поправим счупена база данни на WordPress

Понякога експортирането и импортирането на база данни няма да върви толкова гладко, колкото сте искали. Но преди да загубите ума си над него, все пак можете да опитате няколко трика, за да го поправите.

 1. Влезте в своя cPanel
 2. Отворете PhpMyAdmin
 3. Изберете базата данни от менюто отляво
 4. Изберете База данни за ремонт

 5. След като сте избрали базата данни, трябва да проверите дали имате правилната. WordPress база данни има всички таблици, обозначени с wp_
 6. Изберете бутона „Провери всички“ в долната част на екрана, за да изберете всички таблици от базата данни
 7. Поправете база данни

 8. Изберете опция „Таблица за поправка“
 9. Възможност за поправяне на база данни

Това е всичко, което можете да направите тук. След процеса на поправка трябва да видите съобщение, потвърждаващо, че базата данни е била поправена успешно. Ако все още не сте успели да поправите базата данни, можете да опитате още нещо и това е промяна на wp-config.php файл.

 1. Отворете FileZilla и влезте във вашия FTP сървър
 2. Намерете wp-config.php файла
 3. Конфигуриране на WP

 4. Изтеглете го на вашия компютър
 5. Променете файла, като го отворите в текстов редактор
 6. В края на файла поставете това: define (‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);
 7. Определете поправка WP Config

 8. Запишете променения файл wp-config.php и го качете обратно на сървъра чрез FileZilla и презапишете файла
 9. Отворете браузъра си и отворете http://yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
 10. Кликнете върху бутона „Поправяне на база данни“

След приключване на процеса на поправка ще видите съобщения за състоянието на таблиците в базата данни, така че ще можете да идентифицирате дали нещо е повредено. Също така ще можете да видите следното съобщение: „Ремонтът завърши. Моля, премахнете следния ред от wp-config.php, за да предотвратите използването на тази страница от неоторизирани потребители.
дефиниране („WP_ALLOW_REPAIR“, вярно); “

Така че, не забравяйте да се върнете към файла, премахнете добавения ред и го запазете отново.

В случай, че никой от тези подходи не работи, ще трябва да намерите човек, който е умел в кодирането, за да инициира процеса на автоматично възстановяване на базата данни WordPress.

Нека екипът за поддръжка да се справи с прехвърлянето към новия хост

Ако не сте сигурни как сами да извършите целия трансфер към новия хост или просто нямате време да губите такива технически условия, които не ви интересуват наистина, можете да оставите всичко на умели ръце на професионалисти в Bluehost.

Е, да, ще трябва да платите за превода. Но в този случай ще можете да се отпуснете, да се разходите или да накиснете малко слънце на кожата си, ако имате достатъчно късмет да живеете близо до плажа, докато екипът за поддръжка прави всичко за вас.

Bluehost може да премести сайта на сървърите си вместо вас и това ще ви струва 149 долара. 99. Тази цена включва миграция на до 5 уебсайта и 20 имейл акаунта. Да, екипът за поддръжка ще се грижи за всички файлове, бази данни и всичко, което е от съществено значение за работата на вашия сайт и да изглежда по същия начин, както на стария хост.
Всъщност няма значение къде сте хоствали сайта, ако изберете тази опция, но имайте предвид, че Bluehost понастоящем не предлага поддръжка за миграция за акаунти на Reseller, VPS или Специализиран сървър.

Едно от страхотните неща в това е, че няма риск. Ако сте готови да започнете миграцията към Bluehost, техните експерти знаят какво правят. Дори и предвид това, те разбират, че вашият сайт е важен за вас, така че ще прегледат всичко и ще се уверят, че той е напълно функционален, преди да се захванете с него.

Ако сте готови да започнете миграцията към Bluehost, моля, вижте повече подробности тук.

заключение

Превключването на доставчик на уеб хостинг не е огромна караница. Има няколко потенциални проблема, но нищо не може да бъде разрешено своевременно.

Ако не сте доволни от уеб хостинг услугата, не се колебайте да намерите друг доставчик. Това ръководство ще ви помогне през процеса с минимални времена на престой и неудобства.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map