Как да преместите блога си от WordPress.com до WordPress.org

основатели


Първата версия на WordPress беше пусната на 27 май 2003 г., което го прави дори по-стара уеб платформа от Facebook, Youtube и Twitter. Той беше освободен от неговите основатели Мат Мълленвег и Майк Литъл тогава

Гледайки само няколко години назад от сега, всички бяхме очаровани от факта, че повече от 25% от всички уебсайтове в интернет са захранвани от WordPress. Този прост факт изглеждаше впечатляващ, но днес числата се увеличиха и някои статистически данни казват, че могат да благодарят за съществуването им на нашия любим WordPress.

Така че, не е изненада, че дори вие сте стартирали вашия сайт в WordPress. Но това, което може би не сте осъзнали тогава, е, че всъщност има два варианта на популярния CMS и има някои доста съществени разлики между двете, които може да изпитате само няколко седмици или месеци след първото влизане.

WordPress.com е комерсиализирана версия, която е чудесен вариант да започнете. Но когато първите стъпки са зад гърба ви и когато осъзнаете всички недостатъци на варианта .com, ще започнете да удряте главата си в стената, защото не сте започнали вашето блогово пътуване „по правилния начин“. И все пак, не се притеснявайте; преместването на вашия блог от WordPress.com към самостоятелно хоствана версия (известна още като WordPress.org) не е толкова голям проблем.

пазарен дял
WordPress управлява пазара на CMS повече от 60% пазарен дял

Contents

Защо е добра идея да преместите блога си от WordPress.com?

bluehost бар

един от най-старите уеб хостове стартиран през 1996 г., Bluehost се превърна в най-голямата марка, когато става дума за хостинг на WordPress

Въпреки че WordPress.com е чудесен инструмент за начинаещи, рано или късно ще го надраснете. Платформата просто не ви позволява да имате пълен контрол над вашия сайт и това обикновено се превръща в огромен проблем за много блогъри.

WordPress.com идва с ограничения. Той ще постави стена между вас и вашия блог – няма да ви позволи да покажете креативността, която можете да постигнете със самостоятелно хоствана версия. Няма да имате всички теми и плъгини (освен ако не платите, за да активирате тази опция) и ще бъде много трудно да спечелите пари от блога, хостван в WordPress.com. Техен Условия за ползване ясно посочете, „Automattic си запазва правото да показва реклами в блога си, освен ако не сте закупили надстройка без реклами или акаунт за VIP услуга.“

Подгответе околната среда

Едно от страхотните неща, които WordPress.com направи за вас е хостингът. Не е нужно да се притеснявате къде е вашият сайт и кой го хоства, защото всичко е обработено от екипа от експерти в WordPress.com.

Но сега, когато започвате самостоятелно пътуване, е време да получите най-добрия хостинг, който можете.

И ни се доверете, когато казваме, че получаването на подходящия хост може да означава голяма разлика през цялото време, когато работите в сайта. Така че, вземете най-добрия хост, който можете да направите сега, и избягвайте проблеми, които бихте могли лесно да имате в бъдеще, ако решите да се преместите от един хост в друг, само защото трябваше да бързате и да спестите долар или два.

Вземете хостинг и домейн

скорост на уебсайта

Проучванията показват, че спадът на скоростта на уебсайта с 1 секунда може да намали процента на реализация със 7%. Закъснение от 3 секунди може да ви струва 50% от вашия трафик. С Bluehost никога не трябва да се притеснявате, че уебсайтът ви ще бъде бавен, дори когато има много трафик

Ако сте направили някакво проучване за WordPress и хостинг, ние сме сигурни, че сте затрупани с информацията и с големия брой възможности за избор. Броят на по-малките хостинг компании расте като гъби след пролетния дъжд и става все по-трудно и по-трудно да намерите тази, която ще бъде подходяща за вас.

Знаем, че е трудно да изберем правилния хост, затова направихме тежък лифтинг и тествахме някои от най-популярните уеб хостинг услуги. Ако нямате време за подробна инспекция на всички и всички, горещо препоръчваме Bluehost, който се доказа като най-надеждната хостинг компания за WordPress сайтове.

Ако нямате опит с настройката на хостинг акаунта, нека бързо да ви покажем как да направите това:

часовник
Експертната поддръжка на Bluehost 24/7 винаги е на разположение, за да ви помогне, когато имате нужда по телефона, имейл или чат на живо

1. Посетете Bluehost – Щракнете върху тази връзка и намерете бутона „Започнете сега“, който ще ви отведе до следващата стъпка

Bluehost

трофей
Bluehost оцени №1 в уеб хостинга за малки фирми

2. Изберете хостинг план – Bluehost ви дава няколко възможности за избор. Ако това е първият ви път, когато регистрирате акаунт, предлагаме да преминете към основния. Това ще бъде повече от достатъчно, за да разгърнете сайта си и все още можете да проучите всички функции по-късно и да надстроите плана, ако е необходимо.

променете хостинг плана

3. Внимавайте за името на домейна – Ако вече имате домейн, тук ще можете да го прехвърлите и да го присвоите на новия блог. Ако не, просто въведете желания домейн и Bluehost ще ви уведоми дали е наличен. Може да е трудно да се сдобиете с това перфектно име на домейн, защото толкова много вече са взети, но нека Bluehost направи някои предложения и не забравяйте да прочетете нашето ръководство за избор на име на домейн за вашия нов блог.

име на домейн

мъж
Bluehost е една от най-надеждните хостинг компании. В момента той е домакин на повече от 2 милиона уебсайта. Познай какво? 850 000 от тях са блогове

4. Регистрирайте се за Bluehost – След като прехвърлите или изберете името на домейна, ще трябва да въведете вашата лична и информация за фактуриране. Не всички са любимите, но ще свършите след няколко минути.

регистрирайте се за bluehost

въоръжете
Центърът за данни Bluehost може да се похвали с 90 петабайта

5. Изберете допълнителни опции – Ако е необходимо, изберете някои допълнителни опции за хостинг. Предлагаме да вземете 12-месечен хостинг вариант, тъй като това ще намали цената, но зависи изцяло от вас. Можете също да премахнете отметката от всичко останало, защото по всяко време ще можете да се върнете към акаунта си в Bluehost и да ги изберете, ако станат необходимост..

допълнителни опции

Инсталирайте WordPress

В този момент ще трябва да направим предположение, че сте подготвили хостинг акаунта си и всичко е готово за WordPress. Ако имате нужда от още няколко минути, за да завършите акаунта си, отделете време и свършете всичко. Това ръководство ще ви изчака.

Ако сте чели за WordPress, вероятно сте попаднали на статии, които ви показват малко сложни начини за ръчна инсталация на WordPress. добре, с Bluehost инсталирането на WordPress е толкова лесно, колкото натискането на няколко бутона:

 1. Влезте във вашия Акаунт в Bluehost cPanel
 2. Отворете секцията Уебсайт
 3. Изберете „Инсталиране на WordPress“
 4. Щракнете върху бутона Инсталиране
 5. Изберете името на домейна, за да го инсталирате (в полето до него можете да въведете подпапка като „блог“ или да я оставите празно, ако искате главната страница на сайта да е блогът)
 6. Щракнете върху „разширени опции“, ако искате да промените имейл адреса, потребителското име и паролата за новата инсталация на WordPress
 7. Прочетете лицензионните и сервизни споразумения и поставете отметка в квадратчетата, ако сте съгласни с всичко (трябва да се съгласите, за да продължите)
 8. Щракнете върху бутона Install Now

Е, няма много повече от това. Успешно инсталирате WordPress и подготвихте средата. Сега е време да преместите блога си в самостоятелно хоствания WordPress, за да можете да започнете да работите като професионалист.

Нека прехвърлим блога ви от WordPress.com в WordPress.org

Вече можем да пристъпим към миграцията и да преместим блога ви към самостоятелно хостваната WordPress опция, която най-накрая ще постави блога в свои ръце.

Експортирайте своя блог за WordPress.com

изгорял велосипед

Процесът на миграция може да бъде разделен на две части. Преди да можете да импортирате всичко в новата среда за хостинг, първо трябва да експортирате стария блог и да подготвите файловете.

1. Влезте във вашия блог на WordPress.com

Влизане

2. Отворете таблото за управление и намерете Настройки -> Общи -> Експорт

Тук ще имате две възможности. Изберете първата опция, която ще ви позволи да експортирате цялото съдържание. Ако искате да експортирате само конкретната публикация или страници, изберете малките иконки със стрелки до бутона, които ще отворят нови опции.

WordPress-орг

След като сте готови, щракнете върху бутона „Експортирай всички“, който ще започне подготовката на файла. След няколко секунди трябва да получите съобщение за потвърждение с връзката за изтегляне. Кликнете върху връзката „изтегляне“, за да получите ZIP файла, който съдържа XML файл с всички ваши публикации, страници, коментари, персонализирани полета, условия, менюта за навигация и персонализирани публикации.

експортиране на съдържание

Ако искате да експортирате медиите си (изображения, видеоклипове, аудио и документи), изберете вторите опции и повторете процеса.

И това е всичко, което трябваше да направите, за да експортирате вашия сайт WordPress.com. Трябваше да завършите с гореспоменатия XML файл, запазен на вашия компютър (не забравяйте да го извлечете от ZIP файла), който трябваше да сте подготвили за следващата стъпка – импортиране на вашия сайт в новата среда.

Импортирайте вашия блог на WordPress.com

По-рано ви показахме как да получите хостинг и инсталиране на WordPress и най-накрая е време да преминете към новото
среда, за да можете да го настроите и да завършите целия процес на миграция.

 1. Отидете в новия си домейн, като отидете на https://yourdomain.com/wp-admin
 2. Влезте в новия си сайт (трябва да имате зададено потребителско име и парола от момента на инсталирането на WordPress. Надяваме се, че сте запомнили идентификационните данни или сте ги запазили някъде. Ако не, трябва да сте получили имейл с подробностите, така че проверете пощата си още веднъж.)
 3. На таблото за управление намерете Инструменти -> Импортиране

внос

Страницата ще ви покаже няколко инструмента за импортиране, които обикновено се използват от потребителите. Можете да игнорирате всички, освен последната опция за WordPress. Тези инструменти обикновено не се предлагат предварително инсталирани с WordPress, така че ще трябва да кликнете върху малката връзка „Инсталиране сега“ под опциите.

След няколко секунди трябва да видите инсталирания и активен инструмент WordPress Importer. Веднага след това малката връзка ще се промени в „Изпълни вносител“. Кликнете върху него; ще бъдете пренасочени към нова страница.

импортиране wp

Тази страница ще покаже няколко подробности относно ограниченията за качване. Само в случай, че файлът, който преди това сте експортирали, е по-голям от посочения тук лимит, ще трябва да се погрижите за това. Не, не се потете, това не е такъв проблем, ако хоствате сайта с Bluehost, така че се отпуснете и нека ви покажем как да увеличите ограничението за качване на файлове с няколко стъпки.

качване

Как да увеличите ограничението за качване на файл

Добре, нека променим това ограничение, за да можете да импортирате блога без проблеми:

 1. Влезте във вашия Контролен панел Bluehost
 2. Отворете File Manager
 3. Изберете да отидете на Web Root и щракнете върху Go
 4. Превъртете в панела отдясно и намерете файл php.ini -> щракнете с десния бутон върху него
 5. Изберете Edit Edit в изскачащото меню
 6. Кликнете върху Редактиране в долната част на изскачащото меню
 7. Използвайте клавишната комбинация, за да отворите изскачащия прозорец за намиране
 8. Windows и Linux: Ctrl + f
 9. Mac: Command (⌘) + f
 10. Въведете upload_max_filesize в полето за търсене и натиснете Enter
 11. Това ще подчертае upload_max_filesize = 50 милиона. Променете 50M на необходимия размер. Например 256M
 12. Отворете изскачащото меню за намиране отново и в полето за търсене на текст въведете post_max_size и натиснете Enter
 13. Маркирано ще бъде post_max_size = 50M. Това ще трябва да бъде променено на същия номер като това, което е поставено за upload_max_filesize

моя уебсайт

Сега можете да продължите с качването. В зависимост от скоростта на вашата интернет връзка и размера на файла, може да отнеме дори до няколко минути, докато файлът бъде успешно импортиран от инструмента. Всичко, което трябва да направите тук, е да имате търпение. Ако е бавно, вземете чаша кафе или любимия си сок и не презареждайте страницата, докато всичко е готово.

Освен ако не искате нов старт, предлагаме да импортирате автори. Тази опция ще прехвърли всички автори, които сте имали в блога на WordPress.com. И все пак, ако вашият OCD не ви позволява да направите това, можете да създадете нови автори и да им присвоите старите публикации. Няма много голяма разлика, така че зависи изцяло от вас.

възлагам автори

Вероятно искате и вашите прикачени файлове да са импортирани, така че не забравяйте да поставите отметка в квадратчето „Изтегляне и импортиране на прикачени файлове“..

След като щракнете върху бутона „изпрати“, трябва да видите съобщение за успех, в което се казва, че всичко е направено. С това приключвате импортиращата част от ръководството.

Експортиране и импортиране на връзки към Blogroll

карта

Преди да започнем с процеса на импортиране, знаете ли дори какви са връзките в Blogroll? Ако връзките, които обикновено се намират в страничната лента на уебсайта ви, са първото нещо, което ви е минало през ума, вие сте прав!

Въпреки че бихте могли да имате всякакъв вид връзки там (вашият сайт, сайт на приятел или популярен блог, който сте обичали да четете), името остана в началото от началото, когато блогърите използваха пространството за връзка към своите приятели и други влияещи лица.

Сега, ако сте използвали само няколко връзки на стария си сайт, можете лесно да пропуснете тази стъпка, тъй като можете да въведете отново тези връзки в обикновена текстова джаджа и да пресъздадете цялото нещо. Но ако имате повече от няколко връзки и искате да ги импортирате, вместо да преминавате през хаоса при копиране / поставяне, нека ви покажем как.

 1. Посетете вашия блог на WordPress.com, като добавите /wp-links-opml.php в края
  http://example.wordpress.com/wp-links-opml.php
 2. Запазете файла, като натиснете CTRL + S или Command + S, ако използвате компютър с Mac
 3. Инсталиране на плъгин за Мениджър на връзки (обикновено не е препоръчително да инсталирате приставки, които не са били актуализирани толкова дълго време, но този просто не се нуждаеше от актуализации и е напълно безопасен за използване)
 4. След като се активира, трябва да видите нов елемент от менюто „Връзки“ в административната лента на WordPress
 5. Отидете на Инструменти -> Импортиране
 6. Изберете Blogroll, за да инсталирате вносителя на OPML
 7. Кликнете върху връзката „Пусни вносител“
 8. Изберете файла, който сте запазили на компютъра си по-рано
 9. Изберете бутона „Импортиране на OPML файл“
звук
Броролите се равняват на публичност и експозиция в блогосферата. Освен това блоговете с много входящи връзки (особено тези от висококачествени блогове, оценени от Google PageRank) обикновено се класират по-високо от търсачките, което може да доведе до допълнителен трафик към вашия блог

XML

Не трябва да има проблеми и трябва да видите съобщение за успех, в което се казва, че импортирането е завършено успешно. И това е почти всичко; вече можете да имате същите точни връзки, които гордо показвахте в блога си WordPress.com.

Пренасочете старите потребители, задайте частни или изтрийте блога

посока

Пренасочването е начин да изпратите както потребители, така и търсачки до различен URL от този, който първоначално са поискали

Когато става въпрос за работа със стария блог на WordPress.com, имате три възможности. Можете да настроите стария блог на частен, така че само вие (и тези избрани, които сте избрали в опциите) можете да го видите. Можете да изтриете целия блог или можете да оставите блога онлайн и да пренасочите трафика към новия.

Бихме предложили последния вариант, ако сте водили успешен блог. Това ще ви позволи да запазите всички редовни посетители, вместо да ги загубите в съобщението „страница не е намерена“. Но ако сте го имали само от няколко дни или седмици и просто не сте положили достатъчно усилия, можете също да го направите частен или да го изтриете напълно. Решението наистина трябва да е толкова лесно, че не го преодолявайте.

Как да настроите вашия, вече стар блог на WordPress.com, на личен?

 1. Отидете на вашия WordPress.com и влезте
 2. Отворете Настройки -> Общи -> Поверителност
 3. Изберете опцията „Частен (Вашият сайт е видим само за вас и потребители, които одобрявате.)
 4. Запазите промените

поверителност

релси
Пренасочванията играят важна роля в SEO, така че е важно да знаете какви видове пренасочвания има, кога да използвате кои и как се измерват един срещу друг. Трите най-често използвани пренасочвания са:
301, „Преместен постоянно“ – препоръчва се за SEO
302, „Намерено“ или „Временно преместено“
Meta Refresh

Как да изтриете вашия блог на WordPress.com?

 1. Отидете на вашия сайт WordPress.com и влезте
 2. Отворете Настройки -> Общи -> Инструменти на сайта

Изтрий

знак
Пренасочванията могат да бъдат разделени на пренасочвания от страна на сървъра и пренасочвания от страна на клиента. И двата типа пренасочвания могат да бъдат реализирани по различни начини. Бъдете много внимателни относно избора си за типа пренасочване: изборът на грешна пренасочване за работата може да доведе до SEO проблеми

Тази опция изтрива всички ваши публикации, страници, медии и данни и се отказва от адреса на сайта, за да може някой друг да го използва.

Кликнете върху малката стрелка вдясно на сайта, след която ще видите съобщението за потвърждение. Ако сте сигурни, че искате да изтриете сайта и всичко, което сте направили с него, потвърдете процеса, като кликнете върху червения бутон „изтриване на сайта“

Как да пренасочите стария си блог към новия?

Ако искате да запазите старите посетители и автоматично да ги пренасочите към новия си блог, това е чудесно. Опцията определено е нещо, което трябва да помислите, но за съжаление не е безплатно.

Когато имате самостоятелно хостван сайт, просто трябва да редактирате един файл, за да направите пренасочвания. Или просто инсталирате приставка, която прави това за вас. Но проблемът с WordPress.com е, че нямате достъп до необходимия файл. Това не е случайно – файлът е ограничен, за да можете да платите за пренасочване. Тази услуга ще ви струва 13 долара годишно, но няма да се притеснявате, че сайтът ви ще бъде пренасочен към новия домейн.

404
404 и 410 HTTP заглавки. Разликата между заглавка 404 и 410 е проста: 404 означава „съдържание не е намерено“, 410 означава „съдържание е изтрито“ и следователно е по-конкретно. Ако URL адресът върне 410, Google знае със сигурност, че сте го премахнали нарочно и следователно трябва да премахне този URL адрес от неговия индекс много по-скоро
 1. Уверете се, че сте влезли в сайта си WordPress.com
 2. Посетете това пренасочване на сайт връзка
 3. Изберете сайт, който искате да пренасочите (стария си сайт wordpress.com)
 4. Изберете сайта на местоназначение (вашия нов домейн, който сте избрали при избора на хостинг)
 5. Кликнете върху бутона „Go“, след което ще трябва да въведете данните си за плащане.

въведете домейна

Обикновено хората не са сигурни за колко време трябва да пренасочват посетителите към новия сайт. За съжаление няма правилен отговор, тъй като всичко зависи от сайта, който управлявате. Но бихме предложили да го пренасочваме поне една година.

След тази година, редовните посетители вече трябва да знаят за новия ви домейн и вече трябва да имате достатъчно ново съдържание, за да задържите Google и други търсачки..

Какво да правим след миграцията?

WP-пътувания

Ако четете тази част, трябва да приемем, че сте изпълнили всички горепосочени стъпки. Това означава, че успешно сте преместили блога си в WordPress.com в WordPress.org и сте започнали нов, по-сериозен живот на блоговете.

Това не е краят, това е само началото, така че трябва да започнете по правилния път.

Проверете и тествайте за грешки

Веднага след като всичко е готово, трябва да тествате сайта си и да проверите за грешки. Тук няма нищо фантазия – просто отидете в блога си и вижте дали всичко е на мястото си.

Отворете вашите публикации, страници и коментари, за да видите дали всичко е импортирано правилно. Отворете Външен вид -> Менюта, за да видите дали старото ви меню не е никъде и не забравяйте да отворите началната си страница, за да видите как изглежда. Ако всичко е там, вие сте готови да продължите. В случай че не е, трябва да повторите процеса на експортиране / импортиране, в случай че сте пропуснали стъпка, която не ви позволява да имате всичко от стария блог.

Изберете тема за новия си блог

Една проста тема задава целия тон на вашия уебсайт. Това е подходящият момент да промените дизайна на стария сайт и да получите нещо, което наистина харесвате. Но не забравяйте, че посетителите му трябва да го харесват.

Изборът на тема не е толкова лесна задача. Има тон безплатни и премиум такива, за които можете да отидете. Лесно е да удължите ръководството и да поговорите по темите, но не искаме да дерайлираме тук – вече говорихме за това, така че разгледайте нашия списък с най-добрите доставчици на теми за WordPress за вашия нов блог

Инсталирайте добавките, които искате и се нуждаете

стрелка надолу
1,250,000,000+ общо изтегляния на плъгини се случиха на WordPress.org досега

Сега, когато поддържате самостоятелно хостван сайт, можете да правите с него каквото си поискате. Една от най-големите части е инсталирането на безплатни и премиум приставки, които могат да подобрят вашия сайт за няколко клика.

WordPress плъгините ви позволяват да подобрите блога си и да добавите функция или две.

Погрижете се за вашия сайт

Сега, когато трябва да се грижите за собствения си сайт, уверете се, че винаги правите най-доброто, което можете да направите, за да го поддържате.

Не забравяйте да проверите нашите съвети как да подобрите скоростта на сайта си и да проверите някои страхотни инструменти, които ще ви помогнат да поддържате всичко безпроблемно.

Често задавани въпроси – FAQ

клавиатура
WooCommerce овластява 28% от всички онлайн магазини по света, с досега над 30 милиона изтегляния

Какво се случва със стария ми блог на WordPress.com?

Старият блог е изцяло във вашите ръце. Можете да го пренасочите, да настроите на частен или да изтриете напълно, ако вече не го искате. Моля, върнете се в това ръководство, за да видите как да постигнете желания от вас резултат.

Трябва ли да загубя абонатите си?

Ако използвате WordPress.com от доста време, шансовете са, че имате десетки или стотици абонати. Ако искате да ги запазите, това е възможно, но ще трябва да използвате приставката за Jetpack.

Колко време трябва да бъда без сайта, докато мигрирам?

Ако сте направили всичко от това ръководство, изобщо не е нужно да сте без сайт! Докато правите прехвърлянето, стария ви блог на WordPress.com ще бъде активен през цялото време, което означава, че посетителите ще могат да отварят всеки ваш пост, тъй като нищо не се е случило. Поради това предлагаме пренасочване / изтриване / настройка за частен стария блог само след като успешно настроите новия.

Вече платих за потребителски домейн, трябва ли да закупя нов при прехвърляне?

долар
Можете да използвате самостоятелно домакин на WordPress, за да създадете онлайн магазин, за да продавате цифрови или физически продукти, да приемате плащания с кредитни карти и да доставяте / изпращате стоките директно от уебсайта си, а също така можете да създавате сайтове за членство и да продавате членства за първокласно съдържание, курсове и др. и изградете онлайн общност около уебсайта си, използвайте мощни инструменти като Google Analytics за персонализирана анализа и проследяване

Не, не е нужно да получавате нов домейн. Можете просто да прехвърлите съществуващия домейн от стария си блог на WordPress.com на новия хост. В този случай просто се уверете, че докато получавате хост (регистрирайки се за план), вие добавяте стария си домейн в опциите, вместо да регистрирате нов. След това ще трябва променете сървърите на имена също.

Можете ли да преместите моя блог в самостоятелно домакин на WordPress за мен?

Да, можем да направим това за вас. За повече подробности, моля не се колебайте да се свържете с нас.

заключение

Честит блог! Не искаме да ви отнеме твърде много време – знаем, че сте нетърпеливи да продължите пътуването си в блогове, така че се отпуснете, влезте отново в прехвърления сайт и не забравяйте да поддържате съдържанието свежо.

Да, сега, когато сте започнали самостоятелно, може да е по-трудно да запазите всичко хубаво, но ако се забиете някъде, не забравяйте да посетите нашите безброй уроци по WordPress, които ще ви научат на много.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map