Как да преместите блога си от Blogger към WordPress

Blogger е добре позната и ясна система за управление на съдържанието. Когато човек реши да започне блог, шансовете са, че Blogger ще бъде първият избор, с който ще се включите сред другите безплатни сайтове за блогове. Няма нищо лошо или странно в това решение. Платформата е собственост и се управлява от Google, отнема ви само няколко кликвания, за да настроите основите и не забравяйте факта, че е напълно безплатна. Въпреки че това ръководство ще ви научи как да прехвърлите цялото нещо на хоствания WordPress, който предпочитаме, не се чувствайте зле от избора на Blogger за вашите ранни начала.


Но ако вече сте отворили това ръководство, има вероятност да искате да се отдалечите от Blogger. Може би искате да се занимавате по-сериозно с блоговете, а безплатната платформа просто не е достатъчно добра. Може би искате повече опции за персонализиране или просто сте разбрали, че е трудно да печелите пари, като пуснете блог в Blogger. Каквато и причина да имате, ние го приветстваме. Да, Blogger е сладка платформа, която е идеална за начинаещи начинаещи, но сега, когато сте я надраснали, трябва да помислите да преминете към WordPress. Защо?

 • Създаването на уебсайт на WordPress, който е домакин, ви носи отговорност. Вие ще притежавате сайта, домейна и цялото съдържание. Практически няма ограничения и можете да получите това, което искате от вашия блог
 • WordPress брои десетки хиляди безплатни и премиум теми и плъгини, които можете да използвате
 • Самостоятелно хостваният WordPress сайт е напълно адаптивен (когато пуснете завесите, ще получите достъп до изцяло новия свят на задния план)
 • Когато се самообслужвате с известна хостинг компания, ще имате неограничено място за съхранение, честотна лента и поддръжка

Contents

Как да преместите блога си от Blogger към WordPress

Странично изображение

И така, взехте ли окончателното си решение да преместите блога? Не, не прецени това сега! Ние приветстваме вашето решение – създаването на самостоятелно хостван WordPress сайт беше интелигентен избор и в крайна сметка ще имате повече бонуси, отколкото може би сте мислили.

Тъй като сте инвестирали толкова много време в Blogger, би било жалко просто да забравите за това. Въпреки че няма смисъл да прехвърляте няколко публикации и изображения, шансовете са, че сте отделили месеци, ако не и години, преди да осъзнаете предимствата на WordPress. Не се притеснявайте; ако се придържате към нас, ние ще ви покажем как да прехвърлите блога си от Blogger в WordPress за нула време.

Какво трябва да бъде прехвърлено?

Преди да започнем, би било хубаво да знаем няколко подробности.

В перфектен свят бихте отишли ​​в един блог, щракнете върху бутон, за да го експортирате, и той магически ще се появи на вашия хостван уебсайт. Въпреки че това все още не е възможно, ние от First Site Guide предлагаме заместване на магията. Нека преместим вашия сайт на Blogger в самостоятелно хостван WordPress.

За съжаление не е възможно да прехвърлите целия сайт, както изглежда на Blogger. Стилът на вашия блог (тема, разширения, шрифтове, цветове, джунджурии и т.н.) ще трябва да се добавя отделно. Можете да прехвърляте само данните:

 • Публикации и страници
 • Коментари
 • Категории
 • средства
 • Постоянните
 • фураж
 • Автори
 • Трафик

Нека започнем прехвърлянето

Странично изображение

Добре, всички сме готови да тръгнем. Въпреки че определено отнема известно време, за да изпълните всяка стъпка правилно, преместването на вашия блог от Blogger към WordPress не е толкова трудно, дори ако сте напълно начинаещ. Не бързайте и не пропускайте стъпки.

1. Изберете най-добрия хостинг на WordPress

Тъй като преминавате към самостоятелно хостван WordPress, първата стъпка ще бъде намирането на хостинг компания WordPress, която да се грижи за вашите файлове. Ще трябва да инсталирате WordPress на този хост и ще трябва да се доверите на компанията. Започвате сериозен блог сега, така че не бива да приемате това за даденост.

Има десетки хостинг компании, които предоставят хостинг услуги на WordPress. Също така има стотици (ако не и повече) уебсайтове, които ги сравняват. Но преди да натиснете бутона за търсене в Google или други търсачки по ваш избор, за да започнете да четете всички отзиви, трябва да ви предупредим, че много сайтове и отзиви са платени. Така че в крайна сметка ще прочетете фалшиви отзиви и неверни мнения на хостинг компания, която плати, за да бъдете изброени като най-добрите.

За да ви помогнем в това, ние старателно тествахме уеб хостинг компании и намерихме най-добрата. Ако искате да започнете вашето самостоятелно хостинг WordPress пътуване по правилния начин, домакин на вашия сайт с Bluehost – идеалното решение за вашия нов блог. Bluehost е компания, която разполага с над 2 милиона уебсайтове по целия свят. Ще получите Безплатно име на домейн когато се регистрирате с тях и ако не харесвате техните услуги, те предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Първа стъпка – Вземете сделката

Следвайки този линк, ще получите същата премия за хостинг сделка в Bluehost за по-малко пари. За да сте сигурни, че всичко е наред, трябва да видите цената от 2,75 долара вместо обикновените 7,99 долара на месец. Кликнете върху бутона „Започнете сега“, за да преминете към следващата стъпка.

Етап 1

Стъпка втора – Изберете своя ценови план

Въпреки че предишният екран показва най-достъпния план, тази сделка ви позволява да изберете някой от плановете на Bluehost с по-ниски цени.

Основният план е ограничен до един уебсайт и 50 GB пространство на уебсайта, но все пак ви дава всичко необходимо, за да започнете. Но когато прераснете Основния план, е лесно да го надстроите, така че в момента не трябва да ви тревожи.

Стъпка 2

Трета стъпка – Име на домейн

Bluehost ви дава a безплатен домейн. Сега е време да изберете един за блога. Това е важна част, така че не го приемайте за даденост. След като сте готови, внимателно въведете името на домейна и щракнете върху „Напред“.

Стъпка 3

Препоръчителен инструмент:

2. Инсталирайте WordPress

Честито! Вие се присъединихте към семейство от милиони щастливи блогъри, които доверяват сайтовете си на Bluehost. Скоро ще разберете, че това беше умен избор. Сега, когато акаунтът ви е готов, можете да продължите и да инсталирате WordPress.

Споменахме ли, че Bluehost обича потребителите на WordPress? Поради това можете да инсталирате WordPress само с няколко кликвания на бутона на мишката:

 1. Влезте във вашия Акаунт в Bluehost cPanel
 2. Моля, отидете на секцията Уебсайт
 3. Изберете Инсталиране на WordPress
 4. Щракнете върху бутона Инсталиране
 5. Изберете името на домейна, за да го инсталирате (в полето до него можете да въведете подпапка като „блог“ или да я оставите празно, ако искате основната страница на сайта да е блогът)
 6. Сега щракнете върху „разширени опции“, ако искате да промените имейл адреса, потребителското име и паролата за новата инсталация на WordPress
 7. Прочетете лицензионните и сервизни споразумения и поставете отметка в квадратчетата, ако сте съгласни с всичко (трябва да се съгласите, за да продължите)
 8. Щракнете върху бутона Install Now

Това определено е най-лесният начин за инсталиране на WordPress. Ако просто се опитвате да преместите блога възможно най-скоро, препоръчваме тази опция.

3. Експортирайте блога си от Blogger

Това е то. Най-накрая е време да експортирате данните от вашия (нека да го наречем стар) блог, който сте започнали в Blogger. Ще трябва да вземете всички данни от него и да ги съхраните във файл. Не се притеснявайте; няма да ви се налага да създавате файлове ръчно или да копирате данните. Всъщност има бутон, който ще трябва да щракнете и всичко ще бъде направено едновременно:

Преглед на статистиката

 1. Влезте в своя Blogger акаунт
 2. Отидете на Настройки -> Други която ще отвори страницата с настройки
 3. Намерете отгоре на страницата „Импортиране и архивиране“ раздел
 4. Намерете и щракнете върху „Архивиране на съдържание“ бутон
 5. Ще се появи изскачащ прозорец. Кликнете върху бутона „Запазване на вашия компютър“.

След като натисне бутона, Blogger ще започне да изтегля XML файла, който съдържа всички важни данни от вашия блог. В зависимост от това колко съдържание имате файлът може да е по-малък или по-голям. Ще получите файл с име на блог с датата на експортиране. Например: „блог-05-06-2019.xml“.

Намерете файла (можете да го копирате на работния плот, за да го намерите по-лесно) и официално приключите с експортирането. Тази част не беше толкова страшна, нали?

4. Импортирайте данните в WordPress

Ако не сте пропуснали стъпки от това ръководство, вече имате хостинг акаунт и WordPress сайт, готов да бъде създаден. Нека импортираме данните от Blogger в WordPress:

Табло

 1. Влезте в уебсайта си на WordPress
 2. Отидете на Инструменти -> Импортиране
 3. намирам Blogger в списъка (трябва да е първата опция, отгоре на списъка)
 4. Кликнете “Инсталирай сега” свържете и изчакайте няколко секунди WordPress да завърши инсталирането на приставката

След като инсталацията приключи, WordPress ще ви покаже известие дали инструментът е инсталиран успешно. Същото известие ще има връзката, за да управлява вносителя. Като алтернатива можете да щракнете върху връзката към Изпълняване на вносител от същото място, където сте намерили връзката за инсталиране.

внос

 1. Кликнете „Пусни вносител“ връзка
 2. На новата страница щракнете “Изберете файл” бутон
 3. Потърсете XML файла, който сте изтеглили в предишната стъпка (десктоп или друга папка, където сте го оставили)
 4. Ако е необходимо (в зависимост от размера на файла, скоростта на вашата интернет връзка и вашия хост) изчакайте няколко секунди, докато файлът се зареди
 5. Кликнете върху „Качване на файл и импортиране“ бутон, когато е възможно

Отново, в зависимост от различните аспекти, това може да отнеме няколко секунди, така че моля бъдете търпеливи. Когато импортирането приключи, WordPress ще ви покаже нова страница, на която ще трябва да зададете автора на импортираните публикации. Нека ви покажем как да направите това в следващата стъпка.

4.1. Помощ, файлът е твърде голям за качване!

Обикновено WordPress поставя ограничение за максималния размер на файла, който можете да качите. Ограничението може да се различава, но винаги можете ръчно да го увеличите, ако е необходимо. Ако експортният ви файл е бил твърде голям, ще трябва да промените максималния размер за качване за WordPress. Ако искате да проверите текущия си лимит за качване, моля, отидете на Медия -> Добавяне на ново и намерете информацията в долната част на екрана.

Добре, нека променим това ограничение, за да можете да импортирате блога без проблеми:

 1. Влезте във вашия Контролен панел Bluehost
 2. Отворете File Manager
 3. Изберете да отидете на Web Root и щракнете върху Go
 4. Превъртете в панела отдясно и намерете файл php.ini -> щракнете с десния бутон върху него
 5. Изберете Edit Edit в изскачащото меню
 6. Кликнете върху Редактиране в долната част на изскачащото меню
 7. Използвайте клавишната комбинация, за да отворите изскачащия прозорец за намиране
 8. Windows и Linux: Ctrl + f
 9. Mac: Command (⌘) + f
 10. Въведете upload_max_filesize в полето за търсене и натиснете Enter
 11. Това ще подчертае upload_max_filesize = 50 милиона. Променете 50M на необходимия размер. Например 128M
 12. Отворете изскачащото меню за намиране отново и в полето за търсене на текст въведете post_max_size и натиснете Enter
 13. Маркирано ще бъде post_max_size = 50M. Това ще трябва да бъде променено на същия номер като това, което е поставено за upload_max_filesize

Кликнете върху Запазване на промените

4.2. Помогнете, нищо не се случва!

Вносителят на Blogger не е перфектен инструмент. В повечето случаи работи без недостатък. Но от време на време (обикновено при работа с по-големи блогове със стотици публикации и хиляди изображения) той просто ще откаже да извърши прехвърлянето. Възможно е да не можете да експортирате блога си Blogger правилно или вносителят няма да работи както трябва.

Ако това се е случило с вас, не изпадайте в паника. Намерих друго решение на проблема. И за да бъда честен, въпреки че работи малко по-бавно, може да е по-лесно да се справите за средния потребител на Blogger.

 1. Отворете вашия новоинсталиран сайт за WordPress
 2. Отидете на Приставки -> Добавяне на ново и потърсете „Разширен вносител на Blogger“
 3. Инсталирайте и активирайте приставката
 4. Отидете на Инструменти -> Импортиране и намерете „pipdig WordPress Migrator“
 5. Кликнете върху синята връзка „Пусни вносител“ под заглавието

Този плъгин работи малко по-различно от стандартния инструмент за вносител. Вместо ръчно да експортирате и импортирате файлове, плъгинът ще направи всичко автоматично.

Поради автоматизацията ще трябва да свържете приставката към вашия Blogger акаунт. Така че кликнете върху бутона „Свързване с Blogger“, влезте в акаунта си в Blogger. След това ще можете да изберете блога си.

разширен вносител на блогъри

След като бъде избран, плъгинът ще започне да работи самостоятелно и ще можете да видите няколко ленти за напредък (вижте изображението по-долу). Те ще ви информират колко публикации, страници, коментари и изображения трябва да импортирате. Ако имате много публикации и изображения, бъдете готови да изчакате няколко часа, докато всичко свърши. Освен това, нещо, което открих наскоро, докато правя трансфер с този плъгин, не винаги може да ви каже точния брой снимки, които имате. Така че бъдете готови да чакате много по-дълго, защото може да има стотици и стотици изображения повече от отчетените. Това може да звучи като лошо нещо, но важната част е, че всичките ви изображения ще бъдат прехвърлени. Така че, фокусирайте се върху това и бъдете търпеливи.

вносителят разшири напредъка

Моля, обърнете внимание, че приставката използва Google API за прехвърляне на всичко. Тази услуга е безплатна, но това също означава, че има дневни лимити. И все пак, дори да имате хиляди изображения и публикации, трябва да можете да направите всичко за няколко часа. Приставката вероятно автоматично ще продължи да се свързва и прекъсва, но това не трябва да ви притеснява. Просто оставете страницата отворена и се върнете след няколко часа, когато ще можете да потвърдите всичко и вашия блог Blogger успешно да бъде прехвърлен към новия ви сайт на WordPress.

След това можете да продължите да работите своя път през процеса на миграция със следващата стъпка.

5. Назначаване на автор

Ако сте имали много публикации в блога си в Blogger, може да е трудно да ги разпознаете без промяна на авторите. Това е особено вярно, ако импортирате блога в WordPress сайт, който вече се изпълнява. За да ви помогне с това, WordPress ви позволява да пренасочите автора на импортирания артикул към съществуващ потребител на сайта.

WordPress ще покаже списък на съществуващи автори, на които можете да зададете съдържанието.

Ако това е нов сайт, вероятно ще имате само един потребител, който сте създали по време на инсталирането на системата за управление на съдържанието. Така че можете да изберете името за списъка и съдържанието, което импортирате, ще бъде автоматично присвоено на този потребител.

внос

Но ако искате да отделите съдържанието от новото, което ще добавите, по-късно можете също да създадете нов потребител директно от тази страница. В този случай можете да напишете името на нов потребител. Потребителската му роля ще бъде зададена на абонат и паролата ще бъде генерирана на случаен принцип. Можете да промените потребителските данни по-късно.

След като решите на кого да зададете съдържанието, щракнете върху бутона „Изпращане“ и всичко е готово.

6. Настройване на перманентни връзки

Съдържанието е успешно импортирано и вие сте още една стъпка по-близо до това, че целият ви блог Blogger е добавен към новия ви уебсайт на WordPress, който се хоства самостоятелно. Постоянните връзки са URL адреси, които WordPress използва при организиране на публикации и страници.
Всяка публикация, страница, медиен файл и т.н. трябва да има уникална перманентна връзка (адреса), за да работи правилно. Постоянните връзки могат да имат огромно влияние върху вашия сайт и SEO. И въпреки че можете да ги настроите по ваше желание при стартиране на нов уебсайт, ние бихме предложили различен подход при импортиране на сайт от Blogger.

Blogger използва месец и име, за да различава постоянните връзки. Така че, ако отидете на някой от вашите публикации в Blogger, ще видите, че изглежда така: https: //demoblog.blogspot. COM / 2019/05 / това-е-пост-title.html

За да поддържаме нещата в ред, предлагаме да промените структурата на постоянните връзки в WordPress, за да наподобявате тази в Blogger колкото е възможно повече:

Настройване на постоянни връзки

 1. Отидете на Настройки -> Препратки
 2. Избирам „Месец и име“ опция
 3. Превъртете надолу и кликнете върху бутона „Запазване на промените“

7. Пренасочете старото съдържание към новото

Тук идва една много важна част. Ако сте управлявали блога си Blogger известно време, сигурно сте оказали някакво влияние върху търсачките. Ние също така вярваме, че сте споделяли нови публикации чрез социалните медии и сте придобили някои редовни посещения на сайта. Най-лошото, което може да се случи, ако преместите блога си, е да пренебрегнете стария сайт и посетителите, които все още спират до стария адрес.

Blogger е дете на Google, така че връзките към вашия блог Blogger са важни за SEO (оптимизация за търсачки). Дори и да спрете да публикувате в платформата, старите връзки все още ще имат значение Google и други търсачки.

Вместо да губите всички онези посетители, които решат да спрат от стария блог, трябва да ги пренасочите към новия уеб хостинг WordPress сайт, който току-що сте създали.

За да направите тази работа, ще трябва да настроите пренасочванията както на вашия Blogger, така и на WordPress сайт.

7.1. Пренасочване от Blogger

Теми

 1. Влезте в своя Blogger акаунт
 2. Навигирайте до Теми
 3. Превъртете докрай надолу и кликнете върху „Върнете се към класическите теми“

Blogger ще ви предупреди за загуба на някои от функциите, като се върне към класическите теми. Тъй като преминавате към самостоятелно хостван WordPress, не трябва да се притеснявате за това. Чрез обръщане ще активирате опцията, която ще ви позволи да направите пренасочването възможно.

Веднага щом потвърдите, че искате да се върнете към класическите теми, Blogger ще ви покаже нова страница с настройки. На страницата превъртете надолу до секцията „Редактиране на HTML темата“, където ще видите кода, който активира текущите ви теми в Blogger.

 • Изберете целия код в редактирането на HTML темата
 • Изтрийте избрания от вас код
 • Копирайте и поставете следното:
  
  
  
  <span class="gray-code"><$BlogPageTitle$></span> 
  отн= "Канонични" HREF= "http://example.com/"/>
  
  
  
  
  
  HREF= "http://example.com/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>"
  />
  
  
  
  
  
  
  
  

  HREF= "http://example.com/"><$BlogTitle$>

  HREF= "http://example.com/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>"><$BlogItemTitle$>

  <$BlogItemBody$>
 • Преминете през кода и заменете „http://example.com/“ с URL адреса на вашия нов домейн. Проверете това два пъти, защото дори и най-малката печатна грешка ще направи пренасочването безполезно
 • Кликнете „Запазване на темата“ бутон.

Ако вече знаете как да инсталирате и използвате WordPress плъгини, има хубав плъгин, наречен Blogger към WordPress това ще ви помогне с тази част за пренасочване. Ако инсталирате приставката, тя ще ви помогне да генерирате абсолютно същия код, който ви показахме по-горе, и той автоматично ще използва вашия URL адрес, така че не е нужно да се притеснявате от объркване:

 • Инсталирайте и активирайте приставката
 • Отидете на Инструменти -> Пренасочване на Blogger към WordPress
 • Кликнете върху Стартиране на конфигурацията бутон за генериране на код за вашия блог Blogger
 • Трябва да видите името на вашия блог Blogger, ако сте го импортирали правилно
 • Кликнете върху “Вземи код” бутон
 • Влезте в своя Blogger акаунт
 • Навигирайте до Теми
 • Превъртете докрай надолу и кликнете върху „Върнете се към класическите теми“
 • Изберете целия код в редактирането на HTML темата и го изтрийте
 • Поставете кода, който сте копирали от приставката

7.2. Пренасочете към вашия нов блог за WordPress

 • Поставете кода, който сте копирали от приставката
 • Влезте в своя WordPress сайт
 • Навигирайте до Външен вид -> Редактор който ще отвори редактора на темите
 • В дясното меню намерете „Тема функция“ (function.php файл), който обикновено е в горната част на списъка
 • Кликнете върху файла, за да започнете да го редактирате. Кодът ще се зареди в главния прозорец
 • Копирайте и поставете следния код в долната част на файла:
  функция blogger_query_vars_filter ($ vars) {
  $ Vars [] = "Блогър";
  върнете $ vars;
  }
  
  add_filter ('query_vars', 'blogger_query_vars_filter');
  
  функция blogger_template_redirect () {
  глобална $ wp_query;
  $ блогър = $ wp_query -> query_vars ['blogger'];
  ако (isset ($ blogger)) {
  wp_redirect (get_wordpress_url ($ blogger), 301);
  излезете;
  }
  
  }
  ADD_ACTION('template_redirect', 'blogger_template_redirect');
  
  функция get_wordpress_url ($ blogger) {
  ако (preg_match ('@ ^ (?: https?: //)? ([^ /] +) (. *) @i', $ blogger, $ url_parts)) {
  $ заявка = нова WP_Query(
  array ("meta_key" => "blogger_permalink", "meta_value" => $ url_parts [2]
  ))
  ;
  ако ($ query -> have_posts ()) {
  $ query -> the_post ();
  $ URL = get_permalink();
  }
  wp_reset_postdata ();
  }
  върнете $ url? $ url: HOME_URL ();
  }
  
  
 • Кликнете върху бутона „Актуализиране на файл“ в долната част на страницата

Не е необходимо да променяте нищо в този код. Щом кликнете върху бутона „Актуализиране на файл“, текущата ви тема ще бъде инструктирана да пренасочва потребителите от Blogger към точната публикация, която преди това сте импортирали в новия си сайт на WordPress.

Важна забележка: Ако решите да промените темата на WordPress, ще трябва да повторите тази стъпка и да копирате кода във файл с тематични функции на новата тема.

7.3 Пренасочване на емисии

За съжаление все още не сме приключили с частта за пренасочване. Ние разбираме вашата болка; няма много хора на този свят, които обичат да преминават през отнемащи време настройки, но ще трябва да намерите това вътрешно спокойствие и да се съсредоточите още няколко минути. Не забравяйте, че правите това, за да подобрите блога си.

Ако сте имали абонати на RSS, те няма да могат да кажат, че миграцията се е случила. Така че, за да не загубите доверието им, ще трябва да направите друго пренасочване и да кажете на блога си Blogger, че имате нова RSS емисия.

За щастие няма кодиране:

Други настройки

 • Отворете блога си в Blogger
 • Навигирайте до Настройки -> Други
 • намирам „Емисия на сайта“ раздел
 • След това „URL адрес за пренасочване на емисии“, щракнете върху “Добави” връзка
 • Въведете https://yoursite.com/feed/ и не забравяйте да промените името на вашия сайт

Не забравяйте да запазите настройките, като щракнете върху бутона в горния десен ъгъл на страницата

Това е то! Пренасочванията най-накрая свършват, както публикациите, така и RSS емисиите се връзват обратно към вашия хостван WordPress сайт.

Време е за тестване

Странично изображение

Ако сте последвали стъпките, успешно сте мигрирали блога си от Blogger към WordPress. Честито! Само за да сте сигурни, че всичко вървеше гладко, предлагаме ви да направите някои тестове.

Отидете до някой от старите си публикации в Blogger и се опитайте да ги презаредите. Ако всичко беше наред, сега трябва да бъдете пренасочени към съответната публикация в WordPress! Можете да повторите теста и да опитате да отворите още няколко публикации, за да сте сигурни, че няма проблеми. Ако не бъдете пренасочени автоматично, върнете се към секцията Пренасочване и се уверете, че сте направили всичко правилно:

 • Проверете дали сте копирали целия код
 • Проверете дали сте заменили URL адреса на вашия сайт на всички места и дали сте редактирали правилния файл function.php.
 • Ако използвате RSS четец, можете също да тествате RSS емисия за пренасочвания, като кликнете върху връзката към един от вашите публикации. Сега тя трябва да доведе до сайта на WordPress.

Какво ще кажете за моите образи?

Странично изображение

Обикновено WordPress автоматично ще импортира изображенията в медийната библиотека на WordPress. Ако сте имали изображения в публикация, тя автоматично ще се появи в същия пост на новия ви сайт на WordPress. Но не го приемайте за даденост. Понякога вносителят може да пропусне импортирането на някои от вашите изображения или импортираните изображения може да не са свързани правилно.

Ако случаят е такъв с вашия нов блог, все още можете да разрешите проблема доста бързо.

Преди да започнете да изпадате в паника, проверете вашата медийна библиотека Медийна библиотека:

 1. Отидете на Медия -> Библиотека
 2. Проверете дали старите ви изображения се виждат тук
 3. Ако изображенията са там, проверете дали връзката им към хоста вместо към blogger.com. Кликнете върху изображението и проверете полето за URL адрес, за да видите дали то сочи към Blogger или към новия ви домейн

Липсващи изображения

Ако Вносителят е пропуснал качването на изображения, все още можете бързо да ги получите в новия си блог на WordPress. Ще трябва да инсталирате плъгин, който ще се погрижи за това.

Обикновено не препоръчваме остарели приставки, но този все още е чудесен за работата.

 1. Отидете на Приставки -> Добавяне на нови
 2. Търся „Импортиране на външни прикачени файлове“
 3. Инсталирайте и активирайте приставката
 4. Отворете Media -> Импортиране на прикачени файлове

Ако има изображения, които Вносителят все още не е импортирал, приставката ще ги свърже на страницата. Всичко, което трябва да направите тук, е да кликнете върху бутона „Импортиране на прикачени файлове сега“. Плъгинът може да импортира 50 изображения по това време, така че оставете известно време, докато всички изображения се добавят към библиотеката.

Грешни URL адреси на изображения

Понякога потребителите могат да им бъдат импортирани изображения без проблеми. Но, за да се показват правилно изображенията, те трябва да сочат правилния адрес. В някои случаи, въпреки че изображенията са на новия ви хост, вашата публикация и страници може да се опитат да заредят старите (които се намират в стария ви блог на Blogger).
Velvet Blues Актуализирани URL адреси

 • Отидете на Приставки -> Добавяне на нови
 • Търся “Velvet Blues Update URL адреси
 • Инсталирайте и активирайте приставката
 • Отидете на Инструменти-> Актуализиране на URL адреси за да конфигурирате настройките на приставката

На страницата с настройки трябва да въведете стария си URL адрес (например https://yourblog.blogspot.com/) и новия URL адрес (например https://yournewsite.com/). Можете да оставите останалите настройки проверени по подразбиране. Проверете два пъти URL адресите и други настройки и натиснете бутона „Актуализиране на URL адреси сега“.

След това плъгинът ще търси всички екземпляри на стария Ви URL адрес и ще ги превключва на новия. Ще свършите след минута и всички URL адреси ще бъдат актуализирани до правилния.

Какво да правя след това?

Странично изображение

Вашият блог най-накрая е напълно преместен от Blogger към WordPress. Надяваме се, че сте го проверили и всичко работи добре от първото вземане. Ако не, предлагаме още веднъж да преминете през стъпките, за да видите дали сте пропуснали нещо. Целият процес на миграция не е много взискателен, но определено отнема време и търпение за завършване.

Ако всичко вървеше гладко за вас, ето какво бихте могли да направите следното:

 • Поддържайте стария си блог на Blogger на живо. Не го изтривайте, тъй като пренасочването няма да работи
 • Проверете внесените публикации за грешки. Понякога форматирането на публикация може да се обърка, така че ще трябва да премахнете ненужни интервали или прекъснати връзки
 • Започнете да изследвате WordPress и научете повече за него
 • Потърсете тема на WordPress, която ще представлява вашия блог. Не забравяйте да редактирате файла Тематични функции, ако промените темата
 • Проверете някои от най-добрите плъгини, които можете да инсталирате

често задавани въпроси

Faq изображение

Мога ли да изтрия блога си Blogger след преминаване към WordPress?

Да, можете да изтриете стария си блог, но това не е нещо, което бихме препоръчали. Ако изтриете стария си блог, направените от вас пренасочвания няма да работят и може да загубите посетители. Тъй като Google и други търсачки все още ще имат индексирани старите Ви URL адреси, ще има хора, които ще се натъкнат на старите ви публикации. Ако изтриете стария блог, тези хора ще видят несъществуваща страница и ще ги загубите, вместо да ги пренасочвате към новия блог.

Faq изображение

Какво ще се случи, ако променя структурата на URL адресите?

Промяната на структурата на постоянните връзки зависи от вас. Можете да промените структурата на всичко, което искате, но за да запазите най-доброто от SEO и за да запазите посетителите да идват на вашия нов сайт, силно се препоръчва да запазите структурата на постоянните връзки възможно най-близка до тази в Blogger.

Faq изображение

Промених темата си за WordPress и сега пренасочването не работи. Какво да правя?

Тъй като кодът трябва да бъде добавен към файла с тематични функции (function.php), всеки път, когато активирате нова тема на WordPress, ще трябва да копирате кода обратно в function.php на темата. Всяка тема идва със свой собствен function.php файл, така че трябва да копирате кода още веднъж.

Faq изображение

Мога ли да използвам старото име на домейн след прехвърлянето?

За съжаление, това не е възможно. Ако сте използвали безплатния домейн в Blogger (например https://yourblogname.blogspot.com), не можете да използвате същия домейн за новия блог на WordPress. Но ако сте използвали потребителско име на домейн, което трябваше да се регистрирате отделно (например https://yournewsite.com), можете да насочите домейна към новия си блог без проблеми.

Faq изображение

Дали публикациите, които пиша в WordPress, ще бъдат видими в Blogger и обратно?

Не. Ако продължите да пишете нови публикации в WordPress, записите ще бъдат видими само в новия ви сайт на WordPress. Два сайта не са свързани; току-що сте прехвърлили всичко от Blogger към WordPress, но двата сайта все още са нещо съвсем различно. Освен това, ако влезете отново в Blogger и напишете публикация там, тя няма да бъде видима в WordPress, освен ако не я експортирате отново.

Faq изображение

Моите етикети станаха категории, а не маркери. Как да ги превключвате?

Понякога етикетите ви в Blogger могат да се преобразуват в категории, а не в тагове, както може да искате. Ако искате да направите превключването, има приставка, която ще реши проблема ви за секунда. Отидете на Инструменти -> Импортиране и изберете Категории и конвертор на тагове. Инсталирайте го, активирайте и стартирайте приставката. Конверторът ще ви покаже списък от категории, които можете да конвертирате. Изберете тези, които искате да конвертирате, и натиснете бутона „Конвертиране“.

Faq изображение

Можете ли да ми помогнете да прехвърля блога си от Blogger към WordPress?

Да, можем. Всъщност можем да направим цялата миграция вместо вас! Моля, вижте повече подробности за нашата услуга Blogger to WordPress.

заключение

Преминаването на блог от Blogger към WordPress не е толкова трудно, дори ако сте напълно начинаещ. Но както можете да видите от това дълго ръководство, определено е необходимо време, за да изпълните всяка стъпка. Може да стане досадно, но не се отказвайте.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map