Как да печелим пари С Партньорска програма на Amazon


Избраният изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос Amazon.com като името на компанията по две причини. Първо, тогава списъкът с уебсайтове често е бил по азбучен ред и второ, за да предложи мащаб, тъй като Amazon.com стартира с лого, Най-големият магазин за книги в Земята

Прекарани милиони хора близо 235 милиарда от щатски долари само за Amazon през 2018 г. Можете да намалите тези приходи, като се присъедините и внедрите партньорски оферти от Amazon на вашия уебсайт.

В това ръководство ще ви обясним какво е програмата на Amazon Associates и как да започнете с нея. Също така, ще ви покажем най-добрите практики за това как да намерите и популяризирате партньорските продукти на Amazon.

Първата книга, която Amazon.com някога е продала, е от гаража на Безос, която се случи през юли 1995 г. Името на книгата беше Течни понятия и творчески аналогии: Компютърни модели на основни механизми на мисълта
 • Какво представлява програмата Amazon Associates
 • Колко можете да спечелите като филиал на Amazon
 • Начини за популяризиране на продуктите на Amazon
 • Изберете продукти за популяризиране
 • Проучете ключови думи и напишете целево съдържание
 • Съвети и трикове
 • Примери за успешни сайтове на филиали на Amazon
 • заключение
Amazon Associates се използва от 5.2% от всички уебсайтове чиято рекламна мрежа познаваме. Това е 1,0% от всички уебсайтове

Преди да се потопите в четенето, предположихме, че знаете и сте изпълнили две неща: започнахме блог и избрахме печеливша ниша.

Contents

Какво представлява програмата Amazon Associates

Amazon Associates е една от първите онлайн партньорски маркетингови програми, стартирани през 1996 г. Програмата има повече от 12-годишен опит в разработването на решения, за да помогне на собствениците на уебсайтове да печелят пари, рекламирайки милиони продукти от Amazon. Когато собствениците на уебсайтове и блогърите, които са асоциирани, създават връзки и клиентите кликват върху тези връзки и купуват продукти от Amazon, те печелят такси за реферали. Той е безплатен за присъединяване и лесен за използване.

Логото на Amazon показва усмивка от А до Я в името, което означава, че „компанията е готова да достави всичко на всеки, навсякъде по света“.

Има много начини да установите приходи, когато стартирате блог или уебсайт. Amazon Associates обаче представлява един от добре познатите методи за печелене на пари онлайн. Целият процес е лесен за разбиране.

Препоръчително четене: Как да печелите пари блог

АМАЗОН АСОЦИАТИ ПАЗАР ПОЗИЦИЯ, АПРИЛ 2019, W3Techs.com
АМАЗОН АСОЦИАЦИИ ПОЗИЦИЯ НА ПАЗАРА

Просто създайте акаунт с Amazon Associates (одобрението на акаунта обикновено отнема 24-48 часа), придобийте отделни партньорски връзки и ги включете в уебсайта си. Когато посетителите кликнат върху тези връзки и направят покупката, Amazon ще ви даде до 10% от всяка продажба. По-важното е, че това не се отнася само до артикула, към който се свързвате, но до всеки друг продукт, който потребителят купува от Amazon.

Сега всичко това звучи вълнуващо, нали? Е, цялото пътуване отнема време и вземане на правилни решения по пътя. Ето защо, нека да разгледаме как можете да печелите пари с филиал на Amazon.

Колко можете да спечелите като филиал на Amazon

Amazon ще ви даде процент такса за всеки артикул, който е бил продаден и препратен чрез вашата партньорска връзка. Потребителят може да закупи всеки продукт в рамките на 24 часа (или 30 дни, ако добави артикул в количката си) чрез вашата партньорска връзка и вие ще получите комисионната за тази продажба.

В САЩ, времето, прекарано за Топ 5 цифрови приложения за пазаруване през 2018 г. нарасна с 60% в сравнение с 2016 г., според данните, публикувани в доклада на аналитичната компания за приложението на Ани „Състоянието на мобилния телефон 2019.“

Amazon предлага различни тарифи за различни категории продукти. Ето разбивката:

Amazon има общо 119 928 851 продукта към април 2019 г.

категория на продукта

ТОП 10 КАТЕГОРИИ С НАЙ-БРОЙ ПРОДУКТ НА AMAZON.COM
АМАЗОН АСОЦИАЦИИ ПОЗИЦИЯ НА ПАЗАРА

Всичко е в изпращането на целеви посетители в Amazon и получаването на комисионна за нещата, които купуват. Както се досещате, че вашите приходи ще зависят от броя на хората, които препращате, и сумата, която харчат. И тези цифри ще зависят от трафика към вашия уебсайт и нишовите продукти, които популяризирате. Можете да спечелите от $ 50 до $ 50 000 въз основа на ефективността на вашия сайт или блог, а по-долу ще ви покажем някои успешни партньорски сайтове на Amazon.

За повече информация относно таксите посетете официалния Извлечение за такса на програмата Amazon Associates.

Начини за популяризиране на продуктите на Amazon

Вътре в Amazon Associates ще намерите най-различни начини генерирайте партньорски връзки. Amazon предлага три начина за добавяне на връзки към продукти и реклами на вашия уебсайт: текстови връзки, банери и реклами за пазаруване на Native.

Текстови връзки

Досега най-ефективният начин за насочване на посетител в Amazon е чрез използване на текстова връзка в съдържанието на уебсайта. Според Дарън Роуз от Problogger, който направи стотици хиляди от партньорската програма на Amazon, 99% от реализациите идват от текстови връзки.

Повече от 60% от продавачите казват, че продажбите на Amazon представляват повече от три пети от продажбите им, а близо 50% продават почти изключително с Amazon, което представлява 80% до 100% от продажбите им

Ето пример за партньорски текстови връзки в съдържанието:

Вижте това голф клуб. Използвам този тип клубове през последните три месеца. Ако искате да опитате такъв, купете го само 100 долара и получите безплатна доставка.

Как да получите текстови връзки:

 • След като влезете в акаунта си, щракнете върху „Връзки към продукти“, намерени в раздела „Свързване на продукти“ на черната лента.
67% рекламират своите продукти най-вече с Amazon Ads

Amazon Associates

Около 60% от продавачите на Amazon рекламират стоките си чрез платформата за спонсорирани продукти на пазара
 • Потърсете елемента, който искате да свържете.
 • Кликнете върху бутона „Вземете връзка“ вдясно на елемента.
ДВЕ ТРЕТИ ОТ ВСИЧКИ ПРОДАВАЦИ СЪДЪРЖАХТЕ ДА ПРОМОТИРАТ ПРОДУКТИТЕ СИ ПО НЯКОЙ ПЪТ
АМАЗОН АСОЦИАЦИИ ПОЗИЦИЯ НА ПАЗАРА

Вземете връзка

 • За да получите кратка връзка, щракнете върху стрелката надолу до бутона „Вземете връзка“ и щракнете върху „Съкратете URL адреса“.
 • Изберете дали искате текст и изображение, само текст или само изображение и изберете опции за цвят и дали искате да се отвори в нов прозорец.

Персонализирайте и вземете HTML

 • Копирайте HTML код в полето „Вземете HTML код за тази продуктова връзка“.
 • Поставете HTML кода в предпочитания раздел на вашия уебсайт.

Банери

Използвайте банери на въртележка. Когато популяризирате своите партньорски връзки чрез банери, опитайте се да използвате банери на Карусел от Amazon, което ще ви помогне да увеличите процента на конверсия повече от нормалните статични банери. Много експерти казват, че използването на банели за въртележки от amazon е увеличило значително доходите на своите партньорски групи

Най-лесният начин да получите линк на вашия сайт е с помощта на банерна реклама. Доказано е обаче, че това не е най-ефективният начин за генериране на продажби.

Ето пример за банерни реклами на Amazon:

Топ марки

Как да получите връзки с банер:

Движи се бързо. Ако видите, че конкурент няма на склад, това може да е подходящ момент за по-ниски цени и / или увеличаване на рекламите. Ако видите, че отзивите на конкурентите се увеличават с по-бързи темпове от вас, опитайте се да разберете причината. Потърсете нови и иновативни идеи като изображения или продуктово съдържание от по-широки категории и ги приложете пред конкурентите си
 • След като влезете в акаунта си на affiliate-program.amazon.com, кликнете върху „Банери“, намерени в раздела „Свързване на продукти“ в горната черна лента.

Amazon Associates

 • Превъртете надолу и изберете категорията, от която искате да получите банер.
Редовно проверявайте страниците си за въпроси и нови отзиви. Много клиенти прекарват повече време, преглеждайки въпроси и отзиви на клиентите, отколкото публикувано съдържание на марката, така че не забравяйте редовно да проверявате и да отговаряте на тях, ако е необходимо

Връзки към банери

Промоциите, включително светкавичните оферти, са чудесен начин да продавате единици с повишена скорост, което в крайна сметка води до повече отзиви. Целта е да не бъдете винаги на промоция или предоставяне на дълбоки отстъпки, но ако можете да ги поръчате към началото на жизнения си цикъл на продукта в Amazon, това е чудесен начин да получите допълнителни отзиви и да изградите релевантност, така че другите клиенти да ви намерят.
 • Можете да изберете кой размер банер искате, като кликнете върху размера под избраната от вас категория, или можете да превъртите през списъка, за да намерите този, който искате.
 • Копирайте HTML кода под желания банер и го поставете в кода за вашия уебсайт.

Родни реклами за пазаруване

Същото важи и за родните реклами. Те изглеждат красиви, но не конвертират, както и текстови връзки. Получавате по-малко кликвания, защото приличат на реклама.

Ето пример за Native Shopping Ads:

Amazon е сериозен и строг към външния вид на своя сайт, затова изображенията на продуктите трябва да са с професионално качество и точно да изобразяват продукта, който се продава

Свързани продукти

Как да получите връзки за собствени реклами:

 • След като влезете в акаунта си на affiliate-program.amazon.com, кликнете върху „Реклами за собствени пазарувания“, намерени в раздела „Свързване на продукти“ в горната черна лента.
 • Изберете кой тип Native Shopping Shopping бихте искали, като кликнете върху „Създаване на рекламен елемент“ и изберете от следните:
Налични са много инструменти за изследване на ключови думи в Amazon SEO, но Sonar by Sellics има безплатна версия и е доброто място за начало

Реклами за пазаруване

 • Препоръчителните реклами са реклами, които автоматично показват подходящи препоръки за продукти от Amazon въз основа на съдържанието на вашата страница и посещаващи потребители.
 • Рекламите в мрежата за търсене са реклами, които позволяват на посетителите ви да се възползват от резултатите от търсенето от Amazon директно на вашия уебсайт. Включете препоръки за продукти въз основа на фрази за търсене или ключови думи, избрани от вас или въведени от вашите посетители.
 • Персонализираните реклами ви позволяват да избирате любимите си продукти, които искате да популяризирате, и да поставите рекламния елемент в публикациите на статията на вашия продукт.
 • Изберете Категориите или елементите, които искате да имате в рекламите си, както и Fallback (в случай, че елементът или категорията не е наличен в даден момент на Amazon.com, това ще попълни) и всички разширени настройки като размер.
Почти половината потребители – с 48% – имат по-малко от 2 години време за продажба на Amazon. Повечето имат малко служители, но респондентите в проучването казват, че по-голямата част от продажбите им за електронна търговия се осъществяват чрез Amazon

Свързани продукти

 • Копирайте HTML код и го поставете в кода на вашия уебсайт.

За повече информация посетете официалната страница на Amazon Връзки към продукти, банери и реклами за пазаруване на местни стоки.

Изберете продукти за популяризиране

Хората купуват почти всичко в Amazon. Трябва да можете да намерите добър избор на свързани продукти, за да популяризирате каквато и да е нишата на вашия сайт.

Първото нещо, което можете да направите, е да проверите страницата за най-добри продавачи. От лявата страна можете да разгледате отдели и да изберете категория продукти, подходящи за вашия уебсайт.

Близо 50% от клиентите на Amazon са отворени да опитат нови марки или продукти

Amazon Best Sellers

КЛЮЧОВИ ФАКТОРИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ в САЩ, ЗА ДА МАГАЗИН VIA AMAZON 2019
КЛЮЧОВИ ФАКТОРИ

Винаги вървете с продукти, тясно свързани с нишата на вашия сайт. Можете да изберете широка категория и ниша до конкретните продукти, за да насочите посетителите да търсят конкретни артикули. По този начин посетителите са много по-склонни да кликнат и да купят. Например, Camera & Photo> Аксесоари> Чанти и калъфи> Филтърни кутии.

Когато става въпрос за това, кои артикули с ценови точки да се популяризират, правилото е да се премине към артикули със средни цени. Артикулите с ниска цена обикновено се продават лесно, но получавате прекалено ниска цена. От друга страна, артикулите от висок клас имат много по-големи такси, но няма да е лесно да се продават.

Това означава, че най-добрият подход е да се търсят предмети около $ 50 – $ 200 марка. В този момент вашите комисионни са добри и нещата ще се продават по-лесно.

Имайте предвид, че е важно да популяризирате висококачествени продукти. По този начин, следете отзивите и оценките на клиентите.

Какъв тип съдържание за писане и ключови думи за използване

След като разберете какви продукти можете да популяризирате, време е да работите върху създаването на съдържание, което ще ви даде на посетителите готови да купуват продукти.

Тук няма да говорим за изследване на ключови думи. Вместо това ще разкрием какъв тип статии работят най-добре, когато става дума за извършване на партньорски продажби.

Бъдете внимателни в рецензията си и се опитайте да обхванете всички точки, които бихте искали да видите, ако сте читателят

Прегледи на продукта

Това вероятно са най-популярните статии, които хората пишат и използват, за да печелят пари на Amazon. Изберете всеки продукт в своята ниша и напишете отзив за него.

Извършването на качествен преглед на продукт, свързан с вашата ниша, е най-добрият начин да постигнете по-високи цени чрез кликване и да направите партньорски продажби.

Този сегмент става все по-популярен с цялото „unboxing“ съдържание, което се появи през последните няколко години. Очевидно е, че клиентите обичат да четат задълбочени отзиви на продукти от истински хора.

Уверете се, че вашият отзив говори с хората, като използват думи, които разбират

Пример на заглавия:

 • 13-инчов преглед на Apple MacBook air
 • Преглед на Canon EOS-1D X Mark II

Най-добрите продукти

Не забравяйте, че няма ограничение за това колко отзиви за продукти можете да направите; можете да направите уебсайт, просто посветен на това да правите прегледи на продукти

Не е тайна; хората винаги искат да купят най-добрите налични неща. Тези хора обикновено са щастливи да харчат повече пари, за да получат най-добрите възможни стоки.

Също така този тип съдържание получава тон трафик, ако можете да го класирате високо в търсачките. Някои блогъри смятат, че това съдържание носи най-голям трафик за конвертиране.

Пример на заглавия:

 • Най-добрите лаптопи за студенти 2019г
 • Най-добрите слушалки за бегачи 2019

Сравнение на продукти

Винаги, когато споменавате продукт, който сте прегледали, вместо да го свързвате директно с продукта, най-добре е, ако можете да направите връзка към него. Това ще сведе до минимум вашите партньорски връзки (които търсачките не харесват) и също така ще даде на потенциалния клиент „вкус“ на продукта, който рекламирате

С някои много марки и продукти, налични днес, не винаги е лесен процес да изберете какви продукти да купите. Така хората обичат и имат нужда да сравняват продуктите, преди да вземат окончателното си решение. Ако можете да предоставите достатъчно информация и да направите точни препоръки, посетителите ще закупят препоръчаните от вас стоки.

Пример на заглавия:

 • iPhone X срещу Galaxy s9
 • Камера Leica M10 срещу Canon 5D Mark IV
Amazon позволява 250 знака за заглавията на вашите продукти и препоръчва да използвате конкретна формула, когато ги пишете: Марка на продукта / Описание + Линия / Колекция + Материал / Състав + Цвят / Размер + Количество

Продажби, промоции и отстъпки

Amazon почти няма продукти, които нямат изброени отстъпки. Внимавайте за тези видове промоции, защото те могат да си струват да бъдат популяризирани (ако са от значение за вашата читателска публика).

Пример на заглавия:

 • Продава се евтин MacBook Pro
 • Вземете купон Samsung Galaxy s9 с 10% отстъпка
Съсредоточете се повече върху ползите. Всеки път, когато някой реши да закупи някой конкретен продукт, той го прави, след като види предимствата, а не функции, насочени с куршуми

Как да изберем

Когато хората планират да купуват продукта в категория, която никога преди не са купували, обикновено те имат множество въпроси за „новаци“. Ако създадете полезно съдържание „Как да изберем“ и ги разгледате, като изберете конкретен продукт, те ще се вслушат в съветите ви и ще направят покупката.

Пример на заглавия:

Потребителите стават все по-предпазливи от търговските ревюта (тъй като можете да спечелите, ако купят някой от продуктите). Където е възможно, включете генерирани от потребители прегледи и оценки в публикациите си, за да повишите доверието
 • Как да изберем най-добрия матрак
 • Как да изберем най-добрите голф клубове

Стартират нови продукти

Стартирането на продуктите е горещо. Със сигурност има много конкуренция, която пише за тях, но има също толкова голямо количество хора, които консумират съдържание за нови продукти. Ако можете да вземете част от трафика на старта и да го накарате да конвертира, това лесно може да си заслужава.

Според Amazon, Съдържанието A + може да увеличи продажбите средно с 3 до 10%, като образова потребителя за вашия продукт и марка

Пример на заглавия:

 • Нови функции и цени на iPhone Xs
 • Нови слушалки за бийт 2019

Съвети и трикове

Използвайте поне две партньорски връзки на публикация

Използвайте множество партньорски връзки за всяка статия, която пишете. Можете да включите партньорска връзка всеки път, когато споменавате продукта. Не само ще ви помогне да привличате повече хора в Amazon, но е и удобен за потребителя.

Направете изображенията на продуктите за кликване

Проверете дали артикулите вече се продават в Amazon. Безплатни инструменти като Keepa.com може да ви помогне да прецените дали артикулите вече са продадени от Amazon Retail в даден момент

Когато използвате снимки на продуктите във вашето съдържание, уверете се, че хората могат да кликнат върху тях. Някои уебсайтове виждат до 30% увеличение на честотата на кликване, когато добавят тази функционалност.

Ето пример за HTML код:

Помислете как да направите повече от Amazon, ако сте в режим на стартиране. По-амбициозните стартиращи фирми, които искат да пуснат чисто нов продукт, също могат да опитат да кандидатстват за Amazon Launchpad, което опростява разработването, маркетинга и търговията на дребно с нови продукти от стартиращи фирми. Тя включва помощ при управление на материални запаси и изпълнение на поръчки

HTML проба КОД

Вземете колкото се може повече хора до Амазонка

Резултатите от използването на Amazon понякога могат да бъдат феноменални: Базираната в Южна Каролина компания за орнаменти Palmetto Engraving получи 18 000 поръчки от Amazon, след като беше представена в Amazon по време на продажба в Черен петък, заяви вицепрезидентът на Palmetto Engraving Денис Соломон. Дотогава най-големият им скок в продажбите бяха 200 поръчки чрез онлайн търговец на дребно Etsy

Както споменахме по-горе, Amazon ще ви даде комисионна за всеки продукт, който хората купуват чрез вашата партньорска връзка. По този начин, колкото повече хора препращате към Амазонка, толкова повече пари могат да направят и толкова повече пари можете да направите.

Пригответе се и се съсредоточете върху празниците

Бъдете готови да застанете зад вашия продукт или услуга. За да се откроите в море от конкуренти, важно е да направите добър продукт. Плащането за реклама в Amazon ще помогне на резултатите да се покажат по-високи и не трябва да бъдат изхвърляни. Но динамичният Amazon също означава, че потребителите могат да оставят отрицателни отзиви, които могат да потънат амбициозни марки

Всички знаем, че ваканционният сезон е луд за всеки, който има бизнес, който продава продукти (особено физически продукти.) Трафикът от търсенето се увеличава и процентите на реализация са по-високи от всякога.

Уверете се, че сте готови за сезона на празниците, тъй като тогава можете да реализирате повечето от продажбите си. Заемете се два месеца преди Коледа, но не забравяйте за Черен петък и Кибер понеделник.

Уверете се, че използвате правилното оформление на уебсайта

Вашият уеб дизайн и дизайн играят значителна роля за вашия успех на филиал на Amazon. Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато създавате уебсайта си.

 • Мобилна съвместимост и изчистен дизайн
 • Лесно намиране на партньорски връзки
 • Използвайте персонализирана тема на WordPress за партньорски сайтове на Amazon
Предлагането на значителна отстъпка от време на време или извършване на ежедневна сделка може да ви осигури достатъчно излагане на марка и да привлече многократни купувачи. Това в комбинация с страхотни отзиви и оптимизирано SEO може да допринесе за печеливша стратегия

Имайки предвид тези неща, можете да се съсредоточите повече върху създаването на съдържание.

Използвайте приставки за WordPress, за да улесните живота си

Ако планирате да работите с пълна сила с уебсайта си за Amazon филиал WordPress, може да се наложи да използвате персонализиран плъгин, като например EadsyAzon. Това ще улесни живота ви и ще ви помогне да намерите връзки и снимки и да ги публикувате бързо на вашия уебсайт.

Примери за успешни сайтове на филиали на Amazon

И накрая, бихме искали да ви покажем няколко примера за партньорски сайтове на Amazon, които го извеждат на следващото ниво. Разгледайте ги и обърнете внимание на това как те възприемат предлаганите от Amazon продукти.

Например Tuft & Needle, разрушител на индустрията за матраци, започна своята дейност изцяло онлайн и отбеляза 100 милиона продажби само през 2016 г., заяви Джеф Уелс от Tuft & Needle. Уелс е вицепрезидент на Amazon Strategy в матрака разрушител, позиция, посветена изключително на управлението на подхода на компанията към продажбите на Amazon.

заключение

Това е практически цялото пътуване, което трябва да преминете, когато работите на уебсайт за филиал на маркетинга на Amazon. Важно е да се отбележи, че търпението играе решаваща роля в целия процес, тъй като изграждането на трафик към вашия сайт отнема време. Ако обаче предприемете всички горепосочени стъпки, със сигурност ще успеете във времето.

Ето защо, с достатъчно отдаденост, мотивация, време и страст, печеленето на пари с филиал на Amazon е опция, която всеки може да избере.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map