Как да направите уебсайт с уеб строител

GeoCities беше един от първите по-модерни създатели на сайтове, които не се нуждаеха от технически умения. Пет години след старта му през 1994 г. Yahoo! го закупи за 3,6 милиарда долара

Търсите ли всичко в едно просто решение за изграждането на уебсайта си? Ако е така, тогава създателят на уебсайт може да бъде точно това, което търсите. За разлика от CMS платформите, които трябва да бъдат инсталирани и конфигурирани на вашия уеб хостинг акаунт, създателите на уебсайтове ви позволяват да създавате статични уебсайтове, блогове и магазини за електронна търговия с лекота на едно място. Много от тях ви дават функция за плъзгане и пускане, стотици дизайни, които да избирате, и хоствате вашия уебсайт за вас. Освен това ще имате достъп до поддръжка, която да ви помогне да разработите и поддържате уебсайта си.


Недостатъкът на създателите на уебсайтове е, че след като изберете своя създател и направите уебсайт, не можете да вземете това, което сте създали и да се преместите някъде другаде. Вашият уебсайт е проектиран и направен да бъде хостван само на тази платформа, а уеб строителите имат това, описано в техните Условия за ползване. Затова е важно да изберете правилния.

В това ръководство ще разгледаме как можете да изградите уебсайта си, като използвате три от най-популярните създатели на уебсайтове:

Wix
Weebly
Squarespace

Създаване на уебсайт с Wix

Сайт на Wix

В този ден и възрастта да кажеш, че бизнесът ти не се нуждае от уебсайт е като да кажеш, че не ти трябва кислород, за да оцелееш.

Wix е създател на уебсайтове, който може да се използва за създаване на зашеметяващи и професионални уебсайтове. Той има удобен за потребителя Drag n ‘Drop Editor и може да бъде използван от всеки, без да знае кодирането.

Разходи

Wix предлага безплатни акаунти и можете да се регистрирате, за да тествате техните инструменти, без да плащате и стотинка. Разбира се, няма да получите безплатно уебсайта си на потребителски домейн. Името на вашия уебсайт ще изглежда така, yourwebsite.wix.com, но те ви дават перфектната възможност да си поиграете с това, което имат и да решите дали ви харесва или не.

След като създадете уебсайта си и сте доволни от това, което имате, можете да надстроите до един от плановете и да зададете персонализиран домейн за вашия сайт. Wix предлага пет различни планове:

Wix е основана през 2006 г. от израелците Avishai Abrahami, Nadav Abrahami и Giora Kaplan. Компанията е със седалище в Тел Авив с офиси в Беер – Шева, Сан Франциско, Ню Йорк, Днепър, Киев и Вилнюс
Съдържат домейн Най-основните $ 4.08 / месец
Combo За лична употреба $ 9.25 / месец
неограничен За предприемачи $ 12.42 / Мон
е-търговия За предприемачи $ 12.42 / месец
VIP Приоритетна подкрепа $ 24.92 / месец

Ползите

Днес Wix е платформа за изграждане на уебсайт от световна класа с над 110 милиона потребители в 190 страни

Платформата е свързана с това да предоставят на потребителите свободата, която им е необходима, за да проектират своите сайтове, колкото искат. Те въведоха достойни за похвала функции през годините; Следните командват вашето внимание:

Templates. Wix предлага над 280 красиви шаблона в различни индустрии и категории, от които да избирате. Ще намерите всичко – от печенето до финансирането до закона. Тези предварително направени шаблони дават на потребителите цялостната структура и насоки, които желаят. Отделете време за вземане на решение, тъй като не можете да превключвате от един шаблон към друг. Този недостатък настрана, шаблоните разполагат с широк набор от инструменти и полезни приложения.

Персонализируеми добавки. Пазарът на приложения за Wix има десетки добавки, за да настрои вашия уебсайт по перфектен начин. В резултат на това можете да ангажирате клиентите с чат на живо, социално взаимодействие, купони, анкети или дори да им продавате артикули, използвайки функции за електронна търговия, като количка за пазаруване и шлюз за плащания. Wix предлага инструкции как да интегрирате тези приложения във вашия сайт и инсталация с едно щракване.

Wix се използва от 0,8% от всички уебсайтове чиято система за управление на съдържанието е известна. Това прави 0.4% от общия брой уебсайтове в световен мащаб

Drag & Drop Editor. Ако сте нов в изграждането на уебсайт, невероятно е да можете да позиционирате елементи точно там, където искате да бъдат, без да се налага да знаете основите на кодирането. Това става възможно от редактора на Drag & Drop. Освен това работи като опора за напреднали потребители, които се опитват да освежат дизайна на своя сайт.

Поддръжка на клиенти. Wix предлага удобен за потребителя интерфейс, а повечето елементи и функции са придружени от допълнителни подробности и практически съвети. В случай че потребителите се сблъскат с проблеми, те могат да се възползват от форума или от Центъра за поддръжка. Има често задавани въпроси, видео уроци и възможност да се свържете с най-подходящия отдел. Екипът за обслужване на клиенти отговаря на запитвания в рамките на 24 часа.

Използване на Wix и настройка на вашия уебсайт

Физически местоположения на фирми, използващи Wix
Местоположения на фирми, използващи Wix

Прочетете прегледа на Wix web builder.

След като се регистрирате, можете да изберете шаблон за вашия сайт. Кликнете върху бутона „Редактиране“, за да стартирате редактора на влачене и пускане. Можете да редактирате всичко в шаблона, включително изображения и текст.

Страхотна характеристика на Wix е, че можете да запазите текущата работа, докато променяте шаблона. Това ви спестява от неприятностите да започнете от нулата, в случай че се изключите от интернет или трябва да работите на интервали. И във всеки момент от процеса на персонализиране можете да видите сайта във вашия уеб браузър, така че можете да визуализирате как точно ще се появи веднъж на живо.

За да направите допълнителни настройки за уебсайтове, използвайте менюто отляво, което включва:

 • Страници – тук можете да добавите страници, като щракнете върху „Добавяне на страница“. Можете да отворите „Настройки на страницата“, за да промените името на страницата и нейния URL адрес. Въведете SEO подробности, за да помогнете на търсачките да намерят вашите страници.
 • Дизайн – персонализирайте своя фон, цветове и шрифтове
 • Добави – тук можете да промените фона на различни елементи и да изберете конкретна цветова палитра. С опцията „Добавяне“ можете да добавите текст, изображение, галерия, медия, бутони и менюта и други
 • Управление на приложения – тук можете да интегрирате няколко функции във вашите сайтове като формуляр за контакт, Google Maps, PayPal и Flickr Gallery.
 • обстановка – тук можете да свържете име на домейн, да актуализирате настройките за SEO, за да направите сайта си видим в търсачките, да добавите социални профили и да настроите акаунта в Google Analytics, за да следите статистиките
Броят на регистрираните потребители на Wix расте с 24% всяка година. Броят на платените Wix акаунти расте 35% годишно

В плана по подразбиране сайтът ви ще бъде онлайн на адрес на домейн, който започва с wix.com, но можете да надстроите акаунта си, за да получите безплатния си домейн и да премахнете всички реклами на Wix. След като направите това, можете да използвате електронна поща с Wix за вашия домейн. За да настроите своя имейл, отидете в Моят акаунт -> Пощенски кутии. Системата за електронна поща разчита на рамката на Google Apps, така че ще ви трябва план за Wix, който включва персонализиран домейн.

Забележка: Wix разполага с всичко тествано от частния си екип за разработка, за да гарантира безпроблемните функции. Той е един от най-лесните за създаване на уебсайтове. Всичко, което трябва да направите, е да поставите различни елементи на вашия сайт точно как искате да се показват на посетителите на вашия сайт. В резултат на това се наслаждавате на предимството на WYSIWYG (това, което виждате, е това, което получавате), когато създавате уебсайт с Wix.

Създаване на уебсайт с Weebly

Стартиране и създаване на Weebly

Weebly е основана през 2006 г. За последните девет години тя продължава да расте, месец след месец, за да се превърне в една от най-добрите платформи за изграждане на уебсайтове в света. Докато някои хора имат опит в уеб дизайна, други не знаят първото нещо за започване на работа. И тук играят Weebly.

Weebly е изграден върху предпоставката, че всеки може да създаде уебсайт. Няма значение дали създавате личен блог, онлайн магазин или уебсайт за вашия малък бизнес, тази платформа ви позволява да го правите с лекота.

Разходи

Вероятно се чудите колко струва. Ако трябва само да тествате инструмента, можете да изберете безплатната версия. Това ви дава неограничени функции, без разходи. Освен това ще получите достъп до напълно интегрирана платформа за електронна търговия в допълнение към всички функции. Ето четири варианта на плана, които предлагат:

Дейвид Русенко, Крис Фанини и Дан Велтри са съоснователи на Weebly през 2006 г., докато посещават Пенсилвания държавен университет. Проектът се събра в резултат на изискването на Penn State всички студенти да създадат уеб портфолио; триото създаде софтуер, който улеснява създаването на личен уебсайт за всеки
Безплатно $ 0 / месец
стартер $ 4 / месец
професионалист $ 8 / месец
Бизнес $ 25 / месец
От дните си като класен проект в щата Пен, платформата Weebly се превърна в отчетна компания на стойност 455 милиона долара, в която работят около 300 души

Използване на Weebly и настройка на вашия уебсайт

Прочетете ревюто на Weebly web builder.

Етап 1

67% от потребителите на Weebly стартираха, защото или искаха да водят бизнес онлайн, или да развият съществуващия си бизнес, за да получат повече клиенти

Първи стъпки и регистрация. Можете да направите това безплатно чрез уебсайта на Weebly. Необходимо е само вашето пълно име, имейл адрес и парола. След като въведете вашата информация, ще бъдете преместени на следващата страница с бутона Добавяне на сайт. Именно тук ви се задава един основен въпрос. „Какъв е фокусът на вашия сайт?“

Имате три възможности: Сайт, блог или магазин

Преди да вземете решение, помислете внимателно за информацията, която ще предостави Вашият уебсайт, както и за целевия Ви пазар. Малък бизнес, който не продава нищо онлайн, може да избере опцията „сайт“. Ако стартирате блог, подборът „блог“ е ваш избор. И ако планирате да продавате продукт онлайн, изберете „магазин.“

Стъпка 2

Избор на вашата тема. Тази стъпка показва защо е толкова важно да вземете правилното решение при избора на фокус. На този етап ви се предлагат теми, базирани на целта на вашия сайт.

Weebly правомощия повече от 40 милиона уебсайтове. Той е еквивалентен на 2% от всички уебсайтове които в момента са на живо

Например, ако изберете „сайт“, има стотици за избор, така че не трябва да бързате да вземате решение. Вместо това, разгледайте всяка от тях, включително оформлението и функциите, за да решите кое е най-доброто за вашия уебсайт.

Съвети. Weebly го прави лесно да промените темата си на по-късна дата, така че не робувайте на това твърде дълго. Предстои да се вземат още решения. Това е и аспектът, при който Weebly блести над конкурентните създатели на уебсайтове като Wix.

Топ категории на уебсайтове
Категории на уебсайтове, където Weebly се използва
Бизнес и индустрия
18,63%

Изкуства и развлечения
11,46%

Кариера и образование
6,45%

Кариера и образование
> Образование
5,28%

друг
58,18%

Стъпка 3

Избор на домейн на вашия уебсайт. След като изберете тема и преди да започнете да добавяте съдържание, да избирате цветове и да премествате нещата, ще трябва да зададете името на сайта.

Вашите опции включват следното:

 • Използвайте поддомейн на Weebly.com (безплатно).
 • Регистрирайте нов домейн.
 • Свържете домейн, който вече притежавате.

Препоръчваме ви да започнете с безплатната версия, за да започнете и да добавите потребителското си име на домейн по пътя, ако сте доволни от това, което този инструмент може да предложи.

Персонализиране и проектиране на вашия уебсайт

Weebly предлага над 100 страници за дизайн на страници и мултимедийни функции като фотогалерии, слайдшоу, интегрирани карти, видео и аудио. Членовете на сайта могат да променят външния вид на уебсайта си, хостван от Weebly, като влачат и пускат джаджи на различни места в уеб страницата. Съдържанието може да се управлява чрез уебсайта Weebly или чрез приложението на iPhone на Weebly, достъпно в App Store

Сега е време да копаете около таблото за управление и да персонализирате сайта си, както сметнете за добре. Точно както всяка система за управление на съдържанието (CMS), Weebly има табло за управление, от което можете да правите всичко и всичко. Вашето табло ще има следните администраторски опции:

Лявата странична лента е вашата точка за прескачане. Тук ще намерите възможността да влачите и пускате компоненти от следните категории: Основни, Структура, Медия, Търговия и др..

Горната лента за навигация ви предоставя още повече възможности. В допълнение към сградата, която показва лявата странична лента, можете да щракнете върху Дизайн, Страници, Магазин и Настройки.

Забележка: С четири отделни пакета, натоварване с лодка от висок клас функции и лесна за използване платформа е очевидно защо Weebly се доверява на десетки милиони собственици на сайтове. Техният Помощен център предлага широка гама поддръжка под формата на имейл, чат, видеоклипове, уебкастове и ръководства.

Създаване на уебсайт с Squarespace

Squarespace

Squarespace е един от най-популярните универсални създатели на уебсайтове на пазара – и той се подобри едва след въвеждането на Squarespace 7. Това е хоствано решение, което означава, че е лесно да се създаде и персонализира напълно функционален уебсайт, без да се получава прекалено участва в работата на хостинга.

Разходи

Squarespace не предлага безплатен план, но има 14-дневна проба без риск. Потребителите могат да се регистрират, за да тестват своя уебсайт, преди да вземат решение. Отвъд това има три пакета:

стандарт $ 10 / месец или $ 96 / година
неограничен $ 20 / месец или $ 192 / година
Бизнес $ 30 / месец или $ 288 / година

За съществуващи имена на домейни трябва да конфигурирате вашия домейн с Squarespace. Това включва редактиране на вашите DNS записи и насочването им към сървърите на Squarespace (Squarespace предлага видео, подчертаващо основните регистратори). Отделът за поддръжка на клиенти подпомага потребители, които срещат проблеми, докато интегрира съществуващи домейни с платформата Squarespace.

Squarespace е основана през 2003 г. в спалнята на Антъни в Университета на Мериленд и е нараснала в екип от повече от 720 талантливи личности

Ползите

Квадратното пространство няма недостиг на мощност по отношение на следното:

От създаването му милиони уебсайтове са създадени на платформата Squarespace

Templates. Squarespace предоставя минималистични и високопрофесионални шаблони, които командват вниманието на потребителите. Има голямо разнообразие Някои са подробни; някои са оскъдни, някои са ориентирани към електронната търговия, други са създадени да работят като онлайн портфолио – така че можете да изберете типа в зависимост от естеството на вашия бизнес. Освен че е елегантен и минимален, всеки шаблон е удобен за мобилни устройства и отзивчив.

Стил редактор. Редакторът на стилове улеснява потребителите да персонализират уебсайта си, без да променят CSS кода. Има опции за регулиране на фонови изображения, цветове, ширината на страничната лента, разстоянието и подплънките, непрозрачността на страниците и типографията. Също така има CSS редактор за потребители, които са запознати с кодирането.

Маркетинг и SEO. Squarespace има ефективни функции за SEO и маркетинг. Потребителите могат да редактират мета описания, URL адреси, заглавия на страници; и XML Sitemap + HTML код вече е включен. Има и социална интеграция за Facebook, Twitter и други платформи за социални медии.

Квадратното пространство се използва от 1,5% от всички уебсайтове чиято система за управление на съдържанието познаваме. Това е 0,7% от общия брой уебсайтове

търговия. Squarespace ви дава възможност да създадете онлайн магазин за продажба на продукти и услуги. Търговската функция поддържа различни варианти на продукти, включително тегло, цвят и размер. Разширените функции за електронна търговия, като експресна заявка, интегрирани функции на акаунта, печат на етикети и доставка на доставчик, са включени в платения пакет. Потребителите могат да получават плащания чрез Stripe.

Поддръжка на клиенти. Squarespace предлага безплатна 24/7 чат на живо и телефонна поддръжка. Компанията може да се похвали и с инструкция за документация, видео уроци и дори активен форум; на това място можете да получите отговори на въпросите си. Екипът за обслужване на клиенти се състои от опитни потребители и никога нищо не се възлага на външни изпълнители.

Популярни уебсайтове, които използват Squarespace
Squarespace

Използване на Squarespace и настройка на вашия уебсайт

Прочетете прегледа на Squarespace web builder.

Етап 1

Посетете Squarespace, изберете „Първи стъпки“ и изберете един от шаблоните. Можете да изберете друг шаблон по-късно, ако първоначалният ви избор не отговаря на вашите бизнес нужди. След като изберете шаблона, щракнете върху „Започнете с този дизайн“ и въведете вашите идентификационни данни.

Стъпка 2

След това ще видите поздравително съобщение и ще трябва да изберете целта на сайта със следните опции: Бизнес, Лична, Електронна търговия и Нестопанска цел. Тогава ще трябва да попълните заглавието на сайта и в зависимост от избраната от вас цел може би да включите вашата бизнес информация.

Персонализиране и проектиране на вашия уебсайт

След като завършите процеса на регистрация, ще бъдете пренасочени към администраторската зона на сайта. В рамките на административния панел ще видите лявата лента на менюто, а в средата на оформлението на уебсайта, върху който работите. Можете да насочите към вашия сайт и да видите някои от основните администраторски функции, достъпни за вас точно на самия уебсайт. Най-много работа по персонализиране обаче ще се извърши в лявата лента на менюто, която включва следните елементи:

Squarespace ви позволява да виждате трафика и поведението на посетителите си в реално време, което означава, че всъщност можете да установите какви ключови думи посетителите ви използват за кацане на вашия сайт и можете също да видите откъде идват.

 • Раздел Страници ви позволява да създавате нови страници за блог, сайт и онлайн магазин в главното меню за навигация. Съдържанието се добавя към блоковете от страници и могат да бъдат създадени различни блокове за различни видове съдържание.
 • Раздел за дизайн ви позволява да персонализирате външния вид на вашия сайт, да създадете уникален облик, който да съответства на съществуващата ви марка. Тя включва промени в логото и заглавието, превключване на шаблона и извършване на промени в стила.
 • Раздел Търговия ви позволява да добавяте продукти, цени и маркер за продажба. Има и опция за добавяне на допълнителна информация за продукта (физическа или цифрова). Освен това изберете оператор и свържете платежна сметка.
 • Раздел Метрики ви позволява да проверите изчерпателен преглед на взаимодействието на посетителите на вашия уебсайт и ви помага да проследявате последните статистически данни за трафика. Активността в Metrics се опреснява с нови данни за всеки 90 минути.
 • Раздел Коментари ви позволява да общувате с посетителите си и да изградите общност. В Настройки на коментарите можете да контролирате как коментарите се публикуват, одобряват, отговарят и много други.
 • Раздел Настройки ви позволява да управлявате множество задачи като: промяна на основната информация за вашия сайт, която включва стил и описание на сайта, свързване на потребителско име на домейн, имейл акаунт, профили в социалните медии. Освен това можете да променяте настройките за блогове и SEO.
 • Раздел „Помощ“ говори сама за себе си. Тук можете да намерите отговори на всички въпроси, които имате под формата на задълбочени статии, видеоклипове и семинари, които да ви помогнат да започнете или завършите.
Squarepace се интегрира с всички важни социални мрежи като Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Pinterest и други. Статусите на публикациите се актуализират автоматично и можете директно да публикувате галерии на страницата си във Facebook и дори да интегрирате авторството в Google+

Забележка: Squarespace предлага множество планове и вие ще имате достъп до професионални шаблони, редактор за плъзгане и пускане или 24/7 поддръжка за клиенти, които предлагат. Така че стойността на създаването на уебсайт на Squarespace е завладяваща, след като претеглите ползите, които получавате от платформата.

заключение

Надяваме се, че сте се насладили на нашето запознаване със съвременните създатели на уебсайтове, които са достъпни за вас, за да създадете своя статичен уебсайт, блог или уебсайт за електронна търговия.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked