Как да направите своя уебсайт мобилен

За това ръководство

Инфографика за уебсайт за приятелски за мобилни устройства
Вижте уебсайт за мобилни устройства [Инфографика]

В бързо развиващия се дигитален свят, в който живеем, постоянният напредък в технологиите отваря вратата за преливане на незабавно достъпна информация. Това оставя хората гладни за повече информация и повече услуги. Те искат незабавен достъп до желаната информация, независимо от това къде се намират и какъв тип устройства използват, за да разглеждат онлайн света.

Даването на възможност на клиентите за достъп до информация в движение се превърна в един от основните приоритети на почти всяка бизнес организация в света. Той предоставя на клиентите много по-добро потребителско изживяване, което може значително да подобри бизнеса на много важни нива. Ето защо е важно всеки собственик на бизнес да направи уебсайт, удобен за мобилни устройства, за да предостави на мобилните потребители безпроблемно мобилно изживяване. Същото правило важи, ако планирате да създадете блог. Трябва да е удобно за мобилни устройства.

Какво е уебсайт, подходящ за мобилни устройства?

Удобният за мобилни устройства уебсайт е предназначен да показва съдържанието на уебсайта на мобилни устройства, тоест смартфони и таблети. Той е оптимизиран за мобилни устройства, защото улеснява потребителите на мобилни устройства да четат желаното съдържание и да навигират в уебсайта, който решат да посетят.

мобилен уебсайт
67% от потребителите посочиха, че е по-вероятно да закупят продукт или услуга от бизнес, който изгради мобилен уебсайт
не мобилен уебсайт
61% от потребителите казаха, че ще напуснат уебсайт, който не е мобилен уебсайт

А именно, уебсайт, удобен за мобилни устройства, лесно се приспособява към размера на екрана и разделителната способност на мобилните устройства, които посетителите на сайта използват. Това им позволява да намерят това, което търсят за няколко секунди.

Форматирайки интерфейса и съдържанието на вашия уебсайт по начин, който е удобен за мобилни устройства, не само ще улесните навигацията и текстът, който е по-голям, за да бъде по-лесен за четене, но и ще оптимизирате вашия уебсайт за сензорни екрани, като добавите удобни за допир елементи. И скоростта на изтегляне на уебсайта Ви ще бъде подобрена измеримо.

Защо е важно да имате уебсайт, подходящ за мобилни устройства

Наличието на уебсайт, подходящ за мобилни устройства, може да окаже голямо влияние върху вашия бизнес и да добави към крайната ви позиция. Преди повече от година използването на мобилни устройства надвишава използването на настолни компютри, което показва, че повече от половината от онлайн трафика сега идва от мобилни устройства.

Това със сигурност е една от най-важните причини да започнете да обмисляте да направите уебсайта си удобен за мобилни устройства, тъй като по-голямата част от вашите клиенти най-определено посещават уебсайта ви чрез мобилните си телефони и таблети.

На 21 април 2015 г. Google въведе още една от многобройните си актуализации на алгоритмите за класиране, като заяви, че уебсайтовете, оптимизирани за мобилни устройства, ще получат предпочитание в резултатите от мобилните търсачки, призовавайки собствениците на уебсайтове да подобрят своите уебсайтове и да предоставят на потребителите си по-добро потребителско изживяване.

Следователно превръщането на уебсайта Ви в мобилни устройства може значително да повлияе на класирането на уебсайта Ви в търсачките. Той може да подобри видимостта ви при търсене и да подобри идентичността на вашата марка и потребителското изживяване, което предоставяте. Освен това може да ви помогне да превърнете уебсайта си в машина за оловно поколение.

мобилните устройства бурят
Сега мобилните устройства са почти 2 от всеки 3 минути, прекарани онлайн
време, прекарано на мобилно устройство
Средният потребител харчи 4-5 часа на ден на мобилен телефон
мобилни цифрови медии
Времето за мобилни дигитални медии в САЩ сега е значително по-високо в 51% в сравнение с работния плот (42%)

Защо трябва да отидете на мобилен телефон в момента

отидете мобилни

Вашият бизнес ще се възползва по много начини, когато оптимизирате уебсайта си за мобилни устройства. Нека разгледаме най-важните, които могат да ви помогнат да подобрите бизнеса си за дълги разстояния.

Увеличен трафик към вашия уебсайт

мобилен трафик за търсене
Около 60% на трафика за търсене идва от мобилни устройства

Сред Топ 5 най-вълнуващите възможности за дигиталните маркетолози, мобилната оптимизация е на върха, изпреварвайки дори социалните медийни ангажименти и насочването / персонализацията

43% Мобилна оптимизация
35% Ангажиране на социални медии
35% Насочване и персонализиране
30% Съдържателен маркетинг
30% Оптимизация на съдържанието

90% от уебсайтовете НЕ са готови да бъдат оптимизирани!

Поради нарастващия брой мобилни потребители, можете да привлечете доста голям брой клиенти, като им осигурите безупречно мобилно изживяване. Това ще донесе много повече трафик на вашия уебсайт. Хората днес използват своите смартфони, дори докато гледат телевизия, използвайки своите настолни или преносими компютри. Те продължават да ги използват по време на пътуване до работа и често по време на работа.

Нещо повече, Google разпознава, ако определен уебсайт не е удобен за мобилни устройства. По-малко вероятно е те да показват уебсайта Ви като легитимен резултат при търсения, ако той не е оптимизиран за мобилни устройства. Естествено, това може да повлияе негативно на класирането ви в страниците с резултати от търсачките и да ви остави далеч зад конкуренцията, докато се борите да изградите своя път нагоре и да привлечете повече трафик към уебсайта си..

Следователно наличието на уебсайт, подходящ за мобилни устройства, може значително да помогне на органичните ви резултати от търсенето и да ви помогне да привлечете много повече трафик към вашия сайт, като в крайна сметка подобри класирането на вашата търсачка..

По-добро потребителско изживяване

Когато активирате целевите си клиенти, които използват мобилни устройства, лесно да имат достъп до уебсайта ви и да намерят стоките или услугите, които търсят за броени секунди, значително подобрявате тяхното потребителско изживяване.

Много по-вероятно е сега по-голямата част от посетителите ви да използват смартфони и таблети, за да проверят какво можете да предложите. Така че осигуряването на по-добро потребителско изживяване както на настолни, така и на мобилни потребители трябва да бъде един от вашите основни приоритети.

По-доброто потребителско изпитване означава по-високо SEO класиране, тъй като Google индексира потребителското изживяване, за да определи класирането на уебсайтовете в търсачките. Следователно, ако можете да осигурите на мобилните си потребители по-добро потребителско изживяване, ще подобрите SEO класирането си, което ще ви помогне да подобрите видимостта на търсенето си и ще ви донесе по-голям трафик.

Разбира се, това не означава, че трябва напълно да пренебрегвате клиентите си и потенциалните клиенти, които използват настолни или преносими компютри, тъй като те все още представляват значителен трафик, идващ на вашия сайт и те все още са важна част от клиентската ви база.

лошо мобилно изживяване
40% от потребителите ще отидат на сайт на конкурент след лошо мобилно изживяване
97% на уебсайтове се провалят в UX. Уебсайтовете, които се провалят в UX, страдат от разочаровани потребители и лоши проценти на реализация

Повишени проценти на конверсия

С повече трафик, идващ към уебсайта Ви, ще имате по-добри възможности да ангажирате целевите клиенти със съдържанието си и да привлечете качествени клиенти. В крайна сметка ще преобразувате тези клиенти в клиенти. Все повече и повече хора ще посещават уебсайта Ви и, предоставяйки им страхотно потребителско изживяване, ще успеете значително да увеличите процента на реализация.

уебсайт без надзор
48% кажете, че когато сайтовете не работят добре на своите смартфони, това ги кара да се чувстват като компаниите не се интересуват от бизнеса си

По-голямата част от онлайн купувачите всъщност са мобилни потребители. И все повече те сърфират в интернет чрез своите смартфони и таблети, докато са в движение в търсене на продукти или услуги.

Ако не им предоставите това удобство и лесна навигация, ще загубите както съществуващите, така и потенциалните клиенти, тъй като те ще бъдат по-склонни да напуснат вашия сайт и да преминат към по-приятелския сайт на вашата конкуренция.

Ето защо, задоволявайки нуждите на целевите клиенти, които предпочитат сърфирането на мобилни устройства, можете да привлечете много повече клиенти и да увеличите процента на реализация. При по-високи проценти на конверсия превръщането на печалбата ще бъде много по-лесно и ще видите положителни резултати на вашата ROI.

скорост на сърфиране
За да се състезавате истински днес и да поддържате хората на вашия сайт, трябва да може да поддържа еднакво поддръжка както на не-WiFi, така и на WiFi връзки и в перфектен свят, заредете страница за по-малко от 4 секунди.

Повече от половината мобилни потребители днес очакват сайт да зареди това време, а приблизително 80% са недоволни от скоростта на сърфиране на своите смартфони като цяло.

оптимизиран и лек уебсайт
Няколко неща, които трябва да имате предвид, първо са да оптимизирате вашето визуално съдържание (намалете размерите на файловете, без да повлияете на качеството на изображението) и да запазите цялостния си сайт. размер до по-малко от 1MB

Намалени степени на отпадане

Ако вашият уебсайт кара мобилните потребители да копнеят, да увеличават мащаба на страница или да инсталират добавки, така че мобилните им устройства да могат да показват уебсайта ви, ще бъдете предопределени да имате изключително високи степени на отпадане. За мобилните потребители е по-лесно да напуснат уебсайта Ви и да преминат към конкурентен сайт, който не е толкова главоболие.

Като направите уебсайта си удобен за мобилни устройства, вие значително намалявате процента на отпадане. И тъй като предоставяте на мобилните потребители интуитивно изживяване, имате по-голям шанс да ги включите във вашата марка, като си заслужавате да останат на вашия сайт по-дълго.

Уебсайтовете, които са оптимизирани само за използване на работния плот, не се представят добре на мобилни устройства, което може да накара мобилните потребители, посещаващи вашия сайт, да напуснат за миг и никога да не се върнат. Нещо повече, на такива уебсайтове отнема много повече време, за да се заредят на мобилни устройства. Имайте предвид, че онлайн купувачите очакват да се зареди страница в рамките на две секунди. Докато изминат три секунди, голяма част от купувачите тръгнаха на друго място.

Времето за зареждане на страницата е един от най-важните елементи на всеки успешен уебсайт, тъй като може значително да повлияе на степента на отпадане и процента на реализация. По-конкретно, едно закъснение с времето за зареждане на страницата може да намали вашите проценти на реализация със 7 процента, докато двусекундното забавяне на времето за зареждане на страницата може да увеличи степента на отпадане с цели 87 процента.

Оптимизирайте скоростта на уебсайта си за по-добро потребителско изживяване и ще видите изплащането в долния ред на бизнеса си. Оптимизирането на уебсайта Ви за мобилни устройства ще Ви помогне да постигнете това, тъй като Вашият уебсайт ще работи много по-добре на таблетите и смартфоните на Вашите посетители, помагайки Ви да намалите процента на отпадане и да увеличите клиентската си база.

клиентска лоялност
90% на мобилните търсения водят до действие 50% доведе до покупка

Повишена лоялност на клиентите

Ако предоставите на клиентите си по-добро потребителско изживяване, ще вдъхновите лоялността на клиентите, спечелвайки пожизнени клиенти и посланици на вашата марка. Уебсайт, подходящ за мобилни устройства, може да ви помогне да направите точно това и ще ви помогне да повишите репутацията си и да подобрите имиджа на вашата марка.

Удовлетворяващото мобилно изживяване ще ви помогне да изградите доверие на клиентите си и да установите по-голяма ангажираност с марката. Ще имате по-голяма достоверност и ще станете надежден ресурс за клиентите си, когато те се нуждаят от информация, която можете да им предоставите. Ако не успеете да предоставите на клиентите си мобилното изживяване, което търсят, рискувате да ги загубите, може би дори трайно, за вашата конкуренция.

Избор на подход за създаване на мобилен уебсайт

избор на подход

Има два подхода за създаване на уебсайт, подходящ за мобилни устройства; кой подход ще изберете, зависи изцяло от вашите бизнес приоритети. А именно, можете да изберете да направите уебсайт, който е напълно нов и мобилен, или да създадете свой собствен уебсайт, за да се адаптира автоматично към различни мобилни устройства, което се нарича адаптивен дизайн на уебсайт.

Изградете мобилен уебсайт

ТОП 5 СМАРТФОНИ 2019
топ 5 смартфона през 2016 г.
Samsung 21,4%
ябълка 18.7%
Huawei 8,1%
Lenovo 5,1%
Xiaomi 4,6%
Всички останали доставчици на телефон се покриват 42,1% на пазара на мобилни телефони

Изграждането на отделен мобилен уеб сайт означава хостинг на мобилна версия на вашия уебсайт на отделни URL адреси, които могат да бъдат поддомейн за мобилни устройства (m.example.com), подпапка на вашия уебсайт (example.com/mobile) или напълно отделно мобилно устройство домейн (пример.mobi).

Когато използвате отделен мобилен сайт, трябва да включите елементи на отзивчив уеб дизайн, тъй като това ще позволи на уеб страниците ви да се адаптират към малки разлики в размерите на екрана.

Изграждането на отделен мобилен уебсайт определено има своите плюсове и минуси. Мобилен уебсайт е допълнение към основния ви уебсайт и е оптимизиран за използване в движение. Може да ви помогне много с видимостта на търсенето, тъй като е по-вероятно да се появява при мобилни търсения, отколкото в обикновения ви домейн. Той също използва минимално количество честотна лента, поради което е много по-бърз от другите уебсайтове.

От гледна точка на мобилните потребители, отделен мобилен уебсайт определено е за предпочитане, тъй като такъв уебсайт може да осигури отлична използваемост. Мобилните потребители, които посещават вашия сайт, се пренасочват автоматично към вашия специфичен за мобилния URL адрес, но потребителите на таблети се показват на работния плот, така че съдържанието ви не е последователно на всички устройства.

4 инчов екран на телефона
4-инчовите телефони са най-популярните в повечето страни, включително Великобритания, Франция, Германия, Италия, Австралия, Япония и САЩ. Това е причинено от огромната популярност на iPhone 5 и 5S

От гледна точка на бизнеса ви обаче, създавайки отделен мобилен уебсайт, ще имате два уебсайта за поддържане, което може да ви отнеме много време, да не говорим за пари. И ще трябва да правите SEO за вашия нов уебсайт от нулата. Друго много важно нещо е, че ще имате дублирано съдържание, за което Google може да ви санкционира. Въпреки това, можете да заобиколите този проблем, като имате подходящото двупосочна анотация. По този начин уебсайтът ви няма да има дублирано съдържание, но вместо това двата от вашите URL адреси ще се разглеждат като с еквивалентно съдържание.

популярни резолюции на екрана
По отношение на резолюциите на екрана най-много популярни са 640 × 1136, 750 × 1334, 1080 × 1920 и 720 × 1280
мобилни плащания
20,2% от северноамериканците използвайте редовно мобилните плащания – този процент се равнява на 55 милиона души, брой на прогнозите на компанията ще нарасне с 39,2% през следващата година.

Много собственици на бизнес решават да използват подхода за първи път за мобилни устройства, за да създадат своите уеб сайтове, подходящи за мобилни устройства. Основно означава първо да проектирате уебсайта си за мобилни устройства и да работите по пътя към проектирането за десктоп. Това определено е най-добрият подход, който трябва да използвате при създаването на уебсайт за първи път, защото, ако успеете да накарате уебсайта си да работи добре на мобилни устройства, той ще работи още по-добре на десктоп.

Ако обаче не изграждате уебсайт за първи път и искате просто да оптимизирате съществуващия си сайт за мобилни устройства, можете или да добавите мобилна версия на вашия сайт на различен URL адрес, или да препроектирате уебсайта си, така че оформлението му да се адаптира към всяко устройство, използвайки отзивчив уеб дизайн.

Чувствителен дизайн на уебсайт

мобилна цифрова реклама
Отчитат мобилните устройства 50% от всички изразходвани цифрови реклами през 2019г

Отзивчивият дизайн на уебсайт означава да проектирате своя съществуващ уебсайт по начин, който му позволява да промени оформлението си, така че той автоматично да се адаптира към различни мобилни устройства. Следователно, независимо на кое устройство е гледано, вашият уебсайт автоматично ще се адаптира към размера на екрана и разделителната способност на това устройство, като значително подобрява потребителското изживяване. Нещо повече, отзивчивият уеб дизайн е дизайнерският модел, който силно се препоръчва от Google.

МОБИЛНАТА ТЪРГОВИЯ Е РАСТИТЕ БЪРЗО
$ 3 млрд. 2010
$ 6 2011
$ 10 2012
$ 14 2013
$ 19 2014
$ 25 2015
$ 31 2016

Чувствителният уебсайт разпознава устройството, на което се гледа и автоматично оразмерява себе си за оптимално гледане. Имайки отзивчив уебсайт, ще можете да осигурите на хората, които използват смартфоните и таблетите си, да посещават вашия сайт с най-доброто възможно потребителско изживяване. И ще намалите риска от загуба на конкурентите си.

Със сигурност искате да дадете на съществуващите и потенциалните си клиенти точно това, което искат и да успеете да разширите клиентската си база и да генерирате повече приходи. Така че, като имате отзивчив уебсайт, ще предоставите на клиентите си страници за бързо зареждане, лесна навигация и рационализиран уебсайт, където те могат бързо и лесно да намерят това, което търсят.

Как да направите уебсайта си мобилен

управление на цифрово съдържание
Най-важните фактори за мобилна оптимизация според потребителите
достъпност
Направете го достъпно

Мобилните сайтове трябва да работят на всички мобилни устройства.
кликвания
Всяка информация е достъпна в един или два крана
лента за търсене
Лентата за търсене е лесна за намиране и използване
като икона
Направете уебсайта да изглежда чист и ефективен
настолна версия
Дайте опция да отидете на пълния уебсайт на работния плот
бутони, удобни за пръст
Потребителите предпочитат големи бутони, удобни за пръст. Проектирайте уебсайта си така, че ничия ръка може лесно да взаимодейства с него
проектиране и за видимост
Дизайн за видимост
Улеснете клиентите си да четат съдържанието.
форми без превъртане
Направете формулярите за попълване без превъртане и само с няколко полета
превъртане в една посока
Повечето потребители се превъртат само в една посока – нагоре – надолу или наляво – надясно
направи покупка
Улеснявайте конвертирането
Създайте ясни начини за потребителите си да извършват покупки или да се свързват с вас.
местоположение и часове на работа
Важно е да посочите местоположението и работните си часове
щракнете, за да се обадите
Предвидете функционалността „Кликнете за обаждане“ на вашия уебсайт
имейл адрес
Посочете своя имейл адрес
акаунти в социалните мрежи
Посочете профилите си в социалните мрежи
пренасочвания към мобилен сайт
Пренасочвания към мобилен сайт
Уверете се, че посетителите, които посещават вашия уебсайт от мобилно устройство, са пренасочени към вашия приятелски мобилен сайт.
тестване и оптимизация
Слушайте, научете и повторете
Направете тестването и оптимизацията непрекъснат процес.

превъртете отдолу

Начинът, по който правите уебсайта си удобен за мобилни устройства, зависи от това дали използвате някоя от многото системи за управление на съдържанието (CMS) за управление на цифровото ви съдържание или използвате конструктор на уебсайтове.

CMS

Използването на CMS, за да направите уебсайта си удобен за мобилни устройства е най-добрият вариант, тъй като предлага решенията, от които се нуждаете, без да е необходимо да създавате две отделни версии на вашия уебсайт.

Най-популярните CMS платформи са WordPress, Joomla и Drupal, за да назовем само няколко. Те предлагат редица мобилни плъгини, теми и шаблони, които да ви помогнат да превърнете уебсайта си в отзивчив, който ще се адаптира към всяко възможно мобилно устройство.

Независимо какъв тип система за управление на съдържанието използвате за вашия уебсайт, за да направите уебсайта си удобен за мобилни устройства, трябва да промените и / или персонализирате темата на вашия уебсайт. Разбира се, избраната от вас тема трябва да използва принципи на адаптивен дизайн, за да може тя да се адаптира към различни устройства, на които се преглежда уебсайтът ви.

Първо можете да проверите дали темата, която вече използвате, може да има актуализация и дали тази актуализация е удобна за мобилни устройства. Ако е така, актуализирането на вашата тема ще бъде почти всичко, което трябва да направите. По-важното е, че актуализирането на вашата тема ще предостави на вашия уеб сайт нови поправки за сигурност, които ще подобрят както вашия уебсайт, така и цялостния ви бизнес.

WordPress

Ако вашият уебсайт е хостван на WordPress.com, WordPress автоматично ще ви предложи подходяща мобилна тема за вашия уеб сайт, в зависимост от темата, която вече имате. Ако използвате WordPress с вашата собствена уеб хостинг компания, можете да проверите вашата тема и версия на WordPress, като използвате един от следните методи.

  • Проверете вашия административен панел, където можете да видите номера на версията в горната част на таблото за управление или в долния колонтитул, за най-новите и по-старите версии на инсталациите на WordPress, съответно.
  • Като алтернатива можете да отидете на уебсайта с инсталирания WordPress и да използвате функцията „изглед на източника“ на вашия уеб браузър, за да търсите в страницата за мета маркера на генератора, който ще ви предостави номера на версията. Номерът на версията на инсталацията на WordPress се намира също във файла /wp-includes/version.php.

Joomla

Ако използвате Joomla като CMS можете да проверите коя версия на инсталацията използвате, като проверите вашия интерфейс за администриране, проверите страницата си за системна информация в интерфейса на администрацията или като проверите файла /version.php, който съдържа номера на версията и обикновено се намира в / библиотеки / joomla / файлове.

Ако вашата версия на Joomla не е най-новата налична, можете да актуализирате своята версия и шаблон на Joomla. Друг вариант е да инсталирате удобно за мобилно разширение Joomla, тъй като много разширения правят уебсайта ви мобилен, без да се налага да актуализирате версията си на Joomla.

Drupal

Ако използвате Drupal като вашата CMS и искате да преобразувате целия си уебсайт в нова тема, която е удобна за мобилни устройства, можете да го направите, като посетите ръководството за отзивчив уеб дизайн предоставени от Drupal. Там можете да намерите списъка с отзивчиви теми и да изберете тази, която се адаптира към вашия уебсайт. Инсталирайте избраната от вас тема и е добре да отидете.

Тестване на вашата тема

След като актуализирате темата си, тествайте как тя се държи както на настолни, така и на мобилни устройства, като посетите демонстрационна страница на живо на избраната от вас тема. Темите обикновено имат връзка, която води до тяхната демонстрационна страница и това е най-лесният начин да определите дали избраната от вас тема има отзивчив дизайн, който отговаря на вашите нужди. Най-добрият начин да разберете дали темата работи по начина, по който искате, е да използвате мобилно устройство, за да посетите демонстрационната страница.

Можете обаче да посетите и PageSpeed ​​Insights инструмент, който може да ви покаже дали избраната от вас тема ще работи добре на мобилни устройства. Google Chrome предлага друга алтернатива за проверка на поведението на вашата тема. Това включва използване на инструмент „емулация на мобилно устройство“ в Инструменти за разработчици на Chrome. Можете да намерите инструмента под менюто на Chrome Преглед> Разработчик> Инструменти за програмисти.

Ако избраната от вас тема се окаже удобна за мобилни устройства и работи добре както на настолни, така и на мобилни устройства, уверете се, че провеждате последен тест, за да проверите дали уебсайтът ви е отзивчив и дали е добре на всички устройства. Можете да направите последната си проверка с помощта на Тест за мобилни устройства инструмент, който изисква само да въведете URL адреса на уебсайта си в полето, след което той бързо анализира уебсайта ви и ви предоставя резултата за секунди.

Ако вашият уебсайт все още не е удобен за мобилни устройства, тестът за мобилни устройства ще ви каже защо, както и ще ви предостави полезна информация относно всичко, което трябва да бъде коригирано, за да може уебсайтът ви да бъде оптимизиран за мобилни устройства.

Създател на уебсайтове

прегледи на уеб строители
Прегледи на уеб строители

Има много отзивчиви уеб строители, които могат да ви помогнат да направите уебсайта си удобен за мобилни устройства, без да се налага да пишете един ред код. Те имат инструменти, които са лесни за използване и могат да ви помогнат да създадете удобен за мобилни устройства сайт за нула време. Уеб строителите могат дори да хостват и поддържат вашия уебсайт, така че, по принцип, те могат да свършат цялата работа за вас. Това ви позволява да се съсредоточите върху създаването на вашето съдържание и да работите за постигане на вашите бизнес цели.

Най-популярните уеб строители са Wix, Weebly и Squarespace, за да назовем само няколко. Но има много повече уеб строители с лесни за използване инструменти, които могат да ви помогнат да подобрите уебсайта си, с отзивчив дизайн, който ще се адаптира към всяко от устройствата, използвани за преглед на вашия уебсайт.

Създателите на уебсайтове имат инструменти, които ви позволяват просто да плъзнете и пуснете съдържанието си в уебсайт и незабавно да публикувате всичко, което искате. Те дори могат да хостват вашия уебсайт и да управляват всички технически неща, така че да можете да се съсредоточите върху създаването на ангажиращо съдържание.

Най-важната характеристика на уеб строителите е, че те автоматично правят вашия уебсайт мобилен. Така че, използвайки някоя от наличните опции, ще създадете уебсайт с отзивчив дизайн, който автоматично се адаптира към устройствата, които посетителите ви използват.

Когато избирате създател на уебсайт, разбира се, че трябва да изберете този, който ще отговаря най-добре на вашите нужди. Със сигурност ще вземете предвид цената, но е изключително важно да проверите дизайна и инструментите, които предлагат различните уеб строители, както и обслужването на клиентите, което предоставят.

Wix

wix лого при първо ръководство за сайта

Wix е един от най-добрите строители на уебсайтове на пазара. Това определено е най-иновативното, с дизайни, които са в крак с най-новите тенденции в уеб дизайна. Не е нужно да знаете как да кодирате; всичко, което трябва да направите, е да плъзнете и пуснете съдържанието си и да предоставите на посетителите на вашия сайт възможно най-доброто потребителско изживяване. Wix също има проекти и инструменти, които са специфични за индустрията и могат да покрият всяка възможна пазарна ниша.

Weebly

плачевно лого при първо ръководство за сайта

От друга страна, Weebly има опростен и минималистичен потребителски интерфейс и дизайните му значително се различават от предлаганите от Squarespace. Но ако предпочитате простотата пред дизайна, Weebly е пътят. Той има по-малко инструменти от Squarespace и е далеч най-лесният уеб конструктор с влачене и пускане. Той е много лесен за използване, всички негови шаблони са отзивчиви и разполага с над 40 предварително проектирани оформления на страници, от които да избирате.

Squarespace

лого на квадратното пространство при първо ръководство за сайта

Squarespace предлага елегантен и професионално изглеждащ дизайн, поради което е лидер на пазара, когато става въпрос за създаване на отзивчиви уебсайтове. Всички шаблони за дизайн, които предлага Squarespace са много излъскани и водят до много по-добро потребителско изживяване. Squarespace осигурява 24/7 поддръжка на клиенти. Той също така ви предоставя богат списък от опции, от които да избирате за стилизиране и персонализиране на вашия уебсайт. Много други уеб строители не предлагат опции за персонализиране на стила на вашия сайт, които не изискват редактиране на код.

заключение

Днес създаването на уебсайт, удобен за мобилни устройства, е необходимост. Преминаването към мобилни устройства ще осигури на посетителите ви по-добро потребителско изживяване. Направете промените и бъдете в крак с темпото, тъй като Google ще ви възнагради с по-високо класиране в резултатите от търсенето.

Има много опции за създаване на уебсайт, който ще бъде оптимизиран за мобилни устройства. Вижте какво е на разположение и изберете най-подходящото за вашите нужди.

Ако обърнете внимание на този важен детайл сега, ще се отплати в изграждането на вашата клиентска база, увеличаване на продажбите и установяване на лоялни, дългосрочни клиенти.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map