Как да направите потребителски бизнес имейл през 2020 г.

Имейлите се използват широко като ефективно средство за комуникация за лична и фирмена употреба. Бизнес имейл все още има водеща маркетингова роля за изграждане на връзки и увеличаване на реализациите. Освен това е неразделна част от маркетинговите кампании по имейл от много компании, които реализират потенциала му. Тъй като цифровата икономика процъфтява, трудно е да си представим някоя фирма, която няма професионален имейл адрес.


Използва ли вашият бизнес персонализиран имейл?

Може да изглежда като малък детайл в голямата картина на брандирането, но е детайл, който може да ви осигури големи ползи. В това ръководство ще ви покажа как да създадете персонализиран имейл адрес за вашия бизнес със съществуващото или ново име на домейн. Вашият нов имейл ще изглежда така – [email protected]

Създайте инфографика на имейл
Вижте как да създадете персонализиран имейл [Инфографика]

Contents

Съдържание

 • Защо имате нужда от персонализиран имейл адрес?
 • Бърз грунд – Персонализиран имейл за начинаещи
 • Настройване на персонализиран имейл с G Suite (Google)
 • Създайте имейл с алтернативи на G Suite
 • Синхронизиране на имейла ви със софтуер на трета страна
 • Свързване на имейл акаунта ви с мобилния ви телефон
 • Често задавани въпроси
 • заключение

Защо имате нужда от персонализиран имейл адрес?

момиче кара маркова кола

Няма значение дали сте блогър или собственик на бизнес – персонализиран имейл ще ви отдели от конкурентите. Ако търсите работа, професионален имейл адрес ще ви разграничи от другите перспективи. Ако създадете блог, ще искате да използвате мрежата, за да направите силен имидж на марката и да изградите отлична онлайн репутация. Наличието на персонализиран имейл адрес ще ви помогне да го постигнете, тъй като ще ви помогне да се откроите от другите блогъри във вашата ниша.

Същият тройство важи при създаването на вашата марка. Персонализиран имейл акаунт ви дава незабавна достоверност и показва, че сте професионалист. Това е чудесен начин да се откроите сред другите във вашата индустрия, които създават незабравими първи впечатления.

Ако запазите общ имейл адрес, рискувате да изглеждате аматьорски. Не е ли време да си направите собствен имейл и да покажете, че сте технологично разбран и сериозен към бизнеса си?

Нещо повече, хората са по-склонни да ви запомнят, тъй като са свикнали да виждат gmail.com, hotmail.com и други общи имейли. Настройването на имейл на вашия собствен домейн ще ви направи запомнящи се. Помислете за момент: колко пъти сте забравили моментално какво е станало преди @ gmail.com?

Проверете самоличността си в ултраконкурентен бизнес свят и завъртете цялата си игра, като покажете уникален и разпознаваем професионален имейл. Това е лесен начин да покажете, че имате истински бизнес срещу хоби.

Забележка: Ако имате уебсайт (име на домейн + уеб хостинг) или планирате да направите такъв, можете да настроите персонализиран имейл с вашия доставчик на уеб хостинг безплатно. Всички уеб хостинг компании като Bluehost, предлагат БЕЗПЛАТНИ имейл акаунти с техните хостинг планове. Просто трябва да получите достъп до акаунта и можете да настроите своя имейл адрес в рамките на няколко минути.

имейл най-добри практики

Бърз грунд – Персонализиран имейл за начинаещи

Създаването на нов имейл акаунт всъщност е просто и, дори и да сте напълно нови в процеса, ще го получите за нула време. Мислете за това като за създаване на уебсайт, тъй като започвате с закупуване на име на домейн и избор на доставчик на хостинг на имейл. Ако имате уебсайт за вашия бизнес, вече имате собствено име на домейн. В този случай най-добрият вариант е да използвате това име за своя имейл.

Ако все още нямате име на домейн, ще трябва да го купите. Можете да закупите име на домейн от регистратор на домейн и да го свържете с доставчика на хостинг услуги за електронна поща. Или можете да си купите име на домейн направо от доставчика на хостинг на имейл по ваш избор. Ще ви покажем подробно как да правите имейл акаунти с различни компании.

1. Закупуване на име на домейн

Както споменах по-горе, можете да закупите име на домейн дори при регистратора или доставчика на хостинг услуги за електронна поща. Има много регистратори на имена на домейни, от които да избирате, но най-популярните са – Godaddy, Namecheap или Hover.

Как всъщност купувате име на домейн? Отидете на уебсайта на избрания от вас регистратор на домейни и ще ви бъде представен текстово поле, в което трябва да въведете желаното име на домейна.

Ето пример, който ще ви помогне да получите ясна представа за това как трябва да изглежда имейл адресът ви: например [email protected] Можете да изберете други домейни от най-високо ниво, като .org, .net или много други, но домейнът от най-високо ниво .com е най-широко използваният и най-запомнящият се..

След като въведете името на вашия домейн, изберете домейн от най-високо ниво и проверете дали желаната комбинация от двете е налична. Ако не, трябва да излезете с друго име на домейн, тъй като не можете да регистрирате име на домейн, което вече е регистрирано. Когато намерите име на домейн, което е на разположение, кликнете върху комбинацията от име и домейн от най-високо ниво и го добавете в кошницата си.
След това ще бъдете помолени да се регистрирате за акаунт и да въведете основната си информация за контакт и вашия избор на плащане. След като акаунтът ви бъде потвърден и плащането е одобрено, вашето име на домейн ще бъде регистрирано.

2. Избор на доставчик на хостинг услуги за електронна поща

Когато избирате услуга за хостинг на имейл, трябва да изберете такава, която ще ви предложи най-добрите решения за управление на имейли, капацитет за съхранение, техническа поддръжка и, разбира се, ще ви предложи услугите си на достъпна цена. Имате много доставчици на хостинг услуги за електронна поща, като Google (G Suite), Office 365 Business Essentials (включително целия Office пакет и много онлайн услуги), Zoho Mail, FastMail, ProtonMail, Pobox и Rackspace Email.

Процесът на създаване на имейла ви е почти еднакъв с всички клиенти за хостинг на имейл. Следващият раздел ще ви разгледа по-подробно основните доставчици, с всички стъпки, които ще трябва да предприемете, включително закупуване на име на домейн без използването на регистратор на домейн.

Настройване на персонализиран имейл с G Suite (Google)

персонализиран имейл адрес

G Suite

Основни функции

 • Достъп до популярни приложения на Google като Gmail, Календар, Документи, Таблици и т.н..
 • Имейл адреси с името на вашия бизнес домейн
 • Работете в един документ със съотборници
 • Съхранявайте и споделяйте файлове в облака чрез Google Drive
 • Проверка в две стъпки и еднократно влизане
 • Управлявайте всичко от едно място чрез конзолата на администратора
 • Търсене във всички приложения чрез Google Cloud Search
 • Откриване на спам, злонамерен софтуер и фишинг
 • Назначавайте на потребителите различни роли
 • Управление на чувствителни данни с Google Vault

Ценообразуване

 • Цените на G Suite започват от 6 долара на потребител на месец за основния план
 • Бизнес планът добавя допълнителни приложения и функции от $ 12 на потребител на месец
 • Enterprise ви дава всичко на стойност 25 долара на потребител на месец


Премиум функциите на Google Meet вече са достъпни за всички клиенти на G Suite до 30 септември 2020 г. Започнете безплатната пробна версия на G Suite още днес.

Стъпка # 1: Създайте акаунт

Точно както при всяка друга услуга, която бихте могли да използвате, ще ви е необходим валиден акаунт, преди да настроите подробностите. Също така, има някои технически неща, но имайте предвид, следвайте всяка стъпка и ще бъдете готови бързо.

За начало отворете G Suite и щракнете върху големия бутон „Започнете”.

gsuite Започнете

Въведете основната си информация като името на фирмата, броя на членовете на екипа и местоположенията си и щракнете върху „Напред“.

брой потребители

След това попълнете администраторската информация (име и фамилия, плюс текущия имейл адрес).

информация за контакт на gsuite

След това G Suite ще ви попита дали искате да използвате домейн, който вече се използва или искате да закупите нов. За целите на това ръководство, ще предположа, че вече сте закупили хостинга и сте задали името на вашия домейн. Ако не, просто изберете другия бутон и следвайте стъпките, за да закупите новия си домейн чрез Google.

Изберете бутона „Да, имам един, който мога да използвам“.

стъпка на домейн gsuite

След това въведете името на домейна, което сте регистрирали.

gsuite въведете домейна

На следващия екран ще трябва да потвърдите, че домейнът, който сте въвели, всъщност е този, който искате да използвате. Използвайте тази възможност, за да проверите, че няма печатни грешки.
След това най-накрая сте стигнали до екрана, където можете да изберете вашето потребителско име (за новия имейл) и паролата. Обикновено хората ще имат личното си име, зададено като потребителско име. Това означава, че вашият бизнес имейл ще бъде [email protected]

gsuite signin

След като проверите дали не сте робот, кликнете върху бутона „Съгласете се и продължете“ по-долу, който ще ви отведе до следващата стъпка на процеса.

Стъпка # 2: Потвърдете своя домейн

Преди да започнете да използвате новия си имейл адрес с G Suite, ще трябва да потвърдите, че всъщност сте собственик на домейна. Не би било забавно, ако просто някой може да създаде имейл с вашия домейн, нали? Ето защо в тази стъпка G Suite иска да се увери, че имате достъп до този конкретен домейн или уебсайт, който се хоства в него.

Има четири различни метода за проверка на домейна:

 1. Създайте TXT запис (препоръчително) – изберете това, ако можете да редактирате записите на вашия домейн.
 2. Създайте CNAME запис – изберете това, ако можете да редактирате записите на вашия домейн.
 3. Добавете мета маркер – изберете това, ако можете да редактирате началната страница на уебсайта си.
 4. Качете HTML файл – изберете това, ако можете да качвате файлове на вашия уебсайт.

Ако вече имате прикачен уебсайт към домейна, най-лесният начин за потвърждаване на домейна би бил чрез добавяне на мета маркер. В този случай просто трябва да намерите файла index.html на вашия сървър, да го отворите и да поставите кода веднага след и преди тагове. Вашият файл index.html трябва да има нещо подобно:
Моето заглавие


Съдържание на страницата

След като запазите документа, върнете се на екрана за настройка на G Suite и щракнете върху бутона, за да продължите. Google ще ви отнеме няколко минути, за да потвърди вашия домейн и вие ще сте готови да продължите.
Все пак препоръчителният метод за проверка на домейна е първият – добавяне на TXT запис. Това е просто обикновен текст, който казва на Google, че сте действителният собственик на този домейн (това доказва, че имате достъп до него и че можете да запишете кода, който Google ще ви даде). Можете да научите повече за него тук. Нека да видим как да направите това:

 1. Изберете метода за потвърждаване на TXT Record и натиснете „Продължи“. Google ще разпознае коя хостинг компания използвате, така че тук ще получите всички необходими инструкции.
 2. Отворете уебсайта на хоста на вашия домейн в нов раздел.
 3. Влезте, като използвате потребителското име и паролата на хоста на вашия домейн. Ако сте забравили паролата си, свържете се с тяхната поддръжка.
 4. Копирайте вашия TXT код за потвърждение, който изглежда така: google-site-верификация = RjedsDxDER5lbFwmww2R5KS-fpnjertreH-RwJnRYP4
 5. Отидете до вашите DNS записи. Страницата или разделът вероятно е наречен нещо като управление на DNS, управление на сървър на имена, контролен панел или се намира в разширени настройки.
 6. Намерете опцията за добавяне на нов запис.
 7. Добавете вашия TXT запис.

Първо ще бъдете попитани за типа запис. Просто изберете TXT.

В полето Име / Хост / Псевдоним въведете @ или просто го оставете празно. Вашият хост може да ви помоли да въведете вашия домейн и в този случай трябва да въведете нещо като yourdomain.com.

След това трябва да намерите полето Време за живеене (TTL). Ако имате стойност по подразбиране, оставете я по този начин. В противен случай въведете 86400. В полето Стойност / Отговор / Дестинация поставете записа за потвърждение на TXT, който сте копирали по-рано и запишете записа.

Ако видите предупредително съобщение за промяна на настройките на DNS, го пренебрегнете. Добавянето на TXT записа няма да повреди настройките на вашия уебсайт или DNS, така че не е нужно да се притеснявате за това.

След като приключите с това, върнете се на екрана за настройка на G Suite и кликнете върху синия бутон „Потвърждаване на моя домейн“. Както при всеки друг метод за проверка, Google ще трябва до час (обикновено е много по-бърз от това), за да зареди новата информация и да ви предостави достъп до домейна. И въпреки че може да получите проверка в рамките на няколко минути, обикновено отнема няколко часа, преди новият ви имейл адрес да започне да работи. Така че, не се притеснявайте, но отделете време, за да разгледате G Suite и всички опции, които предлага.

Стъпка # 3: Добавете нови потребители

И накрая, техническите характеристики са зад гърба ви и вие се отпускате да изследвате администраторската зона на G Suite. Следвайки указанията на Google, следващото нещо, което трябва да направите, е да добавите нови потребители към вашия бизнес имейл акаунт. Това е така, защото G Suite е пригоден за бизнес професионалисти, които са склонни да работят в групи. Ако сте солопренер, който работи сам, вероятно няма да ви трябва цялата колекция от приложения, които G Suite предлага.

gsuite добавете потребители

 1. Отидете на Опции за акаунт (в горния десен ъгъл на екрана до вашия аватар).
 2. Изберете иконата „Потребители“ (втора отляво).
 3. Кликнете върху бутона „Добавяне на нови потребители“.
 4. Попълнете подробности за новия потребител.
 5. Кликнете върху бутона „Добавяне на нов потребител“, за да запазите промените.

gsuite добави нов потребител

След това можете да копирате идентификационните данни за вход и да ги дадете на членовете на вашия екип, които могат да започнат да използват новия имейл и други приложения, до които имате достъп.

Стъпка # 4: Създаване на групи

Когато имате повече от няколко членове на екипа, които трябва да имат достъп до G Suite, ще искате да ги групирате. Чрез групиране на потребители можете да управлявате достъпа до конкретни приложения от G Suite, да ограничавате конкретни действия и / или информация.

gsuite add group

 1. Отваряне на опции за акаунт (в горния десен ъгъл на екрана до вашия аватар).
 2. Кликнете върху третата икона, която представлява Групи.
 3. Намерете и кликнете върху иконата „+“ в долния десен ъгъл.
 4. Дайте име на вашата група.
 5. Създайте имейл адрес за тази група.
 6. Изберете нивото на достъп за групата. Тя може да бъде обществена, ограничена или дори нещо между тях. Има пет нива на достъп, така че играйте наоколо и намерете това, което ви подхожда най-добре.

След като сте готови, кликнете върху бутона „Създаване“, така че всичко да бъде запазено правилно. Очевидно групата все още е празна, така че трябва да се върнете на страниците с опции „Потребители“ и да добавите конкретни хора към групата.

Създайте имейл с алтернативи на G Suite

Без съмнение колекцията от онлайн приложения на Google е най-популярната. Трудно е да намерите човек, който не е създал акаунт в Gmail или който не е използвал Google Документи, за да редактира онлайн документ поне веднъж.

Освен това е трудно да намерите недостатъци в G Suite, когато работите в малък екип. Просто има всичко, от което някога може да се нуждаете, и работи безупречно. Но с всеки допълнителен член, който искате да стиснете, месечната сметка се увеличава. Това е причината номер едно, поради която хората са на лов за алтернативи на G Suite, които могат да предложат почти същото за част от цената. Това е особено вярно, ако се нуждаете от обикновена електронна услуга без излишни звънци и свирки.

В следващите редове предстои да ви представим шест алтернативи на G Suite, които трябва да опитате.

Zoho

начална страница на zoho

Ако управлявате малък или среден бизнес, Zoho може да бъде подходящата алтернатива за вас. Въпреки че е представена през 2008 г., тази модерна платформа предлага повече от обикновена имейл услуга. Тя ви позволява да се свържете със своите колеги, да рационализирате всяка задача и да пестите време всеки ден, като свързвате приложения, които наистина ви трябват. По същество Zoho е смесица от традиционна услуга за електронна поща и модерни инструменти за сътрудничество, както и социални медии.

Основни функции

 • Персонализирани имейл адреси, базирани на домейни
 • Безпроблемна миграция
 • Пакет от приложения (календар, контакти, задачи, бележки и отметки)
 • Сътрудничество в социални медии
 • Организирани прикачени файлове
 • филтър
 • Подробно търсене
 • Мощен контролен панел
 • Обширни интеграции

Ценообразуване

 • Zoho е безплатен за до 5 потребители
 • Планът на Lite Lite започва от $ 1 на месец
 • Планът за Premium Premium разширява функциите до $ 4 на месец

Microsoft 365

Начална страница на Microsoft 365

За бизнеса, който трябва да засили играта си, когато става въпрос за комуникация в реално време, както и електронна поща, Microsoft 365 Business трябва да бъде опция за проучване. С популярността на софтуера на Microsoft и възможността да предлагате същата услуга на персонални компютри, таблети и смартфони, Microsoft 365 Business е задължително решение за вашия бизнес.

Основни функции

 • Уеб и мобилни версии на приложенията на Office
 • Персонализиран адрес на домейн
 • Ограничен до 50GB
 • OneDrive Cloud с 1TB място за съхранение
 • Приложението за екипи може да приеме до 250 потребители

Ценообразуване

 • Microsoft 365 Business Basic започва от $ 5 на потребител на месец
 • Вземете първите 6 месеца безплатно с годишен ангажимент
 • Microsoft 365 Business Standard ви предоставя повече приложения и функции със $ 12,50 на потребител на месец
 • Microsoft 365 Business Premium включва всички приложения и услуги по 20 долара на потребител на месец
 • Microsoft 365 Business Apps за бизнес (включва само приложения) при $ 8,25 на потребител на месец

Fastmail

Начална страница на Fastmail

Ако не се нуждаете от множество приложения за сътрудничество, които вероятно никога няма да отворите, а просто искате бърз и сигурен начин на работа с имейли, Fastmail може да бъде пътят. След основен ремонт на тяхното уеб приложение, което сега изглежда модерно и просто, и ценовата марка, която позволява дори на стартиращите компании да влязат в имейл влак, Fastmail вече се смята за мощен противник на по-популярните доставчици на имейл услуги.

Основни функции

 • Съхранение от 2GB на потребител до 100GB на потребител
 • Без имейл
 • Пълнофункционални календари
 • Списъци с контакти и групи
 • Инструмент за импортиране на поща
 • Три услуги в едно (имейл, контакти и календар)

Ценообразуване

 • Безплатна 30-дневна пробна версия
 • Основният план започва от $ 3 на потребител на месец
 • Стандартният план разширява всичко от $ 5 на потребител на месец
 • Професионалният план е най-подходящ за екипи от пет или повече при $ 9 на потребител на месец

ProtonMail

Начална страница на ProtonMail

Понякога сигурността трябва да е по-важна от допълнителна функция, която дори може да не ви е необходима. Тази компания със седалище в Швейцария осъзна това и реши да предложи директна електронна услуга, която поставя фокуса върху сигурността и поверителността.

Основни функции

 • Сигурност на данните и неутралност
 • Шифроване от край до край
 • Анонимен имейл
 • Отворен код
 • Модерен дизайн на входящата кутия

Ценообразуване

 • Безплатно за единични потребители с ограничения от 500Mb съхранение и 150 съобщения на ден
 • Можете да надстроите до план Plus на 5 долара на месец
 • Професионалният план позволява до 5000 потребители при $ 8 на потребител на месец
 • Визионерният план дава специфични функции за до 6 потребители при $ 30 на потребител на месец

Pobox

Начална страница на Pobox

Ако търсите имейл услуга с опит, Pobox трябва да бъде вашият избор, тъй като тази услуга съществува от 1995 г. Pobox ще ви помогне да създадете нов имейл адрес за цял живот и се предлага със здрава пощенска кутия, която трябва да покрива всички основни потребности от имейл , Все пак Pobox се фокусира върху препращането по електронна поща и не предлага толкова много функции, колкото конкурентите си.

Основни функции

 • Здрава пощенска кутия
 • Препращане по имейл
 • Персонализирани домейни
 • SMTP достъп
 • Пренасочване на URL адрес
 • Ваканционен режим

Ценообразуване

 • Pobox Basic започва от $ 20 / годишно
 • Pobox Plus повишава производителността с филтри на $ 35 / годишно
 • Планът за пощенски магазини представя пощенска кутия с 50Gb при $ 50 / годишно

Rackspace Email

Начална страница на електронната поща Rackspace

Когато се нуждаете само от качествената услуга за имейл за вашия бизнес, без допълнителни функции, Rackspace ще предложи всичко, от което се нуждаете. Той използва защитени протоколи и работи в Outlook, както и всеки друг имейл софтуер на вашия компютър или смартфон.

Основни функции

 • Персонализиран домейн
 • Премиум защита от спам и вируси
 • Неограничени псевдоними и групови списъци
 • До 25GB пощенски кутии
 • 100 ъптайма
 • Прикачени файлове до 50MB
 • Лесни и безплатни миграции по имейл

Ценообразуване

 • Rackspace Email започва от $ 2,99 на пощенска кутия на месец
 • Rackspace Email Plus предлага повече функции и услуги по $ 3,99 на месец на потребител
Посетете Rackspace Email за допълнителна информация >>

Синхронизиране на имейла ви със софтуер на трета страна

синхронизиране на персонализиран имейл адрес

Някои доставчици на хостинг услуги по електронна поща ви позволяват да синхронизирате имейла си със софтуер на трета страна или приложение по ваш избор. Това е чудесна опция за тези, които предпочитат определен потребителски интерфейс и искат да консолидират различни имейл акаунти под една единствена пощенска кутия. Това се нарича препращане на имейл и можете да го настроите лесно с всеки доставчик на хостинг услуги.

Препращане по имейл

Препращането по имейл се отнася до процеса на препращане на имейли, които получавате на един имейл адрес на друг по ваш избор. Следователно, можете автоматично да препращате всичките си входящи имейл съобщения към определен имейл акаунт, без дори изпращачите да го знаят.

А именно хората могат да изпращат имейли до вашия персонализиран имейл адрес и можете да използвате друг имейл акаунт за достъп до тях. Въпреки това, когато използвате препращане по имейл, не можете да отговаряте на препратени имейли от имейл адреса, към който са били пренасочени; можете да ги четете само.
Ако избраният от вас доставчик на хостинг услуги за електронна поща използва протоколи POP3 (Post Office Protocol) или IMAP (протокол за достъп до интернет съобщения), можете лесно да синхронизирате своя персонализиран имейл със софтуера по ваш избор.

POP3 – Протокол за пощенски офис

Обикновено се използва POP3
през порт 110 и
е необезпечен
pop3 схема
Обикновено се използва IMAP
през порт 143 и
е необезпечен
имап схема

Ако очаквате да получите много имейли, POP3 е вашият път, тъй като той изтегля и доставя всички ваши входящи имейли на вашето устройство, като същевременно ги изтрива от входящата поща на сървъра. POP3 е чудесна опция, ако използвате едно устройство за проверка на имейла си, но недостатъкът е, че изтеглянето с POP е обвързано с конкретно устройство, така че няма да можете да преглеждате имейлите си, ако се опитате да получите достъп до входящата си поща от ново устройство.

IMAP – протокол за достъп до интернет съобщения

IMAP е много по-гъвкав от POP3, тъй като ви позволява да синхронизирате имейлите си на множество устройства. Ето защо, ако искате да можете да проверите имейла си от различни устройства, както и да интегрирате персонализирания си имейл адрес с услуги за уеб поща, като Gmail или Outlook, трябва да използвате IMAP, за да настроите своя имейл.

Един недостатък на IMAP обаче е, че той не изтрива никакви съобщения на сървъра, така че ако получите много имейли, можете бързо да надвишите мястото си за съхранение.

Свързване на имейл акаунта ви с мобилния ви телефон

свързване на имейл с мобилен телефон

Независимо дали използвате телефон с Android или iPhone, свързването на имейла ви с мобилния ви телефон е невероятно лесен процес, както ще видите от стъпките, предоставени по-долу.

Настройка на имейл на вашия телефон с Android

 1. Отворете своя имейл клиент.
 2. Изберете Добавяне на акаунт.
 3. Въведете своя имейл адрес и парола.
 4. Изберете тип акаунт (POP3, IMAP или Exchange). Трябва да изберете IMAP, така че да получавате кеширани копия на имейлите, които получавате, които ще се съхраняват на сървъра. Ако изберете POP3, всички получени имейли ще бъдат изтеглени от сървъра и съхранени на вашия телефон.
 5. Конфигурирайте желаните от вас опции за акаунт, като настройки за известия и синхронизиране на имейли.
 6. Изберете Вход.

Забележка: Не можете да изберете IMAP, ако имейл е конфигуриран като POP3. Можете обаче да промените настройките за вашия имейл и да разрешите IMAP достъп за вашия имейл акаунт, като влезете в акаунта си при доставчика си на хостинг услуги.

Настройка на имейл на вашия iPhone

 1. Отворете Настройки> Поща> Добавяне на акаунт> Друго.
 2. Изберете Добавяне на акаунт за поща.
 3. Въведете вашето име, имейл адрес, парола и описание на вашия акаунт (Личен акаунт).
 4. Щракнете върху Напред и ако Mail намери настройките на вашия акаунт, щракнете върху Готово. Ако не намери вашите настройки, трябва да ги добавите ръчно, като следвате следващите стъпки.
 5. Изберете IMAP или POP (в зависимост от настройките на вашите персонализирани имейл акаунти).
 6. Въведете вашето име, имейл адрес и описание на вашия акаунт.
 7. Въведете информация за сървъра за входяща поща и сървъра за изходяща поща (име на хост, потребителско име и парола).
 8. Изберете Запазване, за да завършите.

Често задавани въпроси

Как да посоча имейл адреса си?

Въпреки че създаването на безплатен имейл акаунт е достъпен на една ръка разстояние, не искате да го променяте често. Колкото повече използвате имейл адреса си, толкова по-големи са шансовете да се придържате към него. Затова, когато избирате име за новия си имейл, бъдете внимателни и се уверете, че е подходящо. Вероятно ще искате да добавите вашето лично или фирмено име към имейла си. Горещо препоръчвам да избягвате всякакви смешни имена или нещо, което не е свързано с това, което правите, защото след като решите да използвате имейла за училищни или бизнес цели, може да изглеждате непълнолетни и никой никога няма да се отнася с вашите съобщения с уважение. Вашите имейли могат дори да попаднат в папки със спам.

Мога ли да получа безплатен професионален имейл адрес?

Да, по някакъв начин можете. Много уеб хостинг компании като Bluehost предлагат безплатни имейл акаунти с техните хостинг планове. Така че, ако вече сте стартирали уебсайта си с тях, просто трябва да получите достъп до акаунта, където можете да настроите своя имейл адрес в рамките на няколко минути.

Така че, вместо да използвате безплатни имейл услуги с разширение @ gmail.com, всъщност можете да имате нещо като [email protected], настроено с няколко кликвания. Можете да научите повече за това създайте имейл акаунт с Bluehost.

Колко струва потребителски имейл?

Има изобилие от доставчици на имейл услуги, които предлагат различни функции на различни цени. Но винаги предлагам Bluehost, който предоставя както уеб, така и електронна поща за едва 2,75 долара на месец.

заключение

Ако сте го направили в тази част, научихте всичко за създаването на персонализиран бизнес имейл. Може да се почувствате малко претоварени в този момент. Прочетете това ръководство отново, ако е необходимо и лесно ще създадете професионален имейл адрес. По-важното е, че с гордост можеш да кажеш, че всичко си направил сам.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map