Как да намерите безплатни изображения за вашия блог

По-възрастните потребители на интернет все още могат да помнят мрежата, която беше фокусирана само върху написаната дума. Интернет започна като текстово средство и определено не беше привлекателно визуално. Въпреки че хората обичаха образите, те просто не можеха да работят с тях онлайн поради ниската скорост на интернет и все още не еволюиралата технология. И за да бъда честен, цифровите изображения тогава не бяха толкова добри.


Днес е невъзможно да си представим уебсайт без визуални медии. Цифровите изображения във всякакъв вид са заляли интернет и дори можете да търсите в мрежата само за изображения. Трябва ли да говорим за това какво е Instagram? И въпреки че фотографиите може да са първото нещо, което ще се сетите, в действителност има много различни формати, които можете да използвате във вашия блог. Има инфографика, графични илюстрации, схеми, таблици, екранни снимки, телени рамки …

Contents

Какво е значението на изображенията за вашия блог?

Човешките същества обработват визуалната информация по-ефективно от текста
очи
Нашите очи могат да регистрират 36 000 визуални съобщения на час

Един начинаещ блогър може лесно да забрави да включи изображения в публикациите си. Когато се съсредоточите върху това какво да напишете и поддържате вашия нов сайт в ред, боравенето с допълнителни медии може да ви се стори непосилно. Но ако игнорирате изображения, правите огромна грешка! Защо? Е, за начало, 65 процента от хората са визуални учащи и 90% от информацията, която постъпва в мозъка, е визуална. Освен това статиите с изображения получават много по-общ изглед от тези без такъв. Ако това не е достатъчно, ето още няколко причини, поради които изображенията са важни за вашия блог:

визуална сцена
Можем да получим усещането за визуална сцена за по-малко от 1/10 от секундата
мозък
Визуалните изображения се обработват с 60 000X по-бързо в мозъка от текста
ретина
40% от нервните влакна са свързани с ретината
 • Визуално привлекателен – веднага щом вмъкнете първото изображение в публикацията си, ще разберете как статията изведнъж стана по-добра. Разбира се, това ще бъде вярно, ако сте използвали правилния вид на изображението и ако е свързано със съдържанието. Изображенията могат да се използват и като прекъсвания на текста, така че читателите да си почиват очите след няколко абзаца черно върху бял текст. Това ще направи публикацията да изглежда по-привлекателна и по-дълга.
 • Социална медия – споделянето в социалните медии е нещо, което трябва да направите, ако искате да успеете с вашия блог. Така че, когато споделяте статия, сайтовете за социални медии ще вземат изображения директно от вашата статия. Не искате да споделяте публикация без медии, тъй като тя ще изглежда непрофесионална, доста скучна и ще бъде лесно превърната от много потребители.
 • Трафик на търсачката – забелязали ли сте, че Google и други търсачки ви позволяват да търсите изображения? Е, ако използвате изображения в блога си, други хора ще могат да се спрат от вашия сайт само защото са намерили снимка в търсачката. Невероятно, нали??
 • По-лесно разбиране на сложна информация– понякога, просто изображение ще служи за образователни цели или за обяснение на нещо по-подробно. Вместо да напишете целия абзац от текст, можете просто да покажете изображение.

Какво НЕ трябва да правите, когато търсите изображения за вашия блог?

Въпреки че е изключително важно да използвате изображения в новосъздадения си блог, трябва да го направите по правилния начин. Въпреки че е лесно да изтеглите всяка снимка, в която се натъкнете, това е голямо не-не! Преди да ви покажем как и къде да намерите най-добрите снимки за вашия блог, нека ви покажем какво да не правите.

Не използвайте Google търсене

санкции за авторски права
В САЩ санкциите за нарушаване на авторски права могат да варират от 200 до 150 000 долара и потенциално включват присъда от затвор, така че е жизненоважно да се гарантира, че имате разрешение за използване на изображения, които публикувате на вашия сайт. Всъщност Goodreads беше съден само за 150 000 долара за снимка на неясна момчешка група, която потребител качи на сайта им.

Когато хората осъзнаят важността на образите, първата им стъпка обикновено е да отидат Търсене на изображения в Google и започнете да търсите конкретна ключова дума. Спрете до там! Преди да направите същото, трябва да обърнете внимание, че повечето изображения в търсенето с Google може да са с авторски права. Значение, ако просто вземете изображение от известен или неизвестен източник, всъщност го крадете и може да понесете последствия за това. В зависимост от изображението и източника, от който сте го откраднали, може да страдате от наказания и дори съдебни действия срещу вас, така че помислете два пъти, преди да използвате произволни изображения, намерени в Google Търсене на изображения. И не забравяйте да направите всичко по силите си, за да спрете другите да крадат съдържание от вашия сайт.

Не използвайте гореща връзка

Hotlinking е практика, която ви позволява да заредите изображение от друг източник. Така че вместо да хоствате изображение на собствения си сайт (сървър), всъщност го зареждате директно от друг сайт. Това означава, че използва честотната лента на друг сайт, което им струва пари. Сякаш гледате футболна игра от съседна сграда, без да плащате билет за влизане на стадиона.

Също така горещо свързано изображение може да бъде свалено или променено на сайта, от който произхожда, за да можете несъзнателно да покажете нещо, което не сте искали. Така че, вместо да внимавате с горещи връзки, ви предлагаме никога да не използвате снимки на гореща връзка на първо място!

Различни видове лицензи за изображения

Преди да започнете да търсите изображения за вашия блог, трябва да разберете различни видове лицензи за изображения. Въпреки че има много уебсайтове, които предлагат изображения за изтегляне, те работят под различни лицензи:

 • Права управлявани – изображенията с този лиценз обикновено могат да се използват само веднъж на плащане. Това са най-скъпите парчета, но обикновено най-доброто, което можете да получите.
 • Royalty Free – изисква да платите такса за изображение, което след това можете да използвате навсякъде и колкото пъти искате. Много сайтове предлагат абонаменти и продават изображения в пакети.
 • Creative Commons нула – напълно безплатни изображения, които могат да бъдат използвани от всеки. Някои сайтове изискват да споменете фотографа, така че не забравяйте да проверите правилата преди да изтеглите.

Въпреки че това са най-разпространеният лиценз, имайте предвид, че всеки сайт си запазва правото да променя правилата. Така че, всъщност има много повече алтернативи на популярните лицензи и винаги трябва да прочетете правилата, преди да плащате и изтегляте изображения.

Права управлявани

запасно изображение
Винаги използвайте официални сайтове за стокови изображения. В противен случай се излагате на по-голяма отговорност. Ако намерите наистина страхотно изображение за „безплатно” изтегляне в непознат сайт, можете да се обзаложите, че е твърде добре, за да е вярно

Ето няколко компании, за които сигурно сте чували. Тези предлагат едни от най-добрите изображения, които можете да получите за блога, но бъдете готови да посегнете дълбоко в джоба си за снимки, управлявани с права.

Професионалисти

 • Получавате изключителни права за изображението, за което плащате
 • Висококачествени изображения, направени от професионални фотографи

Против

 • Изображение може да се използва само за един проект; трябва да платите отново за същото парче, ако искате да го използвате повторно
 • Лицензите са много скъпи (могат лесно да стигнат до няколко стотици долари)
Гети изображения
Най-известната компания за лицензиране на изображения е Getty Images – основана през 1995 година

Гети изображения

Гети изображения

Лого на парите
Повечето от по-големите изображения без роялти (т.е. по-големи от 2400 пиксела x 3600 пиксела) продават за около $ 600 на Getty Images, а Гети плаща на своите изпълнители 20% от това

Getty Images определено е най-престижната компания, която се занимава с изображения. Това беше добре познат начин, преди този носител да стане популярен в интернет и бързо се адаптира към новите технологии. Има милиони първокачествени снимки, които можете да получите на Getty Images, но цената на тези снимки обикновено означава, че този гигант от стокови фотографии е достъпен само за големи корпорации, които могат да си позволят дори няколко стотици долари за изображение. Да, това е цената за получаване на изключителни права върху изображение.

Photocase

Photocase

Това е една от най-строгите компании, които се занимават с висококачествени изображения. Техните строги правила водят до по-малък брой снимки, които можете да закупите, но можете да сте сигурни, че тези ще бъдат първокласни. И докато снимките изглеждат невероятно, ще трябва да платите 10-20 долара за едно изображение. Цените могат да паднат, ако решите да ги купувате на едро, така че да получат достъпни цени дори за по-малки играчи в бранша.

Royalty Free

Пари
Продажбата на изображения онлайн е огромен бизнес. Толкова е огромен, че лидерът в това пространство Shutterstock има капитал от около 2,4 милиарда долара

Въпреки че все пак ще трябва да плащате за безплатни изображения (те не са безплатни; просто са без възнаграждения), те са много по-подходящи за обикновен блогър. Тъй като повечето компании предлагат пакети и абонаменти, изображенията стават доста по-евтини в сравнение с тези, управлявани с права.

Професионалисти

 • По-достъпни от лицензите за управление на правата
 • Неограничена и многократна употреба на изображение
 • Еднократни такси
 • По-малко ограничения

Против

 • Неексклюзивно, което означава, че и други хора могат да си купят същото изображение, което използвате

Shutterstock

Shutterstock
Shutterstock има два различни типа лицензи: стандартни лицензи и подобрени лицензи. По същество – стандартен лиценз е за използване в интернет и за рекламни печатни материали (т.е. визитни картички, брошури, флаери и др.) Подобреният лиценз е за продукти, които ще се продават с печалба.

Shutterstock

Ню Йорк
Shutterstock.com е стартиран от един-единствен фотограф в Ню Йорк, който качи 30 000 негови изображения, за да стартира сайта и след това ги предложи за продажба на изключително ниски цени. Средното изображение на Shutterstock се продава за $ 2,43.

Тази компания представи модел за абонамент за акции, така че не се изненадва, че е един от най-разпознатите уебсайтове за получаване на изображения онлайн. Фактът, че Shutterstock разполага с почти сто милиона снимки, не може да направи нищо друго, освен да подобри имиджа на марката. Въпреки че можете да купувате снимки по поръчка, те получават най-достъпни цени, ако се абонирате за месечен / годишен план. В зависимост от избрания от вас абонаментен план, можете да получите изображения за едва $ 0,20!

iStock

iStock
Някои сайтове, като iStockPhoto, автоматично предлагат стандартна правна гаранция, която обещава да ви възстанови до определена сума (10 000 долара за iStock), но също така позволява на потребителите да закупят разширена правна гаранция за допълнителни разходи, което обещава възстановяване до равномерно по-висока сума (250 000 долара за iStock)

iStock

ръка
Винаги използвайте официални сайтове за стокови изображения. В противен случай се излагате на по-голяма отговорност. Ако намерите наистина страхотно изображение за „безплатно” изтегляне в непознат сайт, можете да се обзаложите, че е твърде добре, за да е вярно

iStock е друг гигант в бранша, който може да се похвали с подкрепата си от Getty Images. Това е голяма работа! Компанията съществува от почти двадесет години и беше една от първите, които предоставиха микроплащания, които потребителите винаги искаха. iStock разполага със стотици милиони изображения, които можете да използвате за всеки повод. Има различни планове, за които можете да се абонирате и е възможно да изтегляте изображения за около 10 долара на бройка. Това може да е скъпо за много блогъри, но е много по-достъпно от конкурентите, управлявани с права.

Depositphotos

Depositphotos

Създаване и редактиране на векторни изображения
Вижте създаване и редактиране на векторни изображения [Cheat Sheet]

Друга добре позната компания, която има години и години опит. Depositphotos се фокусира върху безплатни изображения и предлага различни опции за абонамент. Техните 80+ милиона запаси от снимки са организирани в няколко категории, така че лесно можете да намерите това, което ви трябва. Компанията предлага стокови снимки, векторни изображения и видеоклипове. В зависимост от избрания от вас план можете да получите снимка за едва 2-4 долара на бройка.

Магазин StockPhotoSecrets

Магазин StockPhotoSecrets

Стоковые Изображения
View Stock Images [Cheat Sheet]

Тази фотоагенция е посветена на малкия и средния бизнес. Разполага с голяма библиотека с изображения, които можете да закупите в пакети или като плащате месечен абонамент. В зависимост от избрания от вас план, снимките ще ви струват средно 5 долара и едва 0,20 долара за изображение, ако се абонирате. Ако не можете да си позволите някой от по-големите играчи в индустрията, но все пак искате безплатни изображения, магазин StockPhotoSecrets може да бъде идеалният избор за вас.

Creative Commons Zero (безплатно)

Изображенията с етикет Creative Commons Zero са напълно безплатни. Можете да ги изтеглите навсякъде и по всяко време. Този лиценз ви позволява също да използвате изображенията в търговски проекти, но не можете да ги препродавате като свои. Това определено е най-популярният лиценз, който хората търсят, тъй като в повечето случаи дори не е нужно да се регистрирате в сайт, който предлага нула на Creative Commons Zero.

Професионалисти

Когато приписвате изображения, които са лицензирани под лиценз за Creative Commons, винаги трябва да включвате следните подробности
qwas
Заглавието на изображението или снимката, ако е получило такова
 • Напълно безплатно
 • Можете да използвате изображенията в множество (дори комерсиални) проекти
 • Лесно достъпен
 • Високо качество

Против

 • Същото изображение може да бъде използвано от милиони други блогъри
 • Все още има ограничения, за които трябва да се грижите
 • Реклами в сайта

Unsplash

писане
Името на създателя на изображението

Unsplash

Източник на изображението
Източникът на изображението

Един от най-популярните сайтове за получаване на изображения е Unsplash. Той има повече от 500 000 изображения, а броят продължава да става все по-голям. Когато отворите Unsplash за първи път, вероятно ще бъдете изумени от качеството на снимките, които можете да получите. И да, всички тези невероятни снимки са напълно безплатни и можете да ги използвате в блога си, без да се притеснявате, че някой ще ви преследва. Има обаче един проблем. Unsplash е толкова популярен, че милиони хора използват изображения от услугата, така че има вероятност да ги намерите в мрежата.

Лиценз за изображение
Данни за лиценза за изображение

Pixabay

Pixabay

Този сайт за безплатни снимки е създаден от братя близнаци от Германия и бързо се превърна в един от най-популярните уебсайтове, които предлагат безплатни изображения за практически всякакъв вид проекти. Техният фокус е върху модерни и автентични образи. Всички снимки са изпратени от тяхната голяма база от потребители. В момента има повече от няколко стотици хиляди изображения, качени от потребителите, а числото става само по-голямо с всеки изминал ден.

Pexels

Pexels

G
Според проучване 60% от клиентите се свързват с бизнес само ако изображението му се показва в резултатите от търсенето

Този сайт за безплатни снимки е създаден от братя близнаци от Германия и бързо се превърна в един от най-популярните уебсайтове, които предлагат безплатни изображения за практически всякакъв вид проекти. Техният фокус е върху модерни и автентични образи. Всички снимки са изпратени от тяхната голяма база от потребители. В момента има повече от няколко стотици хиляди изображения, качени от потребителите, а числото става само по-голямо с всеки изминал ден.

Запас на акции

Запас на акции

Този популярен сайт получава нови безплатни изображения ежедневно. Администраторите лекуват изпратени изображения и избират само най-добрите, които попадат на уебсайта. Всичко е напълно безплатно и можете да използвате изображенията за вашия блог без зададени въпроси. Просто потърсете необходимото изображение или прегледайте няколко категории в сайта. В момента има повече от 50 000 изображения, подадени от повече от 5000 записани фотографи.

Gratisography

Gratisography

Зад интересното име стои компания, която използва уникален подход за безплатни изображения. Вместо да обработи милиони подобни снимки, екипът на Gratisography реши да бъде много, много придирчив към снимките, които излизат на сайта им. Така че вместо количество, можете да изключите по-малък брой напълно уникални снимки. Те са подбрани на ръка и трябва да отговарят на висококачествени стандарти. За да ги цитирам: „За да се превърне в изображение на Gratisography, една снимка трябва да внесе нещо уникално на масата. Разбира се, тя трябва да бъде перфектно съставена, с точното количество светлина и излагане, рязко фокусиране върху централната тема. “

Как да изтеглите изображения?

Като 2x
Публикациите с поне едно изображение получават 2X повече споделяния във Facebook и Twitter, че тези без изображения и изображения във Facebook са съставени 93% от най-ангажиращите публикации в сравнение с актуализации на състоянието, връзки и дори видео

Изтеглянето на снимки зависи от сайта, който сте избрали. Очевидно сайтовете с права на управление и безплатни ще ви помолят да се регистрирате и платите за абонаментен план (или да поръчате изображение от тях). Но след това изтеглянето на изображения е почти същото. Нека да видим как да вземете изображението от Unsplash, което е напълно безплатно:

 1. отворено Unsplash място
 2. Търсене на изображение (например „плаж“)
 3. Прегледайте всички изображения, които съответстват на вашето запитване
 4. Кликнете върху изображението, което харесвате, за да отворите по-голяма негова версия
 5. Кликнете върху бутона „Изтеглете безплатно“

Unsplash

сграда
Оптимизирайте вашите изображения, така че да се зареждат бързо. Според техните данни, 47% от зрителите искат време за зареждане на две секунди

Неща, които трябва да наблюдавате, преди да качите изображения на вашия сайт

След като изображението ви се съхранява на вашия компютър, все още има неща, за които трябва да се погрижите, преди да качите изображението във вашия блог.

резолюции

Alt-текст
Когато добавяте изображения към вашия блог, не забравяйте да добавите SEO метаданни. Търсачката не може да гледа на изображение и интелигентно да определи какво представлява той по същия начин, по който може да интерпретира вашето писмено съдържание. Добавянето на alt текст помага на сайта ви да получи повече трафик

Проверете разделителната способност на изображението. Ако искате да вмъкнете изображението в публикацията, ще искате той да бъде широк поне 700-800px (ширината зависи от темата, която сте инсталирали и може да варира значително). Винаги е по-добро решение да качите малко по-голямо изображение – ако използвате блог платформата WordPress, тя автоматично ще го мащабира за вашия пост, без да губи качество. Но ако качите малко изображение, то ще се размие, ако решите да го разтегнете по екрана.

Научете повече за работа с изображения в WordPress

Формат и размер на файла

Изображенията с висока разделителна способност лесно могат да получат по-големи от 10Mb на файл. Ако тези изображения не са форматирани правилно, те могат да станат още по-големи. Трябва да проверите размера и формата преди да качите, особено ако имате ограничено хостинг пространство и честотна лента.

Оптимизирайте изображенията в мрежата

Има много повече неща, които можете да направите, за да оптимизирате изображенията за вашия блог. Тъй като вече имаме специална статия за подобряване на изображенията в WordPress, тук няма да навлизаме в подробности.

Извод – какви образи са подходящи за мен?

Надяваме се, че това ръководство ви е помогнало да разберете значението на изображенията за вашия блог. Надяваме се също да сте разбрали, че кражбата на изображения от Google Търсене и други уебсайтове не е начин да стартирате блога. Но сега, когато знаете за различни фондови сайтове и лицензи, които предлагат, как да изберете един за вашия блог?

Очевидно е, че ако само започвате блог и нямате бюджет за изображения, Creative Commons Zero (безплатно) е пътят. Има някои негативни страни в това, но ако се придържате към популярните сайтове, които споменахме, не би трябвало да имате никакви проблеми. Ще има милиони снимки на ваше разположение и ще можете да спите здраво, знаейки, че не крадете нищо. Но щом вашият блог започне да расте, безплатните изображения може да ви попречат да постигнете следващия етап.

Ако се окажете задръстени с безплатни изображения и можете да си позволите няколко допълнителни долара, безплатните изображения са точният избор за вас. Снимките с правилно управление са най-скъпите и тези трябва да се оставят само на по-големи компании, които могат да си позволят да похарчат десетки (ако не и стотици) долари само за едно изображение.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map