HTML за начинаещи:

Времевата линия на уеб технологиите


2009

2005

2002

2000

1998

1997

1996

1994

1991

HTML5

AJAX

Уеб дизайн без таблети

XHTML1

CSS2

HTML4

CSS1 + JavaScript

HTML2

HTML

Contents

Въведение

Ако искате да станете уеб администратор и да научите как да създадете уебсайт, може да откриете перспективата да се справите с HTML доста обезсърчаващо..

Това е нещо, което обаче не може да се избегне, тъй като по-голямата част от целевите страници на уебсайтове, които посещавате, ще бъдат написани и структурирани с помощта на HTML елементи. Всъщност HTML вече е използван от повече от 74% от всички известни уебсайтове, докато този език също помага да се подобри всичко от дизайна на вашия сайт до качеството на съдържанието, което той предлага.

В това ръководство ще проучим основните принципи на HTML и неговите потенциални приложения, преди да разгледаме примери за отделните елементи, които използвате, когато кодирате уебсайта си.

Какво е HTML?

Процент уебсайтове, използващи различни подкатегории на HTML

различни подкатегории в проценти на HTML

С прости думи, HTML представлява стандартният език за маркиране за създаване на уеб страници онлайн. Това означава Hyper Text Markup Language и най-основната му функция е да установи структурата, оформлението и представянето на отделните целеви страници. Въпреки че уеб браузърите не показват директно HTML език, той играе ключова роля в създаването на видим, достъпен и лесен за използване сайт.

HTML също е подкрепен от редица отделни елементи, които постепенно изграждат уеб страници, структурират представянето на съдържанието и оживяват уебсайта Ви. Тези елементи са създадени и се съдържат в „тагове“, които определят алтернативни части от съдържанието, като заглавия, абзаци и подобни примери.

Ще проучим тези елементи и тяхното изграждане по-подробно по-долу, като същевременно ще разгледаме как могат да бъдат персонализирани, за да въведат цвят, връзки и променлива типография на вашия уебсайт.


Къде се използва HTML?

Популярни уебсайтове, използващи HTML

Къде се използва HTML

Както виждаме, най-честото приложение за HTML е дизайнът на отделните целеви страници, които съставят вашия уебсайт. Това не е единственото приложение на популярния инструмент за кодиране, но разбирането на неговите допълнителни приложения ще ви помогне да извлечете максимума от езика като нов уеб администратор. И така, ето някои от следващите начини за прилагане на HTML:

 • Създавайте персонализируеми елементи в съществуваща страница

  Ако възнамерявате да разрешите коментари в публикации в блога или генерираното от потребителите съдържание на вашия уебсайт, можете да използвате фрагменти с HTML код, за да го активирате. Тези елементи ще позволят на потребителите да наблегнат на ключовите думи, да вграждат връзки и да коментират формати в зависимост от ограниченията, които сте поставили като модератор.

 • Създайте допълнително съдържание за имейл

  Email също използва HTML като език за богати текстови съобщения, които съдържат връзки, текст и множество други елементи, които не могат да бъдат представени само в обикновен текст. Така че, ако търсите да споделите електронна книга, свързана с вашия уебсайт чрез имейл, можете да използвате HTML, за да оптимизирате въздействието на вашето съобщение.

 • Разберете офлайн документи за помощ, които са инсталирани на вашия компютър

  Интересното е, че HTML се използва като формат за компютърни базирани помощни документи, които са достъпни офлайн. Следователно основните познания на HTML могат да ви помогнат да разберете проблемите с вашия хардуер и да ги разрешите по-бързо, което от своя страна може да гарантира, че можете да възстановите уебсайта си по-бързо в случаите, когато той е офлайн.

HTML и CSS
Преглед на HTML и CSS [Cheat Sheet]

Структура на HTML страница

</strong><br/> <strong>
Съдържание на страницата

Елементите на html, главата и тялото са част от спецификацията на HTML от средата на 90-те години на миналия век и до преди няколко години те са били основните елементи, използвани за придаване на структура на HTML документи.
Въпреки това, ситуацията се промени драстично през последните няколко години, тъй като HTML5 добави редица нови маркери, които могат да се използват за добавяне на богато семантично значение към структурата на HTML документ.

Необходимо е HTML документите да започват с декларация за типа на документа (неофициално, „докттип“). В браузърите, doctype помага да се определи режима на изобразяване. HTML5 не дефинира DTD; следователно, в HTML5 декларацията на doctype е по-проста и по-къса.


Преди да можете да създадете html страница, се нуждаете от основните положения.

Обикновено страницата ще се състои от три структурни елемента:

1. Заглавие: Заглавката съдържа съдържание, приложимо за всички страници на вашия сайт, като лого или име на уебсайт и навигационна система. Заглавката се вижда на всяка страница.

2. Основно тяло: Това заема най-голямата площ на уеб страница. Тя съдържа съдържание, специфично за страницата, която се гледа.

3. Footer: Съдържанието на футера обикновено включва информация за контакт, адрес за доставка или правни известия. Подобно на заглавката, подножието се появява на всяка страница, но е разположено в долната част.

Ето как изглеждат тези основни структурни елементи, когато се съберат:


Можете да поставите текст или код тук, като
Проследяващ код на Google Analytics за
пример.

Основната част на вашата страница отива
тук. Напълнете го с текст и изображения!

Ето още един пример, използвайки маркерите на заглавията и маркера на абзаца, за да структурирате естетично съдържанието. Плюс това, ние сме хвърлили в долната част на етикета за съдържание под основната част на страницата:


Можете да поставите текст или код тук, като
Проследяващ код на Google Analytics за
пример.

Моето първо заглавие

Добре дошли в моя уебсайт!

информация за контакт може да отиде тук


HTML тагове

HTML тагове

Отправната точка за всеки HTML код са отделни маркери, които могат да се използват за създаване на всички важни елементи и да помогнат за структурирането на вашите уеб страници. По-долу ще разгледаме най-често срещаните маркери, преди да проучим как могат да бъдат използвани за генериране на конкретни елементи на страница:

Тагове за заглавие

Всички онлайн документи, включително уеб страниците, започват с заглавие. Те са конструирани с помощта на HTML тагове, като езикът в момента позволява до шест елемента с променлив размер, които също ви позволяват да структурирате съдържанието си с допълнителни заглавия, субтитри и маркирани редове с удебелен текст. За да започнете заглавието си, просто префиксирайте съответния текст с

,

,

,

,

или
етикет в зависимост от желания размер.
След това трябва да приложите затварящ маркер в края на заглавието, за да капсулирате текста и той ще бъде показан, както следва в HTML формат:

Има 12 категории маркери:


Това е заглавие 1

Това е глава 2

Това е позиция 3

Това е позиция 4

Това е заглавие 5

Това е позиция 6

Водещи технологии HTML Tags
споделете в мрежата

0,27%

HTML5
Маркер на платно

0,29%

HTML5
Аудио маркер

0,69%

HTML5
Видео маркер

3,1%

HTML5
SVG таг

6,54%

HTML5
Вграждане на маркер


След като бъде потвърдено, това ще се преведе в следната естетика на вашия уебсайт’s целева страница:

Това е заглавие 1

Това е глава 2

Това е позиция 3

Това е позиция 4

Това е заглавие 5

Това е позиция 6

Тук е ясно да се видят различните размери на променливите заглавия, както и фактът, че браузърът добавя ред преди и след заглавието. Също така ще забележите, че затварящият маркер в края на текста на заглавието има малко по-различна естетика, но ще покрием това в следващата глава, тъй като ние гледаме да използваме тагове за дефиниране на конкретни елементи.

Параграфи тагове

Поддръжка за видео и аудио
Забравете за Flash Player и други медийни плейъри на трети страни, направете вашите видеоклипове и аудио наистина достъпни с новия HTML5

Подобен принцип се прилага за началните маркери на абзаци, които са изобразени от

. Това ви позволява да структурирате съдържанието си и да го разделите на съответните параграфи, което от своя страна се превръща в по-лесно и безпроблемно четене. Още веднъж

тагът трябва да бъде поставен в началото на съответния текст, преди да се приложи алтернативният затварящ маркер в края, за да завърши ефекта. За разлика от маркерите за заглавия обаче, няма различни числови числа, които да променят размера на текста, представен в абзаца. Например:

Вашият първи параграф

Вашият втори параграф

Вашият трети параграф

Използване на HTML5 видео маркери от уебсайтове по целия свят

Страна
Брой уебсайтове
Съединени щати
140008
Русия
87508
Германия
34519
Великобритания
26609
Франция
25697
Япония
23578
Тайван
19798
Украйна
19204
Бразилия
16773
Китай
16523
Останалата част от света
265371

Извън HTML формат, това ще разбие текста, както следва, на вашата завършена уеб страница:

Вашият първи параграф

Вашият втори параграф

Вашият трети параграф

Тагове за прекъсване на линиите

Първите примери представляват най-основните HTML маркери, но има и други, които използват различен формат и алтернативно затваряне. Вземете например прекъсвания на редовете, които създават разграничение при това, кои редове от текст се разбиват и продължават в следващия ред. Съществува основна разлика между прекъсвания на редове и абзаци в областта на HTML, тъй като докато последните са стандартни блокови елементи, които съдържат текст, първият създава разделяне в рамките на съществуващ

елемент.

Поради това прекъсванията на редове представляват празен елемент в HTML и следователно не се дефинират нито от отварящи, нито от затварящи маркери. Вместо това те са изобразени от
таг, който може да бъде вмъкнат в съществуващ

елементи за разбиване на текст и потенциално подчертаване на важни части от информация. Единичното пространство между знака br и челната черта е от решаващо значение, тъй като в противен случай маркерът не може да се разпознае в HTML формат.

Ето един пример:

е чертожният HTML5 чертеж, който ви позволява да използвате дори повече възможности за уеб интерактивност и уеб анимация от предишните богати платформи за интернет приложения като Flash.
Можете дори да разработвате игри с помощта на HTML5 маркер. HTML5 предоставя страхотен, мобилен приятелски начин за разработване на забавна, интерактивна игра

Добро утро

Много благодаря за запитването, ще се свържем с вас, ако се нуждаем от нещо друго.

С Най-Добри Пожелания

Г-н J такива

След като бъде приложен, това ще разчупи текста, както следва:

Добро утро,

Много благодаря за запитването, ще се свържем с вас, ако се нуждаем от нещо друго.

С Най-Добри Пожелания

Мистър Джоунс

Както можете да видите, можете да прилагате прекъсвания на реда толкова често, колкото искате, в съществуващ елемент на абзаца, стига да добавят стойност и да улеснят усвояването на информацията. Ще видите също, че отметките за отваряне и затваряне на абзаци остават непроменени, като маркерите за прекъсване на реда се използват за промяна на оформлението на текста, включен в.

Това е един от примерите за това как HTML маркерите могат да бъдат използвани за промяна на съществуващи елементи, което играе ключова роля за определяне на визуалното оформление на вашите уеб страници и съдържание.

Хоризонтални линии

Категории на уебсайтове, където се използва HTML5 Canvas маркер

Категории на уебсайтове, където се използва HTML5 Canvas маркер

По подобен начин има и други тагове, които могат да бъдат използвани в

елемент или за допълнително отделяне на текстови части на вашата уеб страница. Един от най-широко използваните е


етикет, който помага да се създаде празен елемент, който очертава визуална, хоризонтална линия между алтернативни секции на онлайн документ. Може да искате да разположите линия между две тела, например, за да префокусирате читателя или просто да въведете нов визуален елемент. Ето как създавате такава почивка в HTML:

Вашият първи параграф


Вашият втори параграф

Тук прекъсването между знаците hr и челната черта подчертават изграждането на празен елемент, докато за пореден път не е необходим затварящ маркер за завършване на ефекта. Това ще създаде следното визуално:

Вашият първи параграф
________________________________________

Вашият втори параграф

Вашият първи параграф
_______________________

Вашият втори параграф

Мобилните браузъри са напълно възприели HTML5, така че създаването на готови проекти за мобилни устройства е толкова лесно, колкото проектирането и конструирането на техните по-малки сензорни екрани – оттам и популярността на Responsive Design. Има няколко страхотни мета тагове, които също ви позволяват да оптимизирате за мобилни устройства
78% от разработчиците на съдържание са съгласни, че структурата е подходяща за създаване на мобилни приложения, а 68% казват, че е подходяща за проектиране на всякакви и всякакви приложения


Image Tags

Изображенията за изображения също представляват празни елементи в HTML, което още веднъж означава, че те не разполагат със затварящ маркер. Тъй като те съдържат само атрибути, които са свързани с URL адреса на изображението, което вграждате в сайта, те се определят просто от етикет в началото на елемента. Те могат да бъдат поставени навсякъде на вашия уебсайт, въпреки че е необичайно да се включват в съществуващи елементи, като абзаци или заглавия. Ето как типичният HTML изображение маркер ще се представи:

some_text

Трябва също да предоставите алтернативен текст за вашето изображение, което помага на хората да го преглеждат в случай на бавно зареждане или използване на екранен четец. По този начин, ако браузърът не може да намери изображение, той ще покаже на зрителите стойността на алтернативния атрибут. Това отново използва маркера за изображение, но включва различен набор от атрибути:

 HTML5 Icon

HTML елементи

html елементи

Преди това разгледахме как прости HTML маркери се използват за дефиниране на елементи на страницата, като същевременно проучихме как те могат да бъдат персонализирани допълнително, като използваме празни елементи, съдържащи маркери за изображение и прекъсване на линии. Това ни помага да разберем връзката между таговете и елементите и как те могат да бъдат използвани за дефиниране на различни видове съдържание на вашия уебсайт.

Въпреки че всички аспекти на езика на HTML са представени от маркер, например, дефиниран елемент, който включва съдържание, трябва да има както начален, така и затварящ маркер. И така, заглавията и абзаците са HTML елементи, защото използват начални и затварящи маркери, за да капсулират и увеличат съответния текст. За разлика от тях празните елементи или съдържат атрибути, или изобщо нямат съдържание, което им позволява да се използват в съществуващите елементи без нужда от затварящ маркер.

Дефиниране на HTML елементи

HTML5 не отива никъде и тъй като все повече и повече елементи се възприемат, все повече и повече компании ще започнат да се развиват в HTML5

Когато използвате примери като заглавия и параграфи, правилното прилагане на начални и затварящи маркери е от решаващо значение. Това е началният маркер (като например

или

), който дефинира въпросния елемент, например, докато затварящият маркер гарантира, че този елемент не е продължен през останалата част от уеб страницата. Ако не успеете да използвате затварянето етикет в края на желан абзац, например, текстът ще се появи в един блок, който е грозен и изключително труден за четене.

Всички затварящи маркери са идентични на стартовите маркери, освен факта, че първите имат предна черта пред съответните знаци. Така в случая на

заглавие, ще бъде затварящият маркер , докато за параграфите винаги ще използвате за да определите прекъсването в текста. Това изисква внимание към детайлите по време на кодирането и е важно да се отбележи при програмирането на заглавия, че използваният от вас номер (като h1 или h2) се прилага както в началните, така и в затварящите тагове.

Честота на използване на различни HTML елементи

Име на XHTML елемент
глава
заглавие
HTML
тяло
а
мета
IMG
маса
TD
TR
BR
р
писменост
шрифта
Разделение
б
връзка
център
педя
форма
вход
стил
ч
силен
аз
хл
Ли
нескриптов
карта
■ площ
ул
изберете
опция
h3
h2
кадър
от рамки
Парам
закрепвам
ем
ф
обект
блоков цитат
не
рамки
tbody
вградена рамка
малък
h4
база
Nord

0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100

Използване на вложени HTML елементи

На този етап е ясно да се види, че HTML документите и уеб страниците са формирани от дърво от различни елементи, които служат като градивни елементи за масив от активи. Освен това разгледахме как тези елементи могат да бъдат формирани и използвани за структуриране на онлайн съдържание и ще продължим това сега, като разгледаме вложени HTML елементи.

Също като празни елементи и самостоятелни маркери (като
могат да бъдат включени в дефинирани HTML елементи, така наречените вложени елементи също могат да бъдат поместени в съдържание като заглавия и абзаци. Те включват примери като удебелени и курсивни букви и подчертан текст, докато те могат да бъдат приложени, за да добавят личност към съдържанието ви и да привлекат погледа на читателя към конкретни интересни точки..

Смел, курсив и подчертан текст в HTML

Позволявам’s кажете, че искате да маркирате дума в съществуващ елемент на абзаца. Можете да постигнете това, като го направите смел, като използвате прости маркери в рамките на стандарта

елемент. С помощта на HTML ще програмирате това по следния начин:

аз искам това дума да бъде смел.


Тук вложен елемент има както начален, така и затварящ маркер, всеки от които следва подобен формат на тези, свързани с заглавия и абзаци. Те могат да се използват безпроблемно в рамките на съществуващи елементи и в този случай ще се получат следните резултати:

аз искам това дума да бъде смел.

Сега, нека’Кажете, че също така бихте искали да промените типографията на тази дума, така че тя също да е курсивна. Това може да се постигне просто чрез добавяне на друг вложен елемент, който трябва да бъде кодиран така:

аз искам това дума да бъде смел.

Както можете да видите, началните и затварящите курсиви са просто включени в

елемент. Това ще преобразува съдържанието в елемента, така че да изглежда така:

HTML заглавията винаги са били и остават най-важният HTML сигнал, който търсачките използват, за да разберат за какво става дума. Всъщност, ако HTML заглавията ви се считат за лоши или не са описателни, Google ги променя
аз искам това дума да бъде смел.

Разбира се, можете да решите, че бихте предпочели да подчертаете тази дума по различен начин. Следователно можете да използвате алтернативен вложен елемент, като например подчертаване (което е представено от и тагове. Тези тагове могат да бъдат приложени по същия начин в

елемент, който се появява както следва в HTML:

аз искам това дума да се подчертае.

В този случай текстът ще се появи както следва на вашия документ или на целевата страница:

Новите семантични елементи, които HTML5 въведе, ще улеснят много четенето за начинаещи разработчици. Вместо да виждате ред след ред на
и елементи, по-дефинирани маркери като
,
и
аз искам това дума да се подчертае.

Това предлага представа за елементите, които могат да се формират от тагове, което от своя страна определя структурата на вашите уеб страници и съдържанието, което те съдържат. Не само това, но празни и вложени елементи също могат да бъдат използвани за по-нататъшно дефиниране на съдържанието ви.

HTML атрибути

Глобалните атрибути са атрибути, общи за всички HTML елементи; те могат да се използват за всички елементи, въпреки че атрибутите може да нямат ефект върху някои елементи. Глобалните атрибути могат да бъдат посочени за всички HTML елементи, дори и тези, които не са посочени в стандарта


Ако таговете са градивните елементи, които изграждат и дефинират елементи, тогава HTML атрибутите могат да бъдат използвани за персонализиране на техните характеристики (като стил, цвят и език. Всички HTML елементи имат основни атрибути, които предоставят основна информация и винаги се посочват в статичния таг . Те са склонни да идват по двойки, затова често се появяват в следния формат: name =”стойност.“

Казано по-просто, името представлява свойството, което искате да зададете, докато стойността се свързва със специфичните критерии, които искате да включите.

Има голям брой атрибути, които могат да бъдат приложени към вашите HTML елементи, но тези, които са най-подходящи за новоизградени уебмастъри са:

Атрибутът „Lang“

Единственият най-основен атрибут, това определя езика на документа и неговите елементи. Той е деклариран с помощта на ‘Ланг’ атрибут, и въпреки че е лесно пренебрегван, той има предимството да направи съдържанието по-достъпно за екранните четци и търсачките. Обикновено той ще бъде представен в началото на документа в следния формат:

Разпознати са няколко основни типа атрибути, включително:

задължителни атрибути, необходими за определен тип елемент, за да може този тип елемент да функционира правилно

незадължителни атрибути, използва се за промяна на функцията по подразбиране на тип елемент

стандартни атрибути, поддържан от голям брой елементи

атрибути на събитията, използва се за причиняване на типове елементи за определяне на скриптове, които да се изпълняват при конкретни обстоятелства


След атрибута lang, първите две букви уточняват езика (който в този случай е английски). След тирето следващите две букви установяват диалекта, въпреки че това няма да присъства за всеки език. Важно е да получите този атрибут правилно, ако искате успешно да достигнете до аудиторията си.

Атрибутът „Подравняване“

Вече засегнахме формата на атрибутите на HTML (име =”стойност) и най-доброто изпълнение на това се случва, когато се опитвате да подравните съдържанието във вашите елементи. Можете да решите да центрирате всички параграфи на конкретна страница, като подравняването е свойството, което искате да зададете. впоследствие, ’център’ е стойността на атрибута, въпреки че имате избор да подравните текста си вляво или вдясно. Например:

Този текст е подравнен в центъра

Видове приложения, създадени с HTML5

продуктивност
54%
полезност
38%
Консуматор
35%
LOB
22%
Социални мрежи
18%
забавление
17%
начин на живот
12%
пътуване
9%
Игри
8%
друг
13%

Това ще подравни вашето

елементи в центъра на страницата и създайте еднакво оформление, което да отговаря на специфичния характер на вашия уебсайт (вижте по-долу):

Този текст е подравнен в центъра
Този текст е подравнен в центъра
Този текст е подравнен в центъра

Атрибутът „Href“

HTML5 се предлага и с множество страхотни API, които ви позволяват да изградите по-добро потребителско изживяване и по-динамично уеб приложение – ето бърз списък на родните API-та:
 • Плъзгане и пускане (DnD)
 • Офлайн база данни за съхранение
 • Управление на историята на браузъра
 • Редактиране на документи
 • Временно възпроизвеждане на медия

Ако ще изградите видим уебсайт, важно е да включите входящи и изходящи връзки. Изграждането на портфолио от връзки, което включва връзки към вътрешни целеви страници, също е жизнеспособна стратегия, така че ще трябва да научите как да ги кодирате в HTML.

HTML връзките са дефинирани с маркер, който включва връзката към местоназначение заедно с свързания текст за котва, който ще съдържа URL адреса. Това е ‘HREF ’ атрибут, който указва адреса на сайта, той обаче е включен като част от началния маркер. Той е кодиран в HTML, както следва:

Google

Това ясно подчертава разликата между началния и затварящия маркер и ще се преведе, както следва на вашата целева страница:

HTML5 не се контролира от една компания. Една от най-добрите му характеристики се крие във факта, че е отворен стандарт. Разработчиците имат свободата да оставят творчеството си да тече и да добавят колкото се може повече функции и функции


Атрибут „Цвят“

Това е друг важен атрибут, тъй като използването на цвят може да вдъхне живот на уебсайта ви, като същевременно спомага за създаването на важни контрасти и силна естетика на дизайна. В HTML цвят може да бъде определен чрез използване на неговото име, въпреки че е възможно да се използва RGB или HEX стойност за постигане на тази цел. Въпреки това, предишната опция е най-лесна за следване, докато може да се прилага и за заглавия, параграфи и други елементи на вашата страница.

HTML5 платно
Преглед на HTML5 Canvas [Cheat Sheet]

Това е атрибут на стил, като вашият избор на цвят представлява стойността, която искате да зададете. Когато приложите червения цвят например към основна заглавие, например, тя ще изглежда така:

Цветен фон, зададен с помощта на червено

След като бъде приложен, този елемент ще се появи както следва на вашия уебсайт:

Цветен фон, зададен с помощта на червено
В сравнение с други браузъри, всяка актуализация на Google Chrome гарантира, че включва поддръжка за HTML5. Освен това по подразбиране играчът на YouTube вече е HTML5, а Flash рекламите на Google вече се преобразуват в HTML5


Отново има ясно разграничение между началните и затварящите тагове, които определят елемента, докато това е един от най-лесните атрибути, които се прилагат в HTML. Освен това допълнително подчертава името =”формат на стойност на HTML атрибути, което улеснява процеса на изучаване и прилагане на тези далеч по-лесно във вашия уебсайт.

Тествай се

С основно разбиране на HTML и неговите отделни елементи, следващата стъпка е да предприемете няколко прости проекта и да приложите своите теоретични знания за решаване на практически предизвикателства.

Приложенията, базирани на браузър, работещи с HTML5, няма да имат проблем с използването на геолокация

В упражнението, подробно описано по-долу, ние включихме текст освен и поискахме да форматираме различни аспекти с помощта на HTML. Използвайте ръководството и всичко, което сте научили досега, за да завършите предизвикателството, докато се подготвяте да кодирате свой собствен уебсайт.
________________________________________

Главно заглавие

Добре дошли на нашия уебсайт, Example.com! Надяваме се да ви хареса да четете нашето съдържание, не се колебайте да се свържете с нас.

Благодаря за посещението!

Научете повече.

Използване на HTML5 от разработчиците
(по региони)

Северна и Латинска Америка
70%
Южна Америка
61%
ASPAC
60%
Австралия
60%
Европа
59%
Африка
50%

________________________________________

въпроси:

 1. Попълнете заглавния елемент с правилния затварящ маркер.
 2. Направете заглавката удебелена.
 3. Поставете хоризонтална линия под заглавката.
 4. Използвайте цветния атрибут и сянка ‘Благодаря за посещението’ в зелено
 5. Вмъкнете тази хипервръзка (https://www.w3schools.com/html/) в текста на котвата “Уча
  Повече ▼.”
 6. В главата на страницата използвайте name =”формат на стойност, за да подравните ляво параграфите


заключение

Въпреки че HTML е създаден чак през 1991 г. (с първата версия на кодиращия език впоследствие стартира през 1995 г.), той бързо се превръща в първоначален инструмент в дизайна на функционални и визуално привлекателни уебсайтове. Нивото на влияние на HTML също продължава да се развива, като най-новата итерация (HTML5) се приема от все по-голям брой уебсайтове по целия свят.

В това отношение изучаването на основните елементи на HTML и как да ги приложите е единствената най-важна стъпка, която ще предприемете при създаването на успешен, видим и в крайна сметка конкурентен уебсайт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map