Mi a VPN és hogyan találja meg a legjobb VPN szolgáltatásokat?

A VPN-felhasználók 60% -a aggódik online adatvédelme miatt


Az interneten történő biztonságos megőrzés és a magánélet fenntartása mind a vállalatok, mind az egyének számára elsődleges szempontot jelent a gyors online terjeszkedés idején. A virtuális magánhálózat formájában kialakított megoldás különféle kényelmi lehetőségeket kínál – a magánélet előnye, hogy ezek közül csak néhány.

Lehet, hogy már használta a VPN-t, de akkoriban nem tudta, hogy használja. Ha valaha is távolról dolgozott, csatlakozva egy vállalati hálózathoz, akkor a VPN vizein működött.

Másodpercenként 12 online ember válik kiberbűnözés áldozatává, napi világszerte több mint egymillió áldozatot szenvednek. 2020-ra a világnak 50-szer annyi adatot kell kibervédeni, mint ma

Ha nem ismeri vagy csak homályosan ismeri a VPN-ket, ez az útmutató tökéletes az Ön számára. Bevezetjük Önt a VPN-k világába azzal, hogy elmagyarázjuk, mi ezek, hogyan működnek és milyen előnyöket kínálnak. Értékes információkat nyújtunk arról is, hogyan válasszuk ki az Ön igényeinek megfelelő VPN-szolgáltatót, akár egyéni, akár üzleti célokra. Kezdjük el.

Mi a VPN??

VPN_cod

A VPN megjelenítésének legjobb módja az, ha úgy néz ki, mintha a fizikai számítógépes hálózat verziója. A különbség a kapcsolat módjában rejlik.

A fizikai számítógépes hálózatok általában bizonyos helyekre korlátozódnak, például otthonra vagy irodára, és a számítógépek fizikailag kapcsolódnak egymáshoz. Az A VPN egy virtuális típusú hálózat, lehetővé téve a különféle számítógépek csatlakozását a hálózathoz, függetlenül attól, hogy hol vannak, az internet eléréséhez. A fizikai kapcsolat továbbra is fennáll, de most nyilvános és magán kábelekből, útválasztókból és szerverekből áll. És semmilyen távolsághatár nincs.

Tehát a VPN nem új, úttörő eszköz, amely lehetővé teszi a számítógépek számára, hogy fizikailag összekapcsolódjanak, hanem ez a módszer a számítógépek virtuális hálózatban történő összekapcsolására. Ez a módszer a biztonság fokozására és a végfelhasználó magánéletének javítására szolgál, korlátozások nélkül az internetes tartalomhoz való hozzáférésre vonatkozóan..

Tehát hogyan működik a VPN??

Globális szinten a válaszadók több mint egynegyede azt állítja, hogy virtuális magánhálózatot vagy proxy szervert használt az internet eléréséhez

VPN eléréséhez ingyenes vagy fizetett VPN szolgáltatást kell kapnia; később beszélünk a kettő közötti különbségről. Miután ezt megtette, telepít egy VPN-klienst a számítógépére vagy a mobil eszközére, és itt kezdődik az egész.

VPN_network

VPN-klienssel hozzáférhet egy előre beállított VPN-hez, amelyet a szolgáltató vezet be. Miközben a VPN-en keresztül böngészi az internetet, a számítógépe nem kommunikál az internetszolgáltató (ISP) által hozzárendelt IP-cím használatával. Ehelyett a VPN által biztosított szolgáltatást használja.

A kezdeti IP-cím elrejtésén kívül a VPN az összes adatot is védi. Tehát hogyan érhető el az adatok titkossága? A VPN-k protokollokat használnak a számítógép és a számítógép között kicserélt összes adat kódolására, amelyet valamilyen átjáróként használnak az internet eléréséhez. Itt vannak a leggyakrabban használt titkosítási protokollok:

L2TP / IPsec – A 2. réteg alagút protokollját a PPTP fórum, az Internet Engineering Task Force (IETF) és a Cisco közreműködésével hozták létre. Ezt a protokollt L2TP-nek hívják az IPsec-en keresztül, mert az IPsec biztonságát biztosítja az L2TP alagútjában. Ezt a protokollt a Windows 2000 operációs rendszeren futó VPN-k használják.

IPsec – A nagyon erős titkosítási algoritmusok és a széles körű hitelesítés révén az Internet Protocol Security Protocol további rétegeket kínál az adatbiztonsághoz. Az IPsec az adatokat alagúton és szállításon keresztül titkosítja. A szállítási titkosítási mód az adatok hasznos teherét vagy alapvető tartalmát kódolja, míg az alagút mód az adatok fejlécét és hasznos teherét is kódolja..

A titkosítási protokoll használatához a hálózathoz csatlakoztatott összes eszköznek közös kulcsot / tanúsítványt kell használnia. A felhasználói PC-re telepített speciális alkalmazás kezeli ezt a kódolást / dekódolást távoli VPN-sel való kapcsolat közben. Ez a titkosítási protokoll támogatja az 56 bites és a 168 bites titkosítást.

PPTP / MPPE – Noha a PPTP elavult protokoll, sok VPN még mindig futtatja azt. Az ECI Telematics, az USA Robotics, a 3COM, a Microsoft és az Ascend közös erőfeszítéseivel hozták létre. Támogatja a 40 bites és a 128 bites titkosítást MPPE – Microsoft point-to-point titkosítás használatával.

Ezeken a titkosítási protokollokon kívül a VPN más protokollokat is használhat, mint például a nem visszautasítás, AAA, az adatok integritása, a forgalomáramlás titkossága, SOCKS5 és Replay. A VPN által használt protokollok meghatározzák azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a felhasználók számára kínálhatnak. Ezt részletesebben az útmutatóban tárgyaljuk.

Melyek az egyedi előnyök?
VPN használatáról?

super_VPN

Biztonság. Mint már említettük, a biztonság elsődleges szempont mindenki számára, aki online. Az interneten található adatok elfoghatók, ellopták vagy akár meg is változhatnak. Ennek súlyos következményei lehetnek a felhasználók számára, ideértve az ellopott hitelkártyákat és az érzékeny vállalati információk kiszivárgását. A számítógépről telepített tűzfal és víruskereső szoftverek nem tudják teljes mértékben védeni a külfölddel folytatott kommunikációt.

Mivel a számítógép és a VPN között a kommunikáció az általunk leírt protokollokkal jön létre, a számítógép és a távoli erőforrások közötti kapcsolat biztonságos. Ha valamelyik útválasztót veszélyezteti egy hacker, akkor nem lesz képes visszafejteni a közted és a VPN-számítógépek közötti adatáramlást..

Magánélet. Szintén nagyon fontos az identitás titkosítása online állapotban. VPN nélkül személyazonosságát könnyen felfedhetik marketing ügynökségek vagy bárki, aki elég kíváncsi és elegendő készséggel rendelkezik. És amikor az identitásról beszélünk, akkor az IP címet, nevet, címet és helyet értjük. Amíg a hálózaton vagy, a készülék kommunikál az útválasztókkal és a webszerverekkel, és elmarad az IP-ről és az ISP-ről..

Legfontosabb piacok a tartalom VPN-en keresztüli eléréséhez


Thaiföld 24%
Indonézia 22%
Kína 20%
Brazília 19%
Szaúd-Arábia 18%
Törökország 18%
India 18%
Mexikó 18%
Malajzia 17%
Egyesült Arab Emírségek 16%
VS
Németország 6%
USA 5%
Egyesült Királyság 5%
Ausztrália 4%

A thaiföldi és az indonéz internethasználók leginkább a VPN-n keresztül férnek hozzá tartalomhoz

A VPN sikeresen megakadályozza a személyes információk nem kívánt megjelenését. Miközben online tartalomhoz fér hozzá VPN-en keresztül, a VPN-szolgáltató személyazonossága öné lesz. Úgy tűnik, hogy online nem saját helyén van online, miközben személyes adatai, beleértve az IP-címet is rejtettek maradnak.

Korlátlan hozzáférés. Sok vállalat speciális földrajzi korlátozásokkal kínálja online szolgáltatásait. Például a Netflix még mindig nem érhető el sok országban a világon. Ehhez hasonlóan vannak olyan országok, amelyek megtiltják polgáraik számára, hogy belépjenek bizonyos weboldalakba, és olyan cégeket, amelyek korlátozzák alkalmazottaik internethasználatát. A VPN könnyen legyőzi ezeket az akadályokat.

Mivel sok földrajzi régióban vannak VPN-szolgáltatók, a felhasználók könnyen megkerülhetik a külföldi társaságok vagy az országuk által bevezetett földrajzi korlátozásokat..

Jobb webélmény. A csatlakozási problémák nagyon gyakori probléma az egész világon, különösen akkor, ha hozzáférni akarunk valamihez, ami a világ másik oldalán található. A rossz internetes útvonalak és a korlátozott sávszélesség miatt az általános online élmény gyenge lehet.

Ezt meg lehet oldani egy VPN segítségével. VPN használatakor a távoli helyek elérésekor a sávszélesség nagyjából megegyezik a VPN és a számítógép közötti sávszélességgel. A VPN-megoldás nagyon előnyös azoknak a felhasználóknak, akiknek az internetszolgáltatók betartják a sávszélességet.

A VPN használatának gyakorisága Azok az internetfelhasználók és VPN-felhasználók% -a, akik a következő alapon telepítik a VPN-eket

Minden nap vagy szinte minden nap
Hetente 4-5 alkalommal
Hetente 2-3-szor
Hetente egyszer
Havonta 2-3 alkalommal
Havonta egyszer
Ritkábban

VPN FELHASZNÁLÓK

INTERNET FELHASZNÁLÓK

Vannak más előnyök is, amelyek VPN-szolgáltatónként eltérhetnek. Néhány VPN-szolgáltató jobb összeköttetést kínál a hálózatán lévő összes eszköz között, míg mások lehetővé teszik a portok továbbítását, ami a hálózat többi eszközét az interneten keresztül teszi elérhetővé..


Mit kell keresni egy jó VPN szolgáltatásban?

Az legjobb VPN szolgáltatás az az, akinek szolgáltatásai teljes mértékben megfelelnek az Ön igényeinek. Ezért kell a VPN-szolgáltató kiválasztása előtt azonosítania ezeket az igényeket. Mindazonáltal egyetértés van abban, hogy milyen általános szolgáltatásokat és funkciókat nyújt egy jó VPN-szolgáltató.

Biztonság. Mivel a böngészésével kapcsolatos összes információt, valamint a személyes adatait valaki más kezébe fogja helyezni, rendkívül fontos, hogy győződjön meg arról, hogy a VPN szolgáltató biztosítja a VPN csomópontokat, a webhelyet és az infrastruktúrát..

A VPN használatának fő hajtóereje a streaming tartalom elérése. Például egy adott hónapban az összes VPN-felhasználó csaknem 30% -a csatlakozott a Netflixhez

A jó VPN szolgáltatók rendszeres biztonsági auditokkal, PCI-megfelelőséggel, webes alkalmazások tűzfalaival, dedikált szerver hardverével és biztonságos / megbízható kiszolgálókkal rendelkeznek..

Szoftver. Egy jó VPN szolgáltató felhasználóbarát szoftvert is kínál. Ez elengedhetetlen, mert nem akarja a VPN-hez való kapcsolódáskor minden ügyféltámogatással elhárítani a szoftvert. A jó szoftver könnyen telepíthető, és gyorsan elérhetővé teszi online. Ezért ellenőrizze, hogy a VPN-szolgáltató rendelkezik-e saját egyedi szoftverrel.

A VPN-kiszolgálók helye. A jó VPN szolgáltatóknak egynél több földrajzi helyen vannak szervereik. Ez lehetővé teszi korlátlan hozzáférést bármilyen tartalomhoz, függetlenül attól, hogy hol tárolják. Ezért ellenőrizze, hogy a VPN szolgáltatónak kiszolgálói vannak-e szerte a világon, mielőtt megvásárolnák a szolgáltatásaikat.

A válaszadók 60% -a szerint a távoli hozzáférés volt az egyik legfontosabb szempont az IP VPN-megoldás elfogadásakor

Ne feledje, hogy az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada és Új-Zéland, az úgynevezett Öt szem, megállapodtak abban, hogy információcserét folytatnak a biztonság fokozása érdekében. Ez azt jelenti, hogy ezen öt ország bármelyikének kormánya bírósági végzéssel kényszerítheti a VPN-szolgáltatót minden birtokában lévő információ nyilvánosságra hozatalára. Ez nem vonatkozik a VPN szolgáltatókra, amelyek a világ bármely más országában székhellyel rendelkeznek.

Vevőszolgálat. Ez is nagyon fontos tényező, amely megkülönbözteti a jót a nem túl jó VPN szolgáltatótól. Az ügyfélszolgálatnak 24 órán keresztül elérhetőnek kell lennie, hogy az időzóna-különbségtől függetlenül megoldhassa problémáit. A jó felhasználók számára önkiszolgáló ügyfélszolgálat és élő csevegési támogatás áll a rendelkezésére.

VPN használat anonim böngészéshez A névtelen böngészés a VPN használatának egyik fő oka, különösen Szaúd-Arábiában, Indiában és Vietnamban

Nincs adatnaplózás. A legtöbb ember a VPN-megoldást választja, mert aggódnak a magánélet és a biztonság miatt. Ha teljesen rejtett maradni szeretne a VPN mögött, el kell olvasnia a VPN szolgáltató használati feltételeit és irányelveit annak biztosítása érdekében, hogy ne naplózza az Ön adatait.

VPN_world

Sebesség. Lehetséges, hogy a sávszélesség csökken, ha VPN-en keresztül fér hozzá a hálózathoz. Gondoskodni szeretne arról, hogy a VPN-szolgáltató új szerverekbe és szoftverekbe fektessen be annak érdekében, hogy megfeleljen az új felhasználók nagy beáramlása igényeinek. A felhasználói véleménye elolvasásával megismerheti ezt. Egy jó VPN szolgáltatónál csak nagyon kis sebességbeli változásokat tapasztalhat meg.

Árazás. Általános tanácsok, ha mindig egy olyan szolgáltatóval lépünk kapcsolatba, amely többszörös fizetési lehetőségeket és különféle előfizetési terveket kínál, amelyeket bármikor megszüntethet, bármilyen büntetés nélkül..

A választás megkezdése előtt gondosan olvassa át a szolgáltatásokat és az árazási lehetőségeket. És ellenőrizze az ügyfelek véleményét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az általuk hirdetett összes szolgáltatást nyújtja.

Ingyenes vs fizetett VPN szolgáltatások

free_or_paid

Amikor fontolóra veszi a VPN-szolgáltatások használatát, akkor két lehetősége van: ingyenes és fizetett VPN-szolgáltatások. Az áron kívül sok különbség van közöttük.


Ingyenes VPN szolgáltatások előnyei:

 • ingyenesek

 • névtelenség (feliratkozáskor nincs szükség semmilyen személyes információ megadására)

Ingyenes VPN szolgáltatások hátrányai:

 • Nagyon alacsony biztonsági szint (128 bites titkosítás / PPTP protokoll)

 • Nincs ügyfélszolgálat

 • Alacsonyabb sebesség sok felhasználó miatt

 • Egyes esetekben korlátozott ideig online és adattovábbításra kerül sor

 • Csomó személyre szabott hirdetés (ez azt jelenti, hogy naplózza az Ön adatait)

Az iparágban több mint 400 VPN-szolgáltató működik. 30 közülük ingyenes

A fizetett VPN szolgáltatások előnyei

 • Nem korlátozott sávszélesség

 • Pro biztonság

 • Nincsenek hirdetések

 • Hozzáférés az ügyfélszolgálathoz

 • Képesség a sávszélesség különféle lehetőségei közül választani

A VPN szolgáltatóknak csak 2% -a kínál testreszabott alkalmazásokat

Fizetett VPN szolgáltatások hátrányai

 • Nyilvánvaló, hogy ezt a szolgáltatást fizetnie kell

 • Előfordulhat, hogy fizet az olyan szolgáltatásokért, amelyeket nem fog használni

Hogyan válasszunk a legjobb lehetőségek közül?

A 10 legfontosabb VPN-szolgáltató saját hálózatát üzemelteti. Sok más szolgáltatás egyszerűen kiszervezi a munkát a web hosting cégeknek. A hálózat üzemeltetése összetett folyamat, amely sok technikai erőforrást igényel

A számítógépes bűnözés, a megfigyelés, az adatok szivárgása stb. Iránti növekvő aggodalmak miatt az elérhető VPN-szolgáltatók száma az elmúlt néhány évben tetőzött. De csak néhány szolgáltató található azon webhelyek felső listáján, amelyek rangsorolása tekintélyes.

Az előfizetők 19% -a használja a VPN torrent-et, mivel bizonyos anyagok megosztása a letöltés-torrent használata közben a rendszer nyitott átjáróján keresztül fenyegetést jelent.

Ez az ideje emlékeztetni arra, hogy választása az Ön igényeitől és a VPN-szolgáltató tulajdonságaitól, árától, előfizetési tervétől, hírnevétől és könnyű használatától függ. Vessünk át néhány, a piacon jelenleg elérhető legfontosabb opciót.

NordVPN. Az egyik VPN szolgáltató, amelyet mindkét toplistában „szerkesztő választásaként” jelöltek meg, a Nord VPN minden bizonnyal vonzza a figyelmet. A szolgáltató székhelye Panamában található, és szigorú bejelentkezési politikája nélkül áll, 61 országban több mint 1200 szerver, a legmagasabb szintű kétrétegű titkosítás, a névtelenség fenntartása még a sötét interneten is, valamint a PayPal, hitelkártya vagy Bitcoin segítségével történő fizetés mindazok a jók, amelyek miatt ez a VPN-szolgáltató oly sok ember kedvencévé vált.

A lelkes utazók körében az ügyfelek 11,5% -a VPN-eket üzemeltet utazás céljából. Ez nagyrészt annak érdekében, hogy biztonságban maradjon az interneten, és külföldön tartózkodjon az otthoni hálózatokhoz

Van egy élő csevegési támogató szolgáltatás is, amely 24 órán keresztül elérhető. Beállítható Mac, Windows, Linux, iOS és Android rendszereken, és legfeljebb hat, egyszerre csatlakoztatott eszközt támogat. Az alap előfizetési terv havi 6 dollárba kerül. A szakértők azt a VPN-szolgáltatót javasolják, ha a VPN-t kívánja használni az USA Netflix nézésére.

IPVanish. Ennek a VPN szolgáltatónak több mint 700 száz szervere van, a világ 60 országában. Támogat öt, egyszerre csatlakoztatott eszközt, és nagyon könnyű titkosítással rendelkezik, ami valóban kiegészíti a torrent letöltést. Minden operációs rendszeren elérhető. Az IPVanish az Amazon Firestick-en és az Android TV-n is használható. Ha elkötelezi magát egy éves terv mellett, akkor havonta 6,50 dollárt fizet.

A válaszadók 30% -a használ VPN-t a biztonságos Wi-Fi-hez, ami egy lépés a hotspotok kibővítésétől és a könnyen megközelíthető beállítások megváltoztatásától, amely a bizalmas adatszivárgáshoz és az azonosság-lopáshoz vezet.

Privát internet-hozzáférésű VPN. Ez a VPN nagyon népszerű, mert a titkosítása átjárhatatlanná teszi az adatátvitelt, mégis csak egy nagyon egyszerű felhasználói felülettel kell foglalkoznia..

Csak egy kattintással a Privát Internet hozzáférésű VPN biztosítja, hogy személyazonossága rejtett maradjon. Ennek a szolgáltatónak több mint 3000 szervere van 25 országban. Lehetőségük van névtelenül fizetni különféle nagy márkás ajándékkártyákkal (Best Buy, Starbucks, Costco stb.). Amerikai Egyesült Államokban működnek, ezért ne feledje, hogy részt vesznek az Öt Szem Szerződésben. A díjak a választott szerződéstől függően havonta 6,95 USD-től 3,33 USD-ig terjedhetnek.

A felhasználók 13,5% -a használja a VPN-t játékhoz, mert ez lehetővé teszi a földrajzilag korlátozott játékok, valamint a béta verziók vagy az életkor korlátozott szórakoztató termékek feloldását.

Számos más VPN-szolgáltató is megtalálható, Pufferelt, ZenMate, TorGuard, Express VPN, Surfshark és sokan mások. Csak tájékozódjon arról, hogy annyi információt szerezzen a legfontosabb döntéseiről, hogy megalapozott döntést hozzon. Az utolsó tanács, a fizetett VPN-szolgáltatók által nyújtott ingyenes próbaverziók csak az alapvető funkciókat tartalmazzák, tehát ne csak az ingyenes próbaverzióból származó tapasztalatokra alapozd véleményét.

Következtetés

Ez alapvetően minden, amit tudnia kell a VPN-szolgáltatásokról. Látta, hogy a VPN nemcsak jobb internetes élményt nyújt, hanem biztonsági és adatvédelmi problémákat is kezel. Ráadásul bármilyen online tartalomhoz hozzáférhet, ha megkerüli a földrajzi korlátozásokat. Reméljük, hogy az ebben az útmutatóban található információk megkönnyítik annak eldöntését, hogy VPN-szolgáltatóval kívánnak-e egyeztetni, és hogyan válasszák ki az Ön igényeinek legmegfelelőbbet..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked