HTML kezdőknek:

A webes technológiák ütemterve


2009

2005

2002

2000

1998

1997

1996

1994

1991

HTML5

AJAX

Táblázat nélküli webdesign

XHTML1

CSS2

HTML4

CSS1 + JavaScript

HTML2

HTML

Contents

Bevezetés

Ha webmesterré szeretne válni, és meg szeretné tudni, hogyan kell weboldalt létrehozni, akkor valószínűleg ijesztőnek találja a valószínűséget, hogy a HTML-rel megbirkózzon..

Ezt azonban nem lehet elkerülni, mivel a meglátogatott webhelyek nyitóoldalainak túlnyomó többségét HTML elemekkel írják és szerkesztik. Valójában a HTML most van az összes ismert webhely több mint 74% -a használja, míg ez a nyelv elősegíti mindazt, amely a webhely tervezésétől a szolgáltatott tartalom minőségéig terjed.

Ebben az útmutatóban megvizsgáljuk a HTML alapelveit és a lehetséges alkalmazásokat, mielőtt megvizsgálnánk az egyes elemek példáit, amelyeket a webhely kódolásakor használsz.

Mi a HTML?

A HTML különböző alkategóriáit használó webhelyek százalékos aránya

különböző HTML-alkategóriák

Egyszerűen, A HTML a szokásos jelölési nyelvet képviseli weblapok online létrehozására. Ez a hiper szöveges jelölőnyelv, és legelsődleges funkciója az egyes céloldalak szerkezetének, elrendezésének és bemutatásának meghatározása. Míg a böngészők nem jelenítik meg közvetlenül a HTML nyelvet, kulcsszerepet játszik a látható, elérhető és könnyen használható webhely létrehozásában..

A HTML-t számos különálló elem támasztja alá, amelyek fokozatosan építik fel a weboldalakat, szerkesztik a tartalom megjelenítését és életre kelti webhelyét. Ezeket az elemeket a „címkék” alkotják és tartalmazzák, amelyek alternatív tartalmi elemeket határoznak meg, például címsorokat, bekezdéseket és hasonló példákat.

Az alábbiakban részletesebben megvizsgáljuk ezeket az elemeket és felépítésüket, miközben megvizsgáljuk, hogyan lehetnek személyre szabhatóak a szín, a linkek és a változó tipográfia bemutatására az Ön webhelyén..


Hol használják a HTML-t?

Népszerű webhelyek a HTML használatával

Hol használják a HTML-t

Mint látjuk, a HTML leggyakoribb alkalmazása az Ön weboldalát alkotó egyes céloldalak kialakítása. Ez nem az egyetlen alkalmazás a népszerű kódoló eszköznek, azonban a kiegészítő felhasználások megértése segít abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a nyelvből, mint új webmester.. Tehát itt van néhány további módszer a HTML alkalmazására:

 • Készítsen testreszabható elemeket egy meglévő oldalon

  Ha a blogbejegyzésekkel kapcsolatos megjegyzéseket vagy a publikáció felhasználói által létrehozott tartalmat engedélyezi webhelyén, HTML-kódrészletek használatával engedélyezheti ezt. Ezek az elemek lehetővé teszik a felhasználók számára a kulcsszavak hangsúlyozását, a linkek beágyazását és a megjegyzések formázását, attól függően, hogy milyen korlátozásokat vezettek be a moderátorként.

 • Kiegészítő tartalom létrehozása az e-mailhez

  Az e-mail a HTML-t is használja a gazdag szöveges üzenetek nyelveként, amelyek linkeket, szöveget és számos más elemet tartalmaznak, amelyek nem pusztán szöveges formában jelennek meg. Tehát, ha e-mailen keresztül szeretne megosztani egy weboldalt, amely a webhelyével kapcsolatos, akkor HTML-t használhat az üzenet hatásának optimalizálására.

 • Ismerje meg a számítógépre telepített offline súgódokumentumokat

  Érdekes, hogy a HTML formátumként használják az offline módon elérhető számítógépes súgódokumentumokat. Ezért az alapvető HTML ismeretek segíthetnek a hardverrel kapcsolatos problémák megértésében és gyorsabb megoldásában, ami viszont biztosítja, hogy webhelyének gyorsabb helyreállítására képes legyen, ha offline állapotba került..

HTML és CSS
HTML és CSS megtekintése [Cheat Sheet]

HTML oldalszerkezet

</strong><br/> <strong>
Az oldal tartalma

A html, fej és test elemek az 1990-es évek közepe óta a HTML-specifikáció részét képezik, és néhány évvel ezelőtt még azok voltak az elsődleges elemek, amelyek a HTML dokumentumok szerkezetének megadására szolgáltak..
A helyzet azonban drasztikusan megváltozott az elmúlt években, mivel a HTML5 rengeteg új címkét adott fel, amelyek gazdag szemantikai jelentést adhatnak a HTML dokumentum szerkezetéhez..

A HTML-dokumentumoknak a dokumentumtípus-nyilatkozattal (informálisan „doktípus”) kell kezdődniük. A böngészőkben a doctípus segít meghatározni a megjelenítési módot. A HTML5 nem határozza meg a DTD-t; ezért a HTML5-ben a doctype deklaráció egyszerűbb és rövidebb.


Mielőtt elkészíthet egy html oldalt, szüksége van az alapokra.

Az oldal általában három szerkezeti elemből áll:

1. Fejléc: A fejléc a webhely összes oldalához kapcsolódó tartalmat, például logót vagy webhelynevet és navigációs rendszert tartalmaz. A fejléc minden oldalon látható.

2. Fő testület: Ez a weboldal legnagyobb területét foglalja el. A megtekintett oldalra jellemző tartalmat tartalmaz.

3. Lábláb: A lábléc tartalma általában elérhetőségi adatokat, szállítási címet vagy jogi megjegyzéseket tartalmaz. A fejléchez hasonlóan a lábléc is megjelenik minden oldalon, de az alján helyezkedik el.

Íme, hogy néznek ki ezek az alapvető szerkezeti elemek, amikor összejönnek:


Ide tehet szöveget vagy kódot, például a
Google Analytics követőkód
példa.

Az oldal fő része megy
itt. Töltse fel szöveges és képekkel!

Íme egy másik példa, ahol fejléccímkék és bekezdésspecifikus címkék használják a tartalom esztétikai szerkezetét. Ezenkívül egy lábléccímkét dobtunk az oldal fő része alatt található tartalomhoz:


Ide tehet szöveget vagy kódot, például a
Google Analytics követőkód
példa.

Az első fejezetem

Üdvözöljük a weboldalon!

elérhetőségi adatai ide menhetnek


HTML címkék

HTML címkék

Bármely HTML-kód kiindulópontja az egyedi címkék, amelyek felhasználhatók az összes kritikus elem létrehozásához és a weboldalak szerkesztéséhez. Az alábbiakban áttekintjük a leggyakoribb címkéket, mielőtt megvizsgálnánk, hogyan lehetne azokat felhasználni konkrét, az oldalon található elemek létrehozására:

Címsorok

Minden online dokumentum, beleértve a weboldalakat is, egy címsorral kezdődik. Ezek HTML-címkékkel készülnek, és a nyelv jelenleg akár hat változó méretű elemet is lehetővé tesz, amelyek lehetővé teszik a tartalom szerkesztését további címekkel, feliratokkal és kiemelt vastag betűs sorokkal. A fejléc elindításához egyszerűen prefixálja a vonatkozó szöveget a

,

,

,

,

vagy
címkét a kívánt mérettől függően.
Ezután a szöveg beillesztéséhez a címsor végén záró címkét kell alkalmaznia, amely HTML formátumban a következőképpen jelenik meg:

A címkék 12 kategóriája van:


Ez az 1. fejezet

Ez a 2. fejezet

Ez a 3. fejezet

Ez a 4. fejezet

Ez az 5. fejezet

Ez a 6. fejezet

Vezető HTML címkék technológiák
megosztani az interneten

0,27%

HTML5
Vászon címke

0,29%

HTML5
Audio Tag

0,69%

HTML5
Videó címke

3,1%

HTML5
SVG Tag

6,54%

HTML5
Beágyaz címke


Ha megerősítést nyer, ez a következő esztétikává válik az Ön webhelyén’kezdőlap:

Ez az 1. fejezet

Ez a 2. fejezet

Ez a 3. fejezet

Ez a 4. fejezet

Ez az 5. fejezet

Ez a 6. fejezet

Itt a változó fejlécek különféle méretei tisztán láthatók, csakúgy, mint a tény, hogy a böngésző egy sort hozzáad a fejléc elé és után. Azt is észreveszi, hogy a címsor végén lévő záró címke esztétikai szempontjából kissé eltér, ám ezt a következő fejezetben fogja lefedni, mivel címkék használatára törekszünk meghatározott elemek meghatározására.

Bekezdéscímkék

Video és audio támogatás
Felejtsd el a Flash Player-et és más harmadik fél médialejátszóit, tedd videóit és audióját valóban elérhetővé az új HTML5 segítségével

Hasonló elv vonatkozik a kezdő bekezdésekre, amelyeket a

. Ez lehetővé teszi a tartalom szerkezetét és releváns bekezdésekre osztását, ami viszont könnyebb és zökkenőmentes olvasási élményt jelent. Ismét a

a címkét a releváns szöveg elejére kell helyezni, mielőtt az alternatív zárócímkét a végére alkalmaznák a hatás befejezéséhez. A címsorokkal ellentétben azonban nincsenek olyan numerikus különbségek, amelyek megváltoztathatják a bekezdésben szereplő szöveg méretét. Például:

Az első bekezdés

A második bekezdés

A harmadik bekezdés

A HTML5 videocímke használata a webhelyek szerte a világon

Ország
Weboldalak száma
Egyesült Államok
140008
Oroszország
87508
Németország
34519
Egyesült Királyság
26609
Franciaország
25697
Japán
23578
Taiwan
19798
Ukrajna
19204
Brazília
16773
Kína
16523
A világ többi része
265371

A HTML formátumon kívül ez a következőképpen bontja a szöveget a kész weblapon:

Az első bekezdés

A második bekezdés

A harmadik bekezdés

Sor törés címkék

Az első példák a legalapvetőbb HTML-címkéket képviselik, de vannak olyanok is, amelyek más formátumot használnak, és alternatív zárási igényt vesznek igénybe. Vegyünk például sortöréseket, amelyek megkülönböztetést hoznak létre, amikor a szövegsorok törnek, és folytatódnak a következő soron. Alapvető különbség van a sortörések és a bekezdések között a HTML mezőben, mivel míg az utóbbi standard blokk elemek, amelyek szöveget tartalmaznak, az előbbiek elválasztást hoznak létre egy meglévő

elem.

Emiatt a sortörések üres elemet jelentenek a HTML-ben, ezért azokat sem nyitó, sem záró címkék nem határozzák meg. Ehelyett a
címke, amely beilleszthető a meglévőbe

elemek a szöveg felbontására és a fontos információk potenciális kiemelésére. A br karakter és az előre mutató perjel közötti egységes hely kritikus jelentőségű, mivel egyébként a címke HTML formátumban nem ismeri fel.

Íme egy példa:

a rajz HTML5 rajzcímke, amely lehetővé teszi a webes interaktivitás és az animáció még több lehetőségének kihasználását, mint az előző gazdag internetes alkalmazásplatformok, mint például a Flash.
A HTML5 segítségével akár játékokat is fejleszthet címke. A HTML5 nagyszerű, mobilbarát módon nyújt szórakoztató, interaktív játékot

Jó reggelt kívánok

Nagyon köszönjük érdeklődését, felvesszük Önnel a kapcsolatot, ha mást kérünk.

Üdvözlettel

Jones Úr

Az alkalmazás után ez a következőképpen bontja fel a szöveget:

Jó reggelt kívánok,

Nagyon köszönjük érdeklődését, felvesszük Önnel a kapcsolatot, ha mást kérünk.

Üdvözlettel

Jones Úr

Mint láthatja, a sortöréseket olyan gyakran alkalmazhatja, mint egy meglévő bekezdéselemen belül, mindaddig, amíg azok hozzáadott értéket teremtenek, és megkönnyítik az információk megemlítését. Azt is látni fogja, hogy a nyitó és záró bekezdéscímkék változatlanok maradnak, a sortörés-címkékkel módosítják a benne szereplő szöveg elrendezését..

Ez az egyik példa arra, hogyan lehet a HTML-címkék felhasználni a meglévő elemek megváltoztatására, amely kulcsszerepet játszik az Ön weboldalainak és tartalmának vizuális elrendezésének meghatározásában.

Vízszintes vonalak

Webhelykategóriák, ahol a HTML5 vászoncímkét használják

Webhelykategóriák, ahol a HTML5 vászoncímkét használják

Hasonlóképpen vannak más címkék is, amelyek felhasználhatók a

elem vagy a weboldal további szövegrészeinek elkülönítése. Az egyik legszélesebb körben alkalmazott


címke, amely elősegíti az üres elem létrehozását, amely vizuális, vízszintes vonalat húz az online dokumentum alternatív szakaszai között. Érdemes lehet egy sort két szövegrész között elhelyezni, például az olvasó fókuszálásához vagy egyszerűen új vizuális elem bevezetéséhez. Így hozhat létre ilyen HTML-törést:

Az első bekezdés


A második bekezdés

Itt a hr karakterek és az elülső perjel közötti megszakítás kiemeli egy üres elem felépítését, miközben ismét nincs szükség zárócímkére az effektus befejezéséhez.. Ez a következő képet hozza létre:

Az első bekezdés
________________________________________

A második bekezdés

Az első bekezdés
_______________________

A második bekezdés

A mobil böngészők teljes mértékben átvették a HTML5-et, így a mobilra kész projektek létrehozása ugyanolyan egyszerű, mint a kisebb érintőképernyőkhöz való tervezés és kivitelezés – ebből következően a Responsive Design népszerűsége. Van néhány nagyszerű metatag, amely lehetővé teszi a mobiltelefonra történő optimalizálást is
A tartalomfejlesztők 78% -a egyetért abban, hogy a szerkezet alkalmas a mobilalkalmazások létrehozására, 68% pedig úgy gondolja, hogy bármilyen alkalmazás tervezésére alkalmas


Képcímkék

A képcímkék üres elemeket is képviselnek a HTML-ben, ami ismét azt jelenti, hogy nincsenek záró címkéik. Mivel csak olyan attribútumokat tartalmaznak, amelyek a kép URL-jéhez kapcsolódnak, amelyet beágyaz a webhelyre, ezeket egyszerűen a címke az elem elején. Ezeket bárhová el lehet helyezni a webhelyén, bár szokatlan, ha beépítik azokat a meglévő elemekbe, például bekezdésekbe vagy címsorokba. Így jelenik meg egy tipikus HTML képcímke:

some_text

A képhez alternatív szöveget is meg kell adnia, amely segíti az embereket annak megtekintésében lassú betöltési idők vagy képernyőolvasó használata esetén. Ilyen módon, ha a böngésző nem talál képet, akkor az alternatív attribútum értékét jeleníti meg a nézők számára. Ez ismét a képcímkét használja, de más attribútumkészletet tartalmaz:

 HTML5 Icon

HTML elemek

html elemek

Korábban megvizsgáltuk, hogy az egyszerű HTML-címkék miként definiálhatók az oldal elemei, miközben megvizsgáltuk, hogyan lehet azokat tovább testreszabni kép- és sortörési címkéket tartalmazó üres elemek használatával. Ez segít megérteni a címkék és az elemek közötti kapcsolatot, és azt, hogy miként lehet meghatározni a webhely különféle típusú tartalmait..

Míg a HTML nyelv összes aspektusát például egy címke képviseli, a tartalmat tartalmazó meghatározott elemnek mind a kezdő, mind a záró taggal egyaránt kell lennie. Tehát a címsorok és bekezdések HTML elemek, mivel kezdő és záró tagokat használnak a vonatkozó szöveg beágyazására és kibővítésére. Ezzel szemben az üres elemek vagy tartalmaznak attribútumokat, vagy egyáltalán nem tartalmaznak tartalmat, lehetővé téve a meglévő elemekben történő használatát záró címke nélkül.

A HTML elemek meghatározása

A HTML5 nem megy sehova, és mivel egyre több elem kerül elfogadásra, egyre több vállalat kezd fejleszteni a HTML5-et

Példák, például címsorok és bekezdések használatakor a kezdő- és bezárócímkék helyes alkalmazása kulcsfontosságú. Ez a kezdő címke (például:

vagy

), amely meghatározza például a kérdéses elemet, miközben a zárócímke biztosítja, hogy ezt az elemet nem folytatják a weboldal fennmaradó részén. Ha nem használja a záróelemet például a kívánt bekezdés végén található címke, például a szöveg egyetlen blokkban jelenik meg, amely botrányos és rendkívül nehéz olvasni.

Az összes záró címke megegyezik a kezdő címkékkel, kivéve azt a tényt, hogy az előbbiekben előrejelző vonal szerepel a megfelelő karakterek előtt. Tehát egy

címsor, a záró címke lesz , míg a bekezdésekhez mindig használ a szöveg törésének meghatározása. Ez megköveteli a részletekre való figyelmet a kódolás során, és a fejlécek programozásakor fontos megjegyezni, hogy a használt számot (például a h1 vagy a h2) mind a kezdő, mind a záró címkékben alkalmazzák.

Különböző HTML elemek használati gyakorisága

XHTML elem neve
fej
cím
html
test
egy
meta
img
asztal
td
tr
br
p
forgatókönyv
betűtípus
div
b
link
központ
arasz
forma
bemenet
stílus
hr
erős
én
hl
li
noscript
térkép
terület
ul
választ
választási lehetőség
h3
h2
keret
frameset
param
beágyaz
em
u
tárgy
blockquote
nem
keretek
tbody
iframe
kicsi
h4
bázis
Nord

0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100

Beágyazott HTML elemek használata

Ebben a szakaszban egyértelmű látni, hogy a HTML-dokumentumokat és a weboldalakat különféle elemekből álló fa alkotja, amelyek egy eszköztömb építőköveiként szolgálnak. Megvizsgáltuk azt is, hogyan lehet ezeket az elemeket formálni és felhasználni az online tartalom felépítéséhez, és ezt folytatjuk most a beágyazott HTML elemekkel.

Csakúgy, mint üres elemek és önálló címkék (például
beépíthető a meghatározott HTML elemekbe, úgynevezett beágyazott elemek a tartalomban, például a címsorokban és a bekezdésekben is elhelyezhetők. Ide tartoznak például a vastag és dőlt betűkkel és az aláhúzott szövegek, miközben felhasználhatók személyiség hozzáadására a tartalomhoz, és felhívhatják az olvasó figyelmét a konkrét érdekes pontokra..

Félkövér, dőlt és aláhúzott szöveg HTML-ben

enged’Azt mondják, hogy ki akarja emelni egy szót egy meglévő bekezdéselemen belül. Ezt úgy érheti el, hogy félkövérrel készíti, és a szabványon belül egyszerű címkéket használ

elem. A HTML használatával az alábbiak szerint programozhatja be:

Azt akarom ez szó legyen merész.


Itt a beágyazott elemnek van egy kezdő és záró tagje is, amelyek mindegyike hasonló formátumú, mint a címsorok és bekezdések. Zökkenőmentesen felhasználhatók a meglévő elemekben, és ebben az esetben a következő eredményeket fogja eredményezni:

Azt akarom ez szó legyen merész.

Most hadd’Azt mondják, hogy szeretné megváltoztatni ennek a szónak a tipográfiáját is, hogy ez is dőlt. Ez egyszerűen érhető el egy másik beágyazott elem hozzáadásával, amelyet így kell kódolni:

Azt akarom ez szó legyen merész.

Mint láthatja, a kezdő és záró dőlt címkéket egyszerűen beépítették a

elem. Ez most átalakítja a tartalmat az elemen belül úgy, hogy az alábbiak szerint jelenjen meg:

A HTML címek mindig is voltak és maradnak a legfontosabb HTML jel, amelyet a keresőmotorok használnak annak megértésére, hogy mi az oldal. Valójában, ha HTML-címeit rossznak tekintik vagy nem leíróak, a Google megváltoztatja azokat
Azt akarom ez szó legyen merész.

Természetesen dönthet úgy is, hogy inkább más módon akarja kiemelni ezt a szót. Ezért használhat alternatív beágyazott elemet, például aláhúzást (amelyet a és címkéket. Ezeket a címkéket ugyanúgy lehet alkalmazni a

elem, amely a következőképpen jelenik meg a HTML-ben:

Azt akarom ez aláhúzni kívánt szót.

Ebben az esetben a szöveg a következőképpen jelenik meg a dokumentumán vagy a nyitóoldalon:

A HTML5 által bevezetett új szemantikai elemek sokkal könnyebben olvashatók a kezdő fejlesztők számára. Ahelyett, hogy sor után látna
és elemek, jobban meghatározott címkék, például
,
és
Azt akarom ez aláhúzni kívánt szót.

Ez betekintést nyújt az elemekbe, amelyeket címkék formálhatnak, amelyek viszont meghatározzák weboldalainak felépítését és az általuk jellemzett tartalmat. Nem csak ez, hanem az üres és a beágyazott elemek is felhasználhatók a tartalom további meghatározására.

HTML attribútumok

A globális attribútumok az összes HTML elemre jellemző attribútumok; felhasználhatók minden elemre, bár az attribútumoknak nincs hatása egyes elemekre. A globális attribútumok meghatározhatók az összes HTML elemnél, még azoknál is, amelyeket a szabvány nem határoz meg


Ha a címkék az építőelemeket és az elemeket definiálják, akkor a HTML attribútumok felhasználhatók a jellemzőik (például stílus, szín és nyelv) testreszabására. Az összes HTML elemnek vannak olyan központi attribútumai, amelyek alapvető információkat szolgáltatnak, és amelyeket mindig a stat tag tartalmaz Párokban jönnek, tehát gyakran a következő formátumban jelennek meg: name =”érték.“

Egyszerűen fogalmazva: a név azt a tulajdonságot képviseli, amelyet beállítani szeretne, míg az érték a beépítendő konkrét kritériumokhoz kapcsolódik..

Számos attribútum alkalmazható HTML-elemekre, de a legmegfelelőbbek a kezdő webmesterek számára:

A „Lang” attribútum

Az egyetlen legalapvetőbb tulajdonság, ez határozza meg a dokumentum nyelvét és elemeit. Ezt a ‘lang’ attribútum, és bár könnyen figyelmen kívül hagyják, az az előnye, hogy a tartalmat hozzáférhetőbbé teszi a képernyőolvasók és a keresőmotorok számára. Ezt általában a dokumentum elején mutatják be a következő formátumban:

Számos alapvető attribútumtípust felismertek, köztük:

szükséges attribútumok, amelyre egy adott elemtípusnak szüksége van ahhoz, hogy az elemtípus helyesen működjön

választható attribútumok, az elemtípus alapértelmezett funkcionalitásának módosítására szolgál

standard attribútumok, számos elemtípus támogatja

esemény attribútumok, elemtípusok létrehozására szolgál, amelyek megadják a szkriptek futtatását meghatározott körülmények között


A lang attribútum után az első két betű határozza meg a nyelvet (ebben az esetben angol). A kötőjelet követően a következő két betű létrehozza a nyelvjárást, bár ez nem minden nyelvnél fog megjelenni. Fontos, hogy ezt a tulajdonságot megfelelő módon megkapja, ha sikeresen szeretné elérni a közönséget.

Az „Összehangolás” attribútum

Már megismertük a HTML attribútumok formátumát (név =”érték), és ennek legjobb megvalósítása akkor fordul elő, amikor megpróbálja összehangolni az elemeket. Dönthet úgy, hogy az összes bekezdést egy adott oldalra központosítja, például úgy, hogy az igazítás a beállítani kívánt tulajdonság. Később, ’központ’ az attribútum értéke, bár dönthet úgy, hogy a szöveget balra vagy jobbra igazítja. Például:

Ez a szöveg középre igazítva

A HTML5-vel beépített alkalmazások típusai

Termelékenység
54%
Hasznosság
38%
Fogyasztó
35%
FAJANKÓ
22%
A közösségi hálón való kommunikáció
18%
Szórakozás
17%
életmód
12%
Utazás
9%
Játékok
8%
Egyéb
13%

Ez összehangolja a

elemeket az oldal közepén, és hozzon létre egy egységes elrendezést, amely megfelel a webhely sajátos természetének (lásd alább):

Ez a szöveg középre igazítva
Ez a szöveg középre igazítva
Ez a szöveg középre igazítva

A ‘Href’ attribútum

A HTML5hez rengeteg nagyszerű API-t is mellékeltek, amelyek lehetővé teszik a jobb felhasználói élmény és a legfrissebb, dinamikusabb webes alkalmazás létrehozását – itt található a natív API-k gyors listája:
 • Húzza és dobja (DnD)
 • Offline tároló adatbázis
 • Böngésző előzmények kezelése
 • Dokumentumok szerkesztése
 • Időzített médialejátszás

Ha látható weboldalt fog létrehozni, fontos, hogy mind a bejövő, mind a kimenő hivatkozásokat beépítse. A belső céloldalakra mutató linkeket tartalmazó linkek portfóliójának felépítése szintén életképes stratégia, ezért meg kell tanulnia ezeket kódolni HTML formátumban..

A HTML hivatkozásokat a címke, amely magában foglalja a cél linket, valamint a kapcsolódó horgonyszöveget, amely tartalmazza az URL-t. Ez a ‘href ’ attribútum, amely meghatározza a webhely címét, azonban ezt beépítik a start tag részébe. A HTML kódja a következő:

Google

Ez egyértelműen hangsúlyozza a kezdő és a záró címke közötti különbséget, és a következőképpen fog fordulni a nyitóoldalon:

A HTML5-et egyetlen vállalat nem irányítja. Az egyik legjobb tulajdonsága abban rejlik, hogy nyílt szabvány. A fejlesztők szabadon hagyhatják kreativitásuk áramlását és annyi funkció és funkció hozzáadását, amennyire csak lehetséges


A ‘színes’ attribútum

Ez egy másik fontos tulajdonság, mivel a színek használata életet adhat az Ön webhelyén, miközben elősegíti a fontos ellentétek és az erős tervezési esztétika kialakítását. A HTML-ben a színek a nevükkel határozhatók meg, bár ennek a célnak az eléréséhez RGB vagy HEX érték is felhasználható. Az előző opciót a legegyszerűbben követni lehet, bár az oldal fejléceire, bekezdésére és egyéb elemére is alkalmazható.

HTML5 vászon
Tekintse meg a HTML5 vászonját [Cheat Sheet]

Ez egy stílus attribútum, amelynek színe megválasztja azt az értéket, amelyet beállítani szeretne. Ha például a vörös színt egy fő címsorra alkalmazza, akkor ez így néz ki:

Háttér szín beállítása a piros használatával

Az alkalmazás után ez az elem a következőképpen jelenik meg az Ön webhelyén:

Háttér szín beállítása a piros használatával
Más böngészőkkel összehasonlítva minden Google Chrome frissítés feltétlenül támogatja a HTML5-et. Ezenkívül a YouTube alapértelmezett lejátszója most már a HTML5, a Google Flash-hirdetéseit pedig HTML5-re konvertálják


Ismét egyértelmű különbség van az elemet meghatározó kezdő és záró címkék között, míg ez az egyik legegyszerűbb attribútum a HTML-ben. Ezenkívül kiemeli az = nevet is”a HTML-attribútumok értékformátuma, megkönnyítve ezzel a tanulás folyamatát és alkalmazását.

Teszteld magad

A HTML és annak egyes elemeinek alapvető ismereteivel a következő lépés néhány egyszerű projekt végrehajtása, és az elméleti ismeretei alkalmazása a gyakorlati kihívások megoldására.

A HTML5-et futtató böngészőalapú alkalmazásoknak nem lesz probléma a földrajzi helymeghatározással

Az alább részletezett gyakorlatban egy szöveget mutattunk be, kivéve, és különféle aspektusokat kértünk formázni HTML segítségével. Használja az útmutatót és mindazt, amit eddig megtanult, hogy teljesítse a kihívást, miközben felkészül a saját webhely kódolására.
________________________________________

Fő fejléc

Üdvözöljük a példa.com webhelyen! Reméljük, hogy élvezni fogja tartalmaink olvasását, bátran forduljon hozzánk.

Köszönjük látogatását!

Tudj meg többet.

A HTML5 használata a fejlesztők által
(régiónként)

Észak- és Latin-Amerika
70%
Dél Amerika
61%
ASPAC
60%
Ausztrália
60%
Európa
59%
Afrika
50%

________________________________________

Kérdések:

 1. Töltse ki a fejlécet a megfelelő zárócímkével.
 2. Tedd félre félre a fejlécet.
 3. Helyezzen be egy vízszintes vonalat a fejléc alá.
 4. Használja a színtulajdonságot és az árnyékot ‘Köszönjük látogatását’ zöldben
 5. Helyezze be ezt a hivatkozást (https://www.w3schools.com/html/) a horgonyszövegbe “Tanul
  több.”
 6. Az oldal tetején használja az = nevet”érték formátum a bekezdések bal oldali igazításához


Következtetés

Míg a HTML-t csak a közelmúltban, 1991-ben hozták létre (a kódolási nyelv első verziójával, amelyet később 1995-ben indítottak el), a HTML gyorsan funkcionális eszközévé vált a funkcionális és vizuálisan vonzó webhelyek tervezésében. A HTML befolyási szintje is folyamatosan fejlődik, és a legújabb iterációt (HTML5) egyre több webhely fogadja el szerte a világon.

Ebben a tekintetben a HTML alapelemeinek megtanulása és alkalmazásuk az egyetlen legfontosabb lépés, amelyet megteszel egy sikeres, látható és végül versenyképes webhely létrehozása során..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map