Hogyan lehet védjegyet és szerzői jogot használni egy név vagy logó számára

Csakúgy, mint vállalkozása nevének, a márkájának vizuális ábrázolásához a saját felismerhető logóval kell rendelkeznie. A logónak tökéletesen tükröznie kell vállalata piaci rést és márka személyiségét. És elég egyedinek kell lennie ahhoz, hogy megkülönböztesse a társaságot a versenytől.


Mivel a neve és logója a márka és vállalkozás DNS-ének része, a szerzői jogok és a védjegyek regisztrációjának kérelmezése fontos szempont.

Regisztrálnia kell a védjegyét és a szerzői jogát a nevében vagy logójában?

Tolvaj

Természetesen nem kell regisztrálnia a szerzői jogot és a védjegyet a cég nevére vagy logójára az Egyesült Államokban; Ön a szerzői jog tulajdonosa, mihelyt az eredeti művet papírdarabokra vagy számítógépes meghajtóra helyezte, és védjegyet nyert, amint a nevét és logóját használja vállalkozásának marketingéhez. A regisztráció további lépésének megtétele azonban fontos védelmet nyújthat. A védjegy regisztrálása megakadályozza, hogy elveszítsék jogait, ha más társaság ugyanazt vagy nagyon hasonló nevet használ. A nevének regisztrálásával kijelenti, hogy a vállalkozás számára kizárólagos jogokat biztosít. És megakadályozod, hogy valaki más használja a nevét saját vállalkozásához hasonló vállalkozásban.

Ha kisvállalata van, amely egy államban működik, és nem tervezi az új piacokra történő kiterjesztést, akkor nem kell regisztrálnia a nevét a védjegyével. Önnek már joga van a piacon történő használatához. Másrészt, ha üzleti tevékenysége kiterjesztését tervezi, és új piacokra lép, akkor bölcs dolog a védjegyet regisztrálni, hogy ne zavarodjon fel, ha egy másik vállalat ugyanazt vagy hasonló nevet használ, mint a tiéd..

A világon több mint 16 millió aktív márkanév van
Egyesült Államok
Európai márkák
Ázsia és a Közel-Kelet

Például, ha elindít egy blogot, és új logót tervez rá, akkor meg kell védenie. Amikor logóját regisztrálja, egyszerűen annak használatával védjegyet hoz létre. Ön márkájának vizuális ábrázolását készíti, mivel a logó az, amellyel az ügyfelek felismerik téged, és ez különbözteti meg a versenytársaitól. A védjegy azonban nagyobb védelmet kínál, mivel megakadályozza másoktól, hogy ellopják a logóját, vagy használják a saját logójához hasonlót.

A vállalkozás védjegyének egyszerű használatával a kereskedelemben, regisztráció nélkül megteremti a „közjogi” jogait. A védjegy regisztrálása az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Irodájában (USPTO) azonban számos előnnyel jár.

Ezek az előnyök a következők:

Az öt legfontosabb ország, ahol hamisítványokat állítanak elő

 • A védjegy országos tulajdonjogának jogi vélelme, amely fontos, ha üzleti tevékenységét más piacokra kívánja kiterjeszteni.

Ezért a név vagy a logó szerzői jogi védjegye és védjegye feltétlenül szükséges, de nagyon hasznos előnyöket jelenthet.

Miért olyan fontos a védjegyek és a szerzői jogok??

Érték
Bőráruk, pénztárcák és kézitáskák
511 millió dollár
Órák és ékszerek
$ 187
Ruházat és kiegészítők
$ 133
iPhone és fogyasztói elektronika
$ 104
Cipő
$ 103

Miután létrehozott egy weboldalt, regisztrálnia kell vállalkozása nevét és el kell készítenie logóját. Abban az időben szerzői jogi védjegyre és védjegyre van szükség, mert ez megóvja nevét és logóját a jogsértésekkel szemben. Gondoskodnia kell arról, hogy biztosítsa a szellemi tulajdonhoz fűződő jogokat, és ügyeljen arra, hogy más társaságok ne lopják el az ötletedet és a logótervet, amely a szerzői jogok és védjegyek elsődleges ötlete.

Mind a szerzői jogok, mind a védjegyek kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy megvédjék eredeti ötleteidet attól, hogy valaki más tulajdonává váljanak. Ez kérdés nélkül a legfontosabb előny, amelyet kínálnak Önnek.

A védjegyek soha nem járnak le, tehát mindaddig, amíg a kereskedelemben védjegyét használja a termékek vagy szolgáltatások forrásának azonosítására, az emberek ez alapján azonosítják vállalkozását. Ez értékes eszköz és nagyon hatékony kommunikációs eszköz, amely azonnal közli a cég imázsát és az ügyfelek által kínált termékeket vagy szolgáltatásokat.

Különleges márkák
amelyek „úgy tűnik, hogy a hamisítók intenzívebben célozzák meg” Nike, Rolex, Ray Ban, Louis Vuitton, Apple, Adidas, Chanel, Viagra, Gucciés más jól ismert márkák

A védjegyek sokkal több védelmet nyújtanak, mint a szerzői jogok, de a szerzői jogok rendkívül fontosak a logók védelme szempontjából. Olvassa tovább, hogy részletesen feltárja a kettő közötti különbséget, hogy jobban megértse azok fontosságát és azt, hogy milyen hatással lehetnek a vállalatra..

A védjegyek és a szerzői jogok közötti különbség

Ha csak a nevét vagy emblémáját védje meg védjegy nélkül, akkor nem tudja teljes mértékben megvédeni azt a jogsértésekkel szemben. Csak az ezzel kapcsolatos jogait biztosítja, mivel ez valami, amit létrehozott, és ez a szellemi tulajdon. A védjegy is védje meg nevét és logóját abban az esetben, ha valaki más használni akarja őket saját céljaira.

Védjegy

Nem regisztrált
Bejegyzett

Ki általában keresi ezt a védelmet?

Üzleti és terméktulajdonosok


Alkalmazás

Bármely név, szó, szlogen, szimbólum, terv és / vagy kép, amely azonosítja a vállalkozást vagy a márkát, és megkülönbözteti másoktól


Szám

16 millió aktív kereskedő


Hossz

A védjegy lajstromozása potenciálisan korlátlan lehet, de azt tízévente meg kell újítani. A tulajdonos megújíthatja a regisztrációt, amíg a védjegyet folyamatosan használják


Beszerzés

Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Iroda


Milyen előnyei vannak a regisztrációnak / bejelentésnek??

A védjegyek bejegyzése jelentősen növeli az ember jogait azáltal, hogy jogi bizonyítékokat és nyilvános értesítést ad a tulajdonról. Országos kizárólagos jogokat biztosít a védjegyre, és lehetővé teszi a birtokos számára, hogy szövetségi pert indítson a jogsértőkkel szemben.

szerzői jog

Jelenlegi
Hangfelvételek

Ki általában keresi ezt a védelmet?

Szerzők, művészek, koreográfusok, építészek és más kreatív szakemberek


Alkalmazás

Eredeti szerzői művek, ideértve a könyveket, cikkeket, színdarabokat, dalokat, fényképeket, szobrokat, koreográfiát, építészeti munkákat, hangfelvételeket, mozifilmeket és egyéb kreatív műveket. Maga az ötlet nem szerzői jogi védelem alatt áll. A műnek rögzített, kézzelfogható formában kell lennie a védelemhez


Szám

Évente 700000 regisztrációs igény


Hossz

a szerző élettartama + 70 év
120 év a vállalati szerzőség számára
A kifejezést nem lehet meghosszabbítani vagy megújítani


Beszerzés

Egyesült Államok szerzői jogi hivatala


Milyen előnyei vannak a regisztrációnak / bejelentésnek??

A szerzői jogi regisztráció jelentősen növeli az ember jogait, ha jogi bizonyítékokat és nyilvánosságra hozza a tulajdonjogot, és lehetővé teszi a szerzői jog tulajdonosának, hogy jogsértési esetekben keresetet indítson a szövetségi bíróságon..

Ezenkívül a név nem valósíthat meg szerzői jogokat, mivel a szerzői jog védi a művészeti alkotásokat. Pontosan ezért van szüksége olyan védjegyre, amely védi a vállalat szellemi tulajdonát, például a logójára. Az alábbiakban bemutatjuk a szerzői jogok és a védjegyek közötti alapvető különbségeket.

Mi a védjegy??

A védjegy egy szó, kifejezés, szimbólum vagy formatervezés, vagy ezek kombinációja, amelyek segítségével megkülönböztetik az egyik gyártót vagy az eladót a másoktól, akik ugyanazon üzleti területen működnek és ugyanazokat a termékeket vagy szolgáltatásokat kínálják. Ez azt jelenti, hogy tudsz regisztráljon védjegyet vállalkozása nevéhez, logójához, szlogenjéhez, szimbólumához, dizájnjához és minden máshoz, amely hozzájárul a vállalat márka identitásához és az Ön által kínált termékekhez vagy szolgáltatásokhoz.

Védjegye arra szolgál, hogy másoknak értesítse, hogy a vállalat terméke, neve és logója az Ön tulajdonát képezi. Kizárólagos joga van a szolgáltatásokhoz vagy termékekhez kapcsolódó felhasználásukhoz.

A védjegy azonban nem foglalja magában a logók színét és kivitelét, mivel nem védi az engedély nélküli másolást. Csak a hasonlóságokra utal a társaság védjegye és mások között, amelyek nagyon hasonlítanak rá. Ezért nem a logó felhasználására utal, hanem inkább a piaci zavarra, ezáltal korlátozva a logó felhasználását, amely sértőnek tekinthető. Ez azt jelenti, hogy ha valaki hasonló logótervet használ, akkor nem a védjegybitorlásra, hanem a szerzői jogok megsértésére utalhat.

A védjegy használata egyszerűen nem védi meg magát az azonos iparágtól másoktól, akik a neved vagy a formatervezési mintát használják – a védjegy regisztrálása azonban ezt teszi. Ha valaki más ugyanazt a nevet vagy mintát használja, mint a vállalata, akkor be kell bizonyítania, hogy először jött vele, ami nem lehetséges, ha még nem regisztrálta.

A védjegy regisztrálása nélkül peres eljárás esetén nincs jogi védelme. A bejegyzett védjegy a vállalat védjegyének szövetségi és törvényes lajstromozása, tehát ha valaki más a nevével azonos vagy túlságosan hasonló nevet vagy mintát akar regisztrálni, akkor védjegybitorlásban fog elkövetni bűntudatot..

Mi az a szerzői jog??

A szerzői jog védi az eredeti alkotásokat, például könyveket, dalokat, festményeket, fényképeket, filmeket, koreográfiát és más eredeti szerzői alkotásokat, amelyek fizikai formában vannak kifejezve. Az Egyesült Államok szerzői jogi hivatala szerint a szerzői jog védi az eredeti alkotásokat, például „irodalmi, drámai, zenei, művészeti és bizonyos egyéb szellemi alkotásokat”.

A társaságok szerzői joggal rendelkezhetnek audio- és videofelvételeik, könyveik és jelentéseik, valamint bármilyen más eredeti anyaguk, például az embléma kialakításáért. Fontos megjegyezni, hogy minden eredeti mű szerzői jogvédelem alatt áll annak létrehozásakor. De regisztrálása védi azt, hogy valaki más megpróbálja felhasználni a saját céljaira, mivel lesz egy dokumentumod, amely igazolja azt..

Ha valaki megpróbálja ellopni az eredeti alkotását, például a logóját, amely a saját szellemi tulajdonát képezi, és sajátként használja azt, akkor perelheti őket ingatlanja felhasználása ellen – de csak akkor, ha szerzői jogi regisztráció van.

Ha szövetségileg bejegyzett szerzői jogod van, akkor pontosan ellenőrizheti, hogy szellemi tulajdonát hogyan használják, teszik közzé és terjesztik, valamint hogy pontosan hogyan mutatják be a nyilvánosság számára. És megakadályozhatja, hogy bárki felhasználhassa saját célokra. Ha valaki megpróbálja ezt megtenni, akkor egy szövetségi bíróságon perelheti őket, mert a szellemi tulajdonhoz fűződő jogát szerzői jogvédelem útján állította..

Van egy trükkö a logójának szerzői jogi védelmével kapcsolatban. A logónak rendelkeznie kell a szükséges kreativitási szinttel ahhoz, hogy valóban szerzői jogi védelem alatt állónak lehessen tekinteni, és a szerzői jogi alkalmazás jóváhagyható legyen. Ezért sok nagyon egyszerű logót nem tekinthetünk szerzői jogi védelemnek, mivel a szerzői jogok nem védik az Ön logóját, a színeket és a nevét. Ha logója kissé művészetebb vagy díszesebb, akkor könnyebben regisztrálhatja szerzői jogát.

A zűrzavar a szerzői jogok és a védjegyek logói között

Nagyon sok zavar merül fel a logókkal kapcsolatban, mivel ezek közül sok mind jogosult mind a szerzői jogi védjegyekre, mind a védjegyekre. Nevezetesen, ha logója a szerzői jog alapján eredeti mű alkotásnak minősül, és nem a vállalat azonosítására szolgál, a logó szerzői jogi védelem alatt állhat, hogy megakadályozzák az illetéktelen másolást.

Ezenkívül, ha meg akarja akadályozni, hogy mások is használják a logó tervezés és annak biztosítása érdekében, hogy vállalata védjegye megkülönböztethető legyen a versenytársaitól, védje meg a logóját. A védjegy csak akkor akadályozhatja meg az ügyfelek zavarát, ha hasonló kapcsolat van a versenytársakkal, míg a szerzői jog védi a nem kívánt másolástól.

Ezért a logók a szellemi tulajdonjogot összezavaró terület lehet, mivel a védjegyek és a szerzői jogok védelme gyakran átfedésben van. Fontos dolog, amit meg kell jegyezni, hogy sem a szerzői jog, sem a védjegy nem zárja ki egymást, ezért sok vállalkozástulajdonos úgy dönt, hogy vállalkozásának logóját védi mind a szerzői jogokkal, mind pedig a márkanevekkel..

Hogyan írhat szerződést és védjegyet a neve és logója

Vannak bizonyos lépések, amelyeket meg kell tennie a nevének és logójának szerzői jogi védjegye és védjegye érdekében. Az alábbiakban röviden ismertetjük ezeket a lépéseket.

Hogyan lehet kérelmezni a nevét és logóját?

1 Nyissa meg az online regisztrációs webhelyet, és töltse ki a szerzői jogi űrlapot. Ha vállalkozása az Egyesült Államokban található, keresse fel az Egyesült Államok Szerzői Jogi Hivatalának hivatalos weboldalát.

Ez természetesen akkor történik, ha a szerzői jogi kérelem e-bejegyzését választja, de jelentkezését papíralapon is benyújthatja. A szerzői jogi regisztráció online igénylése azonban nem csak kényelmesebb az Ön számára, hanem nyolc hónapig is igénybe veheti kérelmének feldolgozását, szemben a papírlapok feldolgozási idejével, amely akár 13 hónap is lehet..

Függetlenül attól, hogy miként dönt a szerzői jogi regisztráció iránti kérelemtől és a feldolgozási időtartamtól, a regisztráció hatálybalépésének dátuma az az időpont, amikor az Egyesült Államok Szerzői Jogi Irodája megkapja a jelentkezését. Így ha eredeti munkáját közzé szeretné tenni, akkor megteheti, anélkül, hogy meg kellene várnia a hivatalos igazolást.

2 Amikor megérkezik az Egyesült Államok Szerzői Jogi Hivatalának webhelyére, kattintson az eCO Online Registration gombra. Ez a CO formanyomtatványhoz vezet, amelyet ki kell töltenie.

Az űrlap megköveteli a személyes adatait, a tulajdonos és az alkotó nevét, valamint a szerzői jogi dokumentáció jellegét. A logó szerzői jogi védelme érdekében be kell mutatnia a logó grafikus ábrázolását.

3 Ezután feltöltenie kell a logófájlt, és be kell fizetnie a 35 USD regisztrációs díjat hitel- vagy betéti kártyával, elektronikus csekkel vagy az Egyesült Államok szerzői jogi hivatalánál befizetett számlával..

Ezután megerősítést kap a szerzői jogi regisztrációjáról, amelynek jóváhagyásra váró státusza van. Mint már említettem, szerzői joga a kérelem benyújtásának pontos dátumától lesz érvényes, nem pedig a jóváhagyás időpontjától.

Hogyan lehet védjegyet igényelni?

Az Egyesült Államok szövetségi kormány ügynökségeinek védjegyei

haditengerészet

Hadsereg

Egészség és ember

Energia

Oktatás

Belbiztonsági

A név vagy logó védjegye elõtt védjegy-keresést kell végeznie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy senki más már nem használ hasonlót. Ezt megteheti egy, a Védjegyek Elektronikus Keresési Rendszere (TESS) nevű eszköz segítségével, amely megtalálható az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalának hivatalos weboldalán..

Védjegyek keresése a TESS adatbázis segítségével döntő fontosságú, mivel azonosíthatja a lehetséges konfliktusokat egy másik cég meglévő védjegyével vagy olyan védjegyével, amelynek jóváhagyása függőben van.

Az is fontos, mert pénzt fog megtakarítani, ha a regisztráció iránti kérelemre költené, amelyet esetleg nem hagynak jóvá, mert túl hasonlít egy meglévő védjegyhez. Ne feledje, hogy az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyirodája csak a kérelem benyújtása után keresi az ütköző védjegyeket.

Miután elvégezte a védjegykeresést, be kell nyújtania a védjegybejelentést a Védjegyek Elektronikus Alkalmazási Rendszerén (TEAS) keresztül. Miután eldöntötte, hogy melyik alkalmazás megfelel Önnek, megkapja a kitöltendő űrlapot.

Három különböző jelentkezési forma közül választhat: TEAS Plus, TEAS Reduced vagy TEAS Regular.

Ha az alkalmazásában a „felhasználási szándékot” (ITU) választja, akkor legalább egy termék- vagy szolgáltatáskategóriáért 50 USD kiegészítő bejelentési díjat kell fizetnie..

A regisztráció benyújtása után visszaigazolást fog kapni e-mailben, és csak a jóváhagyást várja meg. Körülbelül három hónapon belül a kérelem benyújtásától azt egy ügyvéd vizsgálja felül, aki meghatározza, hogy az Ön kérelme megfelel-e a védjegy jóváhagyásához szükséges összes jogi követelménynek vagy sem..

Fontos az alkalmazás haladásának figyelemmel kísérése 3-4 havonta, és ezt megteheti a Védjegy Állapot és Dokumentum Beolvasás (TSDR) segítségével.

Hogyan működik az engedélyezési folyamat?

Védjegy-regisztrációs papírmunka

Függetlenül attól, hogy milyen jelentkezési formát választ, a következő információkat kell tartalmaznia:

 • • A
  védjegy, adott esetben színes, pontosan úgy, ahogyan a védjegyet kereskedelmi használatra használják
 • • A védjegytulajdonos neve, címe és e-mail címe
 • • Bejelentési díj
 • • Az a termék vagy cég, amelyet a védjegy azonosít, annak igazolása, hogy a vállalat védjegye a kereskedelemben használatos
 • • A tulajdonos aláírása

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyirodája csak a bejelentés benyújtása után keresi a védjegyek adatbázisát, hogy ellenőrizze a regisztrálni kívánt védjegy rendelkezésre állását. Megfelelő időben tájékoztatják Önt az eredményekről. Ha úgy találják, hogy ugyanazt vagy nagyon hasonló védjegyet találnak, mint amelyet a védjegyhez regisztrálni próbálnak, megtagadják a regisztrációt, és nem kapnak visszatérítést.

Ha a vizsgáztató ügyvéd megállapítja, hogy kérelme megfelel a jóváhagyás törvényi követelményeinek, akkor jóváhagyja védjegyét az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalának heti magazinjában, a „Hivatalos Közlönyben” való közzététel céljából. A közzétételt követő 30 napon belül bárki, aki úgy gondolja, hogy megsérült a védjegye bejegyzésével, kifogást nyújthat be a lajstromozáshoz vagy kérheti a felszólalási idő meghosszabbítását..

Ha ilyen eset merül fel, felszólalást rendeznek az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalán, a Védjegy Trial és Fellebbviteli Testületen (TTAB) levő közigazgatási bíróság előtt. Ha a felszólalás nem hoz eredményt az azt benyújtó fél számára, vagy ha semmilyen felszólalást nem nyújtanak be, akkor védjegye regisztrációját jóváhagyják, és az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Irodája megkapja a regisztrációs igazolást..

A regisztráció fenntartása döntő jelentőségű, mivel értesítenie kell az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Irodáját, hogy védjegye használatban van. A védjegybejegyzés jóváhagyását követően külön karbantartási dokumentumokat kell benyújtania, mivel ennek elmulasztása a védjegy törlését vagy lejártát eredményezheti..

A védjegye nyilvántartásba vétele 10 évig is tart, de kötelező, hogy a védjegybejegyzés ötödik és hatodik éve, valamint a lajstromozás kilencedik és tizedik éve között ellenőrizze, hogy továbbra is használatban van-e..

A védjegyek és a szerzői jogok érvényesítése

A védjegyek 5 kategóriája

A védjegyeket öt különféle kategóriába sorolják, amelyek megkülönböztethetőség szerint vannak besorolva

Miután védjegyét és szerzői jogát regisztrálták, Ön felel a védjegy és a szerzői jogok érvényesítéséért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megóvja nevét vagy logóját mások jogosulatlan bevezetése vagy másolása ellen..

Bár az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala biztosítja, hogy senki sem regisztrálja ugyanazt vagy látszólag azonos védjegyet, mint a tiéd, Ön felelős a vállalati szellemi tulajdonhoz fűződő jogok védelméért, ha valaki megpróbálja használni. Két jogi lehetősége van, ha jogi lépéseket tesz védjegyének megsértése ellen. Elküldheti a megszüntetésről és a lemondásról szóló levelet, vagy választhat védjegybitorlási pert.

Vannak olyan vállalatok, amelyek segítenek Önnek egy „védjegyfigyelés” létrehozásában annak biztosítása érdekében, hogy senki más nem próbálja meg használni a vállalata védjegyét. Arra is felvihet ügyvédet, hogy figyeljen a védjegybitorlásokra, hogy tanácsot kapjon és tanácsot kapjon a megfelelő védelem megszerzése érdekében..

Az ügyvéd bérezéséről sokan úgy döntnek, hogy bérelnek egyet, hogy segítsék őket a szerzői és védjegyek teljes folyamatában. Ugyanakkor nem csak nem kell, hogy legyen, hanem nem is, mivel abszolút mindent megtehet önmagában – nem is beszélve arról, hogy az ügyvéd meglehetősen drága lehet.

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Irodájánál megvizsgáló ügyvéd minden bizonnyal segítséget nyújt a védjegybejelentés benyújtásának folyamatában, a saját védjegy-ügyvéd bérbeadása haszonnal járhat, ha jogi tanácsra van szükség. Ha úgy dönt, hogy magánjogi védjegyt vesz fel, mielőtt a jelentkezését kéri, az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala csak a teljes regisztrációs folyamatban fog kommunikálni az ügyvédjével..

Ezenkívül egy magánjogi védjegytulajdonos tanácsot adhat Önnek arról, hogyan érvényesítheti védjegyjogát védjegybitorlás esetén, és mit kell tenni, ha valaki azt állítja, hogy megsérti a cég védjegyét.

A szerzői jogok és a védjegyek megsértésének híres esetei

Ha talán úgy gondolja, hogy a vállalat védjegye vagy a szerzői jog védjegye, azaz a cég neve és logója, nem fontos, tekintse meg néhány, a szerzői jogok és a védjegyek megsértésének híres eseteit. Látni fogja a szövetségi védjegy és a szerzői jogi regisztráció fontosságát, valamint azt, hogy milyen hatással lehet a vállalatára.

Apple Corps vs Apple Inc..

A Beatles nyolc évvel az “apple” szó védjegyével jött létre, mielőtt Steve Jobs bemutatta Apple Inc.-jét a világnak. A Beatles beperelte az Apple Inc.-t, és a bírósági csata évekig tartott.

Végül az Apple Inc. készpénzes elszámolást fizetett a The Beatles zenei társaságának, az „Apple Corps” -nek, és beleegyezett abba, hogy marad a zenei üzletből. Az iTunes bevezetésével azonban a csata újból megkezdődött. A megállapodást akkor sikerült elérni, amikor az Apple Inc. beleegyezett abba, hogy megvásárolja az Apple Corps védjegyjogát, majd azt licencbe adja a társaságnak, aminek eredményeként a The Beatles elveszíti az Apple csatáját.

Jack Daniel vs Patrick Wensink

Ez az eset valóban jól játszott le, anélkül, hogy peres eljárás volt. Patrick Wensink kiadott egy könyvet, amelynek a borítója a Jack Daniel jól ismert védjegytervezete halott csengője volt. A híres társaság szüneteltetési és lemondási levelet küldött Wensinknek, amely talán a legszebb szüneteltetési és lemondási levél. Jack Daniel azt javasolta a Wensinknek, hogy fontolgathatja borítójának megváltoztatását, és hála és jóakarat jeleként a társaság pénzügyi hozzájárulást is nyújthat az új borító tervezéséhez. Sőt, Jack Daniel’s Properties még nem is kérte a könyv levételét a polcról.

Patrick Wensink nyilvánosságra hozta a levelet a weboldalán, miután vírusos lett, és elnyerte Jack Daniel hihetetlen mennyiségű pozitív nyilvánosságát. Mint láthatja, a védjegybitorlás esete bírósági eljárás nélkül megoldható. Te egyszerűen hagyja, hogy marketing osztálya mindent elbíráljon.

Marvin Gaye vs Pharrell Williams és Robin Thicke

Az egyik a szerzői jogok megsértésének legutóbbi esetei 2015. márciusában került sor, amikor a zsűri megállapította, hogy Pharrell Williams és Robin Thicke híres dala, a „Blurred Lines” a Marvin Gaye „Got to Give It” dalának másolata. A peres eljárás eredményeként Williams és Thicke majdnem 7,4 millió dollárt fizetett Marvin Gaye gyermekeinek.

Ezért a regisztrált szerzői jogi védelem hatalmas segítséget nyújthat abban, ha valaki megpróbálja ellopni a vállalat védjegyét, és sajátként használja. Ha regisztrált szerzői jogod van, megvédheti társaságát a szellemi tulajdon jogosulatlan másolása ellen.

Következtetés

Bár a szerzői jog és a védjegy védi a szellemi tulajdonát, különféle védelmet kínálnak, mivel különféle típusú eszközöket védnek. A szerzői jog védi az irodalmi és művészeti alkotásokat, míg a védjegy inkább azon elemek védelmére koncentrál, amelyek meghatározzák és azonosítják a vállalat márkáját, például a logót.

Vállalatának vagyontárgyai nem csak a pénzt képviselik. Ide tartoznak azok a szellemi tulajdonok is, amelyek növelik a vállalat érdemeit, tehát meg kell védenie az ingatlanhoz fűződő jogait annak biztosítása érdekében, hogy egy harmadik fél nem használja őket engedély nélkül. A szerzői jogok és a védjegyek ilyen típusú védelmet nyújtanak Önnek, ezért feltétlenül regisztrálnia kell mindkettőt, és ügyelnie kell a márka védelmére..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map