Hogyan lehet ingyenes képeket találni a blogodhoz

Az idősebb internethasználók még mindig emlékeznek azokra az internetre, amelyek csak az írott szóra koncentráltak. Az internet szöveges közegként indult, és egyértelműen nem volt vonzó. Bár az emberek szeretik a képeket, egyszerűen nem tudtak velük online dolgozni, mert a lassú internetes sebesség és a még nem fejlett technológia miatt nem sikerült. És őszintén szólva, a digitális képek akkoriban nem voltak ilyen jók.


Manapság lehetetlen elképzelni egy weboldalt vizuális média nélkül. Mindenféle digitális kép elárasztotta az internetet, sőt akár az interneten is kereshet képeket. Beszélnünk kellene arról, hogy mi az Instagram? És bár a fényképek lehetnek az első dolgok, amelyekre gondolsz, valójában nagyon sok különböző formátum használható a blogodban. Vannak infographics, grafikus ábrák, rajzok, táblázatok, képernyőképek, drótvázok…

Mennyire fontosak a képek a blogodban??

Az emberek a vizuális információkat hatékonyabban dolgozzák fel, mint a szöveget
szemek
A szemünk óránként 36 000 vizuális üzenetet képes regisztrálni

A kezdő blogger könnyen elfelejtheti a képek beillesztését a hozzászólásukba. Amikor arra összpontosít, hogy mit írjon, és az új webhelyét rendben tartja, az extra média kezelése túlzottnak tűnhet. De ha figyelmen kívül hagyja a képeket, akkor egy hatalmas hibát követ el! Miért? A kezdők számára az emberek 65% -a vizuálisan tanul Az agyba jutó információ 90% -a vizuális. Ezenkívül a képekkel ellátott cikkek sokkal teljesebb nézetet kapnak, mint azok nélkül. Ha ez nem elég, íme néhány további ok, amelyek miatt a képek fontosak a blogod számára:

vizuális jelenet
A vizuális jelenet érzékelhető a másodperc kevesebb mint 1/10-ével
agy
A látványterveket az agyban 60 000-szer gyorsabban dolgozzák fel, mint a szöveget
retina
40% az idegrostok kapcsolódnak a retinahoz
 • Vizuálisan vonzó – amint beilleszti az első képet a bejegyzésébe, rájön, hogy a cikk hirtelen jobbá vált. Természetesen ez akkor is igaz, ha a megfelelő képet használt, és ha a tartalomhoz kapcsolódik. A képek szöveges szünetekként is felhasználhatók, így az olvasók pihenhetik a szemüket, miután néhány bekezdést a fekete szöveg fehéres. Ez teszi a hozzászólást vonzóbbá és hosszabbá.
 • Közösségi média – a közösségi médiában történő megosztást meg kell tennie, ha a blogjával sikerrel jár. Tehát egy cikk megosztásakor a közösségi média oldalai képeket vesznek közvetlenül a cikkből. Nem akarod megosztani egy hozzászólást média nélkül, mivel ez szakszerűtlen, unalmasnak tűnik, és sok felhasználó számára könnyen elkerülhető..
 • Keresőmotor forgalma – észrevetted, hogy a Google és más keresőmotorok képeket kereshetnek? Nos, ha képeket használ a blogjában, mások is megállhatnak az Ön webhelyén, csak azért, mert fotót találtak a keresőmotoron. Csodálatos, nem igaz??
 • A komplex információk könnyebb megértése– néha egy egyszerű kép oktatási célokat szolgál, vagy valami részletesebb magyarázatát szolgálja. A szöveg teljes bekezdésének írása helyett egyszerűen megjeleníthet egy képet.

Mit nem szabad tennie, ha képeket keres a blogjába?

Bár elengedhetetlen, hogy képeket használjon az újonnan létrehozott blogjában, akkor a helyes módon kell tennie. Bár könnyű letölteni minden képet, amelyre botlik, ez nagyszerű nem-nem! Mielőtt megmutatnánk, hogyan és hol találhatja meg a legjobb fényképeket blogjához, hadd mutassam meg, mit ne tegyünk.

Ne végezzen Google-keresést

büntetések a szerzői jogokért
Az Egyesült Államokban a szerzői jogok megsértése esetén kiszabható szankciók 200 és 150 000 dollár között mozoghatnak, és potenciálisan börtönbüntetést is tartalmazhatnak, ezért elengedhetetlen annak biztosítása, hogy engedélyt kapjon a webhelyén közzétett képek használatára. Valójában a Goodreads-t csak 150 000 dollár ellen perelik egy homályos fiú együttes fotójának, amelyet a felhasználó feltöltött a webhelyére.

Amikor az emberek felismerik a képek fontosságát, első lépésük általában az, hogy odamenjenek Google képkeresés és kezdje el keresni egy adott kulcsszót. Állj meg! Mielőtt ugyanezt tenné, vegye figyelembe, hogy a Google keresés legtöbb képe szerzői joggal védett. Azaz, ha csak képet vesz egy ismert vagy ismeretlen forrásból, akkor valójában ellopja, és ennek következményei lehetnek. Attól függően, hogy melyik képet és forrástól ellopták, büntetésekkel és akár jogi lépésekkel is szemben szenvedhet, ezért gondold át kétszer, mielőtt véletlenszerű képeket használnának a Google képkeresésben. És ne felejtse el mindent megtenni annak érdekében, hogy megakadályozza másoktól a tartalom ellopását az Ön webhelyén.

Ne forró link

A hotlinking olyan gyakorlat, amely lehetővé teszi egy kép más forrásból való betöltését. Tehát ahelyett, hogy egy képet a saját webhelyén (kiszolgálón) tárolna, valójában közvetlenül egy másik webhelyről tölti be. És ez azt jelenti, hogy egy másik webhely sávszélességét használja, ami pénzbe kerül. Olyan, mintha egy közeli épületből futballjátékot nézne, anélkül, hogy fizetne a belépőért a stadionba történő belépésért.

Ezenkívül egy melegkapcsolattal ellátott képet le is lehet venni vagy megváltoztathatja azon a webhelyen, ahonnan származik, így tudatlanul megmutathat valamit, amit nem akart. Tehát ahelyett, hogy óvatosan reagáljon a forró linkre, azt javasoljuk, hogy soha ne forró link képeket készítsen!

Különböző típusú képlicencek

Mielőtt elkezdené képeit keresni a blogjához, meg kell értenie a különféle képes licenceket. Bár számos webhely kínál képeket letöltésre, ezek különféle licencekkel működnek:

 • Jogok kezelve – az ezzel az engedéllyel rendelkező képeket fizetésenként általában csak egyszer lehet használni. Ezek a legdrágább darabok, de általában a legjobb, amit kaphat.
 • Jogdíjmentes – megköveteli, hogy fizetjen díjat egy képért, amelyet akkor használhat bárhol és annyiszor, amennyit csak akar. Számos webhely előfizetéseket kínál és képeket csomagokban értékesít.
 • Creative Commons Zero – Teljesen ingyenes képek, amelyeket bárki felhasználhat. Egyes webhelyek megkövetelik a fotós említését, ezért ne felejtse el ellenőrizni a szabályokat a letöltés előtt.

Bár ezek a leggyakoribb engedélyek, kérjük, vegye figyelembe, hogy minden webhely fenntartja a jogot a szabályok módosítására. Tehát valójában sokkal több alternatívája van a népszerű licenceknek, és a fizetés és a képek letöltése előtt mindig olvassa el a szabályokat.

Jogok kezelve

stock kép
Mindig használjon hivatalos stock image webhelyeket. Ellenkező esetben nagyobb felelősséget vállal magának. Ha talál egy igazán nagyszerű képet “ingyenes” letöltésre egy ismeretlen oldalon, akkor fogadhat, hogy túl jó ahhoz, hogy igaz legyen

Íme néhány vállalat, amelyekről biztosan hallottál. Ezek a legjobb képeket kínálják, amelyeket a bloghoz beszerezhet, de készen áll arra, hogy mélyen a zsebükbe nyújtsák a jogokkal kezelt képeket.

Előnyök

 • Kizárólagos jogokat kap a képért, amelyért fizet
 • Kiváló minőségű képek, amelyeket profi fotós készített

Hátrányok

 • A kép csak egy projekthez használható; újra ki kell fizetnie ugyanazt a darabot, ha újra használni akarja
 • Az engedélyek nagyon drágák (könnyen elérhet pár száz dollárt is)
Getty Images
A legismertebb képalkotó engedélyt nyújtó cég a Getty Images – 1995-ben alakult

Getty Images

Getty Images

Pénz logó
A nagyobb, jogdíjmentes képek többsége (azaz nagyobb, mint 2400 pixel x 3600 pixel) körülbelül 600 dollárért eladható a Getty Images-en, és a Getty ennek művészeinek 20% -át fizeti

A Getty Images határozottan a legrangosabb társaság, amely a képekkel foglalkozik. Ez egy közismert módszer, mielőtt ez a médium népszerűvé vált az interneten, és gyorsan alkalmazkodott az új technológiákhoz. Több millió prémium minőségű fénykép szerezhető be a Getty Images-on, de ezeknek a képeknek az ára általában azt jelenti, hogy ez a stock fényképészeti óriás csak nagyvállalatok számára érhető el, akik akár néhány száz dollárt is képesek megfizetni képekenként. Igen, ez a kép kizárólagos jogának megszerzésének ára.

Photocase

Photocase

Ez az egyik legszigorúbb cég, amely kiváló minőségű képekkel foglalkozik. Szigorú szabályuk miatt kevesebb fotót lehet vásárolni, ám biztos lehet abban, hogy ezek a képek kiváló minőségűek lesznek. És bár a képek csodálatosnak tűnnek, 10-20 dollárt kell fizetnie egy képért. Az árak csökkenhetnek, ha úgy dönt, hogy ömlesztve vásárolja meg őket, így megfizethetőbbé válhat még az iparág kisebb szereplői számára is.

Jogdíjmentes

Pénz
A képek online értékesítése óriási üzlet. Olyan hatalmas, hogy ezen a téren a vezető, Shutterstock tőkéje körülbelül 2,4 milliárd dollár

Noha Önnek továbbra is fizetnie kell a Royalty Free képekért (ezek nem ingyenesek, csak jogdíjak nélkül), sokkal jobban megfelelnek egy átlagos bloggernek. Mivel a legtöbb társaság csomagokat és előfizetéseket kínál, a képek meglehetősen olcsóbbak, mint a jogkezelők.

Előnyök

 • Olcsóbb, mint a Rights Managed licencek
 • A kép korlátlan és többszörös felhasználása
 • Egyszeri díjak
 • Kevesebb korlátozás

Hátrányok

 • Nem kizárólagos, ami azt jelenti, hogy mások is megvásárolhatják ugyanazt a képet, amelyet használ

Shutterstock

Shutterstock
A Shutterstock kétféle licenccel rendelkezik: szabványos és továbbfejlesztett licencekkel. Alapvetően – egy általános licenc a webes felhasználásra és a promóciós nyomtatott anyagokra (azaz névjegykártyákra, brosúrákra, szórólapokra stb.) Vonatkozik. A továbbfejlesztett licenc a nyereség céljából eladott termékekre vonatkozik..

Shutterstock

NY
A Shutterstock.com webhelyet egyetlen fotós indította New York Cityben, aki 30 000 képét töltötte fel a weboldal elindításához, majd rendkívül alacsony áron ajánlotta fel őket. A Shutterstock átlagos képe 2,43 dollárért árul.

Ez a társaság bevezetett egy stock fotó előfizetési modellt, tehát nem meglepő, hogy ez az egyik legismertebb webhely a képek online eléréséhez. Az a tény, hogy a Shutterstock csaknem százmillió fotót tartalmaz, nem tehet más, mint javítja a márka imázsát. Noha képeket is vásárolhat igény szerint, akkor a legolcsóbb, ha feliratkozik egy havi / éves tervre. A választott előfizetési tervetől függően mindössze 0,20 dollár értékű képet kaphat!

iStock

iStock
Egyes webhelyek, például az iStockPhoto, automatikusan nyújtanak egy általános jogi garanciát, amely egy bizonyos összeg megtérítését ígéri (10 000 dollár az iStock számára), de lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiegészítő költségek mellett meghosszabbított jogi garanciát vásároljanak, amely egyenlő összegű visszatérítést ígér. magasabb összeg (250 000 USD az iStock számára)

iStock

kéz
Mindig használjon hivatalos stock image webhelyeket. Ellenkező esetben nagyobb felelősséggel ruházza fel magát. Ha talál egy igazán nagyszerű képet “ingyenes” letöltésre egy ismeretlen oldalon, akkor fogadhat, hogy túl jó ahhoz, hogy igaz legyen

Az iStock egy másik óriás az iparban, aki büszkélkedhet a Getty Images támogatásával. Ez nagy ügy! A társaság csaknem húsz éve létezik, és az elsők között nyújtottak olyan mikrofizetéseket, amelyeket a felhasználók mindig is szerették. Az iStock több száz millió képpel rendelkezik, amelyeket bármilyen alkalomra felhasználhat. Különböző tervek vannak, amelyekre feliratkozhatsz, és darabokra körülbelül 10 dollárért letölthet képeket. Ez sok blogger számára továbbra is költséges lehet, de sokkal megfizethetőbb, mint a Rights Managed versenytársak.

depositphotos

depositphotos

Vektor kép létrehozása és szerkesztése
Tekintse meg a vektor kép létrehozását és szerkesztését [Cheat Sheet]

Egy másik jól ismert cég, amelynek éves tapasztalata van. Depositphotos A Royalty Free képekre összpontosít, és különféle előfizetési lehetőségeket kínál. A több mint 80 millió fotókészletük több kategóriába van osztva, így könnyen megtalálhatja, amire szüksége van. A cég stock fotókat, vektor képeket és videókat kínál. A választott tervetől függően darabonként akár 2–4 dollár értékű képet is kaphat.

StockPhotoSecrets üzlet

StockPhotoSecrets üzlet

Stock képek
Stock képek megtekintése [Cheat Sheet]

Ezt a fotóügynökséget a kis- és középvállalkozásoknak szentelték. Nagyméretű könyvtárral rendelkezik, amelyet csomagokban vagy havi előfizetés fizetésével lehet megvásárolni. A választott tervetől függően a fényképek átlagosan 5 dollárba kerülnek, és előfizetés esetén kevés a kép, mint 0,20 dollár. Ha nem engedheti meg magának az iparág nagyobb szereplőit, de továbbra is szeretne jogdíjmentes képeket, a StockPhotoSecrets Shop a tökéletes választás az Ön számára.

Creative Commons Zero (ingyenes)

A Creative Commons Zero licenccel feltüntetett képek teljesen ingyenesek. Bárhol és bármikor letöltheti őket. Ez a licenc lehetővé teszi a képek felhasználását is kereskedelmi projektekben, de a képeket nem adhatja el sajátként. Ez határozottan a legnépszerűbb engedély, amelyet az emberek keresnek, mivel a legtöbb esetben nem is kell regisztrálnia egy olyan webhelyre, amely a Creative Commons Zero képeket kínálja..

Előnyök

A Creative Commons licenc alapján licencbe vett képek hozzárendelésekor mindig a következő részleteket kell tartalmaznia
qwas
A kép vagy fénykép címe, ha megkapta
 • Teljesen ingyenes
 • A képeket több (akár kereskedelmi) projektben is felhasználhatja
 • Könnyen hozzáférhető
 • Jó minőség

Hátrányok

 • Ugyanazt a képet több millió más blogger is felhasználhatja
 • Még mindig vannak korlátozások, amelyekkel vigyáznia kell
 • Hirdetések a webhelyen

Unsplash

írás
A kép alkotójának neve

Unsplash

Képforrás
A kép forrása

Az egyik legnépszerűbb hely a képek készítéséhez az Unsplash. Több mint 500 000 képet tartalmaz, és a képek száma tovább növekszik. Amikor először nyitja meg az Unsplash alkalmazást, valószínűleg meg fog lepődni a kapott képek minőségéről. És igen, ezek a csodálatos képek teljesen ingyenesek, és a blogodban felhasználhatja azokat anélkül, hogy aggódna, hogy valaki vadászni fog. Van azonban egy probléma. Az Unsplash annyira népszerű, hogy több millió ember használja a szolgáltatás képeit, tehát valószínű, hogy ezeket megtalálja az interneten.

Képlicenc
A képlicenc részletei

Pixabay

Pixabay

Ezt az ingyenes stock fotóhelyet német testvérek készítették, és gyorsan az egyik legnépszerűbb weboldalává vált, amely ingyenes képeket kínál bármilyen projekthez. A hangsúly a modern és autentikus képekre koncentrál. Az összes fényképet nagy felhasználói körük nyújtja be. Jelenleg több mint százezer kép van a felhasználók által feltöltve, és a számok csak napról napra növekednek.

Pexels

Pexels

G
Egy felmérés szerint az ügyfelek 60% -a csak akkor veszi kapcsolatba egy vállalkozással, ha annak képe megjelenik a keresési eredmények között

Ezt az ingyenes stock fényképészeti oldalt német testvérek készítették, és gyorsan az egyik legnépszerűbb weboldalává vált, amely ingyenes képeket kínál bármilyen projekthez. A hangsúly a modern és autentikus képekre koncentrál. Az összes fényképet nagy felhasználói körük nyújtja be. Jelenleg több mint százezer kép van a felhasználók által feltöltve, és a számok csak napról napra növekednek.

Stock Snap

Stock Snap

Ez a népszerű webhely naponta új ingyenes képeket kap. A rendszergazdák a beküldött képeket választják ki, és csak azokat választják ki, amelyek a weboldalon találhatók. Minden teljesen ingyenes, és a képeit blogjához felhasználhatja kérdései nélkül. Csak keressen egy kívánt képet, vagy böngészjen több kategórián keresztül a webhelyen. Jelenleg több mint 50 000 képet nyújt be több mint 5000 feliratkozott fotós.

Gratisography

Gratisography

Az érdekes név mögött egy olyan társaság működik, amely egyedülálló megközelítést alkalmazott a szabad képek készítéséhez. Ahelyett, hogy több millió hasonló képet kezelne, a gratisography csapata nagyon, nagyon válogatottnak döntött a saját webhelyén található képekkel kapcsolatban. Tehát a mennyiség helyett kivételt képezhet egy kisebb számú teljesen egyedi fénykép. Ezeket kézzel válogatják, és magas színvonalú követelményeknek kell megfelelniük. Idézetük: „Ahhoz, hogy egy gratisography-képré váljunk, egy képnek valami különlegeset kell hoznia az asztalra. Természetesen tökéletesen összetételűnek kell lennie, megfelelő mennyiségű világítással és expozícióval, élesen összpontosítva a központi témára. ”

Képek letöltése?

Mint 2x
Legalább egy képpel rendelkező hozzászólások kétszer további megosztásban részesülnek a Facebookon és a Twitteren, mint a képek nélküli képek és a Facebook képei 93% a legérdekesebb hozzászólások, összehasonlítva az állapotfrissítésekkel, linkekkel és akár a videóval is

A fényképek letöltése a kiválasztott webhelytől függ. Nyilvánvaló, hogy a Rights Managed és a Royalty Free webhelyek felkérik Önt, hogy regisztráljon és fizetjen az előfizetési tervért (vagy tőlük képet rendeljen). De utána a képek letöltése nagyjából ugyanaz. Lássuk, hogyan ragadhatja meg a képet teljesen az Unsplash alkalmazásból:

 1. Nyisd ki Unsplash webhely
 2. Kép keresése (például „strand”)
 3. Keresse meg az összes képet, amely megfelel a lekérdezésnek
 4. Kattintson a kívánt képre egy nagyobb verzió megnyitásához
 5. Kattintson a „Ingyenes letöltés” ​​gombra

Unsplash

épület
Optimalizálja képeit, hogy gyorsan töltsék be őket. Az adatok szerint, 47% a nézők két másodperces betöltési időt akarnak

Vigyázni kell a képek feltöltése előtt a webhelyre

Most, hogy a képet tárolja a számítógépén, még mindig vannak olyan dolgok, amelyekkel vigyáznia kell, mielőtt feltölti a képet a blogjába.

Állásfoglalások

alt-text
Amikor képeket ad hozzá a blogjához, ne felejtsen el hozzáadni SEO metaadatokat. A keresőmotor nem képes egy képet megnézni, és intelligensen meg tudja határozni, hogy mit ábrázol, ugyanúgy, ahogy tudja értelmezni az írott tartalmat. Az alt szöveg hozzáadása elősegíti, hogy webhelye nagyobb forgalmat szerezzen

Ellenőrizze a kép felbontását. Ha be szeretné illeszteni a képet a bejegyzésbe, akkor legalább 700-800 képpont szélességűnek kell lennie (a szélesség a telepített témától függ, és óriási mértékben változhat). Mindig jobb megoldás egy valamivel nagyobb méretű kép feltöltése – ha a WordPress blogplatformot használja, akkor automatikusan lecsökkenti azt a hozzászóláshoz, anélkül, hogy elveszíti a minőséget. De ha feltölt egy kis képet, akkor homályos lesz, ha úgy dönt, hogy kinyújtja a képernyőn.

További információ a képek kezeléséről a WordPress programban

Formátum és fájlméret

A nagy felbontású képek fájlonként könnyen meghaladhatják a 10 MB-ot. Ha ezeket a képeket nem megfelelően formázza, akkor még nagyobb lehet. Feltöltés előtt ellenőrizze a méretet és a formátumot, főleg ha korlátozott tárhely és sávszélesség van.

Optimalizálja a képeket az interneten

Ennél sokkal többet tehet a blog optimalizálásához. Mivel már van egy külön cikkünk a képek fejlesztésére a WordPress-ben, itt nem fogunk részletesebben részletezni.

Következtetés – milyen képek megfelelnek nekem?

Reméljük, hogy ez az útmutató segített megérteni a képek fontosságát a blogjában. Reméljük azt is, hogy rájött, hogy a képek ellopása a Google keresőből és más webhelyekről nem jelenti a blog elindítását. De most, hogy ismeri a kínált különféle részvényhelyeket és licenceket, hogyan válasszon egyet a blogjához?

Nyilvánvaló, hogy ha csak blogot indít, és nincs költségvetése a képekhez, akkor a Creative Commons Zero (ingyenes) a módja annak. Van néhány negatív oldala is, de ha ragaszkodsz a már említett népszerű webhelyekhez, akkor ne legyen probléma. Több millió fotó lesz a rendelkezésére áll, és szorosan aludhat, tudva, hogy nem lop el semmit. De amint a blogod növekedni kezd, az ingyenes képek akadályozhatják meg a következő mérföldkő elérését.

Ha úgy találja, hogy ingyenes képekkel ragadt el, és engedhet meg néhány extra dollárt, a jogdíjmentes képek a megfelelő választás az Ön számára. A jobb oldali kezelt fotók a legdrágábbok, és azokat csak a nagyobb cégek számára kell hagyni, amelyek több tucat (ha nem több száz) dollárt költhetnek el egyetlen képért.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map