Hogyan kell használni a WordPress CMS-t

Az útmutatóról

Ebben az útmutatóban közelebbről áttekintjük a WordPress blog kezelését. A blog létrehozása után megtanulja, hogyan lehet testreszabni, módosítani a tervezést és az elrendezést, létrehozni az első bejegyzést vagy oldalt és még sok minden mást..


A WordPress eleje és hátulja

MM & ML

A WordPress először volt kiadva 2003. május 27 alapítói, Matt Mullenweg és Mike Little, a GPLv2 engedéllyel kiadott verziója alatt 0,7 volt. Jelenleg a verzió elérte a Az 5.2.2., Amelyet 2019. június 18-án adtak ki

A WordPress, a legjobb blogplatform két területből áll: a blogod első és hátsó része. A felület az, amit a látogatók látni fognak, amikor meglátogatják a blogod. A hátsó részben elvégzett számos feladat, például a téma testreszabása, a plugin-funkciók fejlesztése és a tartalom közzététele, az előlapon is látható lesz. Vannak olyan tevékenységek is, amelyeket Ön és a látogatói közvetlenül a blog elejétől elvégezhetnek, ideértve a kommentálást és a társadalmi megosztást.

A WordPress irányítópultnak nevezett hátoldal lehetővé teszi a blog tartalmának, közösségének, funkcionalitásának és kialakításának teljes körű kezelését. Csak azok a felhasználók érhetik el, akiket a blogjában jelölnek ki és rendelnek hozzá fiókot. A WordPress irányítópultjának eléréséhez be kell írnia: example.com/wp-admin a böngésző címsorába, és be kell jelentkeznie a WordPress felhasználónévvel és jelszóval.

Nézze meg a gyors bemutatót (04:03)

Az irányítópult képernyőképeinek megtekintése
Az irányítópult képernyőképeinek megtekintése

Az irányítópult a blog adminisztrációjának központja. Három fő részből áll: a bal oldali menüből, a felső eszközsorból és a középső részből.

A WordPress irányítópultjának bal oldali oszlopában megtalálja az összes adminisztrátori beállítást, és ahol a kreatív erőfeszítéseinek nagy része összpontosul. Ez az oszlop tartalmazza az alábbi funkcionális területek mindegyikének menüpontjait:

Főbb WP verziók
A WordPress nagyobb verzióit mindenki kiadja 152 nap átlagosan
Legújabb verzió pite
22% a WordPress webhelyek a WordPress legújabb verzióján futnak
Wordpress 4.x és 3.x
Frissítés

Keresse meg a WordPress platform frissítéseit, valamint a telepített bővítményeket és témákat.

Hozzászólások

Az összes üzenet (blogtartalom) megtekintése, új hozzászólás hozzáadása, kategóriák megtekintése és létrehozása, címkék megtekintése és létrehozása.

Média

Tekintse meg a médiakönyvtárat (képek, dokumentumok és egyéb fájlok feltöltése), és töltsön fel új fájlokat.

Oldalak

Tekintse meg és adjon hozzá új statikus oldalakat blogjához.

Hozzászólások

Megjegyzéskezelő, ahol jóváhagyja vagy törli a blogbejegyzések és az oldalak új megjegyzéseit.

Megjelenés

Témák kezelése, a blog kialakításának testreszabása (a témától függően), a kütyü kezelése, a menüelemek kezelése és a blog fejlécének szerkesztése (a témától függ).

Dugó

Kezelje és adjon hozzá új bővítményeket a WordPress funkció javításához.

felhasználók

Kezelje a felhasználókat, vegyen fel új felhasználókat, és frissítse a WordPress profilját (név, jelszó és részletek).

Eszközök

Eszközök a tartalom importálásához és exportálásához a WordPress blogjába és onnan.

Beállítások

Az általános blogbeállítások, az írásbeállítások, az olvasási beállítások, a beszélgetés (megjegyzés) beállítások, a médiabeállítások és az állandó linkek szerkesztése (a blog URL formázása).

A fent említett bal oldali oszlopban található általános menüelemeken kívül a telepített bővítmények menüpontjai is megtalálhatók. A plugin rendeltetésétől és kódolásától függően a beállításai hozzáadhatók bármilyen normál menübe (hozzászólások, oldalak, megjegyzések, megjelenés, plug-inek, felhasználók, eszközök vagy beállítások) vagy új menüpontként bárhol a bal oldali oszlopban..

video pop-youtubeA műszerfal minden területének közelebbi áttekintése

A műszerfal területei

Frissítés

A WordPress, akárcsak a népszerű CMS-ek, platformjuk kisebb és nagyobb frissítéseit is kiadja új funkciók bevezetése, a hibák javítása és a biztonság fokozása érdekében. A múltban lehetősége lett volna arra, hogy az irányítópulton keresztül frissítsen a WordPress legújabb verziójára egy kattintással történő telepítési eljárás segítségével, vagy töltse le a legfrissebb verziót, és telepítse saját maga..

Készítsen weboldal infographics-t
Nézet Miért használja a WordPress-t? [Infographics]
Wordpress piac
A WordPress 50–60% -a részesedése a globális CMS-piacon – mindegyikük legnépszerűbb CMS -vé tétele

A WordPress 4.3 vagy újabb verzióval rendelkezők számára a WordPress alap platformjának frissítései automatikusan települnek az Ön webhelyére. Ön továbbra is a felelős a pluginek és témák frissítéséért, amikor a frissítések elérhetővé válnak. Ha nem akarja, hogy a WordPress automatikusan frissítse platformjuk magját, útmutatásokat találhat az automatikus frissítések konfigurálásáról a WordPress kódexben.

Hozzászólások

A Bejegyzések menü lehetővé teszi a blogodhoz hozzáadott új tartalom vezérlését. A blogbejegyzéseket csökkenő sorrendben teszik közzé az Ön blogjában (az első a legújabb). A Bejegyzések menüben a következő lehetőségeket találja:

Bejegyzések másodpercenként
17 hozzászólás közzéteszik minden másodperc
a WordPress webhelyein szerte a világon
Összes üzenet

Az összes hozzászólás felsorolása az irányítópulton. Az adatlap segítségével gyorsan szerkesztheti az egy vagy több hozzászólási kategóriát, címkéket, státuszt, szerzőt és kommentálási lehetőséget.

Új hozzáadása

Ez az a hely, ahol felvesz egy új bejegyzést a blogodba.

Kategóriák

Tekintse meg az összes kategóriát, amelyben a feljegyzésed fel van sorolva, szerkessze őket, és adjon hozzá új kategóriákat.

Címkék

Tekintse meg az összes kulcsszót, amelyen meg vannak címkézve, szerkessze őket és adjon hozzá új.

Média

37
millió a „WordPress” globális Google-keresése havonta történik

A WordPress telepítéséhez egyedi médiakezelő tartozik. Ezzel feltöltheti a multimédiás tartalmat, és hozzárendelheti hozzászólásokhoz, oldalakhoz, oldalsávokhoz és fejlécekhez – bármi, a fotóktól és a videóktól az audiofájlokig. A média előnézete, hozzáadása, szerkesztése vagy törlése. A Média menüben a következő lehetőségek találhatók:

Könyvtár

Tekintse meg a WordPress blogjába feltöltött összes médiát.

Új hozzáadása

Új média hozzáadása a WordPress blogjához.

Oldalak

Körülbelül 15 886 000 webhely
az egész weben használja a WordPress alkalmazást

Az oldalak statikus tartalmat vagy információkat biztosítanak az olvasók számára. A WordPress bloggerek által használt standard oldalak a következők: Névjegy, Kapcsolat, Reklám, Termékek, Szolgáltatások és Források. A következő lehetőségek állnak rendelkezésre az Oldalak menüben, a következő lehetőségeket találja:

Az összes oldal

Az irányítópult összes oldalának listája. Az adatlap segítségével gyorsan szerkesztheti az egy vagy több oldal állapotát, a szerzőt, a szülőt, a sablont és a kommentálási képességet.

Új hozzáadása

Új oldalak hozzáadása a blogjához.

Bejegyzések vs. oldalak

A Technorati WP rangja
A top 100 blog 8 szerint Technorati kezelik a WordPress

Blogod tartalma oldalakon és hozzászólásokban jelenik meg. Noha hasonlóságok vannak, eltérő célokat szolgálnak, és viselkedésük eltérő.

Mindkettő közös:

 • Cím / címsor és konkrét tartalom.
 • Metaadatok (szerző, a közzététel dátuma stb.).
 • Felvehetők, törölhetők, frissíthetők vagy szerkeszthetők.
 • A beállítások választása alapján mindenki számára elérhetők, vagy csak korlátozott számú felhasználó számára.
 • Tartalmazhatnak bármit, a sima szövegetől a médiagazdag tartalomig (videó, hang, fénykép, linkek stb.).
 • Beépülő modulokon keresztül megváltoztathatók vagy kiterjeszthetők.
 • Mi különbözteti meg a hozzászólásokat és az oldalakat:

  Az oldalak általában nem képezik részét a fő blogod tartalmának. Például, ha van utazási blogja, akkor írna üzeneteket a legutóbbi utazásairól. Ön az Ön és a blog kapcsán olyan oldalakat fog fenntartani, mint például egy rólad kapcsolatos információs oldal vagy egy kapcsolatfelvételi űrlap, amely kapcsolatba lép Önnel..

  A hozzászólások a fő blogod tartalmának részét képezik. Új bejegyzésként jelennek meg a blogodban és az RSS-hírcsatornában (A Rich Site Summary egy webes hírcsatorna, amelyet a blogodból az előfizetőknek történő információk terjesztésére használnak.) Az oldalak csak akkor jelennek meg, ha közvetlenül kapcsolódik hozzájuk, és soha nem az RSS-hírcsatornán belül..

WP új területeken
Az Egyesült Államokban az új domének 22% -a működik
a WordPress segítségével

Hozzászólások

A Megjegyzések szolgáltatás a legjobb módja az olvasók interakciójának kezelésére. Ez lehetővé teszi az olvasók számára, hogy kommentárokat tegyenek a témával kapcsolatban, kérdéseket tegyenek fel és visszajelzéseket küldjenek. Ez lehetővé teszi Önnek és olvasóinak, hogy kapcsolatba lépjenek a közösséggel, és kölcsönhatásba lépjenek az Ön speciális piacán. Mind a blogbejegyzések, mind az oldalak elfogadhatják a megjegyzéseket. A legtöbb WordPress-téma kommentár-elrendezési funkcióval rendelkezik. Azonban rajtad múlik, hogy kapcsolatba lép-e az olvasóiddal, és ösztönzi őket, hogy tegyenek megjegyzéseket a blogodba. Rendszeresen ellenőrizze az új megjegyzéseket. Azonnal hagyja jóvá őket, és szükség esetén válaszoljon rájuk.
A Megjegyzések szakaszban moderálhatja a megjegyzéseket, beleértve jóváhagyását, spamként való megjelölését vagy teljes törlését is..

Megjelenés

Megjelenés

Ez a menü az a hely, ahol a blog megjelenésének és elrendezésének megváltoztatása a legtöbb tevékenységet elvégzi. Itt új témákat kereshet és telepíthet, és további testreszabásokat végezhet a blog fejlécében, a színekben és a háttérben.

A Megjelenés menüben a következő lehetőségeket találja: (Általában elérhető lehetőségeket mutatunk be. Vegye figyelembe, hogy az opciók a választott témától függően változnak.)

Témák – Itt kereshet témákat a WordPress hálózaton, vagy telepíthet másutt letöltött témákat. A témaválasztásról pillanatnyilag beszélünk.

CMS kördiagram

Nézze meg a gyors bemutatót (02:05)

Testreszab – A választott témától függően a Testreszabás szakaszban módosíthatja a téma kialakítását egy vizuális szerkesztőben. Testreszabható dolgok a következők: Cím és címke, Szín, Háttérkép, Statikus kezdőlap és Kiemelt tartalom.

Nézze meg a gyors bemutatót (01:51)

Widgets – A kütyü dobozok, amelyeket felvehet a WordPress blog különböző területeire. A választott témától függően ez magában foglalhatja a kezdőlapot, a fejlécet, az oldalsort és a láblécet. A kütyü hozzáadása egy egyszerű feladat, és a drag and drop építési élmény felhasználásával működik. A kütyü megjelenítheti a közösségi média linkeit, a keresősávot, az előfizetési linkeket, a blog szövegét, a legutóbbi hozzászólásokat, a legutóbbi megjegyzéseket, linkeket más tetsző blogokra, és még sok más.

Nézze meg a gyors bemutatót (02:09)

menük – A választott témától függően létrehozhat egy vagy több menüt, amelyek vízszintesen jelennek meg a fejlécben.

WP fordítások
56 – a WordPress hivatalos fordításainak száma

Nézze meg a gyors bemutatót (02:40)

Fejléc – A választott témától függően feltölthet egy meghatározott méretű grafikát (amelyet a téma határoz meg), amely a blogod tetején jelenik meg..

Nézze meg a gyors bemutatót (1:18)

Háttér – A választott témától függően megváltoztathatja a háttér színét, vagy feltöltheti saját háttérképét.

WP oldalak
A felső 1M 297,629 a webhelyek WordPress-t használnak

Nézze meg a gyors bemutatót (1,12)

Szerkesztő – A szerkesztő haladó felhasználók számára készült, és kódtudással jár. Lehetővé teszi a témakód szerkesztését az adott funkcionalitás és a tervezés változásaihoz. Mivel a látogatók azonnal láthatják a téma kódjába mentett változtatásokat, általában biztonságosabb a fájlok másolatát offline módban szerkeszteni, tesztelni és feltölteni a módosításokat, amikor azok ellenőrzésre kerülnek. Ha szerkesztőt fog használni, a fájlok szerkesztése előtt mindig ellenőrizze a blog aktuális verzióját. Ha probléma merül fel, akkor mindig feltöltheti a kód korábbi verzióját, hogy kijavítsa.

Nézze meg a gyors bemutatót (1,16)

Speciális testreszabások

Speciális testreszabások

Most nézzük meg azokat a területeket a WordPress irányítópultján, ahol elvégezheti a testreszabások nagy részét.

Dugó

A plug-inek csomagolt kóddarabok, amelyek befolyásolják a blog megjelenését vagy érzetét. Új funkciókat adhatnak a blogodhoz, kibővíthetik a téma képességeit, és testreszabhatják a blogot egészében vagy részben.

Noha a pluginek többsége ingyenes, rengeteg ajánlatot kínálnak díj ellenében, egyedi funkcionalitásuk alapján.

Az új bloggerek számára a legjobban ajánlott bővítmények listája

WP letöltések
A WordPress.org bővítmények beérkeztek Összesen 1 milliárd letöltés, és számolás

Időt takaríthat meg, és kiválasztott néhány fontos bővítményt az Ön azonnali blogkészítési igényeihez. Lefedik a blogírás sok szempontját, javítják a blog funkcionalitását, és professzionálisabbá és vonzóbbá teszik az olvasókat.

Google Analytics – Legfontosabb választás a webhely forgalmának megfigyelése és elemzése szempontjából.

Kapcsolatfelvételi űrlap 7 – Kapcsolattartási űrlap rugalmas e-mail lehetőségekkel.

WP plugins
40 000+ WordPress plugins a hivatalos könyvtárban, és számolás

Disqus kommentáló rendszer – Alternatívája az alapvető WordPress kommentálási rendszernek, fejlett adminisztrációs és kommentálási lehetőségekkel.

Yoast SEO – Átfogó SEO plugin a blogodhoz. A legjobb odakint ingyen.

WP Super Cache – Segít a WordPress blog betöltési idejében.

Akismet – Védelem a megjegyzés spam ellen (erre nincs szükséged, ha a Disqus-szal kommentálsz).

A CodeCanyon keresést végez
A CodeCanyon-on, A keresések 80% -a koncentrálódik a funkcionalitáson (azaz csúszkák, űrlapok, naptárak)

YARPP – automatikusan létrehoz egy kapcsolódó hozzászólások listáját az egyes hozzászólások végére, hogy ösztönözze az embereket a webhely böngészésének folytatására.

Szerzők widget – Kiváló módja annak, hogy több szerzőt és tevékenységüket a helyszínen is megjelenítsék.

További menüopciók

felhasználók

felhasználók

Ez a szakasz lehetővé teszi új felhasználók felvételét a WordPress blogjába, a felhasználói felhasználói profil testreszabását és a WordPress blogjához hozzáadott felhasználók szerkesztését. Minden felhasználóhoz hozzárendelheti a következő szerepeket:

Adminisztrátor

Képes végrehajtani az összes tevékenységet a blogban. Ezt csak Önnek, mint a webhely tulajdonosának kell fenntartania, és csak azoknak, akikben a webhelyedben nagyon bízik, mivel hatalmuk van bármire, beleértve a saját webhelyének kizárását is..

Szerkesztő

Az összes hozzászólás, oldal, megjegyzés, kategória, címke és link elérése és szerkesztése.

Szerző

Cikkek, hozzászólások közzététele és szerkesztése, valamint média feltöltése.

Hozzájáruló

Saját üzeneteket írhat és szerkeszthet, de hozzájárulás nélkül nem képes közzétenni.

Előfizető

Csak üzeneteket vagy oldalakat olvashat és kommentálhat

Eszközök

Eszközök

Az eszközökkel néhány kiterjesztett feladatot is végrehajthat a WordPress blogján.

Rendelkezésre álló eszközök

Ez a szakasz az előre telepített „Press This” opcióval érkezik, amely gyors és egyszerű módot kínál bármilyen webhelyről szövegek, képek és videók vágására és megosztására a blogjában. A „Press This” alatt található egy kategória-címke konverter is.

Importáló eszköz

Lehetővé teszi az adatok importálását más blogplatformokról a WordPressbe.

Exportáló eszköz

Lehetővé teszi a blogtartalom exportálását, amelyet később be lehet importálni az új WordPress telepítésbe. Ez egy nagyon hasznos módszer a blog tartalmának biztonsági mentésére.

Beállítások

Beállítások

Ez a menü a WordPress-webhely összes beállítási opcióját tartalmazza.

Tábornok

Konfigurálja a WordPress-webhely alapvető beállításait, ideértve a webhely nevét, leírását, URL-t, időzónát, dátumformátumot és a fő rendszergazdai e-mailt.

Írás

Állítsa be az alapértelmezett kategóriákat és a tartalom feladási formátumait. A WordPress automatikusan hozzárendel egy kategóriát és formátumot, ha nem.

Olvasás

Állítsa be webhelyének kezdőlapját (akár statikus oldalt, akár a legfrissebb blogbejegyzéseket), a weboldalon és az archívumban található blogbejegyzések számát, az RSS-hírcsatornában szereplő elemek számát, valamint azt, hogy meg szeretné jeleníteni a teljes üzenetét, vagy összefoglaló az RSS-hírcsatornában.

Vita

Szabályozhatja, hogyan kapja meg észrevételeit a blogodban. Az optimális beállítás az összes új megjegyzés szerzőjének moderálása és az előzőleg jóváhagyott megjegyzés szerzők automatikus jóváhagyása. Ezenkívül tartson moderálási megjegyzéseket több hivatkozással is, mivel ez a spamelõ jele.

Média

Testreszabhatja a blogjába feltöltött képek alapértelmezett méretét.

permalinkekhez

Testreszabhatja a blog URL-szerkezetét. A legjobb megoldás egy olyan struktúra, amely lehetővé teszi a bejegyzés / oldal címének kulcsszavai beépítését az URL-be, vagy más néven a postai név szerkezete.

Hasznos források a blog fenntartásához és bővítéséhez:
 • Hogyan lehet elindítani egy blogot
 • Hogyan lehet nagyszerű blogtartalmat írni és létrehozni
 • Hogyan lehet népszerűsíteni blogját és annak tartalmát
 • Hogyan lehet pénzt keresni a blogodból
 • Legjobb blogszerzési eszközök és források
 • Válasszon egy domain név útmutatót
 • A legjobb 2019 webszolgáltató

Következtetés

Ne feledje, hogy meg kell látogatnia és meg kell ismernie az irányítópult minden részét, és kényelmesen kell kezelnie a kezelési lehetőségeket. Ezzel javíthatja blogod kialakítását, funkcionalitását és személyiségét. Miután megtudta, hogy mi szükséges a blog testreszabásához, végezze el a szükséges lépéseket, hogy kiemelkedjen, és tegye kedvesét az olvasóknak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map