Hogyan kell elvégezni a kulcsszó-kutatást a blogodban

Számos kritikus elemre van szükség, amelyeket figyelembe kell venni egy blog indításakor, és a siker érdekében meg kell győződnie arról, hogy mindegyik helyesen történt-e. Az egyik alapvető elem a kulcsszó-kutatás, mivel a megfelelő kulcsszavak kiválasztása, amelyekre összpontosít, az egyik fő módja annak, hogy növeljék a blogod által megtekintett megtekintések számát..


Nagyon sok új blogger még csak nem is fontolja meg a kulcsszó-kutatást, és ezért küzdenek annak érdekében, hogy a látogatókat blogjukba vonzzák, bármennyire is próbálkoznak. Mások egyszerűen csak a „legnépszerűbb” kulcsszavakat adják hozzá, de nem értik, hogy ha egy kulcsszó nagyon gyakori, akkor az nem segít, hanem elküldi a blogját a keresési eredmények 15. oldalára..

Ugrás ezen a részen nem lehetséges, mivel nem fogja tudni bővíteni blogját olyan gyorsan, ahogy szeretné, szóval mit tehetsz? Egyszerűen fogalmazva: kulcsszó-kutatást kell végeznie ahhoz, hogy olyan kulcsszavakat találjon, amelyek jól működnek, és segítik a blog jobb rangsorolását a keresőmotor találati oldalain (SERP). Nem egyszerű feladat, mivel minden blog és a célpiac különbözik egymástól.

Szüksége lesz a megfelelő SEO eszközökre és a megfelelő ismeretekre, amelyek elősegítik ennek a folyamatnak a megfelelő indítását és a zökkenőmentes átesést. Ez az útmutató tippeket tartalmaz a kulcsszó-kutatás megfelelő felépítéséhez, és azt saját igényeihez igazíthatja.

Mindenekelőtt meg kell értenie, hogy miért van szüksége egy jó kulcsszóstratégiára a blogjához. A kulcsszavak az Ön szerves elérhetőségének kiterjesztése, ami azt jelenti, hogy lehetővé teszik, hogy vonzza az olvasókat, akik valóban érdeklődnek az Ön blogja iránt. Természetesen, ha olyan jó kulcsszóstratégiát hoz létre, amely nem félrevezető.

A szerves forgalom a legértékesebb eszköz a blogodhoz, és a lehető legnagyobb mennyiségűnek kell lennie ahhoz, hogy növekedjen a blogja.

Brainstorm, hogy megtalálja a réstémákat
(mag kulcsszavak)létrehozásáról-your-személyes márka

Anélkül, hogy bármi másra gondolt volna, indítsa el a réstani döntési folyamatát azáltal, hogy felírja az összes, ami érdekli. Ezek lehetnek személyes vagy szakmai érdekek.

 • Kezdje azzal, hogy gondolkodjon azon dolgokon, amelyeket szeretsz csinálni, vagy szívesen csinálna, ha esélye van rá. Például amatőr fotós vagy. A fényképészeti blogolás nagy rést jelenthet. Megoszthatja fényképeit, részletes ismereteit vagy tapasztalatait a fényképezőgép-technológiával kapcsolatban.
 • Ezután gondolja át azokat a dolgokat, amelyeket szívesen tanulna. Például érdekli a főzési órákat. Még ha nincs ideje vagy költségvetése a főzési órák megkezdésére, elindíthat egy élelmiszerblogot, ahol elemezheti az online recepteket. És megvitassák, hogyan válasszuk ki a tökéletes összetevőket, és mérjük meg az ökológiai és a GMO-összetevők előnyeit.
 • Végül gondoljon azon dolgokra, amelyekbe már mélyen belemerülsz. Tegyük fel például, hogy Ön egy felnőtt, aki visszatér, hogy befejezze a fokozatát az egyetemen. Nagyon sok kutatást fog végezni az egyetemen és az online képzési programokban, hogy melyik egyetemet válasszon, hogyan lehet visszatérni a tanulmányi lendületbe, és így tovább. Ez remek téma a felsőoktatásról szóló rést tartalmazó blognak.

A fülke kiválasztása kihívásokkal teli folyamat. De ennek a gyakorlatnak köszönhetően jobban érzi magát azokkal a témákkal kapcsolatban, amelyek veled rezonálnak. A leginkább szenvedélyesek a legjobb jelöltek a niche-blogodra.

Tegyük fel például, hogy blogot indít a golfról. Az első kulcsszavak eszébe jutnak, amelyeket a Google keresésben használna:

 • golf kezdőknek
 • golf tippek
 • golf hinta
 • Golf Klub

Ezek lennének a kulcsszavak, a széles témájú ötletek. Ezután konkrétabb kulcsszavakat kell találnia, amelyek vonzó lehetőségeket kínálnak.

Keresse meg a kulcsszavakat, és gyűjtsön keresési mennyiségeket

A Google Kulcsszótervező használata kulcsszavak megtalálásához

A Google Kulcsszótervező használata kulcsszavak megtalálásához

A Google Kulcsszótervező nagy segítséget nyújt, ha elkezdi létrehozni azon kulcsszavak listáját, amelyeket potenciálisan használhat a blogjához. Ez az eszköz praktikus, és segít gyorsan létrehozni egy nagy kulcsszólistát.

Jelentkezzen be, vagy hozzon létre egy új fiókot a belépéshez Google Kulcsszótervező eszköz.

adwords

Három különféle lehetőséget fog látni az „Új kulcsszavak keresése és a keresési mennyiségi adatok megszerzése” szakaszban. Válassza az „Új kulcsszavak keresése kifejezés, webhely vagy kategória segítségével” fület.

keresési kulcsszavak

Ez egy kenyér és vaj eszköz, amelyet kulcsszóötleteinek generálására használ.

Az eszköz megnyitása után látni fogja a lista opcióit. Ezeknek a lehetőségeknek a nagy részét előre megválasztják, és nem kell aggódnia ezek miatt. Vizsgáljuk meg azokat a lehetőségeket, amelyek segítenek a kulcsszó kutatásában.

Kulcsszó kutatás

Az Ön terméke vagy szolgáltatása: Itt adja meg a „vetőmag kulcsszavakat”, és ez az elsődleges mező, amelyet használni fog. Itt adhat meg egy vagy több kulcsszót.

Ön nyitóoldala: Ez elsősorban az AdWords felhasználók számára szól.

célzás: Ez a lehetőség releváns az ország, a nyelv és a keresőmotor váltásához, amelyeken Ön kereskedik.

A keresés testreszabása: A Google így magyarázza ezt a lehetőséget: „A kulcsszavak szűrése a történeti statisztikák alapján, a fiókjában már szereplő kulcsszavak elrejtése, és bizonyos kulcsszavak beillesztése vagy kizárása. Kattintson a ceruzaikonra a beállítások testreszabásához. ”

Időintervallum: Dátumtartományt adhat meg, hogy megtekinthesse az adott időszakra vonatkozó havi átlagos kereséseket.

Írjuk be a „mag kulcsszavakat” (golf tippek, golf hinta, golf klubok), amelyeket a fenti példában használtunk, és nézzük meg az eredményeket.

Havi keresések

Ekkor eredményt kap a kiválasztott kulcsszavakról, valamint releváns kulcsszóötleteket. Nézzük meg a képernyő egyes területeit.

Keresési kifejezések: Ezek a beírt kulcsszavak.

Kulcsszó (relevancia alapján): A Google által javasolt kulcsszavak listája.

Átl. havi keresések: A keresések intervalluma, nem a keresési mennyiség nagyon pontos mutatója. (Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan lehet pontos keresési mennyiségi adatokat szerezni).

Verseny: Ez jelzi a hirdetők számát, amely az adott kulcsszóra licitál az AdWords számára. Hasznos annak megítélésére, mennyire versenyképes a kulcsszó.

Javasolt ajánlat: Nagyszerű módszer a kulcsszó bevételszerzési potenciáljának elképzelésére.

Most letöltheti a kulcsszóötletekkel ellátott listát az utólagos rendezéshez.

Töltse le a listát kulcsszavakkal

Egy másik hasznos lehetőség, amelyet a Google Kulcsszótervezővel használhat, a „Hirdetéscsoport-ötletek”. Kapsz kibővített ötletek listáját a felfedezésre.

Ötletek listája

Kattintson az egyik hirdetéscsoportra, hogy megnézze, mi van benne.

Hirdetéscsoportok

Láthatja, hogy mely kulcsszavak szerepelnek abban a csoportban.

Mellékelt kulcsszavak

Letöltheti ezeket a kulcsszavakat, és felveheti őket a listára.

Több eszközöd van, amelyekkel további kulcsszóötleteket találhat. Néhányuk ingyenes, freemium vagy fizetett. Úgy gondoljuk, hogy a Google Kulcsszótervező használatával olyan kulcsszóötleteket kaphat, amelyek elegendőek a feltáráshoz. De ha más eszközöket szeretne ellenőrizni, itt található a legnépszerűbbek listája:

A Google Kulcsszótervező segítségével keresési mennyiségeket gyűjthet

Mint már említettük, korábban, Google Kulcsszótervező megmutatja a havi keresések tartományát (pl. 1k – 10k). Az aktív AdWords kampányt (fizetett hirdetés) futtatva pontos kulcsszavakat kaphat bizonyos kulcsszavakhoz. De még a pontos keresési mennyiség is ingadozik, és a Google megmutatja a keresések becsült átlagos számát. Hasznos, ha megtekinti a keresések pontos számát, azonban semmi baj a tartományok kiválasztásával a kulcsszavak kiválasztásához.

Mutassuk meg, hogyan lehet az Adwords kampány létrehozása nélkül kihozni a pontos keresési mennyiséget a Google-ból.

Először válassza ki a kulcsszót a javaslatok listájából, majd kattintson a Hozzáadás a tervhez elemre.

Add hozzá a tervhez

A jobb oldalon látja a Terv-modult.

Tervező widget

Tegyen néhány nagy számot (pl. 1000 USD) az „Írja be a kicsit” mezőbe, nézze meg a „megjelenítések” számát: ez az, hogy hányan keresik ezt a kulcsszót minden nap.

Imppressions

Most, ha megszorozzuk ezt a számot 30-val, akkor havonta legitim számú keresést kapunk. A probléma az, hogy ugyanazt a folyamatot kell végrehajtania minden megcélozandó kulcsszóval. Ismételjük meg azonban, hogy nincs semmi baj a keresési mennyiség becsült tartományainak (1–10 000) használatával, ha nem akarja átmenni az egyes kulcsszavakat.

Fizetett eszközök használata a keresési mennyiségek összegyűjtéséhez

Mint korábban említettük, vannak online fizetős eszközök. És felhasználhatja kulcsszavak keresésére és a keresési mennyiségek ellenőrzésére. Ezek az eszközök számokat jelenítenek meg az általuk használt algoritmus alapján, és becsült számok lesznek.

Például itt van, amit kap, ha megpróbálja az Ahrefs kulcsszó-felfedezőt.

Ahrefs kulcsszó felfedező

Amint látja, ezek a számok különböznek attól, amit a Google eszközzel kap, de a durva ötletet kap a keresési mennyiségről.

További eszközök állnak rendelkezésre, és ellenőrizheti az alább megadott listából.

Ismerje meg a hosszú farok kulcsszavak fontosságát


létrehozásáról-your-személyes márka

Mielőtt elkezdenénk a kulcsszavak értékének meghatározására vonatkozó részt, először tudnia kell, mely kulcsszavak a legértékesebbek, és miért szól ez a hosszú farok kulcsszavakkal kapcsolatban. Igaz, hogy olyan kulcsszavakat választhat, amelyek napi 500 és 5000 közötti keresést végeznek. Ezek a nagy kifejezések azonban a teljes interneten végzett keresések kevesebb mint 25% -át teszik ki.

Keresleti görbe

Az emberek által keresett kulcsszavak több mint 70% -a található a „hosszú farok” keresésben. Ez a hosszú farok területe milliónyi keresést tartalmaz, amelyek bármely nap néhányszor megtörténhetnek, de ezek a keresések teszik ki a napi keresések nagy részét.

Leírjuk a három különféle kategóriát, amelyekre a kulcsszavak általában osztódnak: fej, test és hosszú farok.

 • Fej: Ezek egyszavas kulcsszavak hatalmas keresési mennyiségekkel (például „golf” vagy „élelmiszer”). Ezek a kifejezések tág, és az emberek ezeket a kulcsszavakat használva különféle dolgokat kereshetnek (például ha valaki a „golf” kifejezésre keres, golfórákat, golfklubokat vagy a játékszabályokat keres).
 • Test: Ezek a kulcsszavak 2-3 szó kifejezések amelyek tisztességes keresési mennyiséget érnek el (havonta 1000–2000 keresés), és sokkal kifejezettebbek, mint a fejük (például „golfórák” vagy „élelmiszerosztályok”).
 • Hosszú farok: Ezek a kulcsszavak 3 vagy 4 vagy több szó hosszú és nagyon specifikusak (például „olcsó golfórák gyerekeknek” vagy „japán konyha élelmezési tanfolyamai”). Ezeknek a kifejezéseknek nincs sok keresési volumenük, de statisztikai szempontból az online keresések nagy részét teszik ki.

A hüvelykujj szabálya, hogy amikor a Body kulcsszavakat választja és optimalizálja a tartalmat körülöttük, akkor általában a kapcsolódó hosszú farok (4-8 szó) kulcsszavak alapján rangsorolja. És így érheti el természetes forgalmát a webhelyére.

Hogyan találhatunk hosszú farok kulcsszavakat?

A releváns hosszú farok kulcsszavak megtalálásának legegyszerűbb és valószínűleg leghatékonyabb módja a használata Google javaslatok. Hadd mutassam meg pontosan, hogyan tudod csinálni.

Először, amikor a kiválasztott kulcsszavakat beírja a Google keresésbe, nézd meg az automatikus javaslatokat.

Keressen a Google-on

Másodszor, amikor elvégzi a keresést, görgessen le az eredményoldalra, és tekintse meg a „Keresések kapcsolódó… ..” javaslatokat.

Keresési eredmények

Ezt a technikát különböző kulcsszóvariációkkal hajthatja végre, és kiválaszthatja a legmegfelelőbb kifejezéseket.

Ellenőrizze, hogy a versenytársak milyen kulcsszavakat rangsorolnak

Ez az egyik hatékony fejlett taktika, amellyel megtalálhatja a megfelelő kulcsszavakat a rést. Ez a lehetőség fizetett eszközökkel, például a SEMrush”Target =” _ blank ”rel =” nofollow ”> Semrush és Ahrefs site explorer.

Példaként bemutatjuk, hogyan lehet ellenőrizni a versenyt az Ahrefs-szel. Először válassza ki az ellenőrizni kívánt webhely domain nevét (URL). Esetünkben ellenőrizni fogjuk a golfdigest.com webhelyet.

Nyissa meg az Ahrefs Site Explorer eszközt, és írja be az ellenőrizni kívánt domain URL-jét.

Site explorer

Mélyreható részleteket kap a weboldalról, ideértve a linkek profilját és a keresési forgalmat. A „Szerves kulcsszavak” szakaszra kattintva megtekintheti ezen webhely rangsorolását és a kulcsszóötleteket.

Szerves kulcsszavak

Ez a gyakorlat segít több kulcsszó megtalálásában és annak meghatározásában, hogy mely kulcsszavakat kell követnie.

Értékelje a versenyt és a nehézségeket


létrehozásáról-your-személyes márka

A kulcsszóötletek további értékeléséhez meg kell vizsgálnia, mennyire versenyképesek és mennyire nehéz rangsorolni ezeket a kulcsszavakat.

A Google Kulcsszótervező eszközzel kiválóan kitalálhat két paramétert: Verseny és Javasolt kicsit.

kínálat

A fenti két elemet már leírtuk, de nézzük meg újra őket.

Verseny: Ez jelzi a hirdetők számát, amely az adott kulcsszóra licitál: alacsony, közepes és magas. Hasznos annak megítélésére, mennyire versenyképes a kulcsszó.

Javasolt ajánlat: Kiváló módszer a kulcsszó bevételszerzési potenciáljának megismerésére. Emellett egy ötletet ad arról is, hogy milyen nehéz lehet rangsorolni ezeket a kulcsszavakat.

A Google adataival kitaláltan kitalálhat. Ha mélyebben szeretne megérteni a kulcsszavak versenyképességét és nehézségét, akkor fizetett eszközt kell használnia, például az Ahrefs Keywords Explorer.

Futtassa a jelentést az egyes kulcsszavak számára, és kattintson az „Ugyanazok a feltételek” fülre.

Így néz ki ez a jelentés:

Ugyanazok a feltételek

Ahrefs a következőképpen méri a KD-t: „A Kulcsszó nehézsége annak becslése, hogy milyen nehéz lenne az adott kulcsszóra rangsorolni a Top10 Google keresési eredményeiben. Nemlineáris skálán mérik, 1-től 100-ig (alacsony nehézségektől nagy nehézségekig). ”

Határozza meg a pénz kulcsszavait


létrehozásáról-your-személyes márka

Ha egyik célja online pénzt keresni, fontos, hogy kiválassza a kereskedelmi szándékú kulcsszavakat. Ezeket a kulcsszavakat három osztályra lehet osztani:

Vásárlás most kulcsszavak

Ezeket a kulcsszavakat használják az emberek vásárlás előtt.

Íme néhány szó, amely általában része az ilyen típusú keresési lekérdezéseknek:

 • megvesz
 • Kupon
 • Kedvezmény
 • Üzlet
 • Szállítás

Termék kulcsszavak

A termékkulcsszavak olyan keresések, amelyek egy adott termékkategóriára, márkanévre vagy szolgáltatásra összpontosítanak. Azokat az embereket használó emberek a vásárlás korai szakaszában vannak.

A termékkulcsszavak általában tartalmazzák:

 • Felülvizsgálat
 • Legjobb
 • Legjobb 10
 • Olcsó
 • Megfizethető
 • Összehasonlítás

Információs kulcsszavak

Az online kulcsszavak többsége az „informatív kulcsszavak”. Természetes, hogy az emberek információt keressenek a vásárlás előtt.

Az információs kulcsszavak általában olyan szavakat tartalmaznak, mint:

 • Hogyan kell
 • A legjobb módja annak
 • Hogyan lehet
 • kell

Rendelkezésre álló kulcsszó-kutatási eszközök


létrehozásáról-your-személyes márka

Említettünk néhány eszközt ebben az útmutatóban, de itt megadjuk a nagyobb listát az eszközökről, amelyeket tesztelhet kulcsszó-kutatás során.

Következtetés

Miután elvégezte az összes fent említett dolgot, beállíthatja a kulcsszóstratégiát, de ez nem azt jelenti, hogy munkája ezzel véget ér. A jó kulcsszóstratégia megfelelő nyomon követést igényel, amely magában foglalja a dolgok folyamatos megfigyelését és csípését.

Ezek a nélkülözhetetlen tudnivalók a blog megfelelő kulcsszóstratégiájának létrehozásáról. Ne feledje, hogy a helyes kulcsszavak kiválasztása elengedhetetlen a blog sikeréhez, de ez csak egy szempont, és nem szabad elhanyagolni más fontos dolgokat..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map