Hogyan indítsuk el a podcastot?

Ha valaha is el akarta indítani a podcastot, akkor ez a tökéletes idő megtenni. A közeg melegebb, mint valaha, és villámgyors ütemben tovább növekszik. Sőt, az emberek inkább az audio tartalom hallgatását, mint az olvasását veszik figyelembe.


Kíváncsi, hogy indítson el egy podcastot? Megjöttél a megfelelő helyre.

Olyan sok oka van a podcast elindításának, hogy növekszik a vállalkozása, kapcsolatba léphet a niche-ben lévő emberekkel, kapcsolatot létesíthet a közönséggel és önmegvalósul,.

2020 januárjától már több mint 1 millió podcast érhető el, több mint 30 millió podcast epizóddal lehet hallgatni. Ezek a számok valószínűleg megfélemlítők, de a megfelelő eszközökkel és információkkal fel vannak fegyverkezve, nem lesz nehéz neked kitalálni egy rést a podcastingban.

Sok vállalat létrehoz egy podcastot termékeik és szolgáltatásaik reklámozására. De természetesen néhány podcast sikeres, míg mások nem ismertek az iparban. A műsor minősége mindezt megváltoztathatja. A hallgatók egy vonzó és szórakoztató műsort keresnek, amely arra készteti őket, hogy minden héten visszatérjenek ehhez a legújabb epizódhoz – szállítsd el, és könnyedén pénzt kereshetsz és presztízst találhatsz a podcasting segítségével.

Az alábbiakban található egy átfogó útmutató “hogyan készíthetünk podcastot”, amelyben mindent meg kell tudni, és néhány tippet együtt a sikeres podcast indításához. Itt található a lépések listája a saját podcasting utazásának megkezdéséhez ebben az évben.

Contents

A Podcast elindítása 9 egyszerű lépésben

 • 1. lépés: Válasszon témát, amelyet szeretsz
 • 2. lépés: Válasszon ki egy podcast címet
 • 3. lépés: Írj egy hangleírást
 • 4. lépés: Készítse el grafikáját
 • 5. lépés: Előzetesen megtervezheti az epizódokat
 • 6. lépés: Válassza ki a podcast-tárhely szolgáltatót
 • 7. lépés: Készítsen elő és készítsen egy felvételt
 • 8. lépés: Tegye közzé egy epizódot
 • 9. lépés: Küldés a könyvtárakba

Az alapvető bevezetés kihagyásához használja az alábbi linket:

Ugrás a „1. lépés: Válasszon egy témát, amelyet szeretsz” szakaszra

3 Általános podcasting mítoszok

A podcast elindítása félelmetes lehet. Tehát, hogy könnyedén gondolkodjunk, tegyük le a három leggyakoribb podcasting mítust, amelyek megakadályozzák az embereket abban, hogy podcastot készítsenek.

A podcasting drága

A podcastok szabadon létrehozhatók és hallgathatók. Ennek ellenére nem kell megvásárolnia a legjobb podcast-felvevő szoftvert vagy a legdrágább berendezést a podcasting-karrierjének megkezdéséhez. Ha hamarosan el szeretne indulni, akkor csak egy mikrofonra, fejhallgatóra és hangszerkesztő szoftverre van szüksége a minőségi podcast készítéséhez. Ha elkezd tapasztaltabbá válni, vagy ha podcastja nagyobb közönséget vonz, akkor jobbra válthat. Használhat olyan ingyenes szerkesztő szoftvert, mint például az Audacity, és választhat egy ingyenes podcast-tárhelyt, hogy az utazás megkezdéséhez a bank megszakítása nélkül.

A podcasthoz tech embernek kell lennie

Egyáltalán nem. Nem kell technikus szakértőnek lennie ahhoz, hogy tudja, hogyan indítsa el a podcastot. A technológiai fejlődés révén az okostelefonok és a számítógépek nagyjából mindent megtehetnek nekünk. Egy kezdő számára a podcast létrehozása nem olyan nehéz. Csak annyit kell tennie, hogy megismerje eszközöit, és bárhová is mehet! Oktathatja magát a folyamatról, és létrehozhat egy ellenőrző listát az alapvető kérdésekről, mielőtt podcastot készít.

Senki sem fogja hallgatni a podcastot

Nem szabad elkezdenie a podcastingot azzal a kizárólagos okkal, hogy hatalmas közönséget gyűjtsön. Ha ez a podcast célja – több hallgató vonzása és keresés -, akkor csalódást okoz. Szenvedélyesnek kell lennie podcastja iránt, és izgatottan kell megosztania tudását és ötleteit a világgal. Ne engedje, hogy attól tartson, hogy több emberhez fordul, és akadályozza meg abban, hogy valami izgatottan cselekedjen. Azáltal, hogy több erőfeszítést tesz a podcast-okba, és hasznos tartalmat biztosít, gyorsan megszerezheti a nagyobb közönséget.

Gyors indítás – Hogyan indíthatjuk el saját podcastunkat

Mindent figyelembe véve, négy egyszerű lépés van a podcast elindításához. Kicsit később részletesebben elmagyarázom ezeket a lépéseket, de most megismerjük ezeket a lépéseket. Miután elsajátította ezeket, napokon belül, akár akár néhány órán belül elindíthatja podcastját..
Íme néhány alapvető információ, amely segít megérteni a podcastok pontos működését:

Kezdje az előkészítő munkával

Mielőtt még valaha is megkezdené a tényleges gyártási és műszaki munkát, derítse ki, hogy mi lesz a podcast. Ezenkívül válassza ki a megfelelő címet, témát és formátumot a kezdetekben.

Rögzítse az epizódot / audio fájlt

A műsorod minden egyes epizódja külön audio fájl lesz, amely különféle formátumokban elérhető. Az MP3 a legjobb választás, mivel egyensúlyt kínál a minőség és a fájlméret között.

Töltsön fel fájlokat a podcast-tárhelyre, és szerezze be RSS-hírcsatornáját

A podcast host a közvetítő a podcast és a közönség között. A leírás benyújtása és a vonatkozó grafika feladása után a podcastot közzéteszik a tárhelyszolgáltatáson. A podcast RSS csatornáját a gazdagéptől kapja meg.

Nyújtsa be RSS-hírcsatornáját a podcast könyvtárakba

A podcast expozíciójának és közönségének elérése érdekében a közzétett hangfájlt (RSS feed) eloszthatja különféle podcast könyvtárakba, például Spotify, iTunes stb., Ahol az előfizetők közvetlenül megnézhetik őket..

Hogyan működik a podcastok?

1. lépés: Válasszon témát, amelyet szeretsz

Csakúgy, mint a blogolás, ki kell választania egy olyan rést a podcastjának, amely olyan információkat nyújt, amelyekre nagy igény van a hallgatók számára. Mielőtt egy témát választana, tisztában kell lennie azzal, hogy a hallgatók podcastokat használnak szakértői tanácsadásra, és jól tudniuk kell a rést. Tehát miközben egy egyedi témára gondolkodunk, figyelembe kell venni szenvedélyeit, mérlegelnie kell, ki lenne a közönség, és hogy milyen show-t szeretne élvezni. Az ilyen kérdések mérlegelése és mindegyik tervének elkészítése versenyelőnyhöz juttatja Önt más podcastokkal szemben – és elősegítheti közönségének bővítését.

Miután meghatározta a konkrét rést, amelyről beszélni szeretne, egy lépéssel közelebb van a sikeres podcast elindításához.

2. lépés: Válasszon ki egy podcast címet

A podcast címe segíthet a hallgatónak felkészülni a podcast tartalmára és céljára. Javasoljuk, hogy gondolkozzon el a podcast címének kiválasztásában.

Ön szabadon választhatja meg azt a címet, amely a legjobban megfelel a közönség számára. Íme néhány dolog, amelyet figyelembe kell venni, amikor a tökéletes cím elkészítéséhez ötletbörze történik. Gondolkozott már azon azon, hogyan lehet a podcastot könnyen elérhetővé tenni a hallgatók számára? Tartalmaznia kell a címhez kapcsolódó kulcsmondatokat. Ez segít abban, hogy a podcast jobban láthatóvá váljon a keresőmotorokban. A címnek alkalmasnak kell lennie a közösségi média kezelésére és a podcast domain nevére is, hogy a hallgatók könnyen megtalálják Önt a legnépszerűbb podcast platformokon..

Három fő lehetőség van a podcast címének kiválasztására.

Az okos név

Gondoljon egy megfelelő címet a show-ra, amely fülbemászó, ugyanakkor érthető. Ne feledje, hogy az embereknek képeseknek kell lenniük arra, hogy megtalálják, amikor információkat választanak a választott témáról. Meg kell próbálnia egy leírást beilleszteni a címbe, mivel nagy tartalom nélkül a címnek nincs értelme, bármennyire is jó.

A leíró név

Ez azt jelenti, hogy egyszerűen megnevezheti a show-t, miért szól. Például egy személyi edző podcastját el lehetnenevezni „The Fitness Podcast” -nak, amely tökéletesen kiemeli a podcast rést. Kerülnie kell a hosszú nevek használatát, mert a nevet elég gyakran fogod mondani a podcastban.

A neved használata

Ez a tökéletes módszer a podcast elnevezésére, de csak akkor, ha már nagy a közönsége. Ha a podcast valamilyen történelmi témán alapul, és a nevét használja a címben, a közönség azt gondolja, ki ez? És lépjen tovább a podcast-ról.

3. lépés: Írj egy hangleírást

Le kell írnia leíró bekezdést a műsor tartalmáról, hogy elcsábítsa a hallgatókat. Ez segít nekik eldönteni, szeretnék-e megnézni a műsort, és maradni.

A leírásban teljes szabadságot élvezhet kulcsszavakkal és kifejezésekkel, amelyekkel a célközönség felhasználhat egy podcastot a választott rést / témát illetően. A leírásoknak vonzónak kell lenniük, hogy a közönség kényszerüljön rákattintani és meghallgatni podcastját. Olyan dolgokkal kell kezdenie, amelyek fontosak a közönség számára, azáltal, hogy ad egy kis információt a leírásban, miután kíváncsi lenne, hogy áttekintsék az egész podcastot. Vagy beszélhet róla, és nyilvánvalóvá teheti számukra, hogy érdemes meghallgatni. Ön szabadon adhat hozzá hitelesítő adatokat vagy bármilyen más bizonyítékot, amely megmutatja a jogosultságát egy témában. És nyugodtan ossza meg hitelesítő adatait a közösségi médiában, ha méltó.

Írhat leírást a podcastjához, így van elég hely ahhoz, hogy megírja, mi az egész podcast, és miért érdemes.

4. lépés: Készítse el grafikáját

A podcasthoz valamilyen mű vagy egy négyzet alakú kép szükséges, amely jelöli a show-t és a rést, amelyhez tartozik. Bár a legtöbb podcast az audio adathordozón található, a vizuális média ugyanolyan fontos.

Ez lesz az első, amit a közönség lát a podcasting könyvtárban, mielőtt bármilyen tartalmat meghallgatja. A mű vagy a logó a podcast arca. Tehát ügyeljen arra, hogy ez felhívja a hallgatók figyelmét, és kiemelje a versenyt. Ha azt tervezi, hogy a műsorát az Apple Podcast-okba helyezi, a kép nagyobb esélye lesz arra, hogy megjelenjen az iTunes jól látható részében, azaz a „Mi meleg” szakaszban. A logónak legalább 1400 x 1400 pixelnek és maximális méretének 3000 x 3000 pixelnek kell lennie JPEG vagy PNG formátumban. Optimalizálja képeit mobil eszközökre a képfájlok tömörítésével.

Tehát fektessen be egy jó logóra a show-jához, hogy minél több embert vonzzon csatornádhoz.

5. lépés: Előzetesen megtervezheti az epizódokat

Az előtervezés a podcasting nélkülözhetetlen része, mivel azok létrehozása nagyon stresszes folyamat lehet. Minden podcastot előre meg kell tervezni egy személyre szabott megközelítéssel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a minőség a műsor egésze során egységes marad.

Íme néhány dolog, amelyet szem előtt kell tartania, amikor a podcast epizódját tervezi:

Válasszon podcast témát

Szenvedélyesnek kell lennie a választott podcast témában, hogy ez értékkel szolgáljon a közönség számára. Ezenkívül bizonyos szintű ismeretekkel vagy szakértelemmel kell rendelkeznie abban a konkrét résben, hogy a podcastot a megfelelő módon forgalmazhassa.

Ha szeretne választani egy témát, amelyről beszélni kíván, akkor általános elképzeléssel kell rendelkeznie arról, hogy mit szeretne megvitatni. Minél többet tud a témáról, annál jobb lesz a podcast eredménye. Kutathat más podcastokat is a lehető legtöbb hallgatással, és megismerheti egy adott rést, a hangot, amelyet a legtöbb podcaster választ, és a kívánt hangminőséget. Fontolnia kell a trendeket érintő témákat is, és arra törekednie kell, hogy körülkerüljenek, és eljuttassák a közönség pontosan azt.

Válasszon egy podcast formátumot

A podcast felépítése kritikus. Néhány podcast formátum közül választhat:

 • Interjú stílusa – Manapság ez a legnépszerűbb formátum, mivel minden epizód bemutatja a hallgatókat izgalmas és inspiráló embereknek egy adott réstől. Ez a formátum általában nem írott és szabadon folyó, és minimális szerkesztést igényel.
 • Hírek és aktuális események mutatják – A formátum a sportra, a politikára, a technológiára vagy bármely más olyan témakörre összpontosít, amely lehetővé teszi a hallgatók számára a non-stop friss tartalom biztosítását..
 • Több házigazda show – Egy olyan podcast, amelynél többen vannak, érdeklődést vált ki, és beszélgető hangon nagyon szórakoztató lehet. Kevesebb nyomás lesz rajtad, mivel a nagyszerű tartalom közönségnek történő bemutatása az összes házigazda között megoszlik.
 • Solo stílus – Ezekben a podcastokban minden epizódban elmondhat egy történetet, amely releváns a podcast témájához. Bármelyik hangszín lehet, amennyiben a tartalom oktatási vagy motivációs. Ha alkalmanként meghív egy vendégt a show-ra, akkor csábíthatja a közönséget, és bevonhatja őket podcastjába.

Határozza meg a podcast hosszát

Tisztelnie kell a közönség idejét, és ésszerű epizódot kell beállítania, amely következetes az egész sorozatban.

A húsz perc általában az ideális epizódhossz egy podcast számára, mivel a legtöbb ember podcastokat hallgat, miközben ingázik a munkahelyre és onnan. De ha a közönség többet akar, akkor ki tudja értékelni a statisztikákat, és beállíthatja a podcast hosszát. Annak érdekében, hogy a közönség bekapcsolódjon, válasszon egy szórakoztató formátumot, például interjút készítsen különböző emberekkel, vagy fogadjon el eltérő tempót podcastjának. A változatosság hozzáadásával a podcasthoz az epizód hossza nem számít, mivel a közönség élvezni fogja a tartalmat. Az egyetlen dolog, amely meghatározza az epizód hosszát, a podcast jellege és minősége. Tehát mérlegelje át, mielőtt döntene az egyes epizódok hosszúságáról.

Podcast ütemezése

Ez meghatározza az új epizódok elküldésének gyakoriságát. Ez nélkülözhetetlen a podcast sikeréhez, mivel lehetővé teszi a közönség számára, hogy kapcsolatban maradjon, és türelmetlenül várja meg a következő epizódot.

A statisztikák azt mutatják hogy egy olyan podcast, amely hetente új műsorokat állít elő, sokkal gyorsabban növekszik, mint azok, amelyek más ütemezésen jelennek meg. Tehát rendszeresen készítsen friss anyagot, hogy megfeleljen a közönség elvárásainak. Meg kell tartania egy olyan naptárt is, amely segít megszervezni tartalmait a közönség igényei szerint.

6. lépés: Válassza ki a podcast-tárhely szolgáltatót

Ahhoz, hogy saját podcastja láthatóvá váljon a digitális térben, be kell jelentkeznie egy hosting szolgáltatónál. Ezek olyan platformok, amelyek tárolják az Ön fájljait, és hozzáférést biztosítanak a hallgatók számára a podcast letöltéséhez és előfizetéséhez.

A Podcast tárhely platformok különféle funkciókat és lehetőségeket kínálnak, ám az audio fájlok tárolásához hasonló módszert követnek. A megfelelő szolgáltatás kiválasztásához öt kritériumot kell értékelnie, amelyek elősegítik a podcast növekedését. Ezek magukban foglalják a tárolási képességeket, a webhelyek integrációját, a közönség elemzését, a bevételszerzési támogatást és a társadalmi megosztási funkciókat. Az egyes hosting szolgáltatások költsége és előfizetési díja a szolgáltatástól függően eltérő. Az olyan prémiumokért, mint a korlátlan tárhely vagy a webtartomány, a szokásosnál fizetendőnél többet kell fizetnie.

Íme néhány a podcast legnépszerűbb és legmegbízhatóbb lehetőségei közül:

BuzzSprout

A BuzzSprout honlapja

Ez a legjobb podcast-tárhelyi platform, amely megkönnyíti a dolgokat minden új podcaster számára. Egy egyszerű műszerfallal és felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a podcast-ot gyorsan és gyorsan elindítsa.

A BuzzSprout rendelkezik minden olyan funkcióval, amelyre szükség van a tartalom internetes hirdetéséhez. Alapterve havonta 12 dollárra kezdődik, és ingyenes lehetőséget kínál az epizódok 90 napos fogadására is.

PodBean

PodBean honlap

Ez egy újabb podcasting megoldás, ideális eszközökkel, amelyek segítenek a podcast előállításának minden szakaszában. Nagyszerű árazási tervekkel és az új podcasterek számára könnyen használható funkciókkal nem hibázhat meg ezzel a szolgáltatással.

Havonta 9 dollárral, amelyet évente számláznak, korlátlan tárhelyet és sávszélességet, webhelytartományt, átfogó figyelőelemzést és iPhone vagy Android alkalmazást érhet el..

Tranzisztor

Tranzisztor honlapja

Ez egy viszonylag új podcast-tárhely szolgáltató, de rövid időn belül megnevezte magát. Az audio fájlok tárolásán kívül kiváló eszközöket kínál bevételszerzésre és elemzésre. Ezen felül több podcastot is fogadhat, testreszabhatja a lejátszót, és létrehozhat egy gyönyörű weboldalt.

Mivel a tranzisztor elsősorban a közönség növekedésére összpontosít, lehetővé teszi, hogy nehézségek nélkül importálhassa podcastját egy másik podcasting platformról. Ez lehetővé teszi a funkciók tesztelését egy ingyenes, 14 napos próbaverzióval, amely után havonta 19 – 99 dollárt számít fel a felhasználókra.


Nyugodtan nézze meg a legjobb podcast-tárhely útmutatónkat, ha további lehetőségeket szeretne felfedezni.

7. lépés: Készítsen elő és készítsen egy felvételt

A kiváló minőségű podcastok rögzítése erőfeszítéseket és felkészülést igényel mind a tartalom, mind az audio / video beállításához.

Terv elkészítése

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy kitaláljon egy tartalmi tervet. A podcastot azzal a meggyőződéssel kell megközelítenie, hogy átfogóvá tegye minőségi információkkal, amelyek megőrzik a közönséget.

Nem számít a műsor formátuma, meg kell értenie a közönség által igényelt tartalom típusát. Ezután minden egyes epizód esetében ki kell értékelnie, hogy milyen kérdéseket tesz fel a hallgatók, milyen problémákat kell megoldaniuk, és milyen információkat máshova nem tudnak megszerezni, csak a podcastot. Miután megoldást talált ezekre a kérdésekre, el kell készítenie a szkriptet a teljes epizódra.

Epizód-szkript létrehozása

A podcasterek gyakran nem értenek egyet a podcast szkriptének írásával. A podcast tartalmától függ, hogy részletesnek kell lennie, vagy egyszerű áttekintést kell-e nyújtania. A részletes szkript segít létrehozni egy értékcsomagot tartalmazó epizódot, amely minden dologra kiterjed, kevés hibalehetőséggel; gyakran eltávolítja a spontaneitást és megváltoztatja a podcast formátumát.

A könnyebb forgatókönyvhöz elegendő csupán egy golyópontok gyűjtése ahhoz, hogy egy vonzó podcastot készítsen. De a könnyebb forgatókönyv hátránya, hogy elfelejtheti a legfontosabb pontokat, és megismételheti önmagát. Ha kérdez tőlünk, úgy gondoljuk, hogy egy egyszerű megoldás az, ha egy részletes szkripttel kezdjük, és lassan szűkítjük le annak értelmesebbé és hatékonyabbá tétele érdekében. A gyakorlat segítségével képes lesz megtalálni a megfelelő egyensúlyt a felvételi stílus és a létrehozandó szkript típusa között.

Felvevő berendezés

Kiváló minőségű podcast rögzítéséhez a legjobb podcast felvevőkészülékre van szükség. Sok dolgot megvásárolhat podcast készítéséhez, anélkül, hogy hatalmas összegeket költene. Itt minden, amire szükség van a podcast elindításához:

 • Mikrofon – Bármely mikrofon lehetővé teszi a podcast rögzítését, de van egy bizonyos minőségi színvonal, amelyet be kell tartania a nagyszerű tartalom előállítása érdekében. A hallgatók megmondhatják a különbséget az alacsony és a kiváló minőségű mikrofon között. Keressen mikrofonokat az interneten, és válasszon egyet a költségvetésében. A dolgok egyszerűsítése érdekében elindíthat egy USB-mikrofonnal, amelyet könnyen csatlakoztathat a számítógépéhez.
 • Digitális felvevők – Ezek az eszközök hasznosak, ha podcastot rögzítenek személyesen másokkal, mivel egy számítógéphez csatlakoztatott egynél több USB-mikrofonnal nehéz felvenni. Az audio fájlokat automatikusan rendezi és tárolja a memóriakártyán, amelyhez ezután hozzáférhet a számítógépről.
 • Számítógép – Bármely Windows számítógép vagy Mac képes lesz a podcast rögzítésére, szerkesztésére és feltöltésére. Ha úgy dönt, hogy közvetlenül a számítógépén rögzíti, akkor ennek megfelelő USB portokkal kell rendelkeznie.
 • fejhallgató – Ezek nélkülözhetetlen hardverdarabok a podcast-beállításokban, amelyek segítenek a felvételek meghallgatásában, így tudva, hogy pontosan hogyan hangzik. Ezek lehetővé teszik a fejlesztési területek és a dolgok meghatározását, amelyek megváltoztathatók a podcast általános minőségének javítása érdekében. A fejhallgatót telefonhívásokhoz is használják, ha podcaston fogadnak hívásokat, hogy kapcsolatba lépjenek a közönséggel.

Felvevő és szerkesztő szoftver

A podcast-eszközök listájának utolsó összetevője a megfelelő podcast-felvevő szoftver kiválasztása. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb podcast-szoftvereket, amelyek közül választhat podcasting-karrierje során.

 • Vakmerőség – Ez egy platformon átívelő hangszerkesztő szoftver, nagyteljesítményű szolgáltatásokkal. Az emberek évtizedek óta használják a platformot, mivel korlátozott ideig szabadon használhatja. Az Audacity használatával élő hangot rögzíthet mikrofonon keresztül, vagy digitalizálhatja más fájlok audio fájljait. Ez lehetőséget ad arra, hogy 16-bites, 24-bites vagy 32-bites hangcsípéseket hozzon létre. Az audio klipek is könnyen szerkeszthetők. De nem tölthet fel podcastokat közvetlenül a szoftverből a podcast-tárolási szolgáltatásra.
 • Adobe Audition – Kifejezetten a podcast szerkesztésére tervezték. Fejlett eszközökkel rendelkezik, amelyek tartalmaznak háttérzaj-csökkentő szolgáltatást, fejlett tömörítést és még sok minden mást. A több mint 32 műsorszám kiváló minőségű felvételi opciójával az övék nem olyan sok, amit a szoftver nem képes megtenni.
 • Garázsbanda – Ez a népszerű választás a podcasterek között, mivel széles körű ingyenes podcast felvevő szoftverekkel rendelkezik. Több felvételt készíthet, és kiválaszthatja a legjobbat, amelyet megoszthat egy podcast könyvtárral. A felvételi szoftver által kínált pluginok sokfélesége lehetővé teszi, hogy megtanulja, hogyan lehet a podcastot még dinamikusabbá és vonzóbbá tenni a közönség számára.

Zenélni

A zene integrálása a podcast minden egyes epizódjának bevezetőjébe elősegíti a tartalom elkülönítését, és kissé finomságot ad hozzá. Általában rövid hangátvitel olyan zenével, amely bemutatja a podcastot, a gazdagépet vagy a podcast címét. Ön is rögzítheti, vagy bármilyen jogdíjmentes zenét kiválaszthat az interneten.

8. lépés: Tegye közzé egy epizódot

Az epizódok közzététele azt jelenti, hogy hangfájlokat töltöttek fel szerkesztésük után, és minden szükséges információt megkapnak velük. Mielőtt feltölti őket egy választott podcast-állomásra, néhány dolgot vigyáznia kell:

Szerkessze az epizódot

A szerkesztés a rögzített audio fájl hosszától és attól függően, hogy hány ember volt a show-n, változhat. Minél hosszabb a felvétel, annál több időt vesz igénybe a fájl megfelelő szerkesztése és podcast-mappába való felhelyezése. Miután elvégezte a szükséges szerkesztéseket, meg kell csiszolnia a show bevezetőjét és outro-ját, hogy a teljes epizód következetessé váljon. Ne feledje, hogy az audio szerkesztése bizonyos ismereteket és gyakorlatokat igényel, és végül a cél az, hogy a legjobb hangot előkészítsd egy podcastra.

Exportálja MP3-ját

A podcastokat MP3 formátumban kell közzétennie a tárhelyszolgáltatáson, különösen a sávszélesség korlátozással rendelkező platformon. Néhány podcast-házigazda külön díjat számít fel, ha nagyobb fájlokat küld. Ezért az exportálási folyamat során a lehető legkisebbnek kell tartania MP3 fájljait – a minőség veszélyeztetése nélkül. Az MP3 exportálása után meg kell jelölnie metaadatokkal, például a podcast nevével, logójával, leírásával és a webhely URL-jével. Ez biztosítja, hogy a közönség megkapja az összes szükséges információt a podcastjával kapcsolatban.

Tegye közzé az epizódot

Miután konvertálta a fájlt MP3-ba, és kiválasztotta a megfelelő podcast-tárhelyt, fel kell töltenie a podcast-ot az adott tárhely-szolgáltatásra. A host a kapcsolat az ön és a podcast könyvtárak, például az iTunes és a Google Podcast, között. A podcastot közzéteheti a gazdagépen, vagy ütemezheti azt egy későbbi időpontban történő közzétételre. Tartsa professzionális podcast hangját, de szórakoztatóvá, hogy a hallgatók mindig aktívak maradjanak.

9. lépés: Küldés a könyvtárakba

A podcast közzététele után ki kell választania egy podcast könyvtárat, amely segít a hallgatóknak felfedezni, meghallgatni és feliratkozni podcastjaira. Csak el kell küldenie egy RSS feed-linket, amelyet a podcast gazdagépről kap a választott könyvtárba. Választhat egy vagy több podcast könyvtárat a stratégiájától függően, de bölcsen kell választania. Íme néhány a legjobb lehetőségek közül:

iTunes

Az iTunes a legnagyobb podcast-könyvtár, tehát az első számú prioritásodnak kell lennie. Erőteljes keresési és kategóriás rendszerével az iTunes egyre népszerűbbé válik a podcast-terjesztés területén. Ez felfedi a podcastot új hallgatók számára, és lehetővé teszi számukra, hogy értékeljék és áttekintsék a műsorod. Nem csak a népszerű podcast-okat tartalmazza, hanem napi rangsorolást is biztosít, ami alapvető könyvtárvá teszi a podcast-show-hoz.

Az podcast iTuneshoz történő elküldésének folyamatáról további információt az alábbi GYIK-ban talál.

Spotify

Ez egy másik népszerű podcast-platform, amely számos podcastot tárol. Mivel olyan sok ember már használja a Spotify-t a zenéhez, a Spotify-on elküldött podcast-oknak nagyobb esélyük van arra, hogy vonzerőt szerezzenek, és idővel hatalmas közönséget gyűjtsenek. Ezenkívül nagyszerű áttekintést nyújt arról, hogy ki a közönség és mit közvetít a legjobban, és ez segít a jövőbeni epizódok megtervezésében. A Spotify jött létre a podcasterek számára, hogy felfedezzék őket, és folyamatos frissítésekkel ez a platform biztosítja, hogy minél több ember hallgassa meg a műsorod.
Mivel már megtanulta, hogyan kell létrehozni egy podcastot, olvassa el az alábbi GYIK-oldalakat, hogy megtudja, hogyan töltse fel podcastját a Spotify-ra.

Google Play Zene

A Google Play Musicnak külön podcast része van, amely segít a közönségnek új podcast műsorok megtalálásában és felfedezésében. Ez a platform javasolja a podcastokat a hallgatók számára, preferenciáik és azok alapján, amelyek már tetszettek alapján. Ezenkívül lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy szüneteltessék és felvegyék pontosan ott, ahol abbahagyták az epizódokat, függetlenül attól, hogy milyen típusú készüléket használnak. Ez hasznos könyvtárat tesz lehetővé egy széles közönség számára, aki feliratkozhat a műsorra, és letöltheti az epizódokat offline hallgatáshoz..

Fűzőgép

A Stitcher a második legnagyobb podcast-könyvtár, és egy másik kiváló platform az podcast-ja számára, amelyet az emberek fedezhetnek fel. Ez csak egy mobilalkalmazás, tehát itt podcastokat lehet hallgatni vagy közzétenni; rendelkeznie kell az alkalmazással a mobil eszközön. Ezenkívül a Stitcher hozzáférést biztosít több millió hallgató számára, valamint statisztikai adatok letöltését, például hallgatási időt vagy havi aktív felhasználót. Sokan hallgatják a műsorokat a platformon, és ez kulcsfontosságú a növekedésedben, ha azt tervezi, hogy egy ideig tartózkodik a podcastingról.

Blubrry

Ez egy podcasting közösség, amely lehetőséget ad a podcasterek számára, hogy pénzt keressenek, több közönséget érjenek el, hozzáférhessenek a hallgatói elemzésekhez, valamint audio- vagy video podcastokhoz. A Blubrry figyelemre méltó digitális felülettel rendelkezik, ahol elküldheti podcastját, és a hallgatók meghallgathatják és feliratkozhatnak rá. A podcast felsorolása ezen a platformon hasznosnak bizonyul, és még ha nem is úgy dönt, hogy megkapja szolgáltatásaikat, igénybe veheti az ingyenes konzultációt..

SoundCloud

Ez egy másik platform a podcast nagyobb expozíciójának növeléséhez, mivel az egész világon eléri a 200 millió egyedi hallgatót az összes eszközön és platformon. Agilis lejátszóval és előfizetési modellel rendelkezik, amely tökéletesen működik egy podcaster számára, hogy minél több közönséget szerezzen. Ha podcastja egy közösség középpontjában áll, és sok interakcióval jár, akkor ez a platform megfelelő lehet a kezdéshez.

Pocketcasts

A Pocketcast különbözik a többi podcast könyvtártól, több mint 300 000 hallgatói műsorral, amelyek a szerző nevével kereshetők meg. Sokat fektetett a platform megtervezésébe, hogy megkönnyítse a felfedezés folyamatát a hallgatók számára. Ráadásul nagy munkát végzett, új lehetőségeket kínálva azoknak a podcast-hallgatóknak, akik folyamatosan keresik az egyedi műsorokat. Ezért podcasterként a platform lehetőséget kínál nagy számú hallgató elérésére, és segít a hallgatóknak felfedezni a tartalmat..

GYIK

Mi a podcast??

A podcast olyan digitális audiofájlok sorozata, amelyek egy adott témán vagy témán alapulnak, és amelyeket az emberek meghallgathatnak az interneten. A rádióműsoroktól eltérően, bárhol és bármikor meghallgathatja a podcastokat. Számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon elérhetőek a fájl streamingjével vagy letöltésével. Ezenkívül különféle csatornákra is feliratkozhat, és értesítést kaphat minden új epizód feltöltésekor.

Miért indítson el podcastot??

A podcastok kiváló módja az emberek elérésének és a közönséggel való kapcsolattartásnak. Még a legszélesebb körű témák is egy izgalmas tanulási élménnyé alakíthatók egy podcast segítségével. Noha bonyolultnak hangzik, a podcasting nagyon kevés beruházást igényel, és könnyű elfoglalni. A podcast lehetővé teszi, hogy minőségi információkat biztosítson a közönség számára, mint bármely más digitális platformon. Ez hatalmas lehetőséget kínál a podcasterek számára, hogy bemutassák tudásukat és készségeiket az egész világ előtt.

Hihetetlen fontosságú a szenvedélyes témákról való beszélgetés a podcast indításakor. Segít a közönség alapjának a nulláról történő felépítésében, és pozícióba helyezi Önt az ipar szakértőjeként. Ahogy növeli a hatalmát a választott téma felett, egyre több lehetőséget vonz, például a webhely forgalmát. Ez megkönnyíti az Ön termékeinek vagy szolgáltatásainak nagyobb közönségnek történő eladását. Nem titok, hogy a podcast létrehozása nehéz munka lehet, ám a podcast ötletének valósággá történő átalakításában releváns a hosszú távú kapcsolatok ápolásának vágya..

Meddig tart a podcast beállítása?

Ha rendelkezik a megfelelő felszereléssel, és kitalálta a podcast-tárhely platformokat és az elküldendő könyvtárakat, a podcast-beállítás néhány nap alatt elvégezhető. Az ütemterv tőled és attól függ, hogy mennyi időnként szeretné beállítani.

Mennyibe kerül a podcast elindítása?

Nincs egyértelmű válasz arra, hogy mennyit fog fizetni a podcast, mivel ez attól függ, hogy milyen felszerelést igényel a kiválasztott podcast, a tárhely és a kiválasztott podcast könyvtár. Amíg van számítógépe, mindent megvásárolhat 100 dollárnál kevesebbel, és kiváló minőségű podcastot készíthet. A legjobb felszerelésért és a drága tárhelyértékesítőtől körülbelül 200–500 dollárt fizethet egy minőségi podcastért. Minden az Ön igényeitől függ, ezért ne hagyja, hogy a podcasting költsége akadályozza a podcast létrehozásának döntését. Ne feledje, hogy a tartalom számít a végén.

Hogyan indíthatunk el podcastot ingyen?

Indíthat egy ingyenes podcastot, ha már van számítógép, laptop vagy okostelefon, és van internetkapcsolat. Csak annyit kell tennie, hogy megtervezted a podcastot, válaszd ki a címet, kezdd el a felvételt a rendelkezésére álló eszközökkel, írj fantasztikus leírást ehhez, rögzítsd az első epizódot, és szerkeszd. Ezt követően terjesztheti egy ingyenes podcast-tárhely-szolgáltatásra, például az Anchor-ra, amely ezt követően egy podcast-könyvtárba terjeszti. Ezután pénzt kereshet a podcast-okkal szponzorálás, hirdetések, társult marketing, közösségi finanszírozás vagy adományok révén.

Milyen felszerelésre van szükségem egy podcasthoz?

A podcasthoz szükséges felszereléshez tartoznak a mikrofonok, a fejhallgatók és a számítógép. Be kell fektetnie egy jó mikrofonba, amely USB porton keresztül csatlakoztatható számítógépéhez vagy laptopjához. Fejhallgatóra van szükség a hangminőség ellenőrzéséhez és az esetleges irreleváns hangcsípések szerkesztéséhez a podcastból. Ezen nélkülözhetetlen eszközök mellett megvásárolhat mikrofonállványokat, sokktartót, fejhallgató-erősítőket és keverőket.

Meddig kell a podcastoknak lennie?

Ha napi tartalmat szeretne előállítani, akkor a podcast maximális hosszának 10–15 perc között kell lennie, de ha hetente szeretne feltölteni, akkor tegye 60–90 percre..

Hol tölthetem fel a podcastomat??

Ha azt szeretné, hogy a podcastot a világ meghallgassa, akkor ki kell választania egy tárhely-platformot, ahol feltöltheti. A különböző podcasterek különféle hosting szolgáltatásokat használnak, mert mindegyik egyedi szolgáltatásokat, árakat és marketing lehetőségeket kínál – nincs mindenki számára egységes megközelítés.

Számos podcast-tárhely-platform közül lehet választani; Egyesek extra funkciókat kínálnak, míg mások nagyon alapvetőek. Legalább lehetővé kell tennie, hogy minél több hallgatót vonzzon, megossza podcastját a közösségi médiában, és pénzzé tegye podcastját. A Buzzsprout, a Podbean és a Transistor egyike a legnépszerűbb podcast-tárhely platformoknak, hatékony szolgáltatásokkal.

Mi a különbség a podcast host és a podcast könyvtár között?

A gazdagép és a könyvtár közötti különbség követése előtt meg kell értenie a podcast-hírcsatorna célját.

A Podcast feed egy szabályozott tartalom, amelyet más webhelyek, alkalmazások és könyvtárak könnyen megjeleníthetnek. A választott podcast-tárolási platform automatikusan létrehoz egy hírcsatornát, amely tartalmazza a tartalomhoz szükséges összes kódot. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az összes címet, leírást és a megfelelő audio fájlt elérjék, amikor podcastot választanak. A podcast host egyedülálló feed linket ad a műsorához, amelyet elvisz a választott könyvtárba, azaz az Apple Podcast vagy a Spotify.

A tárhely és a podcast könyvtár két különböző hely, ahol az előbbi közzéteszi a műsort, és segít a podcasternek egy könyvtárba hozni. Ezzel szemben az utóbbi elősegíti a műsor közönség számára történő felfedését és a közösség felépítését.

Mennyit keresnek a podcasterek??

A legnépszerűbb podcast-ok könnyen több, mint millió dollárt keresnek évente. A The New York Times napi podcastja több mint 10 millió dollárt tett ki a reklámozásban 2018-ban. Az a tény, hogy a vállalkozások költenek 497 millió dollár a podcast-hirdetéseknél nem lehet tagadni a sikeres podcast-ok hatalmas pénzmegtakarítási potenciálját. A Joe Rogan Experience podcast készül 75 000 dollár epizódonként, míg az „Ez az amerikai élet” epizódonként legalább 50 000 dollárt vesz.

Hogyan reklámozhatom a podcastomat?

A podcast elősegítése és terjesztése a legjobb podcast platformon a sikeres podcasting karrier kulcsa. A statisztikák azt mutatják A hallgatóság 70% -a az iTuneson és más natív alkalmazásokon keresztül érkezik. Tehát a kezdőknek, próbálj meg tölteni az podcastot az iTunesban és a Google Podcastban.

Ezután használja fel a közösségi média erejét, hogy terjessze a szót a következő epizódjáról. Készítsen megosztható idézeteket, ossza meg videóit vagy audio fragmentjeit, hogy izgatott legyen a közönség, és készítsen Instagram-történeteket, hogy megmutassa az embereknek, mi történik a színfalak mögött, és érdekeljen őket. Dolgozhat olyan podcatchers-kel és aggregátorokkal is, amelyek hatalmas közönség számára gyűjtenek és lejátszanak podcastokat, ami segíthet további lehetőségek felfedezésében. Néhány népszerű közülük Fűzőgép, Podcast rabja, és Beállít.

Hogyan tölthetek fel podcastot a Spotify-ba?

Igen, megteheti, és azonnal oda kell helyeznie. A Spotify nagyszerű tulajdonsága, hogy külön részben rendelkezik a podcastokkal. Egyszerűen létre kell hoznia egy fiókot, ha még nem rendelkezik ilyennel, hozzon létre egyet, és kezdje el.

Kattintson a „Kezdeti lépések” fülre, majd kattintson az „A podcast hozzáadása” oldalra. Ezután felkérheti Önt, hogy olvassa el a felhasználási feltételeket, mielőtt hozzáadná az LLC-t (vagy a podcast / üzleti nevet), és majd kattintson a „Folytatás” gombra. Ezután be kell írnia az RSS-csatornát. Miután az összes információ helyes, az oldal jobb oldalán megjelenik a podcast címe, a logó és a leírás. Az oldalon hozzá kell adnia a „podcast info” elemet, ki kell választania az országot, a nyelvet, a podcast és a host szolgáltató kategóriáját. Kattintson a “Tovább” gombra, és olvassa el az összes részletet. „Küldés”, és lehet, hogy 2-5 napot kell várnia, mielőtt fiókja regisztrálódna a Spotify-ra. A legtöbb számlatulajdonos számára a folyamat néhány órán belül megtörténik. Ne feledje, hogy a Spotify nem küld e-mailt vagy üzenetet neked, amint a folyamat befejeződött. Tehát ellenőriznie kell a listát, hogy megtudja-e a fiókját, vagy sem. A fiók létrehozása után megkezdheti podcastjainak feltöltését!

Hogyan tölthetek fel podcastot az iTunesba?

Az iTunes még egyszerűbb, mint a Spotify! Ez a tökéletes módszer annak biztosítására is, hogy a hallgatók többsége hozzáférhessen a podcastjaihoz. Fiók létrehozása és a tartalom feltöltése az iTunesba olyan egyszerű, mint az ABC. Így kezdheti el.

Miután rögzítette a podcastot, szerkesztette és kiválasztotta a legjobb podcast-tárhelyt, akkor töltse le RSS-linkjét vagy URL-jét, és mentse el az összes adatot biztonságosan. Most töltse le az iTunes alkalmazást, és hozzon létre egy fiókot. A fiók létrehozása után töltse fel podcastját a Podcastok Csatlakozásra, és várja meg az iTunes jóváhagyását. Igen, ennyi!

Hogyan helyezhetem el podcastomat a Stitcher-re?

A Stitcher és a TuneIn olyan platformok is, amelyeket gyors podcast-feltöltésekhez használhat. Könnyen kezelhetők, velük kibővítheti a podcastokhoz tartozó hallgatók körét, és javíthatja láthatóságát. Ahhoz, hogy beküldő lehessen a Stitcher-en, tartalomszolgáltatóvá kell válnia, és fiókot kell létrehoznia. Jelentkezzen be új fiókjába, majd kattintson a navigációs sáv oldal tetején található „Shows hozzáadása” elemre. Önnek hozzá kell adnia RSS-hírcsatornáját, és meg kell osztania az adatait. Fogadja el a feltételeket, majd érintse meg a „Folytatás” gombot. Jelentkezés előtt feltétlenül olvassa el adatait. Meg kell várnia a jóváhagyást, amely bárhonnan 3-7 napig tart. A Stitcher alkalmazás manuálisan hagyja jóvá az összes show-t, így lehet, hogy várnia kell egy kicsit. De a várakozás megéri!

Hogyan tölthetem fel podcastomat a Google Play Zene szolgáltatásba?

Ahhoz, hogy podcastját elküldhesse a Google Play Zene szolgáltatásban, meg kell látogatnia a portált, és kattintson a „Podcast hozzáadása” gombra. Ezután illessze be a podcast RSS-hírcsatornájának URL-jét, és kattintson a Küldés gombra. Az RSS-hírcsatorna elküldése után az e-mailben igazolnia kell a tulajdonjogot, ezért ellenőrizze, hogy naprakész-e. Miután ellenőrizte, készen áll a podcast áttekintésére és közzétételére alapos ellenőrzés után. Ha minden jól néz ki, kattintson a „Podcast közzététele” elemre, majd várja meg, hogy valaki felülvizsgálja azt, mielőtt manuálisan megkezdi működését.

Hogyan tölthetem fel podcastomat a Blubrry-ra?

A Blubrry lehetővé teszi a podcastok beküldését a könyvtárba a PowerPress plugin segítségével, amely ingyenes, könnyen használható és minden podcastinghoz optimalizálva. Csak egy címre, leírásra, a Blubrry nyomon követésére szolgáló kulcsszóra és a megadott program webhelyének URL-jére van szüksége. A podcast benyújtása után meg kell várnia a jóváhagyást, ahol valaki felülvizsgálja azt.

Hogyan tölthetem fel podcastomat a PocketCasts-ra?

A Pocketcast indításához el kell lépnie a benyújtási oldalra, másolni és beilleszteni az RSS feed linket a típustáblába, és kattintson a Küldés gombra. A jóváhagyás után megosztható linkkel látják el, amelyet át lehet adni, hogy az emberek tudják, hogy a podcast már elérhető.

Hogyan tölthetem fel podcastjaimat a Soundcloud-ra?

Rendkívül egyszerűen elküldheti podcastját a Soundcloudon, amely egy aktív e-mail címmel rendelkező profil létrehozásával kezdődik. A profilinformáció kitöltése után adjon hozzá egy leírást a podcasthoz és a közösségi média hivatkozásaihoz. Lépjen a tartalombeállítások oldalra, és válassza ki a podcast kategóriáját és nyelvét. Ellenőrizze újra a feltöltés alapértelmezett beállítását, és mentse el a módosításokat. Most már elküldheti podcastjait a SoundCloud-hoz.

Következtetés

Megtanulhatja, hogyan kell elindítani a podcastot, és hogyan lehet sikeresen futtatni, az útmutatónkban bemutatott összes információval együtt. A tervtől kezdve válassza ki a podcast témáját, és állítsa be a podcast rögzítésének megkezdéséhez szükséges felszerelést. Podcast készítésekor érdemes kényelmesebbé tenni a választott készüléket, hogy a felvétel során ne kerüljön semmilyen probléma. Az epizód elkészítése után válasszon egy podcast-tárhely szolgáltatást, és küldje el a könyvtárba, hogy elérje a közönséget.

Ha még kérdései vannak a podcast elindításával kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot ma!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map