Hogyan gyorsíthatja fel webhelyét

Bevezetés

halász

83% a felhasználók számítanak arra, hogy a webhelyek legalább 3 másodperc alatt betöltődnek de az 500 legnépszerűbb e-kereskedelmi kezdőoldal medián töltési ideje 10 másodperc

Az adatok azt mutatják, hogy mennyire fontos a weboldal sebessége az Egyesült Államokban körülbelül 25% az emberek azt mondják, hogy elhagynának egy olyan weblapot, amelynél többet vesz igénybe négy másodperc tölteni

Az oldal betöltése másodpercben.

óra

Ról ről 47% az összes vásárló azt akarja, hogy webhelye két másodperc alatt töltse be az oldalát.

Pán

Ha egy oldal betöltése három másodpercnél tovább tart, akkor vége 40% a látogatók száma visszapattan.

Semmi sem frusztrálóbb, mint egy lassú weboldal. Nemcsak a végfelhasználókra nézve, hanem a webhelyek tulajdonosaira is. Napjainkban és a korban élünk, és a webhely nem csak a vállalkozások számára szükséges, hanem mindenki számára, aki hasznos információkat szeretne megosztani a világgal. Függetlenül attól, hogy fotósok próbálják bemutatni munkájukat, művészek, akik megpróbálják hallhatóvá tenni a hangjukat, otthon tartózkodó anyukák, DIY oktatóanyagokat nyújtanak, vagy tanárok, akik meg akarják osztani tudásukat, döntő jelentőségű a hatékony weboldal. Az egyik kulcsfontosságú tényező, amely a weboldal hatékonyságát megkönnyíti, a sebesség.

Miért számít az Ön webhelyének sebessége??

A sebesség létrehozhat vagy megbonthat egy weboldalt. Befolyásolja a forgalmat, az oldalmegtekintéseket, a konverziókat, az értékesítést és az általános hírnevét. A gyorsabbá tételével javíthatja vállalkozását vagy rajongói bázisát, és segítheti növekedését. A tanulmányok kimutatták:

 • Az emberek 47 százaléka azt várja el, hogy egy weboldal kevesebb mint két másodperc alatt töltődik be.>
 • Az emberek 40 százaléka valószínűleg elhagyja a weboldalt, ha három másodpercnél tovább tart.

Ezért a weboldal sebessége nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy vállalkozása sikeres legyen. Az egyik legfontosabb prioritásának kell lennie, ha szeretne kitűnni a versenytársai közül. A webhely felgyorsításával nemcsak pozitív eredményeket fog elérni az oldalmegtekintések és a konverziók szempontjából, hanem jobb felhasználói élményt nyújt a látogatók számára is..

A nagy felhasználói élmény kulcsfontosságú az erős ügyfélkör és az erős márkaépítés szempontjából. Ha az Ön webhelyének örökre feltöltése szükséges, akkor mi értelme van egy fantasztikus weboldalnak más elemei szempontjából, amikor az emberek valószínűleg nem is maradnak, és megnézik? Ezért, ha nem biztos abban, hogy webhelye gyorsan betöltődik, sok ügyfelet vagy követőt veszíthet, és ezzel nagy bevételt.

Sőt, a webhely sebessége nagyon fontos a SEO számára. Ha webhelye gyorsan betöltődik, akkor a rangsor a keresőmotorokban magasabb lesz. Ennek oka az, hogy a Google a gyors webhelyeket részesíti előnyben, és jutalmazza őket, ha a keresőmotor eredményeiben magasabb rangsorolja őket. A sebesség mellett a felhasználói élmény egy másik tényező a Google rangsorolási algoritmusában. Tehát azáltal, hogy növeli webhelye sebességét és javítja a felhasználói élményt, végül javítja a SEO rangsorolását.

Ennek eredményeként megnövekszik a forgalom, és minél több olyan minőségi vezetést vonz be, amelyet ügyfelekké alakíthat, végül növelve eladásait és több bevételt generálva..

Hogyan tesztelheti webhelye sebességét?

 • PageSpeed ​​Insights a Google ingyenes eszköze webhelyének sebességének tesztelésére, és nagyon könnyen használható. Csak annyit kell tennie, hogy beírja webhelyének URL-jét, és az eszköz elemzi annak tartalmát, és javaslatokat generál a webhely gyorsabbá tétele érdekében..
 • Pingdom egy nagyon hasznos eszköz, amely nem csak teszteli webhelyének sebességét, hanem áttekinti és osztályozza webhelye teljesítményét. Ezenkívül nyomon követi webhelye teljesítményének előzményeit is, így betekintést kaphat a webhely sebességével kapcsolatos esetleges változásokba.
 • YSlow egy olyan eszköz, amely teszteli az Ön webhelyének sebességét, és tanácsot ad annak javítására. Ezenkívül Chrome kiterjesztést is biztosíthat webhelyének sebességének ellenőrzésére.

15 módszer a webhely felgyorsítására

Számos módon lehet felgyorsítani webhelyét, így valóban hatékonynak és sikeresnek tekintve. Az alábbiakban felsorolunk néhány legegyszerűbb és leghatékonyabb módszert webhelyének felgyorsítására, és minden erőfeszítés hosszú távon történő megtérülésére.

Frissítse webtárhely-tervét

Valójában ez azt jelenti, hogy ha webhelye általában napi 100 000 dollárt keres

1 másodperc

Sokan úgy választják az olcsó webtárhely-terveket, amikor először létrehoznak egy blogot vagy weboldalt, tehát a megosztott tárhelyet választják. Az idő múlásával több tartalmat nyújtanak, és webhelyeik növekednek, végül lelassulnak. Ha ez az eset áll fenn, akkor a legjobb választás az lenne, ha frissítené webtárhely-tervét. A webtárhely-terv frissítése a legegyszerűbb és legegyszerűbb módszer webhelyének sebességének javítására. De győződjön meg arról, hogy a legmegfelelőbb hosting szolgáltatót választotta, amely minden igényt kielégít.

Ha megosztott tárhelyet használ, akkor vagy VPS-re, vagy egy külön opcióra kell váltania. Mindkét esetben jelentős különbséget észlel a webhely sebességében. A két lehetőség közötti döntéshozatal az Ön üzleti igényeitől függ, ezért feltétlenül alaposan és alaposan vizsgálja meg mindkét lehetőséget.

Itt csak egy rövid megjegyzés mindkettőjükről. A VPS (virtuális magánszerverek) tárolása talán a legjobb megoldás, mivel több szervert használ a tartalom terjesztésére (néha akár több száz szervert is). Ez egy skálázható megoldás, és leginkább a kis- és középvállalkozások, valamint a bloggerek számára vonzó.

Másrészt dedikált szerverekkel teljes ellenőrzést kap, mivel külön erőforrásokat kap. Nem kell megosztania a RAM-ot, a CPU-t, a sávszélességet vagy bármi mást, mivel az összes erőforrás csak Önnek szól. A sávszélesség korlátai szintén magasabbak, de mivel nem rendelkezik több számítógéppel, ez a tárolási lehetőség sokkal kevésbé rugalmas. Sokkal drágább, mint a VPS tárhely.

Engedélyezze a Böngésző gyorsítótárazását

A Microsoft sebességügyi szakember és számítógépes tudós, Harry Shum szerint 0,25 másodperc Az oldalbetöltési idő különbsége – gyorsabb vagy lassabb – az a varázslatos szám, amely az online vállalkozások versenyelőnyeit diktálja.

A gyorsítótárazás engedélyezése jelentősen javíthatja webhelyének sebességét, és a webhely látogatói számára több hasznos felhasználói élményt nyújthat. A gyorsítótárazás statikus fájlok – például HTML-dokumentumok, médiafájlok, képek, CSS és JavaScript-fájlok – tárolására vonatkozik, a könnyebb és gyorsabb hozzáférés érdekében, így az adatbázisnak nem kell minden fájlt letöltenie, amikor új kérés. Minél több kérést tesznek fel a szerverre, annál több időbe telik a webhely betöltése.

Amikor valaki meglátogatja az Ön weboldalát, a megtekinteni kívánt weboldal elemei automatikusan letöltésre kerülnek, és a merevlemezen tárolódnak cache-ben (ideiglenes tárolás). Ilyen módon, amikor legközelebb felkeresik az Ön weboldalát, böngészőjük nagyon gyorsan betölti a kért weboldalt anélkül, hogy újból kérést kellene küldenie a szervernek.

kéz

44% az online vásárlók szerint a lassú online tranzakciók aggódnak a tranzakció sikere miatt

A gyorsítótárazás azonban csak ismételt látogatók számára működik, mivel nyilvánvalóan az első alkalommal látogatóknak nincs webhelyének tárolt és tárolt változata. Mindazonáltal, lehetővé téve a webhely teljes tárolását csökkentheti az oldal betöltési idejét 2,4-ről 0,9 másodpercre. Ennek oka az a tény, hogy lehet, hogy 30 vagy több különféle összetevőt el kell tárolni a felhasználó gyorsítótárában, amikor először látogatja meg az Ön weboldalát, de csak néhány összetevőt kell letölteni a következő látogatásokhoz.

Az Ön által használt webhelyplatformtól függően különféle módon lehet engedélyezni a böngésző gyorsítótárazását. Például, ha WordPress-t használ, a gyorsítótárazás legegyszerűbb módja egy plugin telepítése. A legjobb WordPress gyorsítótárazási bővítmények W3 teljes gyorsítótár, amely a legnépszerűbb teljesítmény-bővítmény, és WP Super gyorsítótár, ami a legjobban a nagy forgalmú és alulteljesített szerverekkel rendelkező webhelyek számára.

csiga

51% az amerikai vásárlók száma azt mondja, hogy a webhely lassúsága az a fő ok, amiért feladják a vásárlást

Ha a Drupal-t használja CMS-ként, akkor a Lakk gyorsítótár szoftver böngésző gyorsítótárazásának kihasználására. Ha a Joomla az Ön CMS-je, engedélyezheti a böngésző gyorsítótárazását a Joomla irányítópultján: lépjen a Rendszer> Globális konfiguráció elemre, majd kattintson a Rendszer fülre. A Gyorsítótár címke jelenik meg a Gyorsítótár beállítások címke alatt, ahol rákattint, hogy megnyissa a legördülő menüt, és a BE – Konzervatív tárolás lehetőséget választja a listából. Kattintson a Mentés gombra, és lépjen a Bővítmények> Plugin Manager menübe, ahol engedélyezheti a Rendszer – Gyorsítótár bővítményt.

szemét

18% a vásárlók elhagyják a kosarat, ha az oldalak túl lassúak. Az online kiskereskedők számára az elhagyott bevásárlókocsik összköltsége meghaladja a 20 milliárd dollárt évente

Azt is engedélyezheti a böngésző gyorsítótárazását szerver szinten, vagyis integrálhatja a gyorsítótárazást a szerveroldali szkriptekbe, amihez a webfejlesztő segíthet..

A gyorsítótárban tárolt statikus erőforrások cache-élettartamának legalább egy hétnek kell lennie. Ezt beállíthatja úgy, hogy hozzáadja a Lejárati Fejlécek elemet, és beállítja azokat legalább egy hétig és legfeljebb egy évre. A legjobb megoldás az, ha a statikus erőforrásokhoz késedelmes lejárati időket állítunk be, amelyeket nem frissítünk gyakran, és a rövid lejáratú időket a rendszeresen frissülő erőforrásokhoz..

A Lejárt fejlécek megmutatják a böngészőnek, hogy egy adott fájlt kell-e kérni egy szerverről, vagy a böngésző gyorsítótárából. Azt is megmondják a böngészőnek, mennyi ideig kell ezeket a fájlokat tárolni a gyorsítótárban, hogy azokat ne töltsék le újra a következő látogatások során..

rossz teherautó

79% az elégedetlen ügyfelek már nem térnek vissza az alulteljesítő webhelyekre – kivéve, ha Ön a Google vagy az Amazon.

Engedélyezze a Gzip-tömörítést

Ha valaha ZIP-fájlként tömörítette a számítógépen lévő fájlokat, akkor tudnia kell, hogy ez a módszer mennyivel csökkentheti a fájlok méretét. A Gzip-tömörítés pontosan ugyanaz a működés, kivéve a weboldalakat. Ez a legjobb és leghatékonyabb tömörítési módszer, amely jelentősen megteheti minimalizálja a HTTP kéréseket és csökkentse a válaszidőt, néha akár 70 százalékkal is.

két ember

46% az elégedetlen vásárlók egy része tartós negatív benyomást kelt, 44% -uk pedig megosztja vásárlási tapasztalatait a világ többi részével.

A Gzip tömörítés engedélyezésével a webhely fájljait automatikusan tömöríti egy ZIP fájl. Ez jelentősen csökkenti méretüket és növeli webhelye sebességét. Nagyon sok sávszélességet takarít meg, és javul az Ön webhelyének betöltési ideje. Amikor valaki meglátogatja az Ön weboldalát, a tömörített fájlok automatikusan kicsomagolódnak, hogy a tartalom hozzáférhető legyen.

Telepítheti a Gzip tömörítést a saját webhelyére egy megfelelő tömörítési plugin használatával a CMS számára, de nagyon egyszerűen meg is tudja csinálni manuálisan. Kétféle módon lehet manuálisan hozzáadni a Gzip tömörítést a webhelyére. Az első a következő kód hozzáadása a .htaccess fájlhoz, ha szöveget, JavaScript-et, HTML-t, CSS-t vagy XML-et akar tömöríteni:

100 milliszekundum. Ilyen hosszú ideig tartja az agyunkban az “Occipital lebeny” a vizuális információkat szenzoros memóriaként

Gyorsítsa fel webhelyét
Tekintse meg webhelyének felgyorsítását [Infographic]

AddOutputFilterByType DEFLATE szöveg / sima
AddOutputFilterByType DEFLATE szöveg / html
AddOutputFilterByType DEFLATE szöveg / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text / css
AddOutputFilterByType DEFLATE alkalmazás / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE alkalmazás / xhtml + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE alkalmazás / rss + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE alkalmazás / javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application / x-javascript

Ha bizonyos fájltípusokat kiterjesztéssel kíván tömöríteni, adja hozzá a következő kódot a .htaccess fájlhoz:

<fájlok *.html>
SetOutputFilter DEFLATE
</ fájl>

A Gzip tömörítés manuális hozzáadásának második módja a következő kód hozzáadása a HTTP vagy a PHP oldal tetejére:

if (substr_count ($ _SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'], 'gzip')) ob_start("ob_gzhandler"); más ob_start();?>

Távolítsa el a felesleges beépülő modulokat

100 milliszekundum
illúziókat ad a látogatóknak a webhely azonnali reagálásáról

1 másodperc Az oldal betöltési ideje elegendő a gondolatok folyamatos áramlásának fenntartásához

Nál nél 10 másodperc késés esetén a látogatói figyelmet alig tartják fenn. A türelmetlenség, a frusztráció és az elhagyás érzése általában elég erős ahhoz, hogy a látogatók ne engedjék újra ilyen lassú webhelyeket

Minden beépített bővítményhez futtatásához erőforrásokra van szükség. Több erőforrás azonban lassabb webhelyhez vezet. Ha olyan plug-inek vannak telepítve, amelyeket már nem használ, vagy szükségtelennek találja azokat, akkor inaktiválja és törölje azokat. A túl sok plugin nem csak lelassíthatja webhelyét, hanem biztonsági problémákat és összeomlásokat is okozhat.

A felesleges bővítmények eltávolításával jelentősen javíthatja az oldal betöltési idejét és felgyorsíthatja webhelyét. Ugyanakkor tudnia kell, hogy a pluginokról nem csak a pluginek számáról van szó. 50 beépülő modulja lehet, és még mindig gyorsabb weboldala van, mint valaki, aki 10 beépülő modult telepített a saját webhelyére. A bővítmények száma fontos, de van valami a minőségükben is. Például a közösségi megosztás-bővítmények nagyban befolyásolhatják az oldal betöltési idejét, ezért érdemes megfontolnia a közösségi média gombjainak beágyazását a webhely témájának forráskódjába..

Ezért el kell kerülnie azokat a bővítményeket, amelyek sok szkriptet és sok stílust töltnek be, sok távoli kérelmet hajtanak végre, és túl sok adatbázis-lekérdezést okoznak a webhely minden oldalán. A pluginok természetesen hozzájárulnak webhelyének funkcionalitásához, és nagyon sok közülük segíthet javítani. De feltétlenül tartson meg csak azokat, amelyeket feltétlenül szükségesnek talál.

Megjegyzés: Ha például Drupalt vagy Joomlat használ, akkor nincs olyan plugin, amely elsősorban üzletet foglalna el. Tehát felgyorsíthatja webhelyét modulok letiltásával vagy a sebesség-optimalizálási kiterjesztések hozzáadásával. A legjobb tanács a Drupal számára, hogy soha ne futtasson több mint 50 modult. Csak azokat futtassa, amelyek feltétlenül szükségesek a webhely működéséhez.

A Joomla kapcsán feltétlenül nézd meg a következő bővítményeket, mivel ezek mindegyike növelheti webhelyének sebességét: JQuery Easy, LLFJ, Javascript Async és Defer és ScriptsDown.

A HTTP kérések minimalizálása

Való élet
Példák

Az Amazon és a Walmart egyaránt beszámoltak a 1% egy jövedelem vesztesége 100ms a telek késleltetése

A Walmart növelte az átváltásokat 2% minden 1 másodperc a terhelési idő javulása

Amikor a Mozilla az oldalsebességet 10% -kal növelte 2,2 másodperc, A Firefox letöltési száma megemelkedett 15,4%, vagy 10 millió évente!

Az e-kereskedelmi óriás Shopzilla látta 50 százalék működési költségvetésének csökkentése az oldalbetöltési idő csökkentésével a 7 másodperc nak nek 2 másodperc

A webhelyek lassúak lehetnek, mert túl sok a HTTP kérés. Amikor valaki meglátogatja az Ön weboldalát, bizonyos fájlokat kér. A webböngésző ezeket a fájlokat a szerverről kéri a HTTP protokoll használatával. Ezek a fájlok tartalmaznak HTML, CSS és JavaScript fájlokat. Ha nagyon sok van, akkor sok HTTP-kérés lesz, és a webhelyed végül lelassul.

Ezért minimalizálnia kell a HTTP kéréseket. Van néhány kiváló módszer erre.

 • Kombinálja a CSS, a JS szkripteket és a HTML fájlokat.
 • Ha lehetséges, a képek helyett CSS-t használjon.
 • Csökkentse az elemek számát minden weboldalon.
 • Telepítsen egy gyorsítótár-bővítményt.
 • Csökkentse az átirányításokat, amelyek további HTTP-kéréseket hoznak létre a kiszolgálóra, és növelik az oldal betöltési idejét.

Például, ha webhelye érzékeny, akkor a webhelyét látogató mobil felhasználókat átirányítják annak adaptív verziójára. Két intézkedést tehet annak biztosítására, hogy az ilyen átirányítások ne lassítsák le webhelyét. Beállíthat egy HTTP-átirányítást, hogy a mobil felhasználókat közvetlenül eszköz-specifikus URL-re küldje további átirányítások nélkül, vagy beállíthat egy JavaScript-átirányítást a mobil-egyenértékű URL azonosításához és a mobil felhasználók számára átirányítását. Ez utóbbi lehetőség azonban késést okozhat, mivel a weboldal letöltését először az átirányítás kliens oldaláról kell elvégezni, mielőtt a JavaScript végrehajtható és az átirányítás megtörténhet..

Engedélyezze a HTTP Keep-Alive alkalmazást

Amikor a webszerver HTTP-kérést kap a webhelyének látogatója böngészőjétől, azaz amikor egy látogató egy bizonyos fájlt kér, a böngésző engedélyt kér a szerverről a fájl letöltéséhez. Mindegyik fájlt külön-külön teszi meg. Ez sok sávszélességet és memóriát igényel, nem is beszélve arról, hogy több feldolgozási energiát igényel. Végül sok terhet jelent a szerverén, és lelassítja webhelyét.

HTTP vs HTTPS
HTTP vs HTTPS megtekintése [Cheat Sheet]

Gyorsabbá teheti weboldalát, ha engedélyezte a HTTP Keep-Alive alkalmazást, amely egyetlen nyitott kapcsolatot hoz létre több fájlkéréshez a szerverre, ezáltal jelentősen felgyorsítva a webhelyet. Egyszerűen fogalmazva: a szerver azt mondja a böngészőnek, hogy egyszerre több fájlt tölthet le, anélkül, hogy túl sok terhelést jelentene a szerverre. Ha korlátozott a kapcsolatok száma a szerverrel, sok sávszélességet fog megtakarítani.

Engedélyezheti a HTTP Keep-Alive-t a következő kód másolásával és beillesztésével a .htaccess-fájlba:

<IfModule mod_headers.c>
Fejléckészlet A kapcsolat életben marad
</ IfModule>

Csökkentse a JavaScript és a CSS fájlokat

Íme egy újabb csodálatos példa arra, milyen szerepet játszik az oldalsebesség a webhely bevételében. Az Intuit, az adószoftver-társaság? Kísérleteket végzett webhelyének betöltési idejének csökkentése érdekében:

A betöltési időkből eltávolított minden második másodpercben az Intuit nyereséget szerzett
átalakítás

betöltési idők

Ha webhelyén rengeteg JavaScript és CSS fájl található, akkor sok HTTP kérés lesz elérhető, amikor a webhely látogatói bizonyos fájlokat akarnak elérni. Mivel a webböngésző ezeket a fájlokat külön-külön kezeli, ezek a számos HTTP kérés jelentősen lelassítja webhelyét.

A HTTP-kérelmek minimalizálása (minimalizálása) és a HTTP engedélyezése mellett a Keep-Alive jelentősen javíthatja webhelye sebességét. Fontolnia kell a JavaScript és a CSS fájlok tömörítését, mivel ez jelentősen felgyorsíthatja webhelyét. Ha az összes JavaScript fájlt egyetlen JavaScript fájlba helyezi, valamint az összes CSS fájlt egyetlen CSS fájlba helyezi, csökkenteni fogja azok számát. Ez csökkenti a HTTP kérések számát és felgyorsítja webhelyét.

Számos aprítóeszközt kipróbálhat, de érdemes kezdeni egy ingyenes és nagyon könnyen használható használatával WillPeavy plugin, amely elősegítheti a HTML, CSS és JavaScript fájlok gyors aprítását. BWP Minify (Better WordPress Minify) egy nagyszerű bővítmény, amely elősegítheti a JavaScript és CSS fájlok kombinálását és minimalizálását, de csak WordPress pluginja..

Optimalizálja a képeit

A képek nagy sávszélességet vesznek igénybe. Ha nem vannak optimalizálva, azaz nagyok, sok szerver erőforrást használnak, és több időbe telik a betöltés. Ha a képeket nem optimalizálják, akkor webhelye sokkal lassabb lehet.

Ezért fontolja meg a képek méretének csökkentését anélkül, hogy azok negatív hatással lenne a képek minőségére. Ezt úgy érheti el, ha olyan bővítményt használ, amely tömöríti a képeket, és biztosítja, hogy a folyamat során ne veszítsék el a minőségüket.

Ha WordPress-t használ, próbálkozzon WP Smush, egy plugin, amely automatikusan tömöríti a képeket, amikor feltölti őket a médiakönyvtárba. Másrészt, ha Drupalt vagy Joomlat használ CMS-ként, nézd meg Kraken, amely szintén remek eszköz a képek tömörítéséhez.

Ezenkívül fontolja meg a CSS spriteket is, mivel ezek szintén jelentősen felgyorsíthatják webhelyét. A sprite egy olyan fájl, amely tartalmazza az összes képet. A CSS segítségével sprititeket hozhat létre, amelyek megadhatják a koordinátákat, és mindent elrejthetnek egy képen, kivéve a szükséges szakaszt. Ezért az összes képet egyetlen helyre fogja helyezni, és weboldalai sokkal gyorsabban töltődnek be, mivel egy nagy kép gyorsabban tölthető be, mint sok kis kép.

Amikor te optimalizálja képeit, a méretük mellett a formátumra és az src attribútumra kell összpontosítani, amely a kép URL-je. Tartsa be a JPEG formátumot, míg a PNG szintén jó, de a régebbi böngészők nem támogatják teljes mértékben.

mobil felhasználók

A mobil felhasználók 50% -a el fog hagyni egy oldalt, ha nem töltődik be 10 másodpercen belül, és ötödik közül három nem tér vissza az oldalra

Amikor az src attribútumról van szó, akkor ellenőriznie kell, hogy a kód helyes-e. Kerülje az üres image src-kódokat. Nevezetesen, a HTML kódban szereplő kép kódja a következőket tartalmazza:

<img src=„”>

Ha az idézőjelek között nincs forrás, a böngésző kérést nyújt be az oldal könyvtárához vagy maga az oldalhoz, ami sok terhelést okozhat a szerveren, és akár adatot is megrongálhat. Ezért feltétlenül feltüntesse az „src attribútum” érvényes URL-címét.

Változtasd meg a webhely témáját

gazdag teherautó

Átlagos válaszidő 14-re
iparágvezető mobil kiskereskedelmi webhelyek
4,73 másodperc volt. Az Amazon vezette
válaszidő 2,85 másodperc

A webhely témája befolyásolhatja a webhely sebességét. Nem számít, mennyire jó a szerver konfigurációja, ha a webhely témájának komplex kódja van, akkor a webhely lassan töltődik be. Nem ritka, különösen a WordPress programban, hogy csak a webhely témáját változtatja meg, csak azért, hogy az oldal betöltési ideje jelentősen megnőjön..

Ezért fontolja meg a weboldal témájának megváltoztatását, és a teljesítmény kiválasztásakor a teljesítmény egyik prioritása legyen a téma kiválasztása helyett, az esztétika szemléltetése helyett. A weboldal sebességének tesztelésére szolgáló egyik eszköz segítségével ellenőrizheti egy adott téma bemutatójának oldalsebességét, így láthatja, hogy a téma milyen gyorsan fut.

Használjon CDN-t

A mobil webes felhasználók türelme

A felmérés legtöbb résztvevője 6-10 másodpercet várhat, mielőtt elhagyja az oldalakat

30%

30%

16-20 másodperc

20 $

20%

20 másodperc

16%

16%

1-5 másodperc

16%

16%

11-15 másodperc

15%

15%

11-15 másodperc

3%

3%

a megkérdezettek egyike azt mondta, hogy kevesebb mint egy másodpercig várni fog egy oldal betöltésére, mielőtt elhagyná.

A CDN (Content Delivery Network) a világszerte fekvő, több kiszolgálóból álló hálózat, amely webtartalmat szállít a végfelhasználók számára földrajzi helyzetük szerint. A CDN tárolja az Ön webhelyének statikus fájljait annak érdekében, hogy hatékonyabban továbbítsák őket, és csökkentsék a sávszélességet és a szerver terhelését..

CDN esetén a kért webtartalom sokkal gyorsabban lesz kézbesítve a végfelhasználók számára, mivel a CDN a felhasználókhoz legközelebbi szervert fogja használni a kért fájlok kézbesítéséhez. Ennek eredményeként nemcsak nem lesz késés, hanem a webhely is sokkal gyorsabbá válik. Ennek oka az, hogy a látogatók a gyorsítótárat fogják elérni ahelyett, hogy közvetlenül a szerverről kérnének fájlokat.

Ezért egy CDN használatával sok sávszélességet takaríthat meg, és jelentősen javítja az oldal betöltési idejét és a webhely sebességét. Tárolhatja CSS- és JavaScript-fájljait CDN-n, valamint képeket, videókat, PDF-eket és más típusú feltöltött tartalmakat..

A CDN használata nagyon költséges lehet, de nagyon sok előnnyel jár, tehát minden apróra érdemes, különösen, ha sok sávszélességet használ. Tehát, ha hatalmas weboldala van és sok látogató van, akkor a CDN az utad.

Csökkentse a külső parancsfájlokat

A webhelyhez JavaScript kódok formájában hozzáadott külső szkriptek HTTP kéréseket tesznek minden alkalommal, amikor a weboldalak betöltődnek. Mint már tudod, ez lelassítja webhelyét. Ezek a külső szkriptek lehetnek külső kommentáló rendszerek, előugró ablakok, külső betűkészletek, webhely-elemző szolgáltatások, közösségi média dobozok, például a Facebook, mint az én oldalam, doboz, és még sok más.

Bár mindenképpen ne távolítsa el az összes külső szkriptet, csökkentenie kell azokat, mivel ez elősegíti a webhely felgyorsítását. A Pingdom segítségével például ellenőrizheti, hogy mely külső szkriptek töltik a leghosszabb ideig a töltést, és ha szükségtelenné válnak, megszüntetheti azokat..

Ha videókat és más multimédiás fájlokat ágyaz be olyan webhelyekről, amelyek lassan működnek, akkor negatív hatással lehet a webhely sebességére. Az oldal betöltési idejének javítása érdekében feltétlenül kérjen külső fájlokat csak a gyors és megbízható webhelyekről. Érdemes lehet megfontolnia a webhely által teljesített külső kérések számának korlátozását is.

Fix Broken Links

wifi

50% Az 1 másodperces oldal betöltési idejének költségkeretét a mobil hálózati késleltetés felel meg.

A tartalomban lévő megszakadt hivatkozások nem lassíthatják le webhelyét, ám ezek jelentősen befolyásolhatják a felhasználói élményt, ezért mindegyikre fokozott figyelmet kell fordítania. A CSS-ben, a JavaScript-ben és a kép URL-jeiben lévő törött hivatkozások azonban negatív hatással lehetnek webhelyének sebességére. Rendszeresen ellenőrizze a linkeket, és javítsa ki a törött linkeket, amint észreveszi őket.

A megszakadt hivatkozásokat leggyakrabban a képforrás-fájlokban találják meg, ami akkor fordul elő, ha az URL rossz. Ezeket a hivatkozásokat könnyen figyelmen kívül lehet hagyni, különösen akkor, ha egy kép méretét nagyon kicsinek tekintik. Ha a képen egy megszakadt hivatkozás van, azaz amikor egy 404-es hiba jelentkezik, akkor a megszakadt link egy pazarolt választ generál egy HTTP-kérelem alapján, ami lassítja az Ön webhelyét. A böngésző megkísérel letölteni egy nem elérhető képet, így az Ön weboldala több időt tölt a kép letöltésére, és ezzel lelassítja webhelyét.

telefon

99% A válaszidő problémáit továbbra is az okozza, hogy a felhasználói felület túl lassú

A megszakadt hivatkozások megtalálhatók a HTML-dokumentumok fejében található CSS-hivatkozási címkékben is. Csakúgy, mint a képfájlok esetében, ha a CSS-fájl nem ahova kapcsolódott, a HTTP-kérés haszontalan választ fog eredményezni, és 404 kóddal fog visszatérni. Különösen fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze a megszakadt hivatkozásokat, ha sok külső CSS-fájlt használ, mivel azok áthelyezhetők és 404 hibát eredményezhetnek.

Ha van egy törött link a JavaScript forrás URL-jében, akkor webhelye lelassulhat, akárcsak a képforrás fájlok és a CSS hivatkozások esetében. A böngésző azonban megpróbálhatja értelmezni a JavaScriptet, és nemcsak megnövekedett letöltési idő, hanem rossz szkript-interakciókat is okozhat. Amikor a böngésző megkísérel betölteni a 404 oldalt a JavaScript helyett, az összes többi letöltés leáll, amíg a 404 oldal betöltése meg nem fejeződik. Ezért mindig tegye a JavaScript-et HTML-dokumentumainak aljára (közvetlenül a bezárás előtt) tag), ami különösen akkor fontos, ha megszakadt hivatkozások vannak jelen.

Ellenőrizheti a megszakadt linkeket a A WordPress megszakadt link-ellenőrzője ingyen.

sebességmérő

Az automatikus kezelőfelület-optimalizálási megoldás CDN mellett történő végrehajtása akár négyszer gyorsabbá is teheti az oldalakat

A megszakadt hivatkozásokat azonban néha nem tudják elkapni a megszakadt hivatkozások, ezért a legjobb módja annak ellenőrzésére, hogy rendszeresen megnézze a szerver naplóit. Számos eszköz használható 404 hibát okozó URL-ek felkutatására, hogy megtudja, mely oldalakat okozzák őket, majd megteheti az azonnali javításokat..

Tiltsa le a Hotlink-et

Ha nem tiltja le a gyorshivatkozást, akkor megengedi az embereknek, hogy a webhelyükön a szerveren tárolt tartalmat használják. Ha megengedi számukra, hogy szervereiket és tartalmát gyakorlatilag felhasználják webhelyeikre, ok nélkül sok szerver terhelést kap.

Ezért kell letiltani a gyorshivatkozást, és megakadályozni kell, hogy az emberek ellopják a szerver erőforrásait. Ehhez azonban hozzá kell adnia a szükséges kódot a szerveréhez. Vannak olyan eszközök, amelyek segítenek a megfelelő kód előállításában, de a web hosting szolgáltatója szintén segíthet ebben.

bolygók

79% az EU és az EU 400 legfontosabb e-kereskedelmi webhelye között 75% Az Egyesült Államok 2000 legnépszerűbb e-kereskedelmi webhelye nem használ elismert CDN-t

A gyorshivatkozás általában képeket és más multimédiás fájlokat foglal magában, amelyek általában sok sávszélességet igényelnek. Ezért, ha olyan webhelyet futtat, amelyben kevés vagy nincs kép, a forró hivatkozás letiltása valójában nem befolyásolja a webhely sebességét.

A hotlink-ről beszélve nem csak le kell tiltania, hanem el is kell kerülnie. Ahelyett, hogy valaki webhelyén képekhez kapcsolódna, töltse be őket a saját szerverére. Gondolhatja, hogy a képi hivatkozások sok sávszélességet takarítanak meg, de valójában lelassíthatják webhelyét, ha a hivatkozott képpel rendelkező webhely lassú és megbízhatatlan. Sőt, leállások vagy összeomlások tapasztalhatók, ezért mindig töltsön be minden képet a saját szerverére, mielőtt összekapcsolna velük.

Használjon megbízható CMS-t

Számítógép

Csak 10% A várakozási időszakot a böngésző kéréseire adott HTML válasz határozza meg, és a fennmaradó részt 90% A késés oka az oldalak renderelése, a HTML elemzése, a kódszkriptek végrehajtása és a beágyazott eszközök beolvasása

A CMS (tartalomkezelő rendszer) kritikus jelentőségű az Ön webhelyének funkcionalitása és teljesítménye szempontjából. A legjobb és legmegbízhatóbb CMS, amelyet használhat, határozottan a WordPress, de vannak olyan kiváló CMS-ek is, mint a Drupal és a Joomla. Ha ezek bármelyikét használja webhely-platformként, akkor ezt a webhely teljesítményével összhangban fogja megtenni.

Ha azonban más, kevésbé népszerű CMS-t, vagy akár valamit, amelyet önmagára épített, használ, akkor kockáztathat egy nagyon lassú webhelyet. Ennek elkerülése érdekében feltétlenül végezzen alapos kutatást, és válasszon egy CMS-t, amely megbízható és megfelel az Ön igényeinek.

A CMS-hez is elengedhetetlen, hogy rendszeresen ellenőrizze a legújabb frissítéseket. Győződjön meg arról, hogy webhelyének szkriptei naprakészek, mivel az új verziók folyamatosan megjelennek azzal a céllal, hogy javítsák a webhelyeket és gyorsítsák őket. Ezért rendszeresen frissítse webhelyének szkripteit. De mindig először ellenőrizze, hogy van-e biztonsági mentési fájlja a helyén.

archív

A képek tömörítésének átgondolt kompromisszumnak kell lennie a képméret és a minőség között. JPG-k esetén a 60–70% -os tömörítés jó egyensúlyt eredményez. Retina képernyőkön növelje a (JPG) kép méretét 150-200 százalékkal, tömörítse 30–40 százalékkal, és méretezze le újra a szükséges méretek szerint.

Optimalizálja az adatbázisát

Az adatbázis optimalizálása egy újabb nagyon hatékony módszer webhelye felgyorsítására. Ezt rendszeresen meg kell tennie, különösen, ha WordPress-t vagy más CMS-t használ, amely nagyon támaszkodik az adatbázis használatára.

Amikor ilyen CMS-t vagy akár néhány összetett plugint használ, az adatbázisban lévő adatok növekednek, és webhelye lassabb lesz. Ez különösen igaz a pluginokra, amelyek felhasználói adatokat, statisztikákat és naplókat mentnek, mivel sok adatot tudnak eltartani. Mielőtt megismerné, az adatbázis tele lesz trackback-ekkel, pingback-ekkel, javítások utáni kiadásával, szemetes elemekkel és nem jóváhagyott megjegyzésekkel, amelyek jelentősen lassíthatják webhelyét.

Ezért rendszeresen tisztítsa meg az adatbázist, de mindig először készítsen biztonsági másolatot a fájlokról. Soha ne tegyen semmit az adatbázisával, mielőtt biztonsági másolatot készít róla. Számos beépülő modul segíthet az adatbázis optimalizálásában, ezért végezzen kutatást, és keresse meg a megfelelő CMS-hez megfelelőket.

Ha például WordPress-t használ, automatizálhatja az adatbázis tisztítását egy nagyon hasznos bővítménnyel, például WP-optimalizálása.

Következtetés

A gyors weboldal megléte soha nem volt ennél fontosabb, mint ma. Az emberek elvárják, hogy a webhelyek villámgyorsan működjenek, és ha nem teljesíti az elvárásaikat, akkor kockáztatja, hogy sok webhelyforgalmat veszít, és végül hűséges követői vagy bevételeit. Ezért győződjön meg arról, hogy webhelye látogatói zökkenőmentes élményt nyújtanak, javítva webhelyének sebességét és kiemelve a tömegből.

Nyilvánvalóan többféle mód van a webhely sebességének növelésére, ám a fentiek a legfontosabbak és a leghatékonyabbak. Különösen kezelve jelenthetnek kisebb jelentőségű problémát, de együttesen biztosak lehet abban, hogy hatalmas különbséget okoznak, és jelentősen felgyorsítják webhelyét.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map