Najbolji web dizajn i grafički alati 2020

I web dizajner i grafički dizajner vrlo su popularna zanimanja u digitalnom dobu. Iako napori obje ove profesije imaju istu svrhu – pružanje ugodnog korisničkog iskustva stvaranjem nevjerojatnih i vrlo prilagođenih web stranica, oni nisu isti. Svaki od njih zahtijeva određeno znanje, skup vještina i alate.


Što je web dizajn?

Konj s bočne slike

Prve asocijacije koje padaju na pamet kad se pojavi riječ web dizajn su estetika i brojni vizualni aspekti web stranice. A upravo je to web dizajn – izrada vizualnih elemenata za klijentovu web lokaciju.

Web dizajn obuhvaća mnoštvo različitih vještina potrebnih za izradu svih vizualnih materijala koji se mogu pronaći na web mjestu. Da bi to učinili, web dizajneri ne moraju znati kodirati, ali moraju biti upoznati s konceptima grafičkog dizajna, najboljim UX praksama i znati kojim alatima za web dizajn će posao obaviti..

U osnovi, web dizajn uključuje procese koji se kreću od konceptualiziranja i planiranja web mjesta do izrade izgleda web stranice, odabira boja, tipova i interaktivnih značajki. Kako bi poboljšali web dizajn, dizajneri također moraju znati kako koristiti logotipe, fotografije, ikone i grafičke slike bez negativnog utjecaja na brzinu učitavanja web mjesta..

Što je grafički dizajn?

Elementi i načela dizajna
Pogledajte elemente i principe dizajna

[Šalabahter]

Grafički dizajn je s druge strane mnogo šire područje. Zbog toga je poznat i kao komunikacijski dizajn, ili umjetnost s namjenom. Iako su web dizajneri specijalizirani za pružanje vizualnih materijala koji će se koristiti u izradi web stranica, grafički dizajneri grade vizualne materijale koji se mogu koristiti u većem broju slučajeva.

CMYK vs RGB
Pregled CMYK vs RGB [Cheat Sheet]

Drugim riječima, grafički dizajn obuhvaća sve akcije čiji je cilj prenošenje vrlo specifične poruke kroz dizajn.

Oblik grafičkog dizajna može biti fizički i virtualni. Grafički dizajner može izraditi vizualne prikaze za web stranice, ali isto tako mogu dizajnirati slike za reklame, plakate, ambalažu, časopise itd..

Grafički dizajn uključuje sve vrste elemenata u brojnim kombinacijama. Ti su elementi crte, oblici, boja, slova i tekstura. Kombinirajući svoj talent i tehnologiju, grafički dizajneri uspijevaju stvoriti impresivne vizualne prikaze i potpuno uroniti gledatelje u nove svjetove.

99designs

99designs

Pronađite pravog dizajnera za svoj sljedeći projekt. Imaju stručnjake iz više od 90 kategorija, tako da možete pronaći svoj savršeni spoj.

Odaberite svoj dizajn

Popis najpopularnijih web dizajna i grafičkih alata

Iako područja u kojima djeluju možda nisu ista, i web i grafički dizajneri koriste alate iz istog okvira s alatima. Znamo da pravi alat može doslovno revolucionirati vaš tijek rada. Zbog toga smo stvorili listu najboljih web dizajna i grafičkih alata u 2018. godini.

honorarac

honorarac

Freelancer je globalno web mjesto za crowdfucing tržište koje potencijalnim poslodavcima omogućuje postavljanje poslova za koje slobodnjaci mogu licitirati.

Posjetite Freelancer
oDesk

oDesk

Upwork, ranije Elance-oDesk, globalna je platforma za freelancing gdje se tvrtke i neovisni profesionalci daljinski povezuju i surađuju..

Dribbble

Dribbble

Dribbble je internetska zajednica koja prikazuje umjetnička djela napravljena od korisnika. Djeluje kao platforma za samopromociju i umrežavanje grafičkog dizajna, web dizajna, ilustracije, fotografije i drugih kreativnih područja.

Fiverr

Fiverr

Fiverr je globalno tržište na mreži koje nudi zadatke i usluge, počevši s cijenom 5 dolara po obavljenom poslu, po čemu je i dobila svoje ime..

Posjetite Fiverr
Natječaj za dizajn

Natječaj za dizajn

„Natječaj za dizajn je web-lokacija koja je stvorena za povezivanje ljudi koji traže bilo kakvu uslugu web dizajna s profesionalnim dizajnerima. Sve što trebate je postaviti natječaj, objasniti što vam treba i jednostavno pričekati da dizajneri smisle svoje ideje.

Posjetite natječaj za dizajn
Behance

Behance

Behance je internetska platforma za prikaz i otkrivanje kreativnog rada; to je mjesto na kojem kreativni svijet ažurira svoj rad na jednom mjestu kako bi ga široko i učinkovito emitirao.

99designs

99designs

99designs je tržište internetskog grafičkog dizajna koje povezuje više od milijun talentiranih slobodnih dizajnera s kreativnim ljudima, genijalnim poduzetnicima, pametnim tvrtkama … svima koji trebaju bilo kakvu vrstu dizajnerskog rada.

Posjetite 99 dizajna
Codementor

Codementor

Codementor pruža trenutnu pomoć 1: 1 za razvoj softvera – to je tržište za mentorstvo na zahtjev za programere. Programerima olakšavaju trenutno povezivanje sa stručnjacima putem dijeljenja ekrana / koda, videozapisa i chata.

Posjetite Codementor
Designhill

Designhill

Designhill pruža interaktivno sučelje koje omogućuje kupcima da daju povratne informacije i ocjene u stvarnom vremenu na dizajnerskim radovima, kako bi dizajnerima pomogli da bolje razumiju kupčeva očekivanja.

Posjetite Designhill
Zeplin

Zeplin

Zeplin je vrhunski alat za suradnju između dizajnera i programera. Smanjuje sastanke na pola i osigurava da se dizajni provode savršeno, koliko god složeni

Canva

Canva

Canva je besplatna web lokacija za grafički dizajn koja pruža pristup preko milijun fotografija, grafika i fontova. Koriste je ne-dizajneri kao i profesionalci. Alat se može koristiti za dizajn web i grafičkih medija i grafike.

Easel.ly

Easel.ly

Easel.ly je jednostavan web alat koji omogućuje bilo kojem osoblju izradu i dijeljenje moćnih vizuala (infografika, plakata itd.) Bez potrebe za dizajniranjem!

Infogr.am

Infogr.am

Infogr.am je besplatni webapp koji unosi proračunske tablice i .csv datoteke i ispija prekrasne, interaktivne infografike.

Google karte

Google karte

Google Charts interaktivna je internetska usluga koja stvara grafičke karte iz podataka koje pruža korisnik.

MyEcoverMaker

MyEcoverMaker

„Alat koji će vam pomoći u stvaranju lijepih i profesionalnih e-knjiga – čak i ako nikada u životu niste dizajnirali ništa –

Snappa

Snappa

Snappa je alat pomoću kojeg možete sami stvoriti slike za postove na blogovima i Facebook oglase.

Posjetite Snappa
Vectr

Vectr

Vectr je besplatni grafički softver za lako i intuitivno stvaranje vektorske grafike. To je jednostavan, ali moćan alat za više platformi na webu i radnoj površini da biste dizajnirali u stvarnost.

Visme

Visme

Visme je jednostavan alat koji vam pomaže da svoje ideje prevedete u privlačan sadržaj u obliku prezentacija.

TinyPNG

TinyPNG

TinyPNG je alat koji optimizira slike sa savršenom ravnotežom kvalitete i veličine datoteke.

designwizard

Čarobnjak za dizajn

Design Wizard je jednostavan alat za grafički dizajn koji vam omogućuje stvaranje marketinških video zapisa i grafike u nekoliko minuta. Njihove jednostavne predloške omogućuju vam jednostavno uređivanje i stvaranje profesionalnih standardnih dizajna bez ikakvog iskustva.

crello logo

Crello

Crello.com je vizualni uređivač koji omogućuje stvaranje slika na društvenim mrežama, oglasne natpise, plakate, zaglavlja e-pošte i druge popularne formate.

Zaključak

Odabir pravog alata za vaš web ili grafički dizajn vrlo je važan zadatak. Ne samo da će vam pomoći da učinkovitije radite, već će vam pružiti mogućnost stvaranja privlačnijih vizuala. Nadamo se da će vam ovaj popis najboljih alata za web dizajn i grafiku biti od koristi i da će vam pomoći pronaći alat koji odgovara vašim potrebama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map